Results 16,951 to 16,965 of 20693
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ;
-
21-07-2019, 04:54 #16951
Ούτε πολυκατάλαβα τι έγινε, γιατί ήταν λίγο μπουρδελέ ολέ το μέρος (σε φάση ήπια από ποτά αλλωνών, και ήπιαν από τα δικά μου) , ήμουν που ήμουν και γω λίγο κόκαλο, αλλά την είδα να μιλάει με έναν άλλο τύπο ο οποίος γκομένιζε από δω και από κει, και ξενέρωσα.
Όσες φορές έχω επιχειρήσει να κάνω κέρασμα...οι κυρίες πίνουν το ποτό τους κανονικά (τσάμπα είναι why not? Ας είναι καλά ο μαλάκας που κερνάει) και μετά δεν κάνουν κίνηση. Απλά ένα ευχαριστώ λένε από ευγένεια. Τσκ...τουλάχιστον άμα δεν ενδιαφέρονται ας το επιστρέψουν.
- 21-07-2019, 04:56 #16952
21-07-2019, 09:35 #16953
Σε γνωστό μαγαζί στα Εξάρχεια. Θεματικό event, Σάββατο, ε δε θέλει πολύ να γίνει χαμός.
Αν και προσωπικά μου αρέσει η πολυκοσμία στα μαγαζιά. Σημαίνει ότι κάτι κάνει σωστά ο ιδιοκτήτης...άμα δεις Σάββατο βράδυ μαγαζί που να μην γεμίζει, τότε πάει για λουκέτο.
21-07-2019, 10:01 #16954
Ελισσάβετ, ποτέ δεν είναι κακό να μαθαίνει κανείς οτιδήποτε, έστω και να μην συμφωνεί με αυτό, έστω και να πιστεύει οτι είναι παραμύθι.
Νομίζω, το να έχει κάποιος άγνοια για τις θρησκείες, που έχουν σε κάθε τόπο διαδραματίσει τον ρόλο τους στην ιστορία, την τέχνη, τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, είναι μίας μορφής αμορφωσιά. Δηλαδή δεν γνωρίζεις έναν σημαντικό παράγοντα της κοινωνικής και προσωπικής ζωής των ανθρώπων. Αν ένας επιστήμονας που ασχολείται με την ιστορία ή την αρχαιολογία ή την λαογραφία, ή την ψυχολογία ή τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, έχει πλήρη άγνοια της θρησκείας των ανθρώπων που μελετάει και το πώς επηρεάζει ή επηρέασε την ζωή τους, τότε δεν μπορεί να καταλήξει σε σωστά συμπεράσματα.
Ένας πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει την θρησκεία της χώρας στην οποία ζει, πόσο μάλλον στην Ελλάδα όπου οι άνθρωποι είναι εδώ και 1700 χρόνια χριστιανοί ορθόδοξοι! Ασχετως αν συμφωνείς ή όχι με την θρησκεία.
Αν ζεις στην Ινδία για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να γνωρίζεις για τον ινδουϊσμό; Εγώ θα το θεωρούσα αμορφωσιά να ζω στην Ινδία και να μην γνωρίζω για τον ινδουϊσμό, κι ας είμαι χριστιανή, κι ας είμαι ό,τι θέλει. Το να μην γνωρίζω για τον ινδουϊσμό ενώ ζω στην ινδία είναι σαν να μην γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα για την ζωή και τους ανθρώπους γύρω μου.
Εγώ είμαι υπέρ της διδασκαλίας των θρησκευτικών και δεν το θεωρώ κατήχηση, το θεωρώ γνώση.
.Επίσης, στο μάθημα των θρησκευτικών στο γυμνάσιο και λύκειο οι μαθητές διδάσκονται και τις θρησκείες των άλλων λαών. Είναι απαράδεκτο να μην γνωρίζει ένας μορφωμένος άνθρωπος έστω και λίγα πράγματα για τις θρησκείες των λαών του κόσμου. Είναι στις στοιχειώδεις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος.
Το να επιδιώκει κανείς να απεμπολίσει την γνώση της θρησκείας μιάς σοβαρής παραμέτρου στις συμπεριφορές των ανθρώπων, στις κοινωνικές δομές, στην ιστορία τους, στην παράδοσή τους είναι απλή εμπάθεια η οποία αντιτίθεται στην γνώση.
Και βέβαια θα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης την θρησκεία της χώρας στην οποία βρίσκεται και σε κάποιο βαθμό και τις άλλες θρησκείες!
21-07-2019, 10:17 #16955
Καλημέρα Κασσάνδρα
Δεν διαφωνώ παρά μόνο σε ένα σημείο μαζί σου. Στο πώς διδάσκεται το μάθημα τώρα. Ναι στην ύλη του μαθήματος είναι και η μικρή αναφορά σε άλλες θρησκείες . Στην πράξη (και το ξέρω πολύ καλά αυτό) δεν διδάσκεται ποτέ ή ξεπετιέται γρήγορα απλά για να συμπληρωθεί το βιβλίο ύλης. Κι αυτό γιατί η αναφορά σε άλλες θρησκείες είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της διδακτέας (ούτε καν εξεταστέας) ύλης, έτσι δίνει αυτομάτως το δικαίωμα στον διδάσκοντα να το διδάξει ή όχι. Το υπόλοιπο μάθημα έτσι όπως είναι δομημένο είναι απλά κατήχηση. Αν δεν ήταν κατήχηση δεν θα υπήρχαν ακόμα ιερείς που διδάσκουν το μάθημα. Πώς θα μας φαινόταν πχ αν μπορούσε να διδάξει το μάθημα ένας καθολικός παπάς ή μουσουλμάνος; Αφού το μάθημα αφορά όλες τις θρησκείες και δεν είναι κατήχηση και παρέχει απλά πληροφορίες και φιλοσοφικές αναζητήσεις θα μπορούσε άνετα να γίνει κι αυτό, αλλά προφανώς δεν γίνεται.
Στα υπόλοιπα που λες είμαι απολύτως σύμφωνη. Φυσικά και οι μαθητές να μαθαίνουν την σημασία της θρησκείας στην ζωή του ανθρώπου ιστορικά, φυσικά και να μαθαίνουν τι πρεσβεύει η κάθε θρησκεία. Λογικό ακόμα και το να μαθαίνουν περισσότερα αν θες, για την επικρατούσα θρησκεία της χώρας που ζουν...αλλά όχι υστερικά, όχι ως απόλυτη αλήθεια , όχι ως πλύση εγκεφάλου. Εκεί είναι η διαφωνία μου μόνο.
21-07-2019, 10:19 #16956
21-07-2019, 11:35 #16957
Οκ. Θα πω κάτι απλό και όχι Πανεπιστημίου μαθηματικά για να το καταλάβει και ένας αναγνώστης.
α^2 > = 0 αυτό που διδάσκουν.
Λάθος. Αυτό ισχύει μόνο στους πραγματικούς αριθμούς, όχι πχ στους μιγαδικούς. Αλλά για λόγους ευκολίας όπως είπα .... Γ' Γυμνασίου αν δε κάνω λάθος.
Άπειρα παραδείγματα, αλλά βαριέμαι να τα αναφέρω , σε όλες τις θετικές επιστήμες. (Όχι ότι διαφωνώ που το κάνουν αλλά υπάρχουν )
Υ.Γ. όχιο διάβολος δεν ενδιαφέρεται να αφαιρεθεί κάποιο άλλο μάθημα, δεν τον επιρρεαζει [emoji4]
21-07-2019, 11:45 #16958
Αυτό που ανέφερες είναι άκυρο. Αναφέρει παντού το σχολικό βιβλίο ότι μιλάμε για πραγματικούς αριθμούς και μόνο και στους πραγματικούς μια χαρά ισχύει. Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει καταργηθεί αλλά να το διδάσκουμε.
Μίλησες για "θεωρίες που έχουν καταργηθεί αλλά τις διδάσκουμε". Έχεις κάτι άλλο;
21-07-2019, 12:03 #16959
Εντωμεταξύ πέρα από το γελοίο του παραδείγματος που ανέφερες (γιατί ούτε θεωρία είναι, ούτε έχει καταργηθεί, ούτε καν λάθος είναι!) το πιο γελοίο είναι οτι προσπαθείς με τάχα επιχειρήματα να αποδείξεις το αναπόδεικτο. Να συγκρίνεις ένα μάθημα που αναφέρεται σε θρησκεία το οποίο είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός, χωρίς καμιά απόδειξη και βασίζεται στην πίστη και μόνο (που από μόνη της η λέξη σημαίνει κάτι που απλά πιστεύω, όχι ξέρω, όχι γνωρίζω, όχι αποδεικνύω) με μια επιστήμη που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αποδείξεις.
Και φτάνεις σε σημείο να μιλάς και για διάβολο που παρεμβαίνει ώστε να παίρνουν τα παιδιά απαλλαγή από το μάθημα!!!
Ξέρεις τζορτζ η πίστη του καθενός δεν με ενοχλεί καθόλου, προσωπικά είμαι άνθρωπος που πιστεύω κιόλας όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, αλλά να προσπαθούμε να πείσουμε πως η πίστη μας για κάτι είναι και η απόλυτη αλήθεια, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό.
21-07-2019, 12:34 #16960
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει σχετικά με μαθηματικά και φυσική και θα βρει απαντήσεις. Ένα απλο παράδειγμα σου έδειξα φυσικά δε περίμενα να παραδεχτείς τίποτα και ούτε με απασχολεί. Μου ζήτησες παράδειγμα, σου έδωσα, τελείωσα, Google για τα υπόλοιπα οποίος ενδιαφέρεται. Δε θα κάνω διάλεξη σε αυτό το φόρουμ , όποιος θέλει συμφωνεί όποιος θέλει διαφωνεί.
21-07-2019, 12:46 #16961
Μα αυτό είναι το θέμα, ότι προσπαθείς εδώ και πόση ώρα να μας πείσεις ότι αυτό που πιστεύεις εσυ είναι η απόλυτη αλήθεια. Ενώ κάποιοι σου λένε πιστεύω αυτό εκείνο το άλλο, εσύ μιλάς άσχημα για παπαδαριο όπως λες για εμένα και τους άλλους και για 1002 ενώ εγώ δε κατηγόρησα κανέναν. Λέω εδώ και πόση ώρα μόνο την προσωπική μου άποψη , που ναι μεν δε σου αρέσει (καλά κανεις) αλλά δεν λες διαφωνώ, θες να μας πείσεις ότι είμαστε οι σκαρτοι και εσύ ξέρεις την αλήθεια. Να έχεις αυτή τη γνώμη αν θες , κανένα θέμα , αν και δε μιλάς ευγενικά, πάλι δε με πειράζει, ωστόσο είναι υπερβολή όταν παραποιείς τα λεγόμενα μου. Ας κρίνουν οι αναγνωστες.
Να ξέρεις πάντως (ξέρω πάλι θα το βγάλεις γελοίο και σκάρτο) ότι στη φυσική πολλά πράματα πριν τα αποδείξουμε , τα φανταζόμαστε , τα πιστεύουμε ή τα ζούμε βιωματικά, και κάνουμε πειράματα για να τα "βιώσουμε" και κάνουμε κύκλους ώστε να κουμπωσουμε πείραμα με θεωρία.
Στη θρησκεία υπάρχουν τα βιώματα, δεν είναι στον αέρα απλά λόγια. Και αν πιστεύει καλά κάνεις και πολύ πιθανόν να πιστεύεις περισσότερο από εμένα τον λιγοστό, αλλά η εφηβική σου αντιδραστικότητα δε ξέρω που οφείλεται, ωστόσο είναι αισθητή, δε διαφωνείς απλά, αλλά μαλώνεις ( όποιος κατάλαβε κατάλαβε)
Με πολύ αγάπη σου εύχομαι να αντιμετωπίζεις χωρίς εκνευρισμό (όπως εσύ αναφέρεις) τυχόν μελλοντικές διαφωνίες απόψεων.
21-07-2019, 13:10 #16962
Το παράδειγμα που έδωσες ήταν λανθασμένο!!!
Αν μου ζητήσεις εσύ παράδειγμα για κάτι κι εγώ σου δώσω ένα άσχετο δεν σημαίνει τίποτα. Ή μάλλον σημαίνει. Πως δεν μπορώ να αποδείξω αυυτό που είπα και προσπαθώ να το αποφύγω.
Σιγά μην ανατρέξει ο καθένας να βρει την ύλη για να δει αν αυτό που είπες ισχύει ή όχι. Εσύ που το ισχυρίζεσαι οφείλεις να το αποδείξεις αν θες να κάνεις ολοκληρωμένη κουβέντα. Αλλά δεν σε ενδιαφέρει αυτό. Σε ενδιαφέρει μόνο να πετάξεις μια ατάκα "και στην φυσική και στα μαθηματικά διδάσκουμε πράγματα που έχουν καταργηθεί" για να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να τα εξομοιώσεις με τα θρησκευτικά.
Φυσικά και διαφωνώ! Και δεν έχω κανένα στόχο να σε πείσω για τίποτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντώ όταν βλέπω αερολογίες.
Και εγώ μπορώ να πω οτι ο Θεός είναι μια κοτσάνα και μισή και όποιος θέλει μπορεί να ψάξει και να το βρει , απλά για να δημιουργήσω εντυπώσεις αλλά δεν το κάνω όπως βλέπεις.
21-07-2019, 13:18 #16963
Και μένα η προσωπική μου άποψη είναι αυτή που εκφράζω για το παπαδαριό, απαγορεύεται;
Και όχι εσύ δεν λες μόνο την προσωπική σου άποψη με την οποία δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, εσύ προσπαθώντας να πείσεις για την αλήθεια των λεγομένων σου, λες πράγματα που δεν ισχύουν, κάνοντας γενικεύσεις και ατυχείς συγκρίσεις.
Δεν το βρίσκω γελοίο αυτό που λες για την φυσική, το γνωρίζω πολύ καλά. Αυτό που παραλείπεις να πεις όμως είναι ότι όσο "υποψιαζόμαστε" κάτι και πριν το αποδείξουμε, το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο και μόνο, ως υπόθεση, όχι ως τετελεσμένο. Γιατί αυτή είναι η έννοια της επιστήμης, η απόδειξη και δεν έχει καμιά σχέση με την θρησκευτική πίστη του καθενός. Γιαυτό οποιαδήποτε σύγκριση των δύο είναι γελοία.
Αν βρίσκεις ότι μαλώνω μαζί σου, μάλλον δεν έχεις συνηθίσει να σου μιλάνε με επιχειρήματα. Δεν θεωρώ ότι τσακωνόμαστε , ούτε οτι σε μαλώνω.
21-07-2019, 13:25 #16964
Μα έδωσα απάντηση - παράδειγμα. Είπα για παραπάνω παραδείγματα δε θα ασχοληθώ και όποιος θέλει, Google. Με το ζόρι θα με βάλεις να γράφω θεωρίες ?
βέβαια δεν εξομοιωσα κάτι, αλλά τεσπα. Ούτε είπα να μην απαντάς. Ο,τι θέλεις μπορείς να λες (στα πλαίσια των κανόνων φυσικά), αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το παράδειγμα είναι λάθος
21-07-2019, 13:33 #16965
Όταν αποκαλείς αυτά που λέω γελοία και λες εκνευριστηκες δεν είναι απλά διαφωνώ. Αν πεις "θεωρώ ότι το παράδειγμα σου είναι λάθος επειδή..." Αυτό είναι απλά διαφωνώ
Όσο για τα λεγόμενά μου θα τα κρίνει ο αναγνώστης όπως τα κρίνεις κι εσύ. Δε προσπαθώ κάτι. Μου ζήτησες παράδειγμα, κάνουμε συζήτηση και έγραψα αυτό που πιστεύω.
Δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια, είναι όλα στα όρια των αισθήσεων μασ και της αντίληψης μας.
Η ύπαρξη (πχ του ήλιου) δεν είναι υπόθεση. Μέχρι να δούμε τι είναι αυτό, υποθεταμε τι είναι αλλά η ύπαρξη γεγονότων δεν είναι υπόθεση. Πιστεύω αφού είσαι γνώστης, συμφωνείς.