Αξιοσημειωτα αρθρα,links,κ.α. σχετικα με την καταθλιψη!!! - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 25 FirstFirst ... 81617181920 ... LastLast
Results 256 to 270 of 374
    Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    που εισαι ρε ζουζουυυυυυυυυυ???????????
    Εδω κ εγω προσπαθω να μπω σε μια ταξη...
    Τι μου κανεις εσυ???
    Ξεκουραστηκες τελικα σουκου???
    Είναι η πιθανότητα που έχει ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα

Banned
    Quote Originally Posted by agnostix View Post
    Εδω κ εγω προσπαθω να μπω σε μια ταξη...
    Τι μου κανεις εσυ???
    Ξεκουραστηκες τελικα σουκου???
    ναι ξεκουραστηκα.
    γιατι ποτε ήσουν σε αταξια εσυ κοριτσακι μου?

Senior Member
    ναι ξεκουραστηκα.
    χαχαχαχα.
    Τον ψυχισμο μου εννοω...μαλλον θελω κ εγω τον χρονο μου(λογικο)
    ΑΑΑΑ οσον αφορα τhn μητερα μου που ρωτησες,ας απαντησω εδω..
    Ειναι ο αφανης ηρωας ολη της ιστοριας,δεν υπαρχει η υπομονη της
    Πολυ ησυχος ανθρωπος κ μεχρι προτινος πολυ κλειστη,δεν μοιραζοταν με κανεναν τα προβληματα της..τωρα τελευταια την εχουμε ενθαρρυνει κ εμεις που εχουμε μεγαλωσει.Γιατι οταν ημουν μικρουλά σχεδον την "μισουσα" που δεν αντιδρουσε κ μονο στεναχωριοταν,κ σκεφτομαουν τοτε "ε θες κ τα τραβας" μη σου πω την χρεωνα κιολας,δικη σου επιλογη ηταν αυτος ο ανθρωπος εμεισ τι φταιμε???? Ημουν σκληρο παιδι μαζι της κ την πληγωνα κ εγω περισσοτερο αλλα δεν το εδειχνε...τωρα τελευταια τα χουμε βρει κ εχουμε ερθει πιο κοντα ειναι καλη μανουλα μωρε τι να κανε κ αυτη...
    Είναι η πιθανότητα που έχει ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα

Banned
    χαχαχαχα.
    Τον ψυχισμο μου εννοω...μαλλον θελω κ εγω τον χρονο μου(λογικο)
    ΑΑΑΑ οσον αφορα τhn μητερα μου που ρωτησες,ας απαντησω εδω..
    Ειναι ο αφανης ηρωας ολη της ιστοριας,δεν υπαρχει η υπομονη της
    Πολυ ησυχος ανθρωπος κ μεχρι προτινος πολυ κλειστη,δεν μοιραζοταν με κανεναν τα προβληματα της..τωρα τελευταια την εχουμε ενθαρρυνει κ εμεις που εχουμε μεγαλωσει.Γιατι οταν ημουν μικρουλά σχεδον την "μισουσα" που δεν αντιδρουσε κ μονο στεναχωριοταν,κ σκεφτομαουν τοτε "ε θες κ τα τραβας" μη σου πω την χρεωνα κιολας,δικη σου επιλογη ηταν αυτος ο ανθρωπος εμεισ τι φταιμε???? Ημουν σκληρο παιδι μαζι της κ την πληγωνα κ εγω περισσοτερο αλλα δεν το εδειχνε...τωρα τελευταια τα χουμε βρει κ εχουμε ερθει πιο κοντα ειναι καλη μανουλα μωρε τι να κανε κ αυτη...
    χμμμ ...εχεις πάρει λίγο απο την μανουλα ...απο οτι σε εχω καταλάβει...
    φυσικα και θελεις τον χρονο σου κοριτσι μου.. κανενα νεοτερο απο το "μετωπο"?

Banned
    ναι ξεκουραστηκα.
    καλα εκανες Η ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ.

Senior Member
    χμμμ ...εχεις πάρει λίγο απο την μανουλα ...απο οτι σε εχω καταλάβει...
    φυσικα και θελεις τον χρονο σου κοριτσι μου.. κανενα νεοτερο απο το "μετωπο"?
    Ναι ειμαι υπομονετικος ανθρωπος και δινω κ ευκαιριες στους αλλους να επανορθωσουν αν εχουν την θεληση ,αλλα ποτε δεν μου αρεσε αυτη η σταση της μανας μου "τα δεχομαι ολα"... ..."δεν ξεσπω ποτε"..."δεν μιλω κ ας ποναω",αντιθετως με εκνευριζε κ δεν ηθελα να της μοιασω σε αυτο,γιαυτο εχω θεμα με τον σεβασμο,οπως σεβομαι εγω ετσι απαιτω να κανουν το ιδιο κ οι αλλοι,αλλιως μακρυα μου :P
    Στο μετωπο η μαχη με τον εχθρο (τον εαυτο του) μαλλον συννεχιζεται,τπτ αρχιζουμε κ χανομαστε ετσι απλα

Banned
    Ναι ειμαι υπομονετικος ανθρωπος και δινω κ ευκαιριες στους αλλους να επανορθωσουν αν εχουν την θεληση ,αλλα ποτε δεν μου αρεσε αυτη η σταση της μανας μου "τα δεχομαι ολα"... ..."δεν ξεσπω ποτε"..."δεν μιλω κ ας ποναω",αντιθετως με εκνευριζε κ δεν ηθελα να της μοιασω σε αυτο,γιαυτο εχω θεμα με τον σεβασμο,οπως σεβομαι εγω ετσι απαιτω να κανουν το ιδιο κ οι αλλοι,αλλιως μακρυα μου :P
    Στο μετωπο η μαχη με τον εχθρο (τον εαυτο του) μαλλον συννεχιζεται,τπτ αρχιζουμε κ χανομαστε ετσι απλα
    την μισω αυτην την φαση!!..ειναι η χειροτερη μου... θελει γερο στομαχι και αν θες την γνωμη μου με εναν και μονο τροπο περναει ανωδυνα... να βρεις κατι αλλο να περνας ομορφα...και ας μην νιωθεις τοσα οσα για τον αλλον...αρκει να σου δινει λιγες ομορφες στιγμες.

Senior Member
    την μισω αυτην την φαση!!..ειναι η χειροτερη μου... θελει γερο στομαχι και αν θες την γνωμη μου με εναν και μονο τροπο περναει ανωδυνα... να βρεις κατι αλλο να περνας ομορφα...και ας μην νιωθεις τοσα οσα για τον αλλον...αρκει να σου δινει λιγες ομορφες στιγμες.
    Δεν παιζω με συναισθηματα ανθρωπων Ρεα,δεν μπορω να το κανω επι τουτου για να περναω καλα,δεν εχω σκοπο να βγαλω την ψυχη κανενος,αν παλι τυχει κ αν μου βγει καλως αλλιως καλυτερα μονη μου.χωις να αποκλεισω τπτ αλλα δεν θα εκμεταλλευτω κ ποτε καποιον..

Banned
    Δεν παιζω με συναισθηματα ανθρωπων Ρεα,δεν μπορω να το κανω επι τουτου για να περναω καλα,δεν εχω σκοπο να βγαλω την ψυχη κανενος,αν παλι τυχει κ αν μου βγει καλως αλλιως καλυτερα μονη μου.χωις να αποκλεισω τπτ αλλα δεν θα εκμεταλλευτω κ ποτε καποιον..
    πως και γιατι οι ανθρωποι εχουν την ταση να συνδεουν αυτα τα δυο δεν ξερω... υπάρχουν και τα ενδοιαμεσα... μου αρεσει του αρεσω και μεχρι εκει και οι δυο θελουμε να περασουμε καλα, και εχουμε τα βασανα μας δεν ειμαστε για πολλα πολλα... και επειδη τωρα πάλι θα πας στο αλλο ακρο δεν μιλάω για σκετο σεξ, μιλάω για ανθρωπινη επικοινωνια...για συντροφια για σχεσουλα...ξερεις...χαλαρα και ομορφα..

Senior Member
    πως και γιατι οι ανθρωποι εχουν την ταση να συνδεουν αυτα τα δυο δεν ξερω... υπάρχουν και τα ενδοιαμεσα... μου αρεσει του αρεσω και μεχρι εκει και οι δυο θελουμε να περασουμε καλα, και εχουμε τα βασανα μας δεν ειμαστε για πολλα πολλα... και επειδη τωρα πάλι θα πας στο αλλο ακρο δεν μιλάω για σκετο σεξ, μιλάω για ανθρωπινη επικοινωνια...για συντροφια για σχεσουλα...ξερεις...χαλαρα και ομορφα..
    βρε το ειπα με την προυποθεση πως ο αλλος δεν εχει βασανα...παλι με βασανα να μπλεξω ???γιαυτο ειπα ας καθαρισω πρωτα με τα δικα μου κ ας ειναι ενας επιτελους αβασανιστος να δω πως ειναι ρε αδερφε???

Banned
    βρε το ειπα με την προυποθεση πως ο αλλος δεν εχει βασανα...παλι με βασανα να μπλεξω ???γιαυτο ειπα ας καθαρισω πρωτα με τα δικα μου κ ας ειναι ενας επιτελους αβασανιστος να δω πως ειναι ρε αδερφε???
    χαχαχα...εχει εναν, αλλα μενει λιγο μακρυα καπου στο θιβετ...δαλαι λαμα...πολυ καλο παιδι!!!..ρωτα οποιον θες στη γειτονια ...

Banned
    Οι τρεις τύποι κατάθλιψης και τα συμπτώματα τους!

Καταθλιπτικά συναισθήματα μπορεί να νιώσει ο καθένας σε περιόδους έντονης απογοήτευσης ή σαν αντίδραση μετά από ένα έντονο στρεσογόνο ερέθισμα, όπως είναι για παράδειγμα ένας θάνατος ή ένας χωρισμός.

Στην κατάθλιψη όμως όλα αυτά είναι σταθερά, επιμένουν και διαρκούν για αρκετές εβδομάδες. Το άτομο μοιάζει να έχει «βουλιάξει» στο καταθλιπτικό συναίσθημα, δηλώνει αδυναμία να προχωρήσει μπροστά και συχνά αδιαφορεί για την κατάστασή του.

Τύποι κατάθλιψης

Η κατάθλιψη μπορεί να εμφανιστεί με διάφορες μορφές όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες σωματικές ασθένειες. Εδώ αναφέρουμε τους τρεις συχνότερους τύπους καταθλιπτικών διαταραχών. Ωστόσο,και σε αυτούς τους τύπους υπάρχουν αρκετές παραλλαγές ως προς τον αριθμό των συμπτωμάτων και τη βαρύτητά τους.

1. Το μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο εκδηλώνεται με ένα συνδυασμό συμπτωμάτων και επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργικότητα του ατόμου. Ένα τέτοιο επεισόδιο μπορεί να συμβεί μια φορά ή, συχνότερα, περισσότερες φορές στη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Συνήθως διαρκεί 6-8 μήνες.

2. Μια λιγότερο σοβαρή μορφή κατάθλιψης, η δυσθυμία, είναι μια ηπιότερη από πλευράς συμπτωμάτων, αλλά πιο χρόνια διαταραχή και σ’ αυτήν το άτομο γενικά διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητάς του. Υπάρχει πάντως ο κίνδυνος να μεταπέσει σε ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο.

3. Η διπολική διαταραχή ή αλλιώς μανιοκατάθλιψη είναι μια σοβαρή ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από κυκλικές εναλλαγές του συναισθήματος, όπου δηλαδή περίοδοι έντονης υπερθυμίας (μανία) εναλλάσσονται με περιόδους καταθλιπτικών επεισοδίων. Το άτομο στο μανιακό επεισόδιο παρουσιάζει υπερδραστη-ριότητα, λογόρροια, δείχνει χαρούμενο, με μεγάλα αποθέματα ενέργειας, έχει όμως μειωμένη κρίση, ενώ η διαταραγμένη κοινωνική του συμπεριφορά μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Η κατάθλιψη δεν εμφανίζεται σε όλους τους ασθενείς με τα ίδια συμπτώματα. Άλλοι είναι θλιμμένοι, απελπισμένοι, απογοητευμένοι και κατακλύζονται από τύψεις και ενοχές, άλλοι παρουσιάζουν έντονη ανησυχία και άγχος, άλλοι παραπονιούνται για πλήθος σωματικών ενοχλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το άτομο υποφέρει πολύ και αυτό περνά στην καθημερινότητά του. Συγκινείται εύκολα, ακόμα και με ασήμαντα ερεθίσματα (π.χ. μια εκπομπή στην τηλεόραση). Άλλες φορές όμως η λύπη που τον καταπλακώνει δεν μπορεί να εκφραστεί. «Δεν μπορώ ούτε να κλάψω» αναφέρει.

Δραστηριότητες, ασχολίες, ενδιαφέροντα με τα οποία χαιρόταν στο παρελθόν και τα απολάμβανε τον αφήνουν αδιάφορο, τον κουράζουν. Τα ευχάριστα γεγονότα τα παρακάμπτει, ενώ μεγεθύνει τα δυσάρεστα. Όλα φαντάζουν μάταια, παντού αναδύονται εμπόδια και δυσκολίες.

Νοιώθει κουρασμένος, δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί, να θυμηθεί, να σκεφτεί και να αποφασίσει. Διαρκώς αναβάλλει. Παραμελεί την εμφάνισή του, αδιαφορεί για τη δουλειά του, απομακρύνεται από γνωστούς και φίλους. Δυσκολεύεται να κοιμηθεί, άλλοτε ο ύπνος είναι διακεκομμένος και ταράζεται από εφιαλτικά όνειρα, άλλες φορές ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί, νιώθοντας υπερβολικά κουρασμένος.

Η όρεξή του μειώνεται και χάνει βάρος. Κάποιες φορές όμως, ιδιαίτερα στις γυναίκες, η όρεξη αυξάνει. Η επιθυμία για σεξουαλική επαφή είναι μειωμένη ή ανύπαρκτη. Μια υπερβολική ανησυχία για επικείμενους κινδύνους δεν τον αφήνει να ησυχάσει, ενώ ταχυκαρδίες, πόνοι, εφιδρώσεις, κεφαλαλγίες επιτείνουν αυτή την ανησυχία. Στη σκέψη του λιμνάζουν διαρκώς οι ίδιες μελαγχολικές ιδέες.

Ανακαλώντας ασήμαντα γεγονότα και σφάλματα του παρελθόντος νοιώθει ενοχές και διακατέχεται από τύψεις, αισθάνεται άχρηστος, ανίκανος κι αποτυχημένος. Υποτιμά τον εαυτό του, τον επικρίνει. Έτσι οδηγείται συχνά σε αυτοκαταστροφικές σκέψεις.
    ειμαι το 2!!!... δυσθυμια με μειζον καταθλιπτικο επεισόδιο

Senior Member
    χαχαχα...εχει εναν, αλλα μενει λιγο μακρυα καπου στο θιβετ...δαλαι λαμα...πολυ καλο παιδι!!!..ρωτα οποιον θες στη γειτονια ...
    γιατι βρε συ ???μπορει να χει κανει θεραπεια ο ανθρωπος κ να ναι οκ..που να τρεχω τωρα χαχαχαχαχα

Banned
    γιατι βρε συ ???μπορει να χει κανει θεραπεια ο ανθρωπος κ να ναι οκ..που να τρεχω τωρα χαχαχαχαχα
    χαχαχαχα... θα πρεπει να εισαι η μονη γυναικα στον πλανητη που απερριψε τον δαλαι λαμα!!! χαχαχαχαχζαχ

Senior Member
    χαχαχαχα... θα πρεπει να εισαι η μονη γυναικα στον πλανητη που απερριψε τον δαλαι λαμα!!! χαχαχαχαχζαχ
    γιατι ξερεις πολλες να ειναι καψουρες μαζι του???
    βρε τον θειο λαμα...

Page 18 of 25 FirstFirst ... 81617181920 ... LastLast