Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (Μέρος 'Α) - Page 30
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 30 of 51 FirstFirst ... 20282930313240 ... LastLast
Results 436 to 450 of 760
    Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Ε και τι θα κάνεις?
    Έγω έχω προτείνει μέτρα εξορθολογισμού της κατάστασης στην ανάρτηση ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ. Εσύ τι θα κάνεις;

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    nick190813 ήρθες για να μου πεις ποιά είναι τα λάθη και οι παραλογισμοί μου στο σκεπτικό το οποίο εξέφρασα στο σχόλιο 393 της σελίδας 27 των σχολίων;
    Nαι.......

Banned
    Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις σελίδες 17~20 σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Στην σελίδα 21 ξαναπιάσαμε το όλο θέμα και συνεχίζουμε! Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.

Καυτές σελίδες:
    12 εώς 13,
    16 εώς 17,
    21 εώς 23

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σελίδα 12:

Δεν πιστεύεις δηλαδή στα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα σου πει ένας θεραπευτής?
    Εάν ο στόχος ήταν να βγάζουν οι ΨΕΣ / ΠΨΣ αποθεραπευμένους, κάθε χρόνο θα ανακοίνωναν ετήσια ποσοστά με πανηγυρικό τρόπο προκειμένου να δείξουν ότι επιτυγχάνουν τους στόχους / σκοπούς τους. Είδες εσύ κάτι τέτοιο; Το να κρατάνε μετρήσεις και να μη τις ανακοινώνουν, μπορείς να το πιστεύεις εσύ αν θέλεις, αλλά μη μου ζητάς να το πιστέψω και εγω. Συνεπώς αυτό το "εμείς οι θεραπευτές είμαστε για να αποθεραπευουμε κόσμο αλλά είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και γι' αυτό δεν ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα μας / τα κρατάμε μυστικά" για μένα υπερβαίνουν τα όρια της μπούρδας. Εκτός αυτού, εάν υπήρχε ένας θεραπευτής ο οποίος έβγαζε αποθεραπευμένους, θα χάλαγε την "πιάτσα" και το επακόλουθο του τρόπου λειτουργίας του, θα ήταν α. να εκθέσει τους θεραπευτές που πουλάνε ισόβια συντήρηση (η διαφορά θα φαινόταν με απλή σύγκριση) και β. να συγκεντρώσει το σύνολο των θεραπευομένων έξω από την πόρτα του γραφείου του (ποιός στραβός δεν θέλει το φως του;).

Πιστεύω όμως, ότι υπάρχουν πολλοί που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι αποθεραπευμένοι, ενδεχομένως επειδή έτσι τους είπε ο θεραπευτής τους. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς μπορεί να ήταν και εξαιρετικά ανακουφισμένοι που ένας επαγγελματίας τους έλεγε κάτι τέτοιο γιατί δεν θα χρειάζονταν να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους.

Πέρα από αυτά τα δύο επιχειρήματα, υπάρχει ένα πλήθος προιόντων και υπηρεσιών με ετήσιο κύκλο δισεκατομμυρίων το οποίο θα συρρικνωνόταν αφάνταστα εάν υπήρχαν αποθεραπευμένοι. Ενδεικτικά αναφέρω:

Ψυχοθεραπεία, τσιγάρα, αλκοόλ, βιομηχανία τροφίμων, βιομηχανία ζάχαρης, ψυχοφαρμακευτικά σκευάσματα, ογκολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του καρκίνου, υπερτασικά σκευάσματα, βαρβιτουρικά, φάρμακα για την κύρωση του ήπατος, διαβήτης και τα συναφή σκευάσματα, γυμναστήρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μελέτες ύπνου, βιομηχανία τζόγου και νόμιμων/παράνομων στοιχημάτων, πορνεία, ναρκωτικά και δεν συμμαζεύεται.

Πολύ λίγος κόσμος, κερδίζει πολλά δισεκατομμύρια από την ψυχική ασθένεια μας. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για απόλυτη διαφθορά. Εάν εσύ θέλεις - αφελώς κατά τη γνώμη μου - να πιστεύεις ότι όλα αυτά θα τα αφήνανε να χαθούν μέσα σε μια νύχτα (περίοδο 3 ετίας;) επειδή του κ*****ε του θεραπευτή να βγάλει αποθεραπευμένους, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα σου συνδέσει το συμφέρον του (να μην υπάρχουν αποθεραπευμένοι) με το συμφέρον του θεραπευτή (ισόβια συντήρηση και μόνιμη κονόμα) και θα συνεργαστούν. Και ειδικά οι παραπάνω κλάδοι έχουν την τάση να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του κάθε τριμήνου καλύτερα από τα αποτελέσματα του προηγούμενου.

Μόνο για την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα - και χωρίς να λάβεις υπόψιν σου τους ψυχίατρους - αν υποθέσουμε πολύ συντηρητικά 10 θεραπευομενους ανά θεραπευτή* και 30 ευρώ τη συνεδρία εν μέσω κρίσης έχουμε:

*Αγνοώ όλες τις άλλες δραστηριότητες τους, το οποίο δίνει ένα ετήσιο τζίρο ανά θεραπευτή ίσο με 10*52*30 = 15.600 ευρώ ετησίως το οποίο είναι επαρκές για να ζήσει ΑΝ: Δεν κάνει οικογένεια, δεν πληρώνει νοίκι, φόρους και λογαριασμούς. Σε εκείνη την περίπτωση, μπορεί να κάνει είτε μια άνετη ζωή ή αν προσέχει να αποταμιεύει κιόλας.

1700 μέλη το ΠΨΣ, 1400 το ΣΕΨ, δηλαδή 3100 θεραπευτές.
    10 θεραπευομένους ανά θεραπευτή.
    52 εβδομάδες ανά έτος.
    30 ευρώ η συνεδρία.

3100*10*52*30 = 48.360.000 ευρώ ετήσιο τζίρο... ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ! Και κάποτε "ο βασικός" ήταν 50 ευρώ με μέσω όρο στα 70 ευρώ την ώρα. Χωρίς να πειράξω την υπόθεση των 10 θεραπευομένων ανά θεραπευτή αυτό δίνει 112.840.000 ευρώ ετήσιο τζίρο. Για τα υπόλοιπα νούμερα (καπνοβιομηχανία, φαρμακοβιομηχανίες, ιδιωτικά/δημόσια νοσοκομεία κλπ) ανατρέξτε στις ετήσιες εκθέσεις της εκάστοτε χώρας.

Senior Member
    Τι να πεις!
    δεν μπορεις να κανεις και τιποτα :p

Banned
    Έγω έχω προτείνει μέτρα εξορθολογισμού της κατάστασης στην ανάρτηση ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ. Εσύ τι θα κάνεις;
    Ναι κριτήρια ενός καλού ψυχολόγου, όχι ότι άμα σου βγει απατεώνας θα ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω.....Ε γενικά το είπα ''ε και τι να κάνουμε''?

Banned
    Ναι κριτήρια ενός καλού ψυχολόγου, όχι ότι άμα σου βγει απατεώνας θα ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω.....Ε γενικά το είπα ''ε και τι να κάνουμε''?
    Και τα λεφτά μου πίσω και αποζημίωση για τον χαμένο χρόνο, κόπο, την παράταση ψυχικού πόνου και ότι άλλο μπορώ να φανταστώ. Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ποινές τους καθώς επίσης και για τις πιθανές αποζημιώσεις του θεραπευομένου ποιός ψυχολογος / ψυχοθεραπευτής θα κάνει ΣΩΣΤΗ δουλειά; Κανένας. Όλοι θα παραμέινουν θεραπευτές Λαμόγιομ!

Senior Member
    Και τα λεφτά μου πίσω και αποζημίωση για τον χαμένο χρόνο, κόπο, την παράταση ψυχικού πόνου και ότι άλλο μπορώ να φανταστώ. Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ποινές τους καθώς επίσης και για τις πιθανές αποζημιώσεις του θεραπευομένου ποιός ψυχολογος / ψυχοθεραπευτής θα κάνει ΣΩΣΤΗ δουλειά; Κανένας. Όλοι θα παραμέινουν θεραπευτές Λαμόγιομ!
    ΡΕ μ87 καθεσαι και λες κατι πραγματα που το ξερεις και εσυ ο ιδιος οτι δεν προκειται να γινουν ποτε.
    Θελω να μαθω τι εχεις και τι σ εκανε ο ψυχιατρος και εεχεις τοσο ντερτι με αυτους και μην μ πεις να παω σ αλλο θεμα ,απαντα

Banned
    Ναι θα τα ζητήσεις εννοείς, όχι ότι θα τα πάρεις κιόλας απαραίτητα , αυτό λέω........

Banned
    Τα λέμε αύριο nick190813.

Banned
    Ναι θα τα ζητήσεις εννοείς, όχι ότι θα τα πάρεις κιόλας απαραίτητα , αυτό λέω........
    Ε προφανώς αν του έχεις πάρει, σπίτι, αυτοκίνητο και σου χρωστάει ακόμα δέκα χιλιάρικα, προφανώς αυτά δεν θα τα πάρεις. Θα τα πούμε αύριο cube.

Senior Member
    ΓΤ δεν μ απαντας σ αυτην την μια ερωτηση π εκανα?

Banned
    Έλα μωρέ και ο θεραπευτής πρέπει να είναι άνθρωπος έτσι και αλλιώς.....Με το να σκορπάς τον φόβο ότι θα τιμωρηθούν κλπ τους κάνεις καλύτερους στην δουλειά τους? Αφού η δουλειά τους έχει να κάνει με το πόσο Άνθρωποι είναι........Με το φόβο/ τιμωρία δεν γίνεσαι ΆΝΘΡΩΠΟΣ.......όχι ότι έτσι είναι καλύτερα ......δεν ξέρω τι να πω!

Banned
    Kαι να σου πω και κάτι? Εντάξει τα λεφτά παίζουν συνήθως το πιο μεγάλο ρόλο και κανένας δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του! ή οι οι περισσότεροι τέλος πάντων.....Αυτό δεν σε κάνει απατεώνα όμως...Μπορεί να τους έχεις βάλει πολύ ψηλά ως προς το τι θα μπορούσαν να κάνουν....Είναι και θέμα ικανοτήτων....... ή νομίζεις ότι με μια σχολή γίνεσαι θεός? Δηλαδή δεν δέχεσαι ότι μπορεί να πας σε ένα ψυχολόγο ο οποίος ''δεν το 'χει'' ή δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας κλπ? Πρέπει σώνει και ντε να μην σε αποθεραπεύει κάποιος επειδή είναι απατεώνας? Και το συμφέρον του θεραπευτή γιατί να μην είναι η αργή αποθεραπεία κάποιου ώστε να κάνει και 100 συνεδρίες παραπάνω και να εξασφαλίσει και την φήμη/πελατεία του ? Γιατί εσύ ως θεραπευόμενος κάποια στιγμή θα φύγεις , δεν θα κάθεσαι εκεί αιωνίως αν δεν βλέπεις βελτίωση.....

Banned
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    ΓΤ δεν μ απαντας σ αυτην την μια ερωτηση π εκανα?
    Επειδή εσύ θέλεις προφανώς ονόματα και το ξέρεις ότι δεν κάνει να σου δώσω. Το σύνολο της ΚΑΚΗΣ εμπειρίας μου υπάρχει στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ. Εάν μου ζητάς να μοιραστώ μαζί σου το περιεχόμενο των συνεδριών μου, κακώς μου το ζητάς αυτό.

Banned
    Έλα μωρέ και ο θεραπευτής πρέπει να είναι άνθρωπος έτσι και αλλιώς.....Με το να σκορπάς τον φόβο ότι θα τιμωρηθούν κλπ τους κάνεις καλύτερους στην δουλειά τους? Αφού η δουλειά τους έχει να κάνει με το πόσο Άνθρωποι είναι........Με το φόβο/ τιμωρία δεν γίνεσαι ΆΝΘΡΩΠΟΣ.......όχι ότι έτσι είναι καλύτερα ......δεν ξέρω τι να πω!
    Με την τρέχουσα κατάσταση όπου έχει την δυνατότητα να εργαστεί ανεύθυνα και χωρίς να δώσει λόγο ποτέ για τις πράξεις και ενέργειες του ενώ παράλληλα κονομάει, ξέρεις κανέναν που θα σου πει ότι ΘΕΛΕΙ να προστατέψει τον θεραπευόμενο εκθέτωντας τον εαυτό του σε ευθύνες; Μ******* λέμε τώρα; Το ερώτημα είναι ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΑΠΌ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ. Και από τα όσα λες, ούτε εσύ το θέλεις αυτό. Δηλαδή εσύ τον θές τον θεραπευτή "επαγγελματία" μεν, αλλά χωρίς ευθύνες;;; Και λες ότι είσαι θεραπευόμενη;

Πέρα από αυτό όμως, ποιός σου είπε εσένα ότι άνθρωπος είναι μόνο αυτός που ΚΛΕΒΕΙ / ΕΞΑΠΑΤΑ (εκείνοι το βαφτίζουν αυτό "λάθος");;; ΑΝΘΡΩΠΙΑ δεν είναι να κάνεις ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ;;;

Πολύ βολικό ορισμό της ανθρωπιάς έχεις cube.
    Last edited by M87; 08-05-2016 at 12:58.

Page 30 of 51 FirstFirst ... 20282930313240 ... LastLast