Results 46 to 60 of 88
-
16-09-2015, 22:27 #46
Θα πρέπει να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων συνομιλητών σου και όχι να είσαι τόσο απόλυτος. Έχεις ήδη βάλει υβριστικές ταμπέλες σε όσους τολμάνε να πιστεύουν στον χριστιανισμό ή γενικά σε αυτά που δεν πιστεύεις εσύ. Δημοκρατία έχουμε, να σου θυμήαω και πρέπει να γίνονται όλες οι απόψεις σεβαστές, έστω και αν διαφωνούμε μεταξύ μας.
- 16-09-2015, 22:42 #47
ΣΥμφωνουμε απολυτα ότι εχουμε δημοκρατια και οι αποψεις ολες είναι σεβαστες... και η δικια μου αποψη στην οποια δεν χρησιμοποιησα υβρις (και συμφωνα με τα λεγομενα σου πρεπει να σεβαστείς) είναι ότι οσοι πιστεουν σε θρησκειες είναι ψυχικα ασθενείς και αιτιολογησα....
αν δεν υπηρχαν πχ θρησκείες και η πλυση εγκεφαλου από την βρεφικη ακομα ηλικια και ερχοταν καποιος και σουλεγε ότι οι νεκροι αναστενοντε και οι παρθενες γεννανε δεν θα τον εκλεινες στο ψυχιατρειο??
η αν σου ελεγε ότι αν πεθανει σε ιερο πολεμο θα παει στον παραδεισο με 40 παρθενες δεν θα ελεγες ότι είναι τρελος για δεσιμο?? ε?
16-09-2015, 23:36 #48
Με αυτά που γράφεις απλά επιβεβαιώνεις το οτι είσαι απόλυτος και δεν σέβεσαι τις απόψεις των άλλων.
Για σένα όποιος πιστεύει ατο Θεό είναι ψυχασθενής ή παράφρων!! Συγνώμη, αλλά πώς μπορεί κανείς να ανοίξει διάλογο μαζί σου όταν εκ των προτέρων τον βγάζεις τρελλό; Ξεκινάς να κάνεις διάλογο λέγοντας: "εσύ είσαι ψυχασθενής κι εγώ είμαι ο λογικός, οπότε ότι πω εγώ είναι σωστό και ότι πεις εσύ είναι λάθος".
Να σου υπενθυμίσω δε, οτι ο Στάλιν επειδή θεωρουσε αντιφρονούντες αυτούς που πίστευαν στον Θεό, τους έστελνε στα Γκουλάγκ και στις φυλακές με την κατηγορία οτι ήταν ψυχασθενείς.
Επίσης, ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ό,τι θέλει, μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα υπάρχει η ιδέα του εγκλεισμού σε ψυχιατρείο για ό,τι πιστεύει κάποιος.
Και να σου πω, για μένα εξωφρενικό είναι να πιστεύει κάποιος στην θεωρία των αρχαίων εξωγήινων αλλά δεν θα τον έκλεινα ποτέ σε ψυχιατρείο.
17-09-2015, 07:24 #49
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ και εσυ εισαι απολυτη με την ιδια εννοια που είμαι και εγω... και μονο για τον λογο που με λες απολυτο!!
Δεν ειπα ότι οποιος πιστευει στον θεο είναι ψυχασθενης αλλα οποιος πιστευει στις θρησκείες και εχει τεραστια διαφορα... καταλαβαίνω απολυτα την αναγκη του ανθρωπου να πιστευει σε κατι ανωτερο και ως ένα σημειο είναι αποδεκτο...(πολλοι ανθρωποι είναι αδυναμοι, ποιος μπορει να τους κατηγορησει) άλλο αυτό και άλλο να πιστευει αυτά που ανεφερα ως παραδείγματα και χιλια αλλα τοσα
Αλλα ειλικρινα πες μου την γνωμη σου γιατι απέφυγες να απαντησεις...
Αντε το πρωτο παράδειγμα (για νεκρους που αναστενοντε και παρθενες που γεννανε) μιας και εχεις υποστεί και εσυ την πλυση εγκεφαλου που εχουμε υποστεί ολοι από παιδια ας το αφήσουμε...
στο γεγονος ότι καποιοι πιστεουν ότι αν πεθανουν σε ιερο πολεμο θα πανε στο παραδεισο με 40 παρθενες τι αποψη εχεις?? εχουν σωας τας φρενας αυτοι οι ανθρωποι??
ε τωρα θα μου πεις παλι να μην είμαι απολυτος και ότι αν το πιστεουν καλα κανουν.... ε νταξ πανε πες το στα παιδακια που εσφαξε η ISIS και αν νομιζεις ότι είναι απλα μια ομαδα ακραιων και η θρησκεια τους είναι κακη ενώ ο χριστιανισμος είναι καλος αναλογισου μονο τα αισχη που εκανε ο χριστιανισμος και τις εκατόμβες νεκρων κατά τον μεσαιωνα
Αληθεια αν ποτε ερθει ο πολεμος και στην ελλαδα (τοσοι μεταναστες/προσφυγες ηρθαν ποιος ξερει ποσοι είναι κανονικοι και ποσοι της ISIS) θα τους υπερασπιστείς γιατι αυτά πιστεουν?... θα πεθανεις για αυτους για να εχουν το δικαίωμα να λενε αυτό που πιστεουν?
17-09-2015, 08:03 #50
https://www.youtube.com/watch?v=baPm...96DB46E007788B
για οποιον του εχει μεινει λιγη λογικη
17-09-2015, 10:13 #51
Δεν διαφωνώ οτι στο όνομα του Θεού έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κόσμο. Αλλά νομίζω οτι η θρησκεία πολλές φορές είναι πρόφαση για να γίνονται εγκλήματα, οι σκοποί είναι άλλοι στην πραγματικότητα (π.χ. σταυροφορίες, ή η αρπαγή των μαύρων της Αφρικής που τους έκαναν δούλους στις φυτείες). Στην εποχή μας π.χ. βλέπουμε οτι η Αμερική έχει βομβαρδίσει χώρες με "όχημα" τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πάντα κάτι καλό βάζουν μπροστά σαν δικαιολογία για να κανουν αισχρές πράξεις.
Όσον αφορά το ισλάμ, ναι, η θρησκεία τους έχει εξαπλωθεί με τη βία και μόνο και συνεχίζει έτσι. Και το πρόβλημα εδώ δεν είναι να τους υπερασπιστώ ή όχι γι αυτά που πιστεύουν. Είναι θέμα μεταναστευτικής πολιτικής. Οι άνθρωποι αυτοί στη χώρα τους έχουν το ισλάμ, ας κάνουν ό,τι θέλουν εκεί. Εμείς
εδώ δεν θα έπρεπε να τους αφήνουμε να έρχονται παράνομα γιατί σε λίγα χρόνια θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Θα θέλουν να επιβληθούν με τον τρόπο που ξέρουν, με τη βία! Άσε με γιατί απελπίζομαι με αυτό το θέμα. Έκαναν τόσους αγώνες οι πρόγονοί μας να διώξουν το ισλάμ το ' 21 κι εμείς σήμερα τους λέμε περάστε, καθήστε! Μετά από λίγα χρόνια θα δούμε τί κάναμε και θα βαράμε όλοι μαζί το κεφάλι μας στον τοίχο!
17-09-2015, 11:06 #52
ΚΑΣΣΑΝΡΑ , καλημερα , κι εγω ειμαι απο τους θρησκευομενους , αλλα δεν εχει νοημα να τσακωνεσαι με καποιον μη θρησκευομενο , διοτι ουτε εσενα θα σου αλλαξει την γνωμη καποιος , ουτε και του noumac . Ειναι απο τα θεματα αυτα που μπορει να υπαρξει φανατισμος και απο τις δυο πλευρες . Σορυ για την επεμβαση .
17-09-2015, 11:37 #53
δεν τσακωνομαι ποτε MacGyver απλα ανταλασουμε αποψεις.. εχω παρατηρησει βεβαια ότι η ελλειψη επιχειρηματων από την μια μερια συνηθως οδηγει καποιον στο να αρπαζετε και να μην μπορει να αντιπαρατεθεί.
https://www.youtube.com/watch?v=I-P6acyrPM4
17-09-2015, 12:01 #54
Μα σε αυτα τα θεματα δεν υπαρχουν επιχειρηματα , οπως στο βιντεο που βαζεις κατω χαρτι και μολυβι ( ! ) , η πιστευεις , η δεν πιστευεις .
Παντως , μια κοπελα που δεν θα πιστευε , θαταν αρκετος λογος για να μην την παντρευτω , ειναι σημαντικη διαφορα .
Δεν εχει νοημα να αντιπαρατιθεσαι , χαλιεσαι , αν χαλιεται καποιος , ανευ λογου .
17-09-2015, 12:36 #55
Not a whit, we defy augury: there's a special providence in the fall of a sparrow. If it be now, 'tis not to come; if it be not to come, it will be now; if it be not now, yet it will come: the readiness is all: since no man has aught of what he leaves, what is't to leave betimes?... let be...
17-09-2015, 12:44 #56
17-09-2015, 12:44 #57
φυσικα και υπαρχουν... επιχειρηματα και από τις δυο μεριες... να πχ πιο πριν ειπαμε αν ο θεουλης είναι τιμωρος και σου εφερα δυο επιχειρηματα απο την βιβλο, εσυ λες ότι αυτά ειναι συμβολικα η κατι τετοιο.. και εγω σου λεω ότι εισαι αιρετικος και εσυ λες ότι ετσι όπως το θετω ναι εισαι αιρετικος!! ειδες πως πειστηκες ότι εισαι αιρετικος? με 2 απλα επιχειρηματα...
αν βρεθουμε και κανουμε την συζητηση από κοντα που ξες ισως σε πεισω ότι ο θεος είναι μια δημιουργια του ανθρωπου γιατι εχει την αναγκη να πιστευει σε κατι ανωτερο... με λιγα λογια ο θεουλης είναι ένα καλο παραμυθι!!
Οσο αφορα της θρησκείες εκει να δεις επιχειρηματα απειρα τουλάχιστον από την δικια μας μερια των αθρησκων γιατι από τους θρησκους υπαρχει μονο ότι λενε οι γραφες για τους μη αιρετικούς, για τους αιρετικούς ε καλα εκει να δεις γελιο ότι τους βολευει λενε.
Δηλαδη ρε mac αν ερωτευοσουν με χιλια μια κοπελια και καποια στιγμη μαθαινες ότι είναι άθρησκη αθεη θα την χωριζες για αυτό? χμμ και αιρετικος και ρατσιστης
με μια δοση χιουμορ το τελευταιο σχολιο μην το παρεις σοβαρα
17-09-2015, 12:50 #58
Tον Θεο τον εμπιστευομαι 100% , παντα θαναι κει για μενα , για μια γυναικα θαμουν ανοητος να την εμπιστευτω 100% . Ενα 70% , ναι . Ποτε δεν εμπιστευομαι ανθρωπους 100% . Δεν ειναι σωφρων .
Eμπιστευομαι ανθρωπους 100% , μονο με το περασμα του χρονου , που εχουν δωσει σαφη δειγματα οτι ειναι αξιοι εμπιστοσυνης , οπως τον κολλητο μου , επι 35 χρονια , η την πρωην μου τον ερωτα της ζωης μου , που εχουμε επαφες ακομα , αλλα την γνωριζω απο 14 ετων .
17-09-2015, 12:56 #59
Εχω περασει την ηλικια που ερωτευεσαι αβλεπει . Αυτο που κανω , σε μια ενδιαφερουσα γνωριμια , ειναι οτι δεν λεω ποτε τις πραματικες μου αποψεις , ολο λεω ,ναι εχεις δικιο , ναι στο ενα , ναι στο αλλο , ναι στα παντα , ωστε η αλλη να ξεδιπλωσει τον πραματικο της χαρακτηρα , αφου καταλαβαινει οτι εχει να κανει με καποιον του χεριου της , στην πορεια βγαζω τα συμπερασματα μου , και αποφασιζω αν αυτο που βλεπω μου κανει η δεν μου κανει . Γι αυτο οταν εχω φυγει απο σχεσεις , η αλλη ουτε καταλαβε το γιατι .
17-09-2015, 13:02 #60
η αγια τριαδα.. ο θεος. ο χριστος (ανθρωπος) κ το αγιο πνευμα ..( η ψυχη...)
στην ορθοδοξη θρησκεια αυτα ειναι ενα φιλε μου...αν αγαπας τον θεο 100% θα αγαπας τους ανθρωπους 100% και την ψυχη σου αλλα 100% γιατι ολα ειναι ενα..
στον καθολικισμο ο θεος ειναι λίγο πάνω απο τον χριστο και το αγιο πνευμα... αρα εσυ κατατασεσαι στους καθολικους?