Results 46 to 60 of 93
-
24-08-2019, 19:43 #46george1520Guest
- 24-08-2019, 19:47 #47
Αυτό είναι το σημαντικό, @george1520 !
Σε έχει βοηθήσει?Τί έχει αλλάξει από τη στιγμή που ξεκίνησες?
24-08-2019, 19:53 #48
Και τα δυο βασικα. Αυτα που ηξερα τοτε για την ψυχαναλυση ηταν πολυ λιγα αλλα αρκετα ωστε να νιωσω οτι με ελκει σαν προσεγγιση. Το ταιριασμα, τοσο με προσεγγιση οσο και με τον θεραπευτη, φανηκε στη πορεια. Αν και αρκετα γρηγορα δηλαδη.
Την επιλογη θεραπευτη βαση εμπειριας/εξειδικευσης σε συγκεκριμενες νοσους δεν την ειχα σκεφτει και δεν ειχα καταλαβει οτι αυτο εννοουσες. Σιγουρα ειναι σημαντικο να εχεις μια εικονα για την επαγγελματικη εμπειρια του ειδικου που θα διαλεξεις αλλα σκεφτομαι οτι ριχνοντας το βαρος της επιλογης απο τωρα εκει, προκαταλαμβανεις ακομα και την οποια διαγνωση. Βασικα περα απο καταθλιπτικες τασεις δεν εχεις καποια αλλη διαγνωση ακομα, κανω λαθος; Δεν ξερω αν θα ηταν η καλυτερα ιδεα να παρεις μια αγνωστη ακομα διαγνωση σαν αφετηρια, κι επιπλεον, τι γινεται αν εχεις δυο και τρια πραγματα μαζι; Δεν το λεω σαν χτυπα ξυλο σεναριο ουτε απαραιτητα ειναι κατι φοβερο, και ετσι κ ιαλλιως διαγνωσεις εδω μεσα δεν γινονται, ηδη ομως αν βαλεις διπλα διπλα τα πρωτα σου θρεντ για το φοβο γυρω απο τον σεξουαλικο σου προσανατολισμο με το θρεντ που ανοιξες τωρα δεν σχηματιζεται η εικονα οτι αφορουν δυο διαφορετικες "ταμπελες";
Κατι αλλο που σκεφτομαι τωρα ειναι πως ολη αυτη η συζητηση γυρω απο επιλογη τυπου ψυχοθεραπειας, ειδικευσης κλπ δεν ειναι ο,τι καλυτερο απαραιτητα για καποιον που αναλυει πολυ τις επιλογες του γενικοτερα :Ρ Εχεις δικιο οτι καπως, καποτε βρισκουμε τον δρομο μας στους ανθρωπους που χρειαζομαστε και το ιδιο ισχυει και με την επιλογη θεραπευτη. Να ξερεις παντως οτι ειναι πολυ συχνο να ξεκιναει κανεις απο μια προσεγγιση που δεν ταιριαζει απολυτα απαραιτητα. Ειναι και θεμα εξερευνησης και οχι μονο προγραμματισμου η ψυχοθεραπεια και ειδικα στην αρχη η ποιοτητα της θεραπευτικη σχεσης ξεπερναει σε σημαντικοτητα καθε τι αλλο."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
24-08-2019, 20:14 #49george1520GuestΘα πω μόνο ένα παράδειγμα γιατί το θέμα εδώ είναι δικό σου. Έχω φαει απόρριψη απο την μάνα μου. Ολο αυτό με έκανε να μην είμαι ικανοποιήμενος με αυτά που μου προσφέρουν οι άλλοι. τι εννοω; Μπορεί ο άλλος να μου έδινε τα πάντα. Αν έκανε έστω μια φορά ένα λάθος το οποίο μου έβγαζε ότι με απορρίπτει, εγώ αμέσως εβλεπα μόνο αυτό και μηδένιζα όλα τα άλλα. Ή ακόμη ότι περίμενα ο άλλος να μου αποδείξει με ένα συγκεκριμένο τρόπο ότι με αποδέχεται. Πχ να μου κάνει ένα συγκεκριμένο δώρο (δίνω ένα παράδειγμα απλα για να καταλάβεις). Μπορεί το ατομο αυτό να με είχε όλη μερα αγκαλια, να με προσεχε, να με φρόντιζε κτλ αλλα να μην μου έκανε εκείνο το δώρο που είχα στο μυαλό μου. Αυτόματα για μένα σήμαινε απόρριψη.
Όλο αυτό βασάνιζε πρώτα εμένα που έβλεπα συνέχεια εχθρούς αλλα και τους γύρω μου που δεν έφταιγαν κάπου.
Ακόμη και με το θέμα με τις αρρώστιες. Φοβόμουν τα μικρόβια, ότι ακουγα νόμιζα πως το έχω κι εγω, ή αν πονούσα κάτι το συνδύαζα με με σοβαρή ασθένεια. Αυτό η αλήθεια είναι πως δεν το "έφτιαξα" τελειως. Άλλα είναι σε ελεγχόμενο επίπεδο και όχι τόσο ακραίο.
24-08-2019, 21:40 #50
Παιδιά, μίλησα με το γιατρό μου και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά καλύτερα!Προς το παρόν,μη το γρουσουζεψω!Χαχαχα!
@oboro Συμφωνώ πολύ και ταυτίστηκα με όσα είπες.Μη σου πω ότι μου απέβαλες και το άγχος που είχα για αναζήτηση ειδικού.Στην επικοινωνία μου με το γιατρό μου μου είπε αν θέλω να με δει σε ραντεβού σε ένα μηνα(εν τω μεταξύ ο,τι χρειάζομαι να επικοινωνώ μαζί του)και ότι θα συζητήσουμε για την πιθανότητα εφαρμογής κάποιας άλλης μεθόδου.Μου πρότεινε πραγματάκια να κανω για να ηρεμώ και να δώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου χωρίς να τον πιέζω και να βιάζομαι και θα συζητησουμε από κοντά πως θα πορευτούμε.Μου είπε ότι υπάρχει μια προδιάθεση ιδεοψυχαναγκαστικης αλλά δε θεωρεί ότι είναι σοβαρό και αν η πορεία δείξει ότι χρειάζομαι κάτι άλλο, να μου το προσφέρει.
@george1520 Ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου και σου εύχομαι το καλύτερο.Ευχαριστω επίσης που επικεντρωνεσαι στο δικό μου πρόβλημα.
24-08-2019, 21:51 #51george1520GuestΜην το αφήσεις έτσι. πρέπει να το δουλεψεις.. Γιατί θα εμφανιστεί και πάλι το "θέμα"
24-08-2019, 21:53 #52
@george1520
Σωστά.Υπομονη και εκλογίκευση για αρχή και αν δεν αντέχεται θα αναζητήσω άλλη θεραπεία και ίσως προτείνω και κάποιο φάρμακο..
24-08-2019, 21:55 #53george1520GuestΔεν θα πας στα φάρμακα. Θα πας για ψυχανάλυση. Δεν παίρνουμε χάπια χωρίς πρώτα να δοκιμάσουμε την "εύκολη" μέθοδο.
24-08-2019, 22:42 #54
Συμφωνώ για τα χάπια.Βλεποντας και κάνοντας.
24-08-2019, 23:33 #55
Sunny δε χρειαζεται να πιεζεσαι, εισαι ακομα στη φαση της ευαισθητοποιησης και εξερευνησης του ολου θεματος. Βλεποντας και κανοντας...
Χαιρομαι που αισθανεσαι καλυτερα :)."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
25-08-2019, 03:27 #56
@oboro Σ'ευχαριστώ πολυ!
Χρειαζόμουν να το ακούσω αυτό.Last edited by Sunny; 25-08-2019 at 03:28. Reason: Μη ολοκληρωση μηνυματος
25-08-2019, 03:33 #57
Ρε παιδια να πω κατι ακομα;
Σήμερα εκεί που ήμουν ήρεμη, αισθάνθηκα ένα τσίμπημα στην πλάτη.Πιθανοτατα μυϊκός πόνος.Εκανα το λάθος να ελέγξω στην περιοχή και βρήκα 2 ζευγαράκια σημαδιών.Καθε σημάδι έχει δύο κοκκινιλιτσες μικρές μικρές δίπλα δίπλα,σαν δοντάκια.Λετε να με τσίμπησε τίποτα χωρίς να το καταλάβω?
Σκέφτομαι να πάω σε ένα φαρμακείο να το κοιτάξουν και να μου πουν απο κει και πέρα τι να κάνω.Ετσι όμως φοβαμαι οτι δε θα καταπολεμησω τη φοβια μου..
Συγγνώμη..Σας έχω πρήξει..
25-08-2019, 05:52 #58MartinH97GuestΓεια σου sunny
Από αυτο που διάβασα ίσως είναι ιδρωταρια , απλά σπυράκια που φεύγουν .
Μπορεί να έχεις αλλεργία σε κάτι που δεν ξέρεις και απλά τώρα που κοιτάς τα πάντα στον εαυτό σου να βρήκες και αυτά τα σκυρακια.
Αν σε πονάνε ή σε ξινουν πολύ τότε ναι αύριο πάνε σε ένα φαρμακείο . ( Μπορεί να είναι και από το πολύ ποτό :Ρ )
25-08-2019, 06:53 #59
Καλημέρα Μαρτίν!!
Συγγνώμη που θα σου χαλάσω τα όνειρα αλλά παρότι το ποτάκι μου το πίνω, δεν είμαι γερό ποτήρι. ;)
Πιθανότατα να είναι απλά σπυράκια απ'τον ιδρώτα γιατί παρατήρησα ότι έχω κι άλλα(μικρά,ανεπαίσθητα είναι ούτως ή άλλως).Εκτος αν με τσίμπησαν 10 νυχτεριδες μαζί!!Χαχαχαχα!
25-08-2019, 08:21 #60george1520Guest