Τρόποι θεραπείας της κατάθλιψης - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 17 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 247
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Οι πολεμιοι της ψυχοθεραπειας (που εγιναν πολεμιοι επειδη δεν πετυχαν οι ιδιοι αυτο που ηθελαν μεσα απο αυτην) θεωρουν την εξομολογηση στο παπαδαριο καλυτερη, επειδη εκει δεν πληρωνουν.
    Η εξομολόγηση είναι για άφεση αμαρτιών και όχι για να λέμε τα προβλήματα μας και να ζητούμε από τον παπα λύση επειδη πιστευομε πως τον καθοδηγει η θεια φωτιση. Για τα προβληματα μας υπάρχουν ψυχολογοι και ψυχιατροι που αυτη ειναι η δουλεια τους.
    Κατα της ψυχοθεραπειας ειναι όσοι έπεσαν σε λάθος ψυχοθεραπευτές ή δεν εφάρμοσαν ή δεν κατόρθωσαν να εφαρμόσουν αυτα που τους προσφερε η ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεια ειναι κατι σαν το φροντιστηριο για τις πανελλαδικές. Όσο καλος κι αν ειναι ο καθηγητης, αν δεν διαβάσεις από μονος στο σπίτι δεν παιρνάς.
    γιάννης

Banned
    Ξέρει κανεις να πει πως εννοεί τον καλό πελάτη;
    Γιατί αν είχα εγώ την δυναμη να αλλάξω μόνος μου δεν θα πήγαινα σε θεραπεία.
    Απλό είναι απόρω γιατί δεν το καταλαβαίνετε!!

Senior Member
    με αυτή τη λογική και η διατροφολογοι αεριτζιδες είναι, γιατί κάποιοι από τους πελάτες τους ξαναπαχαινουν ή δεν αδυνατιζουν ποτέ (ενώ ανάμεσα από τα γεύματα που τους δίνει ο διαιτολογος, τρώνε παστες, πίνουν κόκα κολες και μασουλανε όλη μέρα σαβούρα). Ο ψυχολόγος σου δείχνει το δρόμο βάσει της κατάρτισης του και της εμπειρίας του στο αντικείμενο του, δεν έχει μαγικό ραβδι.

Banned
    Quote Originally Posted by NeMeCiS View Post
    με αυτή τη λογική και η διατροφολογοι αεριτζιδες είναι, γιατί κάποιοι από τους πελάτες τους ξαναπαχαινουν ή δεν αδυνατιζουν ποτέ (ενώ ανάμεσα από τα γεύματα που τους δίνει ο διαιτολογος, τρώνε παστες, πίνουν κόκα κολες και μασουλανε όλη μέρα σαβούρα). Ο ψυχολόγος σου δείχνει το δρόμο βάσει της κατάρτισης του και της εμπειρίας του στο αντικείμενο του, δεν έχει μαγικό ραβδι.
    Δεν είναι το ίδιο. Ο ψυχολόγος που κανει θεραπεία, ισυριζεται οτι θεραπεύει. Αυτό που ριπές ισχυει μονο για τους συμβουλευτικους.

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Η εξομολόγηση είναι για άφεση αμαρτιών και όχι για να λέμε τα προβλήματα μας και να ζητούμε από τον παπα λύση επειδη πιστευομε πως τον καθοδηγει η θεια φωτιση. Για τα προβληματα μας υπάρχουν ψυχολογοι και ψυχιατροι που αυτη ειναι η δουλεια τους.
    Κατα της ψυχοθεραπειας ειναι όσοι έπεσαν σε λάθος ψυχοθεραπευτές ή δεν εφάρμοσαν ή δεν κατόρθωσαν να εφαρμόσουν αυτα που τους προσφερε η ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεια ειναι κατι σαν το φροντιστηριο για τις πανελλαδικές. Όσο καλος κι αν ειναι ο καθηγητης, αν δεν διαβάσεις από μονος στο σπίτι δεν παιρνάς.
    To ίδιο γίνεται στη θεραπεία, λεςτο πρόβλημα σου , ξαλαφρωνεις αλλά δεν βοηθιεσαι να κανεις αλλαγη στην ζωή σου.

Banned
    Η ψυχοθεραπεία δεν βοηθάει, στα σοβαρά προβλήματα. Και δεν εννοώ ψυχωσεις. Σοβαρές νευρώσεις δεν βοηθάει. Τι νόημα έχει να πηγαίνεις για χρόνια και να παίρνεις μόνον συμβουλες. Αμα θέλω συμβουλες πάω στον παπα η διαβάζω ψυχολογία. Δεν είναι θεραπεία οι συμβουλές. Το λεω αυτό γιατί. Και καλά ισχυρίζονται οτι είναι θεραπευτες.
    Αν εσάς βοήθησε και είχατε ελαφρά νεύρωση, μπορεί και χωρίς ψυχολόγο να το ξεπερνουσατε.

Banned
    Εφευρισκουν ενα σωρό 'ασθενείς' πχ τρώω τα νύχια μου και τις θεραπεύουν.
    Αυτά είναι τα χαιρια τους. Αυτά τα θεραπεύουν. Ναι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by jim7 View Post
    Εφευρισκουν ενα σωρό 'ασθενείς' πχ τρώω τα νύχια μου και τις θεραπεύουν.
    Αυτά είναι τα χαιρια τους. Αυτά τα θεραπεύουν. Ναι.
    Γτ ντε και καλα πρεπει να τους βγαλουμε "Αχρηστους" επειδη μαλλον εσενα δεν βοηθησαν;; Δεξου οτι βοηθουν και κοσμο και ηρεμησε

Banned
    Quote Originally Posted by Νεραιδα View Post
    Γτ ντε και καλα πρεπει να τους βγαλουμε "Αχρηστους" επειδη μαλλον εσενα δεν βοηθησαν;; Δεξου οτι βοηθουν και κοσμο και ηρεμησε
    Κοιταξε , ίσως εχεις δίκιο. Δεν είχα καταλάβει τι παιζόταν. Είχα σοβαρό πρόβλημα και δεν εκανα καλη επιλογή. Έπρεπε να ζητησω βοήθεια απο τον καλυτερο. Αντίθετα, εγώ πήγα σχεδόν στην τύχη. Πιστεύω οτι μου έκανε μεγάλη ζημιά.

Senior Member
    Κοιταξε , ίσως εχεις δίκιο. Δεν είχα καταλάβει τι παιζόταν. Είχα σοβαρό πρόβλημα και δεν εκανα καλη επιλογή. Έπρεπε να ζητησω βοήθεια απο τον καλυτερο. Αντίθετα, εγώ πήγα σχεδόν στην τύχη. Πιστεύω οτι μου έκανε μεγάλη ζημιά.
    Oκ,το καλο ειναι οτι το αναγνωριζεις σε πρωτη φαση.(εκτος κι αν ειρωνευεσαι) Οι περισσοτεροι νομιζω εχουμε περασει απο άσχημα χέρια να το πω κι ετσι, δεν εισαι ο μονος. Απλα αν βλεπεις δε βοηθαει για το χ ,ψ λογο και θελεις..πρεπει να ψαξεις κι αλλου!

Senior Member
    Η ψυχοθεραπεία δεν βοηθάει, στα σοβαρά προβλήματα. Και δεν εννοώ ψυχωσεις. Σοβαρές νευρώσεις δεν βοηθάει. Τι νόημα έχει να πηγαίνεις για χρόνια και να παίρνεις μόνον συμβουλες. Αμα θέλω συμβουλες πάω στον παπα η διαβάζω ψυχολογία. Δεν είναι θεραπεία οι συμβουλές. Το λεω αυτό γιατί. Και καλά ισχυρίζονται οτι είναι θεραπευτες.
    Αν εσάς βοήθησε και είχατε ελαφρά νεύρωση, μπορεί και χωρίς ψυχολόγο να το ξεπερνουσατε.
    Αν ειναι αποφασισμενος ο θεραπευομενος να αλλαξει πραγματικα η ψυχοθεραπεια τον βοηθαει 100%. Και δε δινουν μονο συμβουλες εννοειται! Και πολυ απλα δεν εχει καμια σχεση με την εξομολογηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KaterinaP View Post
    Αν ειναι αποφασισμενος ο θεραπευομενος να αλλαξει πραγματικα η ψυχοθεραπεια τον βοηθαει 100%. Και δε δινουν μονο συμβουλες εννοειται! Και πολυ απλα δεν εχει καμια σχεση με την εξομολογηση.
    Ακριβως. Χρειαζεται θέληση,προσπαθεια και υπομονη!!! Δεν ειναι απλα τα πραγματα. Η ψυχοθεραπεια οπως κι αλλου που διαβαζω..σου δινει τα φωτα,τη κατευθυνση γιατι δε γνωρίζουμε τα ορια και τον εαυτό μας σε τεετοιες καταστασεις. Απο κει και περα τα μαθαινεις και δουλευεις σκληρα ακομα κιολας για να τα διαχειρίζεσαι σωστά και να βγεις και παλι απο όλο αυτο...που εννοειται δεν εισαι ΕΣΥ...μας δουλευει κανονικοτατα αυτη η μ@#5ία

Banned
    Αν εισαι αποφασισμενη να αλλαξεις δεν πας σε ψυχολογο. Αλλαζεις και μονη σου με αυτοαναλυση με μελετη και στην πραξη. Αντε το πολύ να πας μερικους μηνες για να παρεις μια ιδεα.

Senior Member
    Εγω επερνα χαπια και δεν ειδα βελτιωση και ετσι ξεκινησα ψυχοθεραπεια με τν ελπιδα να γινω καλα επισης με ειπε κ η ιδια η ψυχολογος μου αλλα και στον ψυχιατρο που με στειλε μου ειπαν οτι τα χαπια δεν θεραπευουν απλως καταλαγιαζουν τα συμπτωματα και οτι η μονη η θεραπεια κ μονιμη ειναι η ψυχοθεραπεια και ο ιδιος μου ο ευατος.. και ετσι το παλευω καθημερινα με τν ελπιδα καποια μερα να νοιωσω καλα και καθαρο τ μυαλο μου οπως πριν...

Senior Member
    Αν εισαι αποφασισμενη να αλλαξεις δεν πας σε ψυχολογο. Αλλαζεις και μονη σου με αυτοαναλυση με μελετη και στην πραξη. Αντε το πολύ να πας μερικους μηνες για να παρεις μια ιδεα.
    Οταν εχεις καποια διαταραχη και θες πραγματικα να γινεις καλα και να αλλαξεις πας σε ψυχολογο γιατι αλλιως δεν θα γινεις καλα. Τοσο απλο. Με σενα μπορει να μη δουλεψε. Εισαι ομως η εξαιρεση και οχι ο κανονας! Αναρωτιεμαι ποτε θεωρεις πως καποιος πρεπει να παει σε ψυχολογο.

Page 11 of 17 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast