Results 16 to 30 of 60
Thread: Αυχενικό και ψυχολογικά
-
20-07-2016, 01:23 #16blackcrowGuest
- 24-07-2016, 01:17 #17blackcrowGuest
Ψυχολογία και σωματικά συμπτώματα έχουν γίνει αχταρμάς και δεν ξέρω τι συμβαίνει.
Την προηγούμενη Τετάρτη επισκέφτηκα ένα ορθοπεδικό και μου είπε να το ψάξω για Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. Όταν όμως είδε τις ανοσολογικές μου εξετάσεις μου είπε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται. Εγώ όμως από τότε δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Και ω του θαύματος, από τότε εμφανίζω συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά της ασθένειας. Παρατηρώ τα δάχτυλα μου και βλέπω ότι ίσως και να έχω οζίδια, ψάχνω για πόνους σε διάφορες αρθρώσεις και άλλες φορές είμαι πεπεισμένος ότι πονούν τα γόνατα μου, οι αρθρώσεις του πέλματος και άλλες όχι. Εμφανίζω κόπωση υπερβολική. Δύσκολη αναπνοή. Τρέχω στα επείγοντα. Δύο φορές. Εξετάσεις αίματος; Οι καλύτερες! Εκεί με βρίσκει μια παλιά φίλη. Γιατρός. Την επισκέπτομαι. Βλέπει όλες τις εξετάσεις. Και τις ρευματολογικές. Μου λέει ότι είναι πολύ καλές. Δεν πιστεύει ότι έχω αρθρίτιδα. Εγώ όμως νιώθω ενοχλήσεις. Μιλά με φίλο της ρευματολόγο. Θα με δει την επόμενη Πέμπτη. Πολλές μέρες σκέφτομαι αλλά διστάζω να της πω να συντομεύει το ραντεβού. Είναι σε κρατικό νοσοκομείο. Η κόπωση σε τρελά επίπεδα. Ύπνος πολύς. Πάνω από 15 ώρες την ημέρα. Και πάλι εξετάσεις αίματος. Μου βρίσκει μικρόβιο στο λαιμό. E.coli. Τι στο διάολο είναι αυτό; Ψάχνω στο ιντερνετ. Σταματώ. Δε θέλω να διαβάσω άλλο. Αναφορές από απλά πράγματα έως πολύ σοβαρά. Άλλος λέει ότι η παραμονή στο νοσοκομείο και η λήψη των αντιβιοτικών έριξε το ανοσοποιητικό και εμφανίστηκε. Άλλος λέει ότι το μικρόβιο δημιουργεί όλα τα παρελκόμενα σε αρθρώσεις, αυχένα κ.λπ. Κούραση. Μία έτσι, μια αλλιώς. Μπέρδεμα. Επιστρέφω από το νοσοκομείο. Ζήσε τη στιγμή μου λέω. Παίρνω καφέ. Ψάχνω πάρκο. Κάθομαι στο παγκάκι. Σταματώ το χρόνο. Είμαι καλά. Στο σπίτι τα ίδια. Μισώ την παραμονή στο σπίτι αυτό το διάστημα αν και πολλά από όσα υπάρχουν σε αυτό το σπίτι τα έφτιαξα με τα χέρια μου. Τα χέρια μου σκέφτομαι. Τι θα συμβεί στα χέρια μου;
Βγαίνω στην παραλία. Συναντώ φίλους. Μιλώ μαζί τους. Ενόχληση στις αρθρώσεις και πάλι. Άραγε τα φτιάχνει το μυαλό μου; Δεν ξέρω. Νοσταλγία για τους γονείς. Για την οικογένεια. Κλάμα. Θλίψη. Κατάθλιψη.
24-07-2016, 01:19 #18blackcrowGuestdelete post
27-07-2016, 23:53 #19blackcrowGuestΑύριο θα πάω στο ρευματολόγο. Έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα. Και σωματικά και ψυχολογικά. Τα χέρια μου καίνε σε βαθμό που εδώ και τρεις μέρες δε μπορώ να κοιμηθώ χωρίς loanrid. Είναι ευαίσθητα και κοκκινίζουν. Νιώθω διαρκώς ένα αίσθημα πυρετού, γρίπης και ξαφνική εφίδρωση δίχως να έχω ανεβασμένη θερμοκρασία. Νιώθω λιγότερο πόνο στους καρπούς και αυτό είναι καλό γιατί δε θα το άντεχα και αυτό μαζί. Έχω πολύ άγχος για την αυριανή εξέταση. Έγραψα τα συμπτώματα για να μη ξεχάσω κάτι. Θα είναι μαζί μου δικός μου άνθρωπος. Γονιός. Αν και δε θέλω να τον φορτώσω νιώθω καλά που θα τον έχω μαζί. Κάθεται απέναντι μου και με κοιτά. Δε μου μιλά. Δε λέει πολλές κουβέντες. Κάποιες φορές λέει "Όλα θα πάνε καλά. Δεν έχεις τίποτα. Μην ανησυχείς". Νιώθω και πάλι παιδί. Δε νιώθω άσχημα γι αυτό. Το είχα ανάγκη. Είχα ανάγκη αυτή την παλινδρόμηση. Νιώθω ασφαλής. Με έβγαλε έξω. Σε ταβέρνες, σε καφέ. Όπως όταν ήμουν μικρός και μέναμε μαζί. Δε μιλά πολύ αλλά δε με απασχολεί. Κάποιες φορές του λέω και εγώ "Όλα θα πάνε καλά...". Άλλες φορές του λέω "Κουράστηκα...". "Έχεις δίκιο" μου απαντά.
31-07-2016, 09:26 #20blackcrowGuestΜε έξέτασε ένα ρευματολόγος σε κρατικό νοσοκομείο. Φίλος φίλης. Μου έκανε κλινική εξέταση και θεωρεί ότι τα όσα παρουσιάζω δεν δείχνουν κάτι για ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ήταν σίγουρος. Θεωρεί ότι τα συμτπώματα μου παραπέμπουν σε νευρολογικό πρόβλημα αλλά όχι από το κεφάλι μιας και η μαγνητική δε δείχνει κάτι τέτοιο. Ίσως από τον αυχένα λέει. Μου βρήκε πάρα πολύ αδύναμο το αριστερό χέρι αλλά λέει ότι αυτό οφείλεται στην αδράνεια τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω του προβλήματος.
Εγώ όμως δεν ηρέμησα. Εξακολουθώ να νιώθω πόνο σε κάποιες αρθρώσεις και στους μυες των ποδιών τόσο όταν περπατώ όσο και κάποιες φορές σε ακινησία.Ανησυχώ.
Και τότε πήρα την απόφαση. Αύριο θα ξεκινήσω φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη. Φοβάμαι τις πρώτες μέρες μιας και την προηγούμενη φορά πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Είχα πάρει τα cymbalta. Σκέφτομαι να ζητήσω και ζαναξ αν και δεν έχω πάρει ποτέ αλλά θα ήθελα μια πρόσθετη βοήθεια για τις πρώτες ημέρες.
Η ψυχολόγος δεν εξέφρασε άποψη, με άκουσε με προσοχή. Αυτό ήθελα να με ακούσει κάποιος.
Περνά το καλοκαίρι. Δεν έχω κάνει ουτε ένα μπάνιο. Έχω αναβάλει ήδη μια φορά τις διακοπές. Έχω προγραμματίσει νέες και ελπίζω να μπορέσω να πάω. Θα πάω όπως και να είμαι.
31-07-2016, 10:45 #21
- Join Date
- May 2016
- Posts
- 44
παντως αφου δεν σου βρηκαν κατι οι γιατροι μαλλον το αγχος στα χερια σου ξεσπασε .Ξεκινησε την θεραπεια χωρις να φοβασαι τις παρενεργειες που μπορει και να μην βγαλεις εντονες ειναι στον καθε ανθρωπο .Εγω παντως που ξεκινησα θεραπεια αν και ειναι νωρις ουτε 20 ημερες η βελτιωση μου ειναι τεραστια κατι που το παρατηρησαν ολοι οι γυρω μου και η διαθεση μου καλυτερη και πιο αισιοδοξη .Βεβαια και εγω θελω να παω για τον αυχενα μου γιατι ποναω και μουδιαζουν τα χερια αν και ο νευρολογος μου εδωσε ενεσεις για Β12 και θα δω βελτιωση μου ειπε .Ποια αγωγη σου εγραψε ; μπορεις να ζητησεις και αγχολυτικο για τις πρωτες μερες
31-07-2016, 14:32 #22blackcrowGuestΜου έχει γράψει τα cymbalta (από τον Ιούνιο ήδη. Έχω προμηθευτεί τα φάρμακα αλλά δε τα πήρα). Θα μιλήσω αύριο μαζί του για τα αγχολυτικά που λες. Θα ήθελα να τα πάρω τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες.
Έτσι λέω και εγώ Γεωργία, ότι αφού δε μου βρήκαν κάτι, είναι το άγχος. Όμως έχω μπει σε φαύλο κύκλο αρρωστοφοβίας ο οποίος επιδεινώνεται από την ύπαρξη πραγματικών (?) συμπτωμάτων, όπως ο πόνος σε κάποιες από τις αρθρώσεις ή το κάψιμο στα χέρια (έχω κι από αυτό), η εξάντληση και ο χαμηλός πυρετός (εδώ και κάποιες μέρες. Έχω βγάλει και έρπη στα χείλη. Όλα μαζί).
Το σκέφτομαι κι εγώ για ενέσεις B12. Έχω ακούσει ότι κάνουν καλό και στην ψυχολογία.
31-07-2016, 16:57 #23
- Join Date
- May 2016
- Posts
- 44
θα πρεπει να ελεγξεις την Β12 αιματολογικα και αν ειναι πεσμενη μονο τοτε χορηγουν τις ενεσεις .Εγω να καταλαβεις αυτο το διαστημα εχω προβλημα με το στομαχι επαθα νευρωση και για την ακριβεια μου ειπε ο γιατρος οταν αγχωνομαστε παθαλογικα προσπαθει καπου το μυαλο να βγαλει συμπτωματα και ο ασθενης οντως νιωθει οτι νοσει .Οσον αφορα τον αυχενα αν για παραδειγμα σφιχτεις εντονα το πρωτο μελος που θα μας πονεσει ειναι ο αυχενας .Ενω ζητησα να κανω εξετασεις το μονο που μου ειπε να παρω μυοχαλαρωτικα γιατι λογω υπερεντασης ποναω και ερχονται ολα .Με τα αντικαταθλιπτικα υποτιθεται αλλαζει η διαθεση και αυτοματα μειωνονται και τα συμπτωματα του σωματοποιημενου αγχους για αυτο και ηρεμει και ο οργανισμος .Το αλλο που ειπε οταν για παραδειγμα ξυπναω το πρωι και αρχισω να λεω αχ θα με πονεσει ο αυχενας θα στειλω μηνυμα για να πονεσει οντως που στην πραγματικοτητα αυτο κανω το πρωι κοιταω τα συμπτωματα ενω μου εδωσε τεχνικη με την ανασα για να χαλαρωνει το κορμι και να λεω πολλες φορες φορες την ημερα ειμαι υγιης εχω κανω εξετασεις πιο πολυ οταν αρχισω να ποναω .
31-07-2016, 19:47 #24blackcrowGuest
01-08-2016, 23:27 #25
- Join Date
- May 2016
- Posts
- 44
Μπορεις να ζητησεις και εξεταση της D3 γιατι οταν ειναι πεσμενη μας δημιουργει καταθλιψη μου ειπε η γιατρος μας και εγω ειχα και σε αυτην ελλειψη και κανω θεραπεια καθως και εκθεση στον ηλιο τον καυτο γιατι απο εκει την παιρνουμε κατα 90% αλλα χωρις αντηλιακο για 15 λεπτα της ημερας .
01-08-2016, 23:51 #26
03-08-2016, 14:45 #27
- Join Date
- Feb 2016
- Posts
- 42
blackcrow διαβασα ολα τα μηνυματα σου και σε καταλαβαινω απολυτα!αν δεις κι εσυ τα δικα μου( να μην τα επαναλαμβανω και γινομαι κουραστικη) θα δεις ποσο μοιαζουν τα συμπτωματα μας.εγω ειμαι 49 χρονων και ταλαιπωρουμε με διαφορες φοβιες (οπως αποδεικνιεται στη συνεχεια) απο τα τοτε που πηγαινα στο γυμνασιο.το γιατι δεν το ξερω ακομα.δεν εχω παει ποτε μου σε ψυχιατρο ουτε σε ψ υχολογο,το παλευω μονη μου και με καποιους δικουσ γιατρους (εχω μια ξαδερφη παθολογο,και τον οικογενειακο μας γιατρο)που τους ζαλιζω καθε τοσο.απο τον γεναρη και αφου ειδα μια εκπομπη στην τηλεοραση για την σκληρυνση επαθα φοβια,την ιδια στιγμη κι ενω ημουν καλα και εκανα δουλειες στο σπιτι(διεκοψα μονο για λιγο ορθια μπροστα στην τηβη για να ακουσω),μουδιασα στο αριστερο χερι ποδι, κεφαλι,ενιωθα οτι περπατουσαν παντου πανω μου μυρμηγκια.περασα μια ανοιξη πολυ δυσκολη,μεχρι που εκανα μαγνητικη και ηρεμησα σιγα σιγα!απο προχθες ομως που εκανε μαγαλη ζεστη και βγηκα στον ηλιο για τα ψωνια μου νασου παλι τα ιδια,θαμπωμα στα ματια,πονοκεφαλος στην αριστερη πλευρα, αδυναμια και μουδιασματα στο χερι και στο ποδι...παλι τηλεφωνο στο γιατρο,παλι να μου λεει τα ιδια,οτι ολα τα κανει το μυαλο μου και πρεπει να αλλαξω τροπο σκεψης...θελω να σε ρωτησω αν εχεις παει ποτε σε ποδολογο η αν σου εχει πει κανενας γιατρος για ανισοσκελια,εγω θυμηθηκα που ειχα παει πριν 20 χρονια σε ενα χειροπρακτη (τον ramon,αν εχεις ακουστα) γιατι ειχα ημικρανιες τρομερες και μου βρηκε τη σκολιωση,που γνωριζα οτι εχω αλλα και ανισοσκελια που καταλαβαινα εγω αλλα δεν ειχα μιλησει σε καποιον γι'αυτο ουτε γνωριζα οτι μπορει να ειναι προβλημα.τωρα λοιπον και ψαχνοντας μετα την αρνητικη μαγνητικη τις αιτιες που μπορει να δημιουργουν αυτα τα συμπτωματα ,βρηκα αυτο με την ανισοσκελια αλλα, και για τον μυοπεριτονιακο πονο,ο οποιος ειναι αμμεσα συνδεδεμενος με το αγχος.γκουγκλαρισε και διαβασε σχετικα νομιζω πως αν βρουμε το λογο που νιωθουμε ολα αυτα τα συμπτωματα θα ηρεμησουμε, ετσι δεν ειναι??/
03-08-2016, 22:22 #28blackcrowGuestΑνισοσκελία δεν έχω.
Έως τις 20 Μάη είχα καθαρότατο πόνο στο χέρι. Όλοι συμφωνούσαν ότι προέρχεται από την κήλη στον αυχένα. Στις 20 Μάη κάποιος ανεύθυνος φυσίατρος μου έγραψε το lyrica. Στις 25 Μάη, μούδιασαν όλα μου τα άκρα. Και δυο μέρες αργότερα ένιωσα πιάσιμο στο δεξί πόδι. Έτσι στα καλά καθούμενα. Στις αρχές Ιούνη άρχισα να νιώθω πιάσιμο και βάρος στο δεξί χέρι. Οι ορθοπεδικοί / νευρολόγοι μου έλεγαν να πάω για μπάνιο για να ξεκουραστώ. Οι ενοχλήσεις συνεχίζονταν. Στις 25 Ιούνη αποφασίζω μόνος μου να κόψω το lyrica. Μιλώ με τον φυσίατρο και μου λέει να το κόψω. Το λάθος; Το κόβω μαχαίρι. Κανονικά ήθελε μείωση της δόσης κατά 10% την εβδομάδα (το είδα πολύ αργότερα). Οι ενοχλήσεις συνεχίζονται και περνάνε και στις αρθρώσεις ποδιών και γονάτων. Από ενοχλήσεις κάποιες φορές έγιναν μικρός πόνος (όχι όμως όπως αυτός του αριστερού χεριού). Κάποιος σε ξένο φόρουμ μου μιλά για τα φριχτά επακόλουθα που έχει το lyrica. Βάζω στο google: lyrica withdrawal symptoms και παθαίνω πλάκα. Η γιατρός μου, λέει ότι δυο είναι τα ενδεχόμενα: είτε έχω κολλήσει μικρόβιο που τα προκαλεί όλα αυτά, είτε είμαι στις παρενέργειες του lyrica, η διάρκεια των οποίων είναι εξαρτώμενη από την ευαισθησία του καθενός αλλά και από τη δόση (έπαιρνα 150mg)
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα άπειρα στο διαδίκτυο είναι το http://mentalhealthdaily.com/2014/08...comment-131096 τα σχόλια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Η ουσία είναι ότι ναι μεν είμαι αρρωστοφοβικός αλλά ο πόνος και η ενόχληση υπάρχει.
Δυστυχώς η χαρά μου ότι το ζάναξ θα "γιάτρευε" κάποια από τα όσα ένιωθα δεν κράτησε πολύ. Το πόδι και τα γόνατα συνεχίζουν να ενοχλούν. Εννοείται ότι και τα χέρια.
03-08-2016, 22:40 #29
- Join Date
- Sep 2012
- Posts
- 4,913
Αλήθεια πόσο χρονών είσαι και εγώ έχω αυχενικό.
03-08-2016, 22:51 #30
Similar Threads
-
Αυχενικο: Πότε θα περάσει ο πόνος; (σωματικός- ψυχικός)
By EvaBar in forum Χρόνιος Πόνος, Ψυχολογία Ασθένειας/ΥγείαςReplies: 3Last Post: 23-01-2016, 21:51 -
Αυχενικό σύνδρομο και πονοκέφαλοι
By Νελ in forum Χρόνιος Πόνος, Ψυχολογία Ασθένειας/ΥγείαςReplies: 5Last Post: 09-04-2014, 22:09 -
Μυοσκελετικά προβλήματα- Αυχενικό.
By Χάιντι in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 1Last Post: 28-11-2010, 11:02 -
ΑΧΓΟΣ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ
By ΜΑΡΙΛΟΥ in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 42Last Post: 20-01-2010, 02:33 -
αυχενικο
By gogoula1 in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & ΑυτοβοήθειαReplies: 4Last Post: 15-11-2009, 17:53
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία