Results 451 to 465 of 760
-
08-05-2016, 12:30 #451
Αν δεν "κάνει" όπως λες, καλό θα ήταν Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΩ ΠΑΝΩ ΤΟΥ! Δεν το κατάλαβα; Δηλαδή πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε καλές υπηρεσίες - τις οποίες ΟΙ ΙΔΙΟΙ διατυμπανίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν - και στο δια ταύτα να μαλλιοτραβιόμαστε επειδή τάζουν 100 αλλά παραδίδουν 70 ή και 10 επειδή έτσι τους συμφέρει;;;
Προφανώς και η σχολή τους, τους προσφέρει ΜΟΝΟ γνώσεις επειδή ξέρουν τι γίνεται έξω και χ******** για το κομμάτι της ηθικής. Όμως αυτό δεν είναι κάτι το οποίο το συνέστησα εγώ, είναι κάτι το οποίο το κάνανε ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ξέρεις και οι καθηγητές τους δεν είναι μαθηματικοί, φυσικοί... ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές είναι όπως και οι απόφοιτοι.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΥΠΑ ρε Cube! Κατάλαβε το. Δεν θα του στήσω εγώ και ο κάθε εγώ, το μαγαζί του απ' την αρχή επειδή είναι άπληστος. Έδώ τον εαυτό μου κοιτάω να προφυλάξω και ζορίζομαι, θα σκοτίσω τα ****δια μου με το αν θα βγάλει ή όχι ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ο θεραπευτής 100 συνεδρίες παραπάνω ώστε να εξασφαλίσει έτσι την φήμη και την πελατεία του!;!;!; Είσαι σοβαρή; Γιατί δεν πας εσύ να κάνεις τέτοια φιλανθρωπία αν έχεις τέτοια αγάπη σε αυτούς ή το αντικείμενο τους; Και καλά, εσένα μπορεί να σου περισσεύουν λεφτά να το κάνεις αυτό και μαγκιά σου. Τους υπόλοιπους που τους επισκεπτόμαστε μας ρωτάς;;;
Ειδικά το τελευταίο είναι φοβερό επιχείρημα για να τους αφήσουμε να εκμεταλλεύονται τον κόσμο. Ποιός σου είπε ρε cube ότι όλα τα δάχτυλα είναι τα ίδια; Εγώ έχω και μια άλφα αντίληψη. Η μάνα σου την έχει αυτή την αντίληψη; Το παιδί την έχει; Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι πολύ έξυπνος την έχει; Τι σκ*** λογική είναι αυτή που έχεις; Να τους αφήσουμε να εκμεταλλεύονται ότι βρουν μπροστά τους επειδή λές ότι κάποιοι θα το αντιληφθούν κάποια στιγμή και θα σηκωθούν να φύγουν. Φοβερό σκεπτικό... να το χαίρεσαι.
- 08-05-2016, 12:34 #452
Για όσους μόλις βρέθηκαν σε αυτή τη σελίδα, η συζήτηση ξεκινάει στην 10η περίπου σελίδα, παίρνει φωτιά στις σελίδες 12 και 13 και μετά από μια διακοπή στη μέση της 13 συνεχίζει από τη σελίδα 15 πάνω-πάνω μέχρι εδώ με τις σελίδες 17~20 σε πιο χαλαρούς ρυθμούς συζήτησης. Στην σελίδα 21 ξαναπιάσαμε το όλο θέμα και συνεχίζουμε! Άποψη μου είναι ότι η συζήτηση που διεξήχθηκε είναι εξίσου καλή - αν όχι καλύτερη - με την ανάρτηση την ίδια.
Καυτές σελίδες:
12 εώς 13,
16 εώς 17,
21 εώς 23
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σελίδα 12:
Εάν ο στόχος ήταν να βγάζουν οι ΨΕΣ / ΠΨΣ αποθεραπευμένους, κάθε χρόνο θα ανακοίνωναν ετήσια ποσοστά με πανηγυρικό τρόπο προκειμένου να δείξουν ότι επιτυγχάνουν τους στόχους / σκοπούς τους. Είδες εσύ κάτι τέτοιο; Το να κρατάνε μετρήσεις και να μη τις ανακοινώνουν, μπορείς να το πιστεύεις εσύ αν θέλεις, αλλά μη μου ζητάς να το πιστέψω και εγω. Συνεπώς αυτό το "εμείς οι θεραπευτές είμαστε για να αποθεραπευουμε κόσμο αλλά είμαστε σεμνοί και ταπεινοί και γι' αυτό δεν ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα μας / τα κρατάμε μυστικά" για μένα υπερβαίνουν τα όρια της μπούρδας. Εκτός αυτού, εάν υπήρχε ένας θεραπευτής ο οποίος έβγαζε αποθεραπευμένους, θα χάλαγε την "πιάτσα" και το επακόλουθο του τρόπου λειτουργίας του, θα ήταν α. να εκθέσει τους θεραπευτές που πουλάνε ισόβια συντήρηση (η διαφορά θα φαινόταν με απλή σύγκριση) και β. να συγκεντρώσει το σύνολο των θεραπευομένων έξω από την πόρτα του γραφείου του (ποιός στραβός δεν θέλει το φως του;).
Πιστεύω όμως, ότι υπάρχουν πολλοί που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι είναι αποθεραπευμένοι, ενδεχομένως επειδή έτσι τους είπε ο θεραπευτής τους. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς μπορεί να ήταν και εξαιρετικά ανακουφισμένοι που ένας επαγγελματίας τους έλεγε κάτι τέτοιο γιατί δεν θα χρειάζονταν να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους.
Πέρα από αυτά τα δύο επιχειρήματα, υπάρχει ένα πλήθος προιόντων και υπηρεσιών με ετήσιο κύκλο δισεκατομμυρίων το οποίο θα συρρικνωνόταν αφάνταστα εάν υπήρχαν αποθεραπευμένοι. Ενδεικτικά αναφέρω:
Ψυχοθεραπεία, τσιγάρα, αλκοόλ, βιομηχανία τροφίμων, βιομηχανία ζάχαρης, ψυχοφαρμακευτικά σκευάσματα, ογκολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του καρκίνου, υπερτασικά σκευάσματα, βαρβιτουρικά, φάρμακα για την κύρωση του ήπατος, διαβήτης και τα συναφή σκευάσματα, γυμναστήρια για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μελέτες ύπνου, βιομηχανία τζόγου και νόμιμων/παράνομων στοιχημάτων, πορνεία, ναρκωτικά και δεν συμμαζεύεται.
Πολύ λίγος κόσμος, κερδίζει πολλά δισεκατομμύρια από την ψυχική ασθένεια μας. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για απόλυτη διαφθορά. Εάν εσύ θέλεις - αφελώς κατά τη γνώμη μου - να πιστεύεις ότι όλα αυτά θα τα αφήνανε να χαθούν μέσα σε μια νύχτα (περίοδο 3 ετίας;) επειδή του κ*****ε του θεραπευτή να βγάλει αποθεραπευμένους, νομίζω ότι κάνεις λάθος. Θα σου συνδέσει το συμφέρον του (να μην υπάρχουν αποθεραπευμένοι) με το συμφέρον του θεραπευτή (ισόβια συντήρηση και μόνιμη κονόμα) και θα συνεργαστούν. Και ειδικά οι παραπάνω κλάδοι έχουν την τάση να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του κάθε τριμήνου καλύτερα από τα αποτελέσματα του προηγούμενου.
Μόνο για την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα - και χωρίς να λάβεις υπόψιν σου τους ψυχίατρους - αν υποθέσουμε πολύ συντηρητικά 10 θεραπευομενους ανά θεραπευτή* και 30 ευρώ τη συνεδρία εν μέσω κρίσης έχουμε:
*Αγνοώ όλες τις άλλες δραστηριότητες τους, το οποίο δίνει ένα ετήσιο τζίρο ανά θεραπευτή ίσο με 10*52*30 = 15.600 ευρώ ετησίως το οποίο είναι επαρκές για να ζήσει ΑΝ: Δεν κάνει οικογένεια, δεν πληρώνει νοίκι, φόρους και λογαριασμούς. Σε εκείνη την περίπτωση, μπορεί να κάνει είτε μια άνετη ζωή ή αν προσέχει να αποταμιεύει κιόλας.
1700 μέλη το ΠΨΣ, 1400 το ΣΕΨ, δηλαδή 3100 θεραπευτές.
10 θεραπευομένους ανά θεραπευτή.
52 εβδομάδες ανά έτος.
30 ευρώ η συνεδρία.
3100*10*52*30 = 48.360.000 ευρώ ετήσιο τζίρο... ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ! Και κάποτε "ο βασικός" ήταν 50 ευρώ με μέσω όρο στα 70 ευρώ την ώρα. Χωρίς να πειράξω την υπόθεση των 10 θεραπευομένων ανά θεραπευτή αυτό δίνει 112.840.000 ευρώ ετήσιο τζίρο. Για τα υπόλοιπα νούμερα (καπνοβιομηχανία, φαρμακοβιομηχανίες, ιδιωτικά/δημόσια νοσοκομεία κλπ) ανατρέξτε στις ετήσιες εκθέσεις της εκάστοτε χώρας.
08-05-2016, 12:42 #453
nick190813; cube; Σας κάλυψα;
08-05-2016, 13:37 #454
nick190813; cube; είστε μέσα;
08-05-2016, 14:51 #455
Γιατί δεν απαντάτε ρε παιδιά;
08-05-2016, 15:17 #456
Δεν κατάλαβα από που έβγαλες συμπέρασμα ότι δεν θέλω να προστατεύεται ο θεραπευμένος...απλά έγραψα μια σκέψη ....δεν στο παρουσίασα ως κάτι σωστό ούτε είπα ότι η λύση είναι να τους αφήσουμε να κάνουν ότι γουστάρουν....έγραψα ''δεν ξέρω'', δεν το έγραψα τυχαία....Κουβέντα δεν γίνεται?
Είπα εγώ ότι άνθρωπος είναι αυτός που κλέβει?
08-05-2016, 15:34 #457
Ε δεν κατάλαβα γιατί αρπάζεσαι...Δεν είπα να σε νοιάζει το συμφέρον του θεραπευτή , κουβέντα γίνεται για να δούμε ποιο το κέρδος του θεραπευτή.... Εσύ συνέχεια δεν λες ότι το κέρδος είναι η μη αποθεραπεία? Ε και εγώ μπορεί να είπα κάτι άλλο, κακό είναι δηλαδή? Γύρω από τα συμφέροντά τους δεν γυρίζει η κουβέντα?
Το τελευταίο δεν είναι επιχείρημα , μίλησα για το κέρδος του θεραπευτή.... Δεν είπα πουθενά ότι όλοι έχουν την ίδια αντίληψη και να τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν.....Είπα ότι ο θεραπευτής μπορεί και να σκεφτεί ότι θα σε χάσει από πελάτη μετά από χ χρόνια και μπορεί να μην το συμφέρει να φύγεις εσύ δυσαρεστημένος και ''μη βελτιωμένος''......Μπορεί λέω, που σημαίνει δεν το ξέρω, υποθετικά μιλάω!
08-05-2016, 16:24 #458
Κι εμένα έτσι μου φαίνεται ότι δεν είναι προς το συμφέρον του να φύγεις μη αποθεραπευμενος
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
08-05-2016, 16:51 #459
ΑΜΟΙΒΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ / Κατάσταση θεραπευόμενου
ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ / Ασθενής ο οποίος δεν έχει αρχίσει ψυχοθεραπεία.
ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ / Ασθενής αποθεραπευμένος.
ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ / Ασθενής ο οποίος εγκατέλειψε την ψυχοθεραπεία.
ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ / Ασθενής ο οποίος είναι σε ψυχοθεραπεία.
08-05-2016, 16:56 #460
Εσύ τι προτείνεις δηλαδή, προκειμένου, για την περίπτωση ανήθικου θεραπευτή που "εκμεταλλεύεται" (για την περίπτωση που αφήσουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι η κατάσταση δεν είναι στημένη παρέα με τον νομοθέτη κλπ) την τρέχουσα κατάσταση όπου
α. η νομοθεσία απουσιάζει σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι της εργασίας τους,
β. το οποίο επίσης, είναι ελλειπέστατο σε ότι αφορά την προστασία του θεραπευομένου,
γ. το οποίο δεν προβλέπει ποινές-αποζημιώσεις,
δ. χωρίς - στην ουσία, γιατι στα χαρτιά υπάρχουν - ελεγκτικές υπηρεσίες υπουργείου υγείας,
ε. χωρίς κώδικα δεοντολογίας συλλόγου ψυχολόγων θεραπευτών και
στ. χωρίς οποιονδήποτε έλεγχο του "επαγγελματία" μετά τη λήψη του πτυχίου, ο οποίος πουλάει ισόβια συντήρηση στον θεραπευόμενο που τον εμπιστεύτηκε με τον πιο δριμύ του πόνο;
Ο λόγος που σε ρωτάω είναι επειδή ο θεραπευόμενος δεν έχει τρόπο να τον ξεχωρίσει αυτόν από τον ηθικό θεραπευτή - εάν υπάρχει τέτοιος φυσικά.Last edited by M87; 08-05-2016 at 17:17.
08-05-2016, 17:07 #461
Είπες:
Υποννοείς ότι είναι "ανθρώπινο σφάλμα" ή και ότι "άνθρωποι είναι σφάλματα κάνουνε" ενώ εγώ σου δείχνω ότι, ότι κάνουν είναι ΚΑΙ συστηματικό καθώς επίσης ΚΑΙ προμελετημένο με σκοπιμότητα την διαιώνιση των συνεδριών μέχρι τον τάφο του θεραπευομένου ή την συνταξιοδότηση του θεραπευτή - ότι έρθει πρώτο.
Γιατί; Αφού το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι εξίσου κακοί όλοι τους. Θες να ξανακάνουμε 20 σελίδες συζήτηση; Ο σκοπός είναι να προχωράει η συζήτηση πιο κάτω... έστω και αν αυτό δεν σου αρέσει.
08-05-2016, 17:19 #462
Δεν σ ζηταω κατι τετοιο...
Αμα θες να συνεχισουμε την κουβεντα ,θελω να μου αποκαλυψεις ,τι ειχες?καταθλιψη,κρισεις πανικου?ψυχωση ?απο τι επασχες
Και αν σ κοροιδευε καποιος ψυχιατρος?
Αυτα τα δυο θελω και μην πεις παλι πηγαινε σ αλλο θεμα ,απαντα εδω...Δεν σ λεω κατι δυσκολο
08-05-2016, 17:24 #463
1ον Δεν σε αφορά η διάγνωση μου.
2ον Δεν έχει σχέση με την συζήτηση την οποία κάνουμε την οποία ευχαρίστως την συνεχίζουμε.
3ον Η εμπειρία μου έχει να κάνει μόνο με ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα όσα λέω δεν άπτονται και του κλάδου της ψυχιατρικής (π.χ. συμφέροντα υπερσυνταγογράφησης και τα ίδια κίνητρα / πρακτικές σχετικά με όσα αναφέρω σχετικά με συνεδρίες).
08-05-2016, 17:27 #464
1ον..Σε ενα φορουμ που δεν σ ξερει κανεις γραφεις,δλδ ελεος και δεν μπορεις να πεις τη ειχες ?γτ????απο περιεργεια γιατι συνεχεια φασκεις και αντιφασκεις.
2ον.. μια χαρα σχεση εχει γτ εχεις εμονη δεν μπορεις να κατηγορεις ετσι.εμμονικες ιδεες θα ειχες μαλλον.
3ον..Η εμπειρια σ στηριζεται μονο σ ψυχολογους, αρα δεν ξερεις τιποτα απο τι αλλο γινεται .Ειδες που μας τα λεγες αλλιως....Χωρις εμπειρια δεν εισαι αρμοδιος για να κρινεις και να λες.μεινε εκει που φτανει η εμπειρια σ
08-05-2016, 17:36 #465
1ον Εσύ ο ίδιος το είπες. Και τώρα επιμένεις να σου πω εγώ;;;
2ον Είσαι ελεύθερος να κάνεις όποια υπόθεση θέλεις.
3ον Αν μου αποδείξεις - ενώ έχει ήδη ξεσπάσει παλιότερα σχετικό σκάνδαλο - ότι δεν υπάρχουν ανταποδοτικά κίνητρα εκ' μέρους των φαρμακοβιομηχανιών προκειμένου για υπερσυνταγογραφήσεις καθώς επίσης και ότι τα όσα καταγγέλω στην τρέχουσα ή σε άλλες αναρτήσεις μου και που αφορούν την "ψυχοθεραπεία"-ισόβια συντήρηση από ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές ΑΛΛΑΖΟΥΝ όταν προκειται για το ίδιο πράγμα από ψυχίατρο / ψυχοθεραπευτή, θα σε παραδεχτώ.