Results 61 to 72 of 72
Thread: Ευχερεια λογου και ψυχωση
-
10-07-2017, 23:24 #61
Τελικά όσοι έχετε ψύχωση πιστεύετε οτι αυτή η δυσκολία στον λόγο που περιγράφετε προέρχεται από την ψύχωση ή από τα φάρμακα ως παρενέργεια;
Εννοώ υπάρχει περίπτωση να μην είναι σύμπτωμα της ψύχωσης αλλά να είναι παρενέργεια από τα φάρμακα;
Το ρωτώ αυτό γιατί σε άτομο που υποθέτω εγώ ότι βρισκόταν σε ψύχωση και δεν έπαιρνε φάρμακα, λέγοντας παράλογα πράγματα, σενάρια καταδίωξης κτλ δεν είχα παρατηρήσει καμιά δυσκολία στον λόγο, το αντίθετο μιλούσε γρήγορα και πολύ, τόσο που δύσκολα μπορούσα να παρακολουθήσω τι έλεγε.
- 10-07-2017, 23:34 #62
Ναι καινούρια...Σίγουρα δεν είναι όλα τόσο εύκολα αλλά με υπομονή, προσπάθεια. καθοδήγηση από τον ψυχολόγο και φάρμακα μπορούν να αντιμετωπιστούν αρκετά συμπτώματα...όχι όλα πάντα...είναι ένας διαρκής καθημερινός αγώνας η ασθένεια αυτή και αποτελεί βάρος και για εμάς που νοσούμε και για τις οικογένειές μας. Εμένα επιπλέον με έχει κουράσει η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή που έχω εμφανίσει παράλληλα με τη σχιζοφρένεια και δεν έχω καταφέρει να την αντιμετωπίσω ακόμη...άρα το ξέρω και εγώ καλά ως πάσχουσα ότι δεν είναι ΄τσι εύκολα τα πράγματα..απλά δεν πρέπει να τα παρατάμε αυτό λέω...
10-07-2017, 23:34 #63
δηλαδή εσυ τι προτείνεις; να σταματήσουμε τα φαρμακα; αυτό θα ηταν καταστρεπτικο για την υγεια ενός ψυχωσικου...
10-07-2017, 23:36 #64
καινούρια στο φόρουμ
ναι καινούρια...Σίγουρα δεν είναι όλα τόσο εύκολα αλλά με υπομονή, προσπάθεια. καθοδήγηση από τον ψυχολόγο και φάρμακα μπορούν να αντιμετωπιστούν αρκετά συμπτώματα...όχι όλα πάντα...είναι ένας διαρκής καθημερινός αγώνας η ασθένεια αυτή και αποτελεί βάρος και για εμάς που νοσούμε και για τις οικογένειές μας. Εμένα επιπλέον με έχει κουράσει η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή που έχω εμφανίσει παράλληλα με τη σχιζοφρένεια και δεν έχω καταφέρει να την αντιμετωπίσω ακόμη...άρα το ξέρω και εγώ καλά ως πάσχουσα ότι δεν είναι ΄τσι εύκολα τα πράγματα..απλά δεν πρέπει να τα παρατάμε αυτό λέω...
10-07-2017, 23:42 #65
δεν νομιζω ότι εισαι βαρος στην οικογενεια σου, ισα ισα ειναι υποχρεωση τους να σε βοηθησουν να το ξεπεράσεις και καθήκον τους να βοηθησουν ενας μελος τους που νοσει και χρειαζεται υποστηριξη. εχεις δυο πραγματα μαζι; ιδεοψυχαναγκαστικη και σχιζοφρενεια; αυτό πρεπει να είναι πολύ βαρυ καλη αναρωση παντως
10-07-2017, 23:50 #66
Είναι συμπτώματα της ψύχωσης το φτωχό περιεχόμενο της σκέψης κ η αλογια.
Τα φαρμακα στην αρχή ίσως επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Δεν ξέρω ποιοι παράγοντες συντελούν να βελτιωθεί κάποιος σ'αυτο το κομματι γιατί είναι αρνητικά συμπτώματα κ δεν έχει βρεθεί φάρμακο που να τα καταπολεμά αποτελεσματικα.
Για την περιπτωση που ανεφερες ένας ψυχωσικος εκφράζει τις παράλογες ιδέες κ το παραλήρημα του αλλά όσο είναι σε επεισόδιο δεν μπορεί να αναπτύξει διάλογο όπως συνηθίζεται. Η αίσθηση είναι σαν να εχεις μια κασέτα απο παραλογισμός κ πολλές φορες "word salad" δηλ τα λεγόμενα κ οι λέξεις δεν βγάζουν νόημα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
10-07-2017, 23:50 #67
Κοίτα, τα κυριότερα συμπτώματα της σχιζοφρένειας έχουν υποχωρήσει...είμαι σχετικά λειτουργική, έχω μία σχέση, βγαίνω τις βόλτες μου με τους φίλου μ κτλ κτλ..απλά έχω έναν σκαλωματικό εγκέφαλο αν μπορεί να ειπωθεί έτσι...Συγκεκριμένα κάνω πολλές ερωτήσεις και θέλω αναλυτικές απαντήσεις με εξονυχιστική λεπτομέρεια...Ήμουν πριν αρρωστήσω περίεργη για να μάθω εμένα και τον κόσμο γενικά (όχι με την κακή έννοια του κουτσομπολιού δηλαδή) τώρα αυτό με το άγχος της σχιζοφρένειας εντάθηκε..και επίσης έχω διαβάσει ότι η ΙΨΔ μπορεί να εμφανίζεται μαζί με τη σχιζοφρένεια (σαν επακόλουθό της)...
11-07-2017, 00:02 #68
Ελισαβετ: Εγω ειχα παντα δυσκολια στο γραπτο λογο. Στον προφορικο μπορει να μιλαγα αλλα ελεγα βλακειες πχ γιατι δεν σκεφτομουν τι ελεγα.
Σταθης25: Σ' ευχαριστω για τις συμβουλες, συμφωνω κι εγω οτι ολος ο κοσμος εχει ενα προβλημα, αλλος εχει δυσλεξια, αλλος αυτισμο, αλλος αγχωδη διαταραχη, αλλος νοητικη υστερηση σε μικρο βαθμο και παει λεγοντας......κανεις δεν ειναι χωρις προβλημα εστω και καποιο σοβαρο σωματικο.........κι εγω εχω και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη και δεν την παλευω.......
Monument32: Χαιρομαι πολυ που τα πηγαινεις καλα, οπως ειπα κι εγω εχω ιδψ, οποτε σε καταλαβαινω...........Καλο μας κουραγιο!!!!
11-07-2017, 00:09 #69
Αν επιτρέπεται πως την αντιμετωπίζεις εσύ? εγώ προτιμώ να μην έχω πολλές επαφές με φίλους και συγγενείς όταν είναι σε εξαρση, κλείνομαι στον εαυτό μου γιατί όπως είπα έχει να κάνει και με άλλους ανθρώπους τους οποίους ρωτώ ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα με λεπτομέρεια...
11-07-2017, 09:59 #70
11-07-2017, 10:29 #71
τι σημασια εχει ρε παιδια αν εχεις ευχερια λογου και δεν ξερω και γω τι να τα χω καλα με εμενα μπορω?ξερω ενα καρο αμορφωτους οι οπιοι τα ειχαν καλα με τον εαυτο τους οσο πιο ευφυιης εισαι τοσο περισσοτερο αναλυεις τα παντα και βαζεις τρικλοποδιες στον εαυτο σου το καλυτερο πραγμα για να μην κανεις παντως ασχημες σκεψεις ειναι να κανεις πραγματα
12-07-2017, 04:37 #72
Δεν είναι κακό αυτό βρε, δηλαδή να απλοποιείς τα πράγματα. Το αντίθετο κάποιες φορές. Κ για να σου εξηγήσω καλύτερα, εξυπνος κ ευστροφος δεν είναι αυτος που χρησημοποιεί ορολογίες πολύπλοκες και υπεραναλύει αλλά αυτός που το πολύπλοκο το αντιλαμβάνεται κ το αποδίδει με απλότητα που θα την κατανοουσε κ πιο απαιδευτος νους.
Απο την αλλη, δεν ξέρω αν φταίει η ψύχωση σε αυτο τον τρόπο σκέψης, ιδεα δεν έχω.
Αν θελεις όμως να εμπλουτισεις το λεξιλόγιο σου κ να αποκτήσεις μεγαλύτερη ευχέρια λόγου, αρχισε να διαβάζεις λογοτεχνία και είτε γραφε κειμενα τυπου εκθέσεις είτε γράφε περιλήψεις αυτών που διάβασες. Ενα χρόνο μετά δε θα γνωρίζεις τα γραπτά σου. Βοηθά πολύ το διαβασμα. Επίσης, δεν είναι κακή η διαφωνία δλδ να μη συμφωνουν με οσα λες ή σκέφτεσαι, αλλά τι πειράζει? Αν όλοι συμφωνουσανε σε ολα δε θα είχε ενδιαφερον.