Results 31 to 45 of 139
Thread: Βασανιστήρια στα ζώα :(((
-
15-02-2017, 15:35 #31
Μπορεί να είσαι αγόρι φλώρος κλαρίνο γαμπρός άνδρας δεν είσαι αυτά είχα να πω
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 15-02-2017, 15:49 #32
15-02-2017, 16:02 #33
Και εγώ μερικές φορές σκέφτομαι ότι υποφέρουν και με πιάνει ένα σφίξιμο και έχω περάσει περιόδους που δεν έτρωγα κρέας αλλά δεν μπορούσα να το κρατήσω για πάντα και επειδή μου έλειπε και γιατί έπεφτε το σίδηρο.Πιστεύω το παρακάνουμε με την υπερκατανάλωση τους και την εκτροφή τους σε μεγάλο βαθμό και το έχω μειώσει γιατί παλιά έτρωγα πολύ λόγω συνήθειας στο σπίτι, αλλά εντάξει παιδιά ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο χρειάζεται να τρώει και κρέας.Έτσι είναι και τα ζώα στη φύση,τα σαρκοφάγα τρώνε άλλα ζώα.Και από άποψη υγιεινής μη νομίζετε ότι τα λαχανικά είναι υγιεινά,μένω σε επαρχιακή πόλη και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουν δει τα μάτια μου από δηλητήρια που βάζουν στα λαχανικά.Και τα βιολογικά είναι πανάκριβα.Τώρα όσον αφορά πειράματα που κάνουν για καλλυντικά και φάρμακα,που τα έχουν για σόου σε τσίρκο εντάξει συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται.Όλες οι απόψεις βέβαια είναι σεβαστές.
15-02-2017, 16:11 #34
εννοειται πως ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες...δεν ξερω νομιζω η χορτοφαγια, εχει να κανει περισσοτερο με την ευαισθησια του καθενος..δλδ αν μπεις στην διαδικασια κ δεις τι τραβανε κ ποσο κλαινε κ σκουζουν, θα επηρρεαστεις σιγουρα..
αν δεν μπεις οκ..δεν τρεχει..θα συνεχισεις να τρως κρεας..
εγω επηρρεαστηκα πολυ απο τα σκυλακια μου που υπεραγαπω..δλδ..ειναι τοσο ευαισθητα κ τοσο χαριτωμενα που στην ουσια ειναι κ αυτα τετραποδα, θηλαστικα σαν το κατσικακι κ το αρνακι κ το μοσχαρακι..εχουν τα ιδια συναισθηματα με αυτα..οποτε πως τρωω ενα μοσχαρακι κ αγαπω το σκυλακι μου?
δεν μου αρεσει ο δογματισμος κ ποτε μα ποτε δεν προσπαθησα να προσυλητισω κανεναν στην χορτοφαγια κ στον δικο μου τροπο ζωης..καθε τι που κανουμε αφορα εμας προσωπικα..
εχω γειτονες οι οποιοι ειναι βιγκαν...εχω τεραστιο προβλημα μαζι τους, ενω ξερουν οτι δεν τρωω κρεας, οποτε τους συναντω στον διαδρομο με πρηζουν να γινω βιγκαν! δλ να μην τρωω ουτε τα παραγωγα των ζωων...τυρι αυγα κλπ..
εχουν φτιαξει καναλι στο youtube κ παρουσιαζουν συνταγες φαγητων βιγκαν..μιλαμε για μια υπερβολη που θιγει τις προωπικες αποψιες των αλλων κ για την οποια δεν συμφωνω..
νιωθω οτι ειναι καπως πυροβολημενοι..οκ...κανε ο.τι κανεις , φαε ο.τι γουσταρεις..δεν χρειαζεται να πρηζεις τον κοσμο..χαλαρωσε....ειναι ενοχλητικο να πιεζεις τους αλλους.
15-02-2017, 17:10 #35
15-02-2017, 18:00 #36
15-02-2017, 18:28 #37
Σε μια ουτοπική κοινωνία ο άνθρωπος θα έπρεπε να ήταν σε ισορροπία με τη φύση,τα ζώα και τον συνάνθρωπό του.
Στην κοινωνία που ζούμε επικρατεί το δίκιο του πιο δυνατού και αυτός είναι ο άνθρωπος.
Ζούμε σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία που ο υπερπληθυσμός και οι ανάγκες για τροφή είναι τεράστιες. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως φτάσει σε ένα τέλμα η κατάσταση αν δεν παρθούν μέτρα για τον υπερπληθυσμό και με τις κλιματικές αλλαγές να φέρνουν νέα προβλήματα. Νομίζω θα βιώσουμε μια εποχή μεταναστεύσεων και βιασμού της φύσης.
Η βιομηχανοποίηση της τροφής δεν έχει συναισθηματισμούς. Γι'αυτούς η παραγωγή ζώων με τρόπους αμφιλεγόμενους στοχεύει στο υπερκέρδος. Ζημιωμένος είναι ο απλός κτηνοτρόφος και αγρότης που παίρνει ψιχουλα καθώς και τα δικαιώματα των ζώων αν υπάρχουν τέτοια.
Εγώ την κατάσταση την βλέπω σαν απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής και του δυτικού πολιτισμού μετά την βιομηχανική επανάσταση.
Δεν ξέρω πολλά για το κίνημα των vegan και δεν έχω κατασταλάξει στις απόψεις μου. Σίγουρα λύση δεν είναι αλλά πιστεύω είναι μια προσωπική στάση αντίστασης.
Δεν μου αρέσει να μου λένε τι να φάω αλλά σίγουρα κινήματα που θα με κάνουν να σκεφτώ με άλλη οπτική και να αναθεωρήσω καταστάσεις του σύγχρονου πολιτισμού είναι καλοδεχούμενα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-02-2017, 18:32 #38
Επικροτώ την συνειδητοποίημένη στάση.
Έχω τις ενστάσεις μου όταν η στάση αυτή είναι στα πλαίσια μιας μόδας και επιβολής της σκέψης από think tanks.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-02-2017, 18:44 #39
Όταν λέω για συνειδητοποιημένη στάση εννοώ να αναρωτηθεί το άτομο για τα κίνητρα του. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα απλά για αναδειχθούμε στα μάτια των γύρω μας. ''Ξέρεις είμαι χορτοφάγος,δεν είμαι άπληστος σαν τους γύρω μου'' ''Είμαι χορτοφάγος και έχω μεγαλύτερη ενσυναίσθηση από σένα''. Νομίζω κάτι τέτοιο φέρνει απλά την υποκρισία όταν τα κίνητρα είναι καθαρά εγωιστικά.
Και ας αναρωτηθεί το κάθε άτομο για την συμπεριφορά του γενικότερα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-02-2017, 19:54 #40
Σείριε ελπίζω να μην υποννοείς κάτι με την τελευταία πρόταση, και όχι, δεν το κάνουμε για προβολή οι περισσότεροι, αλλά γιατί λυπόμαστε τα ζώα τους αξίζει καλύτερη μεταχείριση..αν δεις γουρουνάκια ή αγελάδες να σφάζονται θα αλλάξεις κι εσύ γνώμη.
15-02-2017, 20:20 #41
Αν υποννοούσα κατι θα το κατανόμαζα οπτ θα το εννοούσα.
Μιλάω γενικά γιατί όλο αυτό μου μυρίζει κάπως σαν μόδα. Δεν έχω τις ικανότητες να το ερμηνεύσω σε βάθος αλλά έχει πολλά στοιχεία εγωπάθειας και επιδειξης. Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα.
Βασικά η υποκρισία πολλές φορές βασιλεύει.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-02-2017, 20:24 #42
Το ΄πρόβλημα είναι οτι πεθαίνουν για να τα τρώμε ή οτι τα βασανίζουμε πριν πεθάνουν? Αν είναι το δεύτερο η λύση είναι να έχεις την δική σου φάρμα, να τους βάζεις μάσκα μονοξιδιου του ανθρακα και οταν μπούν σε ύπνο να τα σκοτώνεις.
15-02-2017, 20:31 #43
Σε μια βάση μιλάμε για τις συνθήκες θανάτωσης ως πρώτο βήμα νομίζω
Σε μια δεύτερη βάση η συζήτηση επεκτείνεται στην ηθική της θανάτωσης ζώων γενικότερα.
Για να εξηγηθώ για τα παραπάνω. Προσωπικά το βλέπω ως σημείο των καιρών και δεν είμαι βέβαιος αν ωρίμασε ως μια γενικότερη συνειδητοποιημένη αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-02-2017, 21:44 #44
Το μήνυμα διαγράφηκε από τη διαχείριση.
Last edited by Aeon; 16-02-2017 at 11:30.
15-02-2017, 21:44 #45
Μόδα ξεμόδα δεν νομίζω ότι γίνεται για επίδειξη το να αφαιρείς τελείως το κρέας από την τροφή σου, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επιδειχθείς. Αν δεν σε νοιάζει το πως πεθαίνουν αυτά τα ζώα δεν νομίζω πως είναι τρόπος να μην τρως καθόλου κρέας. Αν είναι δυνατόν! Εξάλλου πιο πολύ κράζουν κάποιον αν είναι βέγκαν παρά τον θαυμάζουν.......
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....