Ερωτικη σχεση με αυτον/ην που "δεν πρεπει" - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Δυστυχώς δεχόμαστε επίθεση από παντού τηλεόραση ιντερνέτ κλπ
    Μα δε πιστεύω ότι "ανθεί" ο πραγματικός έρωτας σήμερα..
    Γι' αυτό μιλούσα πιο πάνω για νησιά και τέτοια, όταν ο "εν οιδα οτι ουδεν οιδα" μου απάντησε....
    Μπορεί αυτή η εποχή να είναι σεξουαλικά απελευθερωμένη -που κι αυτό παίζεται... περισσότερο κυριαρχεί ο εγωμονισμός κι όχι η πραγματική απελευθέρωση! "Ο σολιψισμός (από το λατινικό solus ipse = ο ίδιος μόνο) ή εγωμονισμός είναι ιδεαλιστική υποκειμενική θεωρία, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο εκτός από το υποκείμενο, τον άνθρωπο και τη συνείδησή του. Όλα τα άλλα μέσα στο σύμπαν, ακόμα και το γένος των άλλων ανθρώπων, δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στη συνείδηση του υποκειμένου και η ύπαρξή τους δεν είναι παρά ένα παράγωγο της συνείδησής του[1]. Έτσι το υποκειμενικό "Εγώ" μαζί με το συνειδησιακό του περιεχόμενο γίνεται το μοναδικό ον, ενώ όλα τα άλλα Εγώ είναι απλά ιδέες του "δικού μου Εγώ". Ως θεωρία βρίσκεται κοντά στον υποκειμενικό ιδεαλισμό" - , αλλά ο έρωτας έχει χαθεί......
    Και πως να μην έχει, αφού ο έρωτας δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε ανελεύθερες καταστάσεις! Γιατί ζούμε και βιώνουμε μια ιδιάζουσα "δικτατορία", εμείς οι κάπως "περίεργοι" και "διαφορετικοί" που δε συνάδουμε με τα πρότυπα του lifestyle στο φλερτ, στην εμφάνιση, μέχρι και στο πήδημα....... Χιλιάδες περιοδικά και τηλεοράσεις, μέσω σήριαλ και πρωινάδικων, μας βομβαρδίζουν με τα "πρέπει έτσι, πρέπει αλλιώς, σε τέτοια ηλικία είναι αργά να ξεπαρθενευτείς, πρέπει να' χεις τόσες γκόμενες, τέτοιο σώμα, να' σαι έτσι, πρέπει να κοιτάξεις έτσι, αλλιώς, να πεις αυτό"................. Από που κι ως που υπάρχουν "συνταγές" στον τρόπο του φλερτ; Επειδή το κάνουν οι πολλοί έτσι; Χέστηκα! Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, δε τους το μάθανε;;
    Ο καθένας ξεχωριστά φλερτάρει, ξεχωριστά κι ερωτεύεται! Αλλά άμα το εμπεδώσουν αυτό οι πολλοί και σηκώσουν κεφάλι από τις ενοχές που τους έχουν ποτίσει πώς θα πουληθούν τόσα περιοδικά, τι θα γίνει με όλη αυτή τη "βιομηχανία συμβουλών"; Πώς θα ζήσουν αυτοί;;
    Και να μη βλέπεις τηλεόραση και να την κλείσεις οριστικά, δε φτάνει! Τα ζεις γύρω σου, ακούς συζητήσεις..... Δε μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος! Κι ενώ επιβάρυνε τις γυναίκες αυτό, μέχρι πρότινος, τώρα υποφέρουν και οι άντρες!

Senior Member
    Σε τριάντα χρόνια άνδρας γυναίκα θα έχουν τις ίδιες δυνάμεις
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Nefeli28
    Guest
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Χμ, άρα μιλάμε για μία ηλικία, όπου τα ταμπού έχουν ξεπεραστεί πια και λειτουργούμε όπως τα "ζώα", πάνω κάτω. Μία δική μου θεώρηση είναι, στο ερώτημα ποιός ορίζει το "δεν πρέπει", είναι οι ηθικοί κανόνες πρώτα της εκκλησίας και μετά της κοινωνίας και των κοινωνικών προτύπων. Αν δεν υπήρχε το "δεν πρέπει", υπήρχε μόνο το "πρέπει", τότε όλες οι σχέσεις θα ήταν ελεύθερες ακόμη και σε πιο ακραίες περιπτώσεις μεταξύ αδελφών, γονιού και παιδιού κλπ που θεωρείται οιδιπόδοιο σύμπλεγμα. Παρ' όλα αυτά, έρχεται η εκκλησία πρωτίστως και δευτερευόντως η κοινωνία να βάλει ένα "στοπ" σε αυτό, αλλιώς θα είμασταν σαν τους πρωτάνθρωπους που δεν αναγνώριζαν αδελφό ή αδερφή, πατέρα ή μητέρα, επειδή δεν υπήρχαν οι ηθικοί φραγμοί για να βάλουν ένα "στοπ". Νομίζω σε αυτή την ερώτηση, απάντησα κάπως. Δεν σε εξιτάρει το απαγορευμένο, αλλά περισσότερο γίνεται αυτό για λόγους, όπως ο ανταγωνισμός. Πόσες φορές έχουμε ακούσει μία κοπέλα να έχει συνάψει κρυφή σχέση με τον "φίλο" της φίλης της. Ξέρει ότι δεν πρέπει να το κάνει και εκείνη το κάνει, επειδή ζήλεψε και για να ανταγωνιστεί κατά κάποιον τρόπο την φίλη της, για να δείξει ότι "μετράει" και εκείνη. Είμαι στην ηλικία των 19 και ακούω συνέχεια σχεδόν τέτοια, πράγματα που ο εγκέφαλος, ο δικός μου τουλάχιστον, αδυνατεί να τα επεξεργαστεί όλα. Η ηθική δεν υπάρχει και αν υπάρχει θα τελειώσει μόλις συναντήσει την ανηθικότητα. Κορίτσια ερωτεύονται πολλές φορές τους ξαδέλφους τους, (αλλά υπάρχουν και πιο ακραίες καταστάσεις που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε) και τα ξαδέρφια τους το ίδιο. Κλέβουν τους φίλους από τις φίλες τους και το αστείο σε όλη αυτή την ιστορία είναι, ότι ηθικολογούν μετά. Είναι πραγματικά αστείο. Δεν ξέρετε πόσες ανδρικές καρδιές έχουν σπάσει ή έχουν ραγίσει τουλάχιστον και γυναικείες κάποιες φορές. Όταν σπάσει ένα γυαλί, δεν ξανακολάει. Δεν είναι μόνο οι σχέσεις πάνω σε αυτό, αλλά πολλές φορές και οι φιλίες, είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Όταν σε αφήνουν εκτός γιατί δεν είσαι της "κλίκας", είναι μία μορφή ανηθικότητας. Σε κάθε περίπτωση όμως είτε μιλάμε για σχέσεις είτε όχι, καλό είναι να κρατάμε μία αξία ως προσωπικότητες και μία αξιοπρέπεια. Το ξέρω ότι οι λέξεις "προσωπικότητα και αξιοπρέπεια" είναι δύο ξεπερασμένες έννοιες πλέον, αλλά ας κάνουν μία προσπάθεια οι της γενιάς μου, άνθρωποι, να τις επανακτήσουν...
    Ανταγωνισμο δεν ειχα, ουτε και με ενδιεφερε. Θεωρω πως σε καθε ανθρωπο, ολα ειναι σχετικα, αναλογα με τον χαρακτήρα του.
    Οσο για τους ηθικούς κανόνες συμφωνώ. Αυτους των ανθρωπων ομως, της συνείδησης, του σεβασμου και της αξιοπρεπειας. Οχι τους ταλιμπανιστικους ταχα μου ηθικους κανονες της Εκκλησίας.

Banned
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    Ανταγωνισμο δεν ειχα, ουτε και με ενδιεφερε. Θεωρω πως σε καθε ανθρωπο, ολα ειναι σχετικα, αναλογα με τον χαρακτήρα του.
    Οσο για τους ηθικούς κανόνες συμφωνώ. Αυτους των ανθρωπων ομως, της συνείδησης, του σεβασμου και της αξιοπρεπειας. Οχι τους ταλιμπανιστικους ταχα μου ηθικους κανονες της Εκκλησίας.
    Δεν νομίζω ότι η εκκλησία, (αν και ο κάθενας φυσικά έχει την προσωπική του άποψη), λέει κάτι επιθετικό ή ταλιμπανιστικό όπως αναφέρεις. Δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να ζει με αγάπη προς τον πλησίων, ακόμα και αν οι γύρω του, δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια. Δεν είναι κακό να σέβεσε την γυναίκα σου, όπως τον εαυτό σου, ούτε είναι κακό να σέβεσε τους γονείς σου και πολλά άλλα με κορυφαία την φράση του Χριστού "Αγαπάτε Αλλήλους". Έχω διαβάσει για Βουδισμό, Ινδουϊσμό, Πρωτεσταντισμό, Ιουδαϊσμό και Ισλαμισμό και κανένας ποτέ δεν ανέφερε ούτε στις Ινδουϊστικές "Βέδες", ούτε στο "Κοράνι", την φράση "Αγαπάτε Αλλήλους", γιατί όλες οι θρησκείες, κοιτάνε να ικανοποιήσουν τον εγωκεντρισμό και όχι τον συνάνθρωπο, να είναι δηλαδή όλοι οι άνθρωποι σε μία κοινωνία ενωμένοι. Αυτός είναι ένας Χριστιανός (Ορθόδοξος), ένας κοινωνικός άνθρωπος που δεν κοιτάει το δικό του μόνο, συμφέρον, ούτε κοιτάει να ικανοποιήσει τον εγωϊσμό του, αλλά κοιτάει να "βάλει" τον εαυτό του, ως οντότητα, μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Καμία άλλη θρησκεία δεν το αναφέρει αυτό. Και όμως αυτή είναι η βασική θεολογία του Χριστιανισμού, εγώ πάνω σε αυτό δεν βλέπω κάτι το επιθετικό. Αν εννοείς πάντως τους "πιστούς" που κάποιοι είναι φανατισμένοι, αυτοί δεν είναι καν Χριστιανοί, ένας Χριστιανός δεν είναι φανατισμένος, αλλά ένας που ρέει μαζί με το κοινωνικό σύνολο. Ο Μαχάτμα Γκάντι, είχε πει, "μου αρέσει ο Χριστός σας αλλά όχι οι χριστιανοί σας", γιατί είχε στο μυαλό του, τους Άγγλους που έκαναν θηριωδίες στην Ινδία.

Nefeli28
    Guest
    Δεν νομίζω ότι η εκκλησία, (αν και ο κάθενας φυσικά έχει την προσωπική του άποψη), λέει κάτι επιθετικό ή ταλιμπανιστικό όπως αναφέρεις. Δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να ζει με αγάπη προς τον πλησίων, ακόμα και αν οι γύρω του, δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια. Δεν είναι κακό να σέβεσε την γυναίκα σου, όπως τον εαυτό σου, ούτε είναι κακό να σέβεσε τους γονείς σου και πολλά άλλα με κορυφαία την φράση του Χριστού "Αγαπάτε Αλλήλους". Έχω διαβάσει για Βουδισμό, Ινδουϊσμό, Πρωτεσταντισμό, Ιουδαϊσμό και Ισλαμισμό και κανένας ποτέ δεν ανέφερε ούτε στις Ινδουϊστικές "Βέδες", ούτε στο "Κοράνι", την φράση "Αγαπάτε Αλλήλους", γιατί όλες οι θρησκείες, κοιτάνε να ικανοποιήσουν τον εγωκεντρισμό και όχι τον συνάνθρωπο, να είναι δηλαδή όλοι οι άνθρωποι σε μία κοινωνία ενωμένοι. Αυτός είναι ένας Χριστιανός (Ορθόδοξος), ένας κοινωνικός άνθρωπος που δεν κοιτάει το δικό του μόνο, συμφέρον, ούτε κοιτάει να ικανοποιήσει τον εγωϊσμό του, αλλά κοιτάει να "βάλει" τον εαυτό του, ως οντότητα, μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Καμία άλλη θρησκεία δεν το αναφέρει αυτό. Και όμως αυτή είναι η βασική θεολογία του Χριστιανισμού, εγώ πάνω σε αυτό δεν βλέπω κάτι το επιθετικό. Αν εννοείς πάντως τους "πιστούς" που κάποιοι είναι φανατισμένοι, αυτοί δεν είναι καν Χριστιανοί, ένας Χριστιανός δεν είναι φανατισμένος, αλλά ένας που ρέει μαζί με το κοινωνικό σύνολο. Ο Μαχάτμα Γκάντι, είχε πει, "μου αρέσει ο Χριστός σας αλλά όχι οι χριστιανοί σας", γιατί είχε στο μυαλό του, τους Άγγλους που έκαναν θηριωδίες στην Ινδία.
    Επέτρεψε μου να διαφωνήσω και να βρω καπως επιφανειακα τα οσα γραφεις περι θρησκειας. Αυτα ειναι η πρωτη αναγνωση που κανει κάποιος. Ολες οι θρησκειες εχουν εναν πυρηνα. Η ορθοδοξια μιλαει για το αγαπατε αλλήλους. Το αν υπάρχει ή οχι σς αλλες θρησκειες, αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα των ηθικων κανονων και φραγμων. Εαν αφιερωσει καποιος χρονο στους κολπους της Εκκλησίας και κανει τροπο ζωης και βίωμα του την ορθόδοξη χριστιανική πιστη, θα συνειδητοποιήσει στην πραξη για ποιους ηθικους κανονες ταλιμπανιστικους μιλαω. Έχεις υποψη σου τι γινοταν πριν 20-30 χρονια στις χριστιανικές ομαδες, συλλογους, ομίλους, κατηχητικα κλπ; Ποσοι καταπιεσμένοι ψυχαναγκαστικοι, αρρωστημενοι τύποι ηγουνταν των οργανώσεων αυτων και φυτευαν στα μυαλα και τις συνειδησεις μικρων παιδιων ενοχή, καταπιεση, αμφιβολια, αισθηματα ντροπης και αποστροφης για καθετι φυσιολογικο στον ανθρωπο, ταχα μου ηθικούς κανόνες και φραγμούς, αρρωστημενες ιδεες, παρωπίδες, φανατισμο;;;
    Εχεις ιδεα τι απεγιναν ολοι αυτοι που δεχτηκαν αυτη τη δηθεν χριστιανικη ορθοδοξη γαλουχηση στη ζωη τους;
    Στο ονομα των ταχα ηθικων κανονων που θα ζυμωναν τη ζωη και την κοινωνια, γεμισε ο τοπος ψυχικα αρρώστους. Σαφως οχι μονο απ'αυτα, αλλα η πλειοψηφία οσων εγκολπιστηκαν αυτη την ταλιμπανιστικη εκδοχη της ορθοδοξης χριστιανικής πίστης, σημερα γεμιζει τα ψυχιατρεια και θησαυριζει τις εταιρείες ψυχοφαρμάκων.

Banned
    Επέτρεψε μου να διαφωνήσω και να βρω καπως επιφανειακα τα οσα γραφεις περι θρησκειας. Αυτα ειναι η πρωτη αναγνωση που κανει κάποιος. Ολες οι θρησκειες εχουν εναν πυρηνα. Η ορθοδοξια μιλαει για το αγαπατε αλλήλους. Το αν υπάρχει ή οχι σς αλλες θρησκειες, αυτο δεν εχει σχεση με το θεμα των ηθικων κανονων και φραγμων. Εαν αφιερωσει καποιος χρονο στους κολπους της Εκκλησίας και κανει τροπο ζωης και βίωμα του την ορθόδοξη χριστιανική πιστη, θα συνειδητοποιήσει στην πραξη για ποιους ηθικους κανονες ταλιμπανιστικους μιλαω. Έχεις υποψη σου τι γινοταν πριν 20-30 χρονια στις χριστιανικές ομαδες, συλλογους, ομίλους, κατηχητικα κλπ; Ποσοι καταπιεσμένοι ψυχαναγκαστικοι, αρρωστημενοι τύποι ηγουνταν των οργανώσεων αυτων και φυτευαν στα μυαλα και τις συνειδησεις μικρων παιδιων ενοχή, καταπιεση, αμφιβολια, αισθηματα ντροπης και αποστροφης για καθετι φυσιολογικο στον ανθρωπο, ταχα μου ηθικούς κανόνες και φραγμούς, αρρωστημενες ιδεες, παρωπίδες, φανατισμο;;;
    Εχεις ιδεα τι απεγιναν ολοι αυτοι που δεχτηκαν αυτη τη δηθεν χριστιανικη ορθοδοξη γαλουχηση στη ζωη τους;
    Στο ονομα των ταχα ηθικων κανονων που θα ζυμωναν τη ζωη και την κοινωνια, γεμισε ο τοπος ψυχικα αρρώστους. Σαφως οχι μονο απ'αυτα, αλλα η πλειοψηφία οσων εγκολπιστηκαν αυτη την ταλιμπανιστικη εκδοχη της ορθοδοξης χριστιανικής πίστης, σημερα γεμιζει τα ψυχιατρεια και θησαυριζει τις εταιρείες ψυχοφαρμάκων.
    Πρέπει να ξεχωρίσεις την θεολογία, από τους "πιστούς". Η θεολογία είναι συγκεκριμένη και είναι αυτή που ανέφερα πιο πάνω. Δεν είναι επιφανειακά αυτά που αναφέρω, καθώς είναι η καθαυτό θεολογία. Τώρα μην συγχέεις τους φανατικούς που δεν είναι καν χριστιανοί, στην πραγματικότητα, με την χριστιανική θεολογία. Ναι ειδικά και με αυτούς τους συλλόγους εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ και έκαναν και κάνουν πολλά λάθη. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να λειτουργεί και η λογική μας, δεν ώθησε κανείς κανέναν να μπλέξει με συλλόγους. Εγώ δεν πήγα ποτέ κατηχητικό και ξέρω περισσότερα πράγματα από κάποιον που πηγαίνει, γιατί τυγχάνει να κάνω αρκετές θεολογικές συζητήσεις με τέτοια άτομα. Κρίνουν πολύ εύκολα τον άλλον και ζούνε λίγο στον κόσμο τους, χάνοντας όλη την ουσία της χριστιανικής θεολογίας. Ταλιμπανιστική δεν είναι η θεολογία, αλλά οι φανατικοί "πιστοί" και όχι όλοι. Υπάρχουν πιστά άτομα που είναι σωστά και μένουν στην ουσία του χριστιανισμού. Ο πρώτος που δεν κάνει παρέα με τέτοια άτομα και τα αποφεύγει, είναι εγώ. Η λίγη χριστιανική παιδεία και θεολογία που ξέρουν, φαίνεται από το πρώτο 10λεπτο της συζήτησής μας. Αυτά τα άτομα εμένα με λένε αιρετικό. Την λέξη αιρετικός την έχω ακούσει πολλές φορές. Γιατί πολύ απλά τους λέω την βασική ουσία του Χριστιανισμού. Ναι, αυτά τα άτομα έχουν προβλήματα, γι'αυτό και τα αποφεύγω ή τους "στριμώχνω" με την θεολογική συζήτηση. Πιστεύουν, θα έλεγα, σε έναν δικό τους θεό και σε μία δική τους θρησκεία, πάντως όχι στον Χριστιανισμό. Το ότι κάποιος χρησιμοποιεί λάθος την θεολογία, για να λέει άλλα, αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η εκκλησία ή η θεολογία και αρκετοί κληρικοί, κυρίως μοναχοί, έχουν λάθος άποψη, γι'αυτό και δεν έχουν σωστή τοποθέτηση, ακόμα και οι ανώτεροι βαθμοί ιεροσύνης. Γιατί πολύ απλά κανείς δεν έκατσε να διαβάσει Πατέρες της Εκκλησίας και όλοι δίνουν την δική τους ερμηνεία, που είναι λάθος. Όμως μην συγχέεις τον Χριστιανισμό με αυτές τις καταστάσεις.

Nefeli28
    Guest
    Πρέπει να ξεχωρίσεις την θεολογία, από τους "πιστούς". Η θεολογία είναι συγκεκριμένη και είναι αυτή που ανέφερα πιο πάνω. Δεν είναι επιφανειακά αυτά που αναφέρω, καθώς είναι η καθαυτό θεολογία. Τώρα μην συγχέεις τους φανατικούς που δεν είναι καν χριστιανοί, στην πραγματικότητα, με την χριστιανική θεολογία. Ναι ειδικά και με αυτούς τους συλλόγους εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ και έκαναν και κάνουν πολλά λάθη. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να λειτουργεί και η λογική μας, δεν ώθησε κανείς κανέναν να μπλέξει με συλλόγους. Εγώ δεν πήγα ποτέ κατηχητικό και ξέρω περισσότερα πράγματα από κάποιον που πηγαίνει, γιατί τυγχάνει να κάνω αρκετές θεολογικές συζητήσεις με τέτοια άτομα. Κρίνουν πολύ εύκολα τον άλλον και ζούνε λίγο στον κόσμο τους, χάνοντας όλη την ουσία της χριστιανικής θεολογίας. Ταλιμπανιστική δεν είναι η θεολογία, αλλά οι φανατικοί "πιστοί" και όχι όλοι. Υπάρχουν πιστά άτομα που είναι σωστά και μένουν στην ουσία του χριστιανισμού. Ο πρώτος που δεν κάνει παρέα με τέτοια άτομα και τα αποφεύγει, είναι εγώ. Η λίγη χριστιανική παιδεία και θεολογία που ξέρουν, φαίνεται από το πρώτο 10λεπτο της συζήτησής μας. Αυτά τα άτομα εμένα με λένε αιρετικό. Την λέξη αιρετικός την έχω ακούσει πολλές φορές. Γιατί πολύ απλά τους λέω την βασική ουσία του Χριστιανισμού. Ναι, αυτά τα άτομα έχουν προβλήματα, γι'αυτό και τα αποφεύγω ή τους "στριμώχνω" με την θεολογική συζήτηση. Πιστεύουν, θα έλεγα, σε έναν δικό τους θεό και σε μία δική τους θρησκεία, πάντως όχι στον Χριστιανισμό. Το ότι κάποιος χρησιμοποιεί λάθος την θεολογία, για να λέει άλλα, αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η εκκλησία ή η θεολογία και αρκετοί κληρικοί, κυρίως μοναχοί, έχουν λάθος άποψη, γι'αυτό και δεν έχουν σωστή τοποθέτηση, ακόμα και οι ανώτεροι βαθμοί ιεροσύνης. Γιατί πολύ απλά κανείς δεν έκατσε να διαβάσει Πατέρες της Εκκλησίας και όλοι δίνουν την δική τους ερμηνεία, που είναι λάθος. Όμως μην συγχέεις τον Χριστιανισμό με αυτές τις καταστάσεις.
    Συμφωνω. Αλλα εδω δεν μιλάμε για θεολογια. Μιλαμε για την καθημερινότητα, τη ζωη και τις σχεσεις μας.
    Η θεολογια ειναι αλλη συζητηση.

Senior Member

Banned
    Συμφωνω. Αλλα εδω δεν μιλάμε για θεολογια. Μιλαμε για την καθημερινότητα, τη ζωη και τις σχεσεις μας.
    Η θεολογια ειναι αλλη συζητηση.
    Νομίζω σου απάντησα και για τα δύο. Το θέμα είναι με τι επιλέγεις να ζήσεις. Θέλεις να ζεις με την θεολογία που είναι ο "κορμός" της πίστης ή με τον θυμό εξαιτίας κάποιων ανίδεων; (Ρητορική είναι η ερώτηση)

Senior Member
    Νομίζω σου απάντησα και για τα δύο. Το θέμα είναι με τι επιλέγεις να ζήσεις. Θέλεις να ζεις με την θεολογία που είναι ο "κορμός" της πίστης ή με τον θυμό εξαιτίας κάποιων ανίδεων; (Ρητορική είναι η ερώτηση)
    Εσύ τελικά έχεις χαρακτήρα αν κ δεν ασχολούμαι με αυτά που ασχολείσαι παρόλαυτα φαίνεται ότι έχεις χαρακτήρα οπότε καλά κανεισ κ ασχολείσαι με αυτά που θέλεις

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Εσύ τελικά έχεις χαρακτήρα αν κ δεν ασχολούμαι με αυτά που ασχολείσαι παρόλαυτα φαίνεται ότι έχεις χαρακτήρα οπότε καλά κανεισ κ ασχολείσαι με αυτά που θέλεις
    Το εκτιμώ ιδιαίτερα αυτό που μου λες και πιστεύω όπως ανέφερα και στον Γιάννη13, ότι η βασική προϋπόθεση για να ήμαστε εμείς καλά και να εκπέμπουμε και εμείς στους άλλους ότι είμαστε καλά, είναι να κάνουμε αυτό που αναπαύει την ψυχή μας. Θέλεις ταξίδια κάνε ταξίδια, θέλεις να ασχοληθείς με χόμπι, βρές ένα που να σου ταιριάζει κ.ο.κ. Η επιλογές στην ζωή μας, τις κάνουμε εμείς και κανένας άλλος παράγοντας εξωγενής ή μη. Θέλουμε να κατηγορούμε τους άλλους και τις κάποιες αρνητικές καταστάσεις που ήρθαν ως εμπόδιο στην ζωή μας, για να αποποιηθούμε των ευθυνών μας.

Nefeli28
    Guest
    Το θεμα ειναι οτι εχει ξεφυγει απο το θεμα.
    Δεν ειπα ποτέ οτι αναρωτιεμαι με τι απο τα δυο θελω να ζησω, θεολογια ή θυμο. Και ναι μεν η ερωτηση ρητορικη, αλλα ευτυχως δεν επιλεγω κανενα απο τα δυο. Οχι ως άθεη ή αθρησκη, αλλα ως ελευθερα σκεπτόμενος ανθρωπος που παλευω καθε μερα να απαλλαγω απο τα άκαμπτα αγκυλωτικα σκατα στα οποια μεγαλωσα και τωρα προσπαθω να κουλαντρισω για να μην αποτρελαθω.

Banned
    Το θεμα ειναι οτι εχει ξεφυγει απο το θεμα.
    Δεν ειπα ποτέ οτι αναρωτιεμαι με τι απο τα δυο θελω να ζησω, θεολογια ή θυμο. Και ναι μεν η ερωτηση ρητορικη, αλλα ευτυχως δεν επιλεγω κανενα απο τα δυο. Οχι ως άθεη ή αθρησκη, αλλα ως ελευθερα σκεπτόμενος ανθρωπος που παλευω καθε μερα να απαλλαγω απο τα άκαμπτα αγκυλωτικα σκατα στα οποια μεγαλωσα και τωρα προσπαθω να κουλαντρισω για να μην αποτρελαθω.
    Η θεολογία που ανέφερα και έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε αυτήν, είναι ένα σχετικό θέμα. Εάν δεν την θέλεις βγάλε την λέξη θεολογία και πρόσθεσε την ελευθερία ή οτιδήποτε άλλο. Η ρητορική ερώτηση παραμένει η ίδια, αλλά και πάλι διακρίνω ένα θυμό, που ίσως να ευθύνεται σε βαθύτερα αίτια, από αυτά που αναφέρεις. Καμιά φορά πιστεύουμε ότι έχουμε βρει την άκρη του νήματος, ενώ ακόμη ήμαστε στην αρχή και αυτό το αναφέρω με απόλυτο σεβασμό προς το πρόσωπό σου. Δεν θέλω να υπάρξει κάποια παρεξήγηση.

Nefeli28
    Guest
    Ο θυμος μου δεν εχει να κανει με τους συνομιλητές μου, ουτε απευθύνεται σε αυτους. Το εξηγησα και παραπανω οτι μεγαλωσα σε καθεστωτα ακρως συντηρητικά που μου εκαναν μεγαλο κακο.
    Οσο για την άκρη του νηματος, αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα και δεν ξερω ποιος μπορει να περηφανεύεται απολυτα οτι την εχει βρει. Εγω παντως οχι.

Senior Member
    Στους ακρως συντηρητικους -αυστηρους κλειστους κυκλους-οικογενειες, ενα παιδι οταν ενηλικωθει δεν εχει καθολου οικοιοτητα με τους ξενους, κραταει φοβικη απομακρη σταση. Η σεξουαλικη του ορμη πολλες φορες το αναγκαζει να εχει φαντασιωσεις με ατομα που νοιωθει πιο οικεια, πιο ανετα, που δεν τα "φοβαται". Οι ηθικοι φραγμοι βεβαια το κανουν να επικεντρωθει εστω και στη φαντασια του σε γνωστους συγγενεις εκτος οικογενειας.
    Καταλαβαινεις λοιπον οτι εαν μπορεσεις να δεις τους ανθρωπους εξω με τετοια οικοιοτητα και ανεση οπως τα συγγενικα σου προσωπα, οπου εκει δεν υπαρχει ο ηθικος φραγμος, θα δεις με ποση ανεση θα φλερταρεις, θα προσεγγιζεις και θα ζησεις το σεξ με ολη του την σεξουαλικη ορμη, χωρις κομπλεξ.
    Το βλεπουμε ζωντανα σε ανθρωπους που μεγαλωσαν κοινωνικα και ελευθερα, σε ανθρωπους που παραπονιουνται οτι κανουν σεξ με χιλια δυο προβληματα αγχους, στυτικων δυσλειτουργιων, ανοργασμικων και οι ιδιοι στο απαγορευμενο τρελαινονται απο την σεξουαλική ορμη που χτυπαει κοκκινο. Εκεί δεν υπαρχει φοβος ουτε ανασφαλεια, εκει νοιωθεις σιγουρος οτι θα κανεις το τελειο σεξ.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast