32 και μόνος, γιατί; - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 37 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 545
    Senior Member
    Quote Originally Posted by agnostosgnostos View Post
    ΝοΝ αν και ξέρω άνδρες με άσχημη εμφάνιση που να έχουν γυναίκες επειδή έχουν λεφτά, οι περισσότεροι μου φίλοι που έχουν πέραση είναι άφραγκοι ή απλά έχουν απλές δουλειές όπως όλος ο κόσμος. Εγώ αμάξι δεν έχω, έχω μηχανή. Ξέρω και άτομα με λεφτά και αμαξάρες που δεν βρίσκουν με τίποτα όπως κι εγώ. Αν η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση ακολουθούν συναισθηματικές μόνο επεξεργασίες τότε γιατί δίνεται σε άτομα η λογική συμβουλή πως πρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, λες και γίνεται έτσι απλά ως δια μαγείας μόνο αν το αποφασίσεις; Πιθανώς αν δεν είχα επιτυχία σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής μου να ένιωθα πολύ χειρότερα. Δεν πλέω και σε πελάγη ευτυχίας αλλά προσπαθώ να μην απελπίζομαι και να μην μιζεριάζω όσο το δυνατόν γίνεται, δεν πάει να πει πως τα καταφέρνω τέλεια, αλλά προσπαθώ όσο ακόμα έχω δυνάμεις, δεν ξέρω γιατί φαίνεται τόσο απίστευτο αυτό. Οταν εννοώ προσπαθώ να ελέγχω τα πάθη μου εννοώ πως παρόλη την διέγερση που μπορεί να νιώθω όταν βλέπω ένα γυναικείο σώμα ή μία γυναίκα να μου χαμογελά αλληλεπιδρώ με αυτήν φυσιολογικά και αποφεύγω γλοιώδεις συμπεριφορές που έχω δει αλλού όπως το να τις κοιτάνε στο στήθος αντί για τα μάτια ενώ μιλάνε και αντί να προσέχουν την συζήτηση να σκέφτονται διάφορα άκυρα στο μυαλό τους και να μην μπορούν να απαντήσουν μετά η να κομπάζουν σαν παιδάκια. Παλιότερα αυτοικανοποιόμουν σκεπτόμενος γνωστές μου κοπέλες που μου άρεσαν αλλά και πάλι σχετικά σπάνια, ταυτόχρονα είχα και συχνά ονειρώξεις κατά την διάρκεια του ύπνου. Λόγω της νεαρής ηλικίας και του αθλητισμού οι ορμόνες μου βάραγαν συνέχεια κόκκινο, δυστυχώς το πρόβλημα χειροτέρεψε με την πάροδο των χρόνων γιατί τώρα πια δεν αυτοικανοποιούμαι ποτέ.
    και τι κανεις, 32 χρονων ανθρωπος, αν δεν αυτοικανοποιεισαι, αφου δεν εχεις κοπελα?
    και γιατι οχι?
    δεν εχεις διαθεσεις?
    το θεωρεις αμαρτια?

η λογικη συμβουλη "πρεπει να αποκτησεις αυτοπεποιθηση" δινεται σαν διαπιστωση. ωστε να απευθυνθεις σε θεραπευτη και να δεις αν δουλευεται το να την αποκτησεις.
    δεν ειναι ξορκι ωστε μολις στο πουν να την αποκτησεις... και ουτε ως δια μαγειας την αποκτας, βεβαια... χρειαζεται να κανεις κατι ΕΣΥ!

το να μην μιζεριαζεις δεν ειναι αποδειξη αυτοπεποιθησης. ειναι πολυ ευχαριστο και σημαινει οτι δεν σε εχεςι παρει απο κατω, να παραιτηθεις, να παθεις καταθλιψη κλπ, αλλα το να μην σε παρει απο κατω, δεν σημαινει οτιε χεις αυτοπεποιθηση.

το απιστευτο που ρωτας, δεν ειναι οτι εχεις αυτοπεποιθηση (οπως ο ιδιος διαπιστωνεις)παρ ολα οσα σου συμβαινουν, αλλα το οτι εφοσον εχεις αυτοπεποιθηση, δεν γινεται να μην καταφερνεις ποτε τπτ στις σχεσεις. αυτο ειναι το απιστευτο.

Η διαδικασία της αυτοικανοποίησης δεν με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Τώρα πια αν το επιχειρήσω συνήθως νιώθω δυσφορία γιατί μου έρχεται άθελα η σκέψη πως αντί να είμαι με μία γυναίκα είμαι μόνος μου σε τέτοια ηλικία και χρησιμοποιώ υποκατάστατο. Οι σκέψεις αυτές στην συνέχεια με ξενερώνουν και χάνω στιγμιαία την οποιαδήποτε επιθυμία. Επιπλέον νιώθω ορμές σχεδόν μόνο όταν βλέπω γυναίκες, όχι όταν είμαι μόνος μου ή σε μία οθόνη. Οπως προείπα έχω τακτικές ονειρώξεις κατά την διάρκεια του ύπνου, αυτό λειτουργεί ως εκτόνωση των συσσωρευμένων ορμών μου, τουλάχιστον αυτό μου έχει πει ο ανδρολόγος στον οποίο είχα πάει γιατί ήμουν περίεργος για το φαινόμενο αυτό σε τέτοια ηλικία(συνήθως συμβαίνει κυρίως σε εφήβους). Όσο για το δεύτερο σκέλος περί αυτοπεποίθησης δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, μίλησα και με τον ψυχολόγο μου για αυτό σήμερα στην δεύτερη συνεδρία.

Senior Member
    Ποτε προλαβες και εκανες και 2η συνεδρια?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Εχω κανονίσει συνεδρίες 4 φορές την εβδομάδα για τις επόμενες 5 εβδομάδες τουλάχιστον, ύστερα λογικά θα αραιώσουν, θα πρέπει να επιστρέψω στην δουλειά μου γιατί τελειώνει η άδεια μου τότε.

Senior Member
    Εχω κανονίσει συνεδρίες 4 φορές την εβδομάδα για τις επόμενες 5 εβδομάδες τουλάχιστον, ύστερα λογικά θα αραιώσουν, θα πρέπει να επιστρέψω στην δουλειά μου γιατί τελειώνει η άδεια μου τότε.
    Ζητησες ταχυρυθμο λογω αδειας? Και ο ψυχολογος ειχε στην ατζεντα του τοσα κενα? Πιστευει οτι με καθημερινες συνεδριες θα εχεις χρονο να επεξεργαζεσαι αυτα που λετε απο τη μια φορα στην αλλη?? Τι μεθοδο ακολουθει?
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Κάνουμε ψυχανάλυση, στην αρχή με ρώτησε και τι μέθοδο ακολούθησε ο προηγούμενος συνάδελφος του(προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία).

Senior Member
    Η ψυχαναλυση ταιριαζει αρκετα στην περιπτωση σου, προς το παρον τουλαχιστον, αμα βρεις τα "γιατι" σου και φτασεις σε ενα καλο σημειο στο μελλον, νομιζω οτι θα μπορει να σου χρησιμευσει και η γνωσιακη. Καλη επιτυχια!

Σε ευχαριστώ.

Senior Member
    5 εβδομαδες αδεια απο τη δουλεια? και Νοεμβρη μηνα??

1η φορα το ακουω....
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Εγώ πρώτη φορά ακούω 4 φορές την εβδομάδα ψυχολόγος. Πότε θα προλαβαίνεις να επεξεργάζεσαι και να σκέφτεσαι αυτά που συζητάτε;

Στην δουλειά μου τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός, άσε που μπορώ να πάρω άδεια όποτε θέλω ουσιαστικά αν έχω ολοκληρώσει αυτά που πρέπει πριν την ώρα τους.

Μου είπε πως του φάνηκα "εύκολος" στη συνεργασία και με ρώτησε αν έχω γνώση ψυχολογίας. Του είπα πως όντως ένα από τα τρία μου πτυχία είναι στην ψυχολογία. Ο ίδιος μου πρότεινε το πρόγραμμα αυτό έτσι ώστε να έχουμε προχωρήσει κάπως μέχρι να τελειώσει η άδεια μου και ως συνέπεια θα αραιώσουν οι συνεδρίες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Εγώ πρώτη φορά ακούω 4 φορές την εβδομάδα ψυχολόγος. Πότε θα προλαβαίνεις να επεξεργάζεσαι και να σκέφτεσαι αυτά που συζητάτε;
    Αν ηταν γνωσιακη, θα ηταν αδυνατο. Αλλα σε συνεδριες με ψυχαναλυση μονο μαλλον μπορει να γινει.

Μιας και το συζητουσαμε σε αλλο νημα, σου ζητησε να υπογραψετε καποιο συμφωνητικο για την περιπτωση ακυρωσης συνεδριας απο τη μια πλευρα ή απο την αλλη?

Οχι, πρώτη φορά το ακούω αυτό...

Senior Member
    Οχι, πρώτη φορά το ακούω αυτό...
    Το ειχαμε συζητησει εδω https://www.e-psychology.gr/forum/th...B9%CE%B2%CE%B7
    και τουλαχιστον οπως προεκυψε απο τις απαντησεις στο φορουμ, ειναι σπανιο στην Ελλαδα. Αλλα συμβαινει.

Page 13 of 37 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast