Ξεπέρασε κανείς την κατάθλιψη και το αγχος??? - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 8 FirstFirst ... 678
Results 106 to 115 of 115
    Senior Member
    κααλησπερα treasure octopus! σε ευχαριστω πολύ για τα λόγια σου και την απαντηση σου! Συμφωνω πολύ.
    Τι αντιμετωπίζεις εσυ μέλος;
    Μπραβο σου που είσαι καλύτερα! Συνέχισε ετσι!

Quote Originally Posted by Νεραιδα View Post
    κααλησπερα treasure octopus! σε ευχαριστω πολύ για τα λόγια σου και την απαντηση σου! Συμφωνω πολύ.
    Τι αντιμετωπίζεις εσυ μέλος;
    Μπραβο σου που είσαι καλύτερα! Συνέχισε ετσι!
    Kαλησπέρα και πάλι Εγώ έχω διπολικη διαταραχή αλλά και αρκετά αγχώδη προβλήματα ανά διαστήματα.Το καλύτερα είναι σχετικό αλλά προσπαθω όσο περισσότερο μπορώ.Πριν δυο βδομάδες ήμουν ένα ράκος κι ακόμα συνέρχομαι απλά θεωρώ ότι όσο καλύτερους ειδικούς έχουμε και όσο είμαστε ανοιχτοί σε θεραπείες και νέες προσπάθειες ότι όλο και κάτι θετικό βγαίνει.

Senior Member
    Δεν ειναι καθολου σχετικο! ΣΗΜΑΣΙΑ έχει σε τετοιες καταστάσεις αυτοπου ειπες
    προσπαθεις οσο περισσοτερο μπορεις! Σιγά σιγά θα επέλθει και η ψυχικη ισορροπια πιστεύω...!

Συμφωνω σε ο,τι λες

Quote Originally Posted by Νεραιδα View Post
    Δεν ειναι καθολου σχετικο! ΣΗΜΑΣΙΑ έχει σε τετοιες καταστάσεις αυτοπου ειπες
    προσπαθεις οσο περισσοτερο μπορεις! Σιγά σιγά θα επέλθει και η ψυχικη ισορροπια πιστεύω...!

Συμφωνω σε ο,τι λες
    μακάρι να έρθει για όλους μας..

Senior Member
    μακάρι...αμην και ποτε!

Senior Member
    Το αγχος και τις εμμονες ιδεες , τις εχω ξεπερασει ..............εχει μεινει αρκετη κτθλψη , οχι μεγαλη σε σχεση με παλια , θελει ενα ααποφασιστικο βημα , ενα κινητρο σοβαρο , αν αυτη την στιγμη επαιρνε φωτια το σπιτι μου ( χαζο παραδειγμα , αλλα αληθινο ) , θα ελεγα , ασε μωρε να καει , εχω κτθλψη ? οποτε , διαπιστωνουυμε οτι παντα υπαρχει κατι που σε κανει να ξεχασεις/ξεπερασεις την κτθλψη .....................αμα πεθανει ο πατερας μου , και τον κληρονομησω , θα πω , ασε μωρε , χεστηκα για τα λεφτα , αστα να πανε στο διαολο ? οχι βεβαια , θα παρω μπρος , ναναλαβω ευθυνες ........................αμα λιμοκτονεις , θα κατσεις να πεθανεις π την πεινα ? οχι νβεβαια , θα βρεις μια οποιαδηποτε δουλεια , να τρως τουλαχιστον , το ενστικτο της επιβιωσης ειναι πανισχυρο .....................αλλωστε ο οργανισμος ,δεν μπορει ναντεξει 2 κακουχιες μαζι .....οταν ημουν στο νοσοκομειο , τον 10/15 για 8 μερες απο ατυχημα με το σκουτερ , ο οργανισμος , ως αυτοπροστατευομενο συστημα , ειχα αποβαλλει την κατθλψη , και ειχε επικεντρωθει , στο αν θα χασω το νεφρο μου ( ειχε ενα γιγαντιαιο αιματωμα ) , και δεν αισθανομουν κυθλψη ...........τελικα δεν εχασα κανενα νεφρο , αλλα για μερικες μερες ,δεν ειχα καθολου κτθλψη .................................

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Το αγχος και τις εμμονες ιδεες , τις εχω ξεπερασει ..............εχει μεινει αρκετη κτθλψη , οχι μεγαλη σε σχεση με παλια , θελει ενα ααποφασιστικο βημα , ενα κινητρο σοβαρο , αν αυτη την στιγμη επαιρνε φωτια το σπιτι μου ( χαζο παραδειγμα , αλλα αληθινο ) , θα ελεγα , ασε μωρε να καει , εχω κτθλψη ? οποτε , διαπιστωνουυμε οτι παντα υπαρχει κατι που σε κανει να ξεχασεις/ξεπερασεις την κτθλψη .....................αμα πεθανει ο πατερας μου , και τον κληρονομησω , θα πω , ασε μωρε , χεστηκα για τα λεφτα , αστα να πανε στο διαολο ? οχι βεβαια , θα παρω μπρος , ναναλαβω ευθυνες ........................αμα λιμοκτονεις , θα κατσεις να πεθανεις π την πεινα ? οχι νβεβαια , θα βρεις μια οποιαδηποτε δουλεια , να τρως τουλαχιστον , το ενστικτο της επιβιωσης ειναι πανισχυρο .....................αλλωστε ο οργανισμος ,δεν μπορει ναντεξει 2 κακουχιες μαζι .....οταν ημουν στο νοσοκομειο , τον 10/15 για 8 μερες απο ατυχημα με το σκουτερ , ο οργανισμος , ως αυτοπροστατευομενο συστημα , ειχα αποβαλλει την κατθλψη , και ειχε επικεντρωθει , στο αν θα χασω το νεφρο μου ( ειχε ενα γιγαντιαιο αιματωμα ) , και δεν αισθανομουν κυθλψη ...........τελικα δεν εχασα κανενα νεφρο , αλλα για μερικες μερες ,δεν ειχα καθολου κτθλψη .................................
    ισχύει αυτο που λες!! η κατάθλιψη προέρχεται από την αδράνεια και την μη ύπαρξη πιο άμεσων προβλημάτων. Όταν το μυαλό κινηθέι,αναφκαστεί να βρει τρόπο να επιβιώσει ή να παράγει τότε δεν έχει χρόνο για θλίψη και πολλές ανάμοικτες σκέψεις που την προκαλούν.

Senior Member
    καλή ερώτηση...
    Όχι δεν έχω ξεπεράσει τίποτα... Είμαι απλά πολύ πιο λειτουργικός.
    Δεν θέλω να γενικεύω αλλά νομίζω ότι όποιος παιδεύεται με τέτοιες καταστάσεις μπορεί μόνο να γίνει περισσότερο λειτουργικός (μειώνοντας οσο ειναι δυνατόν τις αρνητικές σκέψεις) όχι να ξεπεράσει κάτι.
    Προσωπικά δεν θεωρώ την κατάθλιψη βιολογική ασθενεια που γιατρεύεται με φάρμακα. (Προσοχή δεν τα απορρίπτω). Είναι καθαρά θέμα βιωμάτων και ψυχικών τραυμάτων.
    Και σε αυτά τα θέματα δεν γίνεται να κάνει κάποιος reboot ή format όπως κάνουμε στον υπολογιστή και λύνονται όλα τα προβλήματα

Senior Member
    Quote Originally Posted by treasure_octopus View Post
    ισχύει αυτο που λες!! η κατάθλιψη προέρχεται από την αδράνεια και την μη ύπαρξη πιο άμεσων προβλημάτων. Όταν το μυαλό κινηθέι,αναφκαστεί να βρει τρόπο να επιβιώσει ή να παράγει τότε δεν έχει χρόνο για θλίψη και πολλές ανάμοικτες σκέψεις που την προκαλούν.
    Μα ειναι γεγονος , οτι το μυαλο , δεν αντεχει 2 πολυ δυσαρεστες σκεψεις , για λογους προστασιας ,, θαποβαλλει την υποδεεστερη , η την Β προτεραιοτητας ........... μου τοχει πει ομοιοπαθητικος , δεν ειναι δικη μου ιδεα ...............και παντα βαζει προτεραιοτητες , γιαυτο και στην Σουηδια , ελλειψει οικονομικων προβληματων ,εχουν τις πιο πολλες αυτοκτονιες , λογω κτθλψης ..........................κακο πραμα ναδρανει το μυαλο , η και το σωμα .......δεν ειναι φτιαγμενα γιαυτο , παραβιαζουμε την φυση μας ετσι ....................και υφισταμεθα τις συνεπειες .........

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Σε αυτές τις καταστάσεις που αναφέρεις νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι θα είχαν την ίδια αντίδραση.Κανείς δεν θα έλεγε ''άσε το σπίτι να καεί''.Το θέμα είναι ότι αυτό δεν είναι κίνητρο.Είναι φόβος,πανικός και ''επιβίωση''.Σημασία έχει το μετά.Με λίγα λόγια ένας άνθρωπος με κάποια ψυχική διαταραχή θα κάνει καιρό να ''συνέλθει'' από μία κατάσταση πανικού για πολλούς και διάφορους λόγους.Την κατάθλιψη δεν την βιώνεις μέσα από ένα περιστατικό και δεν δημιουργείται ξαφνικά.Οπότε είναι λίγο άτοπο το παράδειγμα της επιβίωσης.

Page 8 of 8 FirstFirst ... 678