Βοήθειααααα - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 13 FirstFirst ... 910111213 LastLast
Results 151 to 165 of 186
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Logic View Post
    Φοβάμαι πως θα συνεχιστεί επίσης φοβάμαι πως εχω ιδψ πως θα ζω με αυτο μια ζωή πως δεν θα ξανααπολαυσω καμία στιγμή στην ζωή γενικά ειναι σαν να με εχει σκεπάσει ένα μαύρο σύννεφο και αν προσπαθήσω να σκεφτώ κατι θετικό μέσα σε δευτερόλεπτα αυτο αντικαθίσταται απο μια αρνητική σκέψη
    Ωραία λοιπόν άρα δε φοβάσαι μην πάθει κάτι η υγεία σου επειδή κάνεις εμετούς, γιατί στην ουσία πια δεν κάνεις, εγώ νόμιζα ότι φοβόσουν μην πάθεις πχ νευρική ανορεξία, αλλά εσύ δε φοβάσαι αυτό...προσπάθησε να καταλάβεις , τι ακριβώς φοβάσαι...Ωραία ας πούμε οτι έχεις ιψδ, που δεν έχεις δηλαδή, δε λέμε ότι κάποιος εχει ιψδ, επειδή κάνει ντε και καλά αρνητικές σκέψεις. Αν πας σε ένα γιατρό θα στο πει και εκείνος. Θα σε καθησύχαζε να σου πω ότι όλοι μα όλοι, οι άνθρωποι κάνουμε αρνητικές σκέψεις πάρα πολύ συχνά? Επίσης, αν το πάμε κ έτσι, όλοι μα όλοι αυτοί που καπνίζουν έχουν ιψδ, γιατί ποιος λογικός άνθρωπος βάζει κάτι στο στόμα του τόσο συχνά ξέροντας οτι αυτό τον σκοτώνει, αρα έχει ιψδ για να το κάνει αυτο. Εσύ αυτό που έχεις είναι ένας φόβος. Δεν είναι ιψδ. Και μάλιστα δεν είναι ένας φόβος πραγματκος γιατί τώρα δεν κάνεις εμετους, είναι ένας φόβος φανταστικός, δηλαδή φοβάμαι ότι έχω το τάδε που διάβασες καπου και σου έκατσε, κακώς διαβάζεις μικρό παιδί τέτοια πράγματα, και κάνω έτσι γενικά αρνητικές σκέψεις και αυτό με χαλάει...απο την άλλη τώρα που τελείωσες το σχολείο και έχεις χρόνο να πας σ ένα γιατρό να σου τα πει, οπως πρέπει τα πράγματα δεν πας και είναι εδώ και 1 μήνα αν δεν κάνω λάθος που λες το ίδιο πράμγα, εε πως περιμένεις να το βγάλεις αυτό απ το κεφάλι σου αν δε κουνήσεις και λίγο το χέρι σου? Απ την άλλη πάλι, δε λες και ένα δόξα τω θεω, που μου πέρασαν σε μεγάλο βαθμό οι εμετοί και έχω 2 βδομάδες να κάνω...για κάτσε σκεψου τα όλα αυτά......αν έβαζες ενα γεμάτο πρόγραμμα με δραστηριότητες μέσα στη μέρα σου δε θα σου έμενε χρόνος για σκέψεις, αυτό ειναι σίγουρο, Προσπάθησε να καταπολεμήσεις τις σκέψεις με δράση και μη λες το ίδιο και το ίδιο ολη την ώρα γιατί το υποσυνείδητο σου ακούει και προγραμματίζεται αναλόγως...

Ευχαριστώ πολυ Άννα απο την αλλη Αν είχα ιδψ δεν πρέπει να την είχα απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό δηλαδή θελω να πω ότι εγω πριν 1 μήνα ημουν εντελώς καλα και δεν είχα κανένα θέμα

Senior Member
    Ευχαριστώ πολυ Άννα απο την αλλη Αν είχα ιδψ δεν πρέπει να την είχα απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό δηλαδή θελω να πω ότι εγω πριν 1 μήνα ημουν εντελώς καλα και δεν είχα κανένα θέμα
    Οπότε καταλαβαίνεις και εσύ ο ίδιος ότι δεν έχεις αυτό το πράγμα. Και εγω για τον ευατό μου έτσι νόμιζα, ότι είχα ιψδ. Πήγα σε ψυχολόγο όμως...και εγώ έτσι σαν και εσένα είχα κολλήσει σε μια αρνητική σκέψη που με ταλαιπωρούσε και ακόμη με ταλαιπωρεί. Αλλά μου είπε, όχι δεν έχεις ιψδ, εχεις διαταραχή άγχους...οκ...και τι θα γίνει λοιπόν? Απ αυτό έχουν οι μισοί άνθρωποι του πλανήτη...θα κάτσουμε να σκάσουμε τώρα? Η ζωή δεν είναι μόνο αυτή η σκέψη, είναι και άλλα πράγματα..Εγώ το καταλαβαίνω τι νιώθεις, γιατί και εγώ το πρώτο διάστημα είχα πανικοβληθεί με τη δικιά μου σκέψη που έμπαινε μες στη μέση και μου χαλούσε την ηρεμία μου. Ομως με τον καιρό, άρχιζα να την λέω στους φίλους μου και να μη ντρέπομαι γι αυτή. Ετσι μόνο θα παλέψεις αυτές τις σκέψεις, όταν τις βγάζεις προς τα έξω, στους φίλους σου, στην οικογένειά σου, στον κόσμο. Οσο τις κρατάς μέσα σου, τις δυναμώνεις...
    Με πιάνει λοιπόν η δική μου σκέψη και τώρα ξέρεις τι κάνω? Την κοροιδεύεω...λέω στις φίλες μου...μισό λεπτό γιατί μ έπιασε η ζουρλαμάρα μου, γελάμε και σιγά σιγά μου φεύγει....θα μου πεις μπορεις να το εξομολογείσαι σε όλο τον κόσμο? όχι δε μπορείς...Μπορείς όμως να μάθεις τεχνικές που όταν σε πιάνει το άγχος και αισθάνεσαι άσχημα, να κάνεις την τεχνική και να σου φεύγει το άγχος και σιγά σιγά θα γίνεις και καλύτερος απο ότι ήσουν πριν, πιο δυνατός ακόμη...αλλά όλα αυτά είπαμε..θέλουν ΔΡΑΣΗ...εσύ αυτό που κάνεις τώρα είναι να κοιτάς απο κάτω τη μηλιά και να λες...πέσε μήλο να σε φάω, γίνεται έτσι? Εσύ πρέπει να πας να κόψεις το μήλο!!!
    Ξεκίνα λοιπόν τη μέρα σου με πρόγραμμα απ την προηγούμενη. Το πρωί γυμναστικούλα, να έχεις καλή ενέργεια, φτιάξει τη διατροφή σου, ασχολήσου μ αυτά στο ιντερνετ και όχι με τα ψυχολογικά. Βγες με τους φίλους σου και αμα σε πιάσουν οι σκεψεις, καλαμπουρισε το...πες τους το...Αφου θέλεις τη λύση γιατί ασχολείσαι συνέχεια με το πρόβλημα? Στη λύση πρέπει να εστιάσεις όχι στο πρόβλημα.
    Πήγαινε με τη μητέρα σου σε ένα άνθρωπο να μιλήσετε, θα σε βοηθήσει πολύ, δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πηγαίνεις....

Βγαίνω έξω πολυ γιατι νιώθω ότι δεν αντέχω σπίτι έξω τουλάχιστον κάποιες φορές ξεχνιέμαι

Senior Member
    Βγαίνω έξω πολυ γιατι νιώθω ότι δεν αντέχω σπίτι έξω τουλάχιστον κάποιες φορές ξεχνιέμαι
    Ωραια φτιάξει ένα πρόγραμμα να βγαίνεις έξω και να κάνεις και πράγματα...δουλίτσες..οχι μόνο για καφέ...επίσης δε μου απάντησες γιατί δεν πηγαίνεις σ ένα ψυχολόγο ακόμη?

Ούτε εγω δεν ξέρω γιατι θα έπρεπε να εχω πάει.το είπα στους γονείς μου και δεν μου ανέφεραν κατι για ψυχολόγο.ισως φταίει αυτο που είπα προηγούμενος πως νομίζουν ότι έχω μια απλή ανυσυχια δεν ξέρω

Senior Member
    Ούτε εγω δεν ξέρω γιατι θα έπρεπε να εχω πάει.το είπα στους γονείς μου και δεν μου ανέφεραν κατι για ψυχολόγο.ισως φταίει αυτο που είπα προηγούμενος πως νομίζουν ότι έχω μια απλή ανυσυχια δεν ξέρω
    αδέρφια έχεις?

Ναι έναν μικρότερο

Βασικά Άννα ειναι και αυτός ένας απο τους φόβους μου το ότι θα αδυνατίσω πολυ απο τους εμετούς κτλπ

Senior Member
    Βασικά Άννα ειναι και αυτός ένας απο τους φόβους μου το ότι θα αδυνατίσω πολυ απο τους εμετούς κτλπ
    Εχεις να κάνεις 2 εβδομάδες εμετο. Αρα δε παίζει αυτή η σκέψη. Ο εμετός είναι ένα φυσικό γεγονός που προκαλείται απο κάποιες παθολογικές αιτίες. Βεβαίως σε περίπτωση μεγάλου κ δυνατού αγχους επίσης. Εγω ξέρω άτομο που οταν εχει αγχος το πρωί που ξυπνάει, πάει στην τουαλέτα και κάνει δυνατές αναγούλες. Εχει κάνει και εμετο πάρα πολλες φορές. Μετά χωρις καθόλου να το σκεφτεί, τρώει το πρωινό του, πίνιε τον καφέ του και μια χαρά παιδί ειναι και στην υγεία του και στα κιλά του και πολύ χαβαλες και ωραίος τύπος θα έλεγα, Επειδή λοιπόν τον έχω δει να ξυπνάει και να κάνει αυτο το πράγμα (γιατί ειναι ο φίλος μου) τον ρωτάω...καλά τι έχεις και βήχεις δυνατά κάθε πρωί και σου έρχεται να τα βγάλεις? Ξερω εγώ μου λέει? μπορεί να ειναι άγχος....αυτός ο τύπος ειναι 41 ετών τώρα και αυτό του συμβαίνει χρόνια...ουτε κάθισε ποτε να το σκεφτεί κ να αγχωθεί γιατί το κάνει...ουτε κιλά έχασε μάλλον γεματούλης ειναι...ουτε τίποτα...και μετά γελάμε και πάμε στη δουλειά, ολα καλά και όλα ωραία... και ξερεις γιατί γίνεται αυτό? Γιατί ο Γιώργος έχει μαγαζί πολλά χρόνια και τον απασχολεί η δουλειά του, περισσότερο απο τον ευατό του. Και αγχώνεται βέβαια με τη δουλειά του . Κατα τα άλλα, ζει τη ζωή του μια χαρά, πάει στα μπαράκια του, εχει τους φίλους του, βλεπει τα ποδόσφαιρά του και όταν έχει χρόνο, επειδή βγάζει και αρκετά λεφτά κάνει και τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Γιατί να νομίζεις οτι στα λέω όλα αυτά?? Καθισε και σκέψου και πες μου....

Για να καταλάβω ότι πρέπει να ηρεμήσω γιατι δεν ειναι κατι που πρέπει να με αντηχεί τωρα ειμαι διακοπές όμως.και έχουν δυναμώσει τα συμπτώματα πολυ δηλαδή χθες και σήμερα το Τσακ δεν εκανα εμετό ειδικά εχθες.θελω πως π πως να γυρίσω σπίτι μου πάλι

Καταλαβαινω ότι ολο αυτο το προκαλώ εγω και τις αναγούλες αλλα δεν ξέρω τι να κανω για να το λύσω.

Senior Member
    Μα ήδη είσαι καλύτερα! Δύο βδομάδες δεν έκανες εμετό. Άρα τι το ψειρίζεις; Βάλε πρόγραμμα να γεμίζεις την ημέρα σου και να μην έχεις χρόνο για αρνητικές σκέψεις και σιγά σιγά θα σταματήσεις εντελώς να το σκέφτεσαι.

Βρε μακάρι να είχαμε κι εμείς διακοπές, ρώτα κι εμένα που έχω ένα εξάμηνο χωρίς ρεπο, βγες και διασκέδασε τώρα που μπορείς, γιατί αργότερα... λολ

Έκανα πριν λίγο ,έχω πάθει κάτι σαν κρίση αγχονομαι παρά πολυ εδω πέρα δεν ξέρω τι να κανω

Ισως επειδή ειμαι σε ένα καινούργιο περιβάλλον και με τόσο άγχος δεν νιώθω τόσο ασφαλής εδώ

Page 11 of 13 FirstFirst ... 910111213 LastLast