Ο "τρόπος " των θεραπευτων - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 15 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast
Results 166 to 180 of 217
    Senior Member
    Ενα θετικό είναι που είδες οτι ο άνδρας σου στήριξε , δεν εχουμε ολοι αυτην την πολυτέλεια! Δευτερό θετικό που βρήκες το φόρουμ εδω και μοιράστηκες το θέμα μαζί μας και σε ακούσαμε

Senior Member
    Παιδια σας ελεγαν πως εμείς δεν δίνουμε συμβουλές αλλά εσυ ο ίδιος , ο θεραπευόμενος δηλ.να κάνει αυτό που θέλει. Σας το ελεγαν; ενα θα ηθελα να λεγανε στους γονεις μου να εξηγουσανε τι ειναι καταθλιψη για να μην με φωναζουν καθε μερα πως δεν εχω κατι και χω βρει κολπο να μην δουλευω . Οταν η μητερα μου επαθε καρκινο μας καλεσε μεσα ο γιατρος και μας εδωσε οδηγιες εδω σου λενε εισαι ενηλικη τερμα μιλαω με σενα αμα εχεις ομως βαρεια καταθλιψη και χεις και δυο τυρρανικους γονεις εισαι σαν 15 χρονο θες στηριξη

Senior Member
    take a break, έχεις σκεφτεί να πας σε κάποια συνεδρία με τους γονείς σου; Έφοσον, ούτε οι θεραπευτές μας κάνουν τέτοιου είδους κινήσεις, ούτε το περιβάλλον μας, αν το ζητούσαμε ευθαρσώς εμείς οι θεραπευομένοι. Έγω δεν θα το έκανα ποτέ γιατί μου φαίνεται ανώφελο να διανύσω την απόσταση και να τα ξαναβρώ με την οικογένεια μου, αλλά μου φαίνεται ότι έχεις πολύ ανάγκη να σε αποδεχθούν. Φαντάζομαι πως ήδη το έχεις προσπαθήσει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by take a break View Post
    Παιδια σας ελεγαν πως εμείς δεν δίνουμε συμβουλές αλλά εσυ ο ίδιος , ο θεραπευόμενος δηλ.να κάνει αυτό που θέλει. Σας το ελεγαν; ενα θα ηθελα να λεγανε στους γονεις μου να εξηγουσανε τι ειναι καταθλιψη για να μην με φωναζουν καθε μερα πως δεν εχω κατι και χω βρει κολπο να μην δουλευω . Οταν η μητερα μου επαθε καρκινο μας καλεσε μεσα ο γιατρος και μας εδωσε οδηγιες εδω σου λενε εισαι ενηλικη τερμα μιλαω με σενα αμα εχεις ομως βαρεια καταθλιψη και χεις και δυο τυρρανικους γονεις εισαι σαν 15 χρονο θες στηριξη
    νομιζω δεν ειναι ακριβως ετσι...
    εσυ θελεις καποιον να σε συμβουλεψει ή καποιον να σε ακουσει και να σε αποδεχτει ανευ ορων και μεσω του ανοιγματος που εσυ θα κανεις, να αποκτησεις μεγαλυτερη επιγνωση για σενα και να αγαπησεις λιγο-λιγο τον εαυτο σου?

αμα θες συμβουλες, εδωωωω!! εχουμε ολο το know-how και free of charge χαχα εννοειται αστειευομαι...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Εάν σε παρακολουθει συστηματικα ψυχοθεραπευτης ζητας μια συνεδρια με εναν απο τους δυο σου γονεις. Ειναι υπευθυνος για την κουβεντα και τον συντονισμο κατα καποιο τροπο αλλά πανω απο ολα εχεις κανει μια προετοιμασια με τον ειδικο. Εχεις ;
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Ναι το εχω ζητησει και αφενος ο ψυχοθεραπευτης μου λεει πως ειμαι ενηλικη και οι δικοι μου ειναι τοιχος και δεν θα ακούσουν και αφετερου και οι δικοι μου που το ζητω εγω δεν δεχονται, αν με δεχόντουσαν πολλά θα μου περνούσαν, το έχω ανάγκη!

Ναι το εχω ζητησει και αφενος ο ψυχοθεραπευτης μου λεει πως ειμαι ενηλικη και οι δικοι μου ειναι τοιχος και δεν θα ακούσουν και αφετερου και οι δικοι μου που το ζητω εγω δεν δεχονται, αν με δεχόντουσαν πολλά θα μου περνούσαν, το έχω ανάγκη!
    Εμένα ειχε συζητηθει να γινει αλλά το ειχα αφησει ως τελευταια επιλογη. Νιωθεις ικανοποιηση απο τη θεραπευτικη σχεση ; Για αρχη να σου πω οτι οταν χτυπα η διαταραχη την ψυχη ο φοβος ριχνει την αυτο εκτιμηση στα ταρταρα. Οι ταμπελες δε βοηθουν καθολου, ειμαι αδυναμη ή ειμαι ανικανη ή ειμαι μπλα μπλα μπλα ισα ισα ενισχυουν το χαλι που νιωθουμε. Οι γονεις σου ειναι αρνητικοι για καποιο συγκεκριμενο λογο ; υπαρχει καποιο ιστορικο ; εχεις αλλα αδερφια που ασχολουνται ; εχουν καποιο ταμπου με το ζητημα "Ψυχικη Υγεια" ; Εγω επαψα να εξηγω, οσο παλευα με τραυματιζα και στο τελος παντα ενιωθα λιγοτερη.

Senior Member
    Οι γονείς μου ειναι ολίγον αδιαφοροι με όλο το θέμα της κατάθλιψης πιστεύουν πως ειναι μια ιδεα της φαντασίας μου και με ρωτουν γιατι ενω αλλα παιδια δεν είχαν τοσο καλες οικογενειες με πολλους καυγαδες εκεινα ειναι μια χαρα , δουλευουν , παντρευτκανε απο πανω φταιω κιολας που ημουν ευαλωτη αναγνωριζουν πως μου χουν κανει πολλα και πως ποτε δεν ειχαμε ηρεμια και αγαπη αλλα θα πρεπε να το χω ξεπερασει και να προχωρω..ομως οι καυγαδες ειναι καθημερινοι και παλι δεν αλλαζει το κλιμα

Senior Member
    Τake a break οι καυγαδες ρουφανε ενεργεια... οσο μπορεις θα προτεινα να τους αποφευγεις...

οσες φορες σου λενε οι γονεις σου οσα γραφεις, να τους λες οτι δεν ξερουν τα παιδια εκεινα τι θα τους φερει το μελλον και πως το σωμα τους θα εκδηλωσει ολο αυτο το κακο.. καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος!
    Και πες τους οτι χρειαζεσαι βοηθεια, και ιατρικα και ανθρωπινα, για να παρεις τα πανω σου και να προχωρησεις.
    Αν δεν καταλαβαινουν στρεψε αλλου την προσοχη σου... κανε μια βολτα, εναν περιπατο, ενα γυμναστηριο αν αντεχεις...αλλα το πιο σημαντικο πιστευω ειναι να εχεις ενα προγραμμα καθημερινο, το προγραμμα θα σε κραταει σε φορμα και θα σου δινει ρυθμο...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Καταλαβαίνω την ανάγκη σου για αποδοχή, ο τρόπος που αναφέρεσαι στην αποδοχή σου από την οικογένεια σου, είναι σαν να το θεωρείς απαραίτητο για τη βελτίωση της κατάστασης σου. Εγώ απέρριψα την οικογένεια μου εδώ και χρόνια, οπότε δεν με νοιάζει τόσο η αποδοχή... δυστυχώς εγώ ψάχνω αλλού την αποδοχή και πέφτω πάνω σε τοίχους!
    Αδέρφια έχεις;

Οι γονείς μου ειναι ολίγον αδιαφοροι με όλο το θέμα της κατάθλιψης πιστεύουν πως ειναι μια ιδεα της φαντασίας μου και με ρωτουν γιατι ενω αλλα παιδια δεν είχαν τοσο καλες οικογενειες με πολλους καυγαδες εκεινα ειναι μια χαρα , δουλευουν , παντρευτκανε απο πανω φταιω κιολας που ημουν ευαλωτη αναγνωριζουν πως μου χουν κανει πολλα και πως ποτε δεν ειχαμε ηρεμια και αγαπη αλλα θα πρεπε να το χω ξεπερασει και να προχωρω..ομως οι καυγαδες ειναι καθημερινοι και παλι δεν αλλαζει το κλιμα
    Θελεις να ανοιξεις ενα δικο σου Thread ; Αν καταλαβα καλα ναι μεν ειναι σε αρνηση και εχουν αυτα τα επιχειρηματα αλλά απο την αλλη σε βοηθουν οικονομικα με τις συνεδριες ; Συνηθως αντι να αποδεχθουν το διαφορετικο νιωθουν πως κατηγορουνται για λαθος μεγαλωμα και μπαινουν σε αμυνα. Συμφωνω με τη Μαρα και τους τροπους αντιμετωπισης.

Senior Member
    Παιδια εχω περιεργη οικογενεια ειμαι μοναχοπαιδι! Η μαμα υπερπροστατευτικη , ο πατερας αδιαφορος σε ολα, η μαμα εξαιρετικα φοβικη και μου το μετεδωσε ολο αυτο ο πατερας δε αφοβος δεν καταλαβαινει τιποτα ουτε φοβαται ενα μειγμα περιεργο οι δυο τους

Senior Member
    take a break, αισθάνομαι ότι πέρα από την αποδοχή, σου χρειάζεται και αγάπη.... θα σε ρωτήσω ξανά, γιατί το θεωρώ σοβαρό... Πιστεύεις πως η αποδοχή και η στήριξη από τους γονείς σου θα σε φέρει πιο κοντά στην ίαση;

Senior Member
    Θεωρω πως αν απομακρυνόμουν απο αυτούς θα γινόμουν καλά αλλά δεν έχω τις δυναμεις να φύγω

Senior Member
    Ρωτησα τον γιατρο μου χτες για ψυχοθεραπεια και μου ειπε πως βοηθαει ειδικα καποιες μορφες αγχους και καταθλιψης αλλα φτανει να βρεις ανθρωπο να ξερει να κανει ψυχοθεραπεια σωστη οι περισσοτεροι μου λεει δεν ξερουν και που να βρεθει; πρεπει να παιρνει στροφες ο γιατρος να σε καταλαβει ο ειδικος και φυσικα να ειναι και Ανθρωπος! Πολυ μου ειπε πως βοηθουν και τα φαρμακα. Ο συνδυασμος ειναι το καλυτερο αλλα με εναν καλο ειδικο ο κακος ειδικος σε περιπλεκει χειροτερα το πιστευω !

Page 12 of 15 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast