Results 106 to 120 of 451
Thread: ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ
-
15-01-2016, 21:51 #106
Υποθέτω γιατι είχες ανάγκη βοήθειας. Είμαστε πολλοί που την έχουμε ανάγκη αυτή και δυστηχώς η ηθική της μεγαλύτερης μερίδας των ψυχολόγων/ψυχοθεραπευτών δεν βοηθάει... Όπως αναφέρω και στην ανάρτηση, συμφέρον τους είναι ο θεραπευόμενος να παραμείνει για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε θεραπεία, και όχι το δυνατόν μικρότερο. Υπάρχει πλήθος θεραπευομένων οι οποίοι απλά "δεν βλέπουν φως στο τούνελ" επειδή οι ανήθικοι ψυχολόγοι/ψυχοθεραπευτές εφαρμόζουν πρακτικές όπως αυτές τις οποίες αναφέρω στο άρθρο μου.
Last edited by M87; 15-01-2016 at 22:12.
- 16-01-2016, 00:40 #107
η μεγαλυτερη αναγκη που θα μπορουσε να εχει καπιος ειναι να εχει πρωτα επιμονη κ μετα μυαλο αν αυτα τα 2 δεν υπαρχουν ολα τα υπολυπα ειναι παντελως αχρηστα.
τα προβληματα δεν εξαφανιζονται απο μονα τους ουτε με μαγικα ραβδια μονο αυτος παει κοντρα στους φοβους του στο τελος θα του περασει.
πολες φορες πχ πριν καπιος αντιμετοπισει ενα προβλημα πιο πριν εχει πει τη φραση δε μπορω αντι να πει οτι προτιμα να κρατησει τον εγωισμο του ακαιρεο.
16-01-2016, 00:46 #108
16-01-2016, 01:11 #109
θα ελεγα οτι βοηθεια εξωτερικη χρειαστηκα περισσοτερο για να σκεφτω πια τακτικη θα ακολουθησω σε ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μου αφου καπιες φορες ηταν τοσο μεγαλα τα αδιεξοδα στην επικοινωνια με τους γυρω μου που φαινετα σαν απο θαυμα να τα αντιμετωπιζω..
σχετικα με τον εαυτο μου εκανα κατι πολυ απλο εκανα συνεχεια τα αναποδα απο οσα φοβομουν...πχ οσο φοβομουν τις εξωμολογισεις επεμενα συνεχεια στο να τις κανω κ αυτο που εκανα εμιαζε πολυ με το κυμα που καθε φορα που βρισκει καπιο εμποδιο απλα το καταπινει αντι να το σταματα...
δεν εκανα ουτε κατι φοβερα πολυπλοκο ουτε κατι επιστημονικα απλησιαστο σκεφτηκα απλα με ορθολογισμο.
τα πραγματα ειναι απλα κ ευκολα εμεις εχουμε μια ταση να τα μετατρεπουμε σε κουβαρι επειδη φοβομαστε να αντιμετωπισουμε τον εαυτο μας κ τα προβληματα μας.
αλλα σαφως ο καθε ανθρωπος εξουσια εχει πανω στον εαυτο του αν αποτυχει πανω στον εαυτο του οι αλλοι δε θα τον παρουν στα σοβαρα ποτε για αυτο ολα αρχιζουν απο τον εαυτο μας οι αλλοι απλα μας επαναλαμβανουν τη γνωμη που εχουμε εμεις για τον εαυτο μας..
16-01-2016, 11:29 #110
Αφ' ενός παραδέχεσαι αλέξανδρος_77 ότι, είχες ανάγκη εξωτερικής βοήθειας (ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή/οτιδήποτε). Βοήθειας με ηθικές βάσεις συμπληρώνω εγώ, γιατί όπως διαπίστωσες και μόνος σου, η βοήθεια απλά δεν έρχεται αν αγνοείς αυτή την παράμετρο - ή μάλλον για να είμαι δίκαιος - έρχεται σπάνια. Τα όσα προτείνεις σαν αυτοβοήθεια ίσως να βοήθησαν εσένα και ακόμα ίσως κάποια μερίδα των συνανθρώπων μας, αλλά, όπως ελπίζω καταλαβαίνεις, "δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια" και συνεπώς δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες για να καλυφθούν με όσα προτείνεις εδώ.
16-01-2016, 11:41 #111
μονο που δε καταλαβες τι παραδεχτηκα η βοηθεια δεν ηταν απο ψυχολογο αλλα απο βιβλια που διαβασα απο γνωμες φιλων κ απο οσα ειδα κ ακουσα καποτε ειχα παει σε ψυχολογο πολυ παλια αλλα αυτα που ελεγε σε μενα δεν ειχαν εφαρμογη αφενος επειδη ξερω πολυ καλα τον εαυτο μου κ επειδη αν σκεφτω ορθολογιστικα θα βρω μια απλη λυση πανω σε μενα.το προβλημα βρισκοταν στη συνενοηση με τους αλλους αφου πολες φορες αδυνατω να συνενοηθω μαζι τους εκτος αν το παιζω οτι δε καταλαβαινω εκει δε μπορω να βρω λυση επειδη το θεμα δεν εξαρταται απο μενα αλλα απο αυτον που μιλω.
16-01-2016, 11:50 #112
Ακόμα και αν προσπαθήσω να καταλάβω τι ήταν αυτό που παραδέχτηκες δεν θα βοηθήσει κανέναν άλλο πλήν του εαυτού σου και κάποιον άλλό με ανάλογα προβλήματα. Το άρθρο είναι γενικό και εστιάζει στην έλλειψη ηθικής από πλευράς ψυχολόγων/ψυχοθεραπευτών, την έλλειψη - άρνηση είναι ένας καλύτερος όρος - ελέγχου τους από τους κρατικούς μηχανισμούς οι οποίοι όμως, υπάρχουν για να τους αδειοδοτήσουν καθώς και σε μέτρα τα οποία οφείλει ο κάθε θεραπευόμενος να πάρει ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ προκειμένου αφ' ενός να μην γίνεται ο ίδιος θύμα εκμετάλλευσης και αφ' ετέρου να ασκεί έλεγχο επί των πρακτικών του ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή του. Π.χ. μια πολύ καλή πρακτική είναι η μηνιαία εκκαθάριση, ώστε αν ο θεραπευτής κάνει κάτι από όσα περιγράφω - ή κάτι άλλο εξίσου ανήθικο το οποίο υποπέσει στην αντίληψη κάποιου αναγνώστη - να κάνει και εκείνος "λάθος" στην οικονομική εκκαθάριση.
16-01-2016, 12:09 #113
ε αμα καπιος δε με ακουει κ τον ενδιαφερει περισσοτερο η ορθογραφια κ η συνταξη παρα αυτα που λεω τι να του κανω? ισως δε με ξερεις τοσο καλα οσο νομιζεις οι περισσοτεροι εχουν ενα καρο απαιτησεις σε αυτο το θεμα δηλαδη να ναι καπιος παντελως αγνωστος του να ειναι επαγγελματιας ψυχολογος να ειναι φιλικος κλπκλπ κ ολα αυτα θελουν να τα κανουν χωρις μανε'ι'
αρα θελουν τη πιτα ολοκληρη κ το σκυλο χορτατο κατι που δε γινεται
η επιμονη μου δεν ειναι παντα προς τη κατευθυνση να επειρεασω τον αλλο αν βλεπω οτι δεν ακουω τα κρεμαω στο κοκκορα ενω συνεχιζω να μιλω...
εγω μιλω για κατι απλο που μπορει ο καθενας να το κανει.. αν δε τον ενδιαφερει εφοσον μιλω για το δικο του προβλημα εγω θα παραμεινω απαθης η ουδετερος εφοσον δε βλεπω κατι που να με εμποδιζει παραπανω στο ολο θεμα....
κ βιβλια υπαρχουν ορθογραφημενα για να τα αγορασει καπιον οπως λεμε κ λεφτα υπαρχουν.... αρα ο καθενας ας κανει οτι νομιζει... its cool....
16-01-2016, 12:20 #114
Δεν είπα ποτέ ότι σε γνωρίζω όπως αφήνεις να εννοηθεί λέγοντας "ισως δε με ξερεις τοσο καλα οσο νομιζεις". Όμως και εσύ δεν με γνωρίζεις για να μου πεις ότι "αν δε τον ενδιαφερει εφοσον μιλω για το δικο του προβλημα". Από που και ως που με ξέρεις αλέξανδρος_77 για να μου πεις "για το δικό μου πρόβλημα"; Εκτός αυτού, δεν διαφωνώ ότι οι υπηρεσίες του ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή πρέπει να πληρώνονται. Το "πόσο καλά" θα πληρώνονται πρέπει να είναι ανάλογο του "πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους" ή για να είναι ακόμα πιο σαφές "εκ του αποτελέσματος" που είναι και το μέτρο με το οποίο κρινόμαστε όλοι. Επιπλέον είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχουν οικονομικά αντίμετρα, γιατί κάποιοι εξ' αυτών θεωρούν ότι "Χ" χρόνια σπουδών, τους δίνουν δικαίωμα στο να ζούν εις βάρος των θεραπευομένων ή να μην χρειάζεται να εργαστούν ξανά για το υπόλοιπο της ζωής τους εισπράτοντας "βδομαδιάτικο" από τους θεραπευομένους.
16-01-2016, 12:38 #115
βλεπεις λοιπον για πιο λογο μιλαω ετσι? γιατι πολυ απλα ΕΣΥ το θελησες αφου εφοσον μου λες απο που κ ως που θα με ξερεις για μου μιλησεις για το δικο μου προβλημα ειναι σα να μου λες απο που κ ως που ΑΞΙΖΕΙ να με παρεις στα σοβαρα κ να ασχοληθεις με βαθος για μενα? γιατι εγω αυτος ακριβως καταλαβαινω με αυτα που γραφεις...
αρα εφοσον επελεξες να με αντιμετωπισεις με αυτο το τροπο αν μια μερα καταλαβεις οτι καπιοι αλλοι με πηραν πιο σοβαρα κ εγω ΕΙΧΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ απεναντι τους ΑΥΤΟΙ με εβαλαν σε αυτο το σκεπτικο....
αρα λοιπον αφου το βλεπεις απαραιτητο να εχεις μια οικονομικη υποσταση σε μια εποχη που 24 ωρες κοβουν λεφτα απο 24 κατευθυνσεις ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ να ανταπεξελθεις..... αρα εχεις καθε λογο να σαι ησυχος !!!!!!!!!
16-01-2016, 14:54 #116
16-01-2016, 21:53 #117
Χωρίς να έχω διεξέλθει όλη τη συζήτηση και το κύριο άρθρο της ανάρτησης...
Παντού υπάρχουν εκμεταλλευτές, ιδίως άμα αυτοί έχουν ως ζην πελάτες ευάλωτους λόγω των ψυχολογικών τους προβλημάτων. Άμα καποιος βασανίζεται από ψυχολογικά μπορεί να καταντήσει έρμαιο στα χέρια τέτοιων.
Το ζήτημα είναι, όπως και σε άλλους τομείς, να ψάξεις, ανάμεσα στους πολλούς, να βρεις τους κατάλληλους. Κατάλληλοι απ' την άποψη του, αυτός/οί από τον οποίο/ους θα αποκομίσεις αυτό που σε συμφέρει, δηλαδή τα κατάλληλα εφόδια τα οποία εφόδια θα σε κάνουν καλά πχ μεθοδολογία αλλαγής σκέψης και συμπεριφοράς και διαχείρισης μνήμης. Το ζήτημα είναι μεσα στο βάσανο σου (ψυχολογικά) να έχεις τη διάκριση να βρίσκεις αυτόν που σε ωφελεί και κυρίως, από αυτόν, αυτό που σε ωφελεί (τα κατάλληλα δηλαδή εφόδια) κι επειτα να βρίσκεις μέσα σου το σθένος να κάνεις αυτό που σε ωφελεί πράξη. Αν δεν το επιτύχεις αυτό η ψυχοθεραπεία, θα σου γίνει εξάρτηση και θα συνεχίζεται επ' άπειρον.γιάννης
17-01-2016, 02:02 #118
Εσύ από πλευράς σου προτείνεις κατ' αρχάς να αναζητήσουμε τους ηθικούς ψυχολόγους/ψυχοθεραπευτές ανάμεσα στο σύνολο τους (να μην ασχοληθούμε με τους ανήθικους, παρότι το πιθανότερο είναι ότι θα τύχει να πέσουμε σε αυτούς) και εν συνεχεία να αναζητήσουμε από εκείνον τον ηθικό θεραπευτή τα εφόδια προκειμένου να αυτονομηθούμε. Σχεδόν καλά τα λες με κάποιες παρατηρήσεις:
1. Υπάρχουν και άνθρωποι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι οποίοι είναι θεραπευόμενοι κάποιων ανήθικων ψυχολόγων/ψυχοθεραπευτών, οπότε η οποιαδήποτε προσέγγιση πρέπει να μεριμνά και για εκείνους - ειδεμή προτείνεις λύση μόνο για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία.
2. Ακόμα και αν δεν αναλογιστώ αυτούς που έχουν ήδη κάποιον ανήθικο θεραπευτή, πρέπει να σκεφτώ την πιθανότητα κάποιοι - ακόμα και αν είναι πονηρεμένοι από τα όσα διάβασαν εδώ - ότι θα καταλήξουν και αυτοί στα χέρια ανήθικων θεραπευτών... εκτός και αν μου πεις ότι, ότι "λύση" προτείνω εγώ, εσύ ή κάποιος άλλος, θα έχει 100% επιτυχία (απίθανο εώς αδύνατο).
3. Πλέον, εφόσον διαπιστώνουμε τα όσα αναφέρω στην ανάρτηση, συν όσα ακόμα αντιλαμβάνονται κάποιοι άλλοι θεραπευόμενοι, οφείλουμε να εφαρμόσουμε το γνωστό σοφό ρητό "όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι". Δεν πρέπει να έχουμε - δυστηχώς - εμπιστοσύνη στον θεραπευτή μας, και για αυτό δεν φταίνε οι θεραπευόμενοι. Μόνοι τους το καταφέρανε κάποιοι εκ των θεραπευτών. Μιλάμε βεβαίως για θεραπευτές οι οποίοι πατάνε πάνω στις ανάγκες των συνανθρώπων μας προκειμένου να τους εκμεταλλευτούν. Η αισχρή αυτή πράξη και νοοτροπία (έχει όνομα το οποίο δεν επιθυμώ να αναφέρω) η οποία συναντάται κυρίως σε ανθρωποκεντρικά επαγγέλματα/λειτουργήματα ΚΑΠΟΤΕ - μια φορά και έναν καιρό που υπήρχε "πέτσα" δηλαδή - αποτρεπόταν με όρκο. Σήμερα αυτό δεν επαρκεί προφανώς γιατί όλα γίνονται θυσία εννοιών όπως "κονόμα", "απληστία", "απόδοση" κλπ. Ας αναρωτηθεί ο καθένας που διαβάζει αυτά τα οποία γράφω, αν το έχει μέσα του να εκμεταλλευτεί κάποιον ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη/απόγνωση προκειμένου να νιώσει πόσο ξεπεσμένος είναι αυτός ο "επαγγελματίας". Τα πτυχία και οι πάπυροι λοιπόν δεν σε κάνουν Άνθρωπο... και σε τέτοια επαγγέλματα υπάρχει - καλώς ή κακώς - η ανάγκη ανθρωπιάς. Αν δεν το έχεις αυτό το χαρακτηριστικό, υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα στα οποία ΔΕΝ κάνεις "κακό" σε άνθρωπο. Αφού όμως δεν επιθυμούν οι ίδιοι οι καλοί επαγγελματίες του κλάδου να "ισιώσουν" τα στραβόξυλα, αφού δεν επιθυμεί να το κάνει αυτό ο σύλλογος τους, δεν επιθυμεί να το κάνει το κράτος (και πρέπει να αναρωτηθούμε "γιατί" μιας και πληρώνονται πλήθος ελέγκτικών οργάνων που υπάρχουν όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και σαν υπηρεσίες), τότε πέφτει σε μας τους ίδιους η αυτοπροστασία μας. Προτείνω λοιπόν κάποια μέτρα εδώ μέσα προκειμένου να ελεγχθούν οι επιτήδειοι. Τα μέτρα αυτά δεν έχουν αντίκτυπο στους ηθικούς θεραπευτές γιατί δεν τους επηρρεάζει.
4. Τέλος, διατηρώ τις αμφιβολίες μου περί "εφοδίων" επειδή πιστεύω ότι δεν μπορούν όλες οι ανάγκες των θεραπευομένων να χαρακτηριστούν με μιά τέτοια λέξη. Π.χ. άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανάγκη συμπαράστασης. Η συμπαράσταση δεν είναι "εφόδιο". Είναι όμως μια πολύ πραγματική ανάγκη και υπάρχουν πλήθος άλλες ανθρώπινες ανάγκες που επίσης δεν χωράνε πίσω από τη λέξη "εφόδιο". Συνεπώς, μπορεί αυτά που προτείνεις εκ' πρώτης όψης να μοιάζουν σωστά, εγώ όμως σου εξηγώ που διαφωνώ και γιατί. Σεβαστή όμως η άποψη σου, όποια και αν είναι αυτή.Last edited by M87; 18-01-2016 at 00:02.
17-01-2016, 15:28 #119
17-01-2016, 17:20 #120