Results 46 to 60 of 106
Thread: Πρόβλημα με την ψυχολόγο μου...
-
21-02-2018, 23:27 #46
Ελισάβετ, δεν έχουμε θίξει πολλές φορές το θέμα με τη μητέρα μου, ίσως γιατί υπάρχουν κι άλλα που καίνε αλλά και γιατί από τότε που το έμαθα αυτό δυσκολεύομαι να συνηθίσω... Εγώ πάντως σαν καταστροφή το νιώθω αυτό το τέλος...
Στάλθηκε από το Turbo-X_e3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkLast edited by Κύκνος; 22-02-2018 at 07:13.
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
- 21-02-2018, 23:32 #47
Να σου πω κάτι; Οταν είχα πάει εγώ σε ψυχολόγο, όντας άσχετη όταν αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί τον ρωτούσα διάφορα για την διαδικασία και τον ρώτησα και πότε υποτίθεται ότι θα τελειώσει αυτή η διαδικασία, το πώς θα το καταλάβουμε. Μου απάντησε οτι μπορεί να τελειώσει για διάφορους λόγους και ένας από αυτούς θα είναι όταν νιώσω πως δεν μπορώ χωρίς αυτόν, χωρίς να πηγαίνω. Καταλαβαίνεις τ σημαίνει αυτό; Προφανώς εννοούσε πως αν νιώσω ότι προσκολλώμαι πάνω του ή στην διαδικασία τότε θα πρέπει να σταματήσω γιατί δεν θα μπορεί πια να με βοηθήσει. Εσύ δεν θεωρείς πως έχεις φτάσει εκεί;
21-02-2018, 23:41 #48
Last edited by Κύκνος; 22-02-2018 at 07:15.
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-02-2018, 00:02 #49
Γιαυτό δεν πρέπει να μείνεις μόνη ακόμα Κύκνε. Χρειάζεσαι ακόμα πολύ στήριξη.
Αυτή η συγκεκριμένη σχέση ο, τι είχε να σου δώσει στο έδωσε, πρέπει να προετοιμαστείς ώστε να πας παρακάτω τώρα.
Αδικείς τον εαυτό σου με το να λες οτι δεν πρόκειται να πας σε άλλον ψυχολόγο αφού ξέρεις πως το χρειάζεσαι.
22-02-2018, 07:21 #50
Προσωπικά δεν νιώθω ότι ότι είχε να μου δώσει μου το έδωσε, έχει πολλά ακόμα να μου δώσει αλλά τα καταστρέφει όλα ο χρονικός περιορισμός... Μαζί της είναι η πρώτη φορά που ένιωσα (όταν κατάφερα ν' ανοιχτώ γιατί δεν ήταν εύκολο στην αρχή) τόσο ελεύθερα... Και να φανταστείς ότι ακόμα ντρέπομαι σε μερικά θέματα, φαντάσου αλλού τι θα γινόταν... Μ' αυτό προσπαθώ να πω ότι είναι πολύ καλή στη δουλειά της...
Το ότι δεν θέλω να πάω σε άλλον ψυχολόγο το λέω γιατί με τρομοκρατεί η ιδέα... Ξέρεις πόσο δύσκολο μου είναι; Δηλαδή είτε πάω είτε όχι θα υποφέρω... Τουλάχιστον αν κάτσω σπίτι μου θα υποφέρω μόνη μου, εννοώ ότι δεν θα πρέπει να εκτίθεμαι ξανά σ' έναν ξένο...
Νιώθω ότι έχω παγιδευτεί, ότι είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-02-2018, 11:17 #51
Καταλαβαίνω οτι σου είναι πολύ δύσκολο να το σκεφτείς τώρα, είναι λογικό αυτό γιατί είχες δεθεί πολύ με την συγκεκριμένη και νιώθεις σα να σε απέρριψε. Ο χρόνος θα παίξει τον ρόλο του Κύκνε...μόλις περάσει λίγος καιρός θα μπορέσεις να το δεις πιο ψύχραιμα κι αποστασιοποιημένα και θα δεις πως τελικά είναι ευκαιρία αυτό που σου ανοίγεται τώρα.
Αν ήταν να βοηθήσει κι άλλο θα το είχε κάνει ήδη, 3 χρόνια πας εκεί...δεν είχε να σου δώσει τίποτα άλλο πια. Δεν εννοώ πως δεν είναι καλή στην δουλειά της ούτε ακυρώνει αυτό την βοήθεια που σου έδωσε μέχρι τώρα, αλλά χρειάζεσαι κι άλλα πράγματα που είναι καιρός να τα διεκδικήσεις πια για τον εαυτό σου και να μην αρκείσαι με τα λίγα.
22-02-2018, 12:13 #52
Ισως εχει αντιληφθει οτι εχεις επαναπαυθει κι εγκλωβιστει στην επικοινωνια σας και σε διωχνει για να σε ξεκουνησει.
22-02-2018, 15:40 #53
Αν επι 3+ χρονια δεν εχετε ασχοληθει σε βαθος με το γεγονος οτι το κεντρο του κοσμου σου ειναι η μανα σου και καθε φορα που παθαινεις κριση θυμου ο λογος ειναι η ενασχοληση της μανας σου με αλλους ανθρωπους και η παραμεληση προς το προσωπο σου, θα ειναι μια καλη ευκαιρια με την επομενη ψυχολογο να ασχοληθειτε και με αυτο το θεμα.
Το μονο θετικο που εχεις αναφερει για τη γυναικα που σε βλεπει ως τωρα ειναι οτι νιωθεις λιγοτερο φοβισμενη.
Ακομα και τους αυτοτραυματισμους τους ειχες αφησει στην ακρη επειδη στο ειχε θεσει σαν ορο και μολις σου ειπε οτι θα διακοψετε το Δεκεμβρη, ξανακοπηκες.
Θα ειναι δυσκολο να ξεπερασεις το σοκ οτι η σχεση που νομιζες οτι εχετε, δε θα ειναι τελικα εφ ορου ζωης. Και θα ειναι δυσκολο να ξεκινησεις με μια αγνωστη ψυχολογο απο την αρχη και αυτο που θα ζεις ομως μεσα στο σπιτι δυσκολο θα ειναι.
Διαλεγεις το δυσκολο σου σαν ενηλικας.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
22-02-2018, 15:57 #54
Δεν είναι όλα επιλογή μου, η διακοπή της θεραπείας μαζί της μου επιβάλλεται...
Όσο για τους αυτοτραυματισμούς τους είχα ήδη μειώσει κατά πολύ κι αυτό είναι ένα ακόμα θετικό και τις απόπειρες αυτοκτονίας τις έχω σταματήσει εδώ και χρόνια κι αυτό επίσης είναι θετικό... Αλλά και το ότι με έχει κάνει να νιώθω λιγότερο φοβισμένη... Ξέρεις τι τρόμο βίωνα; Επειδή δεν το έγραφα κάθε φορά;
Θέλω να πω και κάτι άλλο, συμπληρωματικά απλά για να ξαλαφρώσω λίγο... Πονάω πάρα πολύ και σωματικά... Περίοδος και πονόδοντος μαζί... Ξεκίνησα αντιβίωση... Όλα μαζί σήμερα, νιώθω χάλια...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-02-2018, 16:04 #55
Η διακοπη ειναι δικη της αποφαση, αυτη η απόφασή της σε φερνει σε θεση να κανεις εσυ μια δικη σου επιλογη σαν ενηλικη γυναικα. Ή να ξεκινησεις με μια αλλη ψυχολογο ή να σταματησεις τελειως την ψυχοθεραπεια ή να δωσεις λιγο χρονο για να δεις αν εισαι καλυτερα με ή χωρις.
Για τις αποπειρες που λες, προσφατα μας ειπες οτι κανονιζες καποια αποπειρα μετα τον τσακωμο με τη μανα σου και το ειπες στην ψυχολογο και αυτη με τη σειρα της το ειπε στον πατερα σου αλλα δεν ιδρωσε το αυτι του.
Αρα μιλαμε για βελτιωση μονο στο κομματι του γενικοτερου φοβου, που ακομα και πανω σε αυτο μας λες οτι δε θελεις να εισαι μονη σου στο σπιτι, σε πιανουν φοβοι μηπως ερθει καποιος ή συμβει κατι οταν λειπει η μανα σου κλπ, ο φοβος με τη σχεση με το αλλο φυλο παραμενει ιδιος εδω και δεκαετιες...
Κι η ψυχολογος που σε παρακολουθει 3+ χρονια σου ειπε οτι η αντιδραση σου τωρα ειναι απο πεισμα.
Καπου οδηγουν ολα αυτα, καπου καλυτερα.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
22-02-2018, 16:42 #56
Της το είπα όμως για την απόπειρα... Την τελευταία φορά δεν το είχα πει καν, δεν της είχα ζητήσει βοήθεια απλά το έκανα...
Στο ότι οδηγούν κάπου καλύτερα διαφωνώ αλλά τέλος πάντων... Αλλά για το ότι δεν έχει δίκιο στο ότι είναι από πείσμα δεν έχει και θα της το πω και βλέπουμε...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-02-2018, 17:10 #57
Δεν ειναι και τοσο κακο να εχεις πεισμα, νευρα, θυμο.. Δειχνει οτι εισαι ζωντανη και διεκδικεις πραγματα. Ασχετως αν ειναι σωστη η κατευθυνση, φαινεσαι ατομο που οταν ξερει τι θελει πεισμωνει για να το παρει, δεν εισαι το αδυναμο κοριτσακι της μαμας που ζηταει προστασια και καθοδηγηση, εισαι αυτη που επιλεγει, πεισμωνει και διεκδικει, ακομα κι αν το κανει με δυσλειτουργικο τελικα τροπο.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
22-02-2018, 17:16 #58
Last edited by Κύκνος; 22-02-2018 at 19:02.
22-02-2018, 17:19 #59
Κατσε καθιστη στο κρεβατι και παρε παυσιπονο αντιφλεγμονωδες για τον πονοδοντο.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
22-02-2018, 17:35 #60
Last edited by Κύκνος; 22-02-2018 at 19:04.