Ωριμότητα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39
    Senior Member

Ωριμότητα

Λένε πως αυτό που χαρακτηρίζει τους ζωντανούς οργανισμούς είναι η ανάπτυξη και η αλλαγή με την πάροδο του χρόνου.
    Αν μένεις στάσιμος και ίδιος πιθανόν να είσαι ζωντανός-νεκρός.

Πιστεύετε έχετε ωριμάσει αρκετά ή είστε ακόμα ανώριμοι;;
    Σίγουρα η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Κάποιοι ωριμάζουν στα 20 κάποιοι στα 40 κάποιοι ποτέ.

Τι είναι ωριμότητα για σας και ποιος πιστεύετε είναι ο δρόμος για κάποιον να την αποκτήσει;;

Για μένα είναι να μπορείς να ελέγχεις τα συναισθήματα σου, να προχωράς διεκδικώντας τα όνειρά σου κάνοντας τα πράξη, να είσαι θαραλλέος και να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου, να είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου και να αντιμετωπίζεις τις συνέπειες , να μπορείς να ακούς , να μπορείς να διεκδικείς το δίκιο σου. Αυτά κ πολλά άλλα. Ίσως ο καθένας να έχει έναν διαφορετικό ορισμό.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Για εμενα ειναι και οι εμπειριες, αλλες εμπειριες εχει καποιος στα 20 του και αλλες στα 40. Μεσα απο τα στραπατσα της ζωης σκληραγωγεισαι και γινεσαι πιο ψυχρος.Αλλιως αντιδρας μετα απο 2-3 χωρισμους, μετα απο μια απολυση, μετα απο καποιες απογοητευσεις και αλλιως οταν δεν εχεις ζησει ολα αυτα. Πολλες φορες σκεφτομαι για τον εαυτο μου οτι σημερα αλλιως θα αντιδρουσα παρα ετσι τοτε, ε αλλο μυαλο τοτε και αλλο τωρα. Επαθα και εμαθα :)
    Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν

Senior Member
    Θα εγραφα ακριβως τα ιδια με την Μariah , μονο μεσα απο αντιξοοτητες , δυσκολιες σοβαρες , στραπατσα ωριμαζεις ,. σε καιρο ειρηνης , δεν ωριμαζεις .......................εγω ωριμασα πολυ με την 10ετη κτθλψη , καλο μουκανε ......

Banned
    ωριμοτητα θα ελεγα εχει πολλα στοιχεια μαζι!
    καποια απο αυτα τα ειπαν οι προηγουμενοι!να μπορεις να χαιρεσαι την καθε στιγμη , να μαχεσαι συνεχεια ,να εχεις αυτοπεποιθεση (το αδυνατο μου σημειο!)

δεν φοβουνται να αγαποησουν , αλλα δεν αφηνουν και οποιοδηποτε να μπει στη ζωη τους!

Senior Member
    Τι είναι ωριμότητα για σας και ποιος πιστεύετε είναι ο δρόμος για κάποιον να την αποκτήσει;;
    ωριμος ειναι αυτος που ξερει τι θελει στη ζωη του, αυτος που συμπεριφερεται στους γυρω του οπως θα ηθελαν να του συμπεριφερθουν.
    ωριμοτητα ειναι ο σεβασμος στον εαυτο και στους γυρω σου και στο περιβαλλον γενικοτερα.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    Για μενα, ωριμοτατα ειναι να αγαπας τον εαυτο σου, δηλαδη να τον φροντιζεις, να τρως υγιεινα, να αθλεισαι, να κοιμασαι καλα, να ψυχαγωγεισαι, γενικα να εχεις μια Α ποιοτητα ζωης.
    Και απο την αλλη, ωριμοτητα ειναι να τα εχεις βρει με τον εαυτο σου σε σχεση με τους αλλους ανθρωπους. Να εισαι επιλεκτικος με τις παρεες σου, να κρατας αποστασεις δηλαδη να μην σε καταπινουν τα αρνητικα ατομα, να μη συμβιβαζεσαι με οποια παρεα τυχει και με οποιον σου ερθει στο δρομο αλλα εσυ να επιλεγεις, να διεκδικεις.

Banned
    Quote Originally Posted by Mariah View Post
    Για εμενα ειναι και οι εμπειριες, αλλες εμπειριες εχει καποιος στα 20 του και αλλες στα 40. Μεσα απο τα στραπατσα της ζωης σκληραγωγεισαι και γινεσαι πιο ψυχρος.Αλλιως αντιδρας μετα απο 2-3 χωρισμους, μετα απο μια απολυση, μετα απο καποιες απογοητευσεις και αλλιως οταν δεν εχεις ζησει ολα αυτα. Πολλες φορες σκεφτομαι για τον εαυτο μου οτι σημερα αλλιως θα αντιδρουσα παρα ετσι τοτε, ε αλλο μυαλο τοτε και αλλο τωρα. Επαθα και εμαθα :)
    Εγώ διαφωνώ με αυτό γιατί είναι σαν να λες ότι έχει να κάνει με την ηλικία και πάντα ένας στα 20 θα αντιδράει ανώριμα σε σχέση με κάποιον στα 40, το οποίο δεν ισχύει... ..Ώριμος μπορώ να πω πάνω σε αυτό που λες, είναι αυτός που όταν θα πάθει θα μάθει ..........

Senior Member
    εγω πιστευω αν και εχω μαζεψει πολλες εμπειριες σχετικα με την ζωη σε ολα τα θεματα θα ελεγα...
    την ζωη την αντιμετωπιζω με μια σχετικη ανωριμοτητα...γτ περναω πολυ ωραια και αυτο εχει σημασια για μενα..
    τωρα οταν πρεπει να φανω υπευθυνος σ κατι το κανω....
    απο εκει και περα πιστευω οτι χρειαζεται και η ανωριμοτητα αμα θες να περνας ωραια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    απο εκει και περα πιστευω οτι χρειαζεται και η ανωριμοτητα αμα θες να περνας ωραια...
    Πιθανόν μπερδεύεις την σοβαροφάνεια με την ωριμότητα σε αυτό το σημείο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Banned
    η ωριμοτητα πιστευω είναι απλα μια λεξη.. προσωπικα λεω να μεινω παντα παιδι

μου ειρθε στο μυαλο το παρακατω ασμα
    https://www.youtube.com/watch?v=wjCsfz-QOdE

Banned
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    η ωριμοτητα πιστευω είναι απλα μια λεξη..
    Μπράβο τα είπες όλα...
    Δεν ειρωνεύομαι......

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    η ωριμοτητα πιστευω είναι απλα μια λεξη.. προσωπικα λεω να μεινω παντα παιδι
    Η ωριμότητα δεν είναι απλά μια λέξη. Ίσως είναι η ίδια η ζωή αν θέλουμε να λέμε πως είμαστε ζωντανοί.
    Φυσικά άλλο να μένεις για πάντα παιδί που νομίζω αυτό σημαίνει να μη πεις ποτέ ''είμαι αρκετά μεγάλος να το κάνω αυτό'' και άλλο να συμπεριφέρεσαι ανώριμα και παιδιάστικα.

Banned
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Η ωριμότητα δεν είναι απλά μια λέξη. Ίσως είναι η ίδια η ζωή αν θέλουμε να λέμε πως είμαστε ζωντανοί.
    Φυσικά άλλο να μένεις για πάντα παιδί που νομίζω αυτό σημαίνει να μη πεις ποτέ ''είμαι αρκετά μεγάλος να το κάνω αυτό'' και άλλο να συμπεριφέρεσαι ανώριμα και παιδιάστικα.
    αν εχεις ερωτευτει ποτε θα ξερεις ότι συμπεριφέρεσαι σαν παιδι ακομα και αν γερασεις... αν ποθησες ποτε κατι παρα πολύ μια από τα ιδια... αυτό που αποκαλεις ωριμοτητα ισως είναι συνωνυμο του γερασα....

Senior Member
    Επιτρεψτε μου την ερωτηση....

Οι πασχοντες απο ψυχωση εχετε περασει ποτε φαση οπου νιωθατε οτι το μυαλο σας ειχε κατεβασει ρολα? να το πω πιο ακομψα, οτι χαζεψατε τελειως?
    Και το λεω αυτο διοτι η μανα μου ειχε περασει τετοια φαση απολυτης χαζομαρας, χωρις να το αντιλαμβανεται οτι δινει τετοια εντυπωση. Και φυσικα απο τις ατακες που πετουσε, καταλαβαινετε τι λεγοταν και μπροστα της και πισωπλατα ... :(

Banned
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Επιτρεψτε μου την ερωτηση....

Οι πασχοντες απο ψυχωση εχετε περασει ποτε φαση οπου νιωθατε οτι το μυαλο σας ειχε κατεβασει ρολα? να το πω πιο ακομψα, οτι χαζεψατε τελειως?
    Και το λεω αυτο διοτι η μανα μου ειχε περασει τετοια φαση απολυτης χαζομαρας, χωρις να το αντιλαμβανεται οτι δινει τετοια εντυπωση. Και φυσικα απο τις ατακες που πετουσε, καταλαβαινετε τι λεγοταν και μπροστα της και πισωπλατα ... :(
    ασχετο με το θεμα.. αλλα θα σου απαντησω για μενα... περα από τις φωνες που ακουγα και το σοκ που ειχα από αυτά που ακουγα ημουν πλήρως λειτουργικος... ακομα και κατά την διαρκεια των επεισοδίων...

ταξιδεψα μονος.. με πηγαν στο τμημα δυο φορες για να προσπαθησουν να βγαλουν εισαγγελικη εντολη αλλα εποικηνωνουσα φυσιολογικα οποτε με αφησαν... καταφεραν και την πηραν λεγοντας τους ότι θα αυτοκτονουσα κλπ κλπ...
    δεν ξερω αν ηταν όλα παρανοια... αλλα εκεινη την περιοδο ολες οι αισθήσεις μου ηταν στο κοκκινο.. πληρης διαυγεια καμια σχεση με αυτό που περιγραφεις

Page 1 of 3 123 LastLast