Results 31 to 45 of 65
-
26-02-2016, 23:04 #31WhyAlwaysMe?Guest
- 26-02-2016, 23:12 #32
Δεν ξέφυγες,όλα καλά :)
Αυτό που έγραψα και πιο πάνω.Ότι την αυτοπεποίθηση ή την έχεις ή δεν την έχεις.Δεν υπάρχει μέση λύση.Δηλαδή δεν μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση σε κάτι και σε κάτι άλλο όχι.Είναι ο χαρακτήρας.Και η αυτοπεποίθηση δεν έχει να κάνει μόνο για γυναίκες ή για δουλειά.Έχει να κάνει με τον τρόπο που μιλάς,τον τρόπο που υπερασπίζεσαι το δίκαιο,τον ευατό σου,ο τρόπος που περπατάς,ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στους άλλους κλπ.Γενικά είναι ένα κομμάτι του χαρακτήρα μας το οποίο διαμορφώνεται από μικρή ηλικία.
Με λίγα λόγια η αυτοπεποίθηση δεν είναι το να κερδίσουμε κάτι.Είναι όλος ο τρόπος ζωής.
27-09-2016, 21:40 #33
28-09-2016, 00:16 #34
Αυτοπεποίθηση!! Αγνωστη λεξη για μενα χαχα!!
28-09-2016, 00:22 #35
28-09-2016, 09:40 #36
Και θα παρείμεινει άγνωστη λέξη για πολλούς - αν όχι όλους - τους Έλληνες εάν το δημόσιο δεν αρχίσει να προσφέρει ψυχοθεραπεία η οποία ελέγχεται αυστηρά τόσο από τον θεραπευόμενο, όσο και από την υπηρεσία για την οποία εργάζεται ο ψυχοθεραπευτής του δημοσίου.
Αυτό, επειδή στην τρέχουσα μορφή θεσμικού πλαισίου, ο Άννας [κυβερνητική διαχείριση, σχολές ψυχολογίας, νομοθέτες, υπουργείο υγείας, σύλλογοι ΣΕΨ / ΠΨΣ, ασφαλιστικά ταμεία δημοσίου, δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα] αρνείται να ελέγξει τον Καιάφα (ιδιώτες ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι) οι οποίοι πουλάνε ισόβια συντήρηση ενασχολούμενοι ΜΟΝΟ με τα ΔΕΥΤΕΡΕΎΟΝΤΑ** προβλήματα των θεραπευομένων και ποτέ με τα ΚΥΡΙΑ.
* Για όποιον δεν αντιλαμβάνεται τον διαχωρισμό ανάμεσα σε ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ και ΚΥΡΙΑ προβλήματα, ακολουθεί παράδειγμα:
Γι' αυτό και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να συνδράμουν σε ψυχοθεραπεία. Επειδή εάν υπήρχε παροχή δημόσιας ψυχοθεραπείας, ο διαχωρισμός Αννα-Καιάφα ΔΕΝ θα υφίσταται πλέον. Το δημόσιο θα έφερε μονομερώς την ευθύνη επειδή θα κρατούσε στα χέρια του ΚΑΙ το θεσμικό πλάισιο, ΚΑΙ την εφαρμογή της ψυχοθεραπείας.
Και αυτό κρατάει ολόκληρες γενιές Ελλήνων άρρωστους. Άνθρωποι που δεν επιλύουν ΠΟΤΕ τα ΚΥΡΙΑ προβλήματα τους, παντρεύονται και δημιουργούν-μεγαλώνουν επίσης άρρωστα παιδιά, με στρεβλή αντίληψη του κόσμου γύρω τους. Ξέρεις πόσοι ζουν από τον ψυχικά ασθενή; Μέτρα:
Καπνοβιομηχανίες, βιομηχανίες οινοπνευματωδών, βιομηχανίες ζάχαρης, νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών, ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι, φαρμακοβιομηχανίες, όλες οι υπηρεσίες και τα σκευάσματα που αφορούν τα προβλήματα υγείας τα οποία θα αποκτήσεις από τις παραπάνω καταχρήσεις (ογκολόγοι, διαβητολόγοι / ενδοκρινολόγοι, πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι, ηπατολόγοι και τελικώς νεκροθάφτες.
Υπάρχει χρόνος αντίδρασης, αλλά όχι πολύς για τα εξής δύο ενδεχόμενα τα οποία κρίνουν το μέλλον ΟΛΩΝ μας:
α. Η ιδιωτικοποίηση των μονάδων υγείας επειδή αυτό θα καταστούσε την ψυχοθεραπεία αποκλειστικό σπορ των πλουσίων.
β. Την εφαρμογή κάποιας τεχνολογίας η οποία θα επιτρέπει την σύγχρονη παρακολούθηση του συνόλου των συναλλαγών και θα μας εξανάγκαζε σε ισοσκελισμένους ισολογισμούς. Η αύξηση των καταναλωτικών αγαθών / υπηρεσιών θα σήμαινε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" για οποιοδήποτε νοικοκυριό και οι αγορές θα περιορίζονταν στα απολύτως απαραίτητα καθιστώντας ΚΑΙ ΠΑΛΙ την ψυχοθεραπεία σπορ των πλουσίων και μόνο.
Δεχθείτε τις απώλειες σας και αντιδράστε προς το σάπιο και στημένο παιχνίδι το οποίο παίζεται στην πλάτη σας αλλά κυρίως, στην πλάτη των παιδιών σας. Μέχρι να γίνουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες να εξασφαλίζουν τον θεραπευόμενο από την χειραγώγιση, συνιστώ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ / ΗΡΕΜΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ.
28-09-2016, 10:52 #37
βασικα συμφωνω με τον φιλο μου τον μακ..οτι η αυτοπεποιθηση αποκτιεται μεχρι την ηλικια των 8 αντε 10..
κ αυτο κ απο προσωπικη εμπειρια..επειδη οντως ειχα μια μητερα η οποια παντα με θαυμαζε κ με εκθιαζε οπου στεκοταν κ οπου βρισκοταν..με εκανε σχεδον ναρκισσο..(παλι καλα την γλιτωσα απο αυτην την διαταραχη)..
δεν υπαρχει περιπτωση εγω προσωπικα ποτε να νιωσω ανασφαλης κ οτι δεν θα τα καταφερω σε ο.τι αποφασισω να κανω.
δεν εχω φαει απορριψη ποτε απο το αλλο φυλο, δεν ξερω τι παει να πει απορριψη βασικα.
κ αυτο ειναι το αλλο ακρο...
αυτο λοιπον το ανεφερα για να δειξω οτι οι γερες βασεις πανω στο ζητημα της αυτοπεποιθησης κατα την παιδικη ηλικια(γιατι στα υπολοιπα τα εκανα μανταρα οι δικοι μου), μας κανει πολυ σιγουρους για τον εαυτο μας, ενηλικες.
πιστευω λοιπον οτι οταν δεν εχει αποκτηθει στα πρωιμα σταδια της ζωης ενος ατομου, οτι πρεπει μετα να το δουλεψει μονος του με ειδικα μαθηματα ή παρακολουθηση ομαδικων συνεδριων..κ γαιτι ομαδικων? γιατι η ομαδα αντικατροπτριζει την κοινωνια, μεσα εκει το ατομο μπορει παλι να ζησει μια διορθωτικη συναισθηματικη εμπειρια...
δλδ πιστευω οτι η επιλογη ψυχοθεραπειας σε ομαδα ειναι ο.τι καλυτερο. Αυτο βεβαια ειναι η δικη μου γνωμη κ οχι οτι ειναι απαραιτητα σωστη...οκ?να ξηγιομαστε.
αν λοιπον το ατομο δνε επιλεξει να κανει ψυχοθεραπεια...δεν πιστευω οτι το θεμα της αυτοπεποιθησης ειναι καμμενο χαρτι φυσικα..
πιστευω οτι μεγαλωνοντας κ αποκτωντας εμπειριες σιγα σιγα καποια στιγμη υπαρχει περιπτωση να αποκτηθει..απλα αργει λιγο..
επιπλεον ξερω οτι εισαι μικρος....δεν εχεις ζησει ακομα εμπειριες..κ δεν εχεις εκτεθει ακομα στην πραγματικη ζωη..στην ζωη εκει εξω.
ζεις με γονεις ..δεν μενεις μονος, σπουσαζεις κ ακομα εισαι ενα παιδι.
οταν θα χρειαστει πχ να μεινεις μονο κ να πας σε μια δουλεια να κερδισεις μονος σου την ζωη σου κ την επιβιωση σου, αναγκαστικα θα πρεπει να εχεις αυτοπεποθηση για να τα καταφερεις.
ομως επειδη ακομα δεν το εχεις κανει κ οταν θα αποφασισεις να το κανεις μπορει να ειναι καπως αργα...γιατι πχ μπορει να σου παρουν μια δουλεια απο τα χερια επειδη εσυ εισαι ντροπαλος, στην θεση σου θα επελεγα απο τωρα να ξεκινησω με αργα βηματα στην επιλογη καταστασεων που βοηθουν στην αναπτυξη αυτοπεποιθησης..
πχ ευρεση μιας δουλειας σε τηλ κεντρο να μιλας με κοσμο, μοιρασμα φυλλαδιων κλπ παραλληλα με την σχολη σου.
η δουλεια σε μια καφετερια..σιγα σιγα θα μαθεις τον κοσμο κ θα τονωσεις το κομματι που νιωθει ανασφαλεια..
εγω στην θεση σου θα ειχα ηδη ξεκινησει...
θυμηθηκα τωρα οτι οταν ημουν 17, ειχα ηδη τελειωσει το λυκειο κ πηγαινα σε ενα ΙΕΚ..οι γονεις δεν ειχαν φραγκο..
οποτε αναγκαστικα να δουλεψω πωλωντας βλακειες στο κετνρο της αθηνας, με αποτελεσμα να συναναστρεφομαι κοσμο πολυ, να μιλαω σε αγνωστους, να πλακωνομαι για το ποστο μου με αλλους...οποτε αναγκαστικα..εγινα πιο σκληρη, πιο αγρια..πιο αλανι..με βοηθησε πολυ αυτο στη ζωη μου να διεκδικω πραγματα ακομα κ τωρα που εχω φτασει 37 χρονων..δεν μασαω γενικα.
πιστευω να καταλαβες ακριβως τι εννοω κ γενικα σορρυ για το σεντονι αλλα ηθελα πολυ να σου εξηγησω καποια πραγματα μπας κ βρεις καμια λυση.
28-09-2016, 14:18 #38
Αυτό που λες ότι αποκτιέται με επιτυχίες είναι το ''υποκατάστατο αυτοπεποίθησης''?
Και ένας πχ που έχει τις βάσεις από την παιδική ηλικία, αλλά τελικά μεγαλώνοντας έχει αποτυχίες?
Γιατί δεν είναι μόνο θέμα αυτοπεποίθησης , πχ επαγγελματικά, θες και ικανότητες, μυαλό κλπ?
Τι γίνεται εκεί , δεν πτοείσαι με τίποτα, επειδή εχεις την γνήσια αυτοπεποίθηση ??
28-09-2016, 15:11 #39
αν δεν πτοεισαι με τιποτα επειδη εχεις την γνησια αυτοπεποιθηση ..πιστευω οτι κατι εχει γινει λαθος κατα την ανατροφη..μαλλον υπερβολικη προσοχη μητερας προς το ατομο σε σημειο που το εχει κανει ναρκισσο!..
πιστευω οτι ειναι ολυ ακραιο το να εχει καποιος τοσο τρομερη αυτοπεποιθηση σε σημειο να μην πτοειται οταν κατι κανει στραβα..υπαρχει κ ενδιαμεση κατασταση που θεωρω οτι ειναι πιο υγιης..
28-09-2016, 15:16 #40
Ναι δίκιο έχεις λάθος το έγραψα το ότι δεν πτοείσαι με τίποτα....δεν πτοείσαι εύκολα ..........
28-09-2016, 15:22 #41WhyAlwaysMe?Guest
28-09-2016, 15:39 #42
ναι αυτο θελω να πω..
28-09-2016, 15:54 #43WhyAlwaysMe?Guest
28-09-2016, 16:09 #44
ΝΑΙ ΜΙΛΗΣΑ..εχτες πηρα ενδοκρινολογο μου ειπε οτι πρεπει να βγει ο θυρεοειδης μου κ μου εγραψε εξετασεις να δει σε τι φαση ειναι..σιγα μη τον βγαλω..να πα να χεστει..
αυριο πρωι θα κανω τις εξετασεις..μετα μιλησα με τον ψυχιατρο κ μυο ειπε μολις της παρω να παω απο κει να μιλησουμε..
αν κ ο ψυχιατρος μου δεν ειναι της φασης να μου δινει φαρμακο αβερτα..πρωτα θα δει κ θα κρινει ..δλδ δνε ειναι του στυλ παρε φαρμακο κ οκ...αν με δει με ηπια συμπτωματα δεν μου δινει..
η αληθεια ειναι οτι εχω μια ομιχλη στο μυαλο..αλλα δεν ειμαι τοσο χαλια οσο εχτες.
εχτες εκλαιγα κιολας.. κ γενικα ειμαι λειτουργικη..δεν ειμαι οπως ημουν σε αλλες υποτροπες.
πιθανον δεν εχω κανει κανονικη υποτροπη.
ειναι απλα φαση..αλλα δεν ξερω που θα οδηγησει..αλλα οπως κ να εχει , ο.τι κ να γινει εφοσον υπαρχει λυση κ παντα το ξεπερναγα ..θελω να πιστευω οτι ολα θα παν καλα..δλδ οκ..κ να πεσω πολυ θα παρω φαρμακο τι να κανω..
28-09-2016, 18:20 #45
Αν και δεν προορίζεται για μένα αυτό, άλλα ναι, έχεις δίκιο ρε γαμώτο! Και δεν είναι η απόρριψη για μένα το, τελικό, να το πω απλά... Είναι ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέλος πάντων λίγο πιό εύκολα μετά απ'την απόρριψη, δηλαδή (στην περίπτωσή μου) να γνωρίσω άμεσα καινούρια κοπέλα! ΟΛΕΘΡΟΣ σκέτος για μένα!