Results 301 to 315 of 760
-
06-05-2016, 00:57 #301
- 06-05-2016, 03:42 #302
Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις τελευταίες τρεις σελίδες σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.
Last edited by M87; 06-05-2016 at 10:50.
06-05-2016, 03:58 #303
06-05-2016, 10:36 #304
06-05-2016, 11:03 #305
06-05-2016, 11:15 #306
Αυτό θέλω και εγώ!
06-05-2016, 11:20 #307
06-05-2016, 11:22 #308
Ψευδαισθήσεις υπάρχουν κι άλλες εξίσου, γύρω μας, φιλίες, σχέσεις ερωτικές, υποτιθέμενα καλές επαγγελματικές., οικογενειακές και η λίστα συνεχίζεται, να βάλω πρώτη όμως την σχέση που έχουμε όμως με τον εαυτό μας και εκεί αξίζει αρκετα να αναρωτηθεί κανείς πόση ψευδαίσθηση υπάρχει.
Σίγουρα M87 θέλεις να καταθέσεις ένα υλικό υπέρ ανθρώπων που δεν έχουν κανένα κριτήριο και ίσως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Το όποιο δεν είναι κακό και είναι χρήσιμο.
Προ μηνών ένα μέλος είχε γράψει πως η δική της θεραπεύτρια ακόμα και με πίστωση την κούραρε – δλδ δεν της είπε – σήκω φύγε δεν έχεις λεφτά- ισχύει δεν ισχύει παίζει να υπάρχουν ελάχιστες αλλά εντούτοις εξαιρέσεις.
Άλλη δουλειά κάνει ο Ψυχίατρος, άλλη ο Ψυχοθεραπευτής.
Ο ασθενής οφείλει πρώτα να γνωρίζει γιατί απευθύνεται και σε τι προσδοκεί γιατί ναι, όπως σε όλους τους άλλους κλάδους υπάρχουν ατέλειες και χαραμάδες για εκμετάλλευση
Ως θεραπευμένη, θέλω απλώς να καταθέσω τα εξής, 1ον όταν είναι ο χρόνος μου δεν σηκώνει τηλέφωνα και δεν αποσπά τη προσοχή μου, 2ον πάντα κόβει αποδείξεις, 3ον έχω δεί και νιώσει στην πράξη σημαντική διαφορά σε σχέση με την σκέτο φαρμακευτική αγωγή και φυσικά δεν είναι μόνο θέμα θεραπευτή αλλά και θελήσεως ασθενή (δικής μου ) που ζητά βοήθεια.
Όμως αν σε κάποιες συνεδρίες αργοπορεί ο θεραπευτής να σε χώσει στα βαθιά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προβλέπει στο εισόδημα ----- είναι και πολύ πιθανό να νομίζεις ότι είσαι έτοιμος να ακούσεις αλήθειες και το πολύ πολύ να επιτεθείς στον ειδικό λόγω μη σωστής διαχείρισης αληθειών. ‘
Έγκειται κατ’ εμέ σε επαγγελματική καθαρότητα ( ποια είναι η δουλειά του, πότε πρέπει να τερματίζει μια θεραπευτική σχέση, πότε αντιλαμβάνεται ότι είναι μη ικανός να τα βγάλει πέρα και να παραπέμψει αλλού ) αλλά και σε εντιμότητα ασθενή ( δε γίνεται να ακούω π.χ, 5 αλλαγές να μην δοκιμάζω καμία και μετά να ρίχνω ευθύνες στον ειδικό.
Αυτά."Make sure your worst enemy isn't you"
06-05-2016, 11:22 #309
Για σένα Remedy τίποτα δεν είναι κόπος! Θα κάνω αυτά και άλλα τόσα για σένα!
Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις τελευταίες τρεις σελίδες σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.
06-05-2016, 11:29 #310
και για μενα, κανενας κοπος.:) ενα απλο πειστ σαν τα τοσα που κανεις για να σπαμαρεις.
αλλωστε
εχεις γραψει ατελειωτα κατεβατα που επαναλαμβανεις συνεχως με ρυθμο τρολαρας, που δεν αποδεικνυουν απολυτως τιποτε απο οσα ισχυριζεσαι, με την ελπιδα οτι ο ογκος της φλυαριας θα πεισει οτι αποτελουν επιχειρηματα/ αποδειξεις.
στην πραγματικοτητα:
ξεκινησες με προσωπικη παρατηρηση καποιων εμπειριων σου (σωστο/ λογικο),
τα οποια μετα θεωρησες οχι απλες αφορμες/ ενδειξεις , αλλα ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για οσα ισχυριζεσαι (ΛΑΘΟΣ / αστηριχτο)
και στην συνεχεια επισης χωρις αποδειξεις θεωρησες αυθαιρετα οτι εχουν πανελληνια και ΚΑΘΟΛΙΚΗ εφαρμογη (ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΜΑ / ΠΑΡΑΛΟΓΟ)
ολο αυτο το περιβαλεις με φωνες και επαναληψεις προσπαθωντας να ταλαιπωρησεις τους αναγνωστες και να πεισεις τον εαυτο σου οτι η ελλειψη ενδιαφεροντος και αντιδρασης, σημαινει και αποδοχη...
ουτε οι επαναληψεις ουτε τα κατεβατα ουτε οι φωνες μπορουν να πεισουν κανεναν. ο βασιλιας ειναι γυμνος και δεν ειπε απολυτως τιποτε.
η μαλλον οχι, ειπε.
ειπε την προσωπικη του απογοπητευτικη εμπειρια με καποιον/ καποιους θεραπευτες και αυτο ειναι σεβαστο, αλλα το να μη υπολογιζεις στο παραμικρο και να ακυρωνεις τις εμπειριες τοσων που ασχοληθιηκαν με τις φωνες σου, σου ειπαν ομως οτι ειχαν διαφορετικες και πολυ θετικες εμπειριες, δεν θα το χαρακτηρισω. βρες το εσυ... εμεις τις διαβασαμε και τις παραδεχτηκαμε. μονο εσυ κανεις οτι δεν τις ειδες...
δοκιμασε τον ψυχιατρο του νικ η του μαιντ αντι να τους ακυρωνεις και να φωναζεις οτι ολοι ειναι απατεωνες, αφενος γιατι προφανως και δ εν ειναι ΟΛΟΙ, αφετερου γιατι τους συκοφαντεις, αφετριτου γιατι αποκαρδιωνεις αλλους ασθενεις και αφετεταρτου μπας και βρεις κι εσυ την υγεια σου...
οσο για την ΠΛΗΡΗ ΙΑΣΗ, μπορει η περιπτωση σου να μην επιδεχεται πληρους ιασης, να ειναι ομως βελτιωσιμη, αν βρεις τον σωστο ψυχιατρο.
06-05-2016, 11:39 #311
Πολύ ψευδαίσθηση αν με ρωτήσεις εμένα και γι' αυτό υποτίθεται πηγαίνουμε στους θεραπευτές. Για να πάψουμε να τις έχουμε αυτές.
Διαφωνώ στον όρο "ίσως". Το θεωρώ βέβαιο.
Το να μην πληρωθεί για μερικές συνεδρίες δεν σημαίνει και ότι δεν πληρώθηκε συνολικά και τελικά. Συνεπώς δεν βλέπω κάποιον αλτρουισμό ή κάποια φιλανθρωπία. Αυτό όμως δεν την εξαιρεί από το να κάνει σωστά τη δουλειά της εκτός και αν εσύ θεωρείς ότι με την κίνηση της μη-άμεσης απαίτησης των αμοιβών εξαιρείται αυτής της υποχρέωσης. Δεν βλέπω τεράστια διαφορά αναμεσα στην εργασία του ενός ή του άλλου με εξαίρεση το επιπλεόν ιατρικό σκέλος του ψυχιάτρου. Επίσης διαφωνώ με το τι οφείλει ο θεραπευόμενος να γνωρίζει. Μπορεί ο λόγος προσέλευσης να είναι "δεν είμαι καλά" και να πάρει αρκετό καιρό αυτό να το εκφράσει και να το συγκεκριμενοποιήσει. Σχετικά με τις προσδοκίες, η μέγιστη "αλήθεια" που λέγεται τηλεόραση το έχει πει καθαρά και το έχω αναφέρει και στην ανάρτηση. Προσδοκούμε θεραπευτή μη-αμφισβητούμενης ηθικής.
Λες δηλαδή ότι ο θεραπευτής με ξέρει καλύτερα από εμένα τον ίδιο και μετά - για οποιονδήποτε λόγο - με χειρίζεται (προς ή κατά του όφελους μου θα το εξετάσουμε μετά). Αν είναι έτσι, τότε κακώς μιλάμε οι θεραπευόμενοι εκεί μέσα. Να μην έχουμε οποιαδήποτε επιλογή σε ότι αφορά τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε και να γίνουμε "πλαστελίνη" στα χέρια του θεραπευτή. Σου φαίνεται σωστό;
Μάλιστα. Αντί λοιπόν να σε βοηθήσει με τα κυρίως θέματα - το οποίο είναι όλο το ζουμί - και αφού προηγουμένως στα έχει πάρει προκειμένου να ασχολείστε με τα δευτερεύοντα θέματα - να τερματίζει την "θεραπευτική σχέση" αφήνοντας τον θεραπευόμενο μεσοπέλαγα. Διαφωνώ. Η τηλεοραση το δείχνει ΚΑΘΑΡΑ. Ο θεραπευόμενος αντιμετωπίζει τα κυρίως θέματα του, ρίχνει ένα έντονο κλάμα στο γραφείο του θεραπευτή και μετά ζει ζωή χαρισάμενη. Να οι προσδοκίες στις οποίες αναφέρεσαι.Last edited by M87; 06-05-2016 at 12:39.
06-05-2016, 11:45 #312
Διαφωνείς Constantly Curious;
06-05-2016, 11:54 #313
mindcrime είσαι εδώ;
06-05-2016, 12:02 #314
1. Ναι αλλά δεν νομιζω οτι ο καθε ανθρωπος μπαινει μεσα σε ενα γραφειο γιατι συνειδητοποιησε οτι εχει ψευδαισθησεις.
2. Οκ.
3. "Το να μην πληρωθεί για μερικές συνεδρίες δεν σημαίνει και ότι δεν πληρώθηκε συνολικά και τελικά. Συνεπώς δεν βλέπω κάποιον αλτρουισμό ή κάποια φιλανθρωπία".
Ως επαγγελματιες κάλλιστα θα μπορουσαν με το Καλημερα ή ακομα και αν σε εχουν πελατη για καποιους μηνες να σου ξεκαθαρισουν πως εχουν το δικαιωμα να μην κανουν συνεδρια μαζι σου εφοσον δεν εχεις χρημα. Γιατι η σχεση σας εχει ως βαση την επαγγελματικη συναλλαγη. Πας για συμβουλη,κτλ πληρωνεις, αρα ΝΑΙ θεωρω οτι ενας Ψυχοθεραπευτης οταν δινει πιστωση χρονου αποπληρωμης βγαζει και μια ανθρωπια. Στα υπολοιπα που αναγραφεις στην παραγραφο Ν.3 δεν εχω να προσθεσω κατι καθοτι εσυ ξεκινας με την βαση του ανθρωπου που μπαινει μεσα στον ψυχολογο και λεει δεν ειμαι καλα, ειναι στην αρχη και εγω γραφω ως ανθρωπος που εχω καποια ενσημα στο κομματι "Ψυχικη Υγεια" αρα συμπεραινω οτι οι οπτικες μας ειναι διαφορετικες.
4) "Να μην έχουμε οποιαδήποτε επιλογή σε ότι αφορά τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε και να γίνουμε "πλαστελίνη" στα χέρια του θεραπευτή. Σου φαίνεται σωστό" ;
Δεν εννοουσα κατι τετοιο, δεν εννοω ως θεραπευομενος να πηγαινει στον θεραπευτη και να τον βλεπει ως Λυτρωτη να ακολουθει οδηγιες διχως κριτικη σκεψη, να ειναι πλαστελινη ή προβατο ! Αντιθετως θεωρω αυτονοητο το κομματι αμφισβητησης, τον αντιλογος εντος γραφειου.
Μιλας, σου μιλαει. Εκφραζεσαι. Διαφωνεις ? Εξηγεις. Στο τελος παντα την επιλογη την εχει ο θεραπευομενος, ο θεραπευτης αλλωστε δεν ειναι το ατομο που πνιγεται αλλά αν καλο προαιρετα το κοιταξεις θελει μονον να βοηθησει εκεινον που παει σε αυτον - η και ζητα τα "φωτα του" δλδ τις γνωσεις τους, δλδ τις δικες του προτασεις.
5."Μάλιστα. Αντί λοιπόν να σε βοηθήσει με τα κυρίως θέματα - το οποίο είναι όλο το ζουμί - και αφού προηγουμένως στα έχει πάρει προκειμένου να ασχολείστε με τα δευτερεύοντα θέματα - να τερματίζει την "θεραπευτική σχέση" αφήνοντας τον θεραπευόμενο μεσοπέλαγα. Διαφωνώ."
1ον φυσικα και στα κυριως θεματα θα βοηθησει αλλά αν ο ασθενης ειναι σε αρνηση, ποσα πιστευεις μπορει να κανει ? Εαν εχει ξεκινησει με δευτερευοντα δεν ξερω πως να το σχολιασω, ισως ειναι μεθοδος αποκτησης εμπιστοσυνης του ασθενους ? 3ον Οταν ο θεραπευτης σου - σου τονιζει οτι εσυ πρεπει να κανεις αλλαγες αλλά εσυ αρνεισαι... δεν ειναι τιμιο M87 να σου πει πως δεν συνεργαζεσαι, δεν θελει να σου φαει τσαμπα χρημα και να σε παραπεμψει αλλου ?
Αυτο ειναι σε αφηνω μεσοπελαγα ??? ή Ειναι ηθικος κωδικας Ψυχοθεραπευτη ?"Make sure your worst enemy isn't you"
06-05-2016, 12:10 #315