Results 46 to 60 of 106
Thread: Κοινωνικη δικτύωση
-
25-12-2016, 23:37 #46
Φανταζεστε να βρω καμια παρεα της προκοπης και να τους αρχισω στο μπλα μπλα για σχιζοφρενεια και Αλις Μιλλερ? ή για ιδψ?? θα με κοιτανε σαν ουφο...
Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
- 25-12-2016, 23:43 #47Miliva21Guest
Ναι ναι εντάξει το παραδέχομαι ...Ίσως είμαι πιο σοβαρή κ ωριμη γ την ηλικία μου....Δεν είμαι το στυλ ενώ κάνω μανικιούρ να μιλάω πέντε ώρες στο τηλέφωνο με τη φίλη μου σχολιάζοντας τι ρούχα φορούσε η κικιτσα στο παρτυ...αν χούφτωσε ο Μήτσος τη τασουλα ....ενώ θαβω τον μαλακά τον γκομενο μου διαβάζοντας παράλληλα τα άστρα και τα ζώδια για να δω αν έχω αναδρομο έρμη και αν είναι καλή μερα για το ζώδιο μου να πεταχτώ μέχρι το περίπτερο για να πάρω το κοσμοπολιταν και να κουτσομπολεψω ύστερα με τη φίλη μου τα νέα των σελεμπριτις......Ναι..εννοείτ αι ότι θα μιλήσω για μαγαζιά κ ρούχα.. για το που ψωνιζω...ποια είναι τα ωραιότερα μπαρ π έχω βγει...Ναι θα σχολιάσω με τη φίλη μου τη συμπεριφορά καποιου αν με έχει ενοχλήσει αλλά δν θα αναλωθώ σε ηλιθια κουτσομπολιά...θα τη ρωτήσω στη πλάκα και ανάλαφρα τι ζωδιο ειναι ο γκομενος που της αρεσει για να σχολιάσουμε παρόλο π δεν δίνω σημασία σε ζώδια.....και τη πλάκα μας θ κάνουμε...αλλά δεν είμαι ΜΟΝΟ αυτό...!!!!! Προβληματιζομαι, σκέφτομαι .....αναλύω τα πράγματα παραπάνω( π ίσως δν θα έπρεπε )...Θέλω να συζηταω και για πιο ουσιαστικά πράγματα ....και να σου πω ρε φίλε...ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΊΜΑΙ ΕΤΣΙ....λες να μην βλέπω τιΣ περισσοτερες συνομηλικες μου τι θέματα συζητάνε και με τι βλακειες αναλωνονται...αλλά όμως μόνο με βλακειες .....!!!!! Και τπτ παραπανω....λες να μην έχω σκεφτεί ότι ίσως είμαι πιο ουσιώδης και προβλημάτισμενη κ ότι δεν ταιριαζω...?? Με έχει προβλημάτισει...αλλά τι να κάνω ....τέτοιες παρεες που είναι ΜΟΝΟ έτσι και δν μπορουν να συζητησουν κ κτ πιο ουσιαστικο δεν τις θέλω καταβαθος....δεν μπορώ να ταυτιστω...αχχχχ γαμωτο...θα κάτσω μόνη μου στο τέλος εγώ κ ο πόνος μου .......αχαχχαχχαχ :'(
25-12-2016, 23:44 #48Miliva21Guest
25-12-2016, 23:47 #49Miliva21GuestΜου αρέσει και το φαΐ και το γλέντοκοπι κ ο χαβαλές
.... :)
25-12-2016, 23:54 #50Miliva21GuestΡε παιδιά...δεν είμαι ούτε η κατινογκομενα το μπαζο....ουτε το φυτουκλο που μιλάει για Πλάτωνα και Αριστοτέλη και αναλύει το βιβλίο ψυχολογίας που διάβαζε επί ώρες στη δανειστική βιβλιοθήκη....αν και μ αρέσει κ η φιλοσοφια κ η ψυχολογία...ένα νόρμαλ άτομο είμαι γαμω το κέρατο μου...δεν είμαι ουφο xD ένας νορμάλ άνθρωπος που θέλει ν βγει να γελάσει να διασκεδάσει πφφφφ
26-12-2016, 01:02 #51
Οι ουσιαστικές φιλίες που κάνουμε στη ζωή είναι ελάχιστες. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ούτε αυτές. Καταλαβαίνω πως θες κι εσύ να ανοίκεις σε μία παρέα και όχι να βλέπεις τη φίλη σου μία φορά τη βδομάδα. Το σημαντικότερο για να δημιουργήσεις ή για να ενταχθείς σε μία παρέα, είναι να υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα η μουσική. Το να προσπαθείς να κάνεις παρέα με άτομα με τα οποία δε σας συνδέει τίποτα, πέρα από το ότι μπορεί να είστε συμφοιτητές, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Επίσης, όπως ανέφερα και στην αρχή, ένα τσούρμο άτομα αποκλείεται να έχουν τη φιλική σχέση που έχεις με τη φίλη σου και ανοίγεστε κλπ. Όσο μεγαλώνει η παρέα μας, τόσο παρεισφρύουν σε αυτή άτομα, με τα οποία οι σχέσεις είναι όλο και ποιο επιφανειακές.
Τώρα, τι μπορείς να κάνεις εσύ. Βάλε κάτω τα ενδιαφέροντά σου, δες αν υπάρχουν άνθρωποι στα πλαίσια της σχολής και των άλλων δραστηριοτήτων σου, που να έχουν κάτι κοινό (πχ είναι φαν του σάκη) και παίρνε πρωτοβουλίες, χωρίς να περιμένεις απαραίτητα ανταπόδοση, η οποία αν υπάρξει, είναι καλοδεχούμενη. Αν σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις, δεις ότι δεν τραβάει το πράγμα και η άλλη πλευρά δεν ανταποκρινεται συχνά στις προσκλήσεις σου, προσπέρασε και εστίασε σε άλλα άτομα.
Ήδη μας λες ότι υπάρχουν κοπέλες που δείχνουν ένα ενδιαφέρον προς εσένα. Ίσως σε αυτή την περίπτωση να χρειαζόταν μια αφορμή, πχ μια ταινία. Αλλά και πάλι αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δλδ να εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος ή/και να έχετε κοινά ενδιαφέρονται και θέματα συζήτησης, δύσκολα προχωράει το πράγμα. Σε κάθε περίπτωση, σκοπός δεν πρέπει να είναι η παρέα για την παρέα, αλλά μια ενδιαφέρουσα παρέα.
Επίσης, με βάση όσα μας αναφέρεις, έχω την αίσθηση πως φανερώνεις μια ανάγκη για συντροφιά. Θα σου έλεγα ν' αρχίσεις να βλέπεις το πράγμα με άλλο μάτι, δλδ σκέψου πως οι άλλοι έχουν να κερδίσουν από την παρέα σου. Με αυτή τη λογική να πλησιάζεις ανθρώπους, σαν να τους δίνεις την ευκαιρία να κάνουν παρέα μαζί σου. Λες πως ξέρεις τα πλεονεκτήματά σου. Προσπάθησε λοιπόν να τα χρησιμοποιείς όσο καλύτερα μπορείς.
Αυτά γενικά.
26-12-2016, 01:27 #52Miliva21GuestΣε ευχαριστώ πολύ γ την συμβουλή σου....Ναι το έχω σκεφτεί ότι πιθανότατα πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τη σχέση π έχω εγώ με τη φίλη μου ...δν θέλω να είμαι αχάριστη ...Απλά είναι αυτό που είπες ..είμαι στη φάση της φοιτητικής μου ζωής...Έχω βαρεθεί να ακούω συνομηλίκους μου να λένε ότι βγαίνουν με τις παρέες τους ότι διασκεδάζουν συνέχεια..και γνωρίζουν νέα άτομα ...φλερταρουν κτλ ....
Και είναι αυτο που λένε οοολοι..." είσαι φοιτητρια! ουαου τα πιο γαματα φοιτητικά χρονια....ξενύχτια παρεες φλερτ ανέμελα χρόνια νοσταλγία...
Και τους κοιτάς με το χαμένο ύφος αγελάδας .....τεσπα
26-12-2016, 01:47 #53
Καιρός λοιπόν να τ' απομυθοποιήσεις όλα αυτά σχετικά με τη φοιτητική ζωή, καθώς όπως και η υπόλοιπη ζωή, έτσι κι αυτή είναι απλώς ένα τμήμα. Άλλοι τυχάινει να περνούν καλύτερα ως φοιτητές, άλλοι ως μαθητές, άλλοι ως επαγγελματίες, άλλοι σε καμία περίοδο κλπ.
Τι σημαίνει περνάω καλά; Τι κάνουν όλοι αυτοί που είναι φοιτητές και περνάνε καλά; Όπως λες κι εσύ, οι περισσότεροι αναλώνονται με περιοδικά και κουτσομπολιό. Όσον αφορά το ξενύχτι, εγώ όταν για ένα διάστημα της ζωής μου δεν είχα παρέα, έβγαινα σε μαγαζιά και φλέρταρα, ανταλλάσαμε αριθμούς κλπ. Το λοιπόν, αν θες να περνάς καλά κι εσύ, θα πρέπει να κάνεις και κάποιες θυσίες, δηλαδή να ανέχεσαι και το κουτσομπολιό και άλλα μικροπρεπεί, μέσα στα πλαίσια της παρέας, διότι το να βρεις άτομα σαν τη φίλη σου για να κάνεται όλα όσα λες σαν παρέα, είναι σχεδόν αδύνατον.
26-12-2016, 02:02 #54Miliva21GuestΜμμμμ.....λες ε ? Καλά δεν διαφωνώ ότι η φοιτητική ζωή είναι ένας μέρος και ότι δεν είναι απαραίτητο να περνάς μόνο τότε καλά....δν ξέρω πως το έχω σκεφτεί...
Απλώς νιώθω σε φάση ότι οι συνομήλικοι μου προχωράνε και αποκτουν εμπειριες γεβικως σε κοινωνικο επιπεδο ..ότι ζουν πιο εντονα οτιπερνάνε περισσότερο χρόνο στο "μαζι" και να μοιράζονται πράγματα..ότι έχουν μια πιο γεμάτη ζωή που βασίζεται εν μέρει κ στο γεγονός ότι έχουν επιλογές σε επίπεδο παρέας κ γνωριμιών...
Δν ξέρω γτ ...νιώθω μόνη ...και οτι δεν προχωράω...ουτε ζω όπως οι υπόλοιποι στην ηλικία μου ..δε ξέρω γιατί κ αν σκέφτομαι σωστά .....
26-12-2016, 02:15 #55
Λογικά είναι όλ' αυτά που λες. Όμως, όπως αναγνωρίζεις κι εσύ, έχεις μία ιδιαιτερότητα εν σχέση με τους περισσότερους. Είσαι ποιο ώριμη όπως λες. Νομίζω πως επειδή τα χαρακτηριστικά σου είναι κάπως ποιο σπάνια ίσος για τις ηλικίες αυτές, αυτός είναι ένας λόγος που δυσκολεύεσαι.
Όλοι αυτοί που προχωράνε και αποκτούν εμπειρίες, είναι τολμηροί, δεν τα ψειρίζουν όπως εσύ, θα μπορούσαμε να τους πούμε και πολιτικάντιδες όπως αναφέρθηκε από άλλο μέλος. Επίσης, γενικά απ' ότι έχω καταλάβει δεν τα πας και τόσο καλά με τις γυναίκες, οπότε μη περιμένεις πολλά σ' αυτό τον τομέα. Αυτά εννοείται πως δεν ισχύουν μόνο για τους φοιτητές. Γι' αυτό σε ρώτησαν στην αρχή τα άλλα μέλη, αν ξέρεις ποιες είναι οι πραγματικές σου ανάγκες και τι ακριβώς ζητάς.
Θα σου έλεγα πως θα πρέπει ν' αλλάξεις νοοτροπία και οπτική γύρω από ορισμένα θέματα, χωρίς να απεμπολείς στοιχεία του χαρακτήρα σου. Θα μπορούσες να ασχοληθείς με την αυτοεκτίμηση, αν δεν έχεις ασχοληθεί ήδη.
Τώρα τι σε εμποδίζει από το να προτείνεις για ένα καφέ στις κοπέλες που έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον προς εσένα; Έχετε βγει καθόλου μαζί (πέρα από τη σύναξη των 15 ατόμων) ή μείνατε στην πρόταση; Τι συμβαίνει ακριβώς;Last edited by delmem-190819a; 26-12-2016 at 02:53.
26-12-2016, 04:41 #56
Παιδιά συγγνώμη, αλλά διαφωνώ με το κομμάτι που προαναφέρθηκε και αφορά το να ρίξεις τα στάνταρ σου ή να συμπεριφερθείς σαν "πολιτικός". Σκέψου, πως αν λανσάρεις αυτή την εικόνα θα πρέπει και να τη διατηρήσεις, παρόλο που δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα σου.
Επίσης, οφείλω να σου πω, πως αν θεωρήσεις πως έχεις κάποια "ιδιαιτερότητα" και γι΄αυτό δεν μπορείς να κάνεις παρέες, έχεις βάλει μία ταμπέλα στον εαυτό σου και συμπεριφέρεσαι ανάλογα... αν πεις σε ένα παιδί ότι είναι ζωηρό, αυτό θα συμπεριφέρεται ανάλογα λόγω του τίτλου που του έχει δοθεί.
Ταπεινή μου απόψη είναι να διατηρήσεις το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τα στάνταρ σου και να πορευθείς αναλόγως. Άλλο είναι να εξελιχθείς και να γίνεις πιο επικοινωνιακή και πιο ανοιχτή και άλλο να διαθέτεις το χώρο και το χρόνο σου σε άτομα, που δεν σου ταιριάζουν. Κάνε εσύ τις επιλογές... και πέρνα στη δράση. Διεκδίκησε, τις παρέες που σε ενδιαφέρουν, χωρίς να σκέφτεσαι ότι γίνεσαι "τσιμπούρι"... και μην βάζεις στεγανά!
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πως είναι φαινομενικά "διαφορετικοί" κι όμως αργά ή γρήγορα βρίσκουν που θέλουν να ανήκουν και που όχι.
26-12-2016, 05:16 #57
26-12-2016, 12:08 #58Miliva21GuestΚαλά στο ότι κάθομαι και ψειρίζω κάποια πράγματα ίσως έχεις δίκιο..
Ίσως θ πρέπει να είμαι πιο τολμηρή ...αλλά τι παραπάνω να κάνω από το να προτείνω....με τη κοπέλα π σ λέω από τη σχολή βγήκαμε μια φορά ένα βράδυ...από κει της πρότεινα ήδη δυο φορές...δν είχε απαντήσει στις κλήσεις μου.. κάτι άλλο μπορεί να έκανε η κοπέλα ή ν έχει άλλες προτεραιοτητες... και στην άλλη πρότεινα αλλά δεν μπορούσε ...συγνώμη όταν κάνεις προτάσεις μια δυο φορες και απορρίπτεται χωρίς να σ αντιπροτεινει ο άλλος πόσο μπορείς να ακόμα να προτείνεις ...σκέφτεσαι άστο μην τον ενοχλώ Ρον άνθρωπο και τον πρήζω.....
Από που συμπέρανες ότι δεν τα πάω καλά με τις γυναίκες ?? Ισα ισα εγω πιστευω στη γυναικεια φιλια Επδ παραπονέθηκα γ κάποια πράγματα γ τη φίλη μου ....ή επδ αναφέρω ότι εκείνη έχει παρεες ?.ναι εντάξει το παραδέχομαι ζηλεύω τις παρέες της...αλλά αυτο πότε δεν θα με έκανε επιθετική απέναντι της....ουτε θα ήθελα να κάνω κακό σ αυτή ...επδ την αγαπώ
Όλοι θα ζήλευαμε αν κάτι που εμείς θέλουμε πάρα πολύ Και προσπαθούμε ν έχουμε βλέπουμε τον άλλο να το έχει με μεγάλη ευκολία..κ οποίος πει νομίζω το αντίθετο θα πει ψέματα καταβαθος...αλλά μέχρι εκεί..
Πφφφ κουράστηκα με το όλο θέμα και μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο ....
26-12-2016, 14:18 #59WhyAlwaysMe?GuestΚαλησπέρα.
Για περαιτέρω κοινωνικοποίηση,συμφωνώ με ένταξη σε κάποιες ομάδες,π.χ. θεατρικές ή αιμοδοσίας ή οτιδήποτε άλλο,που θα βρίσκεις ενδιαφέρον.
Σε καμία περίπτωση όμως μην μπεις σε κάποια παράταξη,δεν αξίζει.
Πιο πολύ πλησιάζουν κάποιον για την ψήφο σου,και για τα πολιτικά,παρά για φιλία ή παρέα.
Σκέψου θετικά και θα τα καταφέρεις.
26-12-2016, 15:53 #60
Η αλήθεια είναι πως τα γράφω κι εγώ λίγο μπερδεμένα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δικαιολογημένες παρερμηνείες. Αν όμως τα γράψω εντελώς αναλυτικά, θα πρέπει να αφιερώσω δύο σελίδες!
Όσον αφορά το ότι δεν τα πας καλά με τις γυναίκες, εικασίες κάνω με βάση αυτά που λες για τη μία από τις δύο φίλες σου στο γυμνάσιο που σε παράτησε και σε έθαβε κλπ. Γνωρίζω κοπέλες οι οποίες έχουν μία ή το πολύ δύο φίλες γυναικές και οι υπόλοιποι άνδρες, διότι δεν τις αρέσει ο τρόπος συμπεριφοράς των περισσότερων γυναικών. Καταλαβαίνω πως έχεις όλη την καλή διάθεση να συνάψεις φιλίες, αλλά οι πραγματικοί φίλοι στη ζωή είναι συνήθως ένας το πολύ δύο. Οι υπόλοιποι είναι λιγότερο φίλοι, γνωστοί κλπ, δλδ ποιο επιφανειακές σχέσεις.
Επίσης, δε μπορεί όλοι οι άλλοι να κάνουν τόσο εύκολα γνωριμίες και παρέες, κι εσύ να βρίσκεσαι στην απ' έξω. Προφανώς κάτι συμβαίνει. Εσύ λες ότι πολλές κοπέλες από τη σχολή σου ασχολούνται με περιοδικά και κουτσομπολιό, αν κατάλαβα καλά, κάτι που δε σου είναι αρεστό. Προφανώς και πάλι, για να κάνεις παρέα μαζί τους, θα πρέπει να δεχτείς και τη συμπεριφορά τους. Εγώ βέβαια δε σου προτείνω κάτι τέτοιο. Στις κομματικές παρατάξεις, ακόμη χειρότερα τα πράγματα (επιτηδευμένες συμπεριφορές, διπλοπροσωπία, συμφέρον), απλά ορισμένα μέλη του forum στο προτείνουν λόγο των εκδηλώσεων που κάνουν, αλλά δε νομίζω να είναι και η καλύτερη λύση για σένα που ζητάς κάτι ποιο ουσιαστικό. Στο παράρτημα του ιδρύματος στο οποίο σπουδάζεις, δεν έχεις βρει ως τώρα άτομα που να έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με σένα;
Δεν έχεις άδικο όσον αφορά τις προτάσεις και τις κλήσεις που έκανες. Θα σου πω όμως ότι σε παρόμοια θέση έχω βρεθεί πολλές φορές. Συγκεκριμένα, πρότεινα τρεις φορές σε ένα άτομο για καφέ και δε μπορούσε καμία από τις τρεις και τελικά την τέταρτη φορά μπόρεσε και ήρθε. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή και επιμονή. Θα μπορούσες να τη ρωτήσεις (τη δεύτερη) πότε μπορεί και έχει ελεύθερο χρόνο για να βρεθείτε. Το ίδιο έκανα κι εγώ με το παραπάνω άτομο και μου είπε ποιο χρονικό διάστημα είναι διαθέσιμο για να βγούμε. Μη σκέφταισε πως θα το πάρει, σκέψου τη θέλεις εσύ. Μπορεί αυτές να μην έχουν την ίδια θέληση για δημιουργία νέων σχέσεων όπως εσύ, οπότε και δεν αντιπροτείνουν.
Με λίγα λόγια, εσύ καθορίζεις το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κάνετε παρέα, εσύ προτείνεις, εσύ ρωτάς πότε είναι εύκαιρη, αν θέλει βέβαια και η άλλη πλευρά. Η μαγική φράση είναι "κοινά ενδιαφέροντα". Έχετε κάτι κοινό με αυτές τις δύο κοπέλες, πέρα από το ότι σπουδάζεται μαζί;
Ακόμη, λες ότι σου αρέσει η ψυχολογία. Έχεις ασχοληθεί καθόλου; Διότι από όσα μας λες, δε φαίνεται να έχεις ασχοληθεί.
Ρίξε αν θες μια ματιά και στα παρακάτω:
Αυτοεκτίμηση
Ενσυναίσθηση
Διεκδικητική συμπεριφορά