Τελικά όσοι με διαβάζετε πιστεύεται ότι είμαι έξυπνο άτομο ή όχι; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Είμαι έξυπνη ή όχι;

Voters
17. You may not vote on this poll
  • Ναι

6 35.29%
  • Όχι

11 64.71%
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 73
    Senior Member
    δελφινι; κανε δημοσκοπηση καλυτερα και ρωτα αν εισαι τεμπελα η οχι θα πεσεις σε καταθλιψη απο τις απαντησεις

Member
    Φυσικά και είσαι έξυπνη! Αν δεν ήσουν δεν θα ρωτούσες, νομίζω μόνο ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση :) Πέρα από αυτό η νοημοσύνη μετριέται σε IQ (τα τεστ με σχήματα,αριθμούς κτλ) αλλά και σε ΕQ το οποίο είναι η συναισθηματική νοημοσύνη..Τι να το κάνεις το IQ και 160... αν δεν έχεις συναισθηματική νοημοσύνη δηλαδή δεν μπορείς να νιώσεις τους άλλους δεν είσαι ευσυνείδητος και δεν έχεις συναισθήματα και άλλα πολλά...οπότε ναι σίγουρα είσαι έξυπνη και μην αμφιβάλλεις γιαυτό!!

Senior Member
    Οντως , το IQ ειναι ξεπερασμενο , υποδηλοι εναν μονο συγκεκριμενο ειδος ευφυιας , ενω το EQ , 7 ειδη ........δινει μια πληρη εικονα του ατομου σαν οντοτητα ......

Ειχα εναν φιλο , IQ 165 , οσο και ο Αινσταιν νομιζω , υποτροφια στο MIT , κεφαλι στη Siemens Γερμανιας , τεραστιο μισθο , ε , δεν μπορουσα να τον συναστραφω με τιποτα , απροσαρμοστος , δυστυχης .............αλλα πραματα ειναι σημαντικοτερα , εγω εχω 126 , κι ειμαι μια χαρα , δεν χρειαζεται πραπανω ......υπερτιμημενη η υπερβολικη εξυπναδα ......

Quote Originally Posted by Lil77 View Post
    Φυσικά και είσαι έξυπνη! Αν δεν ήσουν δεν θα ρωτούσες, νομίζω μόνο ότι έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση :) Πέρα από αυτό η νοημοσύνη μετριέται σε IQ (τα τεστ με σχήματα,αριθμούς κτλ) αλλά και σε ΕQ το οποίο είναι η συναισθηματική νοημοσύνη..Τι να το κάνεις το IQ και 160... αν δεν έχεις συναισθηματική νοημοσύνη δηλαδή δεν μπορείς να νιώσεις τους άλλους δεν είσαι ευσυνείδητος και δεν έχεις συναισθήματα και άλλα πολλά...οπότε ναι σίγουρα είσαι έξυπνη και μην αμφιβάλλεις γιαυτό!!
    Πες τα βρε κοριτσι, μας γαλουχησαν σαν αλογα σε κουρσα περι εξυπναδας, τελικα πουλημενη ημιμαθεια και στη βασικη Παιδεια κατω απο τη βαση. Βασικη παιδεια, ενσυναισθηση, αξιες, σεβασμος ανθρωπινης φυσης, διαχειριση και επιλυση συγκρουσεων κτλ.

Ευχομαι και ελπιζω απο αυτο το μπαχαλο στο οποιο ειναι η χωρα μας σημερα σαν Βαβελ σε πολλαπλα επιπεδα να βγει κατι θετικο, να ξεκαθαριστουν ορισμενα. Μονο αυτη η σκεψη μου δινει ελπιδα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Το ότι κάνεις δημοσκοπήσεις και εξαρτάς την γνώμη για τον εαυτό σου από αυτή που έχουν οι άλλοι για σένα δείχνει χαμηλή αυτοπεποίθηση.
    Χαμηλή αυτοπεποίθηση
    Εμμονές
    Το να ζεις στο παρελθόν
    Προβλήματα στην οικογένεια
    Είναι τα μόνα προβλήματα σου...λύνονται πολύ πιο εύκολα από ότι νομίζεις αρκεί να το θέλεις.Νομίζω όμως πως όλα αυτά αποτελούν την τέλεια δικαιολογία για να μη κάνεις κάτι γιατί αν κάνεις ίσως πέσεις και σε λάθη.Ίσως φοβάσαι τα λάθη,την ευθύνη,την ανερξαρτησία από την οικογένεια σου.Όλα αυτά προυποθέτουν δύναμη και συνείδηση της κατάστασης μας.

Οπότε περισσότερο αδύναμη θα σε έλεγα και με μηδενική αυτόπεποίθηση όπως είμαι και εγώ.Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εγώ πιστεύω στην αλλαγή.Δεν σημαίνει ότι δεν φοβάμαι,ότι δεν αισθάνομαι χαζός,ότι δεν έχω ανασφάλειες.Προσπαθώ να τα αντιμετωπίσω όμως για να προχωρήσω παρακάτω κ να μη ζω στη μιζέρια.Μπορείς και εσύ αρκεί να ξεκολλήσεις από το βόλεμα αυτό.Γιατί κακά τα ψέματα είναι βόλεμα και ας σου φαίνεται μαρτύριο.Πολλές φορές το βόλεμα μπορεί να είναι και άβολο όσο παράδοξο και αν ακούγεται.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Προσωπικά, όταν δεν είμαι στα κέφια μου μπαίνω και διαβάζω για τους γαμπρούς και το γκόμενο της φίλης σου και πιάνω τον εαυτό μου να χαζογελάει.
    Καλό είναι αυτό.
    Να κάνεις τους άλλους να νιώθουν καλύτερα. Οπότε τι σε νοιάζει αν είσαι έξυπνη ή όχι;
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Senior Member
    Quote Originally Posted by Jackie View Post
    Προσωπικά, όταν δεν είμαι στα κέφια μου μπαίνω και διαβάζω για τους γαμπρούς και το γκόμενο της φίλης σου και πιάνω τον εαυτό μου να χαζογελάει.
    Καλό είναι αυτό.
    Να κάνεις τους άλλους να νιώθουν καλύτερα. Οπότε τι σε νοιάζει αν είσαι έξυπνη ή όχι;
    Τι να σου πω βρε και σένα ούτε η Άντζελα Δημητρίου να ήμουνα γιατί με αυτήν γελάει πολύς κόσμος.... αυτό που λες δεν με τιμά.

Senior Member
    Δελφινι ακου τον Serios, ξερει τι λεει. Συμφωνω πως εισαι βολεμενη σε μια αβολη κατασταση. Ειναι ευκολο να παραδιδει κανεις τα οπλα, να σηκωνει τα χερια ψηλα και να κλαιει τη μοιρα του και κλαιγοντας την να νομιζει οτι κατι κανει. Δινει προσωρινη εκτονωση και δινει τη ψευδαισθηση οτι το παλευεις ενω πραγματικα δεν προσπαθεις καν.
    Οσο για το ποιος προκοβει στη ζωη...αλλο εξυπνος, αλλο ξυπνιος, αλλο κουτοπονηρος. Μεγαλη συζητηση. Παντως εχεις ολα τα εφοδια να εισαι χαρουμενη, μενει να μαζεψεις κουραγιο και ορεξη να δουλεψεις για αυτο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Τι να σου πω βρε και σένα ούτε η Άντζελα Δημητρίου να ήμουνα γιατί με αυτήν γελάει πολύς κόσμος.... αυτό που λες δεν με τιμά.
    Σε αυτο , Jackie , εχει απολυτο δικιο η Ολγα , η Δελφινι τσπαντων , δεν ειναι ωραιο αυτο που γραφεις , μπορει να το γραφεις με καλη προθεση , δε λεω , αλλα κοπλιμεντο , δεν ειναι !!! με τιποτα !!!

Banned
    Δελφίνι, υποθέτω - μια και το έθεσες το θέμα σε δημόσια διαβούλευση - ότι είσαι προετοιμασμένη τόσο για το ότι είσαι, όσο και για το ότι δεν είσαι [έξυπνη]. Το ότι έχεις ανάγκη την είσπραξη κολακείας ("ναι") την καταλαβαίνω επειδή εσύ η ίδια μάλλον δεν έχεις την οποιαδήποτε πίστη στον εαυτό σου. Την περίπτωση αυτομαστιγώματος ("όχι") την έχεις ανάγκη για να παραμείνεις στον φαύλο κύκλο σου ή κάνω λάθος;

Εκτός από το να ζεις για τους άλλους, στο 24ωρο σου μένει χρόνος να ζεις για σένα;

Υ.Γ. Δεν ψήφισα και δεν πρόκειται να ψηφίσω. Το ερώτημα - μαζί με τα αποτελέσματα που αυτό θα εγείρει - στοχεύει στην αποφυγή της αντιμετώπισης των προβλημάτων του Δελφινιού από την ίδια. Με άλλα λόγια "ας ασχοληθούμε με μ******* αντί για αυτά τα οποία πονάνε πραγματικά". Μπορεί να κάνω και λάθος όμως... (χλωμό το κόβω αλλά δε γ*******, ας το πω).
    Last edited by M87; 21-06-2016 at 16:55.

Senior Member
    Τι να σας πω βρω παιδιά 10 άτομα με έχετε για χαζή.... γιατί; Βρε εγώ 17 έβγαζα στο σχολείο και πέρασα και στο τει.

Senior Member
    Αληθεια ρε δελφινι; Με το τι βγαζαμε στο σχολειο θεωρεις μετριεται η εξυπναδα; Με ενα παπαγαλισμα καλο και διαβασμα βγαινει ενας καλος βαθμος, δεν μετραει τιποτα απο οσα κανουμε στο σχολειο την ευφυια...ειναι καθαρα εκπαιδευση αυτο. Οπως η εκπαιδευση σκυλων για να καταλαβεις. Κινητρο το μπισκοτακι (καλος βαθμος) και εξασκηση για να κανεις καλα τα κολπα (διαβασμα, επαναληψη μασημενης τροφης ντουγρου).

Απο εκει και περα ξερω ανθρωπους και καλους και κακους μαθητες που προκοψαν και καλους και κακους μαθητες που αγκομαχουν.

Και καλα σου λεει ο Μ87...οποιο και να ειναι το αποτελεσμα ειναι αχρηστη αυτη η δημοσκοπηση γιατι εναποθετεις το ποια εισαι και την ευθυνη του εαυτου σου στα χερια ξενων. Δεν θελεις και φοβασαι τις ευθυνες γενικα νομιζω εκει ειναι το θεμα σου σε ολους τους τομεις (προσωπικο, εργασιακο κλπ)... Ειναι μια δεξιοτητα αυτο που μπορεις να αναπτυξεις ομως.

Banned
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Τι να σας πω βρω παιδιά 10 άτομα με έχετε για χαζή.... γιατί; Βρε εγώ 17 έβγαζα στο σχολείο και πέρασα και στο τει.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ (Ρωτάω... Απαντάς... Παθαίνω κρίση):

Αν έχεις ανάγκη το "17" και την "είσοδο σε ΤΕΙ" για να πιστέψεις ότι είσαι έξυπνη [όπως και τα χρησιμοποιείς υπέρ σου] τότε γιατί έκανες την δημοσκόπηση;

Banned
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Αληθεια ρε δελφινι; Με το τι βγαζαμε στο σχολειο θεωρεις μετριεται η εξυπναδα; Με ενα παπαγαλισμα καλο και διαβασμα βγαινει ενας καλος βαθμος, δεν μετραει τιποτα απο οσα κανουμε στο σχολειο την ευφυια...ειναι καθαρα εκπαιδευση αυτο. Οπως η εκπαιδευση σκυλων για να καταλαβεις. Κινητρο το μπισκοτακι (καλος βαθμος) και εξασκηση για να κανεις καλα τα κολπα (διαβασμα, επαναληψη μασημενης τροφης ντουγρου).

Απο εκει και περα ξερω ανθρωπους και καλους και κακους μαθητες που προκοψαν και καλους και κακους μαθητες που αγκομαχουν.

Και καλα σου λεει ο Μ87...οποιο και να ειναι το αποτελεσμα ειναι αχρηστη αυτη η δημοσκοπηση γιατι εναποθετεις το ποια εισαι και την ευθυνη του εαυτου σου στα χερια ξενων. Δεν θελεις και φοβασαι τις ευθυνες γενικα νομιζω εκει ειναι το θεμα σου σε ολους τους τομεις (προσωπικο, εργασιακο κλπ)... Ειναι μια δεξιοτητα αυτο που μπορεις να αναπτυξεις ομως.
    Ναι αλλά και η εκπαίδευση συμβάλλει στην ευφυΐα, άμα δεις ένα σκύλο μετά από πολλές εντολές τις νέες τις μαθαίνει μέχρι να πεις κύμινο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Ναι αλλά και η εκπαίδευση συμβάλλει στην ευφυΐα, άμα δεις ένα σκύλο μετά από πολλές εντολές τις νέες τις μαθαίνει μέχρι να πεις κύμινο...
    Καλα αλλο αυτο. Δεν αντλουν ολοι τα ιδια πραγματα απο μια πληροφορια. Καποιος μενει στη πληροφορια και τελος. Καποιος την επεξεργαζεται συμφωνα με την κριση του η την παει ενα βημα πιο περα η την εφαρμοζει αλλου και κανει τελοσπαντων πρακτικους συσχετισμους. Μπορει καλλιστα και οι δυο να εχουν τον ιδιο βαθμο.
    Αλλα τεσπα αυτα τα περι εκπαιδευτικου συστηματος ειναι ασχετα με το θεμα του δελφινιου. Απλα ηθελα να ξεκαθαρισω πως βαθμοι και ευφυια δεν εχουν σχεση το ενα με το αλλο, ειναι αυθαιρετο συστημα αυτο.
    Απο εκει και περα εγω ψηφισα ναι αλλα δεν θα κατσω να αναλυσω ολο το σκεπτικο μου πισω απο αυτο, θα πω απλα εν συντομια πως το μυαλο μας ειναι πολυ ευελικτο και ειναι θεμα εκθεσης σε ποικιλα και σωστα ερεθισματα απο εκει και περα παιζουν ρολο και ψυχολογικοι παραγοντες οσο περιεργο και αν φαινεται. Εξυπνος η χαζος ετσι απλα δεν ειναι για εμενα κανεις.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast