Να πάρω φάρμακα ή θα γίνω χειρότερα;;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Member

Question Να πάρω φάρμακα ή θα γίνω χειρότερα;;

γεια σας παιδιά. εδώ και καιρό έχω χάσει κιλά και σκέφτομαι διάφορα πράγματα μετά από διάφορες καταστάσεις που πέρασα, ψυχολόγος και ψυχίατρος μου είπανε είναι κατάθλιψη, αν και τους ανέφερα ότι την συγκεκριμένη στιγμή είμαι καλύτερα και αυτό που νιώθω είναι άγχος. Η δε ψυχολόγος μου είχε πει είναι ήπιας μορφής και με συνεδρίες θα γίνω καλύτερα, από την άλλη ο ψυχίατρος μου πρότεινε φαρμακευτική αγωγή αφού την χαρακτήρισε από μέτρια έως βαριά. Εγώ τώρα έχω βάλει σε σκέψεις το μυαλό μου και δεν κοιμάμαι, άμα πρέπει να πάρω τα φάρμακα για να γίνω καλύτερα. Έχει περάσει κάνεις κάτι παρόμοιο; Θεωρείτε με τα φάρμακα θα καλυτερέψει ή θα χειροτερέψει η κατάσταση;

Senior Member
    ποσα κιλα εισαι και τι υψος εχεις?
    τρως και αδυνατιζεις ή σου εχει κοπει η ορεξη?
    αποψη μου ειναι οσο μπορεις απεφυγε τα φσρμακα και δουλεψε το με ψυχοθεραπεια και αν η προσπαθεια ειναι ακαρπη παρε φαρμακα
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Βασικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τον γιατρό που σε παρακολουθεί,και να ακολουθήσεις την συμβουλή που σου έδωσε.

Εστάλη από MI MAX 2 στο E-Psychology.gr Mobile App

Member
    Είμαι γενικά αδύνατη, και αφού δεν έτρωγα γιατί δεν είχα όρεξη έχασα πέντε κιλά σε τρεις βδομάδες. τώρα βέβαια έχω πιέσει αρκετά τον εαυτό μου άρχισα να βάζω ξανά κιλά και νιώθω καλύτερα

Senior Member
    Καλυτερα ναποφυγεις τα φαρμακα , πιο καλη η ψυχοθεραπεια .......εγω που ταλαιπωρουμαι ανβω των 10 ετων με κτθλψη ,, αμα την παθαινα τωρα , δεν θα επαιρνα κανενα φαρμακο, μονο ψυχοθεραπεια ........
    αμα ειχες μετρια εως βαρια κτθλψη , τωρα θασουν του πεθαμου , κακη διαγνωση , εγω ποτε δεν ξεπερασα το σταδιο της μετριας κατθλψης ..............δεν εχει ιδεα ο γιατρος σου τι σημαινει βαρια κτθλψη , μουχει περιγραψει ο δικος μπου , σκεφτεσαι μονο ναυτοκτονησεις , πραμα που εγω δεν σκεφτομαι , δεν ειναι στα μελλοντικα μου σχεδια ..........

Member
    Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. αποφάσισα να μην τα πάρω. πιστεύω δεν είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα μου για να τα χρειάζομαι. MacGyver εύχομαι να πάνε όλα καλά και με εσένα και να ξεφύγεις παντελώς από αυτή την κατάσταση

Senior Member
    Κι εγω το ιδιο πιστευω για σενα , δεν τα χρειαζεσαι , αλλα αμα τα αρχισεις , δεν τα σταματας ευκολα , οι γιατροι τοχουν ευκολο να συνταγογραφουν αυτα τα δηλητηρια , ειναι ασυνειδητοι οι πλειστοι .................... τωρα ταχω σταματησει , αλλα την ζημια τους τοσα χρονια την εχουν κανει , σευχαριστω για την ευχη σου ........... θα τα καταφερω χωρις φαρμακα , αχρηστα ειναι ......
    εσαι πολυ ευγενης που ευχαριστεις ........

Senior Member
    Quote Originally Posted by damien!!! View Post
    Βασικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τον γιατρό που σε παρακολουθεί,και να ακολουθήσεις την συμβουλή που σου έδωσε.

Κι εγω οταν ημουν ασχετος απο φαρμακα , τον ' γιατρο ΄μου ακουγα , και βρεθηκα εθισμενος σε 8-9 ζαναξ ......../μερα .....οταν καταλαβα τι εστι ζαναξ , ηταν αργα πλεον .....η τριτη ' γιατρος ' που πηγα ( εχω αλλαξει 5 γιατρους ) ο 2ος με εθισε στα ζαναξ , ηθελε να με μπουκωσει με το κ@λοremeron , που με ειχε φιλοδωρησει ο 1ος γιατρος με 15 κιλα σε 4 μηνες , αμ δε της λεω , δεν τα παιρνω για να γινω σαν βαρελι , απαντηση , ' τωρα θα κοιταξουμε την σιλουετα η να γινεις καλα ? ' , χωρις κουβεντα , σηκωθηκα κι εφυγα ......
    δυστυχως , σπανια να πεσεις σε πραματικο γιατρο , και οχι τσαρλατανο/εγκληματια , οπως αυτος που πηγαινω τα τελευταια 7 χρονια .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Κι εγω οταν ημουν ασχετος απο φαρμακα , τον ' γιατρο ΄μου ακουγα , και βρεθηκα εθισμενος σε 8-9 ζαναξ ......../μερα .....οταν καταλαβα τι εστι ζαναξ , ηταν αργα πλεον .....η τριτη ' γιατρος ' που πηγα ( εχω αλλαξει 5 γιατρους ) ο 2ος με εθισε στα ζαναξ , ηθελε να με μπουκωσει με το κ@λοremeron , που με ειχε φιλοδωρησει ο 1ος γιατρος με 15 κιλα σε 4 μηνες , αμ δε της λεω , δεν τα παιρνω για να γινω σαν βαρελι , απαντηση , ' τωρα θα κοιταξουμε την σιλουετα η να γινεις καλα ? ' , χωρις κουβεντα , σηκωθηκα κι εφυγα ......
    δυστυχως , σπανια να πεσεις σε πραματικο γιατρο , και οχι τσαρλατανο/εγκληματια , οπως αυτος που πηγαινω τα τελευταια 7 χρονια .........
    Είναι ότι πιο σωστό διάβασα εδώ και πολύ καιρό! Και δυστυχώς ισχύει ιδιαίτερα για τους ψυχιατρους.

Member
    MacGyver αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα είναι στο μυαλό, και για να λυθούν είναι να βρεις τον τρόπο να διαχειρίζεσαι αυτά που σου συμβαίνουν και σιγά-σιγά θα δεις διάφορα

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Είναι ότι πιο σωστό διάβασα εδώ και πολύ καιρό! Και δυστυχώς ισχύει ιδιαίτερα για τους ψυχιατρους.
    Δυστυχως , Κωστα , ετσι ειναι η πραματικοτητα .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by beautifullife View Post
    MacGyver αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλα είναι στο μυαλό, και για να λυθούν είναι να βρεις τον τρόπο να διαχειρίζεσαι αυτά που σου συμβαίνουν και σιγά-σιγά θα δεις διάφορα

Την φραση ' ολα ειναι στο μυαλο σου ΄δεν την χρησιμοποιω καθολου , δεν χρησιμευει σε κατι , το ξερεις οτι ολα ειναι στο μυαλο σου ............. θελει πολυ χρονο και τροπο για να μαθεις να διαχειριζεσαι αυτο που σου συμβαινει , οταν φυσικα αναφερομαστε σε καποια ψυχικη διαταραχη ..............η διαταραχη διαθεσης .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Δίκιο έχεις σε αυτά που λες,εγώ το είπα αυτό γιατί δεν γνωρίζω το βαθμό του προβλήματος του κάθε ανθρώπου και αν χρειάζεται η όχι φάρμακα.και μένα macgyver με τσάκισαν τα φάρμακα έιδικα τα αντικαταθλιπτικά.παλι καλά που δεν κόλλησα με τα xanax και δεν είχα θέμα.

Member
    ο λόγος που το λέω είναι γιατί παλιότερα που είχα τρελό άγχος και οδηγούσε σε διάφορα άλλα προβλήματα και σωματικά και ψυχικά, ο γιατρός μου έδωσε χάπια γιατί δεν την πάλευα. ζήτημα να τα πήρα τρεις μέρες και τα διέκοψα. σκέφτηκα ότι εγώ πρέπει πρώτα να βοηθήσω τον εαυτό μου και όχι τα φάρμακα. έμαθα να διαχειρίζομαι όλο αυτό που μου συνέβαινε κάνοντας διάλογο με τον εαυτό μου. μου πήρε αρκετό καιρό για να βγω από εκείνη την κατάσταση όμως εν τέλει τα κατάφερα

Senior Member
    Μπραβο σου που τα καταφερες ανευ φαρμακων ........................

Page 1 of 2 12 LastLast