Results 46 to 60 of 217
Thread: Ο "τρόπος " των θεραπευτων
-
28-11-2016, 14:05 #46
Και τι φταις βρε νεφελη μου, επεσες απλά σε εναν κακο ανθρωπο, βαλε ενα χ και προχωρα, σαμπως θα τον παντρευτεις; μηπως θα τον ξαναδεις, ουτε καν να σκεφτεσαι πως χρωστας συγνωμη στον ευατο σου, αυτος σου χρωστα συγνωμη...
- 28-11-2016, 17:05 #47Nefeli28Guest
Το πιστεύεις ότι λυπάμαι που ήρθαν έτσι όλα συτα; Μετά από όλα όσα έγιναν, νιώθω πως μου λείπει ο ίδιος και η διαδικασία. Είχα συνηθίσει τόσο καιρό εκεί. Στον τρόπο του, στον τρόπο σκέψης τον δικό μου, στις αναλύσεις σε όλα όσα κατέθετα από τη ζωή μου....
Είχα και μάλλον ακόμα έχω εξάρτηση από αυτόν τον άνθρωπο. Κι ενώ είναι έτσι όπως το λες " βάλε ένα χ να τελειώνουμε " , είναι τόσο δύσκολο να προχωρήσω.Κι ενώ βλέπω άλλον ειδικό για να βοηθήσω την κατάστασή μου γενικότερα, το μυαλό μου είναι κολλημένο σε κεινον και σε ο,τι συνέβη.
Γιατι ρε παιδιά δεν μπορώ να τα ξεχάσω όλα αυτα;
Γιατί να έχω πάθει τέτοια ζημιά; Έχει νιώσει κανείς σας εξάρτηση από ψυχολόγο -ψυχίατρο; ;;
28-11-2016, 17:39 #48
νεφελη αυτον τον ανθρωπο μαλλον "ψευδως" νομίζεις πως τον ερωτευτηκες η σε υπέβαλλε τόσο που εξαρτηθηκες απο αυτόν, είναι άνδρας έτσι δεν είναι;. Δεν είναι όμως υγιεινό όλο αυτό το ξέρεις και συ η ίδια, είναι αρνητική δυναμη και ξέρω τι εννοείς ακριβώς, μια αρνητική δυμαμη που σε τραβά στην δίνη της . Μην το ψαξεις παραπάνω, ξεκόλλα , είναι αρνητικό όλο αυτο, δεν είναι υγιές, μια "σειρήνα" που σε μαγεψε κατα κάποιον τροπο, αν ενιωθε κατι για σενα δεν θα σου ετρωγε τόσο λεφτά. Ερωτεύσου το καλό .Οχι δεν εχω νιωσει ετσι για κανεναν ψυχιατρο ασε που οι περισσότερες ήταν γυναικες( κλαιω τα λεφτά μου, τίποτα άλλο και πως δεν είδα καλό, είμαι στα ίδια όπως ήμουν από τα 27 που αρχισε η κατασταση αυτη, αυτό μόνο και κοιταζω το μέλλον μου τι θα κανω, σιγα μην κατσω να ασχοληθω περισσότερο τα λεφτα μου κλαιω}
28-11-2016, 18:05 #49Nefeli28GuestΈτσι είναι. Όπως το λες.
Γοητευτηκα από όλα. Ναι είναι άντρας. Τον ένιωσα ως φίλο, εραστή, αδερφό, πατέρα, δάσκαλο. ...τα πάντα.
Ακούμπησα πάνω του υπερβολικό συναίσθημα και του εμπιστευτηκα τα πάντα.Το ενιωθα και τοτε ότι ήταν υπερβολικό όλο αυτό αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι.
Με μάγεψε ο τρόπος του να βλέπει μέσα μου, να με ακούει και να βρίσκει τρόπους να μου δείχνει μονοπάτια.
Στην πραγματικότητα το ήξερα και τότε ότι αυτοπροβαλλοταν και εγκωμιαζε τον εαυτό του και το έργο του σε επικίνδυνο βαθμό.
Με γοήτευσαν τα πάντα. Μπερδεύτηκα με τα πάντα. Δεν ήξερα τι ήταν αλήθεια και τι όχι.
Οτιδήποτε μου έλεγε μετά τι αναιρουσε. Είχα χάσει τα λογικά μου αντί να τα βρίσκω.
Δεν μπορεί να ήταν θεραπεία αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να μου έκανε καλό αυτό. Αφού με διέλυε.
Όταν του έλεγα ότι διαλυομαι, μου έλεγε : ωραία πρέπει να διαλυθείς κι άλλο για να τα βάλεις με τον κακό εαυτό σου.
Δεν την άντεξα αυτή την εξάρτηση ούτε αυτή την παρωδία.
Αποφάσισα να σταματήσω. Έκανα την τελευταία συνεδρία τέλος Σεπτέμβρη.
Πέρασα πολλά στάδια από τότε.
Έμαθα και κάποια πράγματα που αρνιομουν να τα πιστέψω για εκείνον. Ότι έβλεπε κρυφά από μένα τον άντρα μου...
Ότι ήταν παντρεμένος ενώ μου έλεγε ότι ήταν εργένης...
Πόση απάτη πια.....
Δε ν αξίζει το ξέρω να πενθώ για κάτι τόσο τελειωμένο.
Μήπως τελικά δεν πενθω στην ουσία αυτόν αλλά τον τσακισμενο μου εαυτό;
28-11-2016, 19:42 #50
Ποια θεραπεία βρε νεφελη μου και ποιο έργο του; απαντησε μου αν εχεις εναν διαβητικό ασθενή τι κάνεις του δινεις να φαει γλυκά ή του χορηγείς ινσουλίνη να πέσει το σάχαρο; εσενα "γλυκα" σου έδινε που όμως σε οδηγησαν σε ψυχολογικό, διαβητικό κώμα . Ακου αυτο που θα σου πω, δεν εισαι πραγματικά ερωτευμένη μαζί του, ποτε δεν υπήρξες, καποια κουμπια σου βρηκε απλώς και τα μεταχειριστηκε καλά γιατι ο ανθρωπος ρεπει προς το κακο και κανενας μας δεν εξαιρειται απο αυτο, αν ο άλλος βρει όμως τα κουμπια του κακου μας ευατού τοτε μας ελεγχει ολοκληρωτικά, αυτό θες;
28-11-2016, 20:36 #51Nefeli28GuestΑκούω αυτά που λες και κάτι μέσα μου φωνάζει πως έχεις δίκιο. Ναι.Είχε ολοκληρωτικό έλεγχο πάνω μου. Τον άφησα να έχει. Γιατί προφανώς δεν είχα εγώ τη σωστή θωράκιση ή τα σωστά θεμέλια μέσα μου για να μην πέσω σε αυτή την τόσο απόλυτη εξαρτητικη σχέση μαζί του.
Ναι,βρήκε και κουμανταρισε πολύ μεθοδευμενα τα κουμπια του κακού εαυτού μου. Και αφού τα βρήκε με άφησε να πνίγομαι μέσα σε αυτά. Ανοιχτά όλα κι εγώ να ψοφάω...
Ίσως να έχεις δίκιο ότι δεν υπήρξα ερωτευμένη μαζί του. Μα στην ουσία δεν τον γνώρισα ποτέ ως άνθρωπο. Δεν άγγιξε την καρδιά μου.Την εξάρτησή μου άγγιξε. Το. κομμάτι μου που χρειαζόταν στήριξη και βοήθεια.
Τι να πω....
Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι όταν η θεραπευτική σχέση καταλήξει έτσι και καταρρεύσει δυστυχώς ο ασθενής διαλύεται και θέλει πολύ κουράγιο για να ξανασταθει στα πόδια του.
28-11-2016, 20:38 #52Nefeli28GuestΣας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια....
29-11-2016, 10:03 #53
Ποτέ δεν είχες θεραπευτη νεφελη, είχες σχέση εξουσιαστή-εξουσιαζομένης, το λες και μόνη σου σου άγγιξε την εξάρτηση όχι την ψυχή σου, αυτό όμως θες το ρόλο μιας υποτακτικής ή ενός ελεύθερου ανθρώπου όπως σε έφτιαξε ο Θεός; Αν θες το δεύτερο που είναι και το υγιές καλείσαι να αφήσεις την εξάρτηση σου που μπορεί να ηταν η οποιαδήποτε εξάρτηση που θα σε είχε σε δεσμά. Εμπιστεύσου με γιατι τα πέρασα πρωτύτερα και έγινα λίγο πιο σοφή γιατί πόνεσα πολύ και δεν είχα και κανέναν να με συμβουλεύσει, μόνη μου τα πέρασα, η ψυχοθεραπευτρια μου αδιαφορησε καν να μου δωσει δυο συμβουλές σαν γυναίκα προς γυναίκα, εγω όμως σου δίνω γιατι δεν θέλω να υποφέρεις...σε 7 μήνες θα λές πόσο χαζή ήμουν που από την αρχή κάτι μου άρεσε πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο, εγώ τώρα αυτομουτζώνομαι πραγματικά που εχασα τον καιρό μου, άνθρακες ο θησαυρός, τελείως και έξω υπάρχουν πολυ καλύτεροι. Τωρα ομως είσαι ευάλωτη και πρόσεξε μην υποτροπιάσεις αυτόν τον καιρό, γράψου κάπου πχ σε μια σχολή χορού και βάλε εκεί το είναι σου, τι σου αρέσει να κάνεις;
29-11-2016, 12:51 #54Nefeli28GuestΑσχολούμαι με τή μουσική, αυτο είναι το χόμπι μου. Ευτυχώς ξεκίνησα πέρσι μετά από πολλά χρόνια να ξανά ασχολούμαι με αυτό και πραγματικά με βοηθάει πολύ.
Είναι η στιγμή μέσα στη βδομάδα που είμαι καλά. ...αν το πιστεύεις. ..
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Είναι σημαντικό να ακούω πως υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα. Εγώ κλασικα πίστευα ότι μόνο σε μένα έχει συμβεί αυτό.
Είναι καιρός να τον απομυθοποιησω εντελώς....Απλά ξέρω πως χρειάζεται χρόνος...
Είχες παρόμοια εμπειρία;
29-11-2016, 13:55 #55
Τι λες;; νομίζεις πως είσαι η μοναδική στο είδος σου; σε καμιά περίπτωση απλά εγω δεν θα ερωτευομουν ποτέ έναν ψυχοθεραπευτή με αυτές τις ιδότητες που τον ερωτεύτηκες εσύ, εκτός πια και αν εμοιαζε στον Μαικλ Φασμπεντερ, που υποπτεύομαι πως ο δικός σου δεν θα έμοιαζε γενικά δεν μου αρέσουν "οι πνευματικοί" άνδρες αλλά οι εξωστρεφείς που ακούνε Παντελίδη, νομίζω πως ο δικός σου δεν θα ήταν εμφανίσημος, απλά πολλά ιδεολογήματα θα σου έλεγε που είχες ανάγκη να ακούσεις. Μια φορά θα πήγαινα σε έναν τετοιο άνδρα, δευτερη δεν θα με έβλεπε αλλά ο καθένας ενεργεί διαφορετικά και αλλον τύπο ερωτεύομαι εγώ άλλον εσύ. Υπαρχει ενα θεμα εδω " ερωτευμένη με τον ψυχολογο μου" το ' χεις δει;
29-11-2016, 14:20 #56
29-11-2016, 17:54 #57
30-11-2016, 00:12 #58Nefeli28GuestΔεν με φέρνετε σε δύσκολη θέση.
Ήθελα να καταθέσω εδώ δημόσια την ιστορία μου.Νιώθω την ανάγκη να ακούσει ο κόσμος τι συμβαίνει εκεί έξω κι έστω και ένας αν μπει στη διαδικασία να σκεφτεί καλά πριν εμπιστευτεί αυτόν που θα εμπιστευτεί, για μένα είναι κάτι.
Οχι, δεν είχαμε σεξουαλικες σχέσεις.
Όμως όλη η διαδικασία παρέπεμπε σε κάτι περίεργο που δεν μπορούσα να εξηγήσω.Οι αναφορές που έκανε για τη θεραπευτική μας σχέση έμοιαζαν με σχέση ζευγαριού. Μου το έλεγαν κι άλλοι αυτό, φίλοι που μοιραζομουν μαζί τους κάποιους προβληματισμους.
Μου έλεγε συχνά ότι είμαστε σε φάση ενός δημιουργικού έρωτα μεταξύ μας.
Ότι επικοινωνουμε οι δύο μας σε ένα ανώτερο ιδεατό επίπεδο. Ότι με άλλους ασθενείς δεν έκανε τέτοιες συζητήσεις ωραίες.
Μου είχε πει ότι είναι εργένης και τελικά ανακάλυψα ότι ήταν παντρεμένος.
Μου μιλούσε συνέχεια για παλιές του γκομενες. Μου περιέγραφε πως συμπεριφεροταν στις γυναίκες, ότι τους έκανε δώρο ταξίδια και ακριβά ρούχα κι εκείνες λέει γοητευονταν πολύ. Είχε σχέση με παντρεμενες. Εγώ πιστεύω και με θεραπευομενες.
Του είχα ζητήσει να πάμε για καφέ και εκείνο το ΣΚ βρισκόταν εκτός, αλλά δεν το απέκλεισε σαν ενδεχόμενο. Σε άλλη φάση μου είχε πει : "όταν σε παω καποθα μερα για καφέ θα μιλήσουμε γι αυτά και για κείνα. ..."
Μου έλεγε ότι : "κάποτε εμείς οι δυο θα σκοτωθούμε θα δεις"
Κάποτε του είπα ότι θα έβγαινα με τους φίλους μου έξω για τα γενέθλιά μου και μου είπε αν ήμουν Αθήνα θα θελα να ερχόμουν να καθόμουν σε μια γωνιά και να σε παρατηρούσα. ...
Με παραμυθιαζε. Του είπα ότι νομίζω πως τον έχω ερωτευτεί και δεν μπήκε στη διαδικασία να το δούμε και να το επεξεργαστουμε για να βγάλουμε άκρη. Έχω την αίσθηση ότι του άρεσε και το τροφοδοτουσε.
Μου μιλούσε χύμα με πολλές βρισιές λες κι ήμουν ο κολλητός του.
Και φυσικά έλεγε πράγματα που δεν θα έλεγε κανεις θεραπευτής για τη ζωή του. Μάλιστα αυτό το καυχιοταν και θεωρούσε ότι ήταν μοναδικός και διαφορετικός από το "κοπάδι " των θεραπευτων.
Μπορώ να γράψω βιβλίο ναι. ...και ταινία βγαίνει άνετα.
Δεν έχει τελειωμό η ιστορία...
Κάτι φορές μου φαίνεται τόσο αλλοπροσαλλο ότι την έζησα εγώ...
30-11-2016, 01:45 #59
καλα αν εμποιαζε στον Φασμπεντερ νομιζω οι περισσοτερες θα ειμαστε τεζα... εγω παντως δεν ξερω αν θα μπορουσα να μιλησω σε εναν τετοιο ανθρωπο...σαν τον Φασμπεντερ εννοω χαχα
εγω παλι θα επαναληφθω για πολλοστη φορα... πιστευω στην ψυχιατρικη, οχι τοσο στην ψυχολογια...
Τωρα που παιρνω τα αντικαταθλιπτικα βιωνω μια ζεν φαση που δεν ειχα βιωσει ποτε... ολα καλα! και να καταστραφει αυριο ο πλανητης εγω θα πινω καφε στην παραλια. Χαλαρα! με ενα χαμογελο!
Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι βλεπω τα θεματα μου μεσα απο μια αλλη οπτικη----- δηλαδη τα αντικαταθλιπτικα ειναι σα να μου εβαλαν γυαλια με ειδικα φιλτρα να βλεπω τα βασανακια μου πιο αποστασιοποιημενα, πιο ηρεμα, και το παλευω να αποδεχθω καποιες καταστασεις που παλιοτερα μου προκαλουσαν θυμο...
Γιατι εχω φαει με το κουταλι πολλη <<πλυση εγκεφαλου>> απο μια μαμα ψυχωσικη... αλλιως να σου παρουσιαζει τη ζωη η μαμα, αλλιως να τα βλεπεις εσυ...εγω αρμενιζω στραβά ή ο γυαλος ειναι στραβος? τεραστια συγκρουση αυτη...Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
30-11-2016, 01:48 #60