Results 61 to 75 of 79
Thread: Ασεξουαλικότητα???
-
12-03-2009, 20:39 #61
@Sofia
Για το θέμα δεν θέλω να συζητήσω άλλο κυρίως γιατί ψάχνοντας μπερδεύομαι περισσότερο (ενώ τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ απλά) και επειδή οι περισσότεροι βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα. Ο λόγος που το ξεκίνησα ήταν για να βρω άλλους που να νιώθουν όπως εγώ και να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις με τις οποίες θα διευκρινίσω το πως νιώθω καλύτερα στον εαυτό μου.
@weird
Έχω πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αν θέλεις πίστεψέ το. Το ότι απεχθάνομαι τους άλλους δεν σημαίνει ότι δεν απεχθάνομαι και τον εαυτό μου. Όχι για το συγκεκριμένο θέμα αλλά για πολλά άλλα. Και είμαι πολύ πιο χαζός από τους περισσότερους (ίσως όλους) εδώ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
@velout
Δεν ζητάω απόψεις για το τι είμαι εγώ και δεν ζητάω καμιά επιβεβαίωση. Ναι, το πρόβλημά μου δεν είναι μόνο το σεξ απλά για αυτό ήθελα να μιλήσω εδώ. Και συγγνώμη αν έθιξα κάποιον με τις απόψεις μου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
@epsy
Το έχω ψάξει λίγο στο internet.
http://en.wikipedia.org/wiki/Asexuality
http://en.wikipedia.org/wiki/Antisexualism
http://www.asexuality.org/home/
@krino
Ποτέ δεν ήξερα τι θέλω, δεν με ένοιαζε, ίσως δεν θέλω τίποτα. Δεν ξέρω.
@Θεοφανία
Όπως είπα και στην αρχή του post τα πράγματα τελικά είναι πολύ απλά. Δεν μου αρέσει το σεξ. Δεν χρειάζεται να το ψάξω.
@k_thessal
Μόλις τώρα διάβασα το μήνυμα σου και κατάλαβα πως αυτά που έχω γράψει είναι περίπου αυτά που μου λες. Θα σου απαντήσω.
- 12-03-2009, 20:42 #62
η συμβουλη μου ειναι να ξεδιπλωσεις τις σκεψεις σου σε ενα ειδικο και να το δουλεψεις μαζι του αν θες βεβαια.
Εδω μεσα πιστευω οτι ειναι σχεδον αδυνατο να κανεις κατι τετοιο για λογους που αναφερες.
Ωστοσο αν το κανεις τελικα, μπορεις να συνεχισεις την συζητηση επι των αποτελεσματων.
Παντως ξεκολα με την α-σεξουαλικοτητα, αλλου ειναι το θεμα, ετσι για να βαλεις το νερο στο αυλακι.
Καλα ξεμπερδεματα.
12-03-2009, 20:47 #63
γεια σου κρινο:P
12-03-2009, 21:14 #64
Συνήθως η απέχθεια προς τους άλλους δείχνει και απέχθεια για τον ίδιο μας τον εαυτό...
Δεν με εκπλήσσει αυτό που λες φίλε μου.
Θα σου προτείνω κι εγώ με τη σειρά μου να το κοιτάξεις με έναν ειδικό το θεμα σου...΄που σίγουρα έχει να κάνει και με την σεξουαλικότητα αλλά όχι μόνο.
Ίσως αυτό σε βγάλει απο την αγωνία σου( το ψάξιμο, το κενό, την απέχθεια), πιο γρήγορα και πιο ομαλά απο ότι θα το κατάφερνες μόνος... και δεν χρειάζεται να σε πείσει κάποιος οτι έχεις πρόβλημα, χρειάζεται απλά να το θέλεις εσύ.
Όσο για το χαζός που λες... εμένα δεν μου δίνεις μια τέτοια αίσθηση, εννοώ, ατόμου που υστερεί στον νου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
12-03-2009, 21:30 #65
@krino
Ok είπαμε την αφήνουμε στην άκρη την ασεξουαλικότητα.
@weird
Δεν θέλω να με βοηθήσει κανένας ειδικός και είμαι και αρκετά σίγουρος πως δεν θα με βοηθούσε. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Δεν είμαι ασθενής για να πάρω φάρμακα. Είμαι καταθλιπτικός (αν είμαι) από επιλογή. Απλά δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω.
Δεν είπα πως είμαι χαζός. Απλά πιο χαζός από τους άλλους. Π.χ. σε σχέση με τους φίλους μου το βλέπω ότι είμαι πιο χαζός. Σε όλους τους τομείς.
12-03-2009, 21:55 #66
Ρε παιδί μου, εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα. Θέλω να έχω ορμές, και δεν έχω! Λόγω των φαρμάκων ή της αρρώστειας που περνάω! Θες να αλλάξουμε;:P
12-03-2009, 22:10 #67
Samuel διακρίνω κάποια ηττοπάθεια στα λεγόμενα σου. Γιατί δηλαδή να είσαι πιο χαζός απο τους φίλους σου? Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρίσματα. Νομίζω πως νιώθεις μειονεκτικά επειδή δεν σε εκφράζουν οι προσωπικότητες της μάζας. Δυστυχώς επι το πλείστον πορευόμαστε σαν αρνιά στο μαντρί απλά μερικοί νομίζουν πως είναι λύκοι ενώ οι υπόλοιποι το καταλαβαίνουν αυτό και αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο...
13-03-2009, 01:14 #68
Samuel,
λες πώς το προβλημα σου δεν ειναι μονο το σεξ. Κι ομως εχεις βαλει τον τιτλο και εδω και ισως και μεσα σου \"ασεξουαλικοτητα\". Γραφεις πώς τα πραγματα μπορει να ναι απλα, και απλα μπορει να σαι καταθλιπτικος.Οτι δεν εισαι σιγουρος για την σεξουαλικοτητα σου κ τί θελει αυτη να σου πει κ για τους υπολοιπους τομεις της ζωης σου.Κ παρολα αυτα δεν εχεις προβλημα. Ομως εισαι σε ενα φορουμ ψυχολογιας κ γραφεις μερικες σκεψεις ψαχνοντας να βρεις καποιον που εχει νιωσει περιπου οπως εσυ.
Εγω απο ολα αυτα καταλαβαινω, πώς προβληματιζεσαι, πώς ανησυχεις, πώς φοβασαι,τοσο για σενα οσο κ για τις σχεσεις σου με τους άλλους. Κ πώς μπορει να σαι εγκλωβισμενος σε σκεψεις που να μην οδηγουν πουθενα.
Το να μην αισθανεσαι καλα, ειτε λεγεται καταθλιψη ειτε οχι, εχει λιγη σημασια νομιζω. Το να εχεις μια αναστατωση γυρω απο τα θεματα αυτα, που ειναι τοσο ζωτικα ανεξαρτητα απο την κοσμοθεωρια σου, ειναι πιστευω κατι αξιζει να ψαξεις. Εμπιστευσου κατι δικο σου:την στεναχωρια σου, ενα συναισθημα σου....καπου θα σε βγαλει αν το προσεξεις και το ακουσεις.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
13-03-2009, 09:19 #69
Originally posted by samuel
@krino
Ok είπαμε την αφήνουμε στην άκρη την ασεξουαλικότητα.
@weird
Δεν θέλω να με βοηθήσει κανένας ειδικός και είμαι και αρκετά σίγουρος πως δεν θα με βοηθούσε. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Δεν είμαι ασθενής για να πάρω φάρμακα. Είμαι καταθλιπτικός (αν είμαι) από επιλογή. Απλά δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω.
Δεν είπα πως είμαι χαζός. Απλά πιο χαζός από τους άλλους. Π.χ. σε σχέση με τους φίλους μου το βλέπω ότι είμαι πιο χαζός. Σε όλους τους τομείς.
Και στο φόρουμ αυτό έκανες.
Εφτασες στη μέση κι αποφάσισες να γυρίσεις πίσω γιατί είδες οτι δεν εχει νόημα...
Και το έιδες, νιώθοντας \"αρκετά σίγουρος\"
Μόνο που σου κρούω τον κούδουνα.. αυτή η \"αρκετή σιγουριά\" μπορεί να είναι η μάσκα του φόβου σου.
όσο γαι το χαζός που επιμένεις,
δεν θέλω να σου δώσω άλλη επιβεβαίωση, να σε πείσω δηλ οτι δεν μου φαίνεσαι για χαζός. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις μόνος, αν ποτέ το αποφασίσεις.
Και κλείνοντας, δεν έβαλα καμία ταμπέλα όπως κατάθλιψη και γενικά δεν θεωρώ οτι πρέπει να έχει κανείς απαραίτητα κάποιο σοβαρό πρόβλημα (ψυχοπάθεια, κατάθλιψη κτλ)για να επισκεφτεί έναν είδικό.
Να σαι καλά!Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
18-03-2009, 14:22 #70
Ενδιαφέρον το θέμα σου .
Ισως δεν το διαβάζεις πλέον , αλλα θα κάνω μια απόπειρα να πω κάποιες σκέψεις μου .
Ανθρωποι . Τί είμαστε ? Τι θα έπρεπε να είμαστε ? Ποιός είναι ο σκοπός μας ?
Διαβάζω ενα σκεφτόμενο άνθρωπο , που απο τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά εχει δώσει μεγάλη αξία στο μυαλό του , την σκέψη του , το υπερ-εγώ του .
Τί είναι όμως το μυαλό μας ? Είναι κομμάτι της ανώτερης φύσης μας ? Είναι ανώτερο απο τα ζωώδη ένστικτα μας ? Είναι ο αρχηγός ?
Ναι , το μυαλό μας , εχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να ελέγξει πολλά πράγματα . Μπορεί να γίνει αρχηγός , αν εμείς το ορίσουμε ως τέτοιο , όπως μπορούν να γίνουν αρχηγοί και τα ενστικτά μας , αν εμείς τα ορίσουμε ως τέτοια .
Τι γίνεται όμως οταν ορίζουμε κάποιον αρχηγό και υποβιβάζουμε τις άλλες ανθρώπινες διαστάσεις μας ?
Αν , για παράδειγμα , βάλουμε το μυαλό μας μπροστά και περιμένουμε το πράσινο φως πάντα , πριν αφήσουμε οτιδήποτε άλλο να αναπτυχθεί (συναίσθημα, ανάγκη , διάθεση , κινητοποίηση ........) . Τι γίνεται μάλιστα , οταν το πράσινο φως αυτό δεν μας δίνεται αρκετά , γιατί μάταια ψάχνουμε για κάτι το τέλειο , το θεικό στον κόσμο , στον εαυτό μας ........ Τι γίνεται οταν δεν θέλουμε και δεν ακούμε τις άλλες μας διαστάσεις ? Μπορούμε να ευτυχίσουμε χωρίς αυτές ?
Μπορεσε ο Νίτσε να ευτυχίσει ? Εχει μήπως κανείς αμφιβολία οτι ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος ? Ενας έξυπνος άνθρωπος , δεν θα έπρεπε να μπορεί να βρει την ισορροπία μέσα του ?
Τί γίνεται οταν δίνουμε τέτοια αξία και δύναμη στο μυαλό μας , ψάχνοντας μόνο το ηθικό , το ιδανικό με ένα τόσο αυστηρό υπερ-εγώ ?
Πάμε άραγε μπροστά ? Είμαστε καλύτεροι , διότι είμασταν αυστηρότεροι με τον εαυτό μας και με τους άλλους ?
Ποιος μας λέει οτι είμαστε καλύτεροι ? Ποιος άλλος απο το μυαλό μας , αφού του κάναμε τα χατήρια .
Για πόσο θα μπορεί να μας το λέει ? Για όσο του κάνουμε τα χατήρια . Οταν είμαστε όμως τόσο αυστηροί με εμάς , για πόσο θα μπορούμε να το ικανοποιούμε ? Και οι άλλες φωνές που δεν τις ακούμε μέσα μας και που δεν ξέρουμε να τις αναγνωρίζουμε πια , μας αφήνουν μια θλίψη , μια αίσθηση ανικανοποίητου , μια παραίτηση .........
Τελικά όμως δεν απαντήσαμε στο τι είναι ο άθρωπος και ποια είναι η αξία του μυαλού του ........
Το μυαλό μας δεν είναι τίποτε άλλο απο μια μετάλλαξη , σύμφωνα με τους βιολόγους .
Ενα λάθος λοιπόν, και αποκτήσαμε μυαλό .
Αυτή η μετάλλαξη , ανάμεσα στις τόσες άλλες , μπόρεσε να επιβιώσει , αφού έδωσε ενα επιπλέον όπλο στον άνθρωπο .
Είναι το μυαλό μας θεικό ?
Μπα !!!! Μπορεί να είναι ενα πολύ χρήσιμο όπλο , ένα όπλο επιβίωσης σε αυτόν τον κόσμο .........
Μπορούμε να μεταμορφωθούμε σε ασεξουαλικοί και καθαρά εγκεφαλικοί τύποι στο μέλλον ?
Ισως ......... Αλλα για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε σεξ, να μας επιλέξει κάποιος σύντροφος για να συμπορευτούμε και να αλληλοκαλύπτουμε κάποιες ανάγκες μας .......
Αρα δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό !!!
Θα \'\'έπρεπε\'\' μήπως ο άνθρωπος να είναι ασεξουαλικός ? \'\'ΕΠΡΕΠΕ\'\' !!!!!!! Εδω θέτουμε ζήτημα ηθικής , ενδεχομένως \'\'αν το κάνουμε, είμαστε ανώτεροι , γιατί ......\'\' , όμως η ηθική είναι κατασκεύασμα των κοινωνιών , προκειμένου να επιβιώσουν .
Τοτε θα μου πεις τι είμαστε και γιατί βρισκόμαστε εδώ ?
Οσο ψάχνεις αυτήν την απάντηση με το μυαλό , δεν θα βρεις λύση . Γιατι δεν είσαι θεός και ούτε πρόκειται να γίνεις . Είσαι άνθρωπος .
Αφησε τον άνθρωπο να ξετυλιχτεί απο μέσα σου , επέτρεψε του να ζήσει και μην βάζεις εναν αρχηγό !!
Τα συναισθήματα , οι επιθυμίες , τα ζωώδη ενστικά του , είναι και αυτά κομμάτι σου και δεν θα γίνεις καλύτερος , αν τα απαρνηθείς .
Για εμένα στόχος είναι να είσαι ισσοροπημένος και να δεχτείς όλα τα κομμάτια του εαυτού σου .
Περαστικοί είμαστε .
Ακόμη και αν υπάρχει Θεός , δεν περιμένει απο εμάς να γίνουμε Θεοί , αλλα Ανθρωποι .
18-03-2009, 15:28 #71
Να προσθέσω :
Γιατί θεωρούμε την ζωόδη φύση του ανθρώπου ως κάτι κακό ?
Προσωπικά θεωρώ οτι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η θρησκεία και το πως έχουμε ερμηνεύσει κάποια πράγματα . Καθώς και η αξία που έχουμε δώσει στον άνθρωπο σε σχέση με τους υπόλοιπους συγκατοικους μας στον πλανήτη .
Γιατί έχουμε την αίσθηση οτι είμαστε το κέντρο του κόσμου ? Γιατί ο άνθρωπος είναι ανώτερος απο τα άλλα ζώα ?
Τι τον κάνει ανώτερο ? Το μυαλό ?
Ναι , το μυαλό είναι δυνατό όπλο . Γι\'αυτό ακριβώς το λόγο μπορεί να γίνει και καταστροφικό .
Καταστροφές ενάντια στη φύση αλλα και ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό .
Ζώα είμαστε και εμείς . Μόνο που μπορούμε να είμαστε πιο καταστροφικοί απο τα άλλα ζώα .
Το μυαλό μας , μπορεί να αποβεί πιο καταστροφικό απο τα ζωόδη ένστικτα , ειδικά οτι αυτά τα ένστικτα δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μας .
Ας συμφιλιωθούμε με την φύση μας , ας την γνωρίσουμε . Δεν κινδυνεύουμε ούτε εμείς , ούτε η κοινωνία απο τα ζωώδη ένστικτα μας , οταν το μυαλό δεν μπλέκεται για να τα μεγεθύνει ή να τα ισοπεδώσει .
Και πως θα γνωρίσουμε την φύση μας , οταν πριν ακόμη βιώσουμε πιστεύουμε οτι ήδη γνωρίζουμε το σωστό .
Υπάρχει σωστό στο σεξ ?
Μπορούμε να ξέρουμε ποια θα έπρεπε να είναι η φύση μας , πριν ακόμη την γευτούμε ?
Μπορούμε να την αλλάξουμε , χωρίς κόστος ?
Δεν ξέρω γιατί επέλεξες τον δρόμο της ασεξουαλικότητας . Νιώθω οτι γίνεσαι πολύ αυστηρός με κάποια έκφραση του εαυτού σου , αλλα δεν ξέρω γιατί . Ισως να μην έχει σημασία γιατί . Είσαι όμως ο μοναδικός υπεύθυνος για εσένα και μόνο εσύ μπορείς να σε κάνεις ευτυχισμένο και ισσορροπημένο . Δεν λέω σωστός ή τέλειος , γιατί κάτι τέτοιο , όσο και να το θέλεις , δεν θα μπορεσεις να το καταφέρεις σε τόσο απόλυτα μεγέθη .
Αυτά με τις σκέψεις που μου γεννήθηκαν διαβάζοντας το θέμα σου .
Καλό ταξίδι στην ζωή σου .
01-05-2018, 16:21 #72
η ασεξουαλικοτητα στον αντρα υπαρχει ειναι βεβαια αρκετα σπανια.ειμαι ασεξουαλ και ειναι οτι πιο τραγικο μπορει να τυχει(ετσι γεννιεται) σε ενα ανθρωπο γιατι ο αντρας ο στρειτ κακα τα ψεματα αν δεν ειναι καλλιτεχνικη φυση μονο με τον ερωτα μπορει να χαρει.και σεξ να κανει ο ασεξουαλ δεν θα νιωσει κατι
οταν ο ερωτας αυτος δεν εκφραζεται σωματικα και συναισθηματικα δεν ειναι ερωτας ειναι μια ψυχρη τυπικη αγαπη ουτε καν αγαπη οπως την νιωθουν οι ομοφυλοφιλοι.
μπειτε στην εφαρμογη tinder για κινητα μηπως βρειτε το ταιρι σας οι ασεξουαλικοι και οι μη ασεξουαλικοι.εκει μπορειτε να γραψετε πραγματα για τον ευατο σας και βαζετε την αποσταση στο ποσο μακρια απο εκει που μενετε να μενει το ταιρι σας.
03-05-2018, 16:32 #73
03-05-2018, 16:56 #74
Δεν είμαστε όλοι έτσι. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη ζωή μου.
Και όλοι οι καλλιτέχνες που υπήρξαν και υπάρχουν τι είναι;
Κάνεις λάθος. Υπάρχουν ασεξουαλικοί που βιώνουν σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση. Απλά η επιθυμία δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να αναζητήσουν ένα άλλο άτομο για να το κάνουν μαζί. Ορισμένοι μάλιστα (οι λεγόμενοι ημισεξουαλικοί) είναι πλήρως λειτουργικοί σεξουαλικά όταν είναι ερωτευμένοι. Έξω όμως από το συναισθηματικό πλαίσιο δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις από τους σκληρούς ασεξουαλικούς.
Υπάρχουν ασεξουαλικοί που εκφράζουν τα συναισθήματά τους όπως και οι άλλοι άνθρωποι. Αγκαλιές, χάδια, φιλιά, τρυφερότητα, ίσως όχι σεξ αλλά υπάρχουν και αυτοί που ενδίδουν για να ικανοποιήσουν το/τη σύντροφό τους.
Θέλει λέει αριθμό τηλεφώνου για την εγγραφή;! Τίποτ' άλλο; :P
04-05-2018, 20:50 #75
Αύξηση δόσης ladose
20-07-2025, 16:38 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή