Results 76 to 90 of 106
Thread: χωρισμός (τοξικός).
-
11-09-2019, 14:42 #76
Μάλλον όλοι που απαντάτε έχετε καταλάβει κάτι που εγώ αδυνατώ να καταλάβω ακόμα.
Ο θεματοθέτης- προφανώς είναι πολύ συγχυσμένος και λογικό- νομίζω ότι μας τα λέει πολύ μπερδεμένα και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα.
Έχετε 7 χρόνια σχέση λοιπόν, είστε μια χαρά, συζητάτε για γάμους, γνωρίζεις τους δικούς της όλα καλα μέχρι εδώ.
Και μετά αυτή σου αφήνει ένα γράμμα που λέει τι; Οτι θέλει χρόνο. Αν είναι αυτό δεν μου φαίνεται παράξενο. Προφανώς ήσουν η πρώτη της σχέση, από αυτά που λες μάλλον δεν ένιωθε και πολύ καλά με τον εαυτό της, ένιωθε μειονεκτικά απέναντι σου...ίσως φρίκαρε με τις επισημοποιησεις κι όλα αυτά.
Εσύ τι απάντησες στον χρόνο που ζήτησε; Έγινε κουβέντα για όλο αυτό;
Γιατί εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι σου ζήτησε χρόνο, αμέσως μετά κάνατε σα να μην συμβαίνει τίποτα και μετά εσύ θεώρησες δεδομένο πως χωρίσατε, το ανακοίνωσες σε γνωστούς και φίλους και προφανώς γιαυτό έγινε έξαλλη.
- 11-09-2019, 16:07 #77
Δεν ζητησε χρονο απλα. Του ειπε και οτι δεν ειναι ερωτευμενη... εσυ αν ειχες μια μακροχρονια σχεση και σου ζητουσε χρονο μονος του γιατι δεν ειναι ερωτευμενος θα περιμενες να δεις μηπως μετανιωσει;
11-09-2019, 17:02 #78
Όχι, αλλά αν μου λεγε ότι δεν είναι πια ερωτευμένος μαζί μου θα του έλεγα ωραία τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε, άρα χωρίζουμε.
Ο φίλος εδώ μας λέει ότι της είπε κάτι για γάμο κι ότι αυτή του είπε καλά θα δούμε(δεν είμαι σίγουρη αν το κατάλαβα καλά αυτό λόγω διατύπωσης) και όπως και να χει...η άλλη δεν είχε καταλάβει προφανώς ότι χώρισαν γιατι αργότερα μας λέει ότι αυτή εκνευρίστηκε επειδή αυτός το λεγε σε γνωστούς και φίλους και επίσης του κοπάνησε και για τις διακοπές που πήγε μόνος του.
Επίσης κάποια στιγμή αναφέρει πως μετά από όοολα αυτά την επόμενη βρέθηκαν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Εμένα αν μου χε πει ο άλλος πως δεν είναι πια ερωτευμένος και θέλει χρόνο...δεν θα βρισκόμουν μαζί του σα να μη συμβαίνει τίποτα.
Γενικα δεν είμαι σίγουρη αν ο θεματοθέτης ήταν ξεκάθαρος και σαφής στο ότι χωρίζουν. Οπότε λέω μήπως (υπόθεση κάνω) αν όντως δεν ήταν ξεκάθαρος και έμεινε στο φλου στο πράγμα, γιαυτό έγινε έξαλλη η άλλη όταν έμαθε πως αυτός μιλούσε σε όλους για χωρισμό και γιαυτό βγάζει τόση πίκρα και θυμό τώρα απέναντι του.
11-09-2019, 17:25 #79
ειμαι σιγουρη, οτι γι αυτο εγινε εξαλλη, αλλα εκεινη το ξεκινησε , κι αυτο δεν αλλαζει...
νομιζω οτι εκεινη πεταξε μισολογα περι χωρισμου για να τον τσιτωσει, εκεινος τσιτωθηκε και το εκανε οριστικο.
εκεινη την ψωνισε γιατι μετα δεν μπορουσε να τα μαζεψει, κι εκεινος στεναχωρεθηκε, γιατι παρολο που ο ιδιος το επισημοποιησε (το τελος), την θελει ακομη...
11-09-2019, 17:34 #80
Δεν προσπαθώ να την δικαιολογήσω, αλλά υποτίθεται προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και αυτό που θα είναι χρήσιμο για τον θεματοθέτη δεν είναι να θεωρήσει...α μια ανισορροπη ήταν και τέλος αλλά να δει και τους δικούς του χειρισμούς πού άφησαν χώρο για να γίνουν όλα αυτά.
Δεν είναι καθόλου απίθανο αυτό που λες, η άλλη να ήθελε απλά να τον παίξει λίγο και να τον κάνει να τρέχει από πίσω της προφανώς από δικές της ανασφάλειες και φόβους. Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί μετά από 7 χρόνια σχέσης δεν μπορεί να γίνει μια ξεκάθαρη κουβέντα για το τι θέλουν κι αν χωρίζουν ή όχι κι αυτό έχει να κάνει και με τους δύο όχι μόνο με την κοπέλα.
Εγώ αν ήμουν με κάποιον ερωτευμένη κτλ και πηγαίναμε για γάμο και ξαφνικά μου λεγε πως θέλει χρόνο και ότι δεν είναι πια ερωτευμένος θα πάθαινα σοκ, θα ρωτούσα τι συμβαίνει, θα προσπαθούσα να καταλάβω τι έφταιξε...πάντως σε καμιά περίπτωση δεν θα αντιδρούσα όπως ο θεματοθέτης εδώ που λέει οτι βρέθηκαν την επόμενη σα να μην συνέβαινε τίποτα.
Ίσως και η δική του αντίδραση (να πει σε όλους πως χώρισαν , να πάει μόνος του διακοπές κτλ) ήταν για να της την σπάσει και να την κάνει να τρέξει πίσω μετανιωμένη. Γενικά ανώριμες μου φαίνονται και οι δυο αντιδράσεις.
11-09-2019, 17:56 #81
7 χρόνια σχέση- 5 και 2 χρόνια συγκατοίκηση. Μια ολόκληρη φοιτητική ζωή μεσα σε παρεες, ταξίδια, ποτα. Όλα τα χρόνια μαζί, συνήθως εμεινε σε μένα και ερχόταν και στη πατρίδα μου. Στο 6 έτος παω για πρώτη φορά σε δικό τους γάμο, οι γονείς λόγω ότι ήταν σε μεγάλη ηλικία με ήξεραν ελαφρώς. Τέλος Ιουνίου μου λεει παμε ντου κανονικό στους δικούς μου, όλοι λένε τα καλύτερα για σένα. Η σχέση μας τη τελευταία χρόνια είχε χάσει λίγο το συντονισμό της, εγώ φουλ δουλειά, εκείνη το έψαχνε (ψάχνοταν Γενικά φαινοταν), επιστρέφουμε από τους δικούς της. Περνάει μια εβδομάδα και κάποια στιγμή μου λεει τελευταία δε νιώθω καλά, σκέφτομαι να χωρίσουμε... πάει στο χωριό της, μου ανακοινώνει ότι χωρίζουμε. Έρχεται μου αφήνει ένα γράμμα ότι ειμαι ο καλύτερος, με αγαπάει πολύ Αλλά θέλει να μείνει μόνη. Βρισκόμαστε, της λεω θες σίγουρα; Μου λέει, δε ξερω Ναι, αλλά... λεω καλά γκομενο βρήκες. Μου λέει όχι δεν είναι αυτό. Της λέω οκ χωρίζουμε, αν και δε θέλω. Περναμε ένα μήνα χωριστά ο που προσπαθούσα , και τη βρίσκω με γκομενο. Τόσο απλά, τόσο πολιτισμένα.
11-09-2019, 18:02 #82
Τη παρακάλεσα όσο δε πήγαινε. Όσο δε πήγαινε όμως, έκανα όλα τα ξεφτιλικια. Μέχρι και στη πόλη της σκέφτηκα να πάω να τη βρω. Τη μέρα που με έστειλε, είχε γενέθλια, της έστειλα δωρο και ταυτοχρονα όλοι με παίρνανε τηλ για να μου ευχηθούμε για την ίδια. Εγώ κόντευε να τρελαθώ. Διακοπες δε πήγα για να της την σπάσω. Πήγα γιατί θα τρελαινομουν αν δεν έκανα κάτι. Ηταβ η πρώτη φορά μετά από πολύ κόπο που είχα κανονίσει διακοπές μαζί της και τα είχα όλα μα όλα πληρωμένα από μένα. Η ψυχη μου το ξέρει αν το είδα εγωιστικά.
11-09-2019, 18:58 #83
Άρα δεν σου ζήτησε χρόνο, σου είπε ότι θέλει να χωρίσετε. Και προφανώς αυτό ήταν κάτι που σκεφτόταν καιρό πριν, λες ότι η πρώτη τέτοια κουβέντα που σου έκανε ήταν όταν γυρίσατε από τους δικούς της τον Ιούνιο.
Η συμπεριφορά της μοιάζει εντελώς αλλοπρόσαλλη έτσι όπως τα λες.
Θα μπορούσα να καταλάβω ακόμα και το γεγονός ότι σου ζήτησε να πάτε στους δικούς της , συμβαίνει συχνά στις μακροχρόνιες σχέσεις όταν περνάνε στην επόμενη φάση (επισημοποίηση, γάμους κτλ) να χωρίζουν γιατί κάποιος από τους δύο συνειδητοποιεί τελικά ότι δεν θέλει ή νιώθει να πιέζεται υπερβολικά.
Και το να βρήκε πολύ γρήγορα τον επόμενο θα μπορούσα να το καταλάβω. Κι αυτό συμβαίνει συχνά (χωρίς να σημαίνει πως είναι και η ενδεδειγμένη συμπεριφορά) όταν βγαίνουμε από μια μεγάλη σχέση να περνάμε γρήγορα στην επόμενη για διάφορους λόγους.
Αυτό που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τίποτα από όσα λες είναι ο θυμός που σου βγάζει. Αν σκεφτούμε ότι μετά από τόσα χρόνια έτυχε και βρήκε αμέσως τον επόμενο (ή τον είχε από πριν) και ενώ εσύ όπως λες προσπαθούσες να τα ξαναβρείτε, άρα ήξερε πως την θέλεις, το λογικό θα ήταν να είναι όσο πιο μαλακή μπορούσε μαζί σου, όχι να βγάζει θυμό. Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά ώστε να έχουν προχωρήσει την ζωή τους, ακριβώς επειδή έχουν αποστασιοποιηθεί δεν βγάζουν θυμό.
Όσο εσύ προσπαθούσες να τα ξαναβρείτε, αυτή τι στάση κρατούσε; Προσπαθούσες να επικοινωνήσεις φαντάζομαι, απαντούσε σε μνμ κλήσεις κτλ; Τι έλεγε;
11-09-2019, 19:01 #84
οκ, απλά μια υπόθεση έκανα,δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, με συγχωρείς αν σε πρόσβαλα.
Είχες κάθε δικαίωμα να πας διακοπές εννοείται και να κάνεις ο, τι μπορείς για τον εαυτό σου και για να νιώσεις καλύτερα.
Εσύ γιατί πιστεύεις πως είναι τόσο θυμωμένη μαζί σου κι αντιδρά έτσι; Τι υποθέσεις κάνεις;
11-09-2019, 19:02 #85
11-09-2019, 21:07 #86
Λόγω ότι ειμαι κοινωνικός και κινουμαι σε πολλούς διαφορετικούς χώρους (ακούγεται υπερφιαλο; ισως) μου έλεγε πάντα ότι εσένα πάντα σε συμπαθούν όλοι και εμενα με έχουν στην απεξω (δεν ισχύει, όλοι τη συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τροπο), ίσως να θέλει να με φτάσει στα άκρα για να έχει να λέει ότι να δίκαιο ειχα. Εμένα εν τώ μεταξύ όσοι μας ξέρουν με φοβούνται πολύ περισσότερο για τυχόν επιστροφή από πλευράς μου. Απο την άλλη ζήτησε μετά τον χωρισμό, ηρεμια κάτι που όπως εχω παραδεχτεί, δεν έκανα. Διότι έψαχνα το λόγο που γίνεται όλο αυτό... κάτι άλλο Δε μπορώ να σκεφτώ.
Επίσης σε όσους έλεγάν ότι τι βλακείες κάνεις, πάντα έλεγε ότι δε ξέρετε τι συμβαίνει όταν κλείνουν δύο πόρτες... Και όσες φορές τη πίεσά μέσα στο καλοκαίρι να πει τι συνέβαινε, το άφηνε εκεί. (Ψυχολογικός εκβιασμος;;;) Μάλλον.
Γενικά δε το ληξαμε καθόλου καλά λεω εγω. Όπως ποτε δε μιλούσαμε σοβαρά στη σχέση και πάντα έκανα πίσω, το ίδιο συνέβη και τώρα.
11-09-2019, 21:15 #87
Δε κοιταω ετσι τους ανθρώπους ανάλογα με το τι έχουν κάνει. Τις επιλογές τις στηρίζω με όλό μου το είναι. Απλα δε μπορώ να καταλάβω πως ξυπνάει ο κάθε άνθρωπος και σίγουρα από αυτή τη σχέση, που ήταν η μεγαλύτερη ως τώρα, εχω πολλά γιατί. Καλά υποπτεύομαι και κανα δυο φίλες της που Ναι μεν έλεγαν τα καλύτερα για εμάς, αλλα παντα χτυπούσαν στην έλλειψη εμπειριών τους. Μάλιστα η μια τη φιλοξένησε όσο καιρό είχαμε χωρίσει, εγώ εμενα στο ίδιο σπίτι ο που συγκατοικούσαμε (τρελάμάρα η ιδια)... απλα ούτε αυτή μπορώ να καταλάβω αν μπορεί να υπάρξει τέτοια ζήλεια μεταξύ φίλων... ειδικά σε εμάς τους άντρες, αυτό δε συμβαίνει.
11-09-2019, 22:10 #88
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σε έναν χωρισμό από το μένεις με απορίες και ο άλλος να αρνείται να σου εξηγήσει τι συμβαίνει, σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο και είχες κάθε δικαίωμα να απαιτήσεις απαντήσεις.
Πάντως μην αποκλείεις τις απαντήσεις που ψάχνεις για το τι έφταιξε να μην τις έχει ούτε εκείνη. Δείχνει ιδιαίτερα συναισθηματικά ανώριμη από αυτά που λες, οπότε μπορεί να μην ξέρει ούτε η ίδια γιατί κάνει ο, τι κάνει.
Στην πρώτη σχέση που είχα και κράτησε περίπου 6 χρόνια (ήμουν πιο μικρή απτην κοπέλα σου βέβαια) όταν τέθηκε το θέμα επισημοποίησης κτλ, τότε μου βγήκαν όλα τα σπαστικά γιατί φρίκαρα.Απ την μια τον ήθελα, απ την άλλη καταλάβαινα πως δεν θα μπορούσα να είμαι μαζί του μια ζωή γιατί δεν ταιριάζαμε και γιατί ήμουν μικρή, κι άρχισα να κάνω κάτι σπαστικά σαν την φίλη σου περίπου. Επειδή εκείνος επέμενε και με διεκδικούσε δε, έφτασα να του πω ότι έχω άλλον χωρίς να έχω γιατί τότε θεωρούσα πως με αυτό τον βοηθάω να ξεκολλήσει ώστε να σταματήσει να κάνει κινήσεις και να ξεκολλήσω κι εγώ. Ούτε κι εγώ τότε δεν μπορούσα να του εξηγήσω επαρκώς γιατί φερόμουν έτσι. Όχι γιατί δεν ήθελα, αλλά επειδή ούτε εγώ ήξερα ακριβώς.
Οπότε κράτα και μια σκέψη στο μυαλό σου ότι ο άλλος μπορεί να υπάρχει μόνο για να το μάθεις και να σταματήσεις.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάψεις να ασχολείσαι. Αστην να κάνει ο, τι θέλει, μην αφήσεις να ξεφτιλίσετε τελείως όσα ζήσατε τόσα χρόνια.
11-09-2019, 23:08 #89
Τι μου έλεγε; ότι με αγαπάει πολύ, ότι φοβάται μη κάνω κακό στον εαυτό μου, έπαιρνε τηλ. Ακόμη και τους κολλητούς μου, έστελνε χαιρετίσματα αβέρτα. Και αλλά τέτοια κουλά. Της έλεγα ότι θα ξανά είμαστε μαζί (ο ξεφτίλας!) Και μου έλεγε το ξέρω. Αλλά τώρα αηδιασα.
Επίσης με ρωτούσε αν ειμαι αγιος που κάνω τόσα πράγματα μέσα στο καλοκαίρι. Και εγώ έλεγα τι σε νοιάζει. Και πάλι τα ίδια...
12-09-2019, 08:18 #90