Τελικά όσοι με διαβάζετε πιστεύεται ότι είμαι έξυπνο άτομο ή όχι; - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Είμαι έξυπνη ή όχι;

Voters
17. You may not vote on this poll
  • Ναι

6 35.29%
  • Όχι

11 64.71%
Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 73
    Banned
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Μην απομονωνεις τα λογια μου για να τους αλλαξεις το νοημα σε παρακαλω, με το να τα βγαζεις εκτος πλαισιου τα παραποιεις εντελως. Αυτο που εβαλες σε bold γραφω πιο πανω οτι συμβαινει ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΥΣΤΟΧΟ. Η επαγγελματικη δεοντολογια και ο ορκος που εχει παρει επιβαλλουν να μη μπορει να σου πει ψεμματα. Αλλο αν αποκρυπτει την αληθεια και βρισκει παραθυρακια για λαμογιες. Μιλαμε για καποιον που προφανως δεν παει σα προβατο στη σφαγη. Και να σου πω κατι, καποιος σε υπερευαισθητη κατασταση μπορει να πεσει θυμα εκμεταλλευσης για ενα διαστημα ναι...αλλα καποια στιγμη αναποφευκτα θα βρεθει σε θεση να κρινει οπως περιγραφω παραπανω.
    Aυτό είναι δικό σου συμπέρασμα και με ενοχλεί, τόνισα μια πρόταση , αν θες την λάθος πρόταση....

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Aυτό είναι δικό σου συμπέρασμα και με ενοχλεί, τόνισα μια πρόταση , αν θες την λάθος πρόταση....
    Παραποιησες τα λεγομενα μου. Αν διαφωνεις με οοολο το σκεπτικο μου δεκτο. Το να παραποιεις το σκεπτικο μου απομονωνοντας μια φραση ομως οχι...ολα καλα απο εκει και περα ηθελα να διορθωσω το λαθος που εγινε.

Banned
    Μ87 δεν ... δαιμονια.
    1ον Δεν φταίνε ΜΟΝΟ οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές και αυτό το ξεκαθάρισα στο προαναφερθέν νήμα:

"Εν' συνεχεία μπορώ να πω ότι η έλλειψη αποθεραπευμένων από το κοινωνικό σύνολο είναι ενδεικτική του αντιθέτου και όχι των όσων ισχυρίζεσαι, όπως επίσης και όλες οι υπαρκτές ελλείψεις σε ότι αφορά τον ποινικό έλεγχο και τις κυρώσεις των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, την έλλειψη νομοθετικής προστασίας και αποζημιώσεων για τον θεραπευόμενο, την έλλειψη κριτηρίων παραγωγικότητας για τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές ατομικά και συνολικά για τον κλάδο, την έλλειψη τήρησης και ανακοίνωσης τέτοιων μετρήσεων και στοιχείων εκ μέρους των συλλογικών οργάνων τους, την έλλειψη ελέγχων εκ μέρους του υπουργείου υγείας, την ύπαρξη κώδικα δεοντολογίας τύπου "ελβετικό τυρί" ο οποίος αφήνει απροστάτευτο τον θεραπευόμενο στα όσα αναφέρω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29), τον συνυφασμένο στο περίγραμμα σπουδών τρόπο συναλλαγής με τον θεραπευόμενο (παρότι στην Αμερική από όπου αντιγράφουμε το σύνολο σχεδόν της ιατρικής πρακτικής ισχύουν οι ασφαλιστικές δικλείδες τις οποίες προανέφερα σχετικά με τον τρόπο συναλλαγής)."

Εγώ τα παραπάνω τα καταγγέλω. Εσύ έχεις το δικαίωμα να τα δικαιολογείς. Δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό άλλωστε. 3.100 (όσοι αριθμούν τα μέλη των ΣΕΨ / ΠΨΣ) άλλωστε θα κάνουν το ίδιο.

Πέρα από αυτό, αναφέρθηκες στη διάκριση ΚΑΛΟΥ και ΚΑΚΟΥ ψυχολόγου λέγοντας "Ενας καλος ψυχοθεραπευτης το ξεκαθαριζει αυτο". Εγώ αναρωτιέμαι γιατί τα forum έχουν "βρωμίσει" από καταγγελίες σχετικά με την εκμετάλλευση από ψυχολόγους. Επίσης αναρωτιέμαι γιατί οι "καλοί" ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές δεν βάζουν τέλος στους "κακούς" αφού το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να τους αμαυρώνουν την φήμη; Και αν δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν αυτό οι "καλοί", γιατί δεν το κάνουν οι σύλλογοι αυτών; Γιατί δεν το κάνει το υπουργείο υγείας; Οι προαναφερθέντες - σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό - τί ρόλο βαράνε και τι ευθύνη φέρουν; Το ρωτάω αυτό επειδή πιο κάτω δεν παρέλειψες να αναφέρεις "Την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ".

2ον Ο θεραπευόμενος δεν είναι μαθητούδι σε υποχρεωτική εκπαίδευση, "με το ζόρι και με το στανιό". Είναι εκεί από δική του επιλογή. Επιλογή που έχει ως ΚΥΡΙΟ κίνητρο την βοήθεια. Την βοήθεια αυτή θα την στερηθεί αν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν έχει - αλλά και τι ποιότητας είναι αυτή - ηθική ο μελλοντικός ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής του τον οποίο θα ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να εμπιστευτεί ΑΠΟΛΥΤΑ. Το πλέον ύπουλο και βρώμικο κόλπο της συναλλαγής, ως έχει σήμερα, είναι Η ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ - ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ - ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

Παρόλα αυτά, το κράτος ΕΝΙΣΧΥΕΙ την ψευδαίσθηση του θεραπευομένου ότι ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής ΕΙΝΑΙ ηθικός με ασφαλιστικές δικλείδες του κ**** (όπως και αναφέρω πιο πάνω) και κάποιοι (αν όχι όλοι) εκ των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών "ξεχνάνε" να ξεκαθαρίσουν αυτά για τα οποία μιλάς.

3ον Αναφέρθηκες σε προσωπική ευθύνη. Εσύ μπορείς να θεωρείς δεδομένο - όπως και κάνουν όλοι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές άλλωστε - ότι οι θεραπευόμενοι είμαστε όλοι ενήλικες, με δυνατότητα να ασκούμε κρίση, είμαστε όλοι ευφηείς, αυτοσκοπούμε (άρα έχουμε ήδη ορίσει τον εαυτό μας) και μπορούμε και παρατηρούμε την εξέλιξη μας ξανά ασκώντας κρίση ["υποτιθεται και εσυ δεν εισαι ηλιθιος, αυτοσκοπεις, ασκεις μια αυτογνωσια, παρατηρεις την εξελιξη σου και κρινεις αναλογα"]. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σε ρωτήσω σε ποιά χώρα ζεις;;;

Ποιός σου εγγυήθηκε εσένα ότι όλα τα δάχτυλα είναι τα ίδια;;;
    Ότι ΟΛΟΙ οι θεραπευόμενοι είναι ευφηείς;
    Ότι ΟΛΟΙ οι θεραπευόμενοι ορίζουν τον εαυτό τους;
    Οτί ΟΛΟΙ οι θεραπευόμενοι διαθέτουν αυτογνωσία;
    Ότι ΟΛΟΙ οι θεραπευόμενοι είναι καλοί και ικανοί παρατηρητές του εαυτού τους;

Αν οι θεραπευόμενοι ήταν όπως τους περιγράφεις τι σκ*** να τους κάνουμε τους "ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές", μου λες; Για εξήγησε μου το αυτό σε παρακαλώ.

4ον Φάσκεις και αντιφάσκεις λέγοντας:

"Δεν καθομαστε με απολυτη καχυποψια σε φαση "χμμμ για να δω, εισαι ικανος να λυσεις τα προβληματα ΜΟΥ? Η εισαι ενα λαμογιο του κερατα;"

Ίσα ίσα... η διαδρομή του ΚΑΘΕ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ ξεκινάει με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ (take it or leave it) και αυτή πιο κάτω προδίδεται τόσο από τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή, όσο και από "τους θεσμούς" οι οποίοι "εγγυήθηκαν" για το ήθος του. Δεν βλέπω που - αλλά και πως - είναι σχετικό αυτό το οποίο λες με την πραγματικότητα της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα συγκεκριμένα.

Μια και αναφέρθηκες όμως σε αυτοκριτική σε αυτό το κομμάτι, να σε ρωτήσω εγώ το εξής:

Κάνει αυτοκριτική ο επιτήδειος [Λαμόγιομ] ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής όταν πράττει τα όσα αναφέρω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D);

Αν "όχι", πως τολμάς να ζητάς αυτοκριτική από τον εκάστοτε θεραπευόμενο; Δυό μέτρα, δυό σταθμά; Το ήθος και η αυτοκριτική είναι για τον θεραπευόμενο ενώ τα λαμόγια είναι "άνθρωποι" και "Που ειναι το παραλογο στο να θελει δυο φραγκα παραπανω";

Το αν "βοηθάει" ή αν "βοηθάει ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ" [το οποίο δεν αναφέρεις φυσικά] είναι δυό ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ στην σημερινή Ελλάδα σε ότι αφορά την ψυχοθεραπεία. Αυτό όμως το οποίο βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία είναι οι αμοιβές αυτών οι οποίες αφ' ενός ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι σε αντιστοιχία σχετικά με το "να βοηθάνε ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ" και αφ' ετέρου είναι σαφέστατες όσο οι υποχρεώσεις αυτών παραμένουν στο θολό τοπίο της πλήρους ασάφειας από κάθε άποψη (νομική, δεοντολογική, ηθική).

Στην Ελλάδα ο ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής

είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ όταν δίνει και περνάει τα μαθήματα του... Όταν βαθμολογείται... Όταν παίρνει το δίπλωμα του... Όταν παίρνει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος... ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΛΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΕΥΘΥΝΕΣ, ΗΘΟΣ, ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!... Και ξαναθυμάται ότι είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ στο τέλος της συνεδρίας όπου εισπράττει τις προσυμφωνημένες αμοιβές του.

Εγώ ΑΥΤΟ δεν το έχω ξαναδεί ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ επάγγελμα.

5ον Όπως ήδη είπα, ΟΛΟΙ οι θεραπευόμενοι πήγανε και πάνε ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ. Με στόχο να λύσουν ΟΛΑ τα προβλήματα τους (όχι μόνο τα δευτερεύοντα αυτών). Και ΜΑΚΑΡΙ οι Έλληνες ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές - όχι να πίεζαν τους θεραπευόμενους τους να ασχοληθούν με τα ΚΥΡΙΩΣ προβλήματα τους - αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ.

Τι έχουν να δείξουν οι σύλλογοι των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών σχετικά με μετρήσιμα αποτελέσματα σχετικά με αποθεραπευμένους Έλληνες; Τι έχουν να δείξουν οι ίδιοι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Ο λόγος είναι επειδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν στόχος να αποθεραπευονται οι Έλληνες θεραπευόμενοι... ειδεμή θα τηρούσαν ετήσιες στατιστικές. Θα τους ένοιαζε. Όμως "ΔΕΝ".

6ον στο συγκεκριμένο νήμα το Δελφίνι έχει ένα μικρό θεματάκι σχετικά με την ανάληψη ευθυνών. Αυτό το αναφέρω εάν δεν πείθεσαι ότι δεν έχει λογική να περιμένεις "ευθύνη" από έναν θεραπευόμενο. Αν είναι έτσι, να μην περιμένεις ούτε και άρνηση. Είναι υποθέτω δικαίωμα σου να περιμένεις "υγιείς ασθενείς"... Ακόμα και αν αυτό είναι ανεδαφικό και εκτός πραγματικότητας. Επίσης αποτελεί και την μόνιμη δικαιολογία των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών προκειμένου να μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στον θεραπευόμενο. Δεν περίμενα όμως και κάτι άλλο.

Και μια και δεν σου ξέφυγε να ξαναναφέρεις την προσωπική ευθύνη του θεραπευόμενου, θα μας πεις σε παρακαλώ τι ευθύνη έχει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής;... Ο σύλλογος του;... Το υπουργείο υγείας;... Οι ελεγκτές του υπουργείου υγείας;... Οι νομοθέτες;... Οι καθηγητές των σχολών ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας;

Η άποψη μου για τον θεραπευτή της constantly curious αποτυπώνεται στην 2η σελίδα των σχολίων του νήματος "Πρώτη επίσκεψη σε ψυχολόγο..!" (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%B3%CE%BF-%21). Όπως μπορείς να διαβάσεις και μόνη σου, δεν είναι ιδιαίτερα καλή.

7ον Εάν εσύ είσαι ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα αυτό είναι δικαίωμα σου. Μη ζητάς όμως και από εμένα να μοιραστώ την ίδια εντύπωση με σένα. Ειδικά μετά από όσα μόλις ανέφερα.

8ον Δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγεις εναντίον μου. Εγώ τα λέω... Οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές τα κάνουν. Και επειδή εξηγώ στη σελίδα 50 των σχολίων του νήματος Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) στην υπόθεση εργασίας, "γιατί" το υπάρχον καθεστώς δεν έχει - αλλά και δεν πρόκειται να - αλλάξει, εγώ δικαιούμαι να λέω ότι διαπιστώνω συνενοχή και Omerta.
    Last edited by M87; 21-06-2016 at 21:16.

Banned
    Παραποιησες τα λεγομενα μου. Αν διαφωνεις με οοολο το σκεπτικο μου δεκτο. Το να παραποιεις το σκεπτικο μου απομονωνοντας μια φραση ομως οχι...ολα καλα απο εκει και περα ηθελα να διορθωσω το λαθος που εγινε.
    Μα δεν απομόνωσα τίποτα, όλη την παράγραφο πήρα και τόνισα με bold μια πρόταση μόνο!
    Δεν διαφωνώ σε τίποτα απλώς δεν είναι όλοι μη πρόβατα.......

Banned
    Μην απομονωνεις τα λογια μου για να τους αλλαξεις το νοημα σε παρακαλω, με το να τα βγαζεις εκτος πλαισιου τα παραποιεις εντελως. Αυτο που εβαλες σε bold γραφω πιο πανω οτι συμβαινει ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΥΣΤΟΧΟ. Η επαγγελματικη δεοντολογια και ο ορκος που εχει παρει επιβαλλουν να μη μπορει να σου πει ψεμματα. Αλλο αν αποκρυπτει την αληθεια και βρισκει παραθυρακια για λαμογιες. Μιλαμε για καποιον που προφανως δεν παει σα προβατο στη σφαγη. Και να σου πω κατι, καποιος σε υπερευαισθητη κατασταση μπορει να πεσει θυμα εκμεταλλευσης για ενα διαστημα ναι...αλλα καποια στιγμη αναποφευκτα θα βρεθει σε θεση να κρινει οπως περιγραφω παραπανω.
    Με τη διαφορά ότι έχοντας ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΗΘΙΚΗΣ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ δεν πάει ΣΑΝ πρόβατο στη σφαγή... Πάει ΩΣ πρόβατο στη σφαγή.
    Last edited by M87; 21-06-2016 at 21:00.

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Μα δεν απομόνωσα τίποτα, όλη την παράγραφο πήρα και τόνισα με bold μια πρόταση μόνο!
    Δεν διαφωνώ σε τίποτα απλώς δεν είναι όλοι μη πρόβατα.......
    Το καταλαβαινω πως δεν εγινε εσκεμμενα αλλα αυτο που τονισες με bold αλλαξε το νοημα οσων ειπα αν δεις ξανα λιγο πιο προσεκτικα. Δεν μπορεις να βγαλεις το ΑΝ απο μια υποθετικη προταση, να μενεις με το αποτελεσμα και να το θεωρεις αυτονομη δηλωση. Η δηλωση μου ισχυει μαζι με το ΑΝ που ειναι σημαντικο κομματι της.
    Προφανως και καποιος που ειναι προβατο ειναι πιο ευκολο να τον εκμεταλκευτει ο οποιοσδηποτε, οχι μονο ο ψυχοθεραπευτης. Αλλα ποσοι ειναι τοοοσο προβατα πια;
    Γιατι αλλο να εισαι προβατο και αλλο να εισαι σε μια δυσκολη ευαισθητη φαση στη ζωη σου...η πλειοψηφια των ανθρωπων που περνανε μια δυσκολη φαση καποια στιγμη βελτιωνονται λιγο ΕΣΤΩ αρκετα ωστε να δουν πως να βοηθησουν και οι ιδιοι τον εαυτο τους. Και εκει ναι θα κρινεις πλεον αν σου κανει ο ψυχοθεραπευτης η οχι τι σου κανει καλο και τι οχι.
    Και αν εισαι τοοοσο ντιπ προβατο πια που δεν πιστευω οτι υπαρχουν τετοιοι πολλοι δεν σου φταιει κανεις αλλος.

Banned
    Το καταλαβαινω πως δεν εγινε εσκεμμενα αλλα αυτο που τονισες με bold αλλαξε το νοημα οσων ειπα αν δεις ξανα λιγο πιο προσεκτικα. Δεν μπορεις να βγαλεις το ΑΝ απο μια υποθετικη προταση, να μενεις με το αποτελεσμα και να το θεωρεις αυτονομη δηλωση. Η δηλωση μου ισχυει μαζι με το ΑΝ που ειναι σημαντικο κομματι της.
    Προφανως και καποιος που ειναι προβατο ειναι πιο ευκολο να τον εκμεταλκευτει ο οποιοσδηποτε, οχι μονο ο ψυχοθεραπευτης. Αλλα ποσοι ειναι τοοοσο προβατα πια;
    Γιατι αλλο να εισαι προβατο και αλλο να εισαι σε μια δυσκολη ευαισθητη φαση στη ζωη σου...η πλειοψηφια των ανθρωπων που περνανε μια δυσκολη φαση καποια στιγμη βελτιωνονται λιγο ΕΣΤΩ αρκετα ωστε να δουν πως να βοηθησουν και οι ιδιοι τον εαυτο τους. Και εκει ναι θα κρινεις πλεον αν σου κανει ο ψυχοθεραπευτης η οχι τι σου κανει καλο και τι οχι.
    Και αν εισαι τοοοσο ντιπ προβατο πια που δεν πιστευω οτι υπαρχουν τετοιοι πολλοι δεν σου φταιει κανεις αλλος.
    Πολύ βολικά ξεχνάς ότι ΗΔΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ και ότι θα τον κρίνεις ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΛΩΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Αν ο θεραπευτής εκτός από Λαμόγιομ είναι και πολύ καπάτσος αυτή η μέρα θα αργήσει και εσύ θα έχεις χάσει πολύ χρόνο, κόπο, θα έχεις υποστεί άδικα πολύ περισσότερο ψυχικό πόνο από ότι θα έπρεπε και θα σου έχει στοιχίσει και ένα σκασμό λεφτά.

Τράβα να βρείς το δίκιο σου μετά με την "νομοθεσία" και τον "κωδικα δεοντολογίας" τους.

Banned
    Α και κατι ακομα M87...καποιος που στομα εχει, μιλια εχει, μυαλο εχει, κριση εχει, μπορει να κατευθυνει τη διαδικασια της ψυχοθεραπειας και να την κανει ευφορη. It takes two to tango. Ενας ψυχοθεραπευτης δεν μιλαει μονος του σε ενα τοιχο αν τον ρωτησεις κατι ουτε ακουει μονο. Ειναι κατι που κανετε μαζι, γινεται διαλογος, αρα ενα τεραστιο κομματι της διαδικασιας του πως θα κυλησει η θεραπεια ειναι στο χερι του ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ. Ο ψυχοθεραπευτης ειναι ο τοιχος πανω στον οποιο πετας το μπαλακι των σκεψεων σου και κανουν γκελ αναδιαμορφωμενες για να τις χρησιμοποιησεις και να πας παρακατω. Δεν ειναι καποια αρχη, καποιος δασκαλος, η ο μπαμπας/η μαμα μας για να μας πουν τι θα κανουμε. Αν δει εναν ανθρωπο που εκφραζει ευστοχους προβληματισμους δεν μπορει να τους αγνοησει, και ο μαλακας των μαλακοτερων να ειναι αν ρωτησεις ευθεως κατι ευστοχο δεν μπορει να σε παραπλανησει, θα κανεις προοδο θελει δεν θελει.
    Εγώ πάλι θα περίμενα ότι ΜΑΖΙ με τον ψυχολόγο θα ορίσουν ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Τώρα αν ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής "κάνει εκπτώσεις" (γνωστό από τότε που βγήκαν οι λάσπες ως "δικαιολογίες") σε όσες αλήθειες αφορούν την αφεντιά του, εσύ τι περιμένεις να αποκομίσει ο θεραπευόμενος; Από εκεί και πέρα η χειραγώγιση δεν διαφέρει σε τίποτα από τους ανθρώπους οι οποίοι συνέβαλαν στο να φτάσει ο θεραπευόμενος να συμμετέχει σε "ψυχοθεραπεία". Ή - για να το κάνω πιο λιανά - η "θεραπεία" έχει γίνει εξίσου κακή με την "ασθένεια".

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Με τη διαφορά ότι έχοντας εκχωρήσει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΗΘΙΚΗΣ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ δεν πάει ΣΑΝ πρόβατο στη σφαγή... Πάει ΩΣ πρόβατο στη σφαγή.
    Δεν εχω καποιο προσωπικο προβλημα μαζι σου αλλα δεν θα αναφερθω καν σε ολα οσα λες παραπανω γιατι κουραζεις...παλι λες μεγαλα λογια...το κρατος οι νομοι οι ΑΛΛΟΙ μπλα μπλα. Δεν επιχειρηματολογεις, αλλα εξουθενωνεις τον αλλον με ενα σωρο σοφισματα. Γιατι περι σοφισματων προκειται οχι περι επιχειρηματων.
    Θα το θεσω απλα. Τα προβληματα σου ειναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ? ΝΑΙ η ΟΥ? Μη μου αρχιζεις τα δοκιμια. Αν ειναι εληξε το θεμα, την πρωταρχικη ευθυνη την εχεις εσυ και η ψυχοθεραπεια ειναι αλλο ενα εργαλειο οχι η γιατρεια.
    Και οχι ρε φιλε εδω αλλα και αλλα δε λυνει και δε προβλεπει το κρατος τα ψυχολογικα σου θα λυσει; Μιλαμε για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ. Και ως καταναλωτης την ελεγχεις. Δεν μπορεις να αγανακτεις και να απαιτεις να ασκησουν ελεγχο "οι καλοι ψυχολογοι" στους "κακους ψυχολογους" και να μιλας για ομερτα και συνενοχη και δεν ξερω τι. Υπαρχουν συλλογοι ναι υπαρχει μια καποια δεοντολογια τωρα αν δε τη τηρει καποιος η ειναι τοσο μουλωχτο καθικι πια τι θες να κανει και ποιος; Να τους βρουν και να τους λιθοβολησουν; Υπαρχουν μηχανισμοι καταγγελιων ναι. Τωρα το ποσο καλα λειτουργουν δε ξερω. Δειξε μου βασικα ενα πραγμα που λειτουργει σωστα σε αυτη τη χωρα και μετα ελα να φαγωθουμε για τους ψυχοθεραπευτες.
    Απο εκει και περα αφου εισαι ξυπνιος ελεγχεις σε ποιον δινεις τα λεφτα σου και σε ποιο οχι, ενηνερωνεις ποιος ειναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μαλακας και ποιος οχι, δεν αοριστολογεις γενικα για τους ψυχοθεραπευτες και τους θεσμους και τους νομους και που παει ο κοσμος μανα μου. Κανεις εσυ ως πολιτης, ως πελατης, ως θεραπευομενος το κομματι σου. Τελος. Τα αλλα τα ακουω βερεσε. Ειναι σαν κατι τυπακια που παραπονιουνται που παει η χωρα και γαμιουνται στη φοροδιαφυγη...οκ αλλοι φταινε περισοσοτερο. Και τι να κανουμε; Ας ειμαστε ολοι σκατα, ας κλαιμε τη μοιρα μας και ας περιμενουμε καποιον να μας σωσει. Καλη φαση. (οχι βεβαια).
    Το να τα λες ολα σε καποιον δεν σημαινει πως του εχεις απολυτη εμπιστοσυνη, κανεις λαθος. Μπορω να σου πω τα παντα για εμενα αλλα να μη σου εχω εμπιστοσυνη. Το να σου εχω εμπιστοσυνη θα κριθει απο το πως θα επεξεργαστω τα δικα σου λογια, τις δικες σου πραξεις, τις δικες σου αντιδρασεις. Και θα κρινω αναλογα αν σε εμπιστευομαι στη πραξη η οχι μετεπειτα και το αν θα ΛΑΜΒΑΝΩ σοβαρα ΥΠΟΨΗ τα οσα μου λες.

Και δεν μιλαω για υγιεις ασθενεις οχι, θα ηταν οξυμωρο. Απλα δεν υπαρχει αλλη επιλογη απο τη στιγμη που ο καθενας πορευεται με τα μυαλα που εχει σε αυτη τη ζωη και μονο ο ιδιος εχει την ευθυνη του εαυτου του οσο ευαλωτος και αν ειναι. Το οτι εχουμε την ευθυνη του εαυτου μας δεν ακυρωνει τον ρολο του ψυχοθεραπευτη, οχι. Ειναι ενα ΕΡΓΑΛΕΙΟ μεταξυ αλλων και αν το αξιοποιησουμε σωστα καλως, αν δεν μπορουμε οχι δεν θα σταυρωσουμε τον καθε ψυχοθεραπευτη. Και οχι δεν ειμαι ψυχοθεραπευτρια καθηγητρια ειμαι αλλα λες κατι πραγματα που βρισκω παιδιαστικα και αντιδρας με αντιστοιχο τροπο. Μπορω να μαντεψω και την διαγνωση σου αλλα δεν ειναι επι του παροντος και δεν ειναι προσωπικο το ζητημα, απλα ξεκινησε απο το οτι δεν μου αρεσε που εκρινες απο μια οθονη οτι δεν εχει καλο ψυχοθεραπευτη η constantly.
    Απο εκει και περα οκ συνεχισε να γραφεις οσα γραφεις δικαιωμα σου.

Senior Member
    Εγώ πάλι θα περίμενα ότι ΜΑΖΙ με τον ψυχολόγο θα ορίσουν ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Τώρα αν ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής "κάνει εκπτώσεις" (γνωστό από τότε που βγήκαν οι λάσπες ως "δικαιολογίες") σε όσες αλήθειες αφορούν την αφεντιά του, εσύ τι περιμένεις να αποκομίσει ο θεραπευόμενος; Από εκεί και πέρα η χειραγώγιση δεν διαφέρει σε τίποτα από τους ανθρώπους οι οποίοι συνέβαλαν στο να φτάσει ο θεραπευόμενος να συμμετέχει σε "ψυχοθεραπεία". Ή - για να το κάνω πιο λιανά - η "θεραπεία" έχει γίνει εξίσου κακή με την "ασθένεια".
    Οι αληθειες δεν ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ. Οχι....ΒΙΩΝΟΝΤΑΙ. Αν δεν εισαι ετοιμος να τις βιωσεις στο πετσι σου ο ψυχοθεραπευτης δεν μπορει να κανει τιποτα. Η δουλεια του δεν ειναι να επεμβαινει στην αληθεια σου, ειναι να σε βοηθαει να την βρεις.

Senior Member
    Πολύ βολικά ξεχνάς ότι ΗΔΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ και ότι θα τον κρίνεις ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΛΩΝΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Αν ο θεραπευτής εκτός από Λαμόγιομ είναι και πολύ καπάτσος αυτή η μέρα θα αργήσει και εσύ θα έχεις χάσει πολύ χρόνο, κόπο, θα έχεις υποστεί άδικα πολύ περισσότερο ψυχικό πόνο από ότι θα έπρεπε και θα σου έχει στοιχίσει και ένα σκασμό λεφτά.

Τράβα να βρείς το δίκιο σου μετά με την "νομοθεσία" και τον "κωδικα δεοντολογίας" τους.
    Δεκτο θα σου στοιχισει...χρονο, πονο, λεφτα...αλλα θα ερθει αυτη η μερα το ειπες μονος σου. Τι ειναι καλυτερο το ατομο να καθεται στη μαυριλα και την αγνοια του για παντα; Το να κανεις το λαθος ταξιδι δεν ειναι απαραιτητα κακο. Τουλαχιστον ξεκουνηθηκες απο εκει που ησουν και τωρα ξερεις πως "εκει δεν ειναι ο σωστος δρομος, ειναι αλλου"... Και προχωρας με περιασοτερες κατευθυντηριες γραμμες, πλουσιοτερος σε εμπειριες.
    Αν ησουν τοοοοοσο χαλια πια που σου κοστισε τοσο ακριβα πια αυτο το μαθημα λογικο δεν ειναι να σε τσουζει; Εγινε ομως. Απο το να περνας τη ζωη σου στην αγνοια δεν αξιζε; Οργισου οσο θες που εγινε με λαθος τροπο...αλλα δε χαιρεσαι που εισαι ενα βημα μπροστα απο τα σκατα στα οποια ξεκινησες που μαλιστα ηταν τοσο βαθια που ξεκινησες ως προβατο για τη σφαγη;
    Ποναει χαιρω πολυ χαιροπουλος.

Banned
    Δεν εχω καποιο προσωπικο προβλημα μαζι σου αλλα δεν θα αναφερθω καν σε ολα οσα λες παραπανω γιατι κουραζεις...παλι λες μεγαλα λογια...το κρατος οι νομοι οι ΑΛΛΟΙ μπλα μπλα. Δεν επιχειρηματολογεις, αλλα εξουθενωνεις τον αλλον με ενα σωρο σοφισματα. Γιατι περι σοφισματων προκειται οχι περι επιχειρηματων. Θα το θεσω απλα. Τα προβληματα σου ειναι ΔΙΚΑ ΣΟΥ? ΝΑΙ η ΟΥ? Μη μου αρχιζεις τα δοκιμια. Αν ειναι εληξε το θεμα, την πρωταρχικη ευθυνη την εχεις εσυ και η ψυχοθεραπεια ειναι αλλο ενα εργαλειο οχι η γιατρεια.
    Ναι. Και όπως ο κάθε ένας μας προσπαθώ να τα λύσω ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ. Συμπεριλαμβανομένου και του να ζητήσω την βοήθεια ενός "επαγγελματία" για τον οποίο οι προαναφερθέντες θεσμοί με τις δήθεν δικλείδες ασφαλείας αφήνουν την εντύπωση ότι εγγυόνται για αυτόν. Να στο πω χύμα για να το καταλάβεις:

Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Αν δεν μπορείς, ή - το πιθανότερο - δεν θέλεις να το καταλάβεις αυτό, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για σένα.

Και οχι ρε φιλε εδω αλλα και αλλα δε λυνει και δε προβλεπει το κρατος τα ψυχολογικα σου θα λυσει; Μιλαμε για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ. Και ως καταναλωτης την ελεγχεις. Δεν μπορεις να αγανακτεις και να απαιτεις να ασκησουν ελεγχο "οι καλοι ψυχολογοι" στους "κακους ψυχολογους" και να μιλας για ομερτα και συνενοχη και δεν ξερω τι. Υπαρχουν συλλογοι ναι υπαρχει μια καποια δεοντολογια τωρα αν δε τη τηρει καποιος η ειναι τοσο μουλωχτο καθικι πια τι θες να κανει και ποιος; Να τους βρουν και να τους λιθοβολησουν; Υπαρχουν μηχανισμοι καταγγελιων ναι. Τωρα το ποσο καλα λειτουργουν δε ξερω. Δειξε μου βασικα ενα πραγμα που λειτουργει σωστα σε αυτη τη χωρα και μετα ελα να φαγωθουμε για τους ψυχοθεραπευτες.
    Στην Αμερική λοιπόν όπου οι παροχές υγείας είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένες, την διασφάλιση της συναλλαγής την εξασφαλίζουν με την δυνατότητα τήρησης αρχείου συνεδριών (ηχογράφηση / εικονοληψία) εκ μέρους του θεραπευόμενου καθώς επίσης και την υποχρέωση του ψυχολόγου/ ψυχοθεραπευτή να εκδίδει έγγραφες / ενυπόγραφες διαγνώσεις και πλάνα εργασίας. Υπάρχει λοιπόν τρόπος. Θίγει όμως ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ η αποθεραπεία των ψυχικά ασθενών.

Ενδεικτικά αναφέρω:
    Πρωτογενές "όφελος" από ψυχικά προβλήματα: (Ψυχοθεραπεία, ψυχοφάρμακα, τρόφιμα, ζάχαρη, τσιγάρα, αλκοόλ, νόμιμα/παράνομα ναρκωτικά, πορνεία κ.α.)
    Δευτερογενές "όφελος" (παχυσαρκία, γυμναστήρια, ινσουλίνη, ζάχαρο, διαβήτη, υπέρταση, φάρμακα/νοσήλεια για καρκίνο του πνεύμονα, κύρωση ήπατος κ.α.)
    κ.ο.κ.

Βεβαίως και υπάρχει omerta και συνενοχή. Μην έχεις την προσμονή να πιστέψω ότι ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής του οποίου του μάθανε ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να τα περνάει από κόσκινο, "δεν ήξερε" να κρίνει την επιβεβλημένη πρακτική (αναφέρομαι στον τρόπο) στο επαγγελμα του, την συνυφασμένη με τις σπουδές του συναλλαγή με τον θεραπευόμενο καθώς επίσης και τον εαυτό του. Αν είναι τόσο "μάγκας" να καλύπτεται πίσω από δικαιολογίες όπως "έτσι με μάθανε", "'ετσι είναι ο κανονισμός" ενώ ΗΞΕΡΕ ότι αυτό που κάνει είναι λάθος, θα του πω το κλασσικό:

"Αν σου λέγανε να πας να πνιγείς, θα πήγαινες";

Και αν ΑΔΥΝΑΤΟΎΣΕ να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι ΛΑΘΟΣ και όχι ΣΩΣΤΟ, κάνει για ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής; Και καλά... στην αρχή το έπνιξε και έκανε ότι κάνουν οι πολλοί... όπως το ένα ζώο ανάμεσα στα πολλά. Όταν ήρθε σε αυτό μια ψυχή ζητώντας βοήθεια δεν το ξανασκέφτηκε;

Διαφωνώ: ΔΕΝ υπάρχουν σύλλογοι. Υπάρχουν κάποιες γραμματέες που εγγράφουν ως επαγγελματίες τους διπλωματούχους. Τίποτα παραπάνω. Ούτε κώδικας δεοντολογίας υπάρχει. Ούτε νομοθεσία που να ελέγχει τον θεραπευτή. Ούτε νομοθεσία που να προστατεύει τον θεραπευόμενο. Εκτός και αν μιλάμε για χειραγώγιση... τότε συμφωνώ.

Εγώ δεν μίλησα για λιθοβολισμό κανενός. Μου αρέσει όμως ο τρόπος που σκέφτεσαι!

Δεν με ενδιαφέρει όμως η σύγκριση με το "τίποτα δεν λειτουργεί οπότε ας μην έχουμε την απαίτηση να λειτουργήσει σωστά και η ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα". Κυρίως το βρίσκω προσβλητικό επειδή έμμεσα υποννοεί "να το βουλώσω και να μην διαμαρτύρομαι για τα κακώς κείμενα του χώρου επειδή υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία δεν λειτουργούν στην Ελλάδα". Αφ' ενός δεν νομίζω ότι ΔΕΝ βρίσκομαι στο σωστό χώρο για να διαμαρτυρηθώ για την τρέχουσα κατάσταση και αφ' ετέρου αν ΔΕΝ διαμαρτυρηθώ άνθρωποι όπως εσύ θα γυρίσουν να μου πουν αύριο "ε, πως περιμένεις να βελτιωθούν τα πράγματα αφου δεν διαμαρτύρεσαι"; Συνεπώς, δεν πρόκειται να σου κάνω τη χάρη.

Απο εκει και περα αφου εισαι ξυπνιος ελεγχεις σε ποιον δινεις τα λεφτα σου και σε ποιο οχι, ενηνερωνεις ποιος ειναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μαλακας και ποιος οχι, δεν αοριστολογεις γενικα για τους ψυχοθεραπευτες και τους θεσμους και τους νομους και που παει ο κοσμος μανα μου.
    Εδώ αγνοείς εσκεμμένα ότι στην Ελλάδα η δυσφήμιση ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ είναι συκοφαντική και τιμωρείται από τον νόμο! Και ένα μέρος της όλης διαμαρτυρίας μου είναι ότι ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΓΩΓΗΣ προκειμένου να μπορεί ο θεραπευόμενος α. ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕΙ όπως και προτείνεις - και σε ευχαριστώ γιατί είναι πολύ καλό μέτρο να έχουμε π.χ. ένα πίνακα αξιολογησης όλων των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών και β. ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Κανεις εσυ ως πολιτης, ως πελατης, ως θεραπευομενος το κομματι σου. Τελος. Τα αλλα τα ακουω βερεσε. Ειναι σαν κατι τυπακια που παραπονιουνται που παει η χωρα και γαμιουνται στη φοροδιαφυγη...οκ αλλοι φταινε περισοσοτερο. Και τι να κανουμε; Ας ειμαστε ολοι σκατα, ας κλαιμε τη μοιρα μας και ας περιμενουμε καποιον να μας σωσει. Καλη φαση. (οχι βεβαια).
    Ακου τα βερεσέ. Δεν πρόκειται να σε κάνω να τα ακους διαφορετικά. Σχετικά με το "και τι να κάνουμε;" διαφωνώ. Μέσα στα πράγματα τα οποία ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ είναι να συζητάμε ανοιχτά για την τρέχουσα κατάσταση της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα. Και όπως βλέπεις, δεν κλαίω την μοίρα μου και φυσικά ούτε πιστεύω ότι "κάποιος θα έρθει να με σώσει" όπως και δεν προτρέπω και σε κανέναν άλλο να το πιστέψει αυτό. Όπως είπα και πιο πάνω, "άνθρωποι όπως εσύ θα γυρίσουν να μου πουν αύριο "ε, πως περιμένεις να βελτιωθούν τα πράγματα αφου δεν διαμαρτύρεσαι" εάν δεν κάνω κάτι. Κρίμα που δεν σου αρέσει αυτό που κάνω.

Το να τα λες ολα σε καποιον δεν σημαινει πως του εχεις απολυτη εμπιστοσυνη, κανεις λαθος. Μπορω να σου πω τα παντα για εμενα αλλα να μη σου εχω εμπιστοσυνη. Το να σου εχω εμπιστοσυνη θα κριθει απο το πως θα επεξεργαστω τα δικα σου λογια, τις δικες σου πραξεις, τις δικες σου αντιδρασεις. Και θα κρινω αναλογα αν σε εμπιστευομαι στη πραξη η οχι μετεπειτα και το αν θα ΛΑΜΒΑΝΩ σοβαρα ΥΠΟΨΗ τα οσα μου λες.
    Την ημέρα που θα μοιραστείς μαζί μου ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΡΙΜΥ ΣΟΥ ΠΟΝΟ ελπίζοντας ότι δεν θα το χρησιμοποιήσω αυτό για να σου προκαλέσω κι άλλο πόνο, έλα να μου πεις ότι δεν με εμπιστεύεσαι. Τη γλώσσα τη βουτάμε στο μυαλό ε;

Και δεν μιλαω για υγιεις ασθενεις οχι, θα ηταν οξυμωρο. Απλα δεν υπαρχει αλλη επιλογη απο τη στιγμη που ο καθενας πορευεται με τα μυαλα που εχει σε αυτη τη ζωη και μονο ο ιδιος εχει την ευθυνη του εαυτου του οσο ευαλωτος και αν ειναι. Το οτι εχουμε την ευθυνη του εαυτου μας δεν ακυρωνει τον ρολο του ψυχοθεραπευτη, οχι. Ειναι ενα ΕΡΓΑΛΕΙΟ μεταξυ αλλων και αν το αξιοποιησουμε σωστα καλως, αν δεν μπορουμε οχι δεν θα σταυρωσουμε τον καθε ψυχοθεραπευτη.
    Μάλιστα. Όλοι έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας. Οκ. Το κατάλαβα. Ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής εκτός από την ευθύνη του εαυτού του έχει καμιά άλλη ευθύνη; Σε ρωτάω γιατί εγώ, όπως και χιλιάδες άλλων θεραπευομένων που νιώθουμε ότι μας εκμεταλλέυτηκαν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές, είμαστε κάπως μπερδεμένοι σχετικά με το τι περιμέναμε από εκείνον/η. Σαν να μας καλλιεργήθηκε να περιμένουμε "κάτι παραπάνω από το τίποτα". Να 'ταν που ζητάγαμε ΒΟΗΘΕΙΑ;... Να 'ταν που ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ;... Πες μου σε παρακαλώ.

Και πάλι δεν μίλησα για σταύρωμα κανενός... Αλλά και πάλι μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!

Και οχι δεν ειμαι ψυχοθεραπευτρια καθηγητρια ειμαι αλλα λες κατι πραγματα που βρισκω παιδιαστικα και αντιδρας με αντιστοιχο τροπο. Μπορω να μαντεψω και την διαγνωση σου αλλα δεν ειναι επι του παροντος και δεν ειναι προσωπικο το ζητημα, απλα ξεκινησε απο το οτι δεν μου αρεσε που εκρινες απο μια οθονη οτι δεν εχει καλο ψυχοθεραπευτη η constantly. Απο εκει και περα οκ συνεχισε να γραφεις οσα γραφεις δικαιωμα σου.
    Αλήθεια, τι διδάσκεις το οποίο σου επιτρέπει να μαντέψεις την διάγνωση μου; Κάρτες tarrot;... Χειρομαντεία;... Ψυχανεμιστική II;

Η Constantly curious είπε κάποια πράγματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής της. Εγώ της υπέδειξα πολλά σημεία τα οποία εκείνη τη στιγμή τα χαρακτήρισα "αμφίβολα" από ευγένεια, παρότι ο χαρακτηρισμός είναι πολύ ηπιότερος από ότι αξίζει. Η ίδια θεώρησε σωστό - παρότι της υπέδειξα ότι οι πρακτικές του ήταν μάλλον κακές - να τον επαινέσει. Αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος γιατί καλλιεργεί εντυπώσεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Αν όμως θεωρείς ότι αυτό που έκανα ήταν λάθος, πάρε μια ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ απέναντι σε όσα έγραψε και υπέδειξε μου ΕΣΥ ποιό είναι το σωστό και πως θα έπρεπε να ενεργήσω.
    Last edited by M87; 21-06-2016 at 23:20.

Banned
    Και για πες μου εσύ πως θα τις ΒΙΩΣΕΙ κάποιος χωρίς προηγουμένως να τις ΟΡΙΣΕΙ;

Με την πλεον σύγχρονη μέθοδο της επιφοίτησης;
    Μαγικό ραβδί ίσως;

Θα περιμένω την απάντηση σου.

Βρε, δεν πιστεύω να αναφέρεσαι στην ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ ε; Αυτή "ΝΑΙ"!... ΠΡΩΤΑ ΒΙΩΝΕΤΑΙ και ΜΕΤΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ. Πως το είχε πει ό άλλος...; "Η ζωή είναι η πιο απαιτητική δασκάλα επειδή πρώτα σου κάνει την εξέταση και μετά σου δίνει το μάθημα". Για σένα έλεγε;
    Last edited by M87; 21-06-2016 at 22:54.

Banned
    Δεκτο θα σου στοιχισει...χρονο, πονο, λεφτα...αλλα θα ερθει αυτη η μερα το ειπες μονος σου. Τι ειναι καλυτερο το ατομο να καθεται στη μαυριλα και την αγνοια του για παντα; Το να κανεις το λαθος ταξιδι δεν ειναι απαραιτητα κακο. Τουλαχιστον ξεκουνηθηκες απο εκει που ησουν και τωρα ξερεις πως "εκει δεν ειναι ο σωστος δρομος, ειναι αλλου"... Και προχωρας με περιασοτερες κατευθυντηριες γραμμες, πλουσιοτερος σε εμπειριες.
    Αν ησουν τοοοοοσο χαλια πια που σου κοστισε τοσο ακριβα πια αυτο το μαθημα λογικο δεν ειναι να σε τσουζει; Εγινε ομως. Απο το να περνας τη ζωη σου στην αγνοια δεν αξιζε; Οργισου οσο θες που εγινε με λαθος τροπο...αλλα δε χαιρεσαι που εισαι ενα βημα μπροστα απο τα σκατα στα οποια ξεκινησες που μαλιστα ηταν τοσο βαθια που ξεκινησες ως προβατο για τη σφαγη;
    Ποναει χαιρω πολυ χαιροπουλος.
    Μα καλή μου Natalia_sups ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!

"Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάχνεις λεμονάδα"!

Απλά η δική μου λεμονάδα έχει μέσα και το σπίτι, αυτοκίνητο και τις καταθέσεις του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή μετά την εκδίκαση της υπόθεσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν με κατάλαβες και πιο νωρίς.

Θα ήταν άλλωστε τρομερή αγένεια και αχαριστία εκ μέρους μου, να μην ανταποδώσω με μια αντίστοιχη ποικιλία εμπειριών προς τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή ο οποίος με τόση καλοσύνη είπε να μου προσφέρει ένα τέτοιο μάθημα. Έτσι δεν είναι;

Δεν θα λησμονήσω να του πω βέβαια και εγώ, όπως μου λες άλλωστε και εσύ:

"Δεκτο θα σου στοιχισει...χρονο, πονο, λεφτα...αλλα θα ερθει αυτη η μερα το ειπες μονος σου. Τι ειναι καλυτερο το ατομο να καθεται στη μαυριλα και την αγνοια του για παντα; Το να κανεις το λαθος ταξιδι δεν ειναι απαραιτητα κακο. Τουλαχιστον ξεκουνηθηκες απο εκει που ησουν και τωρα ξερεις πως "εκει δεν ειναι ο σωστος δρομος, ειναι αλλου"... Και προχωρας με περιασοτερες κατευθυντηριες γραμμες, πλουσιοτερος σε εμπειριες. Αν ησουν τοοοοοσο χαλια πια που σου κοστισε τοσο ακριβα πια αυτο το μαθημα λογικο δεν ειναι να σε τσουζει; Εγινε ομως. Απο το να περνας τη ζωη σου στην αγνοια δεν αξιζε; Οργισου οσο θες που εγινε με λαθος τροπο...αλλα δε χαιρεσαι που εισαι ενα βημα μπροστα απο τα σκατα στα οποια ξεκινησες που μαλιστα ηταν τοσο βαθια που ξεκινησες ως προβατο για τη σφαγη; Ποναει χαιρω πολυ χαιροπουλος."

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ το "ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ, ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ" Ε;;; Εύκολα που "σκάβει κανείς το λάκκο του" με αυτό!
    Last edited by M87; 21-06-2016 at 22:57.

Senior Member
    Καλα εχεις δικιο οτι πεις. Απλα συμφωνησε μαζι μου σε ενα πραγμα σε παρακαλω: Ειναι καλο και μπραβο σου που αναφερεις τις εμπειριες σου και που ενημερωνεις για τα κριτηρια επιλογης ενος καλου ψυχοθεραπευτη η τελοσπαντων τα κριτηρια εντοπισμου ενος κομπογιαννιτη (που δεν κανεις αυτο παρα εχεις κυρηξει πολεμο σε ολο τον κλαδο της ψυχοθεραπειας και δεν θα σε ρωτησω καν τι προτεινεις τι να κανει ο κοσμος που χρειαζεται βοηθεια παρα να ξαπλωσει να πεθανει), αλλα δεν μπορεις απο μια οθονη να κρινεις τον ψυχοθεραπευτη/τη ψυχοθεραπευτρια του καθε μελους προσωπικα. Αυτο τιποτα αλλο. Αν δεν μπορεις να συμφωνησεις ουτε σε αυτο ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο να σου πω, φαινεται απο μονο του το λογικο επιχειρημα απο το παραλογο. Οδειλεις να εισαι πιο προσεκτικος σε αυτο.
    Οσο για την δικια σου τραυματικη εμπειρια που σου στοιχισε χρονο πονο και λεφτα σου ευχομαι να βρεις το δικιο σου. Καλο βραδυ.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast