Results 106 to 120 of 220
Thread: Δεν θέλω να ειμαι μόνος
-
01-07-2016, 21:59 #106
Αυτο που εκανες ηταν πραγματι λαθος μπορω να φανταστω τι εννοεις αν και δε ξερω, αφου δεν θες να το συζητησουμε δεν χρειαζεται. Πάντως εννοειται πως μια υγιη σχεση ποτε δε λειτουργει με τι λογικη πως "θα σου δωσω αυτο και αυτο για να με αγαπας"...μη μπρρδευεσαι. Αυτο που εννοει το αρθρο ειναι το πως εξελισσεσαι εσυ ως ατομο και προσφερεις οτι προσφερεις πηγαια...οχι σκοπιμα, τυπου ειμαι" καλο παιδι"και θα σου κανω ολα τα χατηρια...μη μπερδευεσαι. Αλλα εχω πολλη περιεργεια για αυτο που λες με το θεωρητικο υποβαθρο...δωσε μου αν θες ενα ξεκαθαρο παραδειγμα.
- 01-07-2016, 22:20 #107
Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάποιο μοντέλο, πάντως αυτο ξεκινάει κατά κάποιον τρόπο από κοσμολογική αντίληψη. Προς το παρόν θα σε παραπέμψω στον Πλάτωνα και στην αξεπέραστη Θεωρία των Ιδεών. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε αναζήτηση Μούσας ώστε να μπορέσω να ολοκληρώσω την θεωρία μου και να καθιερώσω κάποιο μοντέλο (δεν μιλάμε απλώς για θεωρία των πάντων εδώ αλλά για την απάντηση των απαντήσεων που θα διαχέεται σε όλα τα πεδία ανθρώπινων δραστηριοτήτων, γνωστικών αντικειμένων, κοσμολογικά και υπέρ κλπ.)
Ήταν πολύ συγκεκριμένοι οι λόγοι που η εν λόγω εμπειρία ήταν τραυματική, εχω αποφανθεί περί αυτού, και επιθυμώ να το συζητήσουμε δεν είπα όχι.
01-07-2016, 22:42 #108
Ποια κοσμολογικη αντιληψη και Ιδεες του Πλατωνα μου λες; Μιλαμε για τη ζωη σου κι εσυ αναλωνεσαι σε αμπελοφιλοσοφιες; Οκ εχεις υπαρξιακα...οκ ειναι ενα πολυ ωραιο ενδιαφερον αυτο και μου αρεσει κι εμενα να ασχολουμαι με αυτα αλλα αν θεωρεις πως εκει βρισκεται η απαντηση για να αρχισεις να κανεις πραγματα για να βελτιωσεις τη ζωη σου κανεις λαθος, ενα πραγμα βλεπω με μεγαλα Neon γραμματα στα οσα λες: ΥΠΕΚΦΥΓΗ. Αλερτ αλερτ ΥΠΕΚΦΥΓΗ...Δεν εμπιστευεσαι τον εαυτο σου αρκετα ωστε να προσπαθησεις καν...και υπεκφευγεις για να προστατεψεις τον ευατο σου απο τον φοβο οτι αν προσπαθησεις μπορει να μη τα καταφερεις και αρα δεν εισαι αρκετος...αν δε προσπαθησεις απο την αλλη και παρηγορεισαι με Ιδεες η πιθανοτητα ισως να τα καταφερνες παραμενει ζωντανη και ας μη τη πραγματοποιησεις ποτε! Δεν το βλεπεις; Ειναι αποφευκτικος μηχανισμος αμυνας.
Ναι οκ βλεπω τη συνδεση μεταξυ Ιδεων και πραξης, το πως καποιες ιδεες μας επηρεαζουν τον τροπο που δρουμε και αντιδρουμε στη ζωη μας δηλαδη, αλλα κανεις δεν εχει ολες τις απαντησεις προτου αρχισει να ΔΡΑ. Μαθαινεις οσο ΚΙΝΕΙΣΑΙ. Βαλε ενα παιδι σε μια γυαλα να σου πω τι μοντελα θα εχει απο το κοσμο των "Ιδεων" του πλατωνα...εγω μπορω να το τραβηξω παραπανω και να σου πω πως ο πλατωνας εννοούσε τα νοητα συμβολα του saussere για καθε αντικειμενο (ως εννοια) και τα αρχετυπα του γιουνγκ. Και μετα; Πως θα εκφραζοντουσαν στο παιδι της γυαλας τα συμβολα του saussere? Θα ηξερε οτι η λεξη "καρεκλα" ειναι μια σειρα γραμματων που αποτελει συμβολο για μια εννοια ενος αντικειμενου με τεσσερα ποδια στο οποιο καθομαστε και το οποιο μπορει να εχει και συγκεκριμενη μορφη μπροστα του; Μονο τη γυαλα θα ηξερε! Και ασε την Ιδεα της καρεκλας να αιωρειται στο κοσμο των ιδεων του Πλατωνα...χαμπαρι δε θα παρει το παιδακι της γυαλας. Το ιδιο και με τα αρχετυπα. Δεν θα εκφραστει καλα καλα κανενα αν δεν εχει το παιδι επαφη και "τριβη" με αλλους ανθρωπους.
Η ΠΡΑΞΗ λοιπον και η ΚΙΝΗΣΗ ειναι τα πιο σημαντικα πραγματα στη ζωη. Να μια γαματη θεωρια για να παρεις εμπρος και ενα υγιες μοντελο. Σου κανει;
01-07-2016, 22:47 #109
Και για ονομα του χθουλου μη περιμενεις καμια Μουσα να σε σωσει...σωσε τον εαυτο σου.
01-07-2016, 23:17 #110
Αν δεν απαντήσω στην έσχατη ερώτηση πώς θα απαντήσω στην πρώτη; Αν δεν γνωρίσω τα μεγάλα πώς θα διορθώσω τα μικρά;
Ορισμούς. Τί είναι κίνηση και τί είναι πράξη. (Πράξη = υλοποίηση των σκέψεων, σκέψη>απόφαση>υλοποίηση της απόφασης. Και πού το ξέρεις ότι δεν ισχύει το αντίστροφο; )
Δεν έχεις ακούσει για τις δεξαμενές απομονώσεως του Λίλυ;
Είναι απαραίτητη για την επίτευξη ισορροπίας. Είναι αναγκαία. Το άλλο μισό μου. Αλλιώς είμαι μισός άνθρωπος.
01-07-2016, 23:31 #111
Δεν μπορω βρε καλο μου να τα αναλυσω αλλο...οχι σημερα τουλαχιστον. Για το οτι ειναι αποφευκτικος μηχανισμος παντως ολο αυτο δεν σχολιασες τιποτα, χτυπησα φλεβα υποθετω. Δεν εισαι ετοιμος να το αντιμετωπισεις και η αληθεια ειναι δεν ειμαι ψυχολογος για να ξερω το τροπο να σε βοηθησω να το δεις...
Παντως πολυ περιληπτικα να ξερεις, οι τεσσερις τελευταιες σειρες απο οσα εγραψες δειχνουν πως δεν εχεις καθολου υγιεις αποψεις για τις σχεσεις για αυτο δυσκολευεσαι...κανεις δεν θελει μισο ανθρωπο. Το οφειλεις στον εαυτο σου να εισαι ενας ολοκληρωμενος ανθρωπος μονος σου και ετσι μονο θα μπορεις να μοιραστεις κατι υγιες και ομορφο με καποια...θες να καλυψεις τις ελλειψεις, τις πληγες σου, τα κενα σου χρησιμοποιωντας εναν αλλον ανθρωπο...δεν ειναι παραξενο που το neediness απωθει λοιπον...
Πως μπορεις να δωσεις αγαπη αν δεν αγαπας ουτε τον εαυτο σου; Ψευδεσαι αν λες οτι μπορεις, η αυτο η προσφερεις υποκαταστατα που θυμιζουν αγαπη και που της μοιαζουν οπως τη φανταζεσαι...και το κανεις για να παρεις σε ανταλλαγμα την αγαπη και την επιβεβαιωση που δεν μπορεις να δωσεις στον εαυτο σου. Μα αν δεν φτανει η αγαπη σου ουτε για εσενα τι θα δωσεις; Η αγαπη δεν ειναι αυταπαρνηση, ειναι τα ρεστα που μενουν σε εναν ολοκληρωμενο ανθρωπο και με χαρα τα μοιραζεται. Και αυτο που συμβαινει συνηθως ειναι πως ο ενας θελει να αγαπηθει και παριστανει πως μπορει να αγαοησει, κι ο αλλος θελει να αγαπηθει και παριστανει πως μπορει να αγαπησει, και στη πραξη δεν αγαπαει κανεις κανεναν....με πιανεις; Ασε τις αηδιες με το αλλο σου μισο...δεν υπαρχει το αλλο μας μισο. Βασικα υπαρχει αλλα ειναι βαθια μεσα μας, οχι στο προσωπο καποιου αλλου.
01-07-2016, 23:52 #112
Η Αγάπη στην αγνότερη και στην τελειότερη μορφή της, είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι όταν δίνεις χωρίς να περιμένεις τίποτα ως επιστροφή, σε κάθε επίπεδο, ακόμα και εν είδει εσωτερικής επιβράβευσης.
Δλδ, αυτή η αγάπη για να δοθεί δεν παίρνει ως αφετηρία κάποια προηγούμενη δέσμευση ή συμφωνία ή προϋπόθεση.
Η Αγάπη δεν έχει προαπαιτούμενα.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΑΓΑΠΗ!!!
Και φυσικά είναι αυταπάρνηση. Και φυσικά υπάρχει το άλλο μισό. Τα πάντα στη φύση εκφράζονται με δύο διαφορετικούς τρόπους, έναν θετικό και έναν αρνητικο. Αρνητικοί και Θετικοί είναι κάθε φορά οι πόλοι του ιδίου πράγματος. Έτσι και στον άνθρωπο. Ο άνδρας και η γυναίκα είναι τα μισά του ιδίου πράγματος.
02-07-2016, 00:01 #113
Ε καλα πες μου για την τραυματικη σου εμπειρια ξανα με αυτο το σκεπτικο σου και τα ξαναλεμε...παραεισαι ιδεαλιστης για αυτο δυστυχεις. Δεν υπαρχει το αλλο μας μισο. Υπαρχουν ευτυχεις συναντησεις υποθετω.
02-07-2016, 00:06 #114
Επισης ολα στη φυση και στη ζωη τελειωνουν. Οταν τελειωνουν τι κανεις μενεις μισος; Κολοκυθια σιγα μη πεθανεις κι ολας. Βασικα νιωσε ελευθερος να μπεις στο προφιλ μου και ανοιξε αν θες κ διαβασε ενα θεμα που ειχα ανοιξει για την αγαπη. Και οποιο αλλο θες. Αν εχεις αντιληπτικη ικανοτητα θα καταλαβεις τι σου λεω.
02-07-2016, 01:37 #115
Το είδα αλλά τώρα είναι αδύνατον να απαντήσω, θα το ξαναδώ αύριο με πιο καθαρό μυαλό.
Είδα και το πρώτο σου θέμα που άνοιξες και είμαι ακόμα πιο ευτυχής που θέλοντας και μη επιβεβαιώνεις τον κανόνα που έγραψα παραπάνω. (εύχομαι να έγινες πιο δυνατή!)
Ρε! Ζω για να με μαλώνετε που δεν κάνω πράξεις στη ζωή μου.
Οι πράξεις είναι καταδικασμένες να αποτυγχάνουν. Το πολύ-πολύ να επιβεβαιώνουν τη θεωρία....
Πάντως το αποφάσισα, θα απευθυνθώ σε γραφείο συνοικεσίων. Δεν πάει άλλο, δεν μπορώ να είμαι μόνος μου.
Η κοπέλα πάντως που αγαπώ εδώ και ενάμιση χρόνο που αναφέρω σε προηγούμενα ποστς ήταν όντως το άλλο μου μισό, αλλά απέτρεψα συνειδητά οποιαδήποτε πιθανότητα προσεγγίσεως μεταξύ μας για λόγους δικής της προστασίας.
Αυτό είναι αγάπη. Προτίμησα τη μοναξιά που με σκοτώνει παρά να την έχω παρέα και να της στερήσω όλα αυτά που αξίζει στη ζωή της. (Καλά και τα συναισθήματα αλλά δεν τρώγονται..).
02-07-2016, 01:54 #116
Ενω η απραγια ειναι σκετη επιτυχια; Λολ...το καταλαβαινεις πως αυτο δεν στεκει ετσι; Οι αποτυχιες ειναι ζωη κι αυτες σε αντιθεση με αυτο που κανεις εσυ. Ειναι σα να μη ζεις καθολου. Η ζωη ειναι αποτυχιες και επιτυχιες μαζι, με τα πανω και τα κατω της. Εσυ φοβασαι να ζησεις. Κι εγω φοβαμαι. Οοοοοοοοοσο και να το φιλοσοφεις ομως να ξερεις αν δεν ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ δεν θα καταφερεις τιποτα...το γραφειο συνοικεσιων που λες οτι αποφασισες να απευθυνθεις ειναι μια πραξη πχ...αλλα αν πιστευεις ο ιδιος σε οσα λες τοτε ειναι εγκληματικο να τα φτιαξεις εσκεμμενα με καποια αλλη περα απο αυτη που λες οτι αγαπας. Γιατι ειναι σαν να λες στο καινουριο υποτιθεμενο ταιρι σου δεν θελω ΕΣΕΝΑ δεν εισαι το αλλο μου μισο, θελω απλα ΜΙΑ γυναικα, οποιαδηποτε, για να ΜΕ αγαπα επειδη νιωθω λιγος. Ποια γυναικα θα τη κολακευε αυτο; Σκεψου να πας να τα πεις στην υποψηφια; Η δεν θα της τα πεις; Θα την εξαπατησεις τοτε...σωστα; Εισαι οκ με αυτο...;
Πφφφφ φυτρωσε @@ λεω εγω και επεδιωξε να κανεις τα αδυνατα δυνατα για να εισαι με αυτη που θελεις. Δεν μενεις μακρια της απο αγαπη, ετσι εκλογικευεις απλα το οτι κοτευεις. Ολα τα εκλογικευεις με εναν τελειως διαστρεβλωμενο τροπο.
Αυτα οτι τα συναισθηματα ειναι καλα αλλα δε τρωγονται τα ακουω βερεσε. Ξερω ζευγαρι που ειχε σχεση απο αποσταση για χρονια (σε αλλη χωρα λεμε τωρα), περασαν σαραντα κυματα, παραλιγο να χωρισουν επειδη το καλο της κοπελας θα ηταν θεωρητικα να μεινει εξω να εργαζεται που θα ειχε δουλεια και μελλον να φαν και οι κοτες και τωρα γυρισε και συζουν...ξερεις πως; Η κοπελα βγαζει 900 ευρω και αυτος 300 και αν απο περιστασιακες δουλειες εδω κι εκει...και δεν στερειται τιποτα. Δεν ειναι κανα λεπτεπιλεπτο λουλουδακι του αγρου αυτη που σου λεω που χρειαζεται προστασια, ειναι μια δυνατη γυναικα που ξερει τι θελει και σταματα να νομιζεις οτι προστατευεις την "δικια" σου ετσι. Να στο πω αλλιως....αν ειναι το αλλο σου μισο λογικα εισαι εσυ το αλλο της μισο συμφωνα με τη θεωρια σου... Αν της στερεις την ευτυχια επειδη εισαι κοτα λοιπον και δεν θελεις να βαλεις τον εαυτο σου σε ταξη; Αδικο δεν ειναι; Δεν της αξιζει να προσπαθησεις;
Ξερω γω...την δικια σου θεωρια ακολουθω...βλεπεις που ειναι βλακεια που εξιδανικευεις και εκλογικευεις το φοβο σου να την διεκδικησεις;
02-07-2016, 02:17 #117
Όοοοχι, έτσι θα πηγαίναμε υπό κανονικές συνθήκες με την πριγκιπέσσα.
Στο γραφείο συνοικεσίων θα τεθούν οροι και μάλιστα δεν ψάχνω αγάπη πλέον αλλά γυναικεία παρέα.
Στα υπόλοιπα που γράφεις απλά δεν γίνεται διότι δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε γυναίκα!
Μιλάμε για έναν υπέροχο άνθρωπο, μια σπάνια γυναίκα!
Και δεν χρειαζόταν να την διεκδικήσω. Δεν θα ίδρωνα πολύ. Το έβλεπα στα μάτια της. Ήθελε.
Δεν πειράζει που είναι μακρυά μου! Είναι γυναίκα δυναμική, έχει κόσμο στο περιβάλλον της που πραγματικά την αγαπούν και την προστατεύουν, οπότε δεν κινδυνεύει. Της αξίζει μια ζωή καλύτερη από αυτή που μπορώ να της προσφέρω εγώ, γιατί έχει κουραστεί πολύ στη ζωή της, και είναι και ευαίσθητη η αγάπη μου. Η ψυχή μου!
Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι για μένα η συγκεκριμένη γυναίκα να είναι αληθινά ευτυχισμένη στη ζωή της.
02-07-2016, 02:30 #118
Αν την αγαπας πραγματικα τοτε την σεβεσαι. Και αν την σεβεσαι τοτε πρεπει να την αφησεις να κρινει μονη της τι της αξιζει και τι οχι, να παρει τις δικες τις επιλογες και που ξερεις, μπορει να εισαι μεσα σε αυτες. Με ποιο δικαιωμα της το στερεις; Τι ειναι καμια χαζη αθωα περιστερα χωρις μυαλο να διαλεξει την ευτυχια της; Εσυ δε βλεπεις οτι της στερεις την ευκαιρια να επιλεξει; Να ΚΡΙΝΕΙ μονη της; Αρα δε τη σεβεσαι...και δε την αγαπας...την εχεις βαλει σε ενα βαραθρο και την εχεις εξιδανικευσει σαν ενα αγαλμα, ενα μπιμπελακι και καμαρωνεις...αλλα ειναι ανθρωπος με σαρκα και οστα που αναπνεει νιωθει και σκεφτεται και για καποιο λογο νομιζεις πως εχεις το δικαιωμα να παρεις την αποφαση για εκεινη. Οτι και να μου πεις απλα φοβασαι, κοτευεις, δεν εχεις το κουραγιο. Τιποτα αλλο.
02-07-2016, 02:44 #119
Ηξερα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα θα ερχόταν κάποια μέρα.
Το γνώριζα.
Ήταν να συναντηθούμε, και έπρεπε να ήμουν έτοιμος γι' αυτό.
Αλλά δεν ήμουν τελικά, από αμέλεια πες.
ΚΑΙ ΝΑΙ! Αποφασίζω το καλύτερο για εκείνη. Συν ότι εγώ αν γίνω τροχοπέδη στη ζωή της δεν μπορώ να το έχω βάρος.
Δεν είναι στο βάραθρο! Είναι μοναδική γυναίκα. Από ομορφιά... απλά σου λέω ότι σταματάει η κυκλοφορία... Από χαρακτήρα... σπάνια, μοναδική γυναίκα!
Και δεν φοβάμαι. Σε όλες τις γυναίκες όταν έρθω πλησίον νιώθω μια ταραχή, μια νευρικότητα. Ναι εκεί φοβάμαι.
Αλλά κοντά της ήταν διαφορετικά. Ένιωθα τόσο ήρεμα, ένα συναίσθημα γαλήνιο, απερίγραπτο.
Επομένως στερώ αυτό απ' τον εαυτό μου ώστε αυτή να έχει την καλύτερη επιλογή για εκείνη.
Ως τιμωρία που δεν ήμουν έτοιμος. Είμαι υπόλογος απέναντι της και θέλω το καλύτερο.
Είναι θεά, είμαι δούλος και ανάξιος της.
02-07-2016, 02:53 #120