Results 46 to 60 of 107
Thread: θελω να κοπω και να φουνταρω..
-
08-12-2015, 02:18 #46
Γεια σου Βοο! Γράφεις ότι περνάς καταθλιπτική φάση και καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου αλλά βάλε τα δυνατά σου να πας για περπάτημα έξω, είναι χαλαρωτικό καια αναζωογονητικό! Ειδικά με το κρύο τσιτώνει και το δέρμα! Αύριο όταν ξυπνήσεις με το καλό, ντύσου βάλε και κανένα σκούφο & κασκολ -μη μας κρυώσεις - και πήγαινε να πάρεις ένα καπουτσινάκι στο χέρι και κάνε βόλτα!!! χαζεψε και σε κανένα περίπτερο τα περιοδικά και πάρε όποιο περιοδικό η εφημερίδα σου τραβήξει την προσοχή. Κάνε τα ψωνια στο σουπερ μάρκετ-γενικά ανακετεύσου με τον κόσμο. Αν δεις καμια γατούλα χαίδεψε την. Μετά γύρνα σπίτι κάνε ένα ζεστό μπάνιο και φάε το αγαπημένο σου φαγητό. Μη σκέφτεσαι συνέχεια το πρόβλημα σου, απόλαυσε τις μικρές στιγμές και θα σου φύγουν οι ιδέες που έχεις. Φαντάζομαι ότι ΄τωρα θα λες από μεσα σου "καλα τι μ λεει τωρα αυτή, εδω δεν την παλεύω" αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνεις απλά πράγματα για να δεις πρόοδο. Δεν μου λες, τι σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση?
- 08-12-2015, 09:51 #47
μπου, καλημερα, ελπίζω να εισαι καλύτερα σημερα!
το μπιρι μπιρι, βοηθαει!...αρκει να μιλάς και εσυ ... ειμαστε τοσο μπουρδουκλωμενοι μεσα στο μυαλό μας που χρειαζομαστε καπως να τα τακτοποιησουμε τα πραγματα ..μπας και ετσι βγει καμια ακρη...
ειχες μια κριση, την οποια ξεπέρασες και μαλιστα καταφερες να κανεις υπέρβαση..εκανες ενα σπουδαιο βημα για τον εαυτο σου που ανοιχτηκες στους δικους σου.
τι πυροδότησε το μπουμ της μπου? γιατι όλο αυτο.. κατι εγινε, βρες το ...μπορει να σου φαινεται ασημαντο ..αλλα ειναι μια σημαντικη πληροφορία.
το μυαλο μας βραχυκύκλωσε..και το μονο που μπορουμε να δουμε ειναι τα μπερδεμενα καλωδια..ακολουθησε την βλάβη, δεν το μυαλο σου σαν γεννητρια... βρες τι σε χαλασε τωρα που ειναι προσφατο... ριξε ενα καλο μπιρι μπιρι με την πάρτη σου .. οι λέξεις εχουν δυναμη...ειναι ο τροπος που αποκωδικοποιουμε ολα αυτα τα αγνωστα που συμβαινουν στο κεφαλι μας.
τα ρεμερον θελουν 2-3 εβδομαδες για να ξεκινησουν να παιρνουν μπρος και πριν το μηνα δεν θα παρατηρησεις κατι σημαστικο σαν αλλαγη.
εξακολουθω να μην καταλαβαινω πως διαχωριζεται η καταθλιψη απο τον διπολισμο σου σαν εξτρα ασθενεια .. ειμαστε σιγουροι για την διαγνωση ...μηπως θα πρεπει να πας να παρεις καμια 2η αποψη απο καποιον αλλον γιατρο...?
08-12-2015, 13:15 #48
Είναι πολύ δυσκολο να καταφέρεις μέσα στο χάος του καταθλιπτικού επεισοδίου, να καταφέρεις να επικοινωνησεις ουσιαστικά και όπως θες με κάποιον θεραπευτή, αλλά αφου κάνεις την προσπάθεια να το ψάξεις εν μέσω επεισοδίου, είναι πολύ ενθαρρυντικό και μπράβο σου. Επίσης οι άλλοι χρήστες εχουν δίκιο που σου λένε να δώσεις χρόνο στα χάπια. Πρέπει να είναι ακόμα λίγες οι μέρες που τα παίρνεις.
Εκτός απο τον δήμο, επειδή είσαι σε επαρχεία, ίσως να υπάρχει κάποιος ψυχολόγος και σε κέντρο υγείας της περιοχής σου. Το τσέκαρα στη δική μου περιοχή και υπάρχει ψυχίατρος μια φορά την εβδομάδα, επομένως κι εκει ισως να μπορέσεις να βρεις κάτι.
Ο διάλογος ίσως να μην σου φαίνεται αποδοτικός, αλλά μπορεί να σου δώσει οπτικές που δεν είχες σκεφτεί και να σε βοηθήσει να δομήσεις τις σκέψεις σου για παρα κάτω με καλύτερο τρόπο.
Τέλος για να μην σε κουράζω άλλο, ούτε κι έμενα μου άρεσε να κάνω μονολόγους στο θεραπευτή και τελικά αυτό που μου "έκατσε" ήταν η ψυχανάλυση και επειδή κι εγώ δεν είχα την καλύτερη οικονομική κατάσταση, έπρεπε να καλύπτω όλα μου τα έξοδα μόνη, υπήρχε κάποια είδους έκπτωση από την ψυχαναλυτική εταιρεία βορείου Ελλάδος, εάν η θεραπεία γινόταν για 2 χρόνια τουλάχιστον, στα πλαίσια τις εκπαίδευσης των θεραπευτών. Εσύ μάλλον ζεις πιο κεντρικά, ίσως να υπάρχει κάτι ανάλογο και στην Αθήνα.
08-12-2015, 18:46 #49
γεια σου και εσενα! σηκωθηκα κατα τις 1..δε μπορουσα να παρω τα ποδια μου και να βγω εξω δυστυχως.ειμαστε και αφραγκοι και δε μπορουσα να παω για καφε ουτε με τη μανα μου.εκανα ομως μπανιο μετα απο 3-4 ωρες σκεψης και πιεσης.δε βγηκα εξω αλλα εκατσα λιγο με τη μανα μου.ακουγαμε τραγουδια για να της φτιαξω ενα cd για πρωτοχρονιατικο δωρο για το αυτοκινητο.μου αρεσε αυτη η διαδικασια.τωρα επομενος στοχος ειναι να λουστω..εκατσα κι εφαγα και το μεσημερι με το ζορι αλλα εφαγα λιγο.
αυτο που μου δινει μεγαλη ικανοποιηση ειναι να βγαινω εξω με φιλους, αλλα δεν εχω κανεναν εδω στην επαρχια.εχω 1-2 στην Αθηνα, αλλα κι αυτους εχω αρχισει να τους κουραζω ακομα κι απο το τηλεφωνο που μιλαμε.μ αρεσει επισης να διαβαζω (εζησα να το πω κι αυτο) μυθιστορηματα.εχω διαβασει 2 τον τελευταιο μηνα.
08-12-2015, 18:53 #50
ευχαριστω για τα καλα σου λογια καταρχας!ανακοινωσα στη μανα μου τι συμβαινει γιατι πιεζομουνα πολυ.ειχα ενα πολυ μεγαλο βαρος κι επρεπε να προσποιουμαι οτι ειμαι καλυτερα και με εξουθενωνε ολο αυτο.με πιεσε πολυ κι η μανα μου για να μαθει τι τρεχει.
τωρα για το αλλο που λες δε διαχωριζω τη καταθλιψη απο τη διπολικη. εχω διπολικη και σχιζο. απλα επειδη αυτον τον καιρο περναω καταθλιψη και δε ξερω απο ποια απο τις 2 παθησεις προερχεται το επεισοδιο εγραψα εδω..συγνωμη αν εκανα λαθος
08-12-2015, 18:59 #51
μενω πελοπονησο. εψαξα στο ιντερνετ και εχουμε κεντρο ψυχικης υγειας που εχει εκει και ψυχολογο.το συζητησα και με τη μανα μου λιγο και ηταν θετικη.μπορει να πας σε ψυχολογο για 15 συνεδριες εγραφε στο ιντερνετ.τωρα αυτες τις μερες θα παω Αθηνα, οταν γυρισω κατα τισ 22-23 θα το κοιταξω να παω να δω τι θα μου πουν.φοβαμαι μονο μη με στειλουν για νοσηλεια και μου πουν οτι δε σε αναλαμβανουμε.επισης φοβαμαι μη μου πουν οτι πρεπει να με παρακολουθει ο δικος τους ψυχιατρος γιατι εγω τη δικη μου ψυχιατρο δε θελω να την αλλαξω.
08-12-2015, 19:09 #52
αντικειμενικα σε αυτη τη κατασταση που βρισκεσαι χρειαζεσαι γιατρο κ ισως κ ψυχολογο αλλα θα σου προτεινα (εγω) να δοκιμασεις κ κανενα γκρουπ θεραπυ για να μιλουσες ισως κ με ατομα με παρομια θεματα.
08-12-2015, 19:10 #53
εγω ρε μπου δεν καταλαβαινω γιατι κοβεστε εσεισ που κοβεστε δηλαδη απορια το χω
καταθλιψαρα εχω κι εγω σκεψεισ ασχημεσ εχω και γω να φουνταρω το χω νιωσει κι εγω
καταθλιψαρα ειναι ολα αυτα αλλα γιατι κοβεστε λυσε μου αυτη την απορια
εγω ποτε δε κοπηκα γιατι εγω ποτε δε κοπηκα που αποδεδειγμενα εχω περασει δυσκολα
και σεισ κοβεστε και γω οχι ποια η διαφορα μασ;Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
08-12-2015, 19:16 #54
08-12-2015, 19:20 #55
δε ξερω για τους αλλους θα σου πω για μενα ομως..
οταν κοβομαι βγαζω ολον τον πονο που νιωθω μεσω αυτου.ξεσπαω.πανω μου βεβαια αλλα ξεσπαω. το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση όρων χρήσης θες να φωναξεις δεν αντεχω αλλο και δε μπορεις να φωναξεις ή δε σ ακουει κανενας..κοβεσαι.αυτα πανω κατω.Last edited by Mriya; 09-12-2015 at 19:00.
08-12-2015, 19:41 #56
ειναι δικη μου αποψη αυτο του στιλ τι θα εκανα εγω τωρα αν ειναι καλη η κακη αυτο παιζεται μαλον κ ναι κ οχι γιατι μπορει να σε καθησουν με ενα ασχετο η με εναν ιδανικο συνομηλιτη.
08-12-2015, 19:46 #57
08-12-2015, 19:52 #58
09-12-2015, 18:38 #59
Μπράβο που κινητοποιήθηκες Βοο! Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό! Δε ξέρω να σου πω αν θα σε αναγκάσουν να σε δεί κάποιος ψυχίατρος εκεί, αν και είναι λίγο κουφό κατά την άποψή μου να σε αναγκάσουν να εξεταστείς από κάποιον ψυχίατρο ενώ δε το θέλεις. Εσύ για ψυχοθεραπεία θέλεις να πας. Μπορείς να το ρωτήσεις, αν έχουν κάποιο τηλέφωνο. Επίσης για την νοσηλεία που λές, πάλι μπορείς να αρνηθείς αν δεν θέλεις. Συζήτησε το και με την ψυχίατρό σου. Σίγουρα θα σου πει ότι χρειάζεσαι ψυχίατρο θεραπευτή αλλά αν δεν μπορείς στην παρούσα φάση λόγω οικονομικού, δε θα σου πει και να μην πας στον ψυχολόγο. Ίσως σου δώσει και κάποια γνωμάτευση ή κάτι για να μην σε ζαλίζουν στο ΚΨΥ ή να συστήσει κάποιου είδους θεραπεία που πιστεύει πως σου ταιριάζει
09-12-2015, 20:02 #60
θα πω στη γιατρο μου που θα τη δω τη Δευτερα πως θελω να παω σε ψυχολογο στο ΚΨΥ μηπως μου δωσει καμια γνωματευση για να μη βαδιζουν στα τυφλα κι αυτοι στο ΚΨΥ.πολυ καλη σκεψη αυτη, δεν την ειχα σκεφτει.θα το κανω. ευχαριστω kutchunie.
απο προηγουμενη εμπειρια μου με ΚΨΥ στην Αθηνα, πηγαινες εκει σου παιρνανε ιστορικο και σε ρωταγαν πως εισαι, τα καταγραφανε ολα αυτα και μετα κανανε συμβουλιο για να σου πουν μετα αν πρεπει να σε δει γιατρος ή ψυχολογος.θα τους το ξεκαθαρισω απο την αρχη οτι ψαχνω μονο ψυχολογο και βλεπω τι θα γινει..ελπιζω να μην το αρνηθουν