Καλα, επειδη δε με γνωριζεις κι επειδη δεν μου αρεσει καθολου να συναναστρεφομαι με απολυτα μυαλα, το σταματαω εδω. Καλο βραδυ
Printable View
Μα δεν την "βαράω" γιατί δε της αρέσει αυτός ο τρόπος έκφρασης....
Την "βάραω" γιατί ζητά ρομαντισμό αλλά απορρίπτει έναν απο τους κυριότερους τρόπους έκφρασης (τον γραπτό λόγο) με την δικαιολογία ότι μπορεί να είχε κακή μέρα και δεν ξέρει τον συγγραφέα...
Στο κάτω κάτω με το να σου δώσει κάποιος κάτι γραπτό δείχνει ότι έχει μπει στον κόπο και έχει ασχοληθεί με κάτι για πάρτη σου πριν καν του πεις το "ναι". Αν είναι να απορρίπτεις και αυτό...ε είναι σα να λες οτι θα προτιμούσες να ασχοληθεί λιγότερο. Ξαναλέω τις λέξεις κλειδιά....μορφές έκφρασης. Δεν υπάρχει στις μέρες μας...Ας το απορρίπτετε...μην ζητάτε όμως πράγματα που πηγαίνουν με αυτό.
Κάνε μια λίστα marylia με τα άτομα που ΔΕΝ θα επέλεγαν κάποια μορφή έκφρασης μέσω τέχνης. Αν μέσα σε αυτή την λίστα βάλεις και όλους αυτούς πχ που θα κατηγορούσες οτι ψάχνουν για σεξάκι...αλλα θες να βάλεις το χέρι σου σε εκείνο το σακουλάκι να τραβήξεις κλήρο...ε συγγνώμη αλλά μην μου λες οτι ξαφνιάζεσαι κιόλας μετά με το αποτέλεσμα! :P
Η κλασική εγωιστική δικαιολογία με την παράλληλη προσπάθεια να μειώσεις τον άλλο :P την έχω ακούσει αρκετές φορές...εγώ τουλάχιστον δεν ξαφνιάστηκα...το είδα να έρχεται ^^ .
ΥΓ: παράθεση απο το wikipedia για το κίνημα του ρομαντισμού:
"Κύριο χαρακτηριστικό του ρομαντισμού αποτελεί η έμφαση στην πρόκληση ισχυρής συγκίνησης μέσω της τέχνης καθώς και η μεγαλύτερη ελευθερία στη φόρμα, σε σχέση με τις περισσότερο κλασικές αντιλήψεις. Στον ρομαντισμό, κυρίαρχο στοιχείο είναι το συναίσθημα αντί της λογικής."
Οι κυρίες με τις δικαιολογίες περί "κακής μέρας", "αγνωστος αποδέκτης" παρακαλούνται να χρησιμοποιούν λιγότερο την λογική τους και περισσότερο το συναίσθημα αν θέλουν να βάλουν το χέρι τους στο σακουλάκι με τον ρομαντισμό. Αλλιώς φυσικά υπάρχουν και άλλα σακουλάκια για όλα τα γούστα.
Μπορει να θέλει κάτι όπως λέτε "πιο ρομαντικό" απλά απο κάποιον που της αρέσει. Δεν σου αρκεί αυτό σε όποιον!! Αλλά μην μπερδεύεσαι δεν μιλάμε προσωπικά για σένα ή για το ότι έδωσες ένα χαρτάκι. Μιλάει γενικά για ένα φαινόμενο! Αλλα εσύ γιατί τσαντίζεσαι δεν καταλαβαίνω. Οι σχέσεις έχουν να κάνουν με την επιλογή, είναι δηλαδή θέμα επιλογών. Και πίστεψε με είμαι η πρώτη που υποστηρίζω το πρόσεχε που πάει το βλέμμα σου. Δηλαδή αν γνωρίσεις σε ένα κλάμπ έναν τύπο ακόμα και πολύ ωραίο ο οποίος την έπεφτε πριν 2' στην φίλη σου ε ναι μην περιμένεις να είναι και διαφορετικός ή οτιδήποτε. Κατα πάσα πίθανότητα βλάκας θα είναι! Το ίδιο ισχύει γενικά σε όλα αλλά όχι με την έννοια του συμβιβασμού!
Θα με τρελάνεις και συ τώρα παιδάκι μου? Που με είδες να τσαντίζομαι? :P
Σε κάθε μου post βάζω ένα σωρό χαζοφατσούλες και χρησιμοποιώ ένα κάρο χαζά παραδείγματα...
Νομίζω οτι πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα post για να δεις ποιος είχε κατεβασμένη τη μουτσούνα του μέχρι το πάτωμα...σίγουρα δεν ήταν η δικιά μου.
Δεν ειπα ποτέ οτι θα έπρεπε να βάλεις τον ρομαντισμό πάνω απο το αν σου αρέσει κάποιος εξωτερικά...δεν το σχολίασα ποτέ αυτό. Αν νομίζεις πχ οτι γκρινιάζω για το οτι οι δύο κοπέλες που ανέφερα ξινισαν με την μουρη μου θα σε πληροφορήσω γιατί βλέπω οτι είσαι νέα στο φορουμ πως οδηγώ μηχανή, πάντα με φιμέ κράνος (όχι στον αγκώνα....δεν έχω vstrom). Οπότε την μουρη δεν την είδε καμιά τους για να ξινισει.
Άσχετο αυτό αλλά για να το βγάλω απο τη μέση....
Δεν είπα οτι μιλάμε προσωπικά για μένα...και δεν πήρα τίποτα προσωπικά...Φέρνω πλήρη αντίρρηση στο να ζητάνε ορισμένες γυναίκες να τους φέρονται ρομαντικά αλλά να μην έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Δέχομαι ΑΠΟΛΥΤΑ το να μην ξέρουν τι θέλουν. Και ξέρω οτι και τώρα με αυτό που λέω στραβώνουν πάλι...γενικά δηλαδή δε μας αρέσει να μας λένε οτι κάνουμε λάθος....δυστυχώς όμως ο ρομαντισμός έχει οριστεί εδώ και παααααρα πολλά χρόνια, δεν είναι έννοια του 2013 για να δώσει ο κάθε ένας ότι ορισμό θέλει. Ας το πουν κάπως αλλιώς αυτό που νομίζουν οτι ψάχνουν να μην νιώθω και εγώ οτι θίγομαι.
Κανείς επίσης δεν μίλησε για σχέσεις στην πρόσφατη συζήτηση μας...μιλούσαμε απλά για τρόπους προσέγγισης.
Θα σε παραπέμψω και εσένα οπότε marylia στο κλασικό στερεότυπο της γυναίκας που ζητά τον άντρα ψηλο, έξυπνο, γυμνασμένο, μορφωμένο, πλουσιο, ανεξαρτητο, ρομαντικό, τρυφερό, κλπκλπκλπ... Να τα έχει όλα αυτά...αλλά παράλληλα να ΜΗΝ παιζει και το μάτι του...βάση ποιάς λογικής ακριβώς θα τα έχει όλα αυτά? Της λογικής που λέει οτι καμία γυναικά δεν θα έλκεται απο αυτόν και η μοιρα θα τον φυλάξει ειδικά για σένα? Αστεία πράγματα....
Αν τα έχει όλα αυτά σε πληροφορώ πως πριν 2 λεπτά την έπεφτε στην φίλη σου, αν η φίλη σου είναι πιο όμορφη απο εσένα και δε βλέπω το γιατί θα του το κρατήσεις μανιάτικο ή θα τον πεις βλάκα...
Αφου είναι πιο όμορφη! και εσύ ανάμεσα σε "αυτόν" και τον φίλο του, τον πιο όμορφο δε θα διάλεγες? Και μη πεις οχι.....
Οπότε είτε θα πρέπει να είναι βλάκας αλλά θα έχει την δυνατότητα να την πέσει στην πιο όμορφη φίλη σου, ή θα πρέπει να είναι έξυπνος, αλλά εσύ θα θες τον φίλο του...? Ωραία τα βολεψες και εσύ! :P γυρίσαμε στο γυμνάσιο!
Σοβαρέεεεεψουυυυυυ.....
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εφόσον η μια αποχώρησε οπότε μιλάμε οι δύο μας ( :P ) θα σου πω την δική μου άποψη....
Ανάμεσα στο πλήθος....εγώ με κλειστά μάτια....ανοιχτά όμως τα αυτιά...θα μου άρεσε ιδιαίτερα να με πλησιάσουν 100 γυναίκες χωρίς να τις ξέρω και η κάθε μια να πει όοοοοοτι θέλει....και να επέλεγα με βάση αυτό που θα επέλεγε να πει. Και ας έπεφτα στην πιο άσχημη! Αν ήταν να μου είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον αυτό που είπε περισσότερο απο τις άλλες 99, τότε καλά να πάθω! Γιαυτό και όλα βασίζονται κατ'εμε στο τυχαίο. Στο κάτω κάτω οι γυναίκες δεν φημίζεστε για τον ρομαντισμό σας. :P (ξέρω εδώ θα πέσουν καρέκλες....δεν με νοιάζει όμως, η αλήθεια είναι...δεν θυμάμαι ποτέ καμία να έκανε καντάδα σε καμιά ταινία...πάντα τον μορφωνιό βάζουν). Φημίζεστε όμως για την αποδοχή αυτού...κοινώς τα φούμαρα! >< και εδώ καρέκλες θα πέσουν αλλά επίσης είναι αλήθεια αλλιώς δε θα λέγατε όλες πόσο σας παραμύθιασε ο τάδε....
Ας αλλάξουμε λοιπόν για λίγο τους ρόλους να τους μοιράσουμε τυχαία και να δούμε τον πανικό που θα επικρατούσε...προσωπικά θα το απολάμβανα ιδιαίτερα μόνο και μόνο γιατί θα ήταν κάτι διαφορετικό...κατ'εμε το λιγότερο ενδιαφέρον.
Marylia θα σου άρεσε αν αυριο το πρωι χτυπουσες κάποιον με το αυτοκίνητο σου ενώ έτυχε να μεταφέρει το κουτάβι του στον κτηνίατρο και πέφτωντας του άνοιξε το βαλιτσάκι που το μετέφερε, το κουτάβι το έβαζε στα πόδια και μετά περνούσες μια ώρα να ψάχνετε μαζί το κουτάβι του στο διπλανό πάρκο τρώγοντας παγωτό γιατί κάνει ζέστη και τελικά μετά απο 20 χρόνια όλο αυτό είναι μια ιστορία που θα λέτε στους γνωστούς σας για το πως γνωριστήκατε?
Για να σε δω λοιπόν....
χαχαχαχαχα μάλιστα μάλιστα.......Τόση ώρα σχολιάζουμε λόγια άλλων και μην το ξεχνάς. Μου λές: "Θα σε παραπέμψω και εσένα οπότε marylia στο κλασικό στερεότυπο της γυναίκας που ζητά τον άντρα ψηλο, έξυπνο, γυμνασμένο, μορφωμένο, πλουσιο, ανεξαρτητο, ρομαντικό, τρυφερό, κλπκλπκλπ... Να τα έχει όλα αυτά...αλλά παράλληλα να ΜΗΝ παιζει και το μάτι του..." άρα σίγουρα δεν με ξέρεις. Εγώ δεν σου είπα τίποτα απολύτως για ρομαντισμό ή οτιδήποτε άλλο ούτε καν προσωπική ιστορία! Οπότε κράτα τα για αλλού...
Τώρα όσο αφορά αυτό με το κλάμπ που σου είπα εικόνα ήθελα να σου δώσω. Αμάν πιά! Και μην πιάνεσαι σε όλα για να βγάλεις άποψη γιατί μέσα σε 5-10 ποστ δεν θα μπορέσεις!
Επίσης στο τυχαίο εννοείται οτι βασίζονται! Απλά δεν θα επέλεγες αυτή που σου έγραψε πιο ωραίο ποιήμα νομίζω. Αυτή που σε προσέγγισε πιο ωραία ίσως!
Τώρα η τελευταία ερώτηση δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις! Έχω ιστορία να λέω εξίσου κουφή με την παραπάνω αλλά προσωπικά δεν με πολυνοιάζει!!!
Μα δεν περιμένω να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη σε 5-10 post αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δε θα έπρεπε να προσπαθώ κιόλας....αν είναι να έχω 10 post τη μέρα για αρκετό καιρό τότε....ε....μετά απο λίγο καιρό νομίζω οτι θα έχω μια αρκετά καλή εικόνα! Είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αποτρέψεις...εκτός απο το να σταματήσεις να μιλάς.
Οτιδήποτε άλλο απλά σε καταδικάζει στο να σε γνωρίζω και να με γνωρίζεις καλύτερα. Χωρίς χρονικά όρια.
Τι εννοείς δε θα επέλεγα αυτή που μου έγραψε το πιο ωραίο ποίημα αλλά αυτή που με προσέγγισε πιο ωραία? Σε πρώτη φάση σιγά μην έμπαινε ποτέ στον κόπο γυναίκα να γράψει ποίημα ! :P
Εντάξει...ας πούμε οτι το έκανε...αυτός δεν είναι ένας τρόπος προσέγγισης? Θα διάλεγα αυτή λοιπόν. Ελπίζω κάπου εδώ να μην τρέφεις αυταπάτες πως στο πλήθος των 100 γυναικών που ανέφερα θα υπήρχε παραπάνω απο μια που θα έγραφε ποιημα σαν τρόπο προσέγγισης....????? αυτό εννοούσες? Α, καλά εσύ το έχεις χάσει τελείως μου φαίνεται....Σε ποιον πλανήτη ζεις?
Στο πλήθος των 100 γυναικών θα ύπηρχε μια που θα επέλεγε τον τρόπο αυτό και αυτόματα θα την τσουβάλιαζα....όχι μεταφορικά με την έννοια που χρησιμοποιούν όλοι την λέξη αυτή στο παρον thread....κυριολεκτικά θα έβγαζα απο την τσέπη μου ένα τσουβάλι και θα την πέταγα μέσα και όπου φύγει φύγει!
Συμφωνώ απόλυτα πως όλα βασίζονται στο τυχαίο...σε αυτό βασίζεται και η υπεράσπιση μου προς τον ρομαντισμό.
Με την τελευταία ερώτηση θέλω να καταλήξω στο ότι είμαι σίγουρος (ναι ναι, αυτό θα με φάει...μας τα'παν και άλλοι) πως η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών μπροστά σε ένα τέτοιο σενάριο θα έλεγαν "αααχου, ναι!"...βάλε ότι παραμέτρους θες εσυ btw σε αυτό, δεν με απασχολεί ούτε μου το αλλάζει καθόλου....ήταν απλά ένα πολύ πολύ πρόχειρο, κατ'εμε ρομαντικό σενάριο με την ανάλογη εξέλιξη φυσικα...και φυσικά ήταν με βάση το τυχαίο.
Τώρα αν είναι ένα τέτοιο σενάριο να το προσγειώσεις με ερωτήματα όπως:
1)είναι το σκυλί εμβολιασμένο?? γιατί αλλιώς εγώ δε το πιάνω....
2)Αν βιάζομαι να πάω στη δουλειά σιγα μην καθόμουν να βοηθήσω τον άλλο να βρει το σκυλι του...
3)αν έκανε πολύ ζέστη θα χάλαγε το make up μου, οπότε οχι...
4)ε...να κάτσω να βοηθήσω έναν άγνωστο να βρει το σκυλο του? με δουλεύεις?
5)κάτι τέτοιο πήγε να κάνει μια γνωστή μου και τελικά δε το βρήκαν ποτέ και έχασε την σειρά της στο ΙΚΑ!
Ε εντάξει....του άλλαζεις τα πέταλα να στο πω ευγενικά...μετά απο αυτό συγγνώμη αλλά για μένα τουλάχιστον το έχεις στερέψει απο κάθε ρομαντισμό, περισσότερο και απο στερημένο βαμπιρ ναυτικός που έχει να δει ανθρωπο 200 χρονια, έχει ρουφήξει 20χρονη παρθενα στον ύπνο της.
ΥΓ: είσαι και καβατζωμένη οπότε πανάθεμα σε.....γιαυτό δε "δούλεψε" το σύντομο σενάριο μου...αν το θεωρείς όμως άκυρο σε προκαλώ να το μεταφέρεις σε κάποια ελεύθερη φίλη σου και να δεις την απάντηση της! :P
Εννοώ οτι κάνεις ολόκληρο σενάριο στο μυαλό σου. Αυτό! και δεν είναι κακό να έχεις μια γνώμη ακόμα και αν δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα! Ρε αγόρι μου υποθετικά σου μίλησα δεν είπα οτι θα έρθει η άλλη με το ποιήμα στο χέρι. Αυτό που σε ρωτάω είναι δηλαδή θα διάλεγες μία μόνο και μόνο επειδή εκφράστηκε με κάποιο τρόπο?
χαχαχαχαχα καλά τα ερωτήματα σου τα σπάνε και πιο πολύ το 3!!! Σόρρυ αλλά με έχει πιάσει νευρικό κανονικά!!! Ναι μου έδωσες ένα πρόχειρο ρομαντικό σενάριο το οποιό ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ μιλώντας θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ 2 ανθρώπων θα μπορούσε και όχι! Οκ εγώ τι σχέση έχω τώρα?
Δεν θέλω να υπερασπιστώ ούτε να κατακρίνω κανέναν! Υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το ρομαντισμό κάπως, υπάρχουν και αυτοί που τον αντιλαμβάνονται αλλιώς. Υπάρχουν και αυτοί που δεν τον αντιλαμβάνονται καθόλου!! όλα μέσα στη ζωή είναι. Για παράδειγμα εγώ θα εκτιμούσα φούλ έναν άνθρωπο που θα εκτιμούσε ,παράδειγμα σου δίνω μην το πάρεις αλλιώς, ένα συγκεκριμένο τραγούδι αλλά και γενικά τη μουσική! Αλλά γούστα είναι αυτά και τα δεχόμαστε και ενίοτε γκρινιάζουμε.;)
τρακαρισμα αναμεσα σε αυτοκινητο και πεζο με κουταβι: τυχαιο γεγονος
χαρτακι σε καποια που εχω δει στο φαναρι και μου αρεσε: τυχαιο γεγονος(?)
Όοοοοοχι!! γιατί μου το χαλας??? το θέλω τόσο πολύ αυτό....ας μην μου έρθει με το ποιημα στο χέρι...αλλά ας ανταποκριθεί κάπως διαφορετικά στο δικό μου έστω...
Και ναι θα διάλεγα κάποια μόνο και μόνο απο το πως εκφράζεται. Φυσικά....αυτό λέω τόση ώρα!
Συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπες...δεν είμαστε όλοι ίδιοι...δεν θα περίμενα κάποιος να δεχτεί έναν τρόπο έκφρασης μόνο και μόνο επειδή αρέσει σε εμένα...και σίγουρα όπως είπες δεν είναι για όλους ο ρομαντισμός πχ. Καμία απολύτως διαφωνία. Αλλά συγγνώμη, όντας άνθρωπος, τσαντίζομαι όταν θέλουν απο κάτι να κρατήσουν μόνο αυτό που τους συμφέρει. Δεν πάει έτσι...
Όπως επίσης δε θα δεχτώ ποτέ οτι τρόποι όπως το να πλησιάσεις κάποια σε ένα μπαρ, κλαμπ στέλνοντας ένα ποτό, σε πάρτυ γνωστών με τον τρόπο που ανέφερα πιο πριν, σε γραφείο συνοικεσίων ακόμα αν θες, ή να γνωρίσεις κάποιον μέσω κάποιου κοινού γνωστού και γενικά όλα τα επίπεδα πράγματα που συνηθίζονται, είναι τρόποι έκφρασης. Δεν είναι τρόποι έκφρασης αυτά που να χτυπάτε τον πωπό σας κάτω....
Είναι άλλο πράγμα το να επιλέξει κάποιος συνειδητά να εκφράσει κάποιο συναίσθημα, και άλλο το να έρθει να σου πει "θες να γνωριστούμε?" αλλα να υπάρχει κάποια δικαιολογία που το καλύπτει αυτό.
Η τέχνη είναι τρόπος έκφρασης και όταν επιλέξεις την τέχνη δεν γίνεται να μην υπάρχει ακριβώς αυτό. Αν θες να απορρίψεις το ένα απορρίπτεις και το άλλο. Αν για σένα είναι προτιμότερο το να γνωρίσεις κάποιον μέσα σε "ασφαλή πλαίσια", φιλος φίλου του φιλου της φιλης της γνωστης του κουμπαρου του αντωνη του συναδελφου απο την δουλεια κλπκλπ...μαγκιά σου...
Δεν λέω οτι θα έπρεπε να σου αρέσει η τέχνη σαν τρόπος έκφρασης, αλλά όπως και να το κάνουμε η τέχνη είχε έχει και θα έχει σχέση με τον ρομαντισμό ο κόσμος να χαλάσει, γιατί αναφέρεται σε έκφραση συναισθημάτων.
To each his own...
Marylia να σου ζητήσω μια χάρη?
Βλέπω δίπλα απο το όνομα σου μια πράσσινη κουκίδα...κοιτάω και το ρολόι και έχει πάει σχεδόν 5...δουλευω ρε συ αυριο το πρωι... και έχω αρκετές αδυναμίες τις οποίες δεν είναι η ώρα και το μέρος για να σου παρουσιάσω...αλλά θα σου ήμουν ευγνώμων αν για την ώρα εξαφανιζόταν η πράσσινη αυτή κουκίδα δίπλα απο το όνομα σου για να προλάβω να κοιμηθώ έστω 2 ώρες!
Κ εγώ θέλω να κοιμηθώ. Ξυπνάω σε 3 ώρες. Οπότε προς το παρών αφήνω τις αδυναμίες σου και μου και γενικά όλων στην άκρη και πάω και εγώ να κοιμηθώ! Καλό βραδυ!!
"δεν είμαστε όλοι ίδιοι...δεν θα περίμενα κάποιος να δεχτεί έναν τρόπο έκφρασης μόνο και μόνο επειδή αρέσει σε εμένα...και σίγουρα όπως είπες δεν είναι για όλους ο ρομαντισμός πχ. Καμία απολύτως διαφωνία. Αλλά συγγνώμη, όντας άνθρωπος, τσαντίζομαι όταν θέλουν απο κάτι να κρατήσουν μόνο αυτό που τους συμφέρει. Δεν πάει έτσι...
Όπως επίσης δε θα δεχτώ ποτέ οτι τρόποι όπως το να πλησιάσεις κάποια σε ένα μπαρ, κλαμπ στέλνοντας ένα ποτό, σε πάρτυ γνωστών με τον τρόπο που ανέφερα πιο πριν, σε γραφείο συνοικεσίων ακόμα αν θες, ή να γνωρίσεις κάποιον μέσω κάποιου κοινού γνωστού και γενικά όλα τα επίπεδα πράγματα που συνηθίζονται, είναι τρόποι έκφρασης. Δεν είναι τρόποι έκφρασης αυτά που να χτυπάτε τον πωπό σας κάτω....
Είναι άλλο πράγμα το να επιλέξει κάποιος συνειδητά να εκφράσει κάποιο συναίσθημα, και άλλο το να έρθει να σου πει "θες να γνωριστούμε?" αλλα να υπάρχει κάποια δικαιολογία που το καλύπτει αυτό.
Η τέχνη είναι τρόπος έκφρασης και όταν επιλέξεις την τέχνη δεν γίνεται να μην υπάρχει ακριβώς αυτό. Αν θες να απορρίψεις το ένα απορρίπτεις και το άλλο. Αν για σένα είναι προτιμότερο το να γνωρίσεις κάποιον μέσα σε "ασφαλή πλαίσια", φιλος φίλου του φιλου της φιλης της γνωστης του κουμπαρου του αντωνη του συναδελφου απο την δουλεια κλπκλπ...μαγκιά σου...
Δεν λέω οτι θα έπρεπε να σου αρέσει η τέχνη σαν τρόπος έκφρασης, αλλά όπως και να το κάνουμε η τέχνη είχε έχει και θα έχει σχέση με τον ρομαντισμό ο κόσμος να χαλάσει, γιατί αναφέρεται σε έκφραση συναισθημάτων.
To each his own..."
Να και κατι που συμφωνω μαζι σου.
Frozen μην είσαι χαζός...ξανά....
Τυχαία γεγονότα είναι και τα δύο...μη με αναγκάζεις πάλι να σε στείλω στο κρεβάτι σου αδιάβαστο...
Να γυρίσεις πίσω και να ξαναδιαβάσεις το μάθημα σου που γράφει ότι δεν την είδα ποτέ γιατί φοράμε κράνη και οι δύο....οπότε πως ακριβώς μου άρεσε?
Δε ξέρω τα δικά σου γούστα αλλά εμένα κεφάλι που είναι απο πολυεστέρα με επένδυση απο kevlar και τζαμάκι μπροστά αντί για προσωπο με μάτια μυτη στόμα δε μου κάνει κουκου...to each his own και για σένα.
Φοραμε κρανη λεμεεεεε, δεν την έχω δει ποτέεε λεμεεεεεε ....γιαυτό είναι τυχαίο το γεγονος ....γιατί δε την εχω δει ποτεεεεεε, οπότε δεν ξέρω αν μου αρεσει λεμεεεεεε...μη με κουράζεις να χαρεις....
ΥΓ: γιατί εκείνη τότε?? να σε προλαβω για να μην το κουρασεις αλλο με πράγματα που έχουν χιλιοειπωθει....
Γιατι θα το έβρισκα τρομερα ενδιαφερον να συναντηθουν 2 αγνωστοι ανθρωποι υπο αυτες τις συνθηκες και τελικα να προκυψει κατι που θα ειναι εξισου ενδιαφερον και για τους 2...και ναι...ολο αυτο στα πλαισια του τυχαιου...
Το απόλυτο δε, θα ηταν την επομενη μερα να ερχοταν και εκεινη με ενα δικο της χαρτακι...ναι,...χωρις να με εχει δει η να την εχω δει και παλι...μονο και μονο στην περιπτωση που θα εβρισκε ενδιαφερον αυτο που ειχα γραψει...οχι δεν θα ΕΠΡΕΠΕ να το βρει ενδιαφερον...γιαυτο ειναι τυχαιο.....
το χαρτακι δεν εγραφε "βγαλε το κρανος να σε δω γιατι προβληματιζομαι αν θελω να σου την πεσω η οχι"
Καλα μη βαρας ειναι η ωρα τετοια και μπερδευτηκα με την αλλη στο μπας που σου αρεσε η φατσα της.
Apology accepted....
Τόσο ευκολα λυνονται οι παρεξηγήσεις... :)
Πρεπει να λαβεις υπόψιν σου ομως οτι κυκλοφορουν επικινδυνοι στους δρομους (και στα σπιτια αλλα τωρα λεμε για το δρομο εξω) ανωμαλοι, βιαστες, stalkers κ.ο.κ. που αν περιμενε η καθε κοπελα να γνωρισει προσωπικα τον καθε αγνωστο στο δρομο για να κρινει αν ειναι καλο παιδι......τα συμπερασματα δικα σου. Μπορει να εισαι ο καλυτερος ανθρωπος στον κοσμο μπορει και ο χειροτερος αλλα το να παρει καποια κοπελα αυτο το ρισκο να το διαπιστωσει,χλωμο. Σε εναν αγγελικα πλασμενο κοσμο θα συμφωνουσα πως ηταν υπερβολικη η αντιδραση. Μην ξεχνας υπαρχουν τυποι που παιρνουν θαρρος με ενα βλεμμα μονο (δεν λεω πως εισαι ενας σαν αυτους αλλα υπαρχουν πιστεψε με). Καληνυχτεςςςς
Οπως ξαναειπα, οι βιαστες οι stalkers και οι επικινδυνοι εχουν φιλους γνωστους κλπ...γιαυτο και οταν τους πιανουν τελικα δεν υπαρχει ουτε ενας που θα πει 'α το ηξερα' αλλα ολοι πεφτουν απο τα συννεφα. Γιαυτο δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξυ αγνωστων και γνωστων....υπαρχει απλα το πως θα το χειριστεις εσυ.
Εκτος αν θες να μου πεις οτι καμια κοπελα δεν εχει καταληξει ποτε με καποιον αγνωστο στο κρεβατι του καποιο βραδυ! :p δεν το βρισκεις αστειο σε μια εποχη οπου αυτο εχει πλεον δικο του παγκοσμιο ονομα (one night stand) να συζηταμε για φοβο στο να παρεις ενα κομματι χαρτι απο εναν αγνωστο μερα μεσημερι? Γιαυτο εκνευριζομαι τοσο με αυτες τις δικαιολογιες που λενε ολοι...
Δε χρειαζονται ακρεες προυποθεσεις οπως 'κοσμοι αγγελικα πλασμενοι' κλπ. Απλα λιγο μυαλο για να ζυγισει ο καθε ενας τα πραγματα ο ιδιος αντι να βασιστει σε στερεοτυπα.
Και μη μου πει κανεις σας πραγματα οπως 'μπορει η συγκεκριμενη κοπελα να ειναι απο σπιτι' κλπ γιατι θα γελαει και το παρδαλο κατσικι....ας πουμε απλα οτι κανεις μας δε το ξερει αυτο αλλα οι πιθανοτητες και η στατιστικη ειναι τελειως εναντιον της πιθανοτητας του να μην εχει κανει η του να μην κανει στο μελλον one night stand. Εκτος αν για καποιο λογο που μου διαφευγει ειναι πιο επικινδυνο ενα χαρτι απο το να πας με καποιον στο σπιτι του να κλειστεις σε ενα δωματιο και να βγαλεις τα ρουχα σου. Η φαντασια μου εδω χτυπαει τοιχο.
Ειναι θεμα χειρισμου οπως ειπες. Εαν χρησιμοποιουσες λογου χαρη ενα παραδειγμα με μια κοπελα που θα περιμενατε μαζι σε μια σταση λεωφορειου για καποια ωρα και πεταγοσουν στο περιπτερο να αγορασεις δυο παγωτα και εκεινη στο πεταγε στη μουρη θα το θεωρουσα υπερβολικο και τρελο. Το να σταματησει καποιος στο φαναρι φορωντας κρανος και να δωσει ενα χαρτακι, οπως και να το κανουμε.....Αποψη μου ομως ετσι; Καλυτερα να πει μια κοπελα πως θα αντιδρουσε αν της συνεβαινε το ενα και πως αν της συνεβαινε το αλλο. Η μπορεις να το δεις και μονος σου στην πραξη ξερωγω.
Ειναι να ξερει κανεις πως να ελκυσει μια γυναικα, τα πρωτα βλεμματα, οι πρωτες κουβεντες του κατα τροπο ωστε να της κινηθει το ενδιαφερον για κεινον. Κι αμα ξερει να κανει το πρωτο βημα με τοσο ωραιο τροπο, ώστε να την κανει να δεχτει να υπάρξει συνέχεια, σίγουρα κατεχει και τον τροπο στο πως να την χειριστει στη συνεχεια, ώστε να τον αγαπήσει και του συγχωρει τα όποιες του πράξεις την πληγωνουν. Κι αμα το τελευταιο φτασει για κεινην στο απροχωρητο ερχεται η απογοητευση...
Το έχω κάνει στο μακρινό παρελθόν και αυτό με το παγωτό σε στάση όταν όμως κυκλοφορούσα πεζός :P...το πήρε αλλά σχεδόν αμέσως εμφανίστηκε και ο φίλος της και δεν είπα κουβέντα >< η άτιμη το πήρε όμως! :P
Όσον αφορά το κράνος...ε είμαστε στο δρόμο, με μηχανές...αν δε φορούσα κράνος θα το θεωρούσα εγώ απαράδεκτο απο μεριάς μου και κατά κάποιο τρόπο θα ήλπιζα να το βλέπει και "εκείνη" έτσι.
Όπως είπες...άποψη σου φυσικά.
Αν και νομίζω πως αν σε ρωτήσω τι κακό θα μπορούσα να κάνω με αυτή την κίνηση δε θα βρεις κάτι να πεις, εσύ η οποιοσδήποτε άλλος, ή και εκείνη...θα ακολουθήσει μια αόριστη συζήτηση πνηγμένη στα "ισως" και τίποτα παραπάνω. Στο κάτω κάτω, το ξαναείπα...είμαι με μηχανή...αν θέλω να της κάνω κακό την ακολουθάω όπου θέλω και δεν χρειάζεται να προσπαθήσω να της δώσω τίποτα...και σίγουρα αν ήθελα το κακό της, το να με βρίσει πως ακριβώς θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας? αν δηλαδή σε απειλήσει κάποιος με όπλο, θα τον βρίσεις και αυτό θα τον κάνει να φύγει? :P
Άποψη μου παραμένει να είναι το οτι σε έναν κόσμο όπου η εξωτερική εμφάνιση και μόνο είναι αρκετή για αρκετές γυναίκες να μπουν στο αυτοκίνητο ενός αγνώστου, να κλειστουν στο δωμάτιο του και να βγάλουν τα ρούχα τους χωρίς εκεί να υπάρχει φόβος...σε κάτι δηλαδή που υπο κάποιες προυποθέσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιτυχημένη παραπλάνηση :P μου αρκεί για να θεωρώ τραγικό το να ισχυρίζεται κάποιος πως δεν μπορεί να πάρει ένα χαρτί απο έναν άγνωστο στο δρόμο μπροστά στον κόσμο απο φόβο.
Απλά όχι....με την ίδια ακριβώς δικαιολογία δηλαδή δε θα σταματούσες να βοηθήσεις και κάποιον που ζητούσε βοήθεια...γιατί θα φοβόσουν...με την ίδια λογική που σε ΚΑΠΟΙΕΣ χώρες ΘΑ θεωρούσαν επικίνδυνους ανθρώπους που ανήκουν σε συγκεκριμένες μειονότητες...ωωπ...για βάστα...αυτά συμβαίνουν ήδη στον κόσμο μας...κάτσε να δεις πως το λένε...χμ....προκατάληψη? βλακία? μάλλον και τα δύο μαζί.
Έτσι λέγεται λοιπόν όλο αυτό.
Αν κάποιος δεν έχει το μυαλό να ζυγίσει όπως είπα τα πράγματα καλά κάνει και χρησιμοποιεί τα στερεότυπα σαν πατερίτσες γιατί έχει ανάγκη να σταθεί κάπως...για τους υπόλοιπους...που θα πάει θα σας συναντήσω...αυτούς ψάχνω.
Συμφωνω γιαννη, δεν ειναι μια κινηση και τελος ειτε με δεχεται ειτε με απορριπτει.
Ειναι να υπαρχει ο τροπος και ενα αναλογο κλιμα.
Αυτο παλι με το χαρτακι... της ησουν ενας τελειως αγνωστος. Μπορει απ τη σκοπια της κοπέλας, για να χρησιμοποιήσω περιγραφες της Φροζεν, να σουν ενας ανωμαλος, ενας βιαστης, ενας βιαιος, ενας τρελος που πηγε να την προσεγγισει μ αυτον τον τροπο. Τωρα λέω ... αν το δινες σε καποια που καθοταν σ ενα παγκακι και επακολουθουσε καμποσο μπλα μπλα και μεσα απ το λογο σου της εκανες εντυπωση και της προκαλούσες μια εστω μικρη οικειοτητας, τοτε υπήρχε καποιο καλο ενδεχομενο τα πραγματα να σου εξελιχτουν αλλιωτικα απ οτι το χαρτακι στα φαναρια. Για να γινει το one night stand (δεν μιλαμε για τα εναντι πληρωμης) θελει να προηγηθει ενα καλο υπόβαθρο γνωριμιας (σαν κι αυτο με την καλη εντυπωση μετα απο μπλα μπλα, καπως σαν το παραδειγμα που σου δωσα) ώστε μεσα απ αυτο να προκυψει ο εν λόγω κοινος σκοπος και μετα αυτος να γινει πραξη......
Συμφωνω μ αυτο που λες στην αρχη, ότι "δεν υπάρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξυ αγνωστων και γνωστων....υπαρχει απλα το πως θα το χειριστεις εσυ", ήτοι μπορει να ξερεις καποια για πεντε χρονια και να μην εχεις κατορθωσει τιποτα μαζι της, ουτε καν να βγεις μαζι της για ενα καφε και καποιος αλλος τελειως αγνωστος που τυχαια συναντησε στο δρομο, σε ενα κλαπ, δεξίωση, λεωφορειο κλπ κλπ όχι απλα να την κρεβατωσε αλλα να γινε στο τελος και συζηγος της.
Και πάντα θελει λίγο μυαλο όπως σωστα λες, το δικο σου μυαλο εννοειται κι όχι τα στερεοτυπα επειδη μια γυναικα θα εκτιμησει αυτον που την πλησιαζει και ειναι ο εαυτος του εστω κι αν ειναι αδεξιος παρα καποιον που χρησιμοποει τα στερεοτυπα και τις ατακες αλλων. Αμα γουσταρεις πραγματικα καποιαν και τη θες θα σου επιστρατευθει όλο σου το είναι για να την κερδισεις αλλιως θα σαι την μια ετσι την αλλη γιουβετσι κι οποιος δε θελει να παει στο μυλο ....
Tomhet εγω κραταω αυτο που ειπες στην αρχη οτι η κοπελα δεχτηκε το παγωτο και αν δεν εμφανιζοταν ο φιλος της υπηρχε μεγαλη πιθανοτητα να εξελιχθει σε γνωριμια. Αρα υπαρχουν διαφοροι τροποι.
Γιαννη συμφωνω παλι με οσα ειπες,στο μονο που εχω μια μικρη ενσταση ειναι οτι ειμαι αντρας και οχι γυναικα.
Απο οσο ξερω δηλαδη:P
Μα δεν το εξετάζω ρε παιδιά σαν τρόπο προσέγγισης...ο κάθε ένας "θύτης" ή "θύμα" θα το δει διαφορετικά και θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα...και εγώ φυσικά έχω ήδη βγάλει τα δικά μου για κάθε περίπτωση.
Δεν το πήγα ποτέ παραπέρα σαν σκέψη πάνω σε τρόπο προσέγγισης...
Η μόνη μου ένσταση είναι πάνω στις δικαιολογίες που δίνουν/δινετε για το ενδεχόμενο "λάθος" του να πλησιάσει κάποιος, έναν άνθρωπο με οποιεσδήποτε προθέσεις και η ανεγκέφαλη αντίδραση στο "μπορεί να ήθελες το κακό της". Αν ήθελα με οποιονδήποτε τρόπο το κακό της, ξαναλέω δε θα τις έδεινα χαρτάκι και μετά να έκανα πίσω γιατί εκείνη μου φώναξε...τι σκατα εγκληματίας θα ήμουν????
Δεν με απασχολεί ούτε στο έλαχιστο το αν πέτυχε ή όχι ο τρόπος μου, καθώς ο τρόπος μου θα πετύχει εκεί που πετυχαίνει και όλων των άλλων...στον άνθρωπο που πρέπει να πετύχει...οι ενστάσεις μου είναι ΜΟΝΟ για τις δικαιολογίες που ακούγονται...το ξεκαθαρίζω.
Γιαυτό και όλα μου τα παραδείγματα, γιαυτό και οι τόσες επαναλήψεις...
Μπορεί να μοίραζα διαφημιστικά φυλλάδια, μπορεί να έδεινα ένα χαρτάκι που έγραφε "βοήθεια με έχουν απαγάγει εξωγήινοι" και μόλις το έπαιρνε να άνοιγα γκάζι να έφευγα και να μην ξαναεμφανιζόμουν ποτέ...μπορεί όλο αυτό να ήταν ένα αστείο που ήθελα να κάνω μόνο και μόνο για την σκέψη οτι κάποιος θα χαμογελούσε....ξεκολλήστε με το θέμα προσέγγισης άντρα προς γυναίκα και το όλο "υπο άλλες προυποθέσεις αν την πλησίαζες αλλιώς" κλπκλπκλπ.
Δεν άνοιξα συζήτηση με θέμα το κατα πόσο επιτυχημένες είναι οι απόπειρες μου :P
Στο κάτω κάτω αν ήταν επιτυχημένες δε θα της συζητούσαμε....!
Βέβαια είναι γεγονός πως εδω γράφουν όλοι ζητώντας γνώμες για το πως να χειριστούν τα γκομενικά τους αλλά .....δεεεεν ειναι αυτόοοο το θεεεμα μου!
Απλά εξακολουθώ να θεωρώ άκρως απαράδεκτο να θεωρείται αποδεκτή η συμπεριφορά και αντιμετώπηση αυτή με δικαιολογίες φόβου όταν όλοι και κυρίως όλες βάζουν τον εαυτό τους σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους και σε καταστάσεις με πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κινδύνου.
Ούτε τον φόβο και σίγουρα ούτε δικαιολογίες του στυλ "κακή μέρα" θα δεχτώ μόνο και μόνο επειδή έτσι έχει αποτυπωθεί στο μυαλό των περισσοτέρων και αντιδρούν χωρίς δευτερη σκέψη.
Το ότι σου έμαθε η μαμά σου να μην παίρνεις καραμέλες απο αγνώστους και εσύ το τηρείς κατά γράμμα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι ειναι ακίνδυνο το να πας με το ομορφόπαιδο που μόλις γνώρισες σπίτι του για "να δειτε ταινία"...το τελευταίο δεν στο είπε τότε γιατί ήσουν μικρή και δε θα καταλάβαινες και δε στο είπε ούτε μετά γιατί "μεγάλωσες" και θεωρεί οτι έχεις πλέον νιονιο.
Και αντίστοιχα το οτι εσύ έχεις νευρα δε σημαίνει οτι θα πρέπει να τα βγάλεις σε κάποιον που δε σου φταίει σε τίποτα...αυτό δε λέγεται τίποτε άλλο παρά ευγένεια.
[QUOTE=ioannis2;447484]Αυτο παλι με το χαρτακι... της ησουν ενας τελειως αγνωστος. Μπορει απ τη σκοπια της κοπέλας, για να χρησιμοποιήσω περιγραφες της Φροζεν, να σουν ενας ανωμαλος, ενας βιαστης, ενας βιαιος, ενας τρελος που πηγε να την προσεγγισει μ αυτον τον τροπο. Τωρα λέω ... αν το δινες σε καποια που καθοταν σ ενα παγκακι και επακολουθουσε καμποσο μπλα μπλα και μεσα απ το λογο σου της εκανες εντυπωση και της προκαλούσες μια εστω μικρη οικειοτητας, τοτε υπήρχε καποιο καλο ενδεχομενο τα πραγματα να σου εξελιχτουν αλλιωτικα απ οτι το χαρτακι στα φαναρια. Για να γινει το one night stand (δεν μιλαμε για τα εναντι πληρωμης) θελει να προηγηθει ενα καλο υπόβαθρο γνωριμιας (σαν κι αυτο με την καλη εντυπωση μετα απο μπλα μπλα, καπως σαν το παραδειγμα που σου δωσα) ώστε μεσα απ αυτο να προκυψει ο εν λόγω κοινος σκοπος και μετα αυτος να γινει πραξη......
βρε γιαννη μου, ενας ανώμαλος και βιαστης θα επιλέξει άλλους τρόπους προσέγγισης από το χαρτάκι μέρα μεσημέρι στα φανάρια. Και οκ δεν λέω να συγκινηθει η κοπέλα και του δώσει ραντεβού αλλά οχι ν' αντιδράσει με τον τρόπο αυτό. Για το one night stand τι καλο υποβαθρο μπορεί να δημιουργηθεί σ' ενα μπαρακι με ποτά και φλερτ μεσα σε ενα βραδυ για να πας στο σπιτι κάποιου? Κανένα υποβαθρο δεν δημιουργείται. Απλά εμπιστεύεσαι την έλξη και την πρώτη εικόνα που σου δίνει κάποιος. Προσωπικά και όχι απο ηθική , δεν θα το τολμουσα.
Ναι αλλά νομίζω εννοεί οτι δημιουργείται μια στοιχειώδη οικειότητα! Όχι οτι τον ξέρεις τον άλλον. Στην τελική πότε πρόλαβες σε ένα βράδυ? Αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συζητάμε τον τρόπο προσέγγισης του καθενός αφού δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Απλά για το τέλος να πω ότι έχετε και εσείς τα δίκια σας αλλά μια δυσπιστία υπάρχει γενικώς από εμπειρίες, ιστορίες ή από οτιδήποτε. Δηλαδή και βοήθεια να χρειάζεται ο άλλος δεν θα σταματήσεις εύκολα (ναι ναι ξέρω θα θες να με βρίσεις τώρα) πόσο μάλλον για να σε φλερτάρει ο άλλος! Προσοχή δεν λέω τι κάνω εγώ προσωπικά ή τι είναι σωστό, λογικό κτλ κτλ αλλά πως έχουν τα πράγματα!!
Εμ απο εκεί ξεκινάνε όλα marylia...ξέρεις πως η τρίχα γίνεται τριχιά... Και μετά σου λέει στο αμέρικα οι αστυνομικοί σκοτώνουν κόσμο γιατί είδαν τον άλλο να κινείται απειλητικά ...
Δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί κάτι τέτοιο και όλα αφήνονται στην ανοχή του κόσμου γενικά σε τέτοιες καταστάσεις όπου όσο πάει και χειροτερεύει....
Υπάρχει μιά βάση, αλλά η ίδια βάση υπάρχει και σε άπειρα άλλα περιστατικά τα οποία όμως περνάνε "στο ντούκου" απλά και μόνο λόγω στερεότυπων.
Όσο πάει χρησιμοποιούμε την κρίση μας όλο και λιγότερο...προσωπικά το θεωρώ πολύ υποτιμητικό το να αφήνω τους άλλους να αποφασίζουν για εμένα με αυτόν τον ύπουλο, έμεσο τρόπο.
Αλλά τι να λέμε....πρέπει να είναι η 1523897456233460η φορά στο φόρουμ εδώ που θα γράψω πως επιβεβαιώνεται και πάλι πως η συντριπτική πλειοψηφία (κατ'εμε) συντηρεί εκείνες τις ίδιες απόψεις και έχει εκείνες τις ίδιες ασχολίες.
Τι να την κάνεις την οικειότητα marylia μου πες μου, ειλικρινα? Ο περαστικός μιας συνοικίας που θα συναντήσεις ΜΙΑ και μοναδική φορά στην ζωή σου γιατί δεν περνάς απο εκεί συχνά μπορεί να είναι ο πιο γλυκος και ευγενικός άνθρωπος που θα συναντούσες ποτέ στην ζωή σου, και ο τύπος με τον οποίο θα έχεις σχέση γιατί σου φάνηκε καλο παιδι κλπκλπκλπ, όλες οι σαχλαμάρες δλδ, να είναι εκείνος που μετά θα σε κάνει να λες οτι λέει η unlucky ή και χειρότερα, θα είναι εκείνος που θα δεις αργότερα στις ειδήσεις να έχει κάνει να μην πω τι...
Έχουν τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες για μένα.
Προσοχή...δεν λέω οτι όλοι είναι τα ίδια σκατα και γιαυτό καλύτερα να μην εμπιστεύεσαι κανέναν όπως μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να ισχυριστεί απο τα λεγόμενα μου...
Λέω πως απλά θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας και την κρίση μας λίγο περισσότερο αντί να τρώμε ότι μας σερβίρουν.
Κατα σύμπτωση, σήμερα βγαίνοντας απο το σπίτι μου ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο ένας τύπος και βοηθούσε μια κυρία που τις είχε σπάσει ο καθρέφτης στο αυτοκίνητο της...την είδα να ρωτάει απο εδώ και εκεί, ρωτησα αν μπορώ να βοηθήσω και μου είπε ότι εψαχναν ένα κατσαβίδι γιατί κάποιος της χτύπησε τον καθρέφτη και ο τύπος προσφέρθηκε να το φτιάξει. Κανένα πρόβλημα λέω και γύρισα πίσω να της φέρω μια κασετίνα με εργαλεία που είχα για να κάνει την δουλειά της...
Δεν κάθησα φυσικά μπάστακας εκεί, της ζήτησα όταν τελειώσουν να τα αφήσουν σε ένα διπλανό κατάστημα να τα πάρω το απόγευμα...
Καταστροφολογία: είναι σχέδιο για να μου φάνε την μηχανή που είχα μόλις βγάλει, ενώ θα πήγαινα να τους φέρω τα εργαλεία...
είναι σχέδιο για να δουν ποσο χαζός είμαι....
είναι σχέδιο για να μου φάνε τα εργαλεία...
ειναι σχέδιο για να μου αποσπάσουν στοιχεία του τραπεζικού μου λογαριασμού....
είναι σχέδιο για να με φάνε λάχανο μέσα σε 5 λεπτά που πιάσαμε την κουβέντα για να βοηθήσω και εγώ και ο άλλος τύπος.
είναι σχέδιο ώστε αν πχ αυριο μεθαύριο την ξαναπετύχω εκεί και με πλησιάσει για να μου πει ευχαριστώ θα πρέπει να βάλω το χέρι στο tazer κατευθείαν και να της πω να μείνει μακρυα γιατί δεν φοβάμαι να το χρησιμοποιήσω....
και σίγουρα είναι σχέδιο έτσι ώστε αν μου έχει αφήσει κάποιο χαρτάκι λέγοντας "ευχαριστω" μαζί με τα εργαλεία να φοβηθώ μηπως τυχον το έχει ποτίσει σε διάλυμα άνθρακα και με βρει κανένα κακό.
Εγώ παρόλαυτα το βρήκα απλά ανθρωπινο να ασχοληθώ 5 λεπτά με κάτι το οποιο δεν θεωρώ οτι μου κοστίζει σε κάτι. Και μην μου πει κανένας σας πως θα έκανε το ίδιο στην περίπτωση αυτή γιατι έχω έτοιμη την ερώτηση "ενω το να πάρετε ένα ριμάδι χαρτάκι είναι πιο ριψοκίνδυνο?".
Έλα με έχεις βάλει στη θέση να σου απολογούμαι για μία κοπελιά που πήρε ή δεν πήρε ένα χαρτάκι. Οκ ναι ρε συ έχει χαθεί το αυθόρμητο, ναι θα μιλήσεις σε κάποια (ακόμα κ για άσχετο λόγο) και παίζει να σε βρίσει, ναι έχουμε τουπέ όπως είχες πει κάποια στιγμή. Εγώ όμως δεν σου μίλησα για αυτό! Απλά μην είσαι τόσο απόλυτος. Και στην τελική όταν κάποια είναι έτσι όπως την θες θα το εκτιμήσεις πολύ περισσότερο! Μην τα πάρεις απλά σου λέω ότι ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Κατανοώ κάποιες συμπεριφορές ακόμα κ παράλογες αλλά ποτέ δεν είπα ότι θα ήτανε δικές μου ή ότι αυτό είναι κ το νορμάλ!
Η αίσθηση οικειότητας μπορεί να σου δημιουργηθεί και στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα αν "ταιριάξεις" με το άλλον. Αλλά τονίζω η αίσθηση φυσικά όχι η κανονική οικειότητα! Άν και θα συμφωνήσω με κάποιον προηγούμενο ότι έτσι ανοίγεσαι πιο εύκολα. Φυσικά οι περιπτώσεις να είναι βιαστής, ανώμαλος κτλ κτλ είναι οι ίδιες και σε αυτό συμφωνούμε!!
ο ρομαντισμος δεν φαινεται μονο απο το ποιημα ή το χαρτακι ( που δε το θεωρω καθολου ρομαντικο) ή το παγώτο ή τα λουλουδια που θα προσφερεις σε καποια, φαινεται απο τον τροπο που θα το κανεις, το μερος και την κατάλληλη στιγμη. Επισης tomhet πιστευεις οτι θα σε προσεξει καποια που υποθετει οτι αυτο ειναι κατι συστηματικο απο μερους και οχι γιατι το εκανες αυθορμητα μονο για εκεινη που ειναι ξεχωριστη στα δικα σου ματια?
Μετά από 35 σελίδες, ας πω κι εγώ κάτι... :p
Unlucky, νομίζω όμως ότι αυτό ακριβώς είναι ένα πρόβλημα: το ότι υποθέτουμε περισσότερο από όσο πραγματικά ξέρουμε.
οταν εχεις φαει τα μουτρα σου αυτοματα γινεσαι καχυποπτος και επιφυλακτικος..
και γω δεν ημουν παντα ετσι, οπως εχω επαναλαβει υπηρξα τερμα αγαθιαρα.
εγω παλι νομιζω οτι το προβλημα ειναι οτι δυσκολα θα συναντησεις αληθινους και καλοπροαιρετους ανθρωπους...
Άμα όμως είσαι καχύποπτος και επιφυλακτικός και να είναι ο άλλος αληθινός και καλοπροαίρετος μπορεί να μην του δώσεις καν ευκαιρία να στο δείξει.....
Και δεν μιλάω για κάποιον στον δρόμο, γενικά μιλάω!!
Δεν διοικώ σωφρονιστικό ίδρυμα και ουδέποτε πήρα τα λόγια σου σαν απολογία..συζήτηση κάνουμε και άλλωτε συμφωνούμε άλλωτε διαφωνούμε...έτσι το βλέπω εγώ και απο μεριάς σου και απο μεριάς μου. Έχω την τάση να υπερ-αμύνομαι για τις απόψεις μου, αλλά εφόσον το κάνω με επιχειρήματα δεν βλέπω κάτι κακό...τίποτα στο κάτω κάτω στον κόσμο δεν είναι μοναδικό. Την άποψη σου για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα (εγώ τουλάχιστον) μπορώ πολύ ευκολα να την προβάλω σε χίλια μύρια πράγματα που παρατηρώ καθημερινά και αυτό κάνω..Και απόλυτος δεν νομίζω να είμαι αλλά σίγουρα η συζήτηση περιστρέφεται γύρω απο (και πάλι κατ'εμε) γενικότερες ίδεες-αξίες που σίγουρα έχουν πολλές προεκτάσεις στην καθημερινή ζωή μας, και απλά μου αρέσει να παίρνω κομμάτια απο "εδώ" και να τα δοκιμάζω "εκεί" για να δω αν μου κολλάνε...αν μου κολλάνε τότε απλά θα το πω.
Λυπάμαι που θα στο χαλάσω αλλά θεωρώ την ίδεα αυτή κάπως....χαζή, ας μου επιτραπεί η λέξη...δε το λέω με κακία αλλά νομίζω πως αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα θα συμφωνήσεις πως τίποτα δεν είναι μοναδικό με τον τρόπο που το παρουσιάζεις. Εκτός αν νομίζεις (για να σου τσαλακώσω μερικές εικόνες) πως η μητέρα σου πχ έχει πει "σ'αγαπώ" μόνο σε έναν άνθρωπο στην ζωή της, ερωτεύτηκε μόνο έναν άνθρωπο στην ζωή της και δώθηκε μόνο σε έναν άνθρωπο στην ζωή της....Δε το λέω προσωπικά για σένα καθως δεν την ξέρω την γυναίκα αλλά ελπίζω να πιάνεις το νόημα. Δεν υπάρχει τίποτα το μοναδικό ξαναλέω....με τον τρόπο που το παρουσιάζεις.
Όλα έχουν ξαναγίνει και όλα θα ξαναγίνουν...Για μένα είναι το τι τελικά επιλογές κάνεις.
Γιατί με την λογική σου, όλοι έχουν σκεφτεί άπειρους τρόπους για να γοητεύσουν κάποιον/κάποια και όλα εχουν ξαναγίνει και στο κάτω κάτω η γοητεία σε πρώτο βαθμό είναι οπτική οπότε πολύ απλά ας παρακάμψουμε τα πάντα και ας κυκλοφορούμε γυμνοί κυνηγώντας ο ένας τον άλλο για να ικανοποιήσουμε τις γενετήσιες ορμές μας αφου σίγουρα είναι ο πιο διαδεδομένος λόγος γοητείας.
Ακραίο? Ναι, γιατί όπως είπα είναι το τι επιλογές θα κάνεις...
Κοινώς, πολλοί έχουν ξαναγράψει ένα ποίημα πχ...αν είναι να σου έρθει κάποιος οπότε εσένα με ένα ποιημα και σου έρθει και κάποιος άλλος με προφυλακτικά στο χέρι, πες πως δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους δύο και διάλεξε με τα μάτια κλειστά...
Εγώ πάντως θα αξιολογούσα τον τρόπο που θα επέλεγε ο κάθε ένας...γιατί αυτό μου δείχνει στοιχεία για τον χαρακτήρα του και αυτό είναι που μετράει. Όχι το αν έχει προηγούμενο η "μέθοδος" του. Δεν υπάρχει το συστηματικό...εκτός αν νομίζεις πχ οτι εσύ προσωπικά είσαι αυτό που λένε special snowflake οπότε αξίζεις να μην σε πλησιάσει κάποιος παρα μόνο αν είναι σίγουρος οτι ο τροπος του δεν έχει προηγουμενο....περίπτωση στην οποία θα αναγκαστώ να σε ρωτήσω....τι έχεις εσύ με την σειρά σου να προσφέρεις σε έναν τέτοιο άνθρωπο ώστε να πεις οτι πραγματικά αξίζει να σε προσεγγίσει ΜΟΝΟ ο πρωτοπόρος σε κάτι?
Τίποτα είναι η σωστή απάντηση, γιατί είμαστε όλοι απλά άνθρωποι και τίποτα παραπάνω.
Πολύ πολύ σωστά...και για να αναφέρω για άλλη μια φορά οτι δεν με απασχολεί μόνο το θέμα άντρα-γυναίκας και η προσέγγιση αυτών, θα ξαναθυμήσω πως στην δουλειά μου συναναστρέφομαι με αρκετους αγνώστους και ο κάθε ένας εχει να πει το μακρύ του και το κοντό του. Εγώ μπορεί να έχω όλη την καλή διάθεση να τον βοηθήσω πχ σε κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει αλλά όταν πχ ο άλλος θα με πάρει απο τα μούτρα απο την πρώτη στιγμή χωρίς να νιώσει καν την υποχρέωση να είναι ευγενικός απέναντι σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει, τότε πολύ απλά και ο δικός μου καλοπροαίρετος χαρακτήρας κάνει πουφ! και απλά είμαι τυπικός χωρίς να νιώθω και εγώ καμία υποχρέωση να βοηθήσω σε κάτι που υπο άλλες συνθήκες δεν είναι μέρος της δουλειάς μου αλλά επειδή περνάει απο το χέρι μου θα μπορούσα να βοηθήσω. Μόνο και μόνο γιατί απλα δεν νιώθω οτι εκείνος ο άνθρωπος είναι αυτός για τον οποίο θα έκανα το extra mile που λενε, το οποίο ήμουν απο την αρχή διατεθιμένος να κάνω έτσι και αλλιώς αλλά εκείνος επέλεξε να με κάνει να το μετανιώσω.
μα συγνωμη απο τη στιγμη που λες οτι εσυ κανεις κατι ξεχωριστο- ρομαντικο σε σχεση με τους υπολοιπους για να προσεγγισεις μια κοπελα στα πλαισια του αναπαντεχου και απροσμενου εγω γιατι να μη θεωρω οτι οπως και καθε αλλη κοπελα οτι ειμαι "ξεχωριστη" για τους δικους μου λογους?
δεν ειπα οτι ειμαι ανωτερη(λες οτι ολοι ειμαστε απλα ανθρωποι), ειπα ξεχωριστη και καθε κοπελα οφειλει να πιστεψει αυτο για τον εαυτο της.
το θεμα ειναι ποιος θα ξεχωρισει και θα αγαπησει τη μοναδικοτητα σου! και επισης καθε σχεση και στιγμη αλλα και ο βαθμος, η ενταση των συναισθηματων ειναι διαφορετικοι, τιποτα δεν θα ξαναγινει οπως λες εκτος και αν εχεις ενα συγκεκριμενο τροπο να την πεφτεις σε κοπελες. τα αυθορμητα πραγματα δεν επαναλαμβανονται.
Δεν μπορείς να μιλάς για συναισθήματα όταν αναφέρεσαι σε μια απλή προσέγγιση Unlucky....τι συναισθήματα? για κάποιον που δεν γνωρίζεις? παραμύθια δηλαδή?
Δεν είπα ποτέ ότι ήταν κάτι το μοναδικό ο τρόπος αυτός....είπα πως το βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρον απο τις διάφορες άλλες κοινοτυπίες και το μόνο το οποίο θα έπρεπε να κρατήσει κάποια είναι ακριβώς αυτό...το οτι ειναι πιο ενδιαφέρον απο τις διάφορες άλλες κοινοτυπίες...Ούτε οτι είναι η "μια και μοναδική" ούτε τίποτα...ένας τρόπος για να εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον να σε γνωρίσει είναι. Μην τρως παραμύθια που σου πουλάνε...αν έρθει κάποιος και σου πει με τη πρώτη ή σου δείξει οτι είσαι η μια, η μοναδική, η ξεχωριστή κλπκλπ ...καλύτερα να τον σταματήσεις και να τον ρωτήσεις "γνωριζόμαστε απο κάπου?".
Είναι ένας τρόπος για να εκδηλώσω ενδιαφέρον ...τίποτα παραπάνω..ούτε είναι Ο τρόπος ούτε τίποτα...απλά το βρίσκω πιο ενδιαφέρον απο τα άλλα που ανέφερα...αν κάποια το βρεί εξίσου ενδιαφέρον τότε...ορίστε...έχουμε κάτι κοινό :P Δεν είπα ποτέ οτι θα υπήρχε έρωτας με την πρώτη ματιά ούτε τίποτα τέτοια.
Όταν λές οτι όλες οι κοπέλες πρέπει να πιστέψουν οτι ειναι ξεχωριστες αναγκάζομαι να διαφωνήσω...αν θες πες οτι όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί...οπότε όταν είμαστε όλοι ξεχωριστοί είμαστε επίσης "απλα ανθρωποι" καθοτι η διαφορετικότητα αυτή είναι κοινή για όλους.
Δεν υπάρχουν αυθόρμητα πράγματα όπως τα περιγράφεις unlucky.....οτιδήποτε κάνουμε είναι μέρος αυτού που είμαστε...
Είναι σαν να σου λέω οτι είμαι ζωγράφος...και εσύ χρωματίζεις αυτή τη δραστηριότητα μου με μια άχαρη φράση όπως το "ζωγραφίζεις συστηματικά"...ναι συστηματικά ζωγραφίζω γιατί είμαι ζωγράφος. Αν θες να μεινεις στο "συστηματικά", μείνε σε αυτό...εγώ προτιμώ να μείνω στο "ζωγράφος" γιατί αυτό είναι η ουσία. Όχι το αν κάνω κάτι κατ'επανάληψη. Δεν υπάρχει παρθενογένεση. Ούτε σε εμένα, ούτε σε εσένα, αλλά ούτε και πουθενά αλλού.
Γενικά μιλώντας ξενερώνω πολύ με τα στερεότυπα όπως έχω αναφέρει...αν εσύ πχ το να προσφέρει κάποιος ένα ποίημα το ονομάζεις στερεότυπο, σύστηματική δραστηριότητα, κλπ...τι να σου πω...ναι...ποιητές υπάρχουν πολλοί.
Όπως και ταξιτζήδες, μανάβηδες, μουσικοί, δικαστές, ποδοσφαιριστές...όλοι έχουν ένα πάθος(ας πουμε δηλαδή)...το θέμα είναι το τι πάθος έχουν, οπότε και το τι χαρακτηριστικά τους προσδίδει αυτοί.
Να στο πω και αλλιώς? Αν ποτέ γνώριζα πχ κάποια κοπέλα που γράφει ποιήματα και τα κείμενα του ενός αγγίζουν τον άλλο μεταξύ μας, εγώ θα κράταγα αυτήν.... γιατί μου αρέσει ΑΥΤΟ...δεν θα έψαχνα για το αν το εχει ξανακάνει η όχι...προφανως το έχει ξανακάνει αλλιώς δε θα λέγαμε οτι γράφει ποιήματα! θα λέγαμε οτι "εγραψε ένα και μοναδικό ποιημα, για μένα"! Αλλά δεν θέλω να εχει γράψει ένα και μοναδικό ποιημα για μένα...θελω να την χαρακτηρίζει αυτό ανεξάρτητα απο εμένα...να είναι έτσι ο χαρακτήρας της. Και αυτό θέλω επίσης να δουν οι άλλοι σε εμενα. Δεν πήγα ποτέ να πουλήσω παραμύθια του στυλ "σε βλέπω τα ονειρα μου θελω να γίνεις η μητέρα των παιδιων μου, είναι η πρωτη φορα που μου συμβαίνει αυτό, σε παρακαλώ πάρε αυτό που το έγραψα μονο για σενα και δεν θα το ξανακάνω ποτέ στη ζωη μου".
δεν ξερω..οσο περναει ο καιρος νιωθω ολο και πιο εντονα την απογοητευση. νομιζω οτι εχω παθει το εξης και να γνωρισω καποιον παντα θα εχω στο πισω μερος του μυαλου μου οτι θα ερθει καποια στιγμη που θα δω ενα αλλο προσωπο, εναν εχθρο και ηδη επαθα ενα τεραστιο σοκ. δε μπορω να αφεθω πια, ουτε να δωσω ουτε να μου δωσουν, εχω "παγωσει". ειτε το θελουμε ειτε οχι καποιες φορες γνωριζουμε στη ζωη ατομα που μας αλλαζουν τελειως και μας δειχνουν την ασχημη πλευρα των πραγματων. δεν παω και πεφτω οπου να ναι, εγω αυτο που λεω ειναι οτι υπαρχει μεγαλη υποκρισια και οτι ολα ειναι τοσο επιφανειακα και ρευστα.
η συσχετιση που εκανα της εξυπναδας και της κακιας ισχυει για εμενα. οχι τοσο εξυπναδας οσο του οτι οι καλοι χειριστες του λογου ειναι συνηθως κακοι χαρατκηρες
It's a man's job to respect women but its a woman's job to give him something to respect
...kαι πλεον οι άντρες εντυπωσιάζονται δύσκολα...
Αυτό πάλι ...τι, που, πως και πότε?
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε έχω χαρμόσυνα νέα για όλες τις γυναίκες....μείνετε μακρυά απο τους συγγραφείς και βρείτε άμεσα τον τύπο με το ξυρισμένο στήθος, την λιλα μπλούζα με το βαθύ άνοιγμα στο στέρνο, το μαλλί το γυαλί και το παντελόνι lee που συχνάζει παραλιακή, και θα βρείτε την υγεία σας καθότι αυτός θα είναι μαλλον το αντίθετο.
Νομίζω πως είσαι γενικά μπερδεμένη unlucky...εγώ πάντως δεν φοβάμαι για σένα σε αντίθεση με κάτι σχόλια που γράφτηκαν πολλές σελίδες πριν περι γεροντοκόρης, με γάτες κλπ. Ειδικά αν είσαι εμφανίσημη, δεν φοβάμαι καθόλου...αλλά για την ώρα νομίζω πως είσαι αρκετά μπερδεμένη.