Αδιέξοδο - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 13 FirstFirst ... 210111213 LastLast
Results 166 to 180 of 181
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Τα πρέπει να τα λέει ο καθένας στον εαυτό του πρώτα πριν κουνήσει το δάχτυλο στους άλλους.
    Είσαι σε ένα θέμα που ο θεματοθέτης έχει πει μεταξύ άλλων πως του αρέσει το πέος, τον εξιτάρει να ντύνεται με γυναικεία εσώρουχα, δεν νιώθει σεξουαλική έλξη για γυναίκες και συ του έχεις πει ως ώρας :
    1. να πάρει χάπια
    2. να μην δοκιμάσει τίποτα
    3.να βρει μια όμορφη κοπελίτσα και θα τα ξεχάσει όλα
    4 να πάει σε ειδικό (δεν μας λες όμως τι ειδικό)
    5. πως είναι 100% στρειτ και να βγάλει όλα τα υπόλοιπα απ το μυαλό του

Μέσα σε όλα προσπαθείς να τον τρομοκρατήσεις συνεχώς για το ανεπανόρθωτο τεραστίων διαστάσεων κακό που θα πάθει αν πάει με άντρα, δεν τολμάς να μας το πεις όμως κι αφήνεις τον ιγκλ να βγάλει το φίδι απτην τρύπα γιατί ξέρεις πως θα φας κράξιμο. Και στο τέλος ήρθες να μας κάνεις και κήρυγμα για το τι θα ΕΠΡΕΠΕ να ζητάμε και να θέλουμε. Συγγνώμη που δεν σε ρωτήσαμε αγαπητέ πριν θελήσουμε κάτι.

Και έχεις και την απαίτηση να μην παίρνεις απάντηση για αυτά που γράφεις, γιατί θεωρείς πως έτσι ασχολούμαι μαζί σου. Καθόλου δεν ασχολούμαι μαζί σου. Σε δημόσιο φόρουμ γράφεις και ασχολούμαι με τα γραφόμενα όπως έχω κάθε δικαίωμα να κάνω και να απαντώ όπου κρίνω πως διαβάζω τέρατα.
    και μεσα σε ολα αυτα, μιλαει για τον εαυτο του στον πληθυντικο, για να ισχυροποιησει την αποψη του..
    λες και θα ξεγελασει κανεναν, να σκεφτει οτι ολοι οι ανδρες ετσι σκεφτονται, οπως ξεκαθαρα υποστηριξε!
    οχι, ΔΕΝ σκεφτονται ετσι οι ανδρες!
    υπαρχουν και ανδρες που θελουν ευτυχισμενες και ικανοποιημενες γυναικες και οχι στερημενες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    και μερικες αλλες γυναικες, εχω να συμπληρωσω...

παιδια, δικαιωμα σας να ψαχνετε γυναικες που δεν τους ενδιαφερει το σεξ, αλλα η μονη τους φιλοδοξια απο την σχεση/γαμο τους ειναι να τους επιτρεπει ο ΑΝΔΡΑΣ να του κανουν την παραδουλευτρα και την μανα των παιδιων του, με το καλο να βρειτε τετοιες γυναικες. καλυτερα μαλιστα να ειναι και παρθενες και να μην εχουν μετρο συγκρισης για το ανυπαρκτο σεξ που θα εχουν και σας φυγουν..

στο μεταξυ, δεν σας πειραζει φανταζομαι, οι συγχρονες , μορφωμενες , ανεξαρτητες γυναικες (και ανδρες), να διεκδικουν τον ανδρα/γυναικα που τους αρεσει, το σεξ που τους ικανοποιει και την ζωη που θελουν να ζουν, χωρις να σας ζητανε την αδεια και χωρις να απολογουνται.

οσο για την διαστροφη της κουβεντας με παραληρηματα για το ισλαμ, ειλικρινα αν συνεχισει αυτο το βιολι με το τρολαρισμα καθε θεματος, μονο αναφορες θα κανω, χωρις καμια απαντηση.

και ιγκλ γκαι, σου εχω νεα που θα σε στεναχωρησουν.
    και οι ομοφυλοφιλοι αναπαραγονται... επειδη τους αρεσουν οι ανδρες, δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να κανουν παιδια.
    μερικοι τα κανουν με ξεκαθαρες και ειλικρινεις σχεσεις και μερικοι φοβισμενοι τα κανουν σε κανονικους γαμους, με κανονικες συζυγους που δε ξερουν τπτ για τις πραγματικες επιθυμιες τους και την πραγματικη ζωη τους.
    α ναι, και μπροστα στον κοσμο βριζουν τους υπολοιπους ομοφυλοφιλους..

επομενως, μην μπλεκεις το σεξ της απολαυσης, με το σεξ της αναπαραγωγης.
    οποιος θελει να κανει παιδι, μπορει να κανει ακομα κι αν ευχαριστιεται το σεξ.
    κι οποιος δεν θελει να κανει παιδι, δεν θα κανει οσο και να χτυπιεσαι, επομενως το να ευχαριστιεται το σεξ χωρις ομως να τεκνοποιει, δεν επιβαρυνει σε τπτ την υπογεννητικοτητα της ελλαδας (στον κοσμο δεν υπαρχει υπογεννητικοτητα).
    το να μεινει και ατεκνος και αγαμητος, δεν φανταζομαι να ειναι καμια λυση στο δημογραφικο....

ισως ειναι λυση στην προσωπικη σας απεχθεια για τις ευτυχισμενες σεξουαλικες σχεσεις και την σεξουαλικη ικανοποιηση ανδρων τε και γυναικων, αλλα αυτο ειναι δικο σας προβλημα (και των δυο), δεν ειναι προβλημα του δημογραφικου..
    Ρε συ, αλήθεια νομίζεις πως ζηλεύω τις ευτυχισμένες σεξουαλικές σχέσεις, δεδομένου ότι δεν έχω καν ανάγκη για σεξ?
    oboro, δεν απάντησες σε όλα όσα είπα για το παρελθόν του ισλάμ κλπ. Αλλά σε ρωτάω, προτιμάς να ζεις στις χώρες της "κακής εναλλακτικής δεξιάς" ή σε μουσουλμανικές χώρες? Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Georgewww View Post
    Α δηλαδή θα πρέπει να παίρνουμε άδεια από σένα πριν μιλήσουμε ? Δε νομίζω.

Εσύ είσαι αυτή που κουνάει το δάχτυλο σε μένα και στο eagle και δε βλέπω το λόγο να μη σέβεσαι την άποψη του άλλου.

Δε θα απολογηθούμε γιατί θέλουμε γυναίκα να φροντίζει τα παιδιά, είτε κάνει καριέρα είτε κάτι πιο ταπεινό, δε έχει σημασία, εσύ αν θέλεις να βάζεις τα αυτοκίνητα και τις καριέρες πάνω από τα παιδιά, δικαίωμα σου, φτάσαμε να μας κράζουν (όπως λες) γιατί θέλουμε παιδιά και οικογένειες, δε θα απολογηθούμε.
    α θελεις ΚΑΙ καριερα να κανει "αν θελει" ΚΑΙ να φροντιζει τα παιδια!!!
    και γιατι να μην τα φροντιζεις εσυ τα παιδια, αν κανει καριερα , αφου θελεις παιδια;

Senior Member
    α θελεις ΚΑΙ καριερα να κανει "αν θελει" ΚΑΙ να φροντιζει τα παιδια!!!
    και γιατι να μην τα φροντιζεις εσυ τα παιδια, αν κανει καριερα , αφου θελεις παιδια;
    Αν έχει καλύτερη δουλειά από μένα ( για το καλό των παιδιών) και θέλει να κάθομαι σπίτι να τα φροντίζω εγώ, ευχαρίστως , δεν θα είχα πρόβλημα.

Εμένα με νοιάζει να θέλει παιδιά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Ρε συ, αλήθεια νομίζεις πως ζηλεύω τις ευτυχισμένες σεξουαλικές σχέσεις, δεδομένου ότι δεν έχω καν ανάγκη για σεξ?
    oboro, δεν απάντησες σε όλα όσα είπα για το παρελθόν του ισλάμ κλπ. Αλλά σε ρωτάω, προτιμάς να ζεις στις χώρες της "κακής εναλλακτικής δεξιάς" ή σε μουσουλμανικές χώρες? Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη.
    δεν τις ζηλευεις, τις μισεις.
    καταφερεσαι εναντιον τους, με επιχειρηματα σκοταδιστικα απο τον μακρινο μεσαιωνα.
    δλδ... δεν πιστευω αυτα που διαβαζω οταν επιχειρηματολογεις..

σε παρακαλω τις ερωτησεις εκτος σεξ, περι ισλαμ και δεν συμμαζευεται να τις μεταφερεις σε νεο θεμα η στο τι σκεφτεστε, γιατι εισαι εκτος θεματος.
    Last edited by Remedy; 05-07-2019 at 09:59.

Senior Member
    Εγώ κάνω μια ξεκάθαρη ερώτηση: έχω το δικαίωμα να έχω αυτές τις απόψεις, ΕΣΤΩ και αν είναι από τον "μακρινό Μεσαίωνα"? Ή αν μπορούσατε θα με βάζατε φυλακή? Και υπενθυμίζω, αυτές είναι οι αποψεις που είχαν οι πρόγονοί σας για χιλιάδες χρόνια, πριν τη δήθεν σεξουαλική επανάσταση. Ο Κωλοκοτρώνης λοιπόν ήταν μισογύνης και ομοφοβικός?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Εγώ κάνω μια ξεκάθαρη ερώτηση: έχω το δικαίωμα να έχω αυτές τις απόψεις, ΕΣΤΩ και αν είναι από τον "μακρινό Μεσαίωνα"? Ή αν μπορούσατε θα με βάζατε φυλακή? Και υπενθυμίζω, αυτές είναι οι αποψεις που είχαν οι πρόγονοί σας για χιλιάδες χρόνια, πριν τη δήθεν σεξουαλική επανάσταση. Ο Κωλοκοτρώνης λοιπόν ήταν μισογύνης και ομοφοβικός?
    απο την ζεση σου να επαναλαμβανεις αυτες τις αποψεις σου απο τον μακρινο μεσαιωνα, τρολαρεις τα θεματα και αναφερεις ασχετα θεματα . αλλα ρωταει ο αλλος, αλλα απαντας.
    δεν σε ρωτησε πως σου φαινεται το ισλαμ.
    ειναι ενα φορουμ ψυχ. στηριξης.
    τι στηριξη του προσφερεις οταν του λες οτι αν στραφει σε σχεσεις με ανδρες θα πασχει το δημογραφικο της ελλαδας κι αλλες ασυναρτησιες;;;;

ο Κολοκοτρωνης , δεν ξερω τι αποψεις ειχε για την ομοφυλοφιλια και τις γυναικες, ξερεις εσυ; σιγουρα και μπορει να ηταν μισογυνης, γιατι η κοινωνια ηταν εξαιρετικα μισογυνικη τοτε.
    ο κοσμος εξελισσεται.
    τα επιχειρηματα σου για τις αποψεις σου, ειναι το πως (μπορει) να σκεφτοταν ο κοσμος πριν απο 200 χρονια;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Georgewww View Post
    Α δηλαδή θα πρέπει να παίρνουμε άδεια από σένα πριν μιλήσουμε ? Δε νομίζω.

Εσύ είσαι αυτή που κουνάει το δάχτυλο σε μένα και στο eagle και δε βλέπω το λόγο να μη σέβεσαι την άποψη του άλλου.

Δε θα απολογηθούμε γιατί θέλουμε γυναίκα να φροντίζει τα παιδιά, είτε κάνει καριέρα είτε κάτι πιο ταπεινό, δε έχει σημασία, εσύ αν θέλεις να βάζεις τα αυτοκίνητα και τις καριέρες πάνω από τα παιδιά, δικαίωμα σου, φτάσαμε να μας κράζουν (όπως λες) γιατί θέλουμε παιδιά και οικογένειες, δε θα απολογηθούμε.
    Αλήθεια τώρα; Εχεις πρόβλημα κατανόησης κειμένου;
    Σου είπα κάπου να μου ζητάς άδεια ή σου ζήτησα να απολογηθείς για το τι γυναίκα ζητάς;;;
    ΑΛΛΑ έχω κάθε δικαίωμα να σου απαντώ εγώ και οποιοσδήποτε άλλος όταν δεν συμφωνούμε (διάλογος λεγεται και συνηθίζεται στις δημοκρατίες) όπως επίσης έχω κάθε δικαίωμα να σου κάνω αναφορά και να διαμαρτύρομαι όταν θεωρώ ότι παραβιάζεις τους κανόνες του φόρουμ πράγμα που κάνεις.

Quote Originally Posted by Art_Phil View Post
    Το σημαντικοτερο βημα κατ' εμε ειναι να αφησεις τα τσατ και να βγεις στον εξω κοσμο να γνωρισεις ανθρωπους που σε ελκυουν, ανεξαρτητου φυλου. Οι αναλυσεις χωρις τις αναλογες δοκιμες προσπαθειες ισως δεν ευδοκιμουν αν στο τελος καταληγεις μπροστα σε μια οθονη. Απο οσα περιγραψες εγω κραταω οτι σου αρεσει να εισαι παθητικος αλλα μπερδευτηκα για το ποιο φυλο προτιμας. Αν το φυλο που προτιμας ειναι γυναικα το πιο πιθανο ειναι να εισαι "λεσβια". Δηλαδη ενω σου αρεσουν οι γυναικες θες να εισαι γυναικα παθητικη. Εχω γνωρισει ατομο με τετοια σεξουαλικοτητα δεν μου φαινεται περιεργο απλα δεν ειναι συνηθισμενο. Αν ισχυει ισως μια γυναικα πολυ κυριαρχικη η ατομο τρανς θα σου ταιριαζαν. Αλλα αυτο θελει επαφη και γνωριμιες να βρεις τι αου ταιριαζει γιατι ασεξουαλ καο τετοια σιγουρα δεν εισαι απλα λογω καποιων δυσκολιων το εχεις αφησει και εσυ στην ακρη.
    Σε πορνοσάιτ, τα βίντεο που μου αρέσουν πιο πολύ είναι με γυναίκες με στραπόν και τρανς με πέος. Με γυναίκες με στραπόν έχω εμπειρία και μου άρεσε πολύ αλλά είναι κάτι που το βρίσκεις σπάνια, ειδικά αν σου αρέσει αποκλειστικά αυτό κι όχι μια σχέση αφέντρας-σκλάβου/κυρίαρχης-υποτακτικού. Επίσης με τρανς θα ήθελα πολύ να πάω γιατί μου αρέσουν πολύ αλλά σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ακόμη μεγαλύτερος...

Senior Member
    Τα ΣΜΝ δεν εχουν σχεση με την σεξουαλικοτητα του ατομου αλλα με τον χαρακτηρα και τις τακτικες καθε ανθρωπου και πως ο ιδιος σεβεται και προστατευει τον εαυτο του. Οντως αρκετοι ομοφυλοφιλοι εχουν ΣΜΝ γιατι δεν εγκυμονει ο κινδυνος εγκυμοσυνης, κολλανε πιο ευκολα με τη διεισδυση απο πισω και πολλες φορες λογω προσωπικων δυσκολιων μπορει να προβουν σε αυτοκαταστροφικες συμπεριφορες. Αυτο δεν σημαινει πως ολοι οι gay η οι τρανς εχουν ΣΜΝ. Αυτες ειναι λαθος αντιληψεις που στιγματιζουν τις καθε υπο-ομαδες. Οτως η αλλως εαν αυτο σε φοβιζει δεν ειναι κακο να γνωριστεις με ενα ατομο και να κανετε εξετασεις μαζι.
    Για μενα η πολλη ενασχοληαη με το πορνο βλαπτει την σεξουαλικοτητα σε πραγματικους χρονους. Αποκτας πολλες και μη ρεαλιστικες προσδοκιες για το τι θες και χανεις επαφη με το πως δυο ανθρωποι γνωριζονται και ερχονται σε επαφη σε πραγματικο χρονο. Ειναι καλυτερο αυτο που ψαχνεις να το αναζητησεις εξω. Δεν ξερω που μενεις αλλα υπαρχουν συλλογοο ανθρωπων με διαφορετικη σεξουαλικοτητα και εκει μπορεις να γνωρισεις πολλους ανθρωπους ειτε φιλικα ειτε ερωτικα. Στο φμπ αν ψαξεις σιγουρα θα βρεις

Τα ΣΜΝ δεν εχουν σχεση με την σεξουαλικοτητα του ατομου αλλα με τον χαρακτηρα και τις τακτικες καθε ανθρωπου και πως ο ιδιος σεβεται και προστατευει τον εαυτο του. Οντως αρκετοι ομοφυλοφιλοι εχουν ΣΜΝ γιατι δεν εγκυμονει ο κινδυνος εγκυμοσυνης, κολλανε πιο ευκολα με τη διεισδυση απο πισω και πολλες φορες λογω προσωπικων δυσκολιων μπορει να προβουν σε αυτοκαταστροφικες συμπεριφορες. Αυτο δεν σημαινει πως ολοι οι gay η οι τρανς εχουν ΣΜΝ. Αυτες ειναι λαθος αντιληψεις που στιγματιζουν τις καθε υπο-ομαδες. Οτως η αλλως εαν αυτο σε φοβιζει δεν ειναι κακο να γνωριστεις με ενα ατομο και να κανετε εξετασεις μαζι.
    Για μενα η πολλη ενασχοληαη με το πορνο βλαπτει την σεξουαλικοτητα σε πραγματικους χρονους. Αποκτας πολλες και μη ρεαλιστικες προσδοκιες για το τι θες και χανεις επαφη με το πως δυο ανθρωποι γνωριζονται και ερχονται σε επαφη σε πραγματικο χρονο. Ειναι καλυτερο αυτο που ψαχνεις να το αναζητησεις εξω. Δεν ξερω που μενεις αλλα υπαρχουν συλλογοο ανθρωπων με διαφορετικη σεξουαλικοτητα και εκει μπορεις να γνωρισεις πολλους ανθρωπους ειτε φιλικα ειτε ερωτικα. Στο φμπ αν ψαξεις σιγουρα θα βρεις
    Σε αυτό συμφωνώ.

Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ όσον αφορά τα ΣΜΝ, επειδή δεν ήμουν ξεκάθαρος, αναφερόμουν σε επαγγελματίες έσκορτ τρανς καθώς αν δεν υπήρχε αυτός ο κίνδυνος, είναι κάτι το οποίο θα είχα δοκιμάσει ήδη και πιθανότατα με μεγάλη συχνότητα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by confus View Post
    Σε αυτό συμφωνώ.

Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ όσον αφορά τα ΣΜΝ, επειδή δεν ήμουν ξεκάθαρος, αναφερόμουν σε επαγγελματίες έσκορτ τρανς καθώς αν δεν υπήρχε αυτός ο κίνδυνος, είναι κάτι το οποίο θα είχα δοκιμάσει ήδη και πιθανότατα με μεγάλη συχνότητα...
    μα. αν ενδιαφερεσαι για επαγγελματιες, ειναι ακομα πιο ευκολο να ζητησεις επιμονα προφυλαξεις, γιατι πληρωνεις. πως θα στο αρνηθει;

μα. αν ενδιαφερεσαι για επαγγελματιες, ειναι ακομα πιο ευκολο να ζητησεις επιμονα προφυλαξεις, γιατι πληρωνεις. πως θα στο αρνηθει;
    Δε λέω ότι θα αρνηθεί απλά αν ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η παρτενέρ να έχει κάποιο νόσημα, ακόμη και με προφυλάξεις, είναι δύσκολο να αφεθείς...

Το σημαντικοτερο βημα κατ' εμε ειναι να αφησεις τα τσατ και να βγεις στον εξω κοσμο να γνωρισεις ανθρωπους που σε ελκυουν, ανεξαρτητου φυλου. Οι αναλυσεις χωρις τις αναλογες δοκιμες προσπαθειες ισως δεν ευδοκιμουν αν στο τελος καταληγεις μπροστα σε μια οθονη. Απο οσα περιγραψες εγω κραταω οτι σου αρεσει να εισαι παθητικος αλλα μπερδευτηκα για το ποιο φυλο προτιμας. Αν το φυλο που προτιμας ειναι γυναικα το πιο πιθανο ειναι να εισαι "λεσβια". Δηλαδη ενω σου αρεσουν οι γυναικες θες να εισαι γυναικα παθητικη. Εχω γνωρισει ατομο με τετοια σεξουαλικοτητα δεν μου φαινεται περιεργο απλα δεν ειναι συνηθισμενο. Αν ισχυει ισως μια γυναικα πολυ κυριαρχικη η ατομο τρανς θα σου ταιριαζαν. Αλλα αυτο θελει επαφη και γνωριμιες να βρεις τι αου ταιριαζει γιατι ασεξουαλ καο τετοια σιγουρα δεν εισαι απλα λογω καποιων δυσκολιων το εχεις αφησει και εσυ στην ακρη.
    Τις τελευταίες μέρες έχω επικοινωνία με μία crossdresser που μου αρέσει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντηθούμε σύντομα. Γενικώς φαίνεται ότι έχουμε πολύ καλή χημεία. Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως η φοβία για τα ΣΜΝ δε μου επιτρέψει να αφεθώ και να κάνω μαζί της αυτά που θέλω και φαντασιώνομαι...

MartinH97
    Guest
    Quote Originally Posted by confus View Post
    Τις τελευταίες μέρες έχω επικοινωνία με μία crossdresser που μου αρέσει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συναντηθούμε σύντομα. Γενικώς φαίνεται ότι έχουμε πολύ καλή χημεία. Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως η φοβία για τα ΣΜΝ δε μου επιτρέψει να αφεθώ και να κάνω μαζί της αυτά που θέλω και φαντασιώνομαι...
    Φίλε περνάω ακριβώς την ίδια φάση , ενώ αυνανιζομουν με γκέι πορνό όταν τελειωνα ξενερωνα και έλεγα τι μαλακίες κάθομαι και κάνω , ενώ όταν έβλεπα στρέιτ πορνό όλα καλά . Με είχε καταβάλει τόσο πολύ η σκέψη που μπήκα σε μια εφαρμογή και είπα θα το δοκιμάσω , βγήκα με έναν μεγαλύτερο μου , του είπα το πρόβλημα μου και του είπα έλα να σου κάνω στοματικό , σαν τεστ , δεν μπορώ να πω ότι η πραγματικότητα ήταν τόσο ωραία όσο η σκέψη ότι το κάνω και αφού τελείωσα χειρονακτικά δεν ήθελα καν να το δω , αυτός με χάιδευε αλλά καμία αίσθηση πόθου . Μου έλεγε να ανέβω πάνω στην αγκαλιά σου και εγώ γελούσα . Αφού χωρίστηκαν οι δρόμοι ένιωθα με έντονη αηδία στο στόμα μου και έλεγα τι μαλακιά έκανα πάλι αλλά δεν το μετάνιωσα . Αυτό που κατάλαβα είναι μια ανασφάλεια και ότι απλά άμα πάρει μεγάλες διαστάσεις σε γαμαει κυριολεκτικά και μεταφορικά . Για εμένα φίλε η άποψη μου είναι να δοκιμάσεις να δεις ότι δεν είναι τόσο ωραίο όσο το να γλύφεις μια γυναίκα . Μετά την πράξη ένιωσα ανακούφιση και φουλ αυτοπεποίθηση , αίσθηση που μάλλον θα νιώσεις και εσύ αφού δοκιμάσεις . Ακόμη και αν δεν όλη αρέσει τράβηξε το στα άκρα . Για να ξορκισεις τους φόβους σου πρέπει να τους υποδεχτεις με τον καλύτερο τρόπο . Καλή συνέχεια .

Page 12 of 13 FirstFirst ... 210111213 LastLast