Απελπισμενοι για ερωτα αλλα χωρις το συναισθημα που θελουμε - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 188
    Και..... για αλλη μια φορα επιβεβαιωθηκα

Ειχες ανοιξει αυτο το θεμα

https://www.e-psychology.gr/forum/th...%CE%B9-%21-%21

Miliva21
    Guest
    Ναι το ειχα ανοιξει αυτο το θεμα..και...?? Εξιδνικευμενο παραμενει...σρη σφαιρα της φαντασιας μου γτ δεν το εζησα ποτε....ουτε με ελκυει καποιος τοσο γ να κηνυγησω να το ζησω...

Που καταληξαμε ????

Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Ναι το ειχα ανοιξει αυτο το θεμα..και...?? Εξιδνικευμενο παραμενει...σρη σφαιρα της φαντασιας μου γτ δεν το εζησα ποτε....ουτε με ελκυει καποιος τοσο γ να κηνυγησω να το ζησω...

Που καταληξαμε ????
    Καταληξαμε στο οτι αλλα θες και αλλα λες οτι θες.

Θες εναν που να σε αναβει σεξουαλικα. Καμια σχεση με ερωτες και συναισθηματα.
    Ο τωρινος ειναι πολυ καλουλης και δε σε φτιαχνει. Σε φτιαχνουν αυτοι που σου φερονται ασχημα.
    Σιγουρα εχεις χαμηλη αυτοεκτιμηση για αυτο προτιμας αυτους που σου φερονται ασχημα ενω υποτιμας οσους σου φερονται καλα.

Ολη σου την ζωη θα σαι αναμεσα σε σχεσεις που εισαι ερωτευμενη αλλα σε κακοποιουν, και σε χλιαρες σχεσεις στις οποιες σου φερονται καλα. Δε θα εισαι ποτε ευτυχισμενη με αυτην την νοοτροπια.

Ετσι πρεπει να θεσεις το ζητημα και οχι με ορους ερωτα κλπ. Δεν θα δεχθεις αυτο που σου λεω τωρα. Το κακο ειναι οτι οταν το αντιληφθεις θα εχεις φαει ολα σου τα νιατα.

Miliva21
    Guest
    Μπορει να ειναι κ ετσι...ομως δεν ειμαι κ απολυτη........θα μπορουσε να μου τυχει καποιος που να μ φερθει καλα και να ειχαμε ερωτικη χημεια...κτ που δν.μ εχει συμβει μεχρι τωρα......

Αλλα αναρωτιεμαι...και σκεφτομαι και καταληγω στο οτι δεν θα μπορουσα να ειμαι με καποιον που δεν μου φερεται καλα...γτ ειμαι εγωιστρια........και θελω να μ φερονται σωστα...εξαλλου δν νιωθω κ ασφαλεια να ειμαι με καποιον που δν μ φερεται καλα......και μεχρι τωρα δν εχω κανει καμια επιλογη να ειμαι σε σχεση με καποιον που δν μ φερεται καλα..

Αρα προς το παρον νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις ακομα να κρινουμε....

Αυτος που εχω γραψει στο θεμα με το λινκ μου αρεσε απο τη προεφηβεια μου....απο μωρο παιδι..ειχα ενθουσιαστει μαζι του κ ενιωθα ερωτευμενη κ ενιωθα θαυμασμο.....τοτε δεν ηξερα οτι ηταν βλακας ..... κ οτι αργοτερα θα με πλησιαζε για να εκμεταλλευτει το γεγονος οτι μ αρεσε και να με ριξει στο κρεβατι....και μετα να με γραψει στη λιστα του με τις επιτυχιες του......αρα πως μπορουμε ν κρινουμε οτι μ αρεσει να μ φερονται ασχημα....δυστυχως αυτος εμεινε απωθημενο γτ δεν μπορω να το δω σαν μια φουσκα ...αφου ποτε δεν το εζησα...και ολοι οι ανθρωποι εχουμε απωθημενα πιστευω...και κολλαμε σ αυτο π δεν μπορουμε ν εχουμε......

Θεωρητικα και πρακτικα νμζ πως θελω να ειμαι σε μια σχεση που να μου φερονται καλα....δν θα αντεχα αλλιως....και αυτο ημουν τυχερη κ το εχω πετυχει.........ομως δν μου βγηκε ο ερωτας ουτε η καψουρα μεχρι τωρα (πες το οπως θες)....και δεν νμζ οτι αυτο συνεβη επδ μου φερονται καλα....αλλα επδ δεν εχει βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος για να κανουμε το συνδυασμο εκεινο που θα προκαλεσει κτ πιο εντονο....αν οντως ειναι ετσι μαλλον ειναι θεμα χρονου....
    Αλλιως μπορει παντα να μ αρεσαν κ να κολλαγα μα αυτους που δεν μπορουσα να εχω...δεν ξερω....

Miliva21
    Guest
    Μπορει να με εξιταρει αυτο που δν μπορω ν εχω .......και οποιος υπαρχει που μπορω να εχω τον κανω να ειναι καταδικασμενος απο χερι... τι ν πω.....

Μπορει ν ειμαι μαζοχα...... απλα δν ξερω γτ μπερδευομαι τοσο πολυ....δυσκολο πραγμα οι σχεσεις....ειδικα αν δεν τα πας καλα με τον εαυτο σου....

Γι αυτο μας πληγωνουν οι ανθρωποι στις σχεσεις επδ εχουν τοσα ψυχολογικα...φοβους ερωτηματα κ αμασφαλειες .που ξεσπουν και δν ξερουν πως να τα λυσουν κ να τα διαχειριστουν

Γ αυτο μαλλον οι σωστες σχεσεις θελουβ πρωτα να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου ...δυσκολο...πλ....

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Μπορει να με εξιταρει αυτο που δν μπορω ν εχω .......και οποιος υπαρχει που μπορω να εχω τον κανω να ειναι καταδικασμενος απο χερι... τι ν πω.....

Μπορει ν ειμαι μαζοχα......
    Όχι,δεν είσαι μαζόχα,απλά ξέρεις τι θέλεις!
    Go for it!

Senior Member
    Λοιπον μισο λεπτο...γτ νομιζω οτι χρησιμοποιουμε λαθος λεξεις..πατεριτσα δεν ειναι σε καμια περιπτωση......γτ ουτε εξαρτηση εχω παθει ...ουτε φοβαμαι να μεινω μονη....δυο χρονια σχεδον ημουν ελευθερη κ δν ειχα θεμα ουτε εχω.....ουτε τον θελω για να ξεπερασω κτ αλλο....οποτε η λεξη πατεριτσα δν μας κανει....
    Ειπες οτι ασχολεισαι μαζι του επειδη εισαι 2 χρονια μονη σου και δεν εχεις πετυχει τον πραγματικο ερωτα. Δεν τον θελεις, αλλα λες να προχωρησεις μαζι του για την εμπειρια, επειδη περνανε τα χρονια. Ε αυτο εγω το ονομαζω πατεριτσα. Δε μιλαμε για κατι διαφορετικο.
    Αν του μιλησεις ειλικρινα και γνωριζει και αυτος εξαρχης με ποιο σκεπτικο βγαινεις μαζι του, δε βρισκω κατι κακο, αρκει να συναινεσει κι αυτος.
    Μικρα ειστε και οι 2. Και ειδικα αυτος, 20κατι για αγορι ειναι πολυ νεος, μπορει κι αυτος να θελησει κατι χλιαρο και αν γνωριζει εξαρχης πώς το βλεπεις, να προστατευσει τον εαυτο του για να μη σε ερωτευτει και πληγωθει.

Συμφωνω στο τελευταιο που ειπες οτι μαλλον θελεις αυτο που δεν μπορεις να εχεις, μονο αυτο "ερωτευεσαι". Δεν ειναι σπανιο φαινομενο, πολλες γυναικες και πολλοι αντρες ελκονται απο το απαγορευμενο.

Senior Member

Μπορει ν ειμαι μαζοχα...... απλα δν ξερω γτ μπερδευομαι τοσο πολυ....δυσκολο πραγμα οι σχεσεις....ειδικα αν δεν τα πας καλα με τον εαυτο σου....

Γι αυτο μας πληγωνουν οι ανθρωποι στις σχεσεις επδ εχουν τοσα ψυχολογικα...φοβους ερωτηματα κ αμασφαλειες .που ξεσπουν και δν ξερουν πως να τα λυσουν κ να τα διαχειριστουν

Γ αυτο μαλλον οι σωστες σχεσεις θελουβ πρωτα να τα εχεις καλα με τον εαυτο σου ...δυσκολο...πλ....
    Βρε συ είσαι μαζόχα επειδή έτυχε να έχεις κολλήσει με κάποιον στην εφηβεία που αποδείχθηκε πως δεν αξίζει; Ελεος! Μικρό παιδί ήσουν! Και αν κατάλαβα καλά, γιατί μια ματιά έριξα μόνο, δεν του έκανες την χάρη παρόλο που ήσουν κολλημένη μαζί του μόλις κατάλαβες τι παίζει.
    Εγώ ήμουν κολλημένη τότε με κάποιον που κατά πάσα πιθανότητα αγνοούσε την ύπαρξη μου!!!
    Και μια χαρά ερωτεύτηκα αργότερα, και γνώρισα ανθρώπους και τον θυμάμαι καμιά φορά εκείνον με χαμόγελο και νοσταλγία για την αθωότητα που είχα και μέχρι εκεί.

Απλά δεν έτυχε να βρεις κάποιον ακόμα που να σε συνταράξει. Οκ. Τυχαίνει. Δεν έχουν κουμπί αυτά να τα πατάμε και να έρχονται.
    Αν ήταν μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά από μεριάς σου, να κολλάς με τύπους ακατάληλους να πω ναι να το ψάξεις, κάτι συμβαίνει εδώ, αλλά μη τρελαθούμε κιόλας.

Πάντως ο τρόπος που μιλάς για την νέα σου γνωριμία και μένα μου βγάζει κάπως συμβιβασμό ή αδιαφορία αλλά δεν έγινε και τίποτα. Το άσχημο θα είναι να του πουλήσεις έρωτες και να παριστάνεις την ερωτευμένη ενώ δεν είσαι. Αν είστε και οι δυο χαλαροί όπως μας τα λες εσύ εδώ δεν βλέπω πουθενά το πρόβλημα. Ούτε θα υπογράψεις κανένα συμβόλαιο ότι θα είσαι για πάντα μαζί του, μπορείς να συνεχίσεις να τον βλέπεις για όσο σου κάνει και του κάνει κέφι.

Σταμάτα να τα αναλύεις τόσο πολύ και κοίτα να περνάς όμορφα :)

Senior Member
    Δεν ξερω πως ακριβως θα σου χρησιμευσει αυτο, αλλα βρηκα ενα αρθρο που τα λεει παρα πολυ αναλυτικα και ωραια για το ειδος του εξιδανικευμενου ερωτα για τον οποιο μιλας και εξηγει γιατι ευκολα καταληγει σε μουφα το πραγμα . Οχι ακριβως σε μουφα, απλα οχι χαπι εντ φαση, οτι λειτουργει απλα ως θεραπευτικη εμπειρια παιδικων μας τραυματων/μοτιβων η μας μαθαινει τελοσπαντων κατι που πρεπει να μαθουμε. Οτι χρησιμευει δηλαδη, αλλα δεν ειναι το αληθινο, το ριαλ ντιλ η το "ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα" . Μπορει να καταληξει και ετσι αμα περασει σαραντα κυματα αλλα γενικα ειναι δυσκολο και σιγουρα χλωμο να το πετυχεις με τη πρωτη, η λογικη ειναι πως με τις μαλακιες και τα ξενερωματα και τα σκατα απο τις διαφορες σχεσεις εξελισσεσαι," θεραπευσαι" και ετοιμαζεσαι ετσι για το ριαλ ντιλ που λεγαμε.
    Απο τη μια μου φαινονται πολυ λογικα οσα λεει το αρθρο, στεκουν σαν θεωρια. Απο την αλλη κλαιν τι νοημα εχει να σκας για το ριαλ ντιλ τοτε αμα το ταξιδι ειναι που εχει σημασια; Τι χρησιμοτητα εχει ο ερωτας-προορισμος; Που δεν πιστευω με τιποτα οτι φτανουν ολοι εκει κι ολας;
    Με αυτη την λογικη εγω λεω κανε οτι σου την βαραει και την το πολυσκεφτεσαι. Οταν γινει οτι ειναι να γινει θα μαθεις, ζησε εμπειριες οπως λες και προχωρα μεσα απο αυτες.
    Το αρθρο ειναι σεντονι απο τα λιγα, το παραθετω σε ξεχωριστο μηνυμα.

Senior Member
    Βλέπετε μια γυναίκα ή έναν άντρα να διασχίζει ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο και νιώθετε κάτι σαν μια δίνη από ανεξέλεγκτη ενέργεια να σας τραβάει προς αυτόν/ή. Συναντήσατε την “αδελφή ψυχή σας” και το νιώθετε στα σπλάχνα σας- όλα τα όργανα του σώματος και το μυαλό εκρήγνυνται με βέλη έρωτα φαινυλαιθυλαμίνης που τρυπούν το δέρμα σας. Νομίζετε πως αυτό το αίσθημα “αγάπης” είναι τόσο αληθινό και τόσο αγνό που τίποτα δε θα μπορούσε να του μοιάζει και ενώ είστε εν μέρει σωστοί, υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα για την ιστορία της ανθρώπινης έλξης.
    Σύμφωνα με την έρευνα του Γιουνγκ και άλλων ψυχολόγων, διαλέγετε ένα σύντροφο με βάση της σύνθετης εικόνας εκείνων που σας φρόντιζαν όταν ήσασταν μικροί. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι στους οποίους βασιζόσασταν για τα πάντα. Ήσασταν απόλυτα εξαρτημένοι από αυτούς και λόγω της ανθρώπινης αδυναμίας και αδιαφορίας , έκαναν λάθη στην ανατροφή σας. Ίσως ήταν απόμακροι, ελεγκτικοί, απογοητευτικοί ακόμα και σκληροί. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να ήταν αγαπητοί, ευγενικοί, υπομονετικοί και υποστηρικτικοί. Επίσης, ίσως έχετε βιώσει ένα συνδυασμό αυτών των χαρακτηριστικών από την γέννηση μέχρι την ηλικία τω τριών ή των πέντε ετών. Τότε ήταν όταν η έννοια του κόσμου και της αγάπης διαμορφώθηκαν.

Η ρομαντική σπλαχνική έλξη που νιώθετε για ένα άλλο άτομο όταν είστε ενήλικοι είναι απλώς το υποσυνείδητο που επιθυμεί να θεραπεύσει τις πληγές οι οποίες προκλήθηκαν από αυτούς που είχαν αναλάβει την φροντίδα σας όταν ήσασταν παιδιά. Συνειδητά θέλουμε ευφορία και όλα τα πράγματα που έρχονται με την ιδέα της ρομαντικής αγάπης- σε αυτή την αγάπη που τόσο εύκολα πέφτουμε και τα αρχικά στάδια μιας σχέσης όταν την εξιδανικεύουμε, την φανταζόμαστε και την προσφέρουμε στους ρομαντικούς συντρόφους μας.

Υποσυνείδητα ωστόσο, υπάρχουν βαθύτερες ανάγκες οι οποίες ουρλιάζουν για προσοχή και παίζουν σημαντικό ρόλο γι αυτό που αποκαλούμε “εικόνα ταιριάσματος” (imago match). Η εικόνα είναι το υποσυνείδητο μυαλό που συμπεριφέρεται σαν παιδί το οποίο ήταν παρόν στην αρχική διαμόρφωση.

Το υποσυνείδητο μυαλό δρα λίγο περισσότερο με βάση τις επιθυμίες και τα συναισθήματα.Αγνοεί όλους τους λόγους. Θέλει αυτό που θέλει, πετώντας τα κοινωνικά πρότυπα, την ευγένεια, την συμπόνια και άλλες σημαντικές ανθρώπινες εξελίξεις της ανθρώπινης ψυχής στον αέρα. Ενεργεί σαν το ιστορικό ενός υπολογιστή που αποθηκεύει όλες τις αναμνήσεις σας, συμπεριλαμβανομένου και αυτών που συνέβησαν όταν ήσασταν τόσο μικροί, που δεν είναι γραμμένες στη συνειδητή μνήμη σας. Σίγουρες πεποιθήσεις που έχετε για τον εαυτό σας, οι οποίες δεν φαίνονται να βγάζουν νόημα, είναι συχνά σχηματισμένες στο υποσυνείδητο βασισμένες σε αυτές τις πρώιμες αναμνήσεις. Κάποιοι λένε πως είναι ακόμα και από προηγούμενες ζωές.

Το πρώτο στάδιο της αγάπης: Το χημικό πείραμα

Στα πρώτα στάδια της αγάπης, αρχίζουμε να νιώθουμε σαν το “χρυσό παιδί” της οικογένειας ακόμα και αν δεν μας συμπεριφέρονταν έτσι όταν ήμασταν μικροί. Η νορεπινεφρίμη, η ντοπαμίνη, φαινυλαιθυλαμίνη και άλλες νευροχημικές ουσίες μεταμορφώνουν το σώμα μας κυριολεκτικά σε ένα χημικό πείραμα, καθώς πλημμυριζόμαστε από ουσίες που κάνουν τις παλάμες μας να ιδρώνουν, πεταλούδες να εμφανίζονται στο στομάχι και την καρδιά μας να χτυπά δυνατά. Αυτή η ωραία αίσθηση που νιώθουμε στο πρώτο στάδιο της αγάπης είναι αναγκαία ώστε να είμαστε με κάποιον ο οποίος μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε τις βαθύτερες πληγές που κουβαλάμε και το υποσυνείδητο μυαλό μας ξέρει ακριβώς ποιος είναι αυτός.

Όταν η αγάπη ξεκινά να γίνεται τετριμμένη και κουραστική, εισερχόμαστε συνήθως στη δεύτερη φάση της ρομαντικής αγάπης το οποίο είναι η “πάλη”. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πως αυτό το στάδιο δεν προορίζεται να διαρκέσει. Αν είστε με κάποιον που σας υποτιμά, σας αγνοεί, παρακρατεί την αγάπη, δεν είναι πραγματικά ερωτευμένος μαζί σας ή σας συμπεριφέρεται λιγότερο από υπέροχα, τότε υπάρχει ένα άλλο λεωφορείο που έρχεται στα επόμενα πέντε λεπτά. Είναι καιρός να προχωρήσετε. Για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι το άτομο που θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την θεραπεία που χρειάζεστε για να έχετε μια πλήρως λειτουργική, αληθινή αγάπη.

Μπορεί να έχει εξυπηρετήσει τον σκοπό να σας πληγώσει με τον ίδιο τρόπο που είχατε πληγωθεί ξανά ώστε να γίνετε πιο συνειδητοποιημένοι στην ανάγκη για θεραπεία, αλλά δε θα είναι ο αγωγός μέσω του οποίου τελικά θα γίνει η αλλαγή.

Στο πρώτο στάδιο, η αγάπη είναι σαν ένα εναλλακτικό στάδιο συνείδησης – το πιο κοντινό πράγμα που ξέρουμε στην πνευματική ευδαιμονία- και είναι τέλειο!

Το δεύτερο στάδιο της αγάπης: Η δυνατή πάλη

Στο δεύτερο στάδιο αγάπης, τα σημάδια είναι σχεδόν τόσο καθολικά όπως ήταν και στην αρχή. Όμως, αντί για την αίσθηση ενθουσιασμού και ευφορίας, νιώθετε περισσότερο ανεπιθύμητοι και χωρίς αγάπη, καθώς συνειδητά συνειδητοποιείτε πως ο σύντροφος σας δεν εκπληρώνει όλες τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Τελικά, θα μάθετε πώς να κάνετε αυτές τις ανάγκες να συναντηθούν με ένα πιο συμπονετικό τρόπο αλλά αυτό το στάδιο συχνά είναι κάπως έτσι:

Αυτός ή αυτή δεν νιώθει να δέχεται αγάπη και ξεκινά να απομακρύνεται ή να γίνεται αποκλειστικός.
    Ο άλλος σύντροφος νιώθει εγκαταλελειμμένος και δρα υπερβολικά.
    Κάποιος κλαίει πολύ και κάποιος φωνάζει πολύ.
    Οι δικαιολογίες και οι κατηγορίες είναι ο βασικός κανόνας.
    Τείνουμε να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά του συντρόφου μας και ξεχνάμε τα θετικά.
    Η ματαιότητα και η απελπισία παίρνουν την θέση της έξαρσης και της ευδαιμονίας.
    Κάθε κουμπί που έχουμε είναι σαν να πατιέται και να ενεργοποιείται (και υποτίθεται ότι έτσι πρέπει να συμβεί!)
    Υπάρχει έλλειψη αληθινής σύνδεσης.
    Μπορεί να υπάρξουν εκρηκτικές διαμάχες και μετά συμφιλίωση.
    Είναι πιθανό πως θα είναι σταθερά τα χαμηλού επιπέδου άγχους και πόνου και στους δύο συντρόφους καθώς επαναλαμβάνουν τα συναισθηματικά μοτίβα της παιδικής τους ηλικίας.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως αυτό το στάδιο θα τελειώσει. Πολλές σχέσεις δεν το καταφέρνουν επειδή αποτυγχάνουν στο να καταλάβουν τη σημασία και την ανάγκη του. Εδώ οι Ανώτεροι Εαυτοί μας θα κάνουν ένα από τα δύο: θα χωρίσουν ή θα έχουν ένα διάλειμμα από την σχέση τους.
    Το τρίτο στάδιο : Αληθινή αγάπη

Μόλις εξουθενωθούμε από τις μάχες μεταξύ του εσωτερικού πληγωμένου εαυτού μας που είναι σε επικοινωνία με τον εσωτερικό πληγωμένο εαυτό κάποιου άλλου, ίσως επιλέξουμε να τα παρατήσουμε. Ή ίσως επιλέξουμε να πάμε την σχέση μας σε ένα συνειδητό επίπεδο. Η συνειδητή αγάπη δεν είναι βασισμένη στην τρελή χημεία ή στους συνεχείς τσακωμούς. Δεν υπάρχει συναισθηματική εγκατάλειψη ή συνεχή πισωγυρίσματα στην προσπάθεια για συγχώρεση και μετάπειση όπου κάποιος άλλος μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε για να νιώσουμε αγαπητοί.

Αντιθέτως, μαθαίνουμε να ωριμάζουμε. Βρίσκουμε καλύτερους τρόπους σο να εκφράσουμε τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες και τα αισθήματα εγκατάλειψης, απόρριψης ή φόβου.

Και οι δύο σύντροφοι ξεκινούν να δουν πως μπορούν να δημιουργήσουν συμπεριφορές και αποτελέσματα από τις δικές τους πράξεις στην σχέση. Γίνονται πιο ανοιχτοί στο να δώσουν αγάπη στο σύντροφο τους με τον τρόπο που την χρειάζεται , αντί να χρησιμοποιούν δύναμη, χειραγώγηση ή στέρηση. Ενδιαφέρονται πραγματικά στην υποστήριξη του άλλου αντί να νοιάζονται μόνο για τις δικές τους ανάγκες και στην συνέχεια μια σπουδαία αλλαγή συμβαίνει.

Ξεκινάμε να ρίχνουμε τις άμυνες που έχουμε αναπτύξει ως τεχνική επιβίωσης από πληγωμένα παιδιά και αρχίζουμε να έχουμε αληθινή οικειότητα- φυσική, συναισθηματική, σεξουαλική και πνευματική.

Ίσως νιώσουμε ζωντανοί και ολοκληρωμένοι αλλά οι ίδιες νευροχημικές ουσίες που ήταν παρόντες στα πρώτα στάδια της αγάπης θα αντικατασταθούν από μια χημική συνύπαρξη παρόμοια με αυτή που βιώνουν οι προχωρημένοι διαλογιστές ή την συμπονετική εμπειρία- όπως και οι Βουδιστές μοναχοί, ξεκινάμε να απαντάμε διαφορετικά στους “σφιγκτήρες και στα βέλη” της ζωής.

Περισσότερη πλαστικότητα εξελίσσεται μέσα στον εγκέφαλο και ακόμα βιώνουμε μια ώθηση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και χαλάρωση στο νευρικό. Δεν είμαστε συνεχώς σε κατάσταση “πάλεψε ή παράτα τα” και ακόμα και αν έχουμε προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, αποδεχόμαστε πλήρως την υπευθυνότητα για όλα αυτά που μεταφέρονται στη ζωή μας- απελευθερώνοντας μας ώστε να αγαπήσουμε με τρόπο ανυψωτικό.

Senior Member
    Μπράβο Ναταλία υπάρχουν δύο είδη αγάπης αυτή η καθημερινή που ξέρετε όλοι και ήξερα κι εγώ μέχρι τα είκοσι πέντε κ υπάρχει κ μια άλλη πιο βαθειά πιο ολοκληρωμένη που είναι το νόημα της ζωής λίγοι θα το ζήσουν αλλά όσοι το ζήσουν θα καταλάβουν κάποτε τι λέει ο επιστήμονας
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Μπορει να ειναι κ ετσι...ομως δεν ειμαι κ απολυτη........θα μπορουσε να μου τυχει καποιος που να μ φερθει καλα και να ειχαμε ερωτικη χημεια...κτ που δν.μ εχει συμβει μεχρι τωρα......

Αλλα αναρωτιεμαι...και σκεφτομαι και καταληγω στο οτι δεν θα μπορουσα να ειμαι με καποιον που δεν μου φερεται καλα...γτ ειμαι εγωιστρια........και θελω να μ φερονται σωστα...εξαλλου δν νιωθω κ ασφαλεια να ειμαι με καποιον που δν μ φερεται καλα......και μεχρι τωρα δν εχω κανει καμια επιλογη να ειμαι σε σχεση με καποιον που δν μ φερεται καλα..

Αρα προς το παρον νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις ακομα να κρινουμε....

Αυτος που εχω γραψει στο θεμα με το λινκ μου αρεσε απο τη προεφηβεια μου....απο μωρο παιδι..ειχα ενθουσιαστει μαζι του κ ενιωθα ερωτευμενη κ ενιωθα θαυμασμο.....τοτε δεν ηξερα οτι ηταν βλακας ..... κ οτι αργοτερα θα με πλησιαζε για να εκμεταλλευτει το γεγονος οτι μ αρεσε και να με ριξει στο κρεβατι....και μετα να με γραψει στη λιστα του με τις επιτυχιες του......αρα πως μπορουμε ν κρινουμε οτι μ αρεσει να μ φερονται ασχημα....δυστυχως αυτος εμεινε απωθημενο γτ δεν μπορω να το δω σαν μια φουσκα ...αφου ποτε δεν το εζησα...και ολοι οι ανθρωποι εχουμε απωθημενα πιστευω...και κολλαμε σ αυτο π δεν μπορουμε ν εχουμε......

Θεωρητικα και πρακτικα νμζ πως θελω να ειμαι σε μια σχεση που να μου φερονται καλα....δν θα αντεχα αλλιως....και αυτο ημουν τυχερη κ το εχω πετυχει.........ομως δν μου βγηκε ο ερωτας ουτε η καψουρα μεχρι τωρα (πες το οπως θες)....και δεν νμζ οτι αυτο συνεβη επδ μου φερονται καλα....αλλα επδ δεν εχει βρεθει ο καταλληλος ανθρωπος για να κανουμε το συνδυασμο εκεινο που θα προκαλεσει κτ πιο εντονο....αν οντως ειναι ετσι μαλλον ειναι θεμα χρονου....
    Αλλιως μπορει παντα να μ αρεσαν κ να κολλαγα μα αυτους που δεν μπορουσα να εχω...δεν ξερω....
    Τοτε γιατι υποτιμας τον τωρινο που σου φερεται καλα και θεοποιεις τον αλλο που δεν φεροταν καλα?

Για να παρεις σωστες απαντησεις, κανε σωστες ερωτησεις. Και ρωτα τον εαυτο σου: ''Γιατι δεν εκτιμω οσους μου φερονται καλα και το αναποδο?''

Και η απαντηση ειναι: ''Γιατι δεν πιστευω οτι μου αξιζει να με αγαπανε''

Μην το θετεις σε επιπεδο συναισθηματων μονο. Ειναι πολυ ευκολο να βρεις ενα καθικι που θα ερωτευτεις (λογω χαμηλης αυτοεκτιμησης), θα νομιζεις οτι εισαι καλα μαζι του για οσα χρονια κρατησει, και μετα θα μετανιωνεις για τα χρονια που εχασες.

Με τον εαυτο σου πρεπει να τα βρεις πρωτα.

Senior Member
    Αλαφροισκιωτε δεν είναι τόσο απλό ή μιλιβα είναι συναισθηματική αλλά με αυτούς που γνωρίζει έχει το πάνω χέρι κι έτσι δεν ερωτεύεται όταν λέμε να ερωτευτεί θέλει έναν να τις κάνει τι ζωή πατίνι αλλά από αγάπη γίνεται αυτό
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Αλαφροισκιωτε δεν είναι τόσο απλό ή μιλιβα είναι συναισθηματική αλλά με αυτούς που γνωρίζει έχει το πάνω χέρι κι έτσι δεν ερωτεύεται όταν λέμε να ερωτευτεί θέλει έναν να τις κάνει τι ζωή πατίνι αλλά από αγάπη γίνεται αυτό
    ξερω τωρα οτι παλι θα προκαλεσω αλλα δεν αντεχω να μην το πω.αλλιως θα σκασω. να ηταν και η μονη που το θελει αυτο.
    οι πιο πολλες τετοιους ανδρες θελουνε.συγγνωμη μιλιβα δεν το λεω για να σε προσβαλω.απλα λεω αυτο που εχω παρατηρηση εως τωρα στα 35 μου χρονια.γιατι γινετε αυτο ουτε ξερω

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    ξερω τωρα οτι παλι θα προκαλεσω αλλα δεν αντεχω να μην το πω.αλλιως θα σκασω. να ηταν και η μονη που το θελει αυτο.
    οι πιο πολλες τετοιους ανδρες θελουνε.συγγνωμη μιλιβα δεν το λεω για να σε προσβαλω.απλα λεω αυτο που εχω παρατηρηση εως τωρα στα 35 μου χρονια.γιατι γινετε αυτο ουτε ξερω
    Μπα...και παρα πολλοι αντρες τετοιες γυναικες θελετε... Γενικα αυτος ο μαζοχισμος οτι αμα ο αλλος/η αλλη δε σου κανει τη ζωη πατινι δεν αξιζει παιζει πολυ για τους λογους που εξηγει το αρθρο που βρηκα.

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast