Results 421 to 435 of 490
-
07-06-2017, 13:47 #421
- 07-06-2017, 13:55 #422
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σχιζοφρενείς ή διπολικοί. Απλά θεωρώ ότι τα λανθασμένα πρότυπα που υπάρχουν σήμερα, έχουν κάνει τις κοπέλες να είναι πιο επιλεκτικές στο θέμα των σχέσεων, άσχετα αν είναι καλός ή κακός ο άλλος, θα τον ερωτευτούν για τον εξωτερικό κόσμο του. Ό, τι και να λέμε, δεν θα μπει στο κόπο μια 18-19 χρονών κοπέλα, να κάτσει να ασχοληθεί με τον εσωτερικό κόσμο του άλλου. Θα δει αν είναι όμορφος ή δημοφιλής, και θα του την "πέσει". Έτσι γίνεται στην γενιά μου. Το να κάτσει η κοπέλα, να "δει" τον εσωτερικό κόσμο του άλλου, πρώτον η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη αν γινόταν αυτό, γιατί η επιλογή συντρόφου δεν θα γινόταν σε σχέση με το σώμα, αλλά με τον χαρακτήρα κλπ. Δεύτερον για να ασχοληθεί με τον εσωτερικό κόσμο του άλλου, πρέπει να έχει ώριμη και καθαρή σκέψη. Απαιτεί πολύ χρόνο και θέλει υπομονή και επιμονή. Και ποιά κοπέλα 19 ετών έχει αυτά που προανέφερα; Κενά και ανασφάλειες, σαφώς και έχω. Δεν νομίζω κανένας άνθρωπος να πιστεύει ότι δεν έχει κάποια κενά ή ανασφάλειες;
07-06-2017, 14:10 #423
Προσπαθώ με τον τρόπο μου. Ξέρεις η μοναξιά άσχετα το ότι είσαι τελείως μόνος, εμένα μου έκανε καλό. Έμαθα να διακρίνω καλύτερα τους ανθρώπους και να τους μελετάω βαθύτερα. Διαβάζωντας και λίγη ψυχολογία, καταλαβαίνεις πλέον ποιός είναι ο καλός, ποιός δεν είναι, ποιός το "παίζει" καλός μαζί σου, αλλά σε μία δεδομένη στιγμή θα σε "μαχαιρώσει" πισώπλατα. Η παρατήρηση των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική και για το μέλλον, όχι μόνο για τώρα. Μερικές φορές, νιώθω ότι έπρεπε να γεννηθώ σε μια άλλη εποχή, που ήταν πιο απλά, πιο λιτά και πιο ρομαντικά. Ίσως δεν μου ταιριάζει η εποχή. Όλοι ασχολούνται με ηλιθιότητες. Δεν είμαι μόνο εγώ έτσι, είναι και άλλοι που είναι μόνοι, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Απλά θεωρώ πως σήμερα, όταν ο άλλος θέλει να πει κάτι σοβαρό και σημαντικό για την κοινωνία, για τις σχέσεις ή να αλλάξει την προκαθορισμένη συζήτηση όπως γκόμενες, σεξ, ποδόσφαιρο και να πει κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Τότε είναι που τον αποκλείουν τελείως, από παντού, από σχέσεις (γιατί είναι βαρετός), από φιλίες (γιατί είναι γραφικός και βαρετός μαζί) και καταλήγει να μην έχει να μιλήσει σε έναν άνθρωπο και να γράφει τον πόνο του, σε ένα ψυχολογικό φόρουμ, που δεν το θεωρώ αρνητικό, αλλά είναι ως ένα υποκατάστατο μέτρο...
07-06-2017, 14:19 #424
07-06-2017, 14:22 #425
07-06-2017, 15:16 #426Miliva21GuestΣυμφωνω σε ολα αυτα που γραφεις ομως νομιζω οτι πρεπει προς στιγμην να ηρεμησεις......
Οταν δεν εχεις ηρεμια μεσα σου και επιμενεις να κερδισεις αυτα που θες ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!! Ειναι κατι που εχω παθει κ γω.....
νομιζω οτι θ ηταν καλυτερο να χαλαρωσεις.....αυτη τη στιγμη το μυαλο σου φωναζει: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΟΣ! ΘΕΛΩ ΦΙΛΟΥΣ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ!!...
και καταλαβαινεις οτι ετσι δν ειναι δυνατο να σ συμβει...δεν μπορεις να βρεις την ηρεμια της φιλιας αν εσυ δεν εισαι πρωτα ηρεμος....εκει εχω καταληξει...καλυτερο θα ειναι να προσπαθησεις να εκτιμησεις αυτα που εχεις μεχρι τωρα....(ακομα κ αν νιωθεις οτι δν σου φτανουν) και να πεις: Αυτος ειμαι αυτα εχω ....οτι θελει παραπανω ας ερθει...και τοτε πιστευω θ ρθουν και οι ανθρωποι που θα μπορεις να συναναστραφεις...δοκιμασε το κ εσυ ισως βοηθησει
Και τελος πιστευω οτι καλο θα ειναι να μην λαμβανεις υποψη σου ατομα που δν ταιριαζεις ....παντα θα υπαρχουν ατομα που δεν ταιριαζουμε ...δεν νμζ οτι σε βοηθαει να εστιαζεις μονο σ αυτους κ το πως ειναι...ας πουμε κ γω βλεπω κοπελες π μιλανε μονο για νυχια σεξ και ζωδια αλλα δν δινω σημασια πλεον...προσπερναω...ξερω οτι υπαρχουν ομως δν ασχολουμαι γτ εμενα αυτο δεν μου κανει...απλα σταματα να εστιαζεις εκει γτ ετσι θα νιωθεις ο μονος διαφορετικος....και μη γενικευεις δν ειναι ολοι ιδιοι
Δυστυχως δεν γινεται να ταιριαζουμε με ενα τσουρμο ανθρωπους...ο καθενας ειναι μοναδικος κ ειναι δυσκολο να κουμπωσουμε με πολλα ατομα...
Οποτε βγαζω το συμπερασμα οτι ή θα εισαι ο εαυτος σου και θα επιζητας ουσιαστικες φιλιες (δηλαδη θα εχεις 2-3 καλους φιλους) ή θα εισαι επιφανειακος και θα μιλας με 25 "φιλους-γνωστους"
Λογικο δν ειναι? καποιος που εχει παρα πολλους φιλους ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να ταιριαζει με ολους....!!!!!....ή ειναι επιφανειακος και μιλαει στους παντες χωρις να δινει σημασια σε ποιον μιλαει και αν ταιριαζει μαζι του (απλα και μονο γ τη παρεα δλδ) και χωρις να σκαλιζει και να αναλυει προσωπικοτητες κ ανθρωπους....ή πουλαει μουρη φτιαχνοντας την ψευτικη εικονα που θα ελκυσει τους αλλους.....γλυφει τους αλλους τους χρησιμοποει συμφεροντολογικα.......
Διαλεγεις τι ταιριαζει σε σενα κ παιρνεις...και εξαλλου τωρα στη φοιτητικη ζωη θα ειναι ετσι τα πραγματα....μετα καθε ανθρωπος παιρνει το δρομο του....εχει ευθυνες, δουλεια....τα κεφαλια μεσα...σπανε οι κλικες κ οι παρεες κ καταληγεις απο κει που στη σχολη ειχες 20 ατομα ..να εχεις επαφη με 1-2
07-06-2017, 15:29 #427
Πολυ σωστη η αποψη σου , miliva , αν και μικρη , τοχεις πιασει για τα καλα το νοημα , τοσο καλα , που μου κανει εντυπωση για μια κοπελα 21 ετων ..................... ετσι ειναι , οπως τα γραφεις , παραιτεισαι απο τα ' θελω ' σου , χαλαρωνεις , λες οτι δεν θελεις τιποτα αλλο απ την ζωη , αισθανεσαι ευγνωμοσυνη γι αυτα που εχεις , και τοτε μονο μπορει να ερθει το ζητουμενο ..............τοχω δει στη ζωη μου πολλακις , και ο πατερας μου , ειναι της ιδιας αποψης , οσο κυνηγουσε κατι , δεν του ερχοταν , οταν πλεον παραιτειτο , οχι ηττοπαθως , αλλα αδιαφορως , τοτε του ερχοντοιυσαν τα πραματα που ηθελε .......................αυτος ειναι ο παρεξηγημενος νομος της ελξης ......................
εξυπνο κοριτσι εισαι .........τσαπερδονα ........
07-06-2017, 15:55 #428
εννοω οτι καθε αντρας πριν πλησιασει σε μια γυναικα που του αρεσει, εχει απορριψει ολες τις υπολοιπες χωρις αυτες καν να εχουν την ευκαιρια να του δειξουν τον εαυτο τους.
απλα ειναι μια σιωπηλη ας πουμε απορριψη που βεβαια κουραζει τις γυναικες αλλα δεν ειναι τοσο εμφανες.
γιατι οταν πχ ενας νεαρος βλεπει σε καποιο νυχτερινο μαγαζι 100 γυναικες και απο αυτες επιλεγει μονο 1 η δυο για να τους μιλησει, τοτε ναι οι υπολοιπες εχουν φαει χυλοπιττα και μαλιστα την τρωνε ολο οι ιδιες και οι ιδιες.
απλα μπορεις να πεις οτι στην περιπτωση σου στην σχολη,αυτες που επελεξες το καναν ακομψα.
07-06-2017, 16:07 #429Miliva21GuestΕχω προβληματιστει με αυτο το θεμα κ γω αρκετα...εχω ανοιξει κ ενα θεμα εδω σχετικα με τις παρεες....καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να παραιτηθεις γ λιγο απο τις αναγκες σου και να αδιαφορησεις ειδικα οταν νιωθεις ανικανοποιητος στις σχεσεις σου με τους αλλους..
Ο νηματοθετης κ γω ειδικα ειμαστε σε μια ηλικια που η επιβεβαιωση απο τους αλλους ειναι πολυ σημαντικη για να χτισουμε τη δικη μας ταυτοτητα και μπορει να στεναχωρησει πολυ η απορριψη.....ομως το δουλευω μεσα μου το θεμα ..εχω απογοητευτει αλλα καταλαβα οτι δεν βοηθαει να γκρινιαζω κ να απελπιζομαι...οποτε εκει αναγκαστικα αρχιζεις να το βλεπεις αλλιως το πραγμα .....δυστυχως δεν μπορουμε να πιεσουμε τις καταστασεις ουτε μπορουμε να αποκτησουμε ως δια μαγειας καμια 100αρια φιλους...οποτε τι μενει?
Να προσπαθησουμε να αδιαφορησουμε και να αφησουμε λιγο πισω μας το "προβλημα" να ηρεμησοουμε, κ να εκτιμησουνε αυτα π εχουμε...ουτε εγω ειμαι το ατομο που εχει 50 φιλους αλλα πλεον αδιαφορω γ αυτο κ κοιταω αυτους π εχω....κ οταν ειμαι ηρεμη ολα μ πανε καλυτερα γτ τα βλεπω αλλιως
Στα φοιτητικα χρονια ειναι πολυ ευκολο ν νιωσεις μοναξια γτ ειναι η περιοδος της παρεας και τους αραγματος.....ομως υπαρχει και συνεχεια...κ αυτοι που αραζαν μια ζωη στις καφετεριες μιλωντας γ γκομενες και αυτοκινητα χωρις να κανουν ΤΙΠΟΤΑ....σ αυτο το ΤΙΠΟΤΑ θα μεινουν κ μετα.....αλλοι πανε μπροστα....
07-06-2017, 16:13 #430
Έτσι κι αλλιώς επαφή με ένα άτομο έχω, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Σωστά είναι αυτά που αναφέρεις. Δεν διαφωνώ. Στο μόνο που διαφωνώ είναι εκεί που αναφέρεις, ότι το θέλω τώρα είτε σχέση, είτε φιλία. Δεν είναι έτσι. Ήθελα να έχω πραγματικούς και αληθινούς φίλους. Εγώ έφυγα από αυτήν την "παρέα" γιατί θεωρούσα ότι έπρεπε να αλλάξω για να μείνω και έτσι ήταν. Δεν το δέχτηκα και έφυγα, όπως γινόντουσαν και άλλα. Είχαν χωριστεί σε στρατόπεδα, αυτοί που μου μιλάνε και αυτοί που δεν μου μιλάνε και όσοι μου μιλούσαν, δεν τους μιλούσαν οι άλλοι κλπ. Τα βαρέθηκα όλα αυτά τα παιδικά και έφυγα. Σίγουρα δεν ταιριάζουμε με όλους. Απλά το μόνο που θα ήθελα είναι να βγαίνω και λίγο από το σπίτι. Είτε με 1 άτομο, είτε με μια κοπέλα. Όπως έχω πει και σε πολλά μηνύματά μου εδώ. Δεν με ενδιαφέρει τόσο το σεξ, όσο να μπορώ να επικοινωνώ με την κοπέλα και να κάνουμε μια καλή παρέα. Αν γίνει αυτό και σχέση ακόμα καλύτερα. Επίσης σίγουρα σε κάποια χρόνια από τώρα, που θα έχουν άλλη ωριμότητα, ίσως τότε ξυπνήσουν και αναλογισθούν τις αδικίες και τα λάθη τους, προς εμένα. Εγώ όταν χρειάστηκε να πω "συγνώμη" το είπα. Όμως δεν γίνεται πάντα να φταίει ο ένας και όλοι οι άλλοι να είναι οι "μάγκες". Ότι έχω στεναχώρια και θυμό, είναι γεγονός. Απλά όταν ξυπνήσουν μετά από 10-20 χρόνια, θα είναι πολύ αργά. Έχω άλλα δύο χρόνια στην σχολή και λέω πότε να τελειώσω να φύγω. Τόσο πολύ. Ακόμα και κάποια φορά που βγαίνω έξω να κάνω καμία βόλτα. Βλέπω χαρούμενα ζευγαράκια και παρέες αντρών ή γυναικών να είναι χαρούμενοι και να λέω εγώ, "γιατί είμαι εγώ έτσι και αυτοί χαίρονται;". Όσο παρατηρεί κάποιος τους ανθρώπους, τόσο απογοητεύεται...
07-06-2017, 16:19 #431
Δε πρόκειται να αλλάξουν αυτοί ποτέ!
Τα ίδια σκατά θα μείνουν και θα τους έρχονται όλα εύκολα, διότι ως γνωστόν "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"......
Ακριβώς! Κοίτα να τελειώσεις τη σχολή και να φύγεις... Προσπάθησε να βρεις και καμιά δουλειά! Για σένα προπαντώς, όχι για παρέες και άλλα...........
07-06-2017, 16:21 #432
Ναι είναι σωστό αυτό. Αλλά αν πω για εμένα, θα σου πω, πως δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να τους μάθω καλύτερα. Δεν μου έδωσαν το "πράσινο" φως οι κοπέλες, γιατί αν μιλάμε για τους άντρες, άσε και τους έμαθα. Λίγοι αξίζουν και οι άλλοι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εμένα με απέρριψαν από την αρχή χωρίς να με μάθουν, οι κοπέλες κυρίως. Ούτε εγώ μπόρεσα να τις μάθω, γιατί δεν μου άφησαν το περιθώριο να τις μάθω. Εδώ σκέψου, ένα καλήμέρα λέω το πρωί, είτε σε άντρες, είτε σε κοπέλες, που τους ξέρω και δεν μου απαντάει κανένας. Και λογικό αυτό, επειδή οι άλλοι έχουν τις σχέσεις τους και τις παρέες τους, οπότε δεν θα μπουν στο κόπο, να μάθουν έναν ακόμη άνθρωπο που ζητάει από αυτούς κάτι διαφορετικό. Γι'αυτό και εγώ σταμάτησα πλέον να δίνω σημασία στον καθένα τους και γι'αυτό δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την γενιά μου. Όσον αφορά για νυχτερινά μαγαζιά, δεν έχω πάει για να σου πω. Το μόνο που έχω πάει είναι σε μια παμπ, στην Ολλανδία.
07-06-2017, 16:23 #433
07-06-2017, 16:25 #434
07-06-2017, 16:29 #435Miliva21GuestΝηματοθετη...μη περιμενεις να δικαιωθεις....να μη σε νοιαζει...αυτο λεω...αδιαφορησε...εκανες τις επιλογες σου ...ειχες παρεες τις αφησες γτ δν σου ταιριαζανε...και πολυ καλα εκανες...ομως καταλαβαινεις οτι αφου εισαι εσυ αυτος που αποχωρει μεχρι να βρεις αλλη παρεα θα περασεις κ ενα διαστημα μοναξιας....δν ειναι ευκολο να μπεις σε αλλη παρεα μεσα στη μεση της σχολης τωρα που εχουν δημιουργηθει ολες οι κλικες...
Δεν μπορεις να κανεις κατι...δν ειναι στο χερι σου...αυτο π μπορεις να κανεις ειναι να ηρεμησεις....μπορει να μη το καταλαβαινεις αλλα υποσυνειδητα φωναζεις : ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ..ΘΕΛΩ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΡΑ
...ΔΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ....
Προσπαθησε να αδιαφορησεις γ αυτο...κανε κατι αλλο ...μη το σκεφτεσαι ...δν ειναι ευκολο εκτιμξσε τη ζωη σ οπως ειναι και σκεψου το σαν περιοδο προσωρινη...η ζωη αλλαζει ...μετα θα εισαι αλλου ..με το να λες μακαρι να φυγω γρηγορα απο δω δν σε βοηθαει......κερδισες την αυθεντικοτητα σου σαν ανθρωπος με το να φυγεις αλλα εχασες τη παρεα...παντα ετσι ειναι κατι χανεις κ κατι κερδιζεις
Κλαιν μαιν....εκμεταλλευσου τον ελευθερο χρονο και την ηρεμια που εχεις τωρα σαν φοιτητης γτ μετα δεν θα τη ξαναβρεις
Ζησε για σενα και κανε αυτο που γουσταρεις....τα πραγματα αλλαζουν στη πορεια δν μενουν στασιμα απλα πρεπει να εκτιμησουμε οσα εχουμε