Results 286 to 300 of 400
Thread: Gay Pride
-
11-07-2017, 12:56 #286
- 11-07-2017, 12:59 #287
το ξερετε το ανεκδοτο με το σκουλικι ε?
ενας μαθητης δημοτικου ειχε διαβασει για την φυσικη ιστορια μονο για το σκουλικι και τελικα ο δασκαλος εβαλε διαγωνισμα για το προβατο (π.χ.) και ο μαθητης εγραψε.
"το προβατο ειναι ενα ζωο της ελληνικης υπαιθρου που καθως περπαταει μπορει να πατησει κανενα σκουλκι. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ............" και ειπε την παπαγαλια του.
ετσι και ο δεν ειδα, οτι και να συζητησουμε μας λεει τα κατεβατα περι θεολογιας που ειχε διαβασει σε καποιο μαθημα του ,και κατι ειδησεις για βιασμενες που διαβασε στο ιντερνετ, απ οπου προμηθευεται εμπειριες ζωης.
ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΜΠΡΕΕΕΕΕΕΕΕ
11-07-2017, 13:10 #288
Στο κομματι που λες οτι η θεολογία είναι επιστήμη κ οτι απο την στιγμη που κανεις ορθόδοξη θεολογία πρεπει κάποιος να πιστεύει...
Διαφωνω στο σημείο της επιστημονικότητας αν είναι έτσι τα πραγματα όπως τα περιγραφείς.
Αν ηταν επιστήμη θα παρατηρούσε, θα ερμήνευε, θα αποδείκνυε, θα αμφισβητούσε συνεχώς.
Αν ηταν επιστήμη θα προσπαθουσε να εξηγησει την αναγκη του ανθρώπου για αληθεια, νόημα κ τη δημιουργία ενος Ανώτερου όντος. Φυσικά περιεχει κ φιλοσοφια το θέμα.
Αυτό που περιγραφείς είναι κατήχηση κ πλύση εγκεφαλου κ τπτ παραπανω.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
11-07-2017, 13:42 #289
οχι, δεν ζητας τπτ παραλογο, απλα ζητας κατι παρανομο.
στο απαντησε η ελισαβετ.
αλλα οπως παντα εκανες οτι δεν ειδες, γιατι ως γνωστον εν ειδες, οτι τπτ δεν ειδες ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΛΑΘΟΣ.
φερε πρωτα εσυ αποδειξεις για τις ηλιθιοτητες που ειπες για τις κοπελες που δεν γνωριζεις καν και μετα θα σου φεροουμε εμεις.
αυτα που κανεις δεν θα τα εκανε ο μακιαβελι ουτε στο προνηπιο. ολα τα επιχειρηματα σου ειναι για γελια.
11-07-2017, 15:57 #290
ελισαβετ και ρεμεντυ.πως καταφερνετε και σχεδον μαλωνετε παντα με τον ουδεν ειδα??πολυ μεγαλη κοντρα ρεπαιδι μου.
παντως τη λιστα με τα κοριτσια και εμεις τη περιμενουμε.εγω και ο ελις.
11-07-2017, 16:10 #291
Καμία κόντρα από πλευράς μου. Είμαι λίγο οξύθυμη η αλήθεια είναι αλλά έχω το καλό ότι το ξεχνάω σε χρόνο dt.
Απλά όταν λέει βλακείες κάποιος θεωρώ οτι πρέπει να απαντιέται κιόλας γιατί διαβάζει κι άλλος κόσμος εδώ μέσα.
Εκτός κι αν λέει τόσες πολλές που γίνεται βαρετός και κουραστικός όπως τώρα.
Τη λίστα πάντως και γω την θέλω, έχω κάτι φίλους που θα τους ενδιέφερε πολύ είμαι σίγουρη.
11-07-2017, 16:25 #292
11-07-2017, 16:36 #293
11-07-2017, 16:55 #294
Εν οιδα δεν θα σχολιασω πανω στα πραγματα στα οποια διαφωνειτε, θα απαντησω απλα στο κομματι απο την μαζικη σου απαντηση που αφορα το δικο μου μηνυμα.
Δεν χρειαζεται καθολου να πιστευεις σε κατι για να εχεις καλη γνωση του αντικειμενου. Καποιος με ειδικευση στη μυθολογια δηλαδη πρεπει να πιστευει στους μυθους; Η καποιος που δουλεια του ειναι να παρατηρει και να καταγραφει πρεπει να επηρεαζεται απο προσωπικες πεποιθησεις πανω στο ζητημα; Παλια και οι γλωσσολογοι ειχαν πιο subscriptive προσεγγιση αλλα οι πιο συγχρονες γλωσσολογικες θεωριες ειναι descriptive.
Εγω απλα σου εξηγησα τι ειναι η θεολογια γενικα ως επιστημη. Ακομα και αν ειναι ορθοδοξη θεολογια ισχυει το ιδιο πραγμα. Ασχετα που στις ελληνικες σχολες ειδικα παιζει πλυση εγκεφαλου.
Serios τον ορο επιστημη τον χρησιμοποιησα εγω πρωτη και η αληθεια ειναι οτι παραπεμπει σε μεθοδολογια οπως λες, ισως ο ποιο σωστος ορος ειναι discipline, δεν ξερω πως να το μεταφρασω. Καποιος που σπουδαζει ιστορια ρε παιδακι μου τι ακριβως εχει να παρατηρησει, να συμπερανει, να συγκρινει, να σκεφτει; Ναι εχει τον παραγοντα της αναλυσης και της κριτικης ικανοτητας μεσα αλλα ως εναν βαθμο...σκοπος ειναι να βρισκεται η αληθεια αλλα τελικα λεμε την ιστορια την γραφει ο νικητης, ε και οι φοιτητες ιστοριας ακολουθουν εναν "κανονα" κοινως αποδεκτο οπου απλα μαθαινουν οτι αυτο εγινε ετσι και το αλλο εγινε αλλιως, τελος. Κανονικα αυτη τη διαδικασια λοιπον την εχει και η θεολογια. Αυτο που εσυ ανεφερες ως εξωπραγματικο παραδειγμα της θεολογιας ως επιστημης υπαρχει σε χωρες του εξωτερικου οπως ακριβως φανταζεσαι. Σιγουρα και εκει επηρεαζεται ο κοσμος γιατι πιο πολλες πιθανοτητες εχει να το σπουδασει καποιος που πιστευει παρα καποιος που δεν το πιστευει αλλα υπαρχει οπως το λες. Και το αντικειμενο της ειναι να μαθεις οτι "το ταδε δογμα λεει αυτο αυτο και αυτο". Δεν ειναι δουλεια της να σου πει τι να πιστεψεις. Υπαρχει και θεολογια που ασχολειται γενικα με την εννοια της πιστης ασχετως δογματος πχ, που το εξεταζει το θεμα διαδογματικα και συγκρινει η το εξεταζει ιστορικα, η ως ανθρωπινη αναγκη, υπαρχουν διαφορες σκοπιες...
Αυτα απο εμενα, σε ασχετη νοτα...κατα τα αλλα εν οιδα οτι ουδεν οιδα δεν σχολιαζεις τα πιο σημαντικα κομματια απο οσα σου λεω...ειπα οτι το να σπουδαζεις κατι δεν σε κανει αυθεντια σε θεματα πιστης επειδη ενας θεος κατανοητος και πιστευτος μονο σε οσους σπουδαζουν θεολογια δεν εχει κανενα νοημα...συμφωνεις η διαφωνεις;
Αν συμφωνεις, μηπως δεν θα επρεπε να χρησιμοποιεις το επιχειρημα περι σπουδων και θα ηταν πιο καρποφορο το να επιχειρηματολογησεις με τα αλλα μελη ως ανθρωπος προς ανθρωπο και οχι ως ειδικος προς ασχετο; Δωσε την προσοχη σου στα επιχειρηματα ως ισος προς ισο...αυτο το λεω γιατι η απαντηση σου στο σχολιο μου για το κομματι απο το Λευιτικον και απο την επιστολη του Αποστολου Παυλου δεν με καλυψαν καθολου...το μονο που εκανες στην απαντηση σου ειναι να μου δωσεις ενα ιστορικο πλαισιο...και;
Μου λες τετοια ηταν η εποχη και οι Ρωμαιοι το ειχαν παραχεσει και επρεπε να ειναι αυστηρος...αυτο δεν αλλαζει το γεγονος πως φαινεται στα λογια του η αποδοκιμασια της ομοφυλοφιλιας...και πως γινεται αυτη η σκληρη αποδοκιμασια να ειναι μεσα στον ορθοδοξο κανονα ακομα και σημερα αν οπως ισχυριζεσαι αυτη η αποδοκιμασια της ομοφυλοφιλιας δεν ειναι κομματι της ορθοδοξης πιστης; Τοσες συνοδοι εχουν γινει απο τοτε, γιατι δεν αλλαξε ποτε τιποτα;
Το ξεχασανε; Δεν ειναι σημαντικο να μην γινονται διακρισεις εις βαρος των ανθρώπων του ποιμνιου που τυγχανει να ειναι γκει αμα δεν τους πειραζει; Διορθωσε με αν κανω λαθος, το Αγιο Πνευμα δεν υποτιθεται οτι τους οδηγει/φωτιζει/εμπνεει η δεν ξερω τι στις συνοδους; Αρα γιατι τους τελευταιους αιωνες δεν εχει βγαλει καποια συνοδος τιποτα της προκοπης και συνεχιζουν να κρατανε μεσα στον ορθοδοξο κανονα απαρχαιωμενα πραγματα;
Θα μου πεις ααα δεν μπορουμε να βαζουμε και να βγαζουμε οτι θελουμε. Ελα μου που εχει ηδη γινει. Αλλα ας μην κολλησουμε εκει, πες πως το δεχομαι ως επιχειρημα. Ας βαζαν εναν αστερισκο ρε παιδι μου, οτι κοιταξτε, ο Αποστολος Παυλος τα ειπε ετσι την ταδε εποχη επειδη στην ταδε εποχη γεννηθηκε και με τους κανονες της ταδε εποχης ζουσε, σημερα ομως αποδεχομαστε με αγαπες και λουλουδια τους γκει ξερω γω, δεν ξερω πως θα το εκφραζαν τα λεω μπακαλικα τωρα. Επισης τι στα κομματια, μαθητης του Χριστου ηταν και καθοδηγουμενος/εμπνευσμενος και αυτος απο το αγιο πνευμα, πως γινεται ο Θεος να επηρεαζεται απο εποχες; Τι του ειναι του θεου το 0 το 1000 και το 2000? Πως γινεται οι αληθειες του να αλλαζουν ανα εποχη οταν ειναι αιωνιος; Η θεωρει κατι κακο η οχι. Τελος. Ετσι το καταλαβαινω.
Μηπως λεω εγω, μηπως δεν αλλαζει τιποτα ουσιαστικο καμια συνοδος επειδη δεν εχει η εκκλησια καμια καθοδηγηση και καμια φωτιση απο τον θεο και φοβουνται να πειραξουν το οτιδηποτε και τα αφηνουν ολα οπως χιλια-δυο χιλιαδες χρονια πριν;
Με την πιστη και τον Θεο εν οιδα δεν εχω κανενα προβλημα, ισα ισα ενδιαφερομαι οπως φαινεται απο τα παραπανω, αν δεν ηξερα δυο πραγματακια και δεν με ενοιαζε δεν θα τα ειχα γραψει, αλλα τον ζηλο σου να υπερασπιστεις εναν θεσμο οπως η εκκλησια δεν τον καταλαβαινω...εμενα μου φαινεται τελειως ασχετος με την πιστη, σχεδον της αντιτιθεται πια και την φθειρει...
Αλλα ας μην ξεφυγει το θεμα, το θεμα ειναι οι γκει..
Και οτι και να λεμε οχι, το ορθοδοξο δογμα δεν αποδεχεται τους γκει.Last edited by Natalia_sups; 11-07-2017 at 17:57.
11-07-2017, 17:03 #295
11-07-2017, 17:07 #296
Την απορία σου Ναταλία περί θρησκείας και Αλήθειας την είχα κ γω το μεσημέρι.
Πως γίνεται η υπέρτατη αλήθεια απο τον θεο να μη είναι αγχρονη. Δηλ να μη υπόκειται στην φθορά του χρονου, των πολιτισμικών συνθηκών κ της μόδας;;
Πως γίνεται η Αγάπη να διαχωριζεται σε χριστιανική, μουσουλμανική, βουδιστική η να περιορίζεται σε ενα πλαίσιο δογματισμού.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
11-07-2017, 17:36 #297
Γιώργο δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες πουθενά στον κόσμο η γυναίκα από τη φύση της έχει ανεπτυγμένο τον λόγο και την αντίληψη κι ο άνδρας τη σωματική δύναμη η γυναίκα κ σχολείο να μην πάει μπορεί να σταθεί παντού αντρασ κ πανεπιστήμιο να βγάλει κάλλιστα μπορεί να μην ξέρει να μιλάει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
11-07-2017, 17:59 #298
11-07-2017, 22:29 #299
11-07-2017, 23:07 #300
Ναταλια αν θελεις να σου απαντησω εγω σε καποια απτα ερωτηματα σου.το ερωτημα σου αν δεν κανω καθος ειναι πως γινετε και ο θεος αλλαζει γνωμη αναλογα με την εποχη και το χρονο
.δεν αλλαζει ακριβως γνωμη.οι εντολες του θεου και οι απαγορευσεις ειναι σχεδον παντοτινες.και λεω σχεδον να σου εξηγησω γιατι.θα σου απαντησω με βαση με οσα μας μαθαν απτο σχολειο
Μπορει να κανω και λαθος.
Π.χ πριν χιλια χρονια οι ανθρωποι δεν ειχαν τη παιδεια που εχουμε τωρα και της γραμματικες γνωσεις.π.χ μπορει να πιστευαν οτι το να σκοτωνεις για ψιλου πηδημα ειναι τιμη.η μπορει να πιστευαν οτι το να παντρευτης την αδερφη σου ειναι το πιο φυσιολογικο.και οτιδηποτε αλλη μπουρδα.σημερα ομως οι ανθρωποι δεν πρατουν ετσι τουλαχιστον αντικειμενικα.λιγο πολυ γνωριζουμε γραμματα εχουμε παιδεια.η ιατρικη κανει θαυματα λογικο ειναι τους ανθρωπους να τους κρινη αλλιως και εμας αλλιως.οι ανθρωποι οσο και να προσπαθουμε δεν μπορουμε να καταλαβουμε τι λογικη του θεου επειδη ακριβως ειμαστε ανθρωποι.ο θεος μας αποκαλυψε μονο οσα μπορουμε να καταλαβουμε.επεισης να συμπληρωσω οτι η καινη διαθηκη δεν αναιρει την παλαια αλλα τη συμπληρωνει με δυο καινουργιες εντολες.μην κρινεις για να μην κριθεις.τη δευτερη δεν τη θυμαμε καλα.νομιζω συγχωρα για να συγχωρεθης.μετα απο χιλια χρονια π.χ μπορει οι ανθρωποι να ειναι ακομα πιο μορφωμενοι και εμεις διπλα τους να ειμαστε αγραμματοι.αλλιος θα κρινη εκεινους αλλιος εμας και αλλιος εκρινε πριν χιλια χρονια.και γιαυτο ειναι αξιος κριτης.οσο για την ομοφυλοφικια νομιζω στο ειχα απαντηση ηδη αλλα μαλλον δεν ειδες την απαντηση.αν ελεγε οτι δεν ειναι κατακριτεο η ομοφυλοφιλια τοτες ολοι θα κεγανε τη θεος ειναι αυτος που επιτρεπει την ομοφυλοφυλια??ολοι θα δυσπιστουσαν.ως θεος και ως θρησκεια λογικο ειναι να απαγορευει και να κατακρινη ορισμενα πραγματα.οσο για τους γκει παπαδες σε αυτο εχει δικιο ο ουδεν ειδα.οι ιερεις δεν ειναι θεοι απλοι ανθρωποι σαν εμας ειναι.οπως εμεις αντιμετωπιζουμε καθημερινα πειρασμους ετσι και αυτοι.αυτοι μπορει να αντιμςτοπιζουν χειροτερους πειρασμους γιατι προσπαθουν να κανουν το εργο του θεου.
Πανω σε αυτο να προσθεσω ενα παραδειγμα.
Οι ιατρικη ως επιστημη ειναι καλη δηλαδη κανει καλο στον ανθρωπο μας γιατρευη.αυτο ομως δεν σημενη οτι δεν υπαρχουν γιατροι που παιρνουν φακελακια.ουτε σημενη οτι αν καποιοι γιατροι περνουν φακελακια η ιατρικη ειναι κακη.κατι οαρομοιο ειναι ο θεος και οι παπαδες.και εννοωτει οτι ολοι οι παπαδες δεν ειναι ετσι και σε αυτο εχει δικιο ο ουδεν ειδα ταιζουν πολλες φτωχες οικογενειες πληρωνουν νερο ρευμα και πολλα αλλα.ας ειμαστε δικαιοι(αυτο το λεω γενικα μην το παιρνεις προσοπικα)