Η ρηχότητα των νέων σήμερα, σε κάθε είδους σχέση και ο ρόλος της παιδείας. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 144
    Senior Member
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    και η προφητεια αυτοεκπληρωνεται..
    Έχω διαβάσει λίγη αστρολογία και ζώδια και πράγματι πολλές φορές πέφτουν μέσα!
    Άλλες πάρα πολύ, άλλες κάπου στη μέση και άλλες πάρα πολύ λίγο..
    Και τι σημαίνει αυτό;
    Τίποτα παραπάνω, από το γεγονός ότι οι αστρολόγοι ξέρουν να ελίσσονται 3000 χρόνια τουλάχιστον!
    Έχουν προσαρμόσει τις θεωρίες τους έτσι ώστε να γίνονται αρεστές και πιστευτές στο ευρύ κοινό......
    Απλά ο κόσμος έχει ανάγκη από κάτι να πιστεύει.
    Είτε αυτό είναι αστρολογία, είτε θρησκεία, είτε ποδοσφαιρική ομάδα, κόμμα, οτιδήποτε...........
    Οι τέτοιου είδους πίστεις για πολλούς ανθρώπους αποτελούν κομμάτι αναπόσπαστο της ταυτότητάς τους.
    Άνθρωπος χωρίς ταυτότητα αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε κατάθλιψη.
    Εξού και ο φανατισμός, ο οποίος γεννιέται με την αμφισβήτηση των "πιστεύω" κάποιων ανθρώπων..
    Αισθανόμενοι ότι απειλείς το "πιστεύω" τους, αισθάνονται στην πραγματικότητα ότι απειλείς τους ίδιους!

Banned
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Χα, χα!!
    Η πλάκα είναι ότι πίστευε ότι η Παναγία την ευνοούσε, κυριολεκτικά!
    Και από την άλλη έπαιρνε στα σοβαρά και τα ζώδια!
    Που να ήξερε ότι η ίδια η θρησκεία της καταδίκαζε την πίστη στα ζώδια, σαν πίστη στη μαγεία κατ' επέκτασιν;
    Ψιλά γράμματα.........
    Πράγματι, στο κανονικό δίκαιο καταδικάζουν αυτούς που ασχολούνται με την αστρολογία και αυτούς που ακολουθούν πιστά την αστρολογία. Η αστρολογία δεν υπάρχει από τα πρόσφατα χρόνια μόνο, υπήρχε από τους Χαλδαίους, και ήταν εκείνοι που την λάτρευαν σαν θεό. Είχα κάνει μία σχετική εργασία πάνω σε αυτό.

Banned
    Και κάτι άλλο....
    Επειδή είδα ότι ασχολείσαι και με τα θεολογικά, σου δίνω από τώρα μια συμβουλή!
    Πρόσεχε, μην μπλέξεις με τίποτα παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και ακραίους παπάδες!
    Πραγματικά, όχι μόνο θα εκτραπείς από τον προορισμό σου, αλλά θα σπαταλήσεις την ενέργειά σου τρώγοντας πολύτιμα χρόνια της ζωής σου σε νοσηρές ιδεοληψίες. Τελικώς δε, θα σε κάνουν να σιχαθείς και αυτά με τα οποία ασχολείσαι.......
    Κοίτα, ειδικά γι' αυτά τα θέματα, ξέρω πολύ καλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Αυτές οι οργανώσεις πραγματικά κάνουν κακό στην εκκλησία και οι ιερείς κάποιοι είναι εντάξει, κυρίως οι νέοι κληρικοί που έχουν οικογένεια, τους άγαμους και τους μοναχούς τους αποφεύγω, οι άνθρωποι αυτοί έχουν πολύ "κλειστό" μυαλό.

Banned
    Quote Originally Posted by GeorgeGr1 View Post
    Αν σχετιστεις καλα με εναν ανθρωπο, ειτε πολυ καλος φιλος ειτε ερωτικη σχεση που να σε εμπιστευονται λιγο, θα δεις πως πανω κατω ολοι εχουμε τις ιδιες ανησυχιες και προβληματισμους για την ζωη. Απλως δεν μπορεις να σταθεις μονο με αυτα εκει εξω και δεν σημαινει πως αν ζησεις η δεχτεις ισως τη ζωη σου προσαρμοσμενη λιγο στις εκαστοτε τασεις θα εχεις προβλημα, διαφορετικα η μελαγχολια και η καταθλιψη καραδοκουν στη γωνια.
    Μικρός στεναχωριόμουν γι' αυτό κυρίως. Οι άλλοι περνούσαν "ωραία", με τις σχέσεις τους, με τις παρέες τους, με τις εξόδους τους, με τα πάρτι τους κλπ, δεν σου κρύβω λοιπόν ότι σχεδόν πάντα ήμουν ο θεατής εκεί και οχι ο κεντρικός ήρωας. Δεν τα έζησα και δεν τα ζω. Αργότερα κατάλαβα, ότι και οι ίδιοι που τα περνούσαν αυτά, είχαν ένα κενό. Ενώ εγώ είμαι πλήρης, με ένα μικρό κενό, εκείνο της σχέσης.

Banned
    Έχω διαβάσει λίγη αστρολογία και ζώδια και πράγματι πολλές φορές πέφτουν μέσα!
    Άλλες πάρα πολύ, άλλες κάπου στη μέση και άλλες πάρα πολύ λίγο..
    Και τι σημαίνει αυτό;
    Τίποτα παραπάνω, από το γεγονός ότι οι αστρολόγοι ξέρουν να ελίσσονται 3000 χρόνια τουλάχιστον!
    Έχουν προσαρμόσει τις θεωρίες τους έτσι ώστε να γίνονται αρεστές και πιστευτές στο ευρύ κοινό......
    Απλά ο κόσμος έχει ανάγκη από κάτι να πιστεύει.
    Είτε αυτό είναι αστρολογία, είτε θρησκεία, είτε ποδοσφαιρική ομάδα, κόμμα, οτιδήποτε...........
    Οι τέτοιου είδους πίστεις για πολλούς ανθρώπους αποτελούν κομμάτι αναπόσπαστο της ταυτότητάς τους.
    Άνθρωπος χωρίς ταυτότητα αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε κατάθλιψη.
    Εξού και ο φανατισμός, ο οποίος γεννιέται με την αμφισβήτηση των "πιστεύω" κάποιων ανθρώπων..
    Αισθανόμενοι ότι απειλείς το "πιστεύω" τους, αισθάνονται στην πραγματικότητα ότι απειλείς τους ίδιους!
    Σωστό είναι αυτό, όσο υπάρχει το θυμοειδές στον άνθρωπο, άλλο τόσο θα υπάρχει η πίστη, είτε λέγεται Χριστιανική, είτε Βουδιστική, είτε Οικονομία, είτε Σεξ κλπ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Κοίτα, ειδικά γι' αυτά τα θέματα, ξέρω πολύ καλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Αυτές οι οργανώσεις πραγματικά κάνουν κακό στην εκκλησία και οι ιερείς κάποιοι είναι εντάξει, κυρίως οι νέοι κληρικοί που έχουν οικογένεια, τους άγαμους και τους μοναχούς τους αποφεύγω, οι άνθρωποι αυτοί έχουν πολύ "κλειστό" μυαλό.
    Δεν μου λες , εισαι θρησκευομενος ? θρησκευομενος , οχι θρησκοληπτος ?

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Δεν μου λες , εισαι θρησκευομενος ? θρησκευομενος , οχι θρησκοληπτος ?
    Δεν είμαι τίποτα από τα δύο, είμαι ένας αμαρτωλός άνθρωπος που προσπαθεί απλά να γίνει Χριστιανός. Εγώ δεν τηρώ, αυτά που πρέπει, ούτε και κανένας πιστός, που είναι Χριστιανός. Απλά τυγχάνει να σπουδάζω θεολογία, και να γνωρίζω αρκετά πράγματα. Χωρίς όμως να είμαι θρησκόληπτος ή θρησκευόμενος. Όσοι έγιναν πραγματικοί Χριστιανοί, έγιναν Άγιοι. Οι υπόλοιποι προσπαθούμε να γίνουμε Χριστιανοί.

Senior Member
    Καταλαβα ............διαβαζοντας τα ποστ σου , καταλαβαινω οτι εισαι πολυ συναισθηματικος ανθρωπος , και πολυ ωριμος για την ηλικια σου , το υπερβολικα συναισθηματικος , δεν το θεωρω στα συν , εχεις μια ανασφαλεια , εχω περασει απο το σταδιο που εισαι , δεν ημιουν ποτε ιδιαιτερως συναισθηματικοςς, , φαινεσαι παιδι με ανησυχιες ..............εμενα , η λεξη που με χαρακτηριζει , αν υπηρχε τετοιο πραμ,α , ειναι η λεξη ΄φιλοσοφω ' .....ειμαι 55 χρ. οποτε πιστευω οτι μπορουμε να συζητησουμε .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    . Φυσικά και αν δω μία τέτοια αντίδραση προς εμένα, θα σταματήσω να γράφω εδώ, καθώς θα περίμμενα άλλη αντιμετώπιση.
    Μπα, δεν νομίζω να σου επιτεθεί κανείς σε εσένα προσωπικά..αλοίμονο...απλά γίνονται κάποιοι ομηρικοί καβγάδες άνευ λόγου και αιτίας και μερικοί το διασκεδάζουν και το θεωρούν δημιουργική απασχόληση και ίσως εκτόνωση....εγώ πάλι όχι, επομένως απέχω..δεν γράφτηκα στο forum για να συμμετέχω σε τέτοιου επιπέδου συζητήσεις αλλά ούτε μπορώ να στέκομαι απαθής θεατής, συνεπώς θα αργήσω πολύ να ξαναμπώ....Απλά σαν νέο και ανυποψίαστο μέλος θεώρησα καλό να σε ενημερώσω και να σε προετοιμάσω ώστε να μην έχεις υψηλές προσδοκίες...από την άλλη αν βρεις 2 , 3 άτομα στο ίδιο μήκος κύματος με σένα, πιστεύω θα είσαι οκ.

Senior Member
    Καλε , παλι δω εισαι συ ? τον προιδεασες ασχημα τον ανθρωπο , δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραματα ,και γιατι να του επιτεθρει καποιος ? αυτα συμβαινουν σε ολα τα φορουμς .....

Senior Member
    Καλε , παλι δω εισαι συ ?
    Μάλιστα inspector Clouseau.... Ο δολοφόνος λένε ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος...Απλά ήθελα να προειδοποιήσω το νέο μέλος Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα, για τα όσα διαδραματίζονται κάποιες φορές στο λατρεμένο μας forum.... Τι να κάνω, έχω αυτό το προστατευτικό και το μαμαδίστικο, το γνωρίζετε άλλωστε αυτό έτσι δεν είναι ??

Senior Member
    Εγω το γνωριζω , αλλα ακομη και μπαινοντας σε φορουμ για μοτοσυκλεττες , που τις λατρευω , εγραψα κατι , και δεχθηκα επιθαση , επειδη δεν συνεπιπτε ο τιτλος που ειχα βαλει , με το περιςεχομενο του ποστ μου , συμπεραινω λοιπον οτι σε ολα τα φορουμς , γινονται καυγαδες ....γιο αυτο και δεν συμπαθω τα φορουμς ..........

Senior Member
    Καταλαβα ............διαβαζοντας τα ποστ σου , καταλαβαινω οτι εισαι πολυ συναισθηματικος ανθρωπος , και πολυ ωριμος για την ηλικια σου , το υπερβολικα συναισθηματικος , δεν το θεωρω στα συν , εχεις μια ανασφαλεια , εχω περασει απο το σταδιο που εισαι , δεν ημιουν ποτε ιδιαιτερως συναισθηματικοςς, , φαινεσαι παιδι με ανησυχιες ..............εμενα , η λεξη που με χαρακτηριζει , αν υπηρχε τετοιο πραμ,α , ειναι η λεξη ΄φιλοσοφω ' .....ειμαι 55 χρ. οποτε πιστευω οτι μπορουμε να συζητησουμε .....
    Συναισθηματικός και ιδεαλιστής, θα προσέθετα...
    Ίσως πάνω από το μέσο όρο!
    Αλλά επειδή υπάρχουν ομάδες που ακριβώς εκμεταλλεύονται αυτό τον ιδεαλισμό, γι αυτό του είπα να προσέχει!
    Την πάτησα εγώ, ας μη την πατήσει κι άλλος...

Senior Member
    .γιο αυτο και δεν συμπαθω τα φορουμς ..........
    Δεν συμπαθείτε τα forums αλλά όλο εδώ είστε Inspector Clouseau....

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΕΛΠΙΔΑΨ View Post
    Δεν συμπαθείτε τα forums αλλά όλο εδώ είστε Inspector Clouseau....
    Αμα δεν ειχα κτθλψη , δεν θα ξαναμπαινα ποτε σε φορουμ , δεν συμπαθω τις συνομιλιες μεσω η/υ ......[προτιμω τις γνησιες διαπροσωπικερς σχσεσεις ........

Page 3 of 10 FirstFirst 12345 ... LastLast