34 ετων αδερφε μου
Printable View
Ο Χριστος δεν σε πολυφωτιζει βλεπω γιατι γραφεις επικινδυνα πραγματα. Θα τα δει κανα ευπιστο μελος σε κρισιμη και ευαισθητη κατασταση με αναγκη ιατροφαρμακευτικης αγωγης και θα κανει κακο στον εαυτο του παραλειποντας την. Το απευχομαι, πιστευω και ελπιζω πως αυτο που λεω ειναι τραβηγμενο σεναριο, αλλα δεν παυεις να εισαι επικινδυνος με τις προτροπες σου.
Να ελεγες για προσευχες και δεν ξερω τι εστω σε συνδιασμο με ουσιαστικη ψυχιατρικη και φαρμακευτικη βοηθεια οπου αυτο απαιτειται παει κι ερχεται, δεν θα ηταν τραγικο...αλλα εσυ το πας στα ακρα.
Βλεπω αγνοια ως προς τις ψυχικες ασθενειες οποτε θα επιχειρησω μια φορα να στο εξηγησω:
Ωραια η θεωρια σου οτι οι πιο πολλες ασθενειες ξεκινουν απο τη ψυχη και επεκτεινονται στο σωμα, αλλα αμα παθεις τιποτα με τα νεφρα σου θα πας στον γιατρο, δεν θα αρκεστεις στις προσευχες και το ξερεις πολυ καλα. Αντιστοιχα αρκετες ψυχικες ασθενειες οφειλονται σε οργανικα αιτια, η υπαρχει καποιος οργανικος παραγοντας...που ειναι και ο λογος γιατι λειτουργουν τα φαρμακα, διορθωνουν, εξωμαλυνουν, διευκολυνουν τους οργανικους παραγοντες, που ειναι συνηθως ορμονικες ανισορροπιες στη χημεια του εγκεφαλου. Ειναι σε καποιες περιπτωσεις εξισου απτο προβλημα με το να σπασεις το ποδι σου, δεν εχει σχεση καμια ψυχη, καμια μαγεια, τιποτα το αϋλο, απλα εσπασες το ποδι σου. Ειναι υποκρισια στη μια περιπτωση να αποδεχεσαι τους γιατρους και στην αλλη οχι. Και δογματικα αμα γουσταρεις να στο παω με τα νερα σου χωρις το σωμα η ψυχη δεν φτουραει τιποτα, διαφορετικα τι νοημα εχει η ανασταση νεκρών σαν ιδεα; ...το ιδιο το δογμα λεει πως χωρις το σώμα δεν υπάρχει ζωή. Οποτε μη σου πω οτι η εστιαση στο αυλο μονο που προτεινεις ειναι και αιρετικο...σταματα να προτρεπεις στον κοσμο να μην γιατρευει το σωμα του.
Δεν ξερω τι περασες εσυ αλλα δεν ειναι ολα ενας αγχος η μια στενοχωρια, υπαρχουν ψυχολογικες καταστασεις στις οποιες το ατομο δεν ειναι σε θεση να κρινει τιποτα και αποτελει κινδυνο για τους αλλους και τον εαυτο του γιατι εχει τελειως διαστρεβλωμενη πραγματικοτητα. Και το εχω βιωσει, σε κοντινο προσωοο, χωρις φαρμακα δεν βελτιωνεται μια τετοια κατασταση, οχι η σχιζοφρενεια τουλαχιστον στην οποια αναφερομαι. Ξεκαθαρα ο ασυγκριτα πιο σημαντικος παραγοντας βελτιωσης σε τετοιες περιπτωσεις ειναι η φαρμακευτικη αγωγη και δεν γινεται χωρις αυτην. Ασε που σε μια κατασταση οπου καποιος δεν εχει επαφη με τη πραγματικοτητα το να του πιπιλισεις τα αυτια σχετικα με το υπερφυσικο παιζει να τον κανει χειροτερα. Σταματα να σκορπιζεις την επικινδυνη αγνοια σου λοιπον.
Σε διαψευδουν οι θεραπευμενοι ψυχικα ασθενεις χωρις φαρμακα κοντα στον Χριστο μας, ενας εκ των οποιον ειμαι και εγω. Οι ιδιες η ενδειξεις των ψυχοφαρμακων μας πληροφορουν πολύ καλά κατα το ποσό θεραπευουν. Οσο για την επικινδυνοτητα τον λεγομενων μου καλυτερα να ρωτησεις τον εαυτο σου αν εσυ προτρεπεις στο σωστο. Υ.Γ. ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ για αυτους που τα εχουν ξεκινησει πρεπει σιγα σιγα να ελλατωνουν την δοση τους παντα με τις οδηγιες του ιατρου.Η προτροπη μου ηταν-ειναι να ερθουμε κοντα στον Χριστο για μια μονιμη λυση και οχι προσκερη.
γρηγορη, συγκρινεις καταθλιψη με ψυχωση, και σχιζοφρενεια?, καταλαβαινεις τη διαφορα τον συγκεκριμενων ασθενειων? για λιγο αγχολακι και καμια καταθλιψουλα σε ειχα, οχι τιποτα σοβαρο......
Ειτε εχει πληρη αγνοια και αναμασαει αυτα που του λεει ο παπας να λεει ειτε ο ιδιος στοχευει σε απελπισμενους που δινουν ολη την περιουσια τους στην εκκλησια. Δε νομιζω να εχει την παραμικρη ιδεα πώς ειναι το ψυχωτικο επεισοδιο και τι εκαναν οι παπαδες στους σχιζοφρενεις πριν ανακαλυφθουν τα φαρμακα.
Ο καθε ανθρωπος ειναι ελευθερος απο τον θεο να επιλεξει αυτο που νομιζει οτι καλυτερο για τον εαυτο του. Οπως εσεις γραφεται και καποιοι αδελφοι εδω διαβαζουν αυτα που γράφετε ετσι και εγω γραφω για μια αλλη λυση που βιωσα και βοηθησε οχι μονο εμενα αλλα και πολλους αδελφους ακομη.
Εσυ μας ειπες ειχες καταθλιψη. Το θεωρεις το ιδιο με την σχιζοφρενεια; Σαν καλο χριστιανοπουλο δεν εχεις χρεος προς τον συνανθρωπο να ενημερωθεις επαρκως πρωτου τσουβαλιασεις και πεις επικινδυνα πραγματα; Οποια και αν ηταν η προτροπη σου ειναι επικινδυνη γιατι παραπεμπει οποιον την διαβαζει σε καχυποψια προς τα φαρμακα, κατι που πολυ σοβαρα ψυχικα ασθενεις εχουν ουτως η αλλως, συχνα μαζι με παρανοικες ιδεες και ψευδαισθησεις και παραισθησεις και φωνες και δεν ξερω τι. Ο θεος δεν τα γιατρευει αυτα οτι και να λες. Οσο αποτελεσμα θα ειχε να προσευχεσαι να σου φυτρωσει καινουριο νεφρο τοσο αποτελεσμα θα ειχε και "το να ερθει κοντα στον Κυριο" ενα σοβαρα ψυχικα ασθενες ατομο. Επισης φασκεις και αντιφασκεις....πρωτα λες οτι με διαψευδουν οι θεραπευμενοι χωρις φαρμακα οπως εσυ επειδη ηρθαν κοντα στον Χριστο και μετα λες οτι λες μονο να ερθει ο κοσμος κοντα στον Χριστο...οχι, δεν εννοεις μονο αυτο λοιπον...φαινεται απο την πρωτη σου δηλωση.
Η δικη μου προτροπη ειναι να αναζηταει οποιος δεν ειναι αναγκη την βοηθεια του γιατρου, να βαζει προτεραιοτητα τις οδηγιες του γιατρου, να ακολουθει την αγωγη του γιατρου, και μετα συνδιαστικα ας πιστευει οτι θελει...και στο βουδα και στο κουδα και τον Ιησου κι Ιουδα. Ας βρει τις ισορροπιες του και την ηρεμια του οταν πλεον τα μυαλα του ειναι σε θεση να το επεξεργαστουν ας το κανει με οτι τροπο θελει..με τον Χριστο, με οποιαδηποτε φιλοσοφικη σταση, με την ψυχοθεραπεια, μεσω της οικογενειας, φιλων, καποιου προσωπικου στοχου, για τον καθενα ειναι διαφορετικο το τι του ταιριαζει.
Εφοσον η προσωπικη σου εμπειρια εχει να κανει με την καταθλιψη, περιορισου στο να μοιραστεις την εμπειρια σου με την καταθλιψη, η με οτι συγκεκριμενη διαγνωση περασες εσυ... λογικο δεν ειναι αυτο που λεω; Εισαι σε θεση να γνωριζεις για ολες τις ψυχικες ασθενειες;
Κι εγω μια περιοδο ημουν ετοιμη να παραγγειλω δεξαμενη με αεριο για να αυτοκτονησω αφου το εψαξα αναλυτικα τι και πως και κατεστρωσα αναλυτικο πλανο και ειμαι τωρα οκ χωρις φαρμακα...αλλα δεν υποστηριζω πως το ιδιο ειναι δυνατο για ολες τις ασθενειες, περιπτωση απο περιπτωση διαφερουν, οχι μονο οσον αφορα την ασθενεια αλλα και οσον αφορα τους παραγοντες στη ζωη καθε ατομου. Περιορισου στην δικη σου εμπειρια με τις δικες σου διαγνωσεις...
Πηγες στο φαρμακειο χωρις συνταγη και ζητησες ζαναξ? Τα ζαναξ δε δινονται χωρις συνταγη. Αν πηγες προηγουμενως σε γιατρο και σου τα συνταγογραφησε, αφου μας λες οτι ειχες βαρια καταθλιψη, πώς και δε σου εγραψε αντικαταθλιπτικα?
Ναι αγαπη μου ολο το κολπο ειναι να μην αντιδρασ οταν θα γινει η μαλακια οταν σε υπερβαινει η πραγματικοτητα καθεσαι τα γραφεισ ολα στα τετοια σου κ κανεισ τσιγαρο κ δεν αντιδρασ μεχρι να περασει αυτο στο μαθαινει η αλανα κ την εχω γλυτωσει απειρεσ φορεσ ετσι χαιλαντερ με φωναζουν αγαπη μου
μα τους θεους!!! σας τρολαρει... και θαφτηκε και το θεμα της κοπελιας
Αδερφε το οτι εισαι δυσπιστος δεν φταιω εγω. Μου ειχε πει να παρω αλλα δεν τα πηρα διοτι ακουσα τον πνευματικο μου και ετσι μου ειχαν μεινει τα zanax που ειχα παρη αρχικως οταν ειχα παει στο κεντρο υγειας εξ αναγκγης διοτι δεν μπορουσα να αναπνευσω και πολλα αλλα. Πρωτα πηγα στο κεντρο υγειας και οταν ειδα οτι χειροτερευα τοτε πηγα σε 2 ψυχολογους, το καλο ηταν οτι και η 2 μου προτειναν διαφορετικα χαπια.
Περίεργο κι εγώ πιστεύω στο Θεό αλλά δεν με θεράπευσε κι η αρρώστια μου μοιάζει πολύ με τη δικιά σου γιατί τις έχω κάνει και πράξη τις αυτοκτονικές τάσεις... Όσον αφορά τον πνευματικό που μου λες 1ον σε κάποιον μου είχα πάει έμαθα αργότερα από πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης μου ότι είχε αποκαλύψει μυστικό εξομολόγησης και 2ον προχθές μίλησα μ' έναν πάτερ και μου είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι είμαι αμαρτωλή επειδή έχω κάνει έρωτα με άνθρωπο που αγαπούσα... Κι από χθες νιώθω χειρότερα... Ο Χριστός κατά τα άλλα κήρυττε την αγάπη, μάλλον οι παπάδες δεν το κατανοούν αυτό...
Το επιβεβαιώνω... Πριν λίγες μέρες μίλησα στο τηλέφωνο με την ψυχολόγο μου και δεν άκουσε καλά τι της έλεγα σε κάποια φάση (επειδή ανέφερα τη λέξη "χάπι") και μου είπε επί λέξη "εγώ δεν μπορώ να σου δώσω χάπι" και μετά της επανέλαβα τι είχα πει και συνεννοηθήκαμε...
Εν τω μεταξύ, αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι στο νοσοκομείο επειδή τον πονούσε το νεφρό του και του έκαναν ένεση για τον πόνο απ' ότι κατάλαβα απ' το τηλέφωνο, μάλλον κακώς πήγε, έπρεπε να προσευχηθεί και θα του περνούσε... Θα τον γιάτρευε ο Θεός...
1. Για να γνωρίζει "το πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης σου" ότι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΠΑΠΑΣ αποκάλυψε μυστικό εξομολόγησης, θα έπρεπε να είναι μπροστά όταν ο παπάς το αποκάλυπτε στον όποιο τυχόντα. Θες να μας το εξηγήσεις αυτό;
2. Μάλλον μπερδεύεις την αγάπη όπως την εννοούν οι Rocco Siffredi ή η Chasey Lain με αυτή την οποία εννοούσε ο παπάς... Μπορεί όμως και να σε παρεξήγησε. Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Σ' εσένα δεν θέλω να εξηγήσω τίποτα... Μην μου απευθύνεις το λόγο!
Το δεύτερο σχόλιο σου είναι εντελώς σεξιστικό κι απαράδεκτο αλλά μάθε ότι δεν ντύνομαι προκλητικά πόσο μάλλον μέσα στην εκκλησία! Και πώς τολμάς να μου αναφέρεις πορνοστάρ; Ουδεμία σχέση έχω μ' αυτή την κατηγορία! Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για την προσβολή σου!
Είσαι τρομερά φτηνός!
Α και που είσαι; Το πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης μου μόνο στον παπά το είχε πει αυτό άρα ΝΑΙ, μόνο αυτός μπορούσε να το πει και το έκανε και μετά όλοι κοροϊδεύαν το συγγενικό μου πρόσωπο...
Βρε Κυκνε μην τσιμπας ουτε απο τις βλακειες του παπα ουτε απο τις βλακειες του Μ87. Δε σου χρειαζεται να κανεις βηματα πισω σε αυτον τον τομεα, μονο μπροστα, δεν υπαρχει λογος να παιρνεις γνωμες παπαδων για το αν ειναι ενταξει να κανεις ερωτα με το συντροφο σου.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Savatage, να σου εξηγήσω... Εγώ πιστεύω πολύ στο Θεό... Κι όντως νιώθω ότι έχω αμαρτήσει κι έχω εξομολογηθεί κι εγώ όπως έγραψα παραπάνω... Αλλά ναι, προσωπικά δεν θεωρώ ότι η αγάπη είναι αμαρτία κι όταν λέω αγάπη με καμία δύναμη δεν εννοώ αυτά που δείχνουν οι τσόντες... Ούτε το να κοιμάσαι κάθε βράδυ και με άλλον και τώρα νιώθω βαθιά προσβεβλημένη που με συγκρίνει με πορνοστάρ κι επίσης το σχόλιο για το ντύσιμο είναι σαν αυτό που ρωτάνε στα δικαστήρια σε περιπτώσεις βιασμού, "τι φορούσατε;" Έχω άδικο; Είμαι πολύ ταραγμένη τώρα απ' αυτά που μου είπε ο Μ87... Η ολοκληρωμένη μου σχέση ήταν μόνο μία κι αυτός μου μιλάει λες και μιλάει σε *****... Είναι άδικο!
Το ξέρω γιατί μου το είπε ένας φίλος που βλέπει τσόντες, εγώ δεν κανελώνω τίποτα!
Καλή τύχη με τις δικές σου ακραίες ιδέες ότι κάποιος κατέγραφε... Γύρνα το ταινία... Μην μου ξαναμιλήσεις ποτέ σου! Εγώ δεν σου απαντάω ποτέ μετά από την προσβολή που μου έκανες! Ας ήσουν φούξια μέχρι το κόκκαλο, είναι πολύ καλύτερο αυτό παρά ο τρόπος που φέρεσαι! Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Τον έβρισα ήδη και δεν μετανιώνω, ας μου στείλουν και προειδοποίηση, πάλι δεν θα μετανιώσω...
"Άνθρωπος" που χτυπάει κάποιον εκεί που πονάει, είναι ότι χειρότερο υπάρχει...
Τώρα κλαίω... Και δεν με νοιάζει που θα χαρεί που θα το δει... Το γράφω σ΄εσένα για να με βοηθήσεις, μην με αφήσεις μόνη μου τώρα αν γίνεται...
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Ακουσε με Κυκνε. Το ομορφοτερο πραγμα στον κοσμο ειναι να κανεις ερωτα με τον ανθρωπο που αγαπας και σε αγαπαει. Ειναι μια ενωση φυσικη για την οποια δε θα επρεπε να εχεις ενοχες.
Αν εχεις να μετανιωνεις για κατι, ειναι το γεγονος οτι αφησες τη μανα σου να στερησει τη γυναικεια σου πλευρα, πεταξες στην ακρη τις αναγκες σου και ολα οσα αξιζες να ζησεις, για την εγκριση της.
Μολυνση ειναι αυτο που σου εκανε. Δεν ειναι μολυνση οτι εκανες ερωτα με τον συντροφο σου.
Γυρνωντας πισω, σκεψου να μην το ειχες κανει. Θα ειχες ολο το βαρος που εχεις τωρα συν το οτι ποτέ σου δε ειχες ολοκληρωσει κιολας και θα ενιωθες καθυστερημενη.
Κι όμως έχω, τις παλεύω όμως... Αλλά να πω ότι τις έχω αποτινάξει εντελώς δεν μπορώ να το πω... Θα σου πω κάτι... Σε μερικές προσωπικές στιγμές τότε ένιωθα ενοχές κι επειδή μερικές φορές με έκαναν να νιώθω καλά κάποια πράγματα...
Αλλά για τη μαμά μου έχεις δίκιο και πάνω σ' αυτό έχω να σου πω κάτι θετικό, το πρωί είχαμε μια συζήτηση και της είπα ότι κακώς μου είχε κάνει φασαρία τότε που είχε έρθει ο πρώην να με δει και κοιμηθήκαμε σε ξενοδοχείο και συνεπώς δεν γύρισα σπίτι το βράδυ επειδή είχα μόνο μια νύχτα να τον δω, το πρωί έπρεπε να γυρίσει στην Αθήνα... Και της είπα "μην κάνεις ότι δεν ήθελες να σου κάνουν" αναφερόμενη στον πατέρα της που ήταν πολύ αυστηρός ακόμα κι όταν η μαμά μου ήταν αρραβωνιασμένη και μου είπε ότι το θεωρεί ακραίο το να μην κοιμάμαι σπίτι μου αλλά της έδωσα να καταλάβει ότι αυτό μπορεί να ξανασυμβεί αν βρεθεί κάποιος που ν' αξίζει ξανά στο δρόμο μου... Έχω και κάτι άλλο να σου πω, αλλά να ηρεμήσω λίγο πρώτα γιατί τώρα δεν μπορώ με τίποτα...
Ναι, και σ' αυτό έχεις δίκιο... Είχαν κοιμηθεί μαζί και πριν παντρευτούν... Η ίδια μου το είπε μάλιστα... Και σήμερα είπε ότι όταν ο πατέρας της δεν την άφηνε να πάει να δει τον πατέρα μου εκεί που υπηρετούσε όταν τον πήραν φαντάρο πάτησε πόδι... Ε, αφού το πάτησε αυτή μια χαρά δικαίωμα έχω να το πατάω κι εγώ...
Τώρα για το παρελθόν ότι έγινε έγινε με τον πρώην μου, τελείωσε πια... Αλλά δεν ξέρω αν θυμάσαι ένα θέμα που είχα ανοίξει παλιότερα, πες μου πώς θα τα καταφέρω να το ξανακάνω με άλλον πρώτη φορά; Νομίζω ότι αν δεν του πω "αγνόησε όποια αρνητική μου αντίδραση" δεν πρόκειται να μπορέσω... Αλλά θυμάμαι που κανείς δεν συμφωνούσε μ' αυτό, δεν θυμάμαι τώρα αν είχες γράψει κι εσύ...
Κατι θυμαμαι. Βρες τον ενδιαφερομενο εσυ και μη σκας για τη συνεχεια, θα σε προετοιμασουμε εμεις πριν φτασετε εκει και ολα θα πανε πολυ καλυτερα απο την προηγουμενη φορα.
Για το αν θα ξαναπροκύψει έχω πολύ μεγάλο, ναι...
Και για το τελευταίο, δεν θεωρώ ότι έχει δίκιο αλλά είμαι πολύ ταραγμένη επειδή ήταν πολύ βαρύ αυτό που είπε... Είναι η χειρότερη προσβολή για μένα απ' όποιον και να την ακούσω...
Όσο για το όταν το έκανα κι αυτές οι αναμνήσεις μερικές φορές με τρομάζουν όπως για παράδειγμα όταν στην πρώτη μας προσπάθεια άρχισα να κλαίω πριν καλά καλά με ακουμπήσει κι αυτό γιατί θυμήθηκα τον άλλον, τον "κακό", και τρόμαξα και θυμάμαι που εκείνος με ρωτούσε "να μην το κάνω;" κι εγώ ούτε να μιλήσω δεν μπορούσα... Αν δεν το σταματούσε από μόνος του, εγώ δεν μπορούσα ν' αντιδράσω από το κλάμα και τον φόβο μου...
Ωραια λοιπον, ας βγαλουμε κατι καλο απο ολο αυτο.
Παρε ενα χαρτακι και γραψε 2 πραγματα που εχεις ηδη εντοπισει οτι σε κλονιζουν συναισθηματικα.
1) Παραμεληση απο τη μανα σου
2) Οτιδηποτε σχετικο με την ηθικη σου
Αν εχεις ορεξη γραψε και λεπτομερεις σκεψεις. Αν οχι, γραψε επιγραμματικα μονο για να θυμασαι.
Και ορισε σα στοχο ψυχοθεραπευτικο να ασχοληθεις σε βαθος με αυτα τα 2 και μονο. Αν η τωρινη ψυχολογος εχει σχεση με τη μανα σου, μιλανε οι 2 τους, βρισκονται κλπ, θεσε το στοχο σου για την ψυχοθεραπεια με την επομενη ψυχολογο που θα επιλεξεις.
Τα έγραψα... Είχα ένα μπλοκάκι κοντά μου από νωρίτερα που σημείωνα ταινίες...
Όχι, δεν έχει σχέση με τη μαμά μου η ψυχολόγος μου...
Πάντως δεν μπορώ να ηρεμήσω τώρα και θέλω να ξανακοπώ αλλά δεν κάνει... Ακόμα δεν έκλεισε η προηγούμενη πληγή... Θα πάρω ηρεμιστικό μπας και καταλαγιάσει αυτό...
Κρυψε το μπλοκακι αν η μανα σου ψαχουλευει στο δωματιο σου. Ειναι δικο σου προσωπικο το κομματι της ψυχοθεραπειας, πρεπει να την κρατησεις εξω απο αυτο.
Βαλε καμμια ταινια να ηρεμησεις και να κοιμηθεις.
Θα το κρύψω...
Δεν μπορώ να δω ταινία τώρα, δεν μπορώ καθόλου... Ήταν έντονο βράδυ από πριν που πήγε ο μπαμπάς στο νοσοκομείο που έγραψα κι έκαναν δυο με τρεις ώρες να γυρίσουν κι είχα αγωνία και μετά έγινε κι αυτό εδώ κι αποτελειώθηκα... Τουλάχιστον ευτυχώς δεν είναι σοβαρό το θέμα υγείας του, θα περάσει γρήγορα...