Έλλειψη ερωτικής ζωής - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Senior Member
    Με την εγγύτητα εννοώ ότι, μόνο από κοντά μπορείς να έχεις μια αληθινή επικοινωνία, η κουβέντα περι ερωτικού μέσω κινητού ή ιντερνετ... δεν σημαίνει και πολλά. (άποψη μου) Έχει πολύ μεγάλη διαφορά να νιώθεις αυτόν /-η που θέλεις κοντά σου, να βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο σου μιλά με τη γλώσσα του σώματος, να αντιμετωπίζεις τις αντιδράσεις του /της. Δεν είναι κακό να είσαι ντροπαλός, απλώς καλό θα ήταν να αφεθείς λιγάκι... να κοινωνικοποιηθείς όσο μπορείς... ασχέτως με τον αν οι γνωριμίες σου θα κινηθούν προς το ερωτικό... τουλάχιστον για αρχή. Και πάλι νιώθω ότι δεν έχεις κίνητρα, αλλά γιατί;

Junior Member
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Με την εγγύτητα εννοώ ότι, μόνο από κοντά μπορείς να έχεις μια αληθινή επικοινωνία, η κουβέντα περι ερωτικού μέσω κινητού ή ιντερνετ... δεν σημαίνει και πολλά. (άποψη μου) Έχει πολύ μεγάλη διαφορά να νιώθεις αυτόν /-η που θέλεις κοντά σου, να βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο σου μιλά με τη γλώσσα του σώματος, να αντιμετωπίζεις τις αντιδράσεις του /της. Δεν είναι κακό να είσαι ντροπαλός, απλώς καλό θα ήταν να αφεθείς λιγάκι... να κοινωνικοποιηθείς όσο μπορείς... ασχέτως με τον αν οι γνωριμίες σου θα κινηθούν προς το ερωτικό... τουλάχιστον για αρχή. Και πάλι νιώθω ότι δεν έχεις κίνητρα, αλλά γιατί;
    Ναι σε αυτό συμφωνώ ότι είναι πολύ μεγάλη διαφορά στην αληθινή επικοινωνία απλά έστω και για εμπειρία σου δίνει κάτι, το να έχεις έστω και απομακρυσμένη επαφή. Τι παρατηρείς δηλαδή στο "πρόσωπο" μου? Ότι είναι σαν να μην έχω λόγο να κάνω μια τέτοια κίνηση?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nerazzurri View Post
    Ναι, πολύ σωστά και δυστυχώς παρότι ξέρω τον τρόπο δεν προχωράω στην υλοποίηση. Δεν προχωράω στην υλοποίηση γιατί πάντα όταν φτάνει η "δύσκολη" ώρα δειλιάζω και απομακρύνομαι επειδή δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον φόβο-άγχος που προκύπτει από μια τέτοια κατάσταση. Εκεί είναι η όλη ουσία που μπορεί να την καταλαβαίνω αλλά δεν "παλεύω" ουσιαστικά αυτό που με φοβίζει. Όλο λέω κάθε φορά πως πρέπει να αλλάξω και να το πάρω αλλιώς, ποτέ δεν το κάνω πράξη. Και αυτό το αποτέλεσμα που προκαλείται στη ζωή μου δυστυχώς με πληγώνει. Αλλά μια μέρα θα αλλάξω και θα κάνω τα πράματα χωρίς πολλά πολλά, κατευθείαν στο ζουμί και σε αυτό που θέλω και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχω τον όποιο στόχο έχω.

Νομίζω στην περίπτωση μου δεν ισχύει αυτό γιατί έχω μιλήσει στη ζωή μου πάρα πολύ με κορίτσια και μιλάω συνέχεια καθημερινά στην δουλειά μου. Φίλες κολλητές που να βγω δεν έχω αλλά και πάλι δεν νιώθω ότι υστερώ σε αυτό το κομμάτι. Ερωτικά ναι έχω μιλήσει με κορίτσια αρκετά, αλλά όχι από κοντά ( μέσω τηλεφώνου, ίντερνετ κτλ. ), επειδή όποτε "έχτιζα" μια σχέση με κάποια στο τέλος το άφηνα επειδή ντρεπόμουν και δίσταζα.
    Κοιτα, για να πουμε και του στραβου το δικιο, οι ανθρωπινες σχεσεις δεν βγαινουν με manuals ουτε με οδηγιες χρησης. Δεν ειναι αντικειμενο που μαθαινουμε να το χειριζομαστε και τελος.
    Αρα ηδη σε αυτο που λες οτι ξερεις τον τροπο και μια μερα θα βρεις το θαρρος να προχωρησεις και να πετυχεις, κατα τη γνωμη μου εχεις κανει λαθος. Διοτι το βλεπεις μονομερως, απο τη δικη σου μερια, αγνοεις οτι οπως και η φιλικη, η ερωτικη σχεση ειναι παρε-δωσε αναμεσα σε 2 ανθρωπους, που θελει χρονο, θετικη διαθεση και σεβασμο. Εσυ εισαι ανοιχτος? το ξαναλεω και επιμενω, φιλες εχεις? να παρεις τηλεφωνο μια φιλη σου και να της πεις ολα οσα μας λες εδω? να καλεσεις 2 φιλες σου σπιτι να δειτε τηλεοραση και να φατε? να πας ενα σινεμα με μια κοπελα χαλαρα χωρις να σε τριβελιζει το ερωτικοσεξουαλικο?
    Αυτα να δουλεψεις!
    Δεν προκειται ποτε να βρεις καμια να της πεις πχ εχω ωραιο σπιτι, θες να το δεις? και να δεχτει αυτη, να ερθει, και μετα να περιμενεις οτι θα κανεις νορμαλ σχεση.
    Αυτα ειναι ειτε στις ταινιες και στα αρλεκιν ειτε το τζακποτ στο λαχειο της καθημερινοτητας.

Και να γνωρισεις μια κοπελα που σε ενδιαφερει ερωτικα, την προσεγγιζεις φιλικα, δειχνεις ενδιαφερον χαλαρα και αθωα! Αλλιως υπαρχει περιπτωση να σε περασει για λιγουρι και οπου φυγει φυγει. Επομενως εξασκησου στο φιλικο κομματι ΚΙ ΑΛΛΟ, συνεχισε το, και μην αγχωνεσαι. Οταν εισαι ετοιμος, και κλικαρεις με καποια, απλα θα γινει, χωρις να το εχεις υπεραναλυσει προηγουμενως.
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Banned
    δε νομιζω οτι ο σκοπος μιας σχεσης ειναι η επικοινωνια
    ο σκοπος ειναι να παραμεινει καπιος/α μαζι σου

οι ανθρωποι δε πλησιαζουν ευκολα αυτον που μιλα πολυ σοβαρα τους ελκει αυτος που ειναι χαβαλες ναι στα λογια τους χαλαει και στη πραξη του μιλουν ολο και περισσοτερο.

Senior Member
    Ναι σε αυτό συμφωνώ ότι είναι πολύ μεγάλη διαφορά στην αληθινή επικοινωνία απλά έστω και για εμπειρία σου δίνει κάτι, το να έχεις έστω και απομακρυσμένη επαφή. Τι παρατηρείς δηλαδή στο "πρόσωπο" μου? Ότι είναι σαν να μην έχω λόγο να κάνω μια τέτοια κίνηση?
    Τα κίνητρα τα ανέφερα στο κομμάτι που αφορά ότι είσαι "παρατηρητής" στη ζωή σου όπως είπες. Απλώς πιστεύω πως για να έρθει κάτι στη ζωή μας, χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον, προσπάθεια κτλ. Τουλάχιστον στη δική μου ζωή δεν έχει έρθει τίποτα ουρανοκατέβατο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    δε νομιζω οτι ο σκοπος μιας σχεσης ειναι η επικοινωνια
    ο σκοπος ειναι να παραμεινει καπιος/α μαζι σου

οι ανθρωποι δε πλησιαζουν ευκολα αυτον που μιλα πολυ σοβαρα τους ελκει αυτος που ειναι χαβαλες ναι στα λογια τους χαλαει και στη πραξη του μιλουν ολο και περισσοτερο.

Αν δεν επικοινωνείς με κάποιον, πως θα παραμείνετε μαζί;

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με τον χαβαλέ και τον σοβαρό;

Junior Member
    Τα κίνητρα τα ανέφερα στο κομμάτι που αφορά ότι είσαι "παρατηρητής" στη ζωή σου όπως είπες. Απλώς πιστεύω πως για να έρθει κάτι στη ζωή μας, χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον, προσπάθεια κτλ. Τουλάχιστον στη δική μου ζωή δεν έχει έρθει τίποτα ουρανοκατέβατο!
    Ναι είναι αλήθεια ότι νιώθω σαν να μην έχω κίνητρα και η παρατήρηση σου ήταν σωστή. Επίσης συμφωνώ στο ότι χρειάζονται οι προυποθέσεις που ανέφερες για να έρθει κάτι στη ζωή μας αλλά όχι πάντα. Δηλαδή οκ αν δεν διαβάσεις στην σχολή σου ή δεν δουλέψεις στην δουλειά σου δεν θα πάρεις πτυχίο και δεν θα πληρωθείς αντίστοιχα. Αλλά κάποια πράματα εξαρτώνται και από την τύχη ( μοίρα ή δεν ξέρω πέστο όπως θες ) που σε κάποιους που μπορεί να προσπαθούν ( ή να το αξίζουν ) η ζωή να τους ταλαιπωρεί και σε κάποιους άλλους που ισχύει το αντίθετο να τους τα δίνει εύκολα. Και δεν αμφησβιτώ την δική σου περίπτωση, που κατάφερες να πετύχεις κάποια πράγματα με προσπάθεια, τα πέτυχες και μπράβο σου. Απλά αναφέρω κάποια παραδείγματα. Από την άλλη, χωρίς να θέλω να "μηδενίσω" την κατάσταση, νιώθω ότι η ζωή θέλει απλά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό να επιλέγουμε τι θέλουμε. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις και αναλώνεσαι τόσο το χειρότερο και επειδή δυστυχώς είμαι άνθρωπος που σκέφτεται αρκετά και δεν θα γίνω "ευθύς" και "κάθετος" εύκολα με τους ανθρώπους, θέλω να υπάρχει μια διαδικασία, ένας ρομαντισμός ( στις σχέσεις ) και γενικά δεν μου αρέσει η "ψύχρα", πλέον όμως το πιστεύω ότι πρέπει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να μην το "κουράζουμε" πολύ. Και αυτό γιατί έτσι μου έχει δείξει η κοινωνία και οι άνθρωποι και ξέρω ότι θα μου απαντήσεις πως, γιατί να γίνεις σαν την κοινωνία και να μην είσαι περήφανος που είσαι ξεχωριστός? Είμαι περήφανος αλλά δεν θα είμαι περήφανος ΑΝ ( γιατί δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η τύχη μας ) μείνω μόνος μου στη ζωή.

Banned
    Δεν νομίζω ότι μπορώ να σου δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση στο ποια είναι η ρίζα της. Εκείνο που μου έχει έρθει στο μυαλό όμως είναι το ότι δεν κυνηγάω πάντα τα πράματα στη ζωή μου. Σαν να περιμένω να έρθουν μόνα τους και εγώ "παρατηρώ" το τι συμβαίνει. Με αγχώνει το πως θα συμπεριφερθεί η κοπέλα που θα έχω στην πορεία, ποια θα είναι η εντύπωση της για εμένα και γενικά ντρέπομαι γενικά σε κάτι απλό δηλαδή όταν θα πρέπει να την φιλήσω κτλ. Άσχημη εμπειρία όχι δεν είχα ποτέ έτσι ώστε να πω ότι υπήρχε ένα τραυματικό γεγονός, το θυμάμαι από μικρός που το είχα και δεν πλησίαζα ( από κοντά ) ερωτικά τα κορίτσια. Εγγύτητα εννοείς αν μπορούσα να είχα μια κοπέλα που να είχα καλή σχέση και να ερχόμασταν κοντά έτσι ώστε να αισθανόμουν καλύτερα?
    Μήπως δεν τις ήθελες πολύ τις κοπέλες αυτές και κώλωνες? Γιατί οκ, ένας μέσος άντρας θα κάνει κίνηση και ας μην τρελαίνεται κιόλας, αλλά μπορεί να μην ανήκεις στο μέσο όρο και να θες παραπάνω συναίσθημα για να λειτουργήσεις , λέω τώρα δεν ξέρω......

Ούτε και εγώ κυνηγούσα τίποτα να σου πω την αλήθεια, όταν πήγα για σπουδές δεν έκανα τίποτα στο επίπεδο κοινωνικοποίησης και όπως ήταν φυσικό δεν ήρθε τίποτα.............απλώς πιστεύω ότι το ερωτικό κομμάτι είναι πιο εύκολο από το φιλικό , διότι αν υπάρχει μια έλξη, έρωτας όπως θες πες το , θα σε κινητοποιήσει κιόλας, η έλξη δεν είναι το κίνητρο?
    Last edited by cdeleted29517; 22-12-2016 at 05:19.

Junior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Μήπως δεν τις ήθελες πολύ τις κοπέλες αυτές και κώλωνες? Γιατί οκ, ένας μέσος άντρας θα κάνει κίνηση και ας μην τρελαίνεται κιόλας, αλλά μπορεί να μην ανήκεις στο μέσο όρο και να θες παραπάνω συναίσθημα για να λειτουργήσεις , λέω τώρα δεν ξέρω......

Ούτε και εγώ κυνηγούσα τίποτα να σου πω την αλήθεια, όταν πήγα για σπουδές δεν έκανα τίποτα στο επίπεδο κοινωνικοποίησης και όπως ήταν φυσικό δεν ήρθε τίποτα.............απλώς πιστεύω ότι το ερωτικό κομμάτι είναι πιο εύκολο από την άποψη του φιλικού , διότι αν υπάρχει μια έλξη, έρωτας όπως θες πες το , θα σε κινητοποιήσει κιόλας, η έλξη δεν είναι το κίνητρο?
    Κοίτα πολλές από αυτές όντως δεν τις ήθελα πολύ σε σημείο να πω ότι τις σκέφτομαι όλη μέρα και είμαι ερωτευμένος. Από την άλλη όμως υπάρχει και ο σεξουαλικός παράγοντας ο οποίος κινητοποιεί και στην περίπτωση μου μιας και έλλειπε δεν θα ήταν άσχημο να υπήρχε. Πάντως σίγουρα πιστεύω ότι παίζει ρόλο η παρατήρηση σου.

Στο τελευταίο κομμάτι εννοείς να υπάρχει έρωτας προς μια κοπέλα έτσι ώστε να θέλω πραγματικά να κάνω κίνηση έχοντας αυτό βασικό κίνητρο?

Senior Member
    Ναι είναι αλήθεια ότι νιώθω σαν να μην έχω κίνητρα και η παρατήρηση σου ήταν σωστή. Επίσης συμφωνώ στο ότι χρειάζονται οι προυποθέσεις που ανέφερες για να έρθει κάτι στη ζωή μας αλλά όχι πάντα. Δηλαδή οκ αν δεν διαβάσεις στην σχολή σου ή δεν δουλέψεις στην δουλειά σου δεν θα πάρεις πτυχίο και δεν θα πληρωθείς αντίστοιχα. Αλλά κάποια πράματα εξαρτώνται και από την τύχη ( μοίρα ή δεν ξέρω πέστο όπως θες ) που σε κάποιους που μπορεί να προσπαθούν ( ή να το αξίζουν ) η ζωή να τους ταλαιπωρεί και σε κάποιους άλλους που ισχύει το αντίθετο να τους τα δίνει εύκολα. Και δεν αμφησβιτώ την δική σου περίπτωση, που κατάφερες να πετύχεις κάποια πράγματα με προσπάθεια, τα πέτυχες και μπράβο σου. Απλά αναφέρω κάποια παραδείγματα. Από την άλλη, χωρίς να θέλω να "μηδενίσω" την κατάσταση, νιώθω ότι η ζωή θέλει απλά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό να επιλέγουμε τι θέλουμε. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις και αναλώνεσαι τόσο το χειρότερο και επειδή δυστυχώς είμαι άνθρωπος που σκέφτεται αρκετά και δεν θα γίνω "ευθύς" και "κάθετος" εύκολα με τους ανθρώπους, θέλω να υπάρχει μια διαδικασία, ένας ρομαντισμός ( στις σχέσεις ) και γενικά δεν μου αρέσει η "ψύχρα", πλέον όμως το πιστεύω ότι πρέπει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να μην το "κουράζουμε" πολύ. Και αυτό γιατί έτσι μου έχει δείξει η κοινωνία και οι άνθρωποι και ξέρω ότι θα μου απαντήσεις πως, γιατί να γίνεις σαν την κοινωνία και να μην είσαι περήφανος που είσαι ξεχωριστός? Είμαι περήφανος αλλά δεν θα είμαι περήφανος ΑΝ ( γιατί δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η τύχη μας ) μείνω μόνος μου στη ζωή.

Αρχικά, με την τελευταία μου φράση δεν ήθελα να υπερτονίσω το ότι εγώ εχώ πετύχει κάτι στη ζωή μου, ήθελα να τονίσω πως το κατάλληλο περιβάλλον δημιουργεί και τις κατάλληλες συνθήκες στην μοίρα ή στην τύχη όπως είπες παραπάνω. Σκέψου, απλώς έναν άνθρωπο κρυμμένο στη μαύρη τρύπα του, χωρίς να γυρνά το κεφάλι του στο φως, ότι όμορφο και να περάσει από δίπλα του δεν θα το δεί. Ο καθένας προσπαθεί διαφορετικά, ή νομίζει ότι προσπαθεί, ή ακόμη κάνει και πισωγυρίσματα... όλα είναι σχετικά και δεν υπάρχουν συνταγές. Αν εσύ επιλέξεις να μείνεις μόνος, θα μείνεις... ή ακόμη μπορεί να είσαι ανάμεσα σε δεκάδες άτομα και να νιώθεις και πάλι μόνος. Είσαι στην κατάλληλη ηλικία, άδραξε τη ζωή και δόμησε την προσωπικότητα σου με όμορφες εμπειρίες και βιώματα. Τα άσχημα υπάρχουν παντού, αλλά προσπάθησε να τα βλέπεις μόνο στην πραγματική τους έκταση, μην τους δίνεις παραπάνω χώρο στη ζωή σου, από όσο είναι αναγκαίο.

Banned
    Εγώ κατάλαβα ότι είσαι μια χαρά γενικότερα, βγαίνεις , δεν είσαι κλεισμένος μες στο σπίτι, αλληλεπιδράς με κόσμο, είχες γνωριμίες με κοπέλες...
    Άρα το ''πρόβλημα'' είναι ότι δεν προχώρησαν αυτές οι επαφές και όχι ότι δεν υπήρχαν αυτές οι επαφές....
    Άρα και σε μια δραστηριότητα να πας, και αποκτήσεις μια φίλη ,κατά πόσο θα επιδίωκες κάτι ερωτικό με την φίλη ή με την γνωστή της φίλης πχ?

Εγώ έλξη εννοώ......θέλω να σε βλέπω και έχω σεξουαλική επιθυμία, τώρα σε τι βαθμό δεν ξέρω...Αν αυτά δεν τα χεις νιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό, λογικό δεν είναι να να το αφήνεις από την στιγμή που είσαι εσωστρεφής? με δεδομένο δηλαδή ότι ένας ντροπαλός άνθρωπος δεν είναι και η καλύτερή του όλα αυτά, θα βγει από το καβούκι του, αν αξίζει τον κόπο....τώρα θα μου πεις και αυτό τι είναι λειτουργικό? πρέπει να πέσω ξερός από έρωτα για να κάνω κάτι, να προσεγγίσω μια κοπέλα ? ε δεν έχω απάντηση........Αλλά με μια κατάλληλη που θα την θέλεις, αν αυξήσεις τις γνωριμίες σου, μπορεί να την κυνηγήσεις, αυτή να είναι το κίνητρό σου.......

Αν το χεις νιώσει για κοπελες και παρόλα αυτά τις άφηνες δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσουν οι γνωριμίες όσο το να επικεντρωθείς στο φόβο/κοπέλα......και το θεωρώ πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις αυτό μόνος σου, γιατί ότι μας αγχώνει είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουμε παρά να βρεις κίνητρα να μπεις στη φάση ξεκινάω μια δραστηριότητα, μιλάω περισσότερο, γνωρίζω νέο κόσμο κλπ......
    Για τα κίνητρα έχω να πω ότι βολευόμαστε σε μια κατάσταση, γιατί και χωρίς σχέση δεν πεθαίνεις κιόλας και αυτή είναι η παγίδα της υπόθεσης.......Και για να συνοψίσω άλλο δεν έχω διάθεση , κίνητρα κλπ να κυνηγήσω να κάνω μια σχέση γενικά και αόριστα και άλλο με αγχώνει κάτι δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω οπότε το αφήνω κιόλας ....

Banned
    Αν δεν επικοινωνείς με κάποιον, πως θα παραμείνετε μαζί;

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με τον χαβαλέ και τον σοβαρό;
    το να μη σε καταλαβαινει καπιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να του τραβηξεις το ενδιαφερουν αφου οσο πιο πολα καταλαβαινει τοσο πιο πολυ σε βαριεται

Member
    Φίλε μου μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω αρκετά. Έχω ζήσει παρόμοια κατάσταση, και κατάφερα να βγω από όλο αυτό. Τι εννοώ: Είχα περάσει φάσεις τις ζωής μου όπου έχασα όλους μου τους φίλους λόγο του ότι απλώς δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι διότι φοβόμουν και ντρεπόμουν. Από το 1ο έτος και μετά από προσπάθεια όχι μόνο τους ξανά βρήκα, αλλά έκανα τόσες πολλές γνωριμίες που πλέον δε ξέρω με ποιόν να πρωτοβγώ για καφέ!
    Για τις κοπέλες τώρα: Είμαι και εγώ φουλ ντροπαλός και έχω την ίδια ακριβώς αίσθηση με εσένα. Μέχρι πέρσι τα 22(τώρα είμαι 23) δεν είχα καμία επαφή με γυναίκες. Και η αλήθεια είναι ότι δε με ενοχλούσε και τόσο πολύ διότι περνούσα όμορφα με τη παρέα μου. Στα 22 ξαφνικά μου ήρθε η όρεξη να βρω μια κοπέλα, και όντως την βρήκα, και κάναμε και σχέση.
    Τι θέλω να σου πω μέσα από τη δικιά μου ιστορία: Ότι ίσως ακόμα δεν νιώθεις 100% έτοιμος για να μπεις σε μια σχέση σοβαρή, όπως τη θέλεις εσύ. Και αυτό δεν είναι κακό. Όταν νιώσεις έτοιμος θα το καταλάβεις, και τότε θα δεις ότι θα έρθει και η σχέση. Δεν χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου. Είσαι ακόμα πολύ νέος: Ζήσε τη ζωή σου, πέρνα καλά με τη παρέα σου, κάνε τα χόμπι σου, και πίστεψε με θα νιώσεις έτοιμος για μια σχέση και θα την κάνεις :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    το να μη σε καταλαβαινει καπιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να του τραβηξεις το ενδιαφερουν αφου οσο πιο πολα καταλαβαινει τοσο πιο πολυ σε βαριεται
    Οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα για να τους βαριόμαστε. Η κατανόηση και η επικοινωνία είναι το μέσο για να δεθείς με κάποιον. Όταν ενδιαφέρεσαι για κάποιον δεν τον βαριέσαι, γιατί η ζωή, σου δίνει κάθε μέρα καινούργια πράγματα να κάνεις, καινούργιες εμπειρίες για να μοιραστείς και να ανανεωθείς. Όταν βαριέσαι τους άλλους βαριέσαι κυριώς τον εαυτό σου και δεν μπορεις να στηρίξεις τις επιλογές σου... (Δεν μιλάω για τυχαίους ανθρώπους, μιλάω για αυτούς που έχει επιλέξει να έχεις δίπλα σου).

Επίσης, είμαστε εκτός θέματος και χαλάμε το θέμα του Nerazzurri!

Junior Member
    Αρχικά, με την τελευταία μου φράση δεν ήθελα να υπερτονίσω το ότι εγώ εχώ πετύχει κάτι στη ζωή μου, ήθελα να τονίσω πως το κατάλληλο περιβάλλον δημιουργεί και τις κατάλληλες συνθήκες στην μοίρα ή στην τύχη όπως είπες παραπάνω. Σκέψου, απλώς έναν άνθρωπο κρυμμένο στη μαύρη τρύπα του, χωρίς να γυρνά το κεφάλι του στο φως, ότι όμορφο και να περάσει από δίπλα του δεν θα το δεί. Ο καθένας προσπαθεί διαφορετικά, ή νομίζει ότι προσπαθεί, ή ακόμη κάνει και πισωγυρίσματα... όλα είναι σχετικά και δεν υπάρχουν συνταγές. Αν εσύ επιλέξεις να μείνεις μόνος, θα μείνεις... ή ακόμη μπορεί να είσαι ανάμεσα σε δεκάδες άτομα και να νιώθεις και πάλι μόνος. Είσαι στην κατάλληλη ηλικία, άδραξε τη ζωή και δόμησε την προσωπικότητα σου με όμορφες εμπειρίες και βιώματα. Τα άσχημα υπάρχουν παντού, αλλά προσπάθησε να τα βλέπεις μόνο στην πραγματική τους έκταση, μην τους δίνεις παραπάνω χώρο στη ζωή σου, από όσο είναι αναγκαίο.
    Διάβασα αυτά που έγραψες και συμφωνώ απόλυτα σε όλα. Εκείνο που πρέπει να γίνει σε επόμενο στάδιο είναι να αρχίσουν να κατανοούνται και από εμένα τον ίδιο πραγματικά. Δηλαδή ωραία η διαπίστωση αλλά στη πράξη πρέπει να το δείξω, αν θέλουμε να μιλάμε επί της ουσίας. Επίσης στο τελευταίο που είπες, να μην δίνω παραπάνω χώρο στη ζωή μου σε άσχημα πράγματα, είναι νομίζω και μια κατάσταση που "μπαίνω" με το μυαλό μου και με κάνει να στενοχωριέμαι ή να νευριάζω. Δηλαδή με τον εαυτό μου νευριάζω ουσιαστικά σκεπτόμενος τα λάθη που μπορεί να έκανα παλιά ή την ανασφάλεια που νιώθω τώρα και με καταρρακώνει.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast