Results 211 to 225 of 618
-
30-06-2016, 09:39 #211
Και μόνο αυτό που λες αποδεικνύει ότι είσαι εντελώς άσχετος πέρι ψυχολογίας. Ψυχολογία δεν είναι ο Freud αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Από την εποχή του Freud η ψυχολογία εξελίχθηκε και αναδιαμορφώθηκε. Όμως εσύ ούτε καν τι είπε ο Freud γνωρίζεις. Αναρωτιέμαι πως μπαίνεις στην διαδικασία να κατακρίνεις και να ακυρώσεις κάτι που ούτε καν κατανοείς?
Και κάτι ακόμα: εγώ δεν μπορώ να αποδείξω την ανυπαρξία της έξωθεν δύναμης. Μπορείς εσύ να αποδείξεις την ύπαρξη?
Και μιας και έχεις κολλήσει με το ότι οι θεραπευτές αμείβονται, Μάθε ότι υπάρχουν και θεραπευτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε δημόσιους φορείς επειδή φροντίζει το κράτος για την αμοιβή τους. Οι υπόλοιποι που είναι ιδιώτες αμείβονται από τους πελάτες τους επειδή πρέπει να ζήσουν. Τι δεν καταλαβαίνεις?
- 30-06-2016, 10:39 #212
Ο μ κρίνει εκ του αποτελέσματος το εξετάζει τεχνοκρατικα με αριθμούς δηλαδή πόσοι θεραπεύτηκαν ούτε ένας έχει δίκιο γιατί κανένας δε θεραπεύεται όλοι βελτιώνονται οποίο δρόμο και να ακολουθήσεις απλά θα βελτιωθείς αυτό θέλει να πει ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει θεραπεία κι εγώ αυτό λέω
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
30-06-2016, 10:41 #213
Απλά αυτά είναι παγκόσμια και ούτε ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει κάτι όχι εμείς
30-06-2016, 11:04 #214
Μισό λεπτό να σας απαντήσω:
Να σου εξηγήσω black_adder:
Καθότι το θεσμικό πλάισιο είναι στρεβλό (...μη το ξαναπείς αυτό...!) και οι ελέφαντες κεντρικής αφρικής έχουν πιο λεπτή επιδερμίδα αλλά και πολύ περισσότερο φιλότιμο από τους κάτωθι αναφερόμενους (βολευτές, σχετικούς υπουργούς, καθηγητές τμημάτων ψυχολογίας, ελεγκτές υπουργείου υγείας, Δ.Σ. συλλόγων ΣΕΨ και ΠΨΣ καθώς και την μεγαλύτερη μερίδα αν όχι όλους τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές), ο μόνος τρόπος να έχεις οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι να τους κόψεις τα λεφτά. Δηλαδή να απευθυνθείς στο σύνολο των θεραπευομένων.
Δέν έχεις άδικο για τις επαναλήψεις, δυστυχώς όμως κρίνονται απαραίτητες προκειμένου ο τυχαίος αναγνώστης να πληροφορηθεί το πως έχει το καθεστώς σχετικά με την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα. Οι ιδέες σου είναι καλές και τις σκέφτηκα και εγώ. Ετοιμάζω μάλιστα δωρεάν PDF βιβλιαράκι που θα μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε μόλις το τελειώσω και βρω χώρο για hosting.
Τώρα, επειδή εξηγώ και στο σχόλιο #742 της συζήτησης της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50) ότι το πιθανότερο είναι ότι ΔΕΝ θα αλλάξουν πριν:
α. Την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
ή
β. Την επιβολή κάρτας πολίτη ή κάποια παραπλήσια / ανάλογη τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει την σύγχρονη παρακολούθηση του συνόλου των συναλλαγών και θα επιβάλει στον καθένα μας ισοσκελισμένους ισολογισμούς, ΠΡΩΤΟΥ να προσφέρουν την οποιαδήποτε "κατοχύρωση" στον Έλληνα θεραπευόμενο.
Στη μεν μια περίπτωση (α.) όπου θα αναζητήσεις να αποθεραπευθείς χωρίς δημόσιες παροχές υγείας, το κόστος θα είναι ασύμφορο και δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα η αποθεραπεία να αποτελεί προνόμιο μόνο των πλουσίων.
Στη δε άλλη περίπτωση (β.) όπου οι πάντες είναι υποχρεωμένοι σε ισοσκελισμένους ισολογισμούς, η ελεγχόμενη και ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής μέσω της ανόδου των τιμών καταναλωτικών προιόντων και υπηρεσιών θα σημάνει ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για οποιοδήποτε νοικοκυριό και οι αγορές θα περιορισθούν στα απολύτως απαραίτητα. Με άλλα λόγια, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη περίπτωση σε πολύ χειρότερο γενικό καθεστώς. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν πιστεύει ότι, με την τρέχουσα φορολογία, πλήθος πολιτών συμπληρώνουν ή και ζουν με "μαύρα". Εάν αυτά κοπούν επιβεβλημένα θα δεις ανθρώπινες ζωές να χάνονται.
Για τους παραπάνω λόγους νόημα έχει ότι κάνω μέχρι τα α. ή β. Από εκεί και πέρα η ψυχοθεραπεία ΔΙΚΑΙΗ ή όχι, θα αποτελεί sport των πλουσίων KAI MONO!
Να το κάνω πιο λιανά για όσους ίσως δεν το κατάλαβαν:
Εάν νομίζει κανείς ότι όταν "σφίξουν τα πράγματα" θα την βγάζει λιτά με μια ψάθα και κάνα πιλάφι όπως ο Γκάντι, συνιστώ να το ξανασκεφτεί. Μετά τα ενδεχόμενα α. ή β. τα οποία αναφέρω πιο πάνω, ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΤΡΟΦΙΜΟ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ:
Πρωτογενή συμφέροντα: Ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές, φαρμακοβιομηχανίες ψυχοφαρμάκων, βιομηχανίες οινοπνευματωδών, καπνοβιομηχανίες, βιομηχανίες ζάχαρης, βιομηχανίες τροφίμων, πορνείας, τζόγου κλπ.
Δευτερογενή συμφέροντα: Ιατρικές υπηρεσίες και φαρμακοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση των επιβαρύνσεων της υγείας από ψυχοφάρμακα, της κύρωσης του ήπατος από τον αλκοολισμό, του καρκίνου του πνεύμονα από το κάπνισμα, των αφροδίσιων λοιμόξεων από τις ευκαιριακές σχέσεις, του ζαχάρου, της υπέρτασης, του διαβήτη, δικηγόρους για ρύθμιση χρεών και λοιπών νομικών διαδικασιών, τράπεζες για νέα δάνεια, τοκογλύφους επειδή οι τράπεζες δεν σου δανείζουνε, ορθοπεδικούς γιατί οι μπράβοι εισπρακτικών, τραπεζών ή τοκογλύφων σου λένε την καλημέρα τους μια φορά την εβδομάδα κλπ.
Τριτογενή συμφέροντα: Συνήθως νεκροθάφτης, είδη μνημοσύνων, κηδειόσημα, χρέη που άφησε κανείς στα παιδιά του κλπ.
Και τώρα που καταλάβαμε πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία, ένα ανέκδοτο για να ευθυμήσουμε:
"Ποιά είναι η διαφορά του δικηγόρου από την π***ανα;...
Η π***ανα σταματάει να σε πηδάει μετά το θάνατο σου".Last edited by M87; 01-07-2016 at 09:56.
30-06-2016, 11:08 #215
σε καμια χρονια αρρωστια δεν υπαρχει ΠΛΗΡΗΣ ιαση.
οι περισσοτερες ψυχικες παθησεις ειναι χρονιες.
ποσοι απο ζαχαρο αποθεραπευτηκαν? ΚΑΝΕΝΑΣ.
απο καρδιοπαθεια? ΚΑΝΕΝΑΣ.
αν δεν πηγαιναν στον γιατρο ομως θα ειχαν πεθανει, ενω τωρα εχουν ενα ποιοτικο και λειτουργικο επιπεδο ζωης.
ακριβως το ιδιοο ισχυει και στις χρονιες ψυχικες παθησεις.
ο στοχος ειναι το επιπεδο ζωης. η βελτιωση κι η λειτουργικοτητα
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΘΗΣΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΕΣΑΙ.
30-06-2016, 11:46 #216
Οι περισσότεροι θεραπευτές που γνωρίζω οι οποίοι ασκούν γνωστική, συστημική, προσωποκεντρική, συνθετική ή ψυχοδυναμική προσέγγιση, αμείβονται με 30 ευρώ την συνεδρία. Αυτό σημαίνει ότι το μηνιαίο κόστος για τον πελάτη είναι 4Χ30=120 Ευρώ. Και ερωτώ: κάποιος που δίνει 120 ευρώ τον μήνα για ψυχοθεραπεία θεωρείται πλούσιος???
Επίσης ερωτώ το εξής: ο ψυχολόγος-σύμβουλος που αμείβεται με 30 ευρώ την συνεδρία θα γίνει πλούσιος?
30-06-2016, 11:55 #217
Aeolus74...
Καθότι δεν το λέω μόνο εγώ, ότι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές στα γραφεία τα οποία επισκεπτόμαστε οι θεραπευόμενοι, λένε ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ από τα όσα δηλώνει πιο πάνω η Remedy στο σχόλιο #215, παραθέτω την δήλωση άλλου χρήστη την οποία θεωρώ ενδεικτική σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιεχόμενο:
"από εδώ θα φύγεις τελείως καλά. Δεν μιλάμε απλώς για θεραπεία αλλά για ίαση της ιδψ. Θα το χτυπήσουμε στη ρίζα το πρόβλημα και θα το εξαφανισουμε"
(Παράθεση από: muraglia στις 05 Ιούνιος 2016, 02:21:56 πμ)
Εγώ ή ο/η άλλος χρήστης μπορεί να μην είμαστε ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές όπως η Remedy για να ξέρουμε αν είτε εκείνοι (οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές τους οποίους επσκεπτόμαστε) είτε εσείς (οι ψυχολόγοι των forum) λέτε ψέματα σχετικά με την δυνατότητα αποθεραπείας ή όχι. Θα σου πω όμως τι δεν θα κάνω εγώ προσωπικά:
Δεν θα πηγαίνω από τον Άννα στον Καιάφα να μου λέει ο κάθε μ****** το στραβό του και το μακρύ του, ο ένας προφορικά και αβίαστα μέσα στο γραφείο του την ώρα που εγώ πληρώνω για την συνεδρία και ο άλλος πρακτικά ανώνυμα μέσα σε ένα forum. Στην τελική, δεν μπορείτε και οι δύο σας να έχετε δίκιο γιατί οι θέσεις σας είναι εκ' διαμέτρου αντίθετες. Άλλος ένας λόγος λοιπόν, στο να εφαρμοστούν τα όσα προτείνω (έγγραφη συναίνεση στην ηχογράφηση/εικονοληψία των συνεδριών, έγγραφη διάγνωση και πλάνο εργασίας) και ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ! Εάν μου λέει μ******* επί δέκα χρόνια τότε αφ' ενός θα αναγνωρίσω το δίκιο στα όσα μου είπε η Remedy, αλλά δεν θα του χαριστώ στο ελάχιστο γιατί μου γ***** τη ζωή μου για να ικανοποιήσει το συμφέρον του. Αν πάλι έχεις άδικο εσύ, θα κοιτάξω να ολοκληρώσω αυτό που ξεκίνησα να κάνω πριν δέκα χρόνια, αλλά χωρίς προφορική εμπιστοσύνη. Θα έχω χαρτιά και τεκμηρίωση για οτιδήποτε κάνει πάνω μου ο άνθρωπος ο οποίος μου ζητάει όχι μόνο να τον πληρώνω για τις συνεδρίες μας, αλλά και να τον εμπιστευτώ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Σε ότι αφορά τα όσα λες εδώ:
Μου είναι πλήρως αδιάφορο το τι ζητάνε. Δεν με απασχολεί στο ελάχιστο το τι θεωρείς εσύ "καλή" ή "κακή" αμοιβή [για τον θεραπευτή] ή αντίστοιχα "υψηλό" ή χαμηλό" κόστος [για τον θεραπευόμενο]. Με ενδιαφέρει μόνο στα πλαίσια μιας ΔΙΚΑΙΗΣ συναλλαγής, και όπως βλέπεις από τα όσα παραθέτω πιο πάνω, αυτή δεν υφίσταται. Επιπλεόν δε, μπορεί αν θέλεις να λάβεις υπ' όψιν σου σε ότι αφορά την επιχειρηματολογία σου, ότι οι οικονομικές δυνατότητες των θεραπευομένων έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.
Κάτι τελευταίο: Γιατί ΞΑΦΝΙΚΑ ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής έγινε ψυχολόγος-σύμβουλος aeolus74; Μην έχει να κάνει αυτό με το εξής;
Όσο ο ψυχολόγος βρίσκεται στο απυρόβλητο ευθυνών, δεσμεύσεων και ελέγχου είναι ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ και μέσα στο γραφείο του διατυμπανίζει πόσο γ***τος είναι και ότι θεραπεύει "πάσα νόσο και πάσα μαλακία", η ψυχοθεραπεία ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ κλπ!
Μόλις βρεθεί κάποιος σαν και μένα, ο οποίος απαιτεί μια ΔΙΚΑΙΗ συναλλαγή, τον έλεγχο του "ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή" καθώς και ποινές / κυρώσεις για μ******* τις οποίες θα κάνει πάνω στον θεραπευόμενο, ο αρ****τος ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ θυμάται ότι είναι σύμβουλος και όχι θεραπευτής, ότι η ψυχοθεραπεία δεν τα θεραπευει όλα και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια γιατί πλέον η περίπτωση μου είναι "πολύ δύσκολη και δεν μπορεί να με αναλάβει".
Με το παραπάνω σκεπτικό, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ισχύει το ότι ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής δεν είναι και πολύ "θεραπευτής" αλλά μάλλον ένας χλιαρός σύμβουλος, τι διαφορά έχει αυτό με μια επίσκεψη στον ΔΩΡΕΑΝ πνευματικό, κληρικό, παπά, ο οποίος - σύμφωνα με την Remedy - δεν έχει τις γνώσεις για να σε βοηθήσει; Παράλληλα υπάρχει και το άλλο πλεονέκτημα ότι δεν παρεμβάλεται συμφέρον ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον κληρικό / πνευματικό / παπά όπως και το ότι δεν θα κοιτάξει να σε φέρει άλλες 200 φορές πριν αποφασίσει αν θα σε βοηθήσει ή όχι. Εγώ προσανατολίζομαι - ειδικά μετά τα όσα είπα στην cube εδώ (*) - ότι η ΠΡΟΘΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ να βρεθεί σε κληρικό (και μάλλον παλαιοημερολογίτη για λόγους τους οποίους παρέθεσα νωρίτερα) παρά σε ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή λόγω ίδιων συμφερόντων. Σε ότι αφορά τις "εξειδικευμένες γνώσεις" τώρα, αυτές προφανώς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο αν και εφόσον εννοούμε ότι η "ψυχοθεραπεία" είναι απάτη και ότι ουσιαστικά πρόκειται για "ψυχουποστήριξη" ή "ψυχοσυμβουλευτική" ή "ψυχανεμιστική II" (ειδικότητα της Natalia_sups ή οποία με πτυχίο αγγλικής φιλολογίας μπορεί να ΜΑΝΤΕΥΕΙ την διάγνωση συνομιλητών μέσω forum... δεν ξέρω αν λέει και τον καφέ και ξεματιάζει κιόλας, άλλα μόλις μάθω θα σας πω).
(*) Σχόλιο #742 της συζήτησης της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50)
ΣΗΜ. Την ρώτησα και δεν ξέρει καφεαναγνωστική ή ξεματιαστική... Ξέρει όμως ΚΑΛΟ ΒΟΥΝΤΟΥ. Αυτή τη στιγμή μου κάνει εμένα. Μόλις νιώσω κάτι θα σας ενημερώσω γιατί μπορεί να λέει και μ******* και να είναι μούφα ιέρεια ΒΟΥΝΤΟΥ με πλαστό πτυχίο και τέτοια.Last edited by M87; 01-07-2016 at 02:13.
30-06-2016, 12:04 #218
30-06-2016, 12:11 #219
@Μ87
Δεν απάντησες στα ερωτήματά μου
30-06-2016, 12:23 #220
Αιολε εννοείται ότι είναι πλούσιος δεν το συζητάμε αυτό
30-06-2016, 12:38 #221
πλουσιος ειναι αν εχει 10 πελατες τη μερα. αν εχει εναν την εβδομαδα, ειναι πιο φτωχος επο σενα που δηλωνεις φτωχος.
30-06-2016, 12:45 #222
30-06-2016, 15:17 #223
01-07-2016, 00:23 #224
Aeolus74 και Remedy, μπορεί να θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο σχόλιο #217...
01-07-2016, 02:03 #225
Την καληνύχτα σε όλους και καλή ανάγνωση.