Results 31 to 42 of 42
Thread: Ζω 3 χρόνια με κατάθλιψη
-
18-01-2017, 10:41 #31
Πως νιωθεις με την νεα σου αγωγη ? εισαι 2 μηνες ειπες με αυτη ?
"Make sure your worst enemy isn't you"
- 18-01-2017, 10:47 #32
18-01-2017, 10:52 #33
Πολλες φορες εχω αναλογιστει τα υπερ και τα κατα της αγωγης στον οργανισμο μου, δλδ τις παρενεργειες, μεχρι στιγμης διαλεγω την αγωγη σε σχεση με τη ποιοτητα ζωης διχως αγωγη. Ειναι μεγαλη λυτρωση να βρεις επιτελους γιατρο που καταλαβαινει τι σου συμβαινει και να παρεις αγωγη η οποια εχει αποτελεσμα. Εκ πειρας ειδα οτι δεν φευγουν εντελως καποια συμπτωματα αλλά μειωνεται δραστικα η διαρκεια της εντασης τους. Οταν πλεον ξερεις οτι καποια στιγμη θα τελειωσει αυτη η ενοχλητικη αισθηση πλεον δεν ειναι τοσο ανυποφορη η ζωη. Συμφωνεις?
18-01-2017, 17:21 #34
Απόλυτα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ζούμε 30 ή 40 χρόνια πριν. Στις μέρες μας υπάρχουν θεραπείες (φαρμακευτικές- ψυχοθεραπευτικές) που βοηθούν κατά πολύ. Όπως λες στόχος είναι να μειωθεί δραστικά η βαρύτητα,η ένταση και η συχνοτητα των εκάστοτε συμπτωμάτων. Θεραπεία όμως με την έννοια της οριστικής ίασης,τουλάχιστον στην διπολική δεν υπάρχει. Όπως και στη σχιζοφρένεια κλπ. Αυτό είναι το πρωτο πράγμα που συνήθως λένε οι γιατροί. Και έχουν δίκιο!!!! Όπως σε έναν νέο άνθρωπο που θα του παρουσιαστεί σακχαρώδης διαβήτης, θα αναγκαστεί να λαμβάνει ινσουλίνη σε ενέσιμη μορφή για όλη του τη ζωή και να μετριέται 4-5 φορές τη μέρα, κάτι αντίστοιχο οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς με τα φάρμακα! Ανέφερα τον διαβήτη ως παράδειγμα γιατί ο γιατρος μου τα παραλληλιζει συχνά. Όπως το σάκχαρο,έτσι και το συναίσθημα ή η διάθεση δεν πρέπει να είναι σε πολύ ανεβασμένα ή κατεβασμένα επίπεδα!!!!
18-01-2017, 17:39 #35
Εγω ξεκινησα με απειρες κρισεις πανικου, αυπνιες ολα τα συναφη για 12 μηνες. Επισκεφτηκα ψυχιατρο ανεφερε ΓΑΔ. Κατοπιν εγινε καταθλιψη φυσικα βιωσα ενα μειζον που δεν θα ηθελα ποτέ ξανα στη ζωη μου να περασω και γενικως ανθρωπος ποτέ να μην περνα τετοιο μαρτυριο. Καποια στιγμη ειχα χρονο να ασχοληθω με το τι συμβαινει πραγματικα και γιατι. Διαβαζα εψαχνα εκανα ερανα τζιφος. Εκανα ψυχοθεραπεια και αυτο με βοηθησε να εχω επαφη με το συναισθημα μου. Αλλαξα γιατρο και αρκετα συντομα μου ανεφερε αυτο που υποψιαζομουν... οριακη διαταραχη. Μπηκε στη ζωη μου το Lithiofor λοιπον... ενιωσα λυτρωση και λυπη ταυτοχρονα γιατι διαβασα τις παρενεργειες του και καπως μου φανηκε. Πρακτικα με εχει βοηθησει παρα πολυ να προσγειωνομαι σε κεντρο και να μη χτυπιεμαι σα χταποδι με τα up and down !
18-01-2017, 17:47 #36
Lithiofor εεε; Φαντάζομαι πως είναι παρόμοιο με το milithin. Σταθεροποιητικό του συναισθήματος. Σωστά; Κι εγώ υπεφερα από κρίσεις πανικού για μεγάλο διάστημα και συνάμα αγοραφοβία σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Όταν ο προηγούμενος γιατρός μου είχε αυξήσει το seropram,άραιωσαν σημαντικά μέχρι που σταματησαν εντελώς. Σε ότι είχε να κάνει με το συναίσθημα όμως δεν έβλεπα καμια βελτίωση. Η συνέχεια είναι αυτή που έγραψα; Οριακή διαταραχή εεε; Χμμμ...μπορείς να μου πεις τα γνωρίσματα της πάθησης αυτής; Απ όσο ξερω εχει αρκετά κοινά με την διπολική!!!!
18-01-2017, 17:58 #37
Αν κανεις αναζητηση στο νετ αυτα τα δυο δινονται ως σταθεροποιητες αν και εχουν εναν ορισμο 5 λεξεις μαζι,χεχ.
Πως ειναι να ζεις με οριακη ... χμ... μονο προσωπικα θα εκφερω γνωμη... ειναι τρενακι τρομου. Ακραιο συναισθημα θετικο και αρνητικο. Υπερ κοινωνικη ή φουλ σε αποσυρση. Εγω ειμαι κινδυνος για τον εαυτο μου κατα κυριο λογο. Ειχα δηλαδη την αναγκη αισθησης σωματικου πονου για να μουδιασει ο ψυχικος, αντιλαμβανομουν οτι δεν ειναι υγιης μηχανισμος αντιμετωπισης και ετσι ξεκινησα το λιθιο. Δεν ηταν απο την αρχη ετσι η κατασταση, καταλαβα πως οταν μεγαλωνει η βαρυτητα του ερεθισματος αυξανεται και ο θυμος προς τον εαυτο. Ειναι σαν να χωριζεται ο εαυτος μου στα δυο, ο ενας θελει να ζησει τα παντα και εντονα και ο αλλος τα απορριπτει ολα και βουλιαζει. Ευτυχως με την αγωγη ειναι σχετικα ολα πιο διαχειρισιμα και σε μεγαλυτερη ισοροπια. Δεν εξαφανιζεται ο πυρηνας απλα ειναι πιο κατανοητος. Ετσι νιωθω τουλαχιστον."Make sure your worst enemy isn't you"
18-01-2017, 18:03 #38
Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα μεικτά επεισόδια της διπολικης!!!! Έτσι όπως το περιγράφεις τουλάχιστον. Έχει τύχει σε μεικτά επεισόδια να βαράω το κεφάλι μου, να χαστουκιζομαι, να σπάω πράγματα κλπ. Τρενάκι τρόμου!!!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όσο πιο μεγάλη η άνοδος τόσο πιο άσχημη και ανώμαλη η προσγείωση. Μόνο lithiofor παίρνεις;
18-01-2017, 18:12 #39
Αυτο που με τσακιζει κατα καποιο τροπο ειναι αν απο την αρχη ημουν οριακη και εχασα τοσο χρονο ή οχι.
Λαμβανω αντικαταθλιπτικο τον σταθεροποιητη και αγχολυτικο. Με τον τωρινο γιατρο επειδη αμεσα ανεφερα οτι βιωνω τοσο εντονη αναγκη αυτο επιθετικοτητας παρολο που γνωριζω οτι δεν στεκει στο τελος της συνεδριας μου προτεινε το σκευασμα. Παιρνω τη χαμηλοτερη δοση και υποτιθεται να μην ανησυχω για τοξικοτητα. Παρολαυτα κανω οτι μπορω για να μην τυχον χρειαστει να αυξηθει.
Λατρευω τις στιγμες που νιωθω λες και πεταω στα συννεφα και μου δινω κουραγιο τις άλλες που ακομα και να κουνηθω μου φαινεται υπερ κατορθωμα. Πλεον δεν εξηγω τι νιωθω απλα πορευομαι και προσπαθω να μην παρεκλινω απο τον αρχικο στοχο, δηλαδη την προστασια απο υποτροπη κατα καποιο τροπο.
Ειναι σαν να βαζει ο ιδιος μου ο εαυτος τρικλοποδια για να πονεσω. Ε... καποια στιγμη υψωσα αναστημα να μαθω να μην τραυματιζομαι ( μεταφορικά μιλώντας ) σοβαρα. Με ξεγελαει ο νους μου οτι μπορω να καταφερω κατι ενω δεν ισχυει. Νεοτερη την παταγα, πλεον δεν ρισκαρω.
Νομιζω καταλαβαινεις πανω κατω τι εννοω."Make sure your worst enemy isn't you"
18-01-2017, 23:01 #40
Ξέρω ότι με το λίθιο ελλοχεύει ο κίνδυνος τοξικότητας. Την τελευταία φορά συζητήσαμε με τον γιατρό το ενδεχόμενο να διακόψω τη λήψη του επειδή έχω και υποθυρεοειδισμο(ελεγχόμεν� �ς πάντα,παίρνω θυροξινη) φοβάται μήπως ξερυθμιστει!!! Θα αυξήσουμε τη δόση του αντιψυχωσικου κατά 50mg. Η κουετιαπινη άλλωστε προφυλάσσει κι αυτή από τη μανία και από την κατάθλιψη!!! Το αντικαταθλιτικο(seropram) και το αντιψυχωσικο(quepin) όμως δεν πρόκειται να τα κόψω ποτέ. Ήταν ρητός!!! Και έχει δίκιο. Απ τη στιγμή που τα συμπτώματα έχουν ελαχιστοποιηθεί, σημαίνει ότι στις δόσεις και στον τύπο των φαρμάκων πέτυχε διάνα!!!
19-01-2017, 18:38 #41
Μεχρι στιγμης ειδες καποια παρενεργεια στον θυρεοειδη ? Οι σπουδες πως πανε ? Νομιζω σππουδαζεις, αν κανω λαθος σορρυ.
20-01-2017, 16:36 #42