Results 61 to 75 of 84
-
17-03-2019, 16:50 #61Miliva21Guest
Γίνεται...μπορεί κάποιος να περνάει καλά μαζί σου αλλα να έχει φιλίες πιο κολλητές και παρέες να βγαίνει και να μην σε έχει ανάγκη.....Να μην σε σκέφτεται καν ή να έχει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του τη δουλειά τα χόμπυ τη σχέση του και να μην θέλει να περναει χρόνο με τους ηδη φιλους του πόσο μάλλον να επενδύσει σε μια νέα φιλια......μπορεί κάποιος να σε συμπαθεί αλλά να μην έχετε κοινό πρόγραμμα να μένει πιο μακριά σου και αυτό να τον εμποδίζει από το να δημιουργήσει φιλία μαζί σου....σε περίπτωση που υπάρχουν κ άλλες παρέες στη ζωή του λέμε τώρα....
Δεν αρκει μόνο η συμπάθεια ....Πρέπει να σε δένει και κτ πιο πρακτικό με τον αλλο...μια κοινή ρουτίνα πχ σχολή ή σχολείο ή δουλειά ή χορος ή γυμναστήριο ή γειτονιά για να αναπτυχθεί με σχέση.....
Και είναι αυτονόητο πως πολλες σχέσεις φιλικές δημιουργούνται από ανάγκη ....Όταν είμαστε μόνοι κινητοποιουμαστε περισσοτερο και ψαχνουμε και έχουμε θέληση ...( Δεν μιλάω για τις φιλίες που αντέχουν στο χρόνο και έχουμε δεθεί και ταυτιστεί με το άλλο άτομο)
Εμένα πχ μου έχει τύχει να προσεγγίσω παλιότερα άτομα τα οποία με συμπαθουσαν Αλλά δεν κάναμε φιλία...Όταν όμως κάποια στιγμή έμειναν μόνοι τους με έπαιρναν τηλέφωνο να βγούμε ή με προσέγγισαν και μάλιστα χωρίς εγώ να κάνω κάποιο βήμα η οτιδήποτε...Ε δεν νμζ αυτοί οι άνθρωποι να μην είχαν γνωρίσει μετά από τόσο καιρό κάποιον άλλον που να τον συμπαθούν και να κατέληξαν με μένα έτσι...εφόσον λες ότι κανένας δεν κάνει ψυχικό άμα δε σε γουστάρει κ ας είναι μόνος τοτε αυτό σημαίνει ότι υπήρξε μια συμπάθεια και τοτε απλά η ανάγκη δεν ήταν η ίδια.........
- 17-03-2019, 16:55 #62Miliva21Guest
Και να το πω πιο απλά και χύμα με γνωρίζεις σε γνωρίζω μιλάμε και με συμπαθείς αλλά δεν γινομαστε φίλες....λογικό είναι αν έχεις φίλες κολλητές που τις νιώθεις κοντά σου και έχεις δεθει μαζί τους και περνάς καλά γιατί να έχεις θέληση και επιθυμία να κάνεις νέες σχέσεις είσαι καλυμμένη ! Θα προτιμήσεις αυτές κ όχι εμένα.... Ειδικά αν έχεις και άλλες υποχρεώσεις και ευθύνες αν όμως σε πετύχαινα σε μια περίοδο που είσαι περισσότερο μοναχική ή δεν σε καλύπτουν οι φιλίες σου....θα ήσουν πιο δεκτική και πιο πρόθυμη να με προσεγγίσεις
Λογικό μου φαίνεται
17-03-2019, 17:08 #63WhyAlwaysMe?Guest
17-03-2019, 18:05 #64
Σε καταλαβαίνω Miliva... Kαι εγώ έχω το κακό να έχω προσδοκίες ενώ δεν θα έπρεπε,αυτό είναι όντως λάθος μου.
Αλλά όπως έγραψες και εσύ,ας μην φαινόμαστε μίζερες και ανασφαλείς... Μην νομίζεις πως είμαι ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο,αλλά τη συντροφιά λίγων και εκλεκτών τη θέλω.
Και όντως,όπως λες ,μπορεί κάποιους να τους φοβίζει η ιδέα της αμοιβαιότητας,της συναισθηματικής ευθύνης,να δίνεις και να παίρνεις.Ομως όπως συνειδητοποιώ και από τις απαντήσεις εδώ και από τον καθημερινό κόσμο,δεν είμαστε όλοι ίδιοι και από ότι φαίνεται κάποιοι τα ιεραρχούν διαφορετικά τα πράγματα.
Τελοσπάντων,εύχομαι και σε εσένα να συναντήσεις αξιόλογα άτομα και συνοδοιπόρους.
17-03-2019, 19:16 #65
17-03-2019, 19:31 #66Miliva21GuestΈτσι είναι δεν σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο και δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες άλλοι μπορεί να είναι ευχαριστημένοι με το να βγαίνουν με τον οποιονδήποτε μόνο για να βγουν και να κάνουν φιλίες η παρέες χωρίς νόημα η δέσιμο άλλοι μπορεί να περνάνε καλά και μόνοι τους και να μη θέλουν κόσμο αλλά την ηρεμία τους
Βρες τη θες ...ενδυναμώσε τον εαυτό σου....Δεν είναι παράλογο να έχεις προσδοκίες από τους αλλους είναι ανθρώπινο....απλά επδ δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες κάπου χάνεται το παιχνίδι και απογοητευόμαστε το θέμα είναι εσύ να έχεις τη τύχη και να μπορείς να κάρτας άτομα που ταιριάζουν στα θέλω σου και όσο το δυνατό να θωρακίσεις τον εαυτό σου ώστε να μην πληγωνεσαι τόσο πολύ από τις σχέσεις σου .....Όσο γντ βέβαια
Όπως είπα να βγεις έξω.... κανε χόμπυ βρες κάτι να πορωθεις να σε γεμίζει ...Και μπορεί από κει να προκύψει καμία παρεούλα και περνά καλα άμα βρεις και κάποια σχέση στη πορεία θα σ φύγει το άγχος των φίλων και θα είσαι πιο ανέμελη οπότε δεν θα το πιέσεις το θέμα φιλία και θα έρθει πιο νωρίς και πιο αβίαστα από όσο περίμενεις..
Σε αυτό το δρόμο είμαι κ γω
Πιστεύω πάντα ότι κάτι υπάρχει καλό για όλους μας θέλω να είμαι αισιόδοξη καλή τύχη και σε σένα!
17-03-2019, 21:43 #67
Στο ίδιο καταλήγουμε λοιπόν. Οτι υπάρχουν ένα σωρό περιπτώσεις για τις οποίες δύο άνθρωποι μπορεί να μην κάνουν παρέα. Ο σημαντικότερος είναι ότι μπορεί ο ένας από τους δύο να μην θέλει. Όταν δεν συντρέχουν πρακτικοί λόγοι λοιπόν όπως το να μένουν σε άλλη ήπειρο, αν γουστάρει κάποιος την παρέα σου θα την αναζητήσει. Αν δεν το κάνει, είτε δεν σε γουστάρει είτε έχει άλλους δικούς του λόγους που δεν μπορεί να το κάνει κ οι οποίοι δεν θα έπρεπε να σε αφορούν. (όχι εσένα προσωπικά, γενικά μιλώντας).
Γιατί πρέπει να κατηγορούμε ως γαιδούρι ή δεν ξέρω τι άλλο όποιον δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει παρέα μαζί μας δεν έχω καταλάβει ακόμα. Γιατί αυτός που αναζητά παρέα είναι ο καλός της υπόθεσης κι ο άλλος είναι αυτός που δεν ξέρει να μοιράζεται, ακοινώνητος κτλ κτλ; Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό; Όποιος δεν θέλει την παρέα μας δηλαδή είναι αυτομάτως ο βλάκας που δεν έχει καταλάβει το μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας;
Πραγματικά σε αυτό το θέμα με τις παρέες και τις φιλίες νομίζω οτι μιλάω άλλη γλώσσα! Και όλα τα λέτε μαύρο- άσπρο λες και δεν υπάρχουν ενδιάμεσα. Δηλαδή με συμπαθεί κάποιος...αυτομάτως πρέπει να γίνουμε κολλητές. Όχι, μπορεί να με συμπαθεί μόνο μέχρι το να βγαίνουμε για έναν καφέ μια φορά το δίμηνο και να μην γουστάρει παραπάνω. Άμα ήταν όποιον συμπαθούμε ή μας συμπαθεί να γινόμαστε κολλητοί δεν θα κάναμε τίποτε άλλο όλη μέρα. Κι αυτό ισχύει και στο παράδειγμα που ανέφερες. Μπορεί να τους ήσουν συμπαθής μέχρι του να πάτε για έναν καφέ κι όχι παραπάνω ή μπορεί να σκεφτόταν σαν και σένα που δεν συμπαθείς την φίλη σου ούτε τηνε κτιμάς αλλά συνεχίζεις τις επαφές γιατί την έχεις ανάγκη. Το ίδιο μπορεί να σκέφτηκαν και τα άτομα που λες και μόλις βρέθηκαν σε ανάγκη σε θυμήθηκαν. Γιατί στους άλλους το λέμε παρτακισμό αυτό και σε μας το λέμε "έχω ανάγκη από παρέα";
17-03-2019, 21:46 #68
Νομίζω ότι έχει παρεξηγηθη έχει που προσπαθούμε να πούνε..φυσικά και δεν είναι υποχρεωμένος κάνεις να κάνει παρέα με κανέναν εάν ένας απτους δύο δεν το θέλει για χ.ψ λόγους...στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για μια περιστασιακή φιλία..π.χ ένας μήνας δύο μένα η ένας χρόνος μιλάμε για 10 χρόνια φιλίας...10 χρόνια φιλίας δεν είναι καθόλου λίγα που σε περίπτωση που δεν θέλεις να βγεις να μην μπορείς να το πεις...π.χ θα μπορούσε κάποιος κάποια άνετα να πει..θα ήθελα πολύ να βγούμε αλλά ρε συ συγγνώμη αυτές της μέρες δεν έχω μια..( εννοώντας λεφτά).. εννοείται ότι αυτό δεν θα το πεις σε κάποιον κάποια που τον γνώρισες πριν ένα μήνα η πριν δύο μήνες..αλλά σε μια φίλη που την ξέρεις δέκα χρόνια μπορείς να το πεις άνετα...θεωρώ ότι αυτή η φιλία για να κρατήσει δέκα ολόκληρα χρόνια εχουνε μιραστει πράγματα/προβλήματα..η ξέρεις θα ήθελα πολύ να βγούμε αλλά έχω το χψ πρόβλημα..μην παρεξηγιεσαι όταν θα είμαι λίγο πιο εντάξει θα βρεθούμε..και η απέναντι πλευρά δεν είναι γαϊδούρι να μην το καταλάβει..όλα αυτά φυσικά τα λέω για φιλίες που έχουν κρατήσει χρόνια..όχι για φιλίες του ενός μηνών...τώρα εάν γνωρίσεις κάποιος κάποιον μια φορά πιουν έναν καφέ και δουν ότι τελικά δεν τραβάει η όλη κατάσταση πιστεύω ότι αυτό το καταλαβαίνουν και οι δυο πλευρές..οι φιλία είναι αμοιβαία πρέπει να βγενει και απτής δύο πλευρές εάν βγενει μόνο απτή μια πλευρά το καταλαβαίνουν και οι δυο πλευρές.το θεωρώ κανόνα αλάνθαστο όσο χαζός και αν είναι κάποιος το καταλαβαίνει..
17-03-2019, 22:01 #69
Με το ζόρι δεν κάνω παρέα με κανέναν δεν παρακαλαώ για παρέες...ακόμα και σε φίλους που τους έχω 30 χρόνια..και δεν είναι θέμα εγωισμού..απλά αν έχουν βρει που έχουν βρει άλλες παρέες νέες γνωριμίες και θέλουν να πάρουν και να δώσουν νέα πράγματα το καταλαβαίνω...
Όπως με το κολλητό μου το τελευταίο χρονο όταν το επέρνα τηλ..δεν μπορούσε και πάντα εβγενε με άλλους...έχει πρόβλημα υγείας όντως και το ξέρω πολύ καλά..αλλά με άλλους πως γίνεται και είναι περδική??
Και πάντα λέει πως θα με πάρει αυτός τηλεφωνο για να βγούμε .σαν να μου λέει μην με περνεις τηλ.Απλά πράγματα δεν θέλει πολύ μυαλό..άρα γιατί να τον ενοχλώ??βρήκε νέες παρέες καινούργιους φίλους και δικαιώμα του μακάρι να περνάει καλα ..δεν είμαστε ούτε μαλωμενοι ούτε παρεξηγημένοι...αν τύχει να συναντηθούμε στο δρόμο πάλι μιλάμε..απλά έχουν αραιώσει η έξοδοι μας..αλλά επειδή είμαστε/είμασταν φίλοι που πάντα τα λέγαμε ΟΛΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΤΟΝ ΑΛΛΟ...θα μπορούσε άνετα να μου πει Γιώργο αυτοί τη περίοδο θέλω και μια διαφορετική παρέα θέλω μια αλλαγή στη ζωή μου..δεν σημενει ότι δεν είμαστε φίλοι ούτε τίποτε άλλο..απλά θέλω μια αλλαγή θέλω να γνωρίσω κάτι καινούργιο..
Πάλι θα το καταλάβαινα...δεν θα με πείραζε καθόλου..θα ήταν απόλυτος κατανοητό.. απλά αυτός με τη στάση του μου έδειξε ότι πελον δεν γουστάρει..ότι για εμένα για να βγούμε μαζί για καφέ είναι άρρωστος η δεν προλάβενει
Αλλά για άλλους είναι οκ..και πάλι δικαίωμα του φυσικά ..αλλά όσο να ναι με πειράζει και λίγο διότι όπως είπα είμαστε φίλοι 30 χρόνια..λογικό δεν είναι κάπου να με πειράζει.. τελοσπαντων..για άλλη μια φορά θα πω..έτσι είναι οι άνθρωποι και οι φιλίες...κάποια στιγμή τελειώνουν για το χψ λόγο...και το έχω δει σε άπειρες περίπτωσης και σε αμέτρητους ανθρώπους να συμβενει.απλα το συνειδητοποιο όσο μεγαλώνω..
17-03-2019, 22:04 #70
Γιώργο δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά η θεματοθέτρια λέει ότι πάντα έτσι ήταν η σχέση τους με την συγκεκριμένη κοπέλα. Δεν άλλαξε τώρα ξαφνικά η άλλη. Όλα τα χρόνια, τόσες επαφές είχαν, μέχρι εκεί. Εγώ πχ έχω άτομα από την εποχή του σχολείου ακόμα που κρατάμε μια επαφή του στύλ μπορεί να τηλεφωνηθούμε μια φορά το δίμηνο το τρίμηνο ή σε γιορτές και να βγούμε για ένα καφέ. Αυτό μας κάνει φίλους;;;; Θα τρελαθούμε δηλαδή τώρα. Κι αν δηλαδή κάποιος από αυτούς αλλάξει ξαφνικά γνώμη για το θέμα φιλία και θελήσει να βγαίνουμε πιο συχνά, εγώ θα είμαι γαιδούρι και άπονη και οτι άλλο αν δεν θέλω;;;
Δεν άλλαξε η φιλη της εδώ, η θεματόθετρια ξαφνικά άλλαξε οπτική στο θέμα ενώ είχε εδραιωθεί μια συγκεκριμένη σχέση μεταξύ τους και θέλησε παραπάνω επαφές κάτι που είναι φανερό πως η άλλη δεν θέλει.
17-03-2019, 22:15 #71
Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους φιλίας είναι αυτό και κράτησε και δέκα χρόνια...δέκα.ολοκληρα χρόνια μόνο απτό τηλ μιλούσανε????ήταν εικονική φιλία???
Πάντως αυτά συμβαίνουν και γενικότερα όχι μόνο με τη θεματοθετρια..ειδικά το τελευταίο καιρό προσέχω πολλά τέτοια θέματα ανοίγονται...κοίτα και εικονικό να ήταν η φιλία τους λογικό ειναι η θεματοθετρια να αναθεωρήσει και να θέλει να βρεθούμε να βγενουνε κάποιες φορές για καφέ...μέχρι τώρα δεν το έκανε ίσως δεν το ενιωθε τώρα όμως θέλει αυτό...η απέναντι πλευρά ας πει ότι αυτή τη περίοδο έχω χψ δουλειές κάποια στιγμή θα το κανονίσουμε...κάτσε να το ξανά δω το θέμα λίγο απτην αρχή..γιατί και πολλά και τα μηνύματα...
17-03-2019, 22:21 #72
Η απέναντι πλευρά ισχυρίζεται ότι η θεματοθετρια είναι η καλύτερη της φίλη.....όσο και να είναι μια ζωή έτσι η φιλία τους ότι βρίσκονται αραιά και που...όταν μας λέει Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΦΙΛΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ...δεν της λέμε όχι...αν όχι την ίδια μέρα.γιατι δεν μπορούμε την άλλη μέρα βρισκόμαστε...
Υπάρχει και λέξη είσαι η καλύτερη μου φίλη..αυτό λέει πάρα πολλα ...μην το προσπερνας...και το λέει η απέναντι πλευρά όχι η θεματοθετρια...
Αν σου έλεγε εσένα η καλύτερη σου φίλη Ελισάβετ θέλω να μιλήσουμε γιατί έχω ανάγκη...θα την έλεγες όχι??
Είμαι σίγουρος ότι θα έκανες τα αδύνατα δυνατά για να βρεθείτε..όσο καιρό (ξέρω)την Ελισάβετ αυτό θα εκανε
17-03-2019, 22:24 #73
Παντως είτε έτσι είτε αλλιώς δεν είναι η καλύτερη της φίλη και πολύ κακώς της έλεγε έτσι....ας της έλεγε απλώς είμαστε φίλες...
Η να μην έλεγε τίποτα
17-03-2019, 22:28 #74
Βρε 'συ Γιώργο, εγώ δε λέω ότι η άλλη το χειρίζεται καλά, αλλά τι νόημα έχει το τι λέει στα λόγια; Στην πράξη νομίζεις ότι είναι όντως η καλύτερή της φίλη; Κι ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είναι, έχει δείξει δοτική και φυσιολογική συμπεριφορά τόσα χρόνια για να δείξει και τώρα; Τι συζητάμε τόσες σελίδες; Είναι αυτό το πράγμα φιλία και μάλιστα στενή; Όχι. Άρα λάθος της θεματοθέτριας που τόσα χρόνια δεν αντιλήφθηκε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Από όπου κι αν το πιάσεις, στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε.
17-03-2019, 22:34 #75
Αν ήταν όντως η καλύτερη μου φίλη Γιώργο φυσικά και θα έκανα τα πάντα. Όταν η κολλητή μου ήταν σκατά, με ξυπνούσε ο,τι ώρα ήθελε κ έτυχε να βγω και με τις πιτζάμες ουκ ολίγες φορές μες τα άγρια χαράματα κ να πάω σπίτι της επειδή μου είχε τηλεφωνήσει και έκλαιγε και ήξερα ότι με χρειαζόταν. Αλλά αυτή ήταν και είναι η καλύτερη μου φίλη. Εδώ δεν μιλάμε για φίλες κατά την γνώμη μου, μιλάμε για απλή παρέα. Το ότι η άλλη , με αυτές τις συνθήκες της λέει κιόλας ότι την θεωρει την καλύτερη της φίλη, κατ εμέ είναι ένας λόγος ακόμα για να απομακρυνθεί, όχι τώρα, χθες. δηλαδή εσένα αν έρθει ένας που συναντιέστε μια στο τόσο χωρίς πολλά πολλά και σου πει ότι είσαι ο καλύτερος του φίλος, εσύ θα τον πιστέψεις;;; Εγώ τα άτομα που τυχαίνει να γνωρίζω κατά καιρούς και τα βλέπω άνετα με αυτές τις φράσεις (μου χει τύχει δηλαδή να έχω βγει ΜΙΑ φορά με κάποιον και μετά να τον ακούσω να με περιγράφει ως φίλη του) τα απομακρύνω γιατί τα θεωρώ αναξιόπιστα και δεν τους έχω καμιά εμπιστοσύνη.