Results 16 to 30 of 45
Thread: εχει παρει καποιος το ρεμερον?
-
12-04-2016, 07:52 #16
Εγω ανησυχω , ας το πουμε κι ετσι , αν παιρνω οποιοδηποτε φαρμακο , που παιζει με το μυαλο μου ..........σκοπευω να τα κοψω ολα , οση ζημια κανανε , κανανε , φτανει ......αποφασισα οτι δεν επρεπε ποτε να καταφυγω σε τετοια φαρμακα , κι ας χειροτερεψω ( προσωρινα , οσο αντεχω ) .......καλλιο αργα παρα ποτε .......
- 12-04-2016, 09:34 #17
δεν ξερω παιδια..το παιρνω 4 μερες τωρα..εχω ηρεμησει αρκετα..αλλα δεν πειναω κ ιδιαιτερα..δλδ δεν νιωθω τρελλη πεινα..τρωω κανονικα οπως ετρωγα κ με το λαντοζ.φιλες που παιρνουν λαντοζ τρωνε συνεχομενα ..μου λενε οτι τους εχει ανοιξει η ορεξη κ εχουν παχυνει + εχω υπερθυρεοειδισμο( ρυθμισμενο) κ γενικα ποτε δεν βαζω παραπανω απο 4 κιλα..κ γενικα κανω πολλη αεροβια ασκηση 2 - 3 φορες την εβδομαδα..αν δω οτι παω να παρω κιλα...θα μου δωσει αλλο μου ειπε..δεν ειναι η μονη μου επιλογη.ετσι ειπε ο γιατρος..για να καταλαβω..το ρεμερον παχαινει απο μονο του?η παχαινει επειδη ανοιγει την ορεξη κ τρωμε?γιατι αυτο ειναι στο δικο μας χερι...α η μανα μου που το πηρε κατι μηνες δεν παχυνε καθολου..θα ελεγα οτι εχασε κιολας..
Last edited by anxious4ever; 12-04-2016 at 10:13.
12-04-2016, 10:15 #18
ρε συ χαρα στο κουραγιο σου...εγω δνε την παλευω..προτιμω να παιρνω ενα χαπι κ να ζω..παρα αυτη η φρικη!!
ειλικρινα δεν την παλευω..κ ειμαι κ χρονια στο κουρμπετι..δεν ειμαι πρωταρα..απλα το μονο φαρμακο που εχω παρει μεχρι τωρα ειναι μονο το ladose. Πρωτη φορα δοκιμαζω ενα τοσο διαφορετικο φαρμακο οπως το ρεμερον.
12-04-2016, 11:05 #19
Το Ladose δεν σχετίζεται με αύξηση βάρους.Στατιστικά οι περισσότερες πιθανότητες είναι να χάσει κάποιος βάρος παίρνοντας Φλουοξετίνη από το να πάρει.
Στα Αντικαταθλιπτικά που είναι πιθανότερο να αυξήσουν το βάρος ανήκουν τα Τρικυκλικά τα οποία στην εποχή μας συνταγογραφούνται ελάχιστα & το Remeron.
H διαδικασία μέσω της οποίας αυξάνει το βάρος το Remeron (Μιρταζαπίνη) είναι μέσω της αύξησης της όρεξης.Πεινάς συνεχώς.
Έρευνες έχουν δείξει πως ο οργανισμός τείνει προς Junk Food και Ζάχαρη.
Κατά λιγότερο ποσοστό η αλλαγή στο σωματικό βάρος οφείλεται σε μεταβολικούς λόγους.
Έχω κάνει διάφορες αυξομειώσεις στην δοσολογία κατά καιρούς με πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα!
Προσοχή στη Χοληστερόλη!Εμένα πάντα έπαιζε από 140-160mg/dl!Για πρώτη φορά πέρυσι είδα 202 mg/dl σε αποτέλεσμα!
Μείωσα την δοσολογία στα 15mg,μειώθηκε η υπερφαγία,και μετά από 4 μήνες ξαναέκανα εξετάσεις!Αποτέλεσμα?145mg/dl!
Βέβαια το τελευταίο διάστημα το έχω ξαναπάει 45mg αλλά αυτήν την φορά θα την μειώσω και ελπίζω οριστικά.Επίσης σε μικρότερο ποσοστό έχει σχετιστεί και με αύξηση τριγλυκεριδίων.
Εγώ αν δεν φάω γλυκό ΚΑΘΕ μέρα,δεν την παλεύω.
Παραθέτω ακριβώς το Post μίας κοπέλας που μόλις είχε ξεκινήσει το Remeron:
I'm guessing I ate close to 6000 calories yesterday.I could not stop.I felt like I would die without the sugar.I contemplated eating sugar right out of the bag.My husband was shocked,as I'm usually a healthy eater.He kept asking what was wrong...I was starving every 2 hours and stuffing my face with sweets.
http://www.depressionforums.org/foru...nesugar-binge/
@Constantly Curious
Από το 2009 μέχρι τον Γενάρη του 2013 έπαιρνα Βενλαφαξίνη(150 mg)+Μιρταζαπίνη(45mg).
Τον Ιανουάριο του 2013 έκοψα την Βενλαφαξίνη και έκτοτε (πάνω από 3 χρόνια) είμαι μόνο με Remeron!
Όπου να΄ναι θα ξεκινήσω μείωση δοσολογίας...
*Φυσικά να τονιστεί πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και κάποιος μπορεί να μην έχει τίποτα από τα προαναφερόμενα!
12-04-2016, 11:33 #20
Σημασια εχει οτι ηρεμησες !!! Τα υπολοιπα ειναι οι καταθεσεις των εμπειριων, που φυσικα ειναι υποκειμενικες και πιστευω πως παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες. Εγω με σκετο αντικαταθλιπτικο δεν ειχα δει αυξηση βαρους τρομερη οταν μπηκε η μιρταζαπινη 50 mg μιλαμε για λιγουρες μονιμες και κυριως βραδυνες . Επειδη φυσικα και εγω ανεκαθεν ειχα ή λιγα κιλα ή επεισοδια με μπολικο φαγητο απο ανησυχια αλλά οχι σε βαθμο να προκαλω εμ**** κατοπιν απο τυψεις, απλα τωρα το σκεφτομαι π κανω απολογισμο θεωρω οτι εμενα η μιρταζαπινη μου ανοιξε οριζοντα επιθυμιας. Γλυκα αρκετα.
Θα προτιμουσα να μην ξανα χρειαστει να παρω γιατι το εχω συνδυασει και με το μειζον καταθλιπτικο επεισοδιο και με χαλαει ... μπουμ ετσι κι αλλιως πριν τον υπνο δεν το παιρνεις ?
@Σταυρο σε παρακαλουθει ψυχιατρος ή κανεις πειραματα μονος σου, απο τοτε εως σημερα ακομη εχω μεινει με την απορια."Make sure your worst enemy isn't you"
12-04-2016, 16:40 #21
μακαρι να σου βγει σε καλο που θα τα κοψεις. ειμαι σιγουρος πως περα απο τις δυσαρεστες παρενεργειες που εχουν, επιδρουν στις χημειες του εγκεφαλου...εγω παντως δυο φορες που δοκιμασα να τα διακοψω, περα απο τα στερητικα συμπτωματα που ενοιωσα την πρωτη βδοαμαδα, στον μηνα πανω τα ξαναρχισα διοτι ειχα χειροτερεψει κατα πολυ...απο τοτε ακομα δεν επιχειρω να τα σταματησω αν και θα ηθελα αν γινοταν!
12-04-2016, 17:43 #22
Είναι πολύ καλό χάπι.
Για εμένα ίσως ένα από τα καλύτερα που έχω πάρει και έχω περάσει από όλα σχεδόν τα αντικαταθληπτικά.
Ελάχιστες παρενεργειες.
Μοναδική σε εμένα η υπνηλία...
Στο άγχος σούπερ.
Στην κατάθλιψη σούπερ.
Αλλά...
Υπνηλία.............
Δεν ξυπνουσα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν έκλεινα 10-11 ώρες...
Το πήρα τότε ένα δίμηνο περίπου...
15-20mg έπαιρνα και όμως έφερνε υπνηλία το άτιμο...
Μέχρι και στα 7,5mg το χα δοκιμάσει.
Ξεραινόμουν...
12-04-2016, 19:54 #23
Βενλαφαξίνη+Μιρταζαπίνη μου τα συνταγόγραφησε Ψυχίατρος το 2009!Για 4 χρόνια έπαιρνα Full τον συνδυασμό αυτό!(2009-2013).
Έκτοτε λόγω διαφόρων παρενεργειών της Βενλαφαξίνης (Δυσκοιλιότητα,ελάττωση Libido,μυδρίαση) την διέκοψα σταδιακά και έμεινα με το Remeron (2013)...
Αυτό που κάνω είναι να αυξομειώνω το Remeron για να δω που μου κάθεται καλά.
Εδώ και 15 μέρες οι πελάτες ο ένας μετά τον άλλον μου λένε για τα μάγουλά μου και πως έχω παχύνει!Και όντως έχει ξεφύγει η κατάσταση.
Μπορεί να μη θεωρούμε υπέρβαρος αλλά λόγω της δουλειάς μου και της ορθοστασίας πρέπει να είμαι πιο αδύνατος.
Συνεπώς θα το μειώσω στα 30mg.Εδώ και χρόνια δεν πηγαίνω σε Ψυχίατρο αλλά δεν κάνω και ιδιαίτερα πειράματα με ουσίες πέραν μια 10ήμερης δοκιμής παλιότερα με την Παροξετίνη.Δηλαδή παίζω στα όσα μου είχε προτείνει ο τότε γιατρός.Αλλά θέλω σιγά σιγά να απεξαρτηθώ και από το Remeron...
Το οποίο να τονίσω πως το παίρνω μόνο για την αυπνία που έχω...
Κατάθλιψη δεν ξέρω αν έχω,ίσως να έχω λίγο,αλλά δεν νιώθω κάποιο όφελος σε αυτόν τον τομέα από την Μιρταζαπίνη!
Δυστυχώς η Υποχονδρίαση που με πιάνει κατά καιρούς δεν έχει εύκολη θεραπεία.
Αλλά ίσως βοηθήσει η Ψυχοθεραπεία αλλά ψιλοβαριέμαι να ξεκινήσω μωρέ...
**Η Υπνηλία στην Μιρταζαπίνη ισχύει ακόμα και για πολύ μικρές δόσεις (15mg ή και λιγότερο).
Άρα πολύ λογικό αυτό που περιγράφεις Παναγιώτη.
13-04-2016, 00:24 #24
Ειμαι άνθρωπος που τρώει 1 κομματάκι σοκολάτα κ σταματάει όσο κ αν το θέλει+ κάνω πολλή αερόβια. ..προσέχω πολύ..πειναω φυσιολογικά μέχρι τώρα πάντως.. Με φλουοξετίνη σαβουριαζα..μήπως είναι θέμα οργανισμού;; Παχαινει από μόνο του;ή επειδή αυξάνει την όρεξη;;γτ στο χέρι μου είναι να τρώω υγιεινα κ όχι στο δικό του..
13-04-2016, 02:43 #25
παιρνω remeron 45mg 5 μηνες τωρα.
ημουν σε μειζον καταθλιπτικο, μ επιασε στον 1 μηνα.νταξει με πιανουν κατι κρισεις υπερφαγιας αλλα οχι καθε μερα.πολυ ορεξη για γλυκα εχω επισης.απο διαθεση ειμαι καλα σχετικα.εφτιαξε ο υπνος μου κοιμαμαι ακριβως 8ωρες και πεταγομαι απο το κρεβατι, ενω κοιμομουν 12ωρα και βαλε.δε μου φερνει υπνηλια, μια χαλαροτητα μονο αλλα αμα κλεισω τα ματια μου το αργοτερο σε 10-15 λεπτα εχω κοιμηθειείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
13-04-2016, 09:29 #26
13-04-2016, 10:35 #27
Βαριεσαι δε βαριεσαι, ξερεις ολα τα σκευασματα μας καλυπτουν τα εντονα συμπτωματα για να βγαζουμε την ημερα...
Εσυ αποφασιζεις φυσικα τι θα κανεις αλλά τι εχεις να χασεις ? Να μιλησεις εστω για την υποχονδριαση ? Λιγο ειναι ???
Ασχολεισαι και με την οικονομια απο οτι θυμαμαι αρα τι σε συμφερει επενδυση στην ψυχικη υγεια ή ξαφνικα αποτομες απανωτες εξετασεις ?
Τι σε σταματα ? Δεν εχεις ορεξη να πας πεις ποιος εισαι σε αγνωστο ? Νιωθεις οτι ειναι μια τρυπα στο νερο ?"Make sure your worst enemy isn't you"
13-04-2016, 10:38 #28
Εγω παλι απο αυπνιες υποφερω ... ειδικα οταν ανεβαινει στρες. Ναι το ρεμερον νομιζω κανει κατι καλο και σε διαθεση. Ο Παναγιωτης23 ειπε τα καλυτερα, εμενα προσωπικα ηταν σαν να μου εκλεισε εναν διακοπτη και να αρχισα να νιωθω λιγοτερο ταραγμενη αλλά και παλι πιστευω ημουν σε αρνηση και διχως ψυχοθεραπεια απλα κουκουλωνα καταστασεις. Οποτε κατοπιν μηνων συζητουσα να το διακοψω. Και το πηγα στα 15 mg και δεν ενιωθα τπτ θετικο ουτε αρνητικο σε βαθμο μειζον. Φλατ. Οποτε πηγα σε νεο γιατρο και μου ειπε πως με 15 mg δεν κανει τπτ ιδιαιτερο με βαση τα 30 που επαιρνα και οκ... καλα εκανα και αποφασισα να το διακοψω.
"Make sure your worst enemy isn't you"
13-04-2016, 10:44 #29
Είναι δύσκολο να σε πείσει ο γιατρός να μην ξανακάνεις άλλες εξετάσεις.Διοτί ποτέ αυτός που φοβάται πως έχει κάτι,δεν μπορεί να καθησυχαστεί πως δεν έχει κάτι.
Η κύρια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση είναι αυτή,να μην ξανακάνεις άλλες εξετάσεις.
Θεωρώ πως στην περίπτωση μου δεν θα έχει αποτέλεσμα η Ψυχοθεραπεία.Βέβαια αυτή είναι η δικιά μου άποψη,δεν σημαίνει πως είναι και σωστή.
13-04-2016, 10:51 #30
Σταυρο διαφωνω και το επιχειρημα μου ειναι οτι εχει να κανει με μια συγχυση Λογικης - Συναισθηματος. Η λογικη λεει - καλε εισαι Υγιης- (κατοπιν αποτελεσματων εξετασεων και ολης τη διαδικασιας ) Το Συναισθημα λεει αλλα και σε σπρωχνει στον κυκεωνα. Αν πας σε καλο ειδικο και δηλωσεις νοσοφοβικος δεν υπαρχει περιπτωση να μην σε βοηθησει να καταλαβεις γιατι εκδηλωνεις ετσι την ανησυχια σου.
Εγω την εκδηλωνα με καταχρησεις ας πουμε... και ομως πλεον εχω νιωσει κατω απο το δερμα μου συναισθηματικα τι με εσπρωχνε εκει. Και ποσο πειστικες ηταν οι κ***** οι δικαιολογιες που κατεβαζε ο νους μου.
Απο την εσωτερικη συγκρουση δηλαδη πιστευω ανακυπτει και μια βασικη μορφη εκφρασης διαταραχης αγχους ή καταθλιψης ή νευρωσης.
Υποσημειωση, κραταω μικρο καλαθι, εσυ μπορει να ξερεις πολυ καλυτερα και περισσοτερα για το θεμα. Εγω απλα επισημαινω οτι λογικα και αυτο μπορει να διαχειριστει απο το ατομο εφοσον καταλαβει την αιτια εκδηλωσης του και να το κουμανταρει."Make sure your worst enemy isn't you"