Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (Μέρος 'Α) - Page 26
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 26 of 51 FirstFirst ... 16242526272836 ... LastLast
Results 376 to 390 of 760
    Senior Member
    ...............................
    Last edited by nick190813; 07-05-2016 at 19:36. Reason: ................................

Banned
    Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις σελίδες 17~20 σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Στην σελίδα 21 ξαναπιάσαμε το όλο θέμα και συνεχίζουμε! Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.

Καυτές σελίδες:
    12 εώς 13,
    16 εώς 17,
    21 εώς 23

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σελίδα 12:

Quote Originally Posted by cube View Post
    Δεν πιστεύεις δηλαδή στα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα σου πει ένας θεραπευτής?
    Εάν ο στόχος ήταν να βγάζουν οι ΨΕΣ / ΠΨΣ αποθεραπευμένους, κάθε χρόνο θα ανακοίνωναν ετήσια ποσοστά με πανηγυρικό τρόπο προκειμένου να δείξουν ότι επιτυγχάνουν τους στόχους / σκοπούς τους. Είδες εσύ κάτι τέτοιο; Το να κρατάνε μετρήσεις και να μη τις ανακοινώνουν, μπορείς να το πιστεύεις εσύ αν θέλεις, αλλά μη μου ζητάς να το πιστέψω και εγω. Συνεπώς αυτό το "εμείς οι θεραπευτές είμαστε για να αποθεραπευουμε κόσμο αλλά είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και γι' αυτό δεν ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα μας / τα κρατάμε μυστικά" για μένα υπερβαίνουν τα όρια της μπούρδας. Εκτός αυτού, εάν υπήρχε ένας θεραπευτής ο οποίος έβγαζε αποθεραπευμένους, θα χάλαγε την "πιάτσα" και το επακόλουθο του τρόπου λειτουργίας του, θα ήταν α. να εκθέσει τους θεραπευτές που πουλάνε ισόβια συντήρηση (η διαφορά θα φαινόταν με απλή σύγκριση) και β. να συγκεντρώσει το σύνολο των θεραπευομένων έξω από την πόρτα του γραφείου του (ποιός στραβός δεν θέλει το φως του;).

Πιστεύω όμως, ότι υπάρχουν πολλοί που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι αποθεραπευμένοι, ενδεχομένως επειδή έτσι τους είπε ο θεραπευτής τους. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς μπορεί να ήταν και εξαιρετικά ανακουφισμένοι που ένας επαγγελματίας τους έλεγε κάτι τέτοιο γιατί δεν θα χρειάζονταν να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους.

Πέρα από αυτά τα δύο επιχειρήματα, υπάρχει ένα πλήθος προιόντων και υπηρεσιών με ετήσιο κύκλο δισεκατομμυρίων το οποίο θα συρρικνωνόταν αφάνταστα εάν υπήρχαν αποθεραπευμένοι. Ενδεικτικά αναφέρω:

Ψυχοθεραπεία, τσιγάρα, αλκοόλ, βιομηχανία τροφίμων, βιομηχανία ζάχαρης, ψυχοφαρμακευτικά σκευάσματα, ογκολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του καρκίνου, υπερτασικά σκευάσματα, βαρβιτουρικά, φάρμακα για την κύρωση του ήπατος, διαβήτης και τα συναφή σκευάσματα, γυμναστήρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μελέτες ύπνου, βιομηχανία τζόγου και νόμιμων/παράνομων στοιχημάτων, πορνεία, ναρκωτικά και δεν συμμαζεύεται.

Πολύ λίγος κόσμος, κερδίζει πολλά δισεκατομμύρια από την ψυχική ασθένεια μας. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για απόλυτη διαφθορά. Εάν εσύ θέλεις - αφελώς κατά τη γνώμη μου - να πιστεύεις ότι όλα αυτά θα τα αφήνανε να χαθούν μέσα σε μια νύχτα (περίοδο 3 ετίας;) επειδή του κ*****ε του θεραπευτή να βγάλει αποθεραπευμένους, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα σου συνδέσει το συμφέρον του (να μην υπάρχουν αποθεραπευμένοι) με το συμφέρον του θεραπευτή (ισόβια συντήρηση και μόνιμη κονόμα) και θα συνεργαστούν. Και ειδικά οι παραπάνω κλάδοι έχουν την τάση να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του κάθε τριμήνου καλύτερα από τα αποτελέσματα του προηγούμενου.

Μόνο για την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα - και χωρίς να λάβεις υπόψιν σου τους ψυχίατρους - αν υποθέσουμε πολύ συντηρητικά 10 θεραπευομενους ανά θεραπευτή* και 30 ευρώ τη συνεδρία εν μέσω κρίσης έχουμε:

*Αγνοώ όλες τις άλλες δραστηριότητες τους, το οποίο δίνει ένα ετήσιο τζίρο ανά θεραπευτή ίσο με 10*52*30 = 15.600 ευρώ ετησίως το οποίο είναι επαρκές για να ζήσει ΑΝ: Δεν κάνει οικογένεια, δεν πληρώνει νοίκι, φόρους και λογαριασμούς. Σε εκείνη την περίπτωση, μπορεί να κάνει είτε μια άνετη ζωή ή αν προσέχει να αποταμιεύει κιόλας.

1700 μέλη το ΠΨΣ, 1400 το ΣΕΨ, δηλαδή 3100 θεραπευτές.
    10 θεραπευομένους ανά θεραπευτή.
    52 εβδομάδες ανά έτος.
    30 ευρώ η συνεδρία.

3100*10*52*30 = 48.360.000 ευρώ ετήσιο τζίρο... ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ! Και κάποτε "ο βασικός" ήταν 50 ευρώ με μέσω όρο στα 70 ευρώ την ώρα. Χωρίς να πειράξω την υπόθεση των 10 θεραπευομένων ανά θεραπευτή αυτό δίνει 112.840.000 ευρώ ετήσιο τζίρο. Για τα υπόλοιπα νούμερα (καπνοβιομηχανία, φαρμακοβιομηχανίες, ιδιωτικά/δημόσια νοσοκομεία κλπ) ανατρέξτε στις ετήσιες εκθέσεις της εκάστοτε χώρας.

Banned
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    Δεν πειθομαι τα λες αναλυτικα αλλα εισαι λαθος.Οι περισσοτεροι πανε σ εναν ψυχοθεραπευτη χωρις να τ πουνε σ κανεναν,αρα δεν στεκει αυτο που λες.
    1ον δεν νομιζω οτι θα εβγαινε ο καθενας να λεει ποσους αποθεραπευομενους εχει...
    2ον π.χ εχεις δει το κατ για παραδειγμα ενα νοσοκομειο να βγαινει καθε ετος και να λεει ποσα περιστατικα εσωσε και ποσα εχασα?επιτυχια ανα ατομο?
    Εγώ δεν μίλησα για θεραπευόμενους αλλά αποθεραπευμένους. Ακόμα και αν ο άλλος το κρατούσε κρυφό όσο έκανε ψυχοθεραπεία, δεν έχει λόγο να το κρατήσει κρυφό ΜΕΤΑ!

Γιατί ο εκάστοτε ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής ΝΑ ΜΗΝ ανακοινώνει τις επιτυχίες του; Ακόμα και έτσι να ήταν, η χαρά του αποθεραπευμένου δεν θα έμενε κρυφή με τίποτα!

Αυτό το λες επειδή δεν έψαξες στο σωστό μέρος. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της κάθε χώρας ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να κρατάνε στατιστικά των αποτελεσμάτων της κάθε εισαγωγής. Αυτά συγκεντρώνονται στο τέλος κάθε έτους και - αγνοώ την μεταξύ διαδικασία και πορεία - αλλά κάθε τέλος έτους ανακοινώνονταν σε διάφορες εθνικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων και οι εκθέσεις του Υπουργείου Υγείας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το ΚΑΤ στις εκθέσεις αυτές.

Όπως μαντεύεις, σε αυτές τις εκθέσεις υπάρχουν και στατιστικά αποτελέσματα και για το Δαφνί, Παπαδημητρίου κ.α.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Εγώ δεν μίλησα για θεραπευόμενους αλλά αποθεραπευμένους. Ακόμα και αν ο άλλος το κρατούσε κρυφό όσο έκανε ψυχοθεραπεία, δεν έχει λόγο να το κρατήσει κρυφό ΜΕΤΑ!

Γιατί ο εκάστοτε ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής ΝΑ ΜΗΝ ανακοινώνει τις επιτυχίες του; Ακόμα και έτσι να ήταν, η χαρά του αποθεραπευμένου δεν θα έμενε κρυφή με τίποτα! Δεν μίλησα όμως για το ΚΑΤ ή κάποιο άλλο νοσοκομείο, αλλά μιας και ρωτάς θα σου πω το εξής:

Αυτό το λες επειδή δεν έψαξες στο σωστό μέρος. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της κάθε χώρας ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να κρατάνε στατιστικά των αποτελεσμάτων της κάθε εισαγωγής. Αυτά συγκεντρώνονται στο τέλος κάθε έτους και - αγνοώ την μεταξύ διαδικασία και πορεία - αλλά κάθε τέλος έτους ανακοινώνονταν σε διάφορες εθνικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων και οι εκθέσεις του Υπουργείου Υγείας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το ΚΑΤ στις εκθέσεις αυτές.
    Μερικοι το κρατανε κρυφο και μετα..Γτ να πεις οτι εκανες ψυχοθεραπεια?
    Και που θα ξερεις αν ο εκαστοτε ψυχολογος/ιατρος θα ελεγε αληθεια για τις επιτυχιες?Δεν νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο που λές
    Το κατ ηταν τυχαιο το ειπα σαν παραδειγμα.Και μπορει να λεει ποσοι εισηχθησαν στο νοσοκομειο αλλα δεν ξερεις ποσοι ειχαν επιτυχια και ποση λιγη επιτυχια η καθολου.Καμια εκθεση δεν λεει την επιτυχια που θα ειχε

Banned
    Μερικοι το κρατανε κρυφο και μετα..Γτ να πεις οτι εκανες ψυχοθεραπεια?
    Και που θα ξερεις αν ο εκαστοτε ψυχολογος/ιατρος θα ελεγε αληθεια για τις επιτυχιες?Δεν νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο που λές
    Το κατ ηταν τυχαιο το ειπα σαν παραδειγμα.Και μπορει να λεει ποσοι εισηχθησαν στο νοσοκομειο αλλα δεν ξερεις ποσοι ειχαν επιτυχια και ποση λιγη επιτυχια η καθολου.Καμια εκθεση δεν λεει την επιτυχια που θα ειχε
    Καταλαβαίνω να κρύψεις ένα πρόβλημα για το οποίο π.χ. ντρέπεσαι. Μετά την αποθεραπεία δεν βρίσκω λόγο να κρύψεις το ότι αποθεραπευτηκες (χωρίς να αναφερθείς καν στο πρόβλημα).

Ας έλεγε και ψέματα ο ψυχολόγος! Δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ όμως. Ούτε και οι σύλλογοι τους οι οποίοι δεν έχουν λόγο να μην λένε.

Οι εκθέσεις ανακοινώνουν αριθμούς και ποσοστά. Π.χ. "με 12000 εισαγωγές, είχαμε 37 περιστατικά που κατέληξαν, 11009 που πήραν εξιτήριο, εκ των οποίων 10675 επανήλθαν σε προηγούμενες δραστηριότητες κλπ". Κάπως έτσι.

Banned
    nick190813 αν θες σε παρακαλώ, διόρθωσε στην πρώτη απάντηση σου σε αυτή τη σελίδα, πάνω-πάνω δύο λέξεις στην πρώτη παράγραφο γιατί έχω κάνει αβλεψία: η λέξη "μήνα" να γίνει "έτος" και το 1.560 να γίνει 15.600 (είναι ετήσιος υπολογισμός). Να με συγχωρείς.

Senior Member
    Καταλαβαίνω να κρύψεις ένα πρόβλημα για το οποίο π.χ. ντρέπεσαι. Μετά την αποθεραπεία δεν βρίσκω λόγο να κρύψεις το ότι αποθεραπευτηκες (χωρίς να αναφερθείς καν στο πρόβλημα).

Ας έλεγε και ψέματα ο ψυχολόγος! Δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ όμως. Ούτε και οι σύλλογοι τους οι οποίοι δεν έχουν λόγο να μην λένε.

Οι εκθέσεις ανακοινώνουν αριθμούς και ποσοστά. Π.χ. "με 12000 εισαγωγές, είχαμε 37 περιστατικά που κατέληξαν, 11009 που πήραν εξιτήριο, εκ των οποίων 10675 επανήλθαν σε προηγούμενες δραστηριότητες κλπ". Κάπως έτσι.
    Μερικοι δεν θελουν τα πουνε στο περιγυρω τους τοσο προσωπικα προβληματα ,και ουτε και εγω θα ελεγα
    Μπορει να ανακοινωνουν αριθμους εισαγωγεις αλλα οχι τιποτα παραπανω αντε και θανατους ,το ποσοι επανηλθαν 100% δεν το λενε

Banned
    Μερικοι δεν θελουν τα πουνε στο περιγυρω τους τοσο προσωπικα προβληματα ,και ουτε και εγω θα ελεγα
    Μπορει να ανακοινωνουν αριθμους εισαγωγεις αλλα οχι τιποτα παραπανω αντε και θανατους ,το ποσοι επανηλθαν 100% δεν το λενε
    Συμφωνώ μαζί σου για την περίοδο που έχεις ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορείς να μην το μοιραστείς ποτέ με κανέναν άλλο εκτός από τον θεραπευτή σου. Μόλις όμως το ξεπεράσεις/κατακτήσεις και αποθεραπευτείς, δεν έχεις λόγο να κρύψεις το ότι αποθεραπεύτηκες! Να μη σου πω ότι θα προσπαθήσεις να βοηθήσεις άλλους γύρω σου με ανάλογα προβλήματα γιατί, ότι άτομο και αν είναι ο θεραπευόμενος, την λέξη "βοήθεια" την έχει στο λεξιλόγιο του γιατί δέχτηκε βοήθεια και ο ίδιος.

Και δεν σου κάνει εντύπωση το ότι δεν ανακοινώνουν πόσοι αποθεραπεύτηκαν;;;

Senior Member
    Συμφωνώ μαζί σου για την περίοδο που έχεις ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορείς να μην το μοιραστείς ποτέ με κανέναν άλλο εκτός από τον θεραπευτή σου. Μόλις όμως το ξεπεράσεις/κατακτήσεις και αποθεραπευτείς, δεν έχεις λόγο να κρύψεις το ότι αποθεραπεύτηκες! Να μη σου πω ότι θα προσπαθήσεις να βοηθήσεις άλλους γύρω σου με ανάλογα προβλήματα γιατί, ότι άτομο και αν είναι ο θεραπευόμενος, την λέξη "βοήθεια" την έχει στο λεξιλόγιο του γιατί δέχτηκε βοήθεια και ο ίδιος.

Και δεν σου κάνει εντύπωση το ότι δεν ανακοινώνουν πόσοι αποθεραπεύτηκαν;;;
    Επειδη στην ελλαδα δεν ειμαστε εξοικιωμενοι σ αυτα ,καλυτερα να κραταμε το στομα μας κλειστο σ τετοια θεματα.Εγω και να αποθεραπευομουνα δεν θα το ελεγα ποτε οτι ειχα ,οπως και οι περισσοτεροι αμα τους ρωτησεις ενας στους 10 θα το πει.

Γτ να μου κανει εντυπωση?Υποτιθεται οτι πας για να σ βοηθησει δεν χρειαζεται να ξερεις ποσους θεραπευεσε πληρως.Αλλοι γιατροι πολλους ,αλλοι λιγους ,αλλο καθολου

Banned
    Δεν βλέπω το λόγο να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Όπως σου είπα δεν χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες, ούτε καν να πεις τίποτα για όσο διάστημα πηγαίνεις στον θεραπευτή. Μετά όμως δεν έχεις λόγο να το κρύψεις ότι "κάποτε πήγαινα και τώρα είμαι καλά". Ακόμα, όταν κάποιος "το σκέφτεται" να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, ρωτάει να μάθει "πως είναι;", "τι σε ρωτάει;", "τι του λες;", "πως είναι η διαδικασία;" και με αυτό τον τρόπο αποκτάει έναν μικρό κοινωνικό κύκλο με τον οποίο συνήθως μοιράζεται μέρος - ή και το σύνολο καμιά φορά - από την εμπειρία του στην ψυχοθεραπεία. Κανείς δεν πάει στο πρώτο ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή που θα βρει στο δρόμο του, κάθεται κάτω, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ και μετά λέει "χμμμμ... δεν μου κάνει, ας πάω να δοκιμάσω τον παραδιπλανό". Οι πιο πολλοί πάνε συστημένοι από φίλο ή γνωστό ο οποίος είναι ήδη στη διαδικασία.

Ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής ο οποίος δεν έχει αποθεραπεύσει ΚΑΝΕΝΑΝ θα ήταν μια καλή επιλογή προκειμένου για μια συνεργασία η οποία προυποθέτει ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ και να μοιραστείς ΤΑ ΠΑΝΤΑ μαζί του;

Banned
    Άλλωστε, οι πιο πολλοί θα στο έλεγαν ότι είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που αποτελεί μια σημαντική επένδυση σε χρόνο, προσπάθεια και χρήμα με αποτέλεσμα να είναι και σημαντική δέσμευση αφού επιπλέον πρέπει να μοιραστείς τα σωψυχα σου. Απλά εδώ και μια βδομάδα ξέρουμε "γιατί" είναι τόσο μακροχρόνια - ισόβια δηλαδή - διαδικασία.

Senior Member
    Δεν βλέπω το λόγο να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Όπως σου είπα δεν χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες, ούτε καν να πεις τίποτα για όσο διάστημα πηγαίνεις στον θεραπευτή. Μετά όμως δεν έχεις λόγο να το κρύψεις ότι "κάποτε πήγαινα και τώρα είμαι καλά". Ακόμα, όταν κάποιος "το σκέφτεται" να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, ρωτάει να μάθει "πως είναι;", "τι σε ρωτάει;", "τι του λες;", "πως είναι η διαδικασία;" και με αυτό τον τρόπο αποκτάει έναν μικρό κοινωνικό κύκλο με τον οποίο συνήθως μοιράζεται μέρος - ή και το σύνολο καμιά φορά - από την εμπειρία του στην ψυχοθεραπεία. Κανείς δεν πάει στο πρώτο ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή που θα βρει στο δρόμο του, κάθεται κάτω, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ και μετά λέει "χμμμμ... δεν μου κάνει, ας πάω να δοκιμάσω τον παραδιπλανό". Οι πιο πολλοί πάνε συστημένοι από φίλο ή γνωστό ο οποίος είναι ήδη στη διαδικασία.

Ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής ο οποίος δεν έχει αποθεραπεύσει ΚΑΝΕΝΑΝ θα ήταν μια καλή επιλογή προκειμένου για μια συνεργασία η οποία προυποθέτει ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ και να μοιραστείς ΤΑ ΠΑΝΤΑ μαζί του;
    Κανεις λάθος κανενας δεν πάει απο φιλο η γνωστο συστημενος.Εισαι πολυ λαθος
    Και στο ξαναλεω οτι σχεδον κανενας κ μετα την αποθεραπεια τ δεν το αποκαλυπτει.

Banned
    Κάποιον πρέπει να εμπιστευτείς "για να σου δώσει μια γεύση από το άγνωστο". Οι πιο πολλοί είναι σε άρνηση σχετικά με το ότι χρειάζονται βοήθεια. Αυτοί οι λίγοι που παραδέχονται ότι έχουν κάποιο/α προβλήματα είναι οι οποίοι θα ψαχτούν παραπέρα με τη βοήθεια του θεραπευτή. Αλλά ακόμα και αυτοί δεν πάνε δοκιμαστικά όπως περιεγραψα πιο πάνω. Γι' αυτό και οι πιο πολλοί, αν και εφόσον έχουν έναν γνωστό ή φίλο με τον οποίο μπορούν να μοιραστούν μέρος έστω του προβλήματος, ρωτάνε για την διαδικασία, τον θεραπευτή κλπ κλπ και στο τέλος - οι πιο πολλοί - πάνε συστημένοι γιατί δεν έχουν άλλα κριτήρια επιλογής. Δεν είναι βλέπεις, φούρναρης, να δοκιμάσουν μια φορά και να μην ξαναπάνε. Το ξεβράκωμα δεν θέλει να το κάνει κανείς 2η φορά.

Τα επιχειρήματα μου στα εξέθεσα πιο πάνω. Μπορείς να επιμένεις όσο θέλεις για τις θέσεις σου, όπως και εγώ για τις δικες μου. Στην τελική, ένας από τους δύο μας θα βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια. Πίστευε λοιπόν ότι "υπάρχουνε πολλοί που παραγουν αποθεραπευομενους ,αλλα δεν τους βρίσκεις τοσο ευκολα ωστε να κανεις ουρα εξω απο το γραφειο του".

Με άλλα λόγια, μου ζητάς να πιστέψω ότι "υπάρχουν εξαιρετικοί ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές στην Ελλάδα... αλλά κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι αυτοί". "Τους κρατάνε κρυφούς ή είναι μυστικό"; Ρωτάω εγώ.

Senior Member
    Κάποιον πρέπει να εμπιστευτείς "για να σου δώσει μια γεύση από το άγνωστο". Οι πιο πολλοί είναι σε άρνηση σχετικά με το ότι χρειάζονται βοήθεια. Αυτοί οι λίγοι που παραδέχονται ότι έχουν κάποιο/α προβλήματα είναι οι οποίοι θα ψαχτούν παραπέρα με τη βοήθεια του θεραπευτή. Αλλά ακόμα και αυτοί δεν πάνε δοκιμαστικά όπως περιεγραψα πιο πάνω. Γι' αυτό και οι πιο πολλοί, αν και εφόσον έχουν έναν γνωστό ή φίλο με τον οποίο μπορούν να μοιραστούν μέρος έστω του προβλήματος, ρωτάνε για την διαδικασία, τον θεραπευτή κλπ κλπ και στο τέλος - οι πιο πολλοί - πάνε συστημένοι γιατί δεν έχουν άλλα κριτήρια επιλογής. Δεν είναι βλέπεις, φούρναρης, να δοκιμάσουν μια φορά και να μην ξαναπάνε. Το ξεβράκωμα δεν θέλει να το κάνει κανείς 2η φορά.

Τα επιχειρήματα μου στα εξέθεσα πιο πάνω. Μπορείς να επιμένεις όσο θέλεις για τις θέσεις σου, όπως και εγώ για τις δικες μου. Στην τελική, ένας από τους δύο μας θα βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια. Πίστευε λοιπόν ότι "υπάρχουνε πολλοί που παραγουν αποθεραπευομενους ,αλλα δεν τους βρίσκεις τοσο ευκολα ωστε να κανεις ουρα εξω απο το γραφειο του".

Με άλλα λόγια, μου ζητάς να πιστέψω ότι "υπάρχουν εξαιρετικοί ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές στην Ελλάδα... αλλά κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι αυτοί". "Τους κρατάνε κρυφούς ή είναι μυστικό"; Ρωτάω εγώ.
    Δεν ξερει κανεις ποιοι ειναι αυτοι γιατι πολυ απλά δεν προκειται να μαθεις απο τους αποθεραπευομενους τους ποιοι ειναι και πως του βοηθησαν,εσυ αναγκαστικα θα γυρισεις αρκετους γιατρους μεχρι να βρεις εναν να σ βοηθησει πραγματικα

Page 26 of 51 FirstFirst ... 16242526272836 ... LastLast