Ο "τρόπος " των θεραπευτων - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 15 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 217
    Senior Member
    Περισσότερη πείρα δεν γίνεται πάνω στο θέμα! Και γω είχα παλαβώσει τότε , τωρα να σκεφτεις ξαναερωτευτηκα με απερριψε ο κυριος , ενας απο τους λογους ειναι πως ειμαι λεει καταθληπτικη και ρομαντικη και απεριποιητη και τα τρια αληθευουν , απεριποιητη απο τοτε που φουντωσε η καταθλιψη τι να γινει, δεν το θέλω ε αυτη την φορα τον ξεπερασα σε χρονο ντετε

Nefeli28
    Guest
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Ο συντροφος σου Νεφελη ειναι υποστηρικτικος??
    Παλιά δεν ήταν τόσο. Και με ο,τι έχει να κάνει με ψυχολογιστικα ήταν πολύ αρνητικός.
    Αλλά από όταν ξεκίνησα την ψυχοθεραπεία (ο θεός να την κάνει ) άρχισε να δείχνει κατανόηση και να είναι πιο κοντά στα θέματα μου.
    Μετά από ότι συνέβη με τον ψυχοτετοιο είναι πιο υποστηρικτικος από κάθε άλλη φορά.
    Να θυμίσω εδώ ότι είχε επισκεφτεί για ένα μήνα περίπου τον ίδιο ψυχοτετοιο χωρίς να το γνωρίζω.
    Μου το αποκάλυψε όταν εγώ αποφάσισα να λήξω τη θεραπευτική αυτή σχέση.
    Μετά από κει και τα όσα συνέβησαν ούτε κι εκείνος τον επισκέφτηκε ξανά.
    Έχω τη στήριξη ναι.
    Το φοβερό είναι ότι τα υπόλοιπα θέματα στη ζωή μου βαίνουν καλώς. Το σπίτι, η δουλειά, τα παιδιά, οι φίλοι που μου έχουν σταθεί πολύ.
    Κι εγώ παρόλα αυτά είμαι στην κατάθλιψη για όσα πέρασα με τον μ@@κα. Το ξέρω ακούγεται κάπως, αλλά έτσι νιώθω. Κι εδώ μπορώ να είμαι ειλικρινής σε όσα μοιράζομαι μαζί σας...
    Νιώθω αδικημένη και εξαπατημενη σε κάτι που αφορά ένα ζήτημα ηθικό, ζήτημα ψυχής ρε παιδιά. ..
    Δεν γίνεται να παίζεις με τις ψυχές των ανθρώπων....

Senior Member
    Quote Originally Posted by take a break View Post
    τωρα να σκεφτεις ξαναερωτευτηκα με απερριψε ο κυριος , ενας απο τους λογους ειναι πως ειμαι λεει καταθληπτικη και ρομαντικη και απεριποιητη και τα τρια αληθευουν ,
    το ρομαντικη γιατι τον ξενερωσε ?????
    τα αλλα 2 να κανω προσπαθεια να τα καταλαβω....
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Γειά σας! Διάβασα όλη τη συζήτηση σας. Σπουδάζω ψυχολογία και αναφορικά με το κλίμα στην ψυχοθεραπεία ο ειδικός οφείλει να καλλιεργεί ένα κλίμα γνησιότητας, άνευ όρων αποδοχής του θεραπευόμενου, που βασίζεται στην ειλικρίνεια. Ο θεραπευτής οφείλει να κατανοεί την οπτική του θεραπευόμενου, να τον σέβεται και να τον αποδέχεται πλήρως ως άνθρωπο. Αυτό σαφώς δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδέχεται ή να συμφωνεί με την συμπεριφορά του θεραπευόμενου. Πέραν αυτού η ιστορία σου η ιστορία σου Νεφέλη, μου θύμισε "Το δήμιο του Έρωτα" κατά ένα μέρος. Την εξάρτηση που νιώθεις εσύ για αυτόν τον αγύρτη, την νιώθω εγώ για τον πρώην σύντροφο μου. Νιώθω θυμό γι αυτόν κι όμως μου είναι αδύνατον να ξεκολλήσω από πάνω του, πράγμα που επιβαρρύνει πολύ την κατάσταση μου. Δώσε έμφαση στην οικογένεια σου, έχεις ανθρώπους γύρω σου για να σε κρατήσουν όρθια. Όσο για την ψυχοθεραπεία προτείνω να την συνεχίσεις με κάποιον άλλο ειδικό. Παρεπιπτόντως στη θέση σου κατά πάσα πιθανότητα θα τον είχα καταγγείλει... η εξάρτηση φοβάμαι πως εγείρει ακραία συναισθήματα θυμού, διότι νιώθεις καθηλωμένη, προδομένη, ανύμπορη και ταυτοχρόνως έτοιμη να εκραγείς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    το ρομαντικη γιατι τον ξενερωσε ?????
    τα αλλα 2 να κανω προσπαθεια να τα καταλαβω....
    Ελα μου ντε βρε μαρα , εδω μου είπε να βγαζω και λιγο στηθος έξω , να είμαι πιο γυναίκα αλλά έχω κατάθλιψη και δεν πολυκοιταζω εμφανισεις ασε τωρα ασχολειται με ενα πιπινι εγω ξεχαστηκα , πανε οι αγκαλιες πανε ολα . Η προσοχη , η αγαπη που εδειχνε αλλα αξιζει αυτος ο ανδρας;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by take a break View Post
    Ελα μου ντε βρε μαρα , εδω μου είπε να βγαζω και λιγο στηθος έξω , να είμαι πιο γυναίκα αλλά έχω κατάθλιψη και δεν πολυκοιταζω εμφανισεις ασε τωρα ασχολειται με ενα πιπινι εγω ξεχαστηκα , πανε οι αγκαλιες πανε ολα . Η προσοχη , η αγαπη που εδειχνε αλλα αξιζει αυτος ο ανδρας;;;
    για να χαριτολογησω λιγο... πιστευω αλλο το ρομαντικη αλλο το πιο γυναικα και αλλο το να δειχνεις στηθος...
    Προφανως εννοουσε οτι σε ηθελε πιοοο σεξυ και ησουν σε μια αλλη σφαιρα πιο θεωρητικη ας πουμε...

Οχι δεν αξιζει!!!! αλλα με την εμφανιση σου να ασχολεισαι, βελτιωνει την ψυχολογια!!!!
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Βρε ναι μου ελεγε " εγω μια γυναίκα θέλω να με αγαπά εμενα και τιποτα αλλο" μολις ειδε το πιπινι την εκανε χα χα πανε τα αλλα ! Ολοι ετσι λενε αλλα θέλουν την σεξι ξανθια η την αισθησιακη μελαχροινη...

Senior Member
    Ερις την νεφελη δεν την συμφερει να τον κυνηγησει αν ηταν ελευθερη ναι πχ οπως ειμαι εγω τώρα όμως θα χει προβλήματα πολλά ασε που αυτός θα την πει φαντασιοπληκτη , βρίσκεις άκρη και θα υποστηριξει πως αυτη τον ερωτευτηκε οπότε η νεφέλη θα περάσει ξανα το ίδιο πράγμα και ψυχολογικα θα την ρίξει πολύ

Senior Member
    Εννοείται πως έχεις δίκιο! Ήταν άνιση η σχέση εξ αρχής! Απλώς εγώ στη θέση της θα προσπαθούσα να ξεσπάσω το θυμό μου! Προφανώς τέτοιου είδους συναισθήματα θα την κάνουν να παλινδρομήσει... αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά ευάλωτη.

Nefeli28
    Guest
    Εννοείται πως θέλω να ξεσπάσω αλλά όσο το ψάχνω βλέπω ότι δεν μπορώ να βρω πουθενά το δίκιο μου και αυτό με τρελαίνει.
    Και στα δικαστήρια να τον πήγαινα πάλι εγώ θα ήμουν η ριγμενη. Δεν θα έβρισκα ποτέ το δίκιο μου εννοείται πως θα με έβγαζε τρελή.
    Τι θα κάνατε στη θέση μου; Έχω απίστευτο θυμό. Και όσο ξέρω ότι δεν μπορώ να τον κυνηγήσω μου τη δίνει ακόμα πιο πολύ.
    Κι όσο σκέφτομαι ότι σε κείνο το γραφείο κάθονται οι κοπέλες κι οι γυναίκες και μυξοκλαινε πιστεύοντας πως τις ακούει και τις αποδέχεται κι εκείνες λιώνουν από την αυθεντία και τις φιλοσοφίες του.....και πιστεύουν στη θεραπεία που τους πουλάει. ...
    Είναι πολύ άδικο να υπάρχουν τέτοιοι τσαρλατανοι.

Senior Member
    Νομίζω ότι είμαι αναγκασμένη να σου πω, πως ίσως θα ήταν καλύτερο να βγάλεις σιγά σιγά το θυμό σου, μετατρέποντας τον σε κάποιο δημιουργικό συναίσθημα. Είναι τετριμμένη η πρόταση μου και ίσως λίγο φιλοσοφικό-φιλολογική, αλλά οτιδήποτε άλλο θα σε πάει πολύ πίσω και είναι πολύ άδικο για σενα, ιδιαίτερα μετά από τόση ταλαιπωρία.

Senior Member
    Κατι δημιουργικο και εργασιοθεραπεια, δυστυχως νεφελη δεν γινεται κατι αλλο με τον νεο ψυχυθεραπευτη σου το συζητησες το θέμα; σου έδωσε κάποια συμβουλή;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    Εννοείται πως θέλω να ξεσπάσω αλλά όσο το ψάχνω βλέπω ότι δεν μπορώ να βρω πουθενά το δίκιο μου και αυτό με τρελαίνει.
    Και στα δικαστήρια να τον πήγαινα πάλι εγώ θα ήμουν η ριγμενη. Δεν θα έβρισκα ποτέ το δίκιο μου εννοείται πως θα με έβγαζε τρελή.
    Τι θα κάνατε στη θέση μου; Έχω απίστευτο θυμό. Και όσο ξέρω ότι δεν μπορώ να τον κυνηγήσω μου τη δίνει ακόμα πιο πολύ.
    Κι όσο σκέφτομαι ότι σε κείνο το γραφείο κάθονται οι κοπέλες κι οι γυναίκες και μυξοκλαινε πιστεύοντας πως τις ακούει και τις αποδέχεται κι εκείνες λιώνουν από την αυθεντία και τις φιλοσοφίες του.....και πιστεύουν στη θεραπεία που τους πουλάει. ...
    Είναι πολύ άδικο να υπάρχουν τέτοιοι τσαρλατανοι.
    Νεφέλη νομίζω οτι πρέπει να επικεντρωθείς πια στα θετικά που πήρες από αυτή την ιστορία. Ξέρω οτι σου ακούγεται γελοίο τώρα αυτό αλλά σίγουρα υπάρχουν και τέτοια, όπως αυτά που έμαθες για τον εαυτό σου μέσα από αυτή την κακή εμπειρία. Προσωπικά είμαι της άποψης οτι τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο, ίσως αυτό το μάθημα ήταν για σένα αυτό που χρειαζόσουν για να βελτιωθείς ως άνθρωπος ή για να δεις ξεκάθαρα τα "αδύνατα" σημεία σου και να σου δωθεί έτσι η δυνατότητα να τα βελτιώσεις.
    Αν προσπαθήσεις να το δεις από αυτή τη σκοπιά ίσως σε βοηθήσει λίγο με το θέμα του θυμού για να μπορέσεις να ξεκολλήσεις. Αυτός ο άνθρωπος σε εκμεταλλεύτηκε και μακάρι να μπορούσες να κάνεις κάτι για αυτό. Εφόσον όμως δεν υπάρχει τρόπος, επικεντρώσου σε σένα. Στο τι κέρδισες εσύ από αυτό, τι έμαθες για σένα. Γιατί κόλλησες τόσο μαζί του; Γιατί τον εξιδανίκευσες; γιατί άφησες τον εαυτό σου τόσο εκτεθειμένο; Είναι κάτι που κάνεις πιθανόν και σε άλλες σχέσεις σου ή πάτησε απλά στην ιδιότητα του και την ανάγκη σου για βοήθεια; Αν καταφέρεις και βρεις απαντήσεις σε αυτά, έχεις ήδη ένα μεγάλο κέρδος.

Nefeli28
    Guest
    Ναι έχετε δίκιο σε ο,τι λέτε.
    Πρέπει να επικεντρωθώ στα καλά. Να σκεφτώ τα θετικά από αυτή την υπόθεση και να τα αξιοποιήσω προς όφελός μου. Μια από τις ασκήσεις που μου έδωσε ο νέος ψυχολόγος είναι να βρω και να γράψω 10 θετικά που αποκόμισα από αυτή τηνα ιστορία.
    Αυτή τη στιγμή αυτό που πραγματικά με κρατάει από την συντριβή, είναι η μουσική που τόσο αγαπώ.
    Απόψε έχουμε μια παράσταση στο Μέγαρο και νιώθω τόσο ευλογημένη που μπορώ να είμαι ανάμεσα σε τοσο ταλαντούχους ανθρώπους και να έχω τέτοιες στιγμές στη ζωή μου....
    Όπως έλεγε και ο Jim Morisson :
    "...music is your only friend
    until the end"

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τη βοήθεια!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    Ναι έχετε δίκιο σε ο,τι λέτε.
    Πρέπει να επικεντρωθώ στα καλά. Να σκεφτώ τα θετικά από αυτή την υπόθεση και να τα αξιοποιήσω προς όφελός μου. Μια από τις ασκήσεις που μου έδωσε ο νέος ψυχολόγος είναι να βρω και να γράψω 10 θετικά που αποκόμισα από αυτή τηνα ιστορία.
    Αυτή τη στιγμή αυτό που πραγματικά με κρατάει από την συντριβή, είναι η μουσική που τόσο αγαπώ.
    Απόψε έχουμε μια παράσταση στο Μέγαρο και νιώθω τόσο ευλογημένη που μπορώ να είμαι ανάμεσα σε τοσο ταλαντούχους ανθρώπους και να έχω τέτοιες στιγμές στη ζωή μου....
    Όπως έλεγε και ο Jim Morisson :
    "...music is your only friend
    until the end"

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και τη βοήθεια!
    χα! Και μένα μου χε δώσει τέτοια άσκηση γιαυτό στο είπα! Καντο και θα δεις θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να το βλέπεις διαφορετικά! Θα αρχίσει να φεύγει ο θυμός.
    Θα σου στείλω σε pm και κάτι άλλο που με βοήθησε έμενα με τον θυμό αν θες, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το βάλω εδώ.

Page 11 of 15 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast