υλισμος μπλα μπλα μπλα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

υλισμος μπλα μπλα μπλα

ρε παιδια 2015 εν ετη,καπιταλισμος στο μεγαλειο του.ενοειτε πως ολος ο κοσμος κοιταει τα υλικα και οχι τους ανθρωπους,τουλαχιστον με την πρωτη ματια.αφου η πρωτη ματια ειναι αυτη που μας κανει να εχουμε μια αποψη για τους ανθρωπους.ολοι το χουμε δει οτι οταν γνωριζεις κοσμο και λες τι δουλεια κανεις αμα κανεις κατι που βγαζει πολλα λεφτα υπαρχει η "οοοοοοοοοο" αντιδραση.οταν σε ρωτανε εσυ τι δουλεια κανεις και λες κατι που δεν ειναι και τοσο ενθουσιοδες η εξελιξη της συζυτησης θα ειναι καταδικασμενη οσο ενδιαφερον ατομο και να εισαι(εξαρτατε και απο τον συνομιλητη βεβεα),αλλα μην κοροιδευομαστε.ολοι μας κοιταμε τα υλικα απο το ντυσιμο μεχρι τις δυνατητες που εχει ο καθενας για καθημερινοτητα,διακοπες,αγ ορες τα παντα.ολοι κραζουμε αλλα αμα ειμασταν απο την αντιθετη πλευρα πιστευω οχι μονο δεν θα μας χαλαγε αλλα και εμεις τα ιδια θα καναμε
    δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".

Senior Member
    Μαλλον τα παραλες , leg , δεν κοιταμε ολοι τι υλικα αγαθα εχει ο αλλος , ουτε εχω ακουσει ποτε το επιφωνημα ' οοοοοο ' η ' αααααα ' . Και καποια στιγμη , επερχεται ο κορεσμος των υλικων , και καταλαβαινεις την ματαιοτητα των πραγματων .
    Αυτα που αξιζουν πραγματικα στην ζωη , δεν εχουν τιμη πανω .
    Και το λεει καποιος χορτατος απο υλικα .

Senior Member
    Εγώ μπορεί να πιέζομαι αρκετά οικονομικά από πολλές απόψεις και ποτέ να μη βίωσα την αφθονία χρήματος αλλά χαίρομαι πολύ για αυτό.
    Έχω μάθει να εστιάζω κάτω από την βιτρίνα. Κάτω από το παντελόνι των 150€ και την μπλούζα των 120€...
    Να κοιτώ τους ανθρώπους στα μάτια.
    Να μη ντρέπομαι που τα μπλουζάκια μου κάνουν 3-10€ και τα παντελόνια μου στο ΜΕΓΙΣΤΟ 30€...

Γιατί τα υλικά αγαθά αφενός ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ και όποιος το πιστεύει είναι ηλίθιος.
    Το χρήμα είναι στην ουσία του άχρηστο. Μπορεί να το κανάμε σημείο αναφοράς αλλά στην πράξη ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ και δεν αγοράζει την υγεία και την ζωή...

Αν ο άλλος έχει καρκίνο σε τελικά στάδια όσα λεφτά και να έχει πάλι υποφέρει και πεθαίνει ενώ κάποιος πιο φτωχός βλέπεις πεθαίνει στα 95 υγιέστατος (παππούδες μου)...

Επίσης ο έρωτας ο πραγματικός δεν αγοράζεται όσα λεφτά και να έχεις. Να βλέπεις στα μάτια του άλλου ότι ΛΙΩΝΕΙ για σένα και ας μην έχεις ούτε 1€ την τάδε μέρα πάνω σου :-)

Έτσι και αλλιώς κάποια μέρα όλοι θα φύγουμε τι θά πάρουμε μαζί μας; ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ..

Και σε αυτό τον κόσμο όμως τι σου ανήκει φίλε μου; Το μυαλό σου μόνο και το σώμα σου και για αυτά ακόμα δεν παίρνω όρκο...

Βλέπεις εν μια νυκτί δέσμευση καταθέσεων.
    Επίσης τι εστί χρήμα?

Με έναν πληθωρισμό το κεφάλαιο σου αξίζει πλέον το 1/10 ή το 1/1000 ακόμα...

Ο αγρότης που τον περιγελάν αυτά τα άτομα δε θα πεινάσει...

Δυστυχώς ο κόσμος θεοποιεί το χρήμα...

Το μόνο που αξίζει να θεοποιήσεις είναι ο ίδιος ο Θεός !!!

Όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται.
    Η ομορφιά, ο πλούτος τα πάντα...

Δεν θα πω ποτέ "οοοοοοοοοοοοοο" για κάποιον που έχει μια κυριλέ δουλειά γιατί από πίσω μπορεί να κρύβονται πολλά (άγχος, άπειρο τρέξιμο ή άπειρο γλείψιμο ή οτιδήποτε)...

Θα πω "ααααααααααααααααχ" για κάποιον που κάνει μια δουλειά ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ όχι γιατί βγάζει πολλά λεφτά αλλά γιατί έχει κοινωνική προσφορά ..

Όταν εμένα με σνομπάραν οι συνάδελφοί μου γιατί αγόραζα παντελόνια από το ΖΑΡΑ με 19€ εγώ απλά γελούσα :-)
    Και ξέρεις γιατί? Γιατί όταν έμπαινε η ωραία η γκόμενα στο κατάστημα (πωλητής δούλευα) σε εμένα ερχόταν πάντα...

Τα αγαθά προσπαθούν μάταια να γεμίσουν άλλες τρύπες που όμως ΔΕΝ μπορουν...
    Αγάπη, έντονα συναισθήματα και αυτοολοκλήρωση...

Και φίλε μου τα αγαθά μόνο άγχος φέρνουν...

Εγώ όταν έμενα στα Χανιά για ένα διάστημα σε ένα παλιό σπίτι ισόγειο με χάλια πόρτα κτλ και δούλευα με 411€ ξέρεις πόσο ήσυχα κοιμόμουν?

Λέω ποιος θα μπει στον κόπο να με κλέψει?
    Και αν μπει κάποιος τι θα του πω? Πάρε ότι θέλεις...

Αφού δεν είχα σχεδόν τίποτα φίλε μου...

Αλλά ποτέ δεν στερήθηκα τα απαραίτητα τα οποία είναι τροφή, νερό και φάρμακα (που δυστυχώς χρειάζομαι) γιατί αυτά τα 3 ο Θεός τα οικονομεί για τον άνθρωπο που τα χρειάζεται...
    Από κει και πέρα υπήρξαν καλές περίοδοι που και εγώ είχα χρήματα και κακές...

Senior Member
    Εγω δεν τον αποπαιρνω τον leg , εχουν μεγαλη βαση αυτα που γραφει , καλο ειναι ναχεις χρηματα , σου διευκολυνουν την ζωη , αλλα μην γινεις σκλαβος του χρηματος . Αλλα ουτε και βιοπαλαιστης λεει .

Senior Member
    Quote Originally Posted by legalize View Post
    ρε παιδια 2015 εν ετη,καπιταλισμος στο μεγαλειο του.ενοειτε πως ολος ο κοσμος κοιταει τα υλικα και οχι τους ανθρωπους,τουλαχιστον με την πρωτη ματια.αφου η πρωτη ματια ειναι αυτη που μας κανει να εχουμε μια αποψη για τους ανθρωπους.ολοι το χουμε δει οτι οταν γνωριζεις κοσμο και λες τι δουλεια κανεις αμα κανεις κατι που βγαζει πολλα λεφτα υπαρχει η "οοοοοοοοοο" αντιδραση.οταν σε ρωτανε εσυ τι δουλεια κανεις και λες κατι που δεν ειναι και τοσο ενθουσιοδες η εξελιξη της συζυτησης θα ειναι καταδικασμενη οσο ενδιαφερον ατομο και να εισαι(εξαρτατε και απο τον συνομιλητη βεβεα),αλλα μην κοροιδευομαστε.ολοι μας κοιταμε τα υλικα απο το ντυσιμο μεχρι τις δυνατητες που εχει ο καθενας για καθημερινοτητα,διακοπες,αγ ορες τα παντα.ολοι κραζουμε αλλα αμα ειμασταν απο την αντιθετη πλευρα πιστευω οχι μονο δεν θα μας χαλαγε αλλα και εμεις τα ιδια θα καναμε
    δηλαδη, εχεις δει να συστηνεται υδραυλικος και να τον κοιτανε με το στομα ανοιχτο? γιατι αυτος μπορει να ειναι ενας που βγαζει καλα λεφτα σημερα..
    αντιθετα μπορει να συστηθει, γιατρος, δικηγορος, μηχανικος και να ακους α και ου και αχου και να μην εχουν να φανε με τα χαλια της οικονομιας.

υπαρχει και η κοινωνικη καταξιωση, δεν ειναι ολα χρημα...

Banned
    ετσι ομως αυτο θα ταν καπως βαρετο τι ενδιαφερον θα ειχε καπιος να καταξιωθει στα παντα η αμφισβητουμενη αξια τραλαινει τα μηχανακια της AGB το φλατ ειναι ανουσιο

Panagiwtis23 συμφωνω μαζι σου! legalize εχω γνωστη φιλολογο που ειναι ανεργη, η καλυτερη μου φιλη σπουδασε βιολογος και ητανε χρονια ανεργη (εχει φυγει απο το 2010 στον καναδα) εχω γνωστους γιατρους που ειναι ανεργοι.Δεν ισχυει αυτο που λες σημερα ετσι οπως ειναι η κατασταση.Η δουλεια δεν ειναι ντροπη ακομα και αν καθαριζεις τουαλετες η εισαι σκουπιδιαρης ειναι τιμια και σκληρη δουλεια.

Banned
    οταν ενα πραγμα αξιζει δε φοβασαι την αμφισβητιση γιατι ο τροχος γυριζει καπια στιγμη

Senior Member
    δεν καταλαβαινω τι λετε βασικα να πω την αληθεια.αλλο ηθελα να πω
    δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".

Senior Member
    Τετοια απαξιωση για το χρημα ..........τι παραπονιεστε για την κριση τοτε ?

Banned
    παλια υπηρχαν περισσοτερα λεφτα αλλα η τεχνολογια δεν ηταν κ τοσο αναπτυγμενη κ μιαζει σαν αντισταθμιση κ αυτο

Banned
    δεν ειναι τοσο το χρήμα, ειναι τι σου κανει το χρήμα οταν το εχεις ή οταν δεν το εχεις, στην πρωτη περιπτωση η χειροτερη εκδοχη του ειναι η δηθενια της νεοπλουτιλας ...που όλοι εχουμε συναντησει ο κλασσικος ελληναρας που θελει να δειχνετε... στην οποια ψαρώνουν μονο οι ανεγκέφαλοι ...και στην 2η περίπτωση εχουμε τον τεμπέλη που δεν κανει τιποτα όλη μερα παραμόνο να παρακαλάει τον θεο να του κατσει το τζοκερ...περα απο αυτες τις 2 εκδοχες που ειναι τα ακρα... αν και τα συνανταμε περισσοτερο συχνα αποτι θα ηθελα... υπάρχουν και οι υπόλοιποι ανθρωποι που ασχετα με το τιβγαζουν... δουλευουν και τα βγαζουν και καλα κάνουν και σεβοντε την δουλεια τους, τον κοπο τους και ζουν μια φυσιολογικη ζωη την οποια γουσταρουν να την περνουν ομορφα και μεχρι εκει.
    εν ετη 2015, η ρευστοτητα εχει μειωθει σε τετοιο βαθμο που και οι υλικες μας αναγκες εχουν μειωθει...οσο θυμαμαι ποσα χρηματα ξοδευα πριν μια 10ετια αισθανομαι εντελως ηλιθια σημερα.. την πρωτη φορα που ΕΓΩ "καταντησα" να ψωνιζω απο το σουπερ μαρκετ του χοντος...πήρα την κολητη μου και εκλαιγα με λυγμους...
    υποθετω πως ολοι εχουμε μια φαση στην ζωη μας να θυμωμαστε για το ποσο ηλίθιοι ειμασταν καποτε..εκεινη η στιγμη μου ειναι μακραν η πιο χαζη εκδοχη μου...
    το ποσο μυαλο μου εβαλε η κριση... το ποσο πιο ανθρωπο με εκανε και οχι μονο εμενα ...τους περισσοτερους απο εμας... ειναι ενα πραγματικο δωρο.μπήκαν οι πρωταιρεότητες μας σε μια σωστη σειρα...η υγεια μας...οι δικοι μας ανθρωποι...

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    παλια υπηρχαν περισσοτερα λεφτα αλλα η τεχνολογια δεν ηταν κ τοσο αναπτυγμενη κ μιαζει σαν αντισταθμιση κ αυτο
    η τεχνολογια παντοτε συμβαδιζε με την οικονομια και η μια τρεφει την αλλην...

Senior Member
    Εγώ προσωπικά αν είχα πολλά χρήματα γιατί τώρα με δυσκολία μεγαλώνω τα παιδάκια μου, θα έκανα κοινωφελές έργο. Δεν είμαι καθόλου καταναλωτική και μου αρκούν τα απολύτως απαραίτητα. Δεν είμαι της υπερβολής και ούτε μου αρέσει να προβάλλομαι.

Banned
    Οσο μεγαλυτερο κοινοφελες εργο κανεις τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες να ειναι αρνητικοι οι περισσοτεροι μαζι σου οσο διχνεις το καλο σου εαυτο τραβας σα τις μυγες τη κακια αφου παρατηρισε να δεις οτι οταν καπιος ειναι κακος δε τολμουν καν να τον σχολιασουν αρνητικα Αρνητικα σχολιαζουν ΜΟΝΟ εκει που τους παιρνει.

Page 1 of 2 12 LastLast