Results 1 to 15 of 68
Thread: Μια δυσκολη σχέση! Βοήθεια
-
17-08-2019, 07:36 #1
Μια δυσκολη σχέση! Βοήθεια
Καλημέρα σε όλους ! Είμαι 27 χρόνων και έχω σχέση με ένα πολύ καλό παιδί εδώ και 4 χρόνια
Στην αρχή όλα ήταν φανταστικά, δεν παρατηρείς κανένα πρόβλημα όλα σου φαίνονται υπέροχα κ κτλ! Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μαζί στο ίδιο σπίτι τελευταία όμως έχω διάφορες δυσκολίες μαζί του! Ο σύντροφός μου είναι από μια οικογένεια πολύ χριστιανική, πάντα ήταν κοντά στον Θεό αλλά τελευταία έχουν αλλάξει πολλά , σταματήσαμε το σεξ λόγω αμαρτίας , ξεκίνησε να μιλάει και να συζητάει μόνο για χριστιανικά θέματα , ακούει συνέχεια ψαλμωδίες, με σηκώνει τις Κυριακές για εκκλησία και αν δεν πάω θυμώνει και γενικώς μου ξεκαθάρισε πως θέλει να ζει έτσι χριστιανικά ! Επηρεάζεται παρά πολύ από την οικογένεια του διότι έχει και έναν πατέρα τελείως αυταρχικό και γενικώς δεν του φέρνει αντίρρηση σε τίποτα ! Μαλώνουμε αρκετά γιατί αν και εγώ πιστεύω πολύ δεν πάω τόσο εκκλησία η έστω δεν με έχει πιάσει όλο αυτό που κάνει αυτός ! Έχει απόψεις ρατσιστικές πολλές φορές ενώ εγώ βρίσκομαι στο άλλο άκρο που δεν έχω καμία ρατσιστική σκέψη/συμπεριφορά και κτλ! Γενικώς άρχισε να μιλάει περίεργα πολλές φορές όπως μιλάνε παπάδες , θέλει για οτιδήποτε κάνουμε να ρωτάμε τον πνευματικό μας και γενικώς την ζωή που έχω να την αφήσω κ να ζω πλέον χριστιανικά ! Είμαι πολύ μπερδεμένη και δεν ξέρω τι να κάνω ! Τον λατρεύω κ περνάω τόσα χρόνια όμορφα μαζί του αλλά αυτή η αλλαγή με κάνει να σκέφτομαι τον χωρισμό και διάφορα πράγματα που δεν είχα σκεφτεί ποτέ! Νιώθω πως θέλει να γίνω κάτι που δεν είμαι
Έχει κανείς κάποια τέτοια εμπειρία ? Κάποια συμβουλή ?
Να ξαναπώ πως κ εγώ μεγάλωσα αγαποντας τον Θεό αλλά όχι σε σημείο φανατισμού ούτε σε σημείο να φοβάμαι να κάνω τα πάντα μη και τυχόν κάνω κάποια αμαρτία!
Δλδ είναι φυσιολογικό δύο άνθρωποι που αγαπιούνται , ζουν μαζί να μην κάνουν σεξ ? Ενώ θέλουν τόσο ?
Σας ευχαριστώ
- 17-08-2019, 08:53 #2
Σήκω φύγε όσο το προλαβενεις και όσο είναι καιρός..
Αργότερα χειρότερα θα γίνει καλύτερα δεν θα γίνει..ήδη
Αυτό έδειξε..ξεκίνησε το θέμα με το χριστιανισμό και κατέληξε σε ρατσισμό...και ποιος ξερει τι άλλο θα βγάλει...ακόμα και αν παντρευτείτε θα ρωτάει πρώτα το πνευματικό και μετά θα σου κάνει σεξ..αν πει ο πνευματικός το οκ..και και για να σου κάνει παιδιά πάλι αυτόν θα ρωτάει....
Είχα έναν φίλο που ήταν πολύ κοντά στην εκκλησία οικογενειακός....
Τώρα αν δούνε αλλοθρησκω σκέφτονται και τη καλημέρα ακόμα αν θα τη πουν η όχι...
Αν θέλεις τη γνώμη μου σήκω φύγε
17-08-2019, 09:24 #3
Το παιδί κάτι το χαλάει στη ζωή του, προφανώς δεν έχει καταφέρει στο μυαλό του να ανεξαρτητοποιηθεί από τους γονείς και το έχει ρίξει στην εκκλησία σαν αποκούμπι γιατί νομίζει ότι κάτι τέτοιο του δίνει δύναμη και τον κάνει ανώτερο. Αυτοί οι άνθρωποι με τον τρόπο τους γίνονται τρομερά χειριστικοί, όπως και ήδη συμβαίνει. Εσύ δεν έχεις καμια δουλειά να λύσεις τα θέματα του καθενός, μόνος του πρέπει να τη βρει την άκρη. Αν αυτός θέλει να ζει 100 χρόνια πίσω από το γομάρια, να κρέμεται από τα φουστάνια της μαμάς και τα αρχίδια του μπαμπά, να μένει αγάμητος, να τρέχει από παπά σε παπά, να κρίνει τους πάντες ως αμαρτωλούς και να περιορίσει την κοινωνική του ζωή, έτσι ώστε και να μην απολαμβάνει σχεδόν τίποτα που προσφέρει η σύγχρονη ζωή σε έναν νέο άνθρωπο, δικαίωμα δικό του.
Εσύ τον άλλον δεν μπορείς να τον αλλάξεις. Φαίνεται ότι δεν συμφωνείς σε αυτόν τον τρόπο ζωής, δεν ταιριάζετε σε βασικά πράγματα. Άρα μόνο οι καλές προθέσεις και το συναίσθημα που έχεις για αυτόν δεν αρκούν. Σήκω φύγε μακριά πριν μπλέξεις χειρότερα. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι θα τον αλλάξεις ή ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Μην συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν σε καλύπτει. Μακριά. Και πολύ προσοχή μην κάνεις παιδιά μαζί του.
17-08-2019, 09:40 #4
17-08-2019, 10:00 #5
H κοπέλα λέει ότι ο πατέρας του είναι αυταρχικός και δεν του φέρνει αντίρρηση σε τίποτα. Το θεωρείς σωστό αυτό; Όταν είσαι ενήλικας δεν πρέπει να κρέμεσαι από τους γονείς σου!
Όταν λέω προσοχή μην κάνει παιδιά εννοώ ότι μπορεί να πέσει κανένα σεξ κατ' εξαίρεση και να μείνει έγκυος κατά λάθος (ή ακόμα και να το κάνει εκείνος επίτηδες και να το παίξει αθώα περιστερά) και τότε θα ξεμπλέξει δύσκολα. ή ακόμα χειρότερα να της πιλατέψει το μυαλό για γάμους και οικογένειες και να παρασυρθεί και μετά να κάνουν παιδιά και να τρέχει η κοπέλα και να μη φτάνει.
17-08-2019, 10:06 #6
Επειδή είχα έναν φίλο που του τη βαρεσε και από χαλαρός χριστιανός έγινε φανατικός σε διάστημα ούτε 2 χρόνια έχω να πω το εξής: αλλαγές μόνο προς το χειρότερο θα δεις. Όπως και ο δικός σου έτσι και αυτός ο φίλος μου σιγά σιγά άρχισε να ακούει χριστιανική μουσική, να πηγαίνει εκκλησία αλλά και σε κάτι μαζεματα για χριστιανικές συζητησεις, άρχισε να μιλάει για άπιστους που χρειάζονται ευαγγελισμό και τελικά έγινε ρατσιστής και εθνικιστής άσχετα αν ο χριστιανισμός μιλάει για αγάπη, αλληλεγγύη κλπ.
Οι λόγοι που τον έκαναν έτσι θεωρώ πως ήταν επειδή έμεινε από δουλειά η έβρισκε ευκαιριακές δουλειές με κακό εισόδημα και γύρισε στο πατρικό με τους γονείς , οι οποίοι είναι αρκετά συντηρητικοί. Από κάπου έψαχνε να βρει αποκουμπι και το βρηκε στη θρησκεία που είχε έφεση προς τα εκεί άλλωστε Φυσικά αυτός πλέον είναι τριςχειροτερος από τους γονείς του, θυμάμαι σχεδόν κήρυγμα να τους κάνει.
Εν κατακλείδι, όσο και αν περνούσες όμορφα και να έχεις αισθήματα, άρχισε στο μυαλό σου να σκέφτεσαι τη ζωή μετά τη σχέση αυτή και σκέψου πόσο πιο σύντομα μπορείς να την τελειώσεις και να απομακρυνθεις."Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
17-08-2019, 10:32 #7
Συμφωνώ με όσα σου έγραψαν οι προηγούμενοι.
Όσο περνάει ο καιρός το κόλλημα με την εκκλησία θα γίνεται χειρότερο, μην έχεις καμιά ελπίδα ότι θα μπορέσεις να τον αλλάξεις.
Είχα έναν γνωστό παλιότερα, καμιά σχέση με εκκλησία και Θεό, χεβιμεταλας, μακρύ μαλλί κτλ...κάποια στιγμή εντελώς απότομα άρχισε να μιλάει στην παρέα για τον Θεό, δεν το θεωρήσαμε κακό αλλά μας παραξένεψε. Μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα είχε γίνει πιο φανατικός από παπάς, δεν ξανακουσε ροκ ή μεταλ, μόνο εκκλησιαστική μουσική και δημοτικά, άρχισε να κάνει κήρυγμα σε όλους, ζωγράφιζε καταπληκτικά πριν, παράτησε και την ζωγραφική, άλλαξε όλο το στυλ του, άρχισε να κάνει παρέα μόνο με άλλους θεούσους και συχνάζανε σε μοναστήρια και εκκλησίες. Εκείνο το διάστημα ήταν ήδη σε μια σχέση χρόνων και είχαν κανονίσει γάμους, παντρεύτηκε τελικά με την κοπέλα, κι εκείνη σαν και σένα, πίστευε πως με τον καιρό αυτός θα ηρεμούσε και θα επανερχόταν, κάνανε και ένα παιδί...και κατέληξαν να χωρίσουν κάποια χρόνια αργότερα γιατί πια η κοπέλα δεν άντεξε άλλο.
Απ οτι μας έλεγε η κοπέλα μετά η ζωή τους ως ζευγάρι ήταν κάπως όπως περιγράφεις κι εσύ. Εκείνος ήταν παντελώς αδιάφορος για την σχέση τους και την οικογένεια τους και ήταν αφοσιωμένος μόνο στα της εκκλησίας, έψελνε, ήταν μόνιμα στην εκκλησία κτλ. Ο κόμπος στο χτένι για αυτήν έφτασε όταν εκείνος επέμενε σε σεξ σε συγκεκριμένες μέρες που επιτρεπόταν και αρνιόταν οποιοδήποτε μέτρο αντισύλληψης γιατί το θεωρούσε αμαρτία.
Το ότι περνάς όμορφα μαζί του το λες μόνο για όσο τον ήξερες πριν γίνουν όλα αυτά. Τώρα πώς γίνεται να περνάς όμορφα μαζί του όταν προσπαθεί να σε χειραγωγίσει στο πώς θα ζεις, στο να πας στην εκκλησία, στο τι θα πιστεύεις κτλ; Φύγε όσο είναι καιρός...
17-08-2019, 10:46 #8george1520GuestΜια προσπάθεια να το συζητήσει μαζί του;; Αυτο δε παίζει; Μπορεί τοσο καιρο να καταπιέζεται χωρις να αντιδρά οποτε να μην εγινε καμια συζήτηση.
Συμφωνώ με οσα είπαν απλα ειμαι της αποψης να κανεις μια συζήτηση. Να πεις αυτα που αισθάνεσαι και πως βλέπεις το θεμα.. απο εκει και περα βλέπεις και κρίνεις. Αν δεν τον νοιάζει και συνεχίζει δυστυχώς θα πρέπει να χωρίσεις...
17-08-2019, 11:01 #9
Προσωπικά θεωρώ ότι η συζήτηση για το πώς νιώθει και τι την ενοχλεί φυσικά και πρέπει να γίνει αλλά θα γίνει καθαρά για τον εαυτό της, για να ξαλαφρώσει, να τα βγάλει από μέσα της και να μην αφήσει κανένα περιθώριο για να σκεφτεί αργότερα πως δεν το προσπάθησε αρκετά.
Όμως να περιμένει να καταλάβει κάτι ο άλλος από την συζήτηση...το θεωρώ ουτοπικό. Αν καταλάβαινε δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να προσπαθεί να της επιβάλει τον τρόπο ζωής του και τα πιστεύω του. ΆΝθρωπος που φτάνει εκεί, δεν έχει καμιά ελπίδα να καταλάβει από κουβέντες. Ο άνθρωπος της ξεκαθάρισε εξάλλου οτι έτσι θέλει να ζει.
17-08-2019, 11:03 #10
Αφού η γυναίκα είπε ότι τσακώνονται, ότι αυτός θέλει να συζητά μόνο για χριστιανικά θέματα κλπ. Αυτό δείχνει πως έχει προσπαθήσει να το συζητήσει και να πει τη δική της πλευρά και να αντιδράσει στις απαιτήσεις που προσπαθεί να της επιβάλλει.
"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
17-08-2019, 11:21 #11
Άχρηστο είναι..αυτός θα λέει τα δικά του..τέτοιες πλύσεις εγκεφάλου δυστυχώς της ξέρω..ότι και να τους πεις δεν ακούνε...λες και είναι υπνοτισμενοι και δεν ακούν κανέναν εκτός από αυτούς...
Μα και να συμφωνήσει εκείνος μαζί της θα είναι για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα..μετά θα αρχίσει πάλι τα δικά του με την εκκλησία και της αμαρτίες και θα είναι χειρότερα σε σχέση με πριν...
17-08-2019, 12:12 #12george1520Guest
17-08-2019, 12:14 #13george1520Guest
17-08-2019, 12:25 #14
Κοίτα απτήν άποψη που λες ότι για να είναι η ίδια ήσυχη ότι το προσπάθησε μέχρι τέλους ναι συμφωνώ...μόνο για την ίδια για να είναι ήσυχη όπως λες...
Όσο για το ξεκαθάρισμα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει τίποτα..ασυναρτησίες θα της λέει..εδώ ούτε σεξ δεν θέλει να της κάνει...αμαρτία είναι λέει...τη λες βρε...
27 χρόνων κοριτσαρω έχεις δίπλα σου αμαρτία είναι άμα δεν την αγγίξεις...όχι άμα την αγγίζεις...
Άκρη δεν βρίσκεις...εδώ παλιά ήξερα οδοντικό εγώ πιτσιρικά Τοτες μου πέρασε σιδεράκια.. πριν 4-5 χρόνια έμαθα ότι έμπλεξε με την εκκλησία παράτησε γυναίκα παιδί οικογένεια..και πήγε έγινε μοναχός.
Πώς γίνεται η εκκλησία να επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να διαλύει την οικογένεια του.????είναι πολύ χριστιανικό αυτό...η να μην επιτρέπει σε χριστιανούς να κάνουν παρέα με αλλόθρησκους...αλλά κατά τα άλλα αγαπάτε αλλήλους...
17-08-2019, 13:29 #15george1520GuestΝα πω την αλήθεια δεν έχω γνωρίσει ανθρώπους που να είναι τοσο κολλημένοι με την εκκλησία, οπότε δεν γνωρίζω και τι επιχειρήματα χρησιμοποιούν και αν μπορείς να βγάλεις άκρη. Αν θεωρεί η ιδια ότι είναι άδικος κόπος, ας μην την κάνει την συζήτηση.