Results 16 to 30 of 171
Thread: Γαμος τελος!!!
-
19-10-2019, 15:08 #16
Εσύ πως είσαι? Προσωπικά δεν θα καθησω να μαζέψω αποδείξεις είμαι σίγουρος και αυτό μου φτάνει. Απλά τα διαδικαστικά σπίτια, περιουσίες κ.τ.λ με κάνουν να απορώ εάν παντρεύτηκα άλλη γυναίκα τελικα. Η σχέση σου με τα παιδιά πως είναι, πόσο συχνά τα βλέπεις?
Αν δεν θες να απαντήσεις εδώ στείλε μου προσωπικό μήνυμα, μιας και είσαι συμπασχων και με νιώθεις.
- 19-10-2019, 22:24 #17
Δεν ξέρω πως να σου στείλω προσωπικό μήνυμα, εξάλλου δεν γνωρίζω αν είμαι σε θέση να σε συμβουλεύσω σε κάτι.
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εγώ, επέλεξα να μην διαλύσω το σπίτι μου, με όλες τις θετικές και αρνητικές συνέπειες της επιλογής μου. Ο μικρότερός μου γιος, είναι αρκετά μικρός ακόμη και δεν θα μπορούσα ποτέ να βάλω τις επιθυμίες μου πάνω από αυτό που εγώ νομίζω πως είναι το καλύτερο για αυτόν και την ανατροφή του. Εξάλλου, η σχέση με την γυναίκα μου είναι λειτουργική, δεν υπάρχουν εντάσεις, έντονες καταστάσεις ή άρρωστη ατμόσφαιρα. Έχουμε και οι δύο ηρεμήσει, έχοντας βέβαια χάσει την μαγεία της σχέσης που είχαμε μεταξύ μας, αυτή την αίσθηση που ότι και να συμβεί θα υπάρχει πάντα κάτι που μας ενώνει.
Πιστεύω πως δεν είμαι από τους ανθρώπους που ψάχνουν για δικαιολογίες, ξέρω πολύ καλά τι θέλω και δεν επηρεάζομαι από καμία κολακεία, ματαιοδοξία και δυσκολία - και έχω συναντήσει πολλές στην μέχρι τώρα ζωή μου. Πρέπει να παραδεχτώ όμως ότι αυτή η κατάσταση με άλλαξε ριζικά ως άνθρωπο - με έφθασε στα όρια μου, ανακαλύπτοντας πράγματα που ούτε καν γνώριζα για τον εαυτό μου.
Δεν ξέρω τι άλλο να σου γράψω, καταλαβαίνω απόλυτα τον πόνο που περνάς και σου εύχομαι ότι καλύτερο. Αν νομίζεις ότι μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, πολύ ευχαρίστως να επανέλθω.
20-10-2019, 11:11 #18
Ευχαριστώ πολύ καταρχάς,
Από ότι κατάλαβα μένετε στο ίδιο σπίτι ακόμα σωστά?
Άμα δεν έχετε εντάσεις αυτό είναι καλό, εγώ το προσπάθησα αλλά δεν βγήκε.
Υπήρχαν πολλά νεύρα και από εμένα και από αυτήν. Συνέχεια μου έλεγε ποτέ θα φύγεις από το σπίτι και τέτοια.
Κατά αλλά έχουμε συνεννόηση για τα παιδιά κάνουμε και κοινά πράγματα μαζί.
Αυτό το πράγμα με έχει αλλάξει σαν άνθρωπο ενώ δεν ήμουν έτσι, έχω γίνει αντικοινωνικος και μου έχει βγει και στα παιδιά αυτο.
20-10-2019, 20:17 #19
20-10-2019, 20:43 #20
Και από εμένα μπράβο σου, είσαι πραγματικός ΠΑΤΕΡΑΣ. Τα παιδιά μας είναι πάνω από όλα.
Και πάντα τα παιδιά αργά ή γρήγορα ψαχνουν την αλήθεια, και όταν την βρουν......
21-10-2019, 14:22 #21
Πολυ ωραια τα κειμενα σου εαν θες μου λες και τον τιτλο του βιβλιου.
Ευχαριστω
22-10-2019, 10:11 #22george1520GuestΤα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν οι γονείς είναι ευτυχισμένοι. Τα παιδιά είναι δυστυχισμενα όταν οι γονείς είναι μέσα στην ένταση και δεν υπάρχει ηρεμία. Βρες ένα καλό παιδοψυχολογο να προετοιμασεις τα παιδιά και σιγά σιγά μετακόμισε σε άλλο σπίτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι παυεις να είσαι πατέρας. Υπάρχουν πολλοί άντρες που μόλις κλείσουν την πόρτα αφήνουν και τα παιδιά τους πίσω. Θα συνεργάζεσαι με την μητέρα τους και θα μεγαλώσουν τα παιδιά σας ήρεμα και με ασφάλεια. Θα τα παίρνεις βόλτες, θα μένουν μαζί σου, θα τα παίρνεις στις δραστηριότητες τους, θα ρωτάς για την επίδοση τους και γενικά θα είσαι πατέρας.
Το να μείνεις σε ένα σπίτι για να κανετε τους καραγκιόζηδες δεν θα κάνει κανένα ευτυχισμενο. Γιατί τα παιδιά είναι πανέξυπνα.
22-10-2019, 10:20 #23
Συμφωνω με τον γιωργο.αυτοι οι ψευτομοντερνισμοι ειμαστε μαζι για τα παιδια και ας εχουμε χωρισει σαν ζευγαρι ειναι η μεγαλυτερη φουσκα ολων.
ποσο καραγκιοζης πρεπει να εισαι οπως λεει ο γιωργος για να καθεσαι με τη γυναικα σου που ξενοπηδιεται η να καθεται αυτη μαζι σου οσο ξενοπηδιεσαι εσυ.
για μενα οσοι μενουν σε ενα τετοιο γαμο οχι μονο δεν σκεφτονται το καλο των παιδιων τους αλλα τα αφηνουν να ζουν σε ενα ψευτικο κοσμο καθως και οι ιδιοι ειναι τοσο ψευτες απεναντι τους.μενουν απο φοβο μην ξεβολευτουν απο την οικογενειακη τους <ασφαλεια>.πολυ κριμα να τους κοβει μεχρι εκει το μυαλο τους.τα παιδια δεν ειναι χαζα αλλωστε.
22-10-2019, 12:02 #24
22-10-2019, 12:08 #25
22-10-2019, 12:34 #26
22-10-2019, 12:44 #27
Ποιός απαγορεύει στους γονείς να είναι ευτυχισμένοι έχοντας εξωσυζυγικές σχέσεις;
Κι αν μπορούν να συνεργάζονται όταν μένουν σε ξεχωριστά σπίτια, γιατί δε μπορούν όταν μένουν στο ίδιο;
Κι αν αυτός είναι ένας ψεύτικος κόσμος, τότε ο αληθινός ποιος είναι; Κάνουμε παιδιά και μετά χωρίζουμε και τα πάμε από δω κι από κει; Και τους δίνουμε και το παράδειγμα να κάνουν το ίδιο;
Τα παιδιά των χωρισμένων γονιών όταν βλέπουν άλλους γονείς να είναι μαζί λένε «γιατί αυτοί μπορούν να είναι μαζί ενώ οι δικοί μας όχι;»
22-10-2019, 12:49 #28george1520GuestΟι γονείς που επιλέγουν να μείνουν στην ίδια στέγη και να παίζουν τους ρόλους τους και εκτός σπιτιού κανουν την ζωή τους το μόνο που τους νοιάζει είναι ο εαυτός τους και ο φόβος να προχωρήσουν. Οι γονείς πάνω από όλα είναι άνθρωποι. Αν δεν μπορούν να είναι μαζί τότε ο καθένας προχωράει την ζωή του. Είτε με άλλους συντρόφους είτε μόνοι τους. Ο ρόλος του γονιού δεν χάνεται. Το να μένεις σε ένα σπίτι και να κοροϊδεύεις τα παιδιά σου γιατί δεν ξέρεις την ζωή εκτός αυτής είναι απλά χαζό.. Τα παιδιά θα νιώθουν το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους γονείς και αυτό δεν θα τους είναι ευχάριστο. Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν δύο γονείς είναι ευτυχισμένοι. Όχι όταν προσποιουνται..
22-10-2019, 12:56 #29george1520GuestΤώρα αν ένας γονιός επιλέγει να έχει τα παιδιά στο ροζ συννεφάκι είναι άλλη κουβέντα. Το θέμα είναι όταν τα παιδιά θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν τι γίνεται τότε η απογοήτευση τους θα είναι μεγαλύτερη. Μεγαλώνουμε τα παιδιά και τους μαθαίνουμε και τα αρνητικά που μπορεί να έχει η εξέλιξη μια σχέσης.. Και τα αρνητικά δεν αφορούν τα ίδια τα παιδιά αλλά τους γονείς. Δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους και δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι με ένα άνθρωπο θα μείνουμε για πάντα. Το να τους ταιζουμε πως ότι και να γίνει μένουμε σε μια κατάσταση (φαινομενικά) αλλά πηδ... Δεξιά κι αριστερά δεν βοηθάει κανένα. Ούτε τους γονείς που πρέπει μόλις μπουν σπίτι να κάνουν τους ευτυχισμενους αλλά ούτε τα παιδιά που είναι δέκτες όλου αυτού. Άλλο γονείς... Άλλο σύζυγοι!
22-10-2019, 13:20 #30
Oσα σου λεει ο Γιωργος πιο πανω με βρισκουν συμφωνη.
σε ενα αληθινο κοσμο δεν κανουμε παιδια αμα θελουμε να ξενοπηδαμε.δεν ειναι τα παιδια πανακια για ολα.οτι ψυχολογικα εχει ο καθενας τα καλυπτει κανοντας οικογενεια και παιδια για να εξασφαλισει την ασφαλεια της οικογενειας και την αποκατασταση του στην κοινωνια.
η απαντηση στην ερωτηση γιατι οι αλλοι γονεις ειναι μαζι και οι δικοι μου οχι ειναι οτι ετσι ειναι οι ανθρωπινες σχεσεις δεν μπορουν να μεινουν ολα τα ζευγαρια μαζι για παντα.
τροφοδοτώντας τα με μια ψευτικη οικογενειακη ευτυχια τους διδασκουμε ποσο ψευτικες ειναι οι ανθρωπινες σχεσεις.τα παιδια το νιωθουν ολο αυτο.μην τα υποτιμας.
δεν γνωριζω αν εχεις παιδια και μιλας με καποιες αντιστοιχες εμπειριες.παντων αν συμβαινει κατι τετοιο που περιγραφεις θα επρεπε να ειχες χωρισει χθες.Last edited by ΣΟΥΛΑ1986; 22-10-2019 at 13:41.