Ευχερεια λογου και ψυχωση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 72
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Πάντως εγώ μια χαρά ανάπτυξη λόγου βλέπω ότι έχεις και με τίποτα δεν θα καταλάβαινα ότι έχεις κάποιο πρόβλημα από αυτό.
    Διαβάζω με προσοχή που συμφωνείτε όλοι ότι η ψύχωση νιώθετε πως σας έχει κάνει να υστερείτε σε αυτόν τον τομέα, αλλά ειλικρινά ξέρω πολλά άτομα "υγιή" που ο λόγος τους και η σκέψη τους είναι πολύ φτωχά οπότε αυτό προφανώς είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων.
    Το μόνο που θα μπορούσα να παρατηρήσω είναι η συνεχής αναφορά στους άλλους και στην εικόνα που έχουν. Νομίζω οτι αυτό πρέπει να δουλέψεις. Μην στέκεσαι στο "ή έχουν δίκιο σε αυτά που λένε άρα μειονεκτώ ή δεν έχουν δίκιο άρα με ζηλεύουν" μπορεί να μην συμβαίνει κανένα από τα δύο. Προσπάθησε απλά να μην εστιάζεις στους άλλους τόσο πολύ χωρίς να προσπαθείς να εξηγήσεις τις προθέσεις τους.
    Μα δεν μπορω να μη λαμβανω υπ'οψιν μου τους αλλους!! Ζουμε σε μια κοινωνια....Επιπλεον, μπορει να γραφω καλα κι εγω αλλα βλεπω τους αλλους που κανουν λεκτικα παιχνιδια και σκεφτονται πολυ ωραια και πολυ εξυπνα και νιωθω οτι μειονεκτω!!!! Εγω δεν μπορω να εχω πολυπλοκη σκεψη, ισως τελικα δεν ειναι λογω της ασθενειας αλλα ισχυει! Σ' ευχαριστω παντως για την απαντηση.

Senior Member
    Αν έχει να κανει με την ασθένεια το καταλαβαίνεις ίσως σε περιπτωση που μπορούσες να κανεις κάτι πριν νοσησεις κ μετα εχασες αυτή την ικανοτητα.

Πάντως εγώ δεν έχω ανάμνηση δεξιοτήτων στην παιδικη κ εφηβική ηλικία. Γενικά ηταν "φτωχά" χρόνια κ κάποια πρόδρομα σημαδια της πάθησης φάνηκαν μετα το τέλος του δημοτικου.
    Η έλλειψη ενδιαφερόντων που είχα σε συνδιασμό με τις κοινωνικες δυσκολίες στο σχολείο κ την απομόνωση δεν μου άφηναν περιθώριο να δω πτυχές του εαυτού μου.

Τα καλυτερα χρόνια για μένα ηταν η 4ετια όταν βελτιώθηκα απο το 2007 μέχρι 2012 όταν κ πήγα σε ψυχίατρο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Αν έχει να κανει με την ασθένεια το καταλαβαίνεις ίσως σε περιπτωση που μπορούσες να κανεις κάτι πριν νοσησεις κ μετα εχασες αυτή την ικανοτητα.

Πάντως εγώ δεν έχω ανάμνηση δεξιοτήτων στην παιδικη κ εφηβική ηλικία. Γενικά ηταν "φτωχά" χρόνια κ κάποια πρόδρομα σημαδια της πάθησης φάνηκαν μετα το τέλος του δημοτικου.
    Η έλλειψη ενδιαφερόντων που είχα σε συνδιασμό με τις κοινωνικες δυσκολίες στο σχολείο κ την απομόνωση δεν μου άφηναν περιθώριο να δω πτυχές του εαυτού μου.

Τα καλυτερα χρόνια για μένα ηταν η 4ετια όταν βελτιώθηκα απο το 2007 μέχρι 2012 όταν κ πήγα σε ψυχίατρο.
    Αν επιτρεπεται, σειριε, τι φαρμακα παιρνεις και τι εκανες αυτη την πενταετια ωστε να αναρρωσεις πληρως; Γιατι εμενα αυτο μου φαινεται, οτι εχεις αναρρωσει πληρως!! Και σε τι δοσολογιες αν επιτρεπεται τα παιρνεις τα φαρμακα.

Senior Member
    Ιnvega 6mg
    Solian 300mg

Αρχική δόση 12mg invega μέγιστη επιτρεπόμενη
    800mg solian

Διαρκεια παραληρηματος 7 μηνες
    Μετα απο 3 χρόνια απουσία ψυχοπαθολογίας
    Ανάρρωσα με την κλινική έννοια δηλ των συμπτωμάτων. Εμειναν ψεγάδια αλλά δεν θεωρώ οτι αναρρωσα τελείως. Η βελτίωση η τα πίσωγυρίσματα διαρκούν όσο η ζωή μας.

Αυτό που επεδίωξαν ηταν να έχω ασχολίες, να παίρνω με συνέπεια τα φαρμακα κ να προσπαθώ να βελτιωνομαι ειτε κοινωνικα ειτε σε δεξιότητες για ανεξάρτητη ζωή.
    Έτσι ακούω μουσική, διαβάζω καθημερινά, βλέπω ταινίες, θα πάω κάνα θεατράκι ειτε μόνος ειτε με παρέα, μαγειρευω, μαθαίνω σιδέρωμα, βοηθαω στο μαγαζί, περιποιούμαι εμφάνιση κ υγιεινη, προσπαθώ να κανω γυμναστική αν κ την βαριεμαι.

Κυρίως κάνω οτι αγαπώ με καποιες εξαιρέσεις όπως αγγαρείες.
    Έχω ενα θέμα "Η καθημερινή ρουτίνα σας" που το εκανα πέρυσι τέτοια καιρό, αν θες δες το στο προφίλ μου. Περιέγραφα την περσυνη ρουτινα. Φέτος έχω χαλαρώσει γιατί με κούρασε κάπως το αίσθημα στασιμότητας.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Τελικα οι μεγαλες δοσεις βοηθανε και για το μελλον, δεν επηρεαζουν μονο την τωρινη κατασταση!! Αρα καπως θεραπευουν τα φαρμακα, μου το'χει πει και γιατρος αυτο!! Εγω παιρνω ρισπερνταλ ενεση και αλοπεριντιν, αλλα λεω να αλλαξω το ρισπερνταλ σε αμπιλιφαι!! Σ' ευχαριστω για την απαντηση!!

Senior Member
    Ινβεγκα καλύτερα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Ινβεγκα καλύτερα
    Σε μενα εχει παρενεργειες!

Senior Member
    Σε μένα δεν έχει για αυτό στο είπα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Σε μένα δεν έχει για αυτό στο είπα
    Εσυ καλα κανεις και το παιρνεις και οσον αφορα το καμενος που ειπες οπως ειπες ολοι ειμαστε καμενοι και δευτερον εχεις μυαλο ξερεις να μιλας απλως καμια φορα τα λες μπερδεμενα αλλα δεν εισαι χαζος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by απογοητευμένη View Post
    Καλησπερα σε ολους,
    Σημερα ηθελα να μιλησω για ενα θεμα που με απασχολει παρα πολυ, μιας και νιωθω οτι μειονεκτω σε αυτο σε σχεση με τους αλλους ανθρωπους, και με ριχνει πολυ. Ειναι η ευχερεια λογου και η πλουσια σκεψη και λογος. Διαβασα καπου και με στενοχωρησε οτι εδω μεσα καποιοι γραφουν λιγα πραγματα και λενε βλακειες, μπορει να το ειπαν για μενα επειδη λεω συνηθως λιγα πραγματα, και πραγματικα με πειραξε οπως και πολλα αλλα, αλλα μπορει να το ειπαν και απο ζηλεια απο την αλλη πλευρα επειδη λεω ουσιαστικα πραγματα. Μπορει να μην εχω ευχερεια λογου και αυτο με απασχολει γιατι νιωθω μειονεκτικα οπως ειπα, αλλα πιστευα οτι ελεγα κατι το ουσιαστικο συνηθως, οτι ειχα κατι να πω, και ας μην ηταν τοσο ωραιο η τοσο ουσιαστικο οσο αλλων μελων εδω μεσα. Εχω προβλημα λοιπον με την αναπτυξη του λογου και της σκεψης αν μπορει να μου επιτραπει η εκφραση, δηλαδη δεν τα αναλυω τοσο περιπλοκα ολα στο μυαλο μου ωστε να βρισκω λυσεις, το μονο που κανω οπως μου ειχε πει ενας γιατρος μου ειναι να τα απλοποιω ολα. Συνεπως εχω φτωχη σκεψη και αυτο ειναι ενα συμπτωμα πιστευω της ψυχωσης. Σε σχεση με τα αλλα μελη εδω, βλεπω οτι οσο πιο καλα ειναι καποιος, πχ ο σειριος, εχει πολυ καλη ροη και αναπτυξη του λογου, αντιθετως με μενα, αλλα ειναι και παρα πολλα αλλα μελη, κυριως οσοι ειναι υγιεις, που σκεφτονται και αναλυουν διεξοδικα και περιπλοκα. Εγω δεν μπορω να το κανω αυτο και με στενοχωρει πολυ. Τι εχετε να πειτε πανω σε αυτο;
    και ποιος λεει οτι οποιος εχει ευχαιρεια λογου ειναι ψυχικα υγιης??? ειναι θεμα πιστευω στο κατα ποσο εχουμε μαθει να εφραζομαστε και να επικοινωνουμε γενικοτερα.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ftatl View Post
    και ποιος λεει οτι οποιος εχει ευχαιρεια λογου ειναι ψυχικα υγιης??? ειναι θεμα πιστευω στο κατα ποσο εχουμε μαθει να εφραζομαστε και να επικοινωνουμε γενικοτερα.
    Μηπως θες να πεις το αντιθετο; Και ποιος λεει οτι οποιος ειναι ψυχικα υγιης εχει ευχερεια λογου; Γιατι εμενα εκει ειναι το ερωτημα μου

Senior Member
    Κάποια πραγματα είναι θέμα εξάσκησης κ κλίσης.
    Στον γραπτό είμαι καλός ενω στον προφορικό όχι τόσο κάνω κ σαρδαμ κ τα επιχειρήματα κ η φαντασία δεν μπορω να τα εκφράσω εύκολα.

Μπορεί το σύμπτωμα της αλογιας κ της φτωχής σκέψης να είναι συμπτώματα της σχιζοφρένειας αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπαρχουν κ εξαιρέσεις.

Δεν σημαίνει επίσης πως όλοι οι μη διαγνωσμενοι με ψυχική πάθηση είναι γλωσσοκοπανες κ Ντοστογιέφσκι.

Senior Member
    Μηπως θες να πεις το αντιθετο; Και ποιος λεει οτι οποιος ειναι ψυχικα υγιης εχει ευχερεια λογου; Γιατι εμενα εκει ειναι το ερωτημα μου
    Εγω σταθηκα απλα σε συτο που ειπες οτι οποιος ειναι καλα εχει πολυ καλη αναπτυξη και ροη του λογου, ετσι εθεσα το ερωτημα. Εγω βλεπω οτι το ιδιο πραγμα γραψαμε. Τεσπα εγω προσωπικα δεν το εξασκω το αθλημα του λογου προφορικου γραπτου κλπ κλπ. και δεν με νοιαζει κι ολας...
    Γενικα οι ψυχικες διαταραχες επιρρεαζουν τη σκεψη και γενικοτερα το λογο π.χ αλογια που αυτο σημαινει οτι απλα δεν μιλας γτ δεν εχεις ψυχικη δυναμη να μιλησεις να εκφραστεις. Η ευχαιρεια λογου το να μιλας καθαρα δυνατα και η φωνη σου να τρεχει, η ροη που λες, πιστευω εχει να κανει με στοιχειο του χαρακτηρα καποιου και πως εχει εξελιχθει στη ζωη του μεσα απο κοινωνικες συναναστροφες, μεσα απο το διαβασμα, μορφωση κ.α

Senior Member
    Quote Originally Posted by ftatl View Post
    Εγω σταθηκα απλα σε συτο που ειπες οτι οποιος ειναι καλα εχει πολυ καλη αναπτυξη και ροη του λογου, ετσι εθεσα το ερωτημα. Εγω βλεπω οτι το ιδιο πραγμα γραψαμε. Τεσπα εγω προσωπικα δεν το εξασκω το αθλημα του λογου προφορικου γραπτου κλπ κλπ. και δεν με νοιαζει κι ολας...
    Γενικα οι ψυχικες διαταραχες επιρρεαζουν τη σκεψη και γενικοτερα το λογο π.χ αλογια που αυτο σημαινει οτι απλα δεν μιλας γτ δεν εχεις ψυχικη δυναμη να μιλησεις να εκφραστεις. Η ευχαιρεια λογου το να μιλας καθαρα δυνατα και η φωνη σου να τρεχει, η ροη που λες, πιστευω εχει να κανει με στοιχειο του χαρακτηρα καποιου και πως εχει εξελιχθει στη ζωη του μεσα απο κοινωνικες συναναστροφες, μεσα απο το διαβασμα, μορφωση κ.α
    Αλλο οτι καποιος που ειναι υγιης μπορει να μην εχει ευχερεια λογου και αλλο καποιος που εχει ευχερεια λογου που μπορει να μην ειναι υγιης. Εμενα με απασχολει το πρωτο κυριως. Ευχερεια λογου νομιζω εννοουμε την ανεση στο λογο και την αναπτυξη.

Senior Member
    Αλλο οτι καποιος που ειναι υγιης μπορει να μην εχει ευχερεια λογου και αλλο καποιος που εχει ευχερεια λογου που μπορει να μην ειναι υγιης. Εμενα με απασχολει το πρωτο κυριως. Ευχερεια λογου νομιζω εννοουμε την ανεση στο λογο και την αναπτυξη.
    τεσπα απλα τι? δεν νιωθεις καλα με τον τροπο που χειριζεσαι το λογο? εννοεις οτι εχεις φτωχο λεξιλογιο? δεν μπορεις να περιγραψεις οπως θες αυτο που αισθανεσαι?

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast