τι μετρα θα παιρνατε αν γινοσασταν πρωθυπουργος ? - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 106 to 120 of 123
    Senior Member
    θαθελα ναλλαξω τελειως θεμα , δεν μαρεσει αυτη η εποχη, θαθελα να ζω την belle epoque , του Παρισιου, τον1900 , να γνωρισω τον Χεμινγουει, τον Μονε , που τον λατρευω , τον γκωγκεν, τον Ματις , τον ντεγκα , τον τον Πικασσο, τον dali, και αλλους που δεν μουρχονται .........
    συγνωμμη αν στεναχωρησα καποια μελη , αλλα δεν μαρεσει αυτη η εποχη .......it sucks ........ .......και η πολιτικη, και ολα .........
    Last edited by Macgyver; 14-02-2020 at 23:17.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Συγγνώμη Μακ αλλά δεν ζουν από σένα. Ζουν επειδή εργάζονται. Σου προσφέρουν εργασία (σε σένα και στον κάθε επιχειρηματία) και ως αντάλλαγμα πληρώνονται. Δεν τους κάνει κανείς χάρη. Και μάλιστα με την εργασία που προσφέρουν ο επιχειρηματίας βγάζει περιουσίες και αυτοί ξεροκόμματα.
    E, τωρα αυτο ειναι λιγακι κομμουνιστικο, αλλωστε αλλαξα θεμα , αυτο σημαινει συναισθηματικη σταθεροτης !!!! δεν θελω να τσακωνομαι με αλλα μελη, που εχουμε και μια φιλικη σχεση .....τι θαλλαξει ? ειμαι κοντα στα 60, εχω επιγνωση πολλων καταστασεων /πραματων , ειδα μια παροιμια σενα τηλεπαιχνιδι που μαρεσε, ' δεν ειμαι αρκετα μικρος ωστε να ξερω τα παντα ' !! σωστηηηηηη.....ε ?

Senior Member
    https://www.zougla.gr/kosmos/article...sis-metanaston

δεν ειμαι γω ο παρανοικος .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Πάντως, μιά χαρά τα μάζευαν οι έλληνες τα ροδάκινα και πριν τους λαθρομετανάστες. Αλλά βλέπεις, κάποιοι θέλουν να βγάζουν αντί για 100%, 200% έχοντας σκλάβους να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ας είναι καλά ο Σόρος και τα τσιράκια του, οι διάφορες ΜΚΟ, οι διάφοροι αλληλέγγυοι και ανθρωπιστές αριστεροί που προμηθεύουν με φτηνό εργατικό δυναμικό, δούλους και φτηνές πόρνες το σύστημα.
    Σε ποιο ετος του οικονομικου εκπα διδασκουν τετοιες ομορφιες;

(η εμφαση στο αντισημιτικο σκελος δικη μου)
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    E, τωρα αυτο ειναι λιγακι κομμουνιστικο, αλλωστε αλλαξα θεμα , αυτο σημαινει συναισθηματικη σταθεροτης !!!! δεν θελω να τσακωνομαι με αλλα μελη, που εχουμε και μια φιλικη σχεση .....τι θαλλαξει ? ειμαι κοντα στα 60, εχω επιγνωση πολλων καταστασεων /πραματων , ειδα μια παροιμια σενα τηλεπαιχνιδι που μαρεσε, ' δεν ειμαι αρκετα μικρος ωστε να ξερω τα παντα ' !! σωστηηηηηη.....ε ?
    Κομμουνιστικό το ότι οι εργάτες προσφέρουν εργασία με την οποία πλουτίζουν οι επιχειρηματίες (όχι ολοι βεβαίως) και για την οποία πληρώνονται συνήθως με ψίχουλα; Αυτό είναι απλά η πραγματικότητα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα όπως αυτό που ζούμε.

ntinti
    Guest
    Κομμουνιστικό το ότι οι εργάτες προσφέρουν εργασία με την οποία πλουτίζουν οι επιχειρηματίες (όχι ολοι βεβαίως) και για την οποία πληρώνονται συνήθως με ψίχουλα; Αυτό είναι απλά η πραγματικότητα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα όπως αυτό που ζούμε.
    Έχεις ένα δίκιο αλλά και για να γίνεις υγιείς και επιτυχημένος επιχειρηματίας και αυτό θέλει ικανότητες που ένας κοινός εργάτης δεν τις έχει....
    Αν τις είχε δεν θα δούλευε σαν εργάτης θα γινόταν και αυτός επιχειρηματίας και θα έκανε τα ίδια....
    Και οι εργάτες πλέον που εγώ τους αποκαλώ υπαλλήλους παίρνουν αυτά που ορίζει η συλλογική τους σύμβαση ,τώρα αν αυτοί δέχονται να δουλεύουν μαύρα και τζάμπα είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι για εμένα όσο και ένας επιχειρηματίας που τους προσφέρει μία τέτοια δουλειά.....

Αν όλοι οι εργάτες κρατούσαν μια κοινή στάση δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο......

Senior Member
    Quote Originally Posted by ntinti View Post
    Έχεις ένα δίκιο αλλά και για να γίνεις υγιείς και επιτυχημένος επιχειρηματίας και αυτό θέλει ικανότητες που ένας κοινός εργάτης δεν τις έχει....
    Αν τις είχε δεν θα δούλευε σαν εργάτης θα γινόταν και αυτός επιχειρηματίας και θα έκανε τα ίδια....
    Και οι εργάτες πλέον που εγώ τους αποκαλώ υπαλλήλους παίρνουν αυτά που ορίζει η συλλογική τους σύμβαση ,τώρα αν αυτοί δέχονται να δουλεύουν μαύρα και τζάμπα είναι το ίδιο συνυπεύθυνοι για εμένα όσο και ένας επιχειρηματίας που τους προσφέρει μία τέτοια δουλειά.....

Αν όλοι οι εργάτες κρατούσαν μια κοινή στάση δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο......
    Η γιαγιά μου έμεινε χήρα με δυο μωρά παιδιά στα 25 της περίπου, μακριά από τον τόπο της κι απο οποιονδήποτε συγγενή. Αναγκάστηκε να δουλέψει μεροκάματο στα χωράφια για να τα μεγαλώσει. Δεν τους επετρεψε ποτέ να δουλέψουν ως εργάτες παρόλη την ανάγκη που είχαν για επιβίωση. Γιατί ήξερε το αυτονόητο. Ότι αν κάποιος δουλεύει ως εργάτης χωρίς να έχει πλάτες από πίσω, μια πατρική περιουσία, κάποιον να τον βοηθήσει στην αρχή κτλ....θα παραμείνει για πάντα εργάτης. Όσες ικανότητες κι αν έχει. Γιαυτό επέμενε να στέλνει τα παιδιά της στο σχολείο και να σπουδάσουν ή να μάθουν μια τέχνη.

Ποιες ικανότητες ntinti λες οτι στερείται αυτός που μεγάλωσε με χίλιες στερήσεις, που δεν μπόρεσε να σπουδάσει ή να τελειώσει το σχολείο γιατί δεν είχε την τύχη να βρεθεί σε μια οικογένεια που θα τον στήριζε και δουλεύει για 30 ευρώ μαύρα για να μπορέσει να γίνει επιχειρηματίας; Ή για να στο θέσω αλλιώς, ποιες παραπάνω ικανότητες απο αυτόν είχε το παιδί μου μεγάλωσε χωρίς να του λείψει τίποτα, που σπούδασε, έκανε τα μεταπτυχιακά του κ μετά είχε κ το κεφάλαιο έτοιμο από τους δικούς του για να στήσει την επιχείρηση του; Σε τι ακριβώς υπερτερεί από τον πρώτο; Κι αν υπερτερεί όντως πώς το ξέρουμε εμείς αφού στον πρώτο δεν θα δωθεί ποτέ η ευκαιρία να μας το δείξει;;;

Νιώθω λες κ μιλάμε για άλλον κόσμο...

ntinti
    Guest
    Η γιαγιά μου έμεινε χήρα με δυο μωρά παιδιά στα 25 της περίπου, μακριά από τον τόπο της κι απο οποιονδήποτε συγγενή. Αναγκάστηκε να δουλέψει μεροκάματο στα χωράφια για να τα μεγαλώσει. Δεν τους επετρεψε ποτέ να δουλέψουν ως εργάτες παρόλη την ανάγκη που είχαν για επιβίωση. Γιατί ήξερε το αυτονόητο. Ότι αν κάποιος δουλεύει ως εργάτης χωρίς να έχει πλάτες από πίσω, μια πατρική περιουσία, κάποιον να τον βοηθήσει στην αρχή κτλ....θα παραμείνει για πάντα εργάτης. Όσες ικανότητες κι αν έχει. Γιαυτό επέμενε να στέλνει τα παιδιά της στο σχολείο και να σπουδάσουν ή να μάθουν μια τέχνη.

Ποιες ικανότητες ntinti λες οτι στερείται αυτός που μεγάλωσε με χίλιες στερήσεις, που δεν μπόρεσε να σπουδάσει ή να τελειώσει το σχολείο γιατί δεν είχε την τύχη να βρεθεί σε μια οικογένεια που θα τον στήριζε και δουλεύει για 30 ευρώ μαύρα για να μπορέσει να γίνει επιχειρηματίας; Ή για να στο θέσω αλλιώς, ποιες παραπάνω ικανότητες απο αυτόν είχε το παιδί μου μεγάλωσε χωρίς να του λείψει τίποτα, που σπούδασε, έκανε τα μεταπτυχιακά του κ μετά είχε κ το κεφάλαιο έτοιμο από τους δικούς του για να στήσει την επιχείρηση του; Σε τι ακριβώς υπερτερεί από τον πρώτο; Κι αν υπερτερεί όντως πώς το ξέρουμε εμείς αφού στον πρώτο δεν θα δωθεί ποτέ η ευκαιρία να μας το δείξει;;;

Νιώθω λες κ μιλάμε για άλλον κόσμο...
    Συγκρίνεις ανομίες καταστάσεις ,2 άκρα.....
    Είναι ατυχές το παράδειγμα τις γιαγιά σου Σ αυτό που λέω....
    Εκεί είναι άλλοι οι παράγοντες ......
    Και φυσικά αλλά τα σταθμά.....

Για να γίνεις σωστος και παραγωγικος επιχειρηματίας δεν χρειάζεσαι ούτε μεταπτυχιακα ούτε σπουδές από πίσω.....
    Έχω να σου αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα που άνθρωποι τελειωφοιτοι τότε δωδεκαταξιου και αργότερα τελειωφοιτοι γυμνασιου είχαν φταίξει υγιείς Επιχειρήσεις που αργότερα έπιασαν στα χέρια των καλά σπουδαγμενων που λες και προνομιούχων και το μόνο που κατάφεραν είναι τα τις πτωχεύσουν.....
    Όποτε ένας καλο επιχειρηματίας δεν κρίνεται μόνο από τα μεταπτυχιακά του......

Senior Member
    Συγκρίνεις ανομίες καταστάσεις ,2 άκρα.....
    Είναι ατυχές το παράδειγμα τις γιαγιά σου Σ αυτό που λέω....
    Εκεί είναι άλλοι οι παράγοντες ......
    Και φυσικά αλλά τα σταθμά.....

Για να γίνεις σωστος και παραγωγικος επιχειρηματίας δεν χρειάζεσαι ούτε μεταπτυχιακα ούτε σπουδές από πίσω.....
    Έχω να σου αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα που άνθρωποι τελειωφοιτοι τότε δωδεκαταξιου και αργότερα τελειωφοιτοι γυμνασιου είχαν φταίξει υγιείς Επιχειρήσεις που αργότερα έπιασαν στα χέρια των καλά σπουδαγμενων που λες και προνομιούχων και το μόνο που κατάφεραν είναι τα τις πτωχεύσουν.....
    Όποτε ένας καλο επιχειρηματίας δεν κρίνεται μόνο από τα μεταπτυχιακά του......
    Έχασες την ουσία όσων έλεγα.
    Σαφώς και δεν κρίνεται ένας καλός επιχειρηματίας από τα μεταπτυχιακά του.
    Απαντούσα σε αυτό που είπες ότι αν ήταν ικανός ο εργάτης δεν θα έμενε εργάτης , θα γινόταν κι αυτός επιχειρηματίας. Και ήθελα να καταλήξω στο ότι όχι, δεν έχεις δίκιο, δεν είναι η ικανότητα μόνο που κρίνει το επάγγελμα, είναι πολλά άλλα επίσης. Είναι παιδαριώδες να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν έξυπνοι, ικανοί και αξιόλογοι άνθρωποι που όμως είναι καταδικασμένοι στην φτώχεια. Δεν φταίει η ανικανότητα τους για την φτώχεια τους, φταίει το σύστημα το ίδιο όπως είναι φτιαγμένο που για να υπάρξουν πέντε πλούσιοι προυποθέτει την υπαρξη χιλιάδων φτωχών. Κοινή λογική είναι αυτό.

Τεσπα, ξεφύγαμε απτο θέμα.

Senior Member

Σωστα μιλας , αλλα λιγοι εχουν τις ικανοτητες , αλλα με την παγκοσμιοιηση θαμαστε ολοι ρομποτακια , των πολυεθνικων .......

Senior Member
    Έχασες την ουσία όσων έλεγα.
    Σαφώς και δεν κρίνεται ένας καλός επιχειρηματίας από τα μεταπτυχιακά του.
    Απαντούσα σε αυτό που είπες ότι αν ήταν ικανός ο εργάτης δεν θα έμενε εργάτης , θα γινόταν κι αυτός επιχειρηματίας. δεν εχει ουτε μεταπτυχιακα, ουτε πτυχιακο, Και ήθελα να καταλήξω στο ότι όχι, δεν έχεις δίκιο, δεν είναι η ικανότητα μόνο που κρίνει το επάγγελμα, είναι πολλά άλλα επίσης. Είναι παιδαριώδες να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν έξυπνοι, ικανοί και αξιόλογοι άνθρωποι που όμως είναι καταδικασμένοι στην φτώχεια. Δεν φταίει η ανικανότητα τους για την φτώχεια .
    Μα δεν μπορουσα να διαφωνησω , ντιαρ Ελισαβετ , ο πατερας εκανε τα πρωτα του χρηματα δουλευοντας σε εμπορικο στο Καμερουν, ουτε καν στην πρωτευουσα , στην ΕΣΕΚΑ , γεματο κροταλιες , που τοτε κοιμοταν κατω απ το μαξιλαρι του με ενα 45αρι , , ειχε ξεσπασει πολεμος μεταξυ των φυλων , και αλλα τινα ........... αλλα οι 9 στους 10 τα παραταγανε λογω του τρομερου κλιματος , υγρο και και ζεστο ......survival of the fittest .......που δινουν δουλεια σε αλλους...................
    για να σε ικανοποιησω , ρωτησα τον πατερα μου , αν σμρα θακανε τα λεφτα που εχει........... η απαντηση ? με τιποτα .....η παγκοσοιοπηση εχει ισωπεδωσει τα παντα.....στο μελλον , οσο ικανοι και θαμαστε , θα δουλεουμε σε εργοστασια .......
    τινα πεις , να κατακρινεις τους μαυρους ?
    αμα το συνεχισεις , δεν ξερεις για τι μιλαω .......
    εκτος αν πιστευεις οτι ο πατερας μου εκμεταλλευτηκα τους ' μαυρουςψ' πραματο τιο οποιο δεν ισχυει, αφου πηγε το 54 στο Καμερουν εντελως αφαργκος ......τωρα τι εχεις να πεις ? οτι ειναι εκμεταλλευτης ?

ατυχης εκφραση, εκανα λαθος ....
    Last edited by Macgyver; 16-02-2020 at 17:17.

Senior Member
    Μα δεν μπορουσα να διαφωνησω , ντιαρ Ελισαβετ , ο πατερας εκανε τα πρωτα του χρηματα δουλευοντας σε εμπορικο στο Καμερουν, ουτε καν στην πρωτευουσα , στην ΕΣΕΚΑ , γεματο κροταλιες , που τοτε κοιμοταν κατω απ το μαξιλαρι του με ενα 45αρι , , ειχε ξεσπασει πολεμος μεταξυ των φυλων , και αλλα τινα ........... αλλα οι 9 στους 10 τα παραταγανε λογω του τρομερου κλιματος , υγρο και και ζεστο ......survival of the fittest .......που δινουν δουλεια σε αλλους...................
    για να σε ικανοποιησω , ρωτησα τον πατερα μου , αν σμρα θακανε τα λεφτα που εχει........... η απαντηση ? με τιποτα .....η παγκοσοιοπηση εχει ισωπεδωσει τα παντα.....στο μελλον , οσο ικανοι και θαμαστε , θα δουλεουμε σε εργοστασια .......
    τινα πεις , να κατακρινεις τους μαυρους ?
    αμα το συνεχισεις , δεν ξερεις για τι μιλαω .......
    εκτος αν πιστευεις οτι ο πατερας μου εκμεταλλευτηκα τους ' μαυρουςψ' πραματο τιο οποιο δεν ισχυει, αφου πηγε το 54 στο Καμερουν εντελως αφαργκος ......τωρα τι εχεις να πεις ? οτι ειναι εκμεταλλευτης ?

εισαι κομμουνιστρια , ατυχως για σενα ......
    Δεν είμαι κομμουνίστρια, αλλά αν ήμουν γιατί θα ήταν ατυχώς για μένα βρε Μακ; Για εξηγήσε μου και μένα να καταλάβω

Senior Member
    Δεν είμαι κομμουνίστρια, αλλά αν ήμουν γιατί θα ήταν ατυχώς για μένα βρε Μακ; Για εξηγήσε μου και μένα να καταλάβω
    Δεν εχω να εξηγησω τιποτα , εξυπνη εισαι, καταλαβαινεις ........δικαιωμα σου νασαι κομμουνιστρια , καιοτι σαρεσει......δεν θα σε κατακρινω, οχι εγω ...... δεν κατακρινω ανθρωπους , δεν ειναι το στυλ μου ..... αλλα ειναι σαν να κατακρινεις εσυ τον πατερα μου , που παλεψε για να γινει αυτο που ειναι .....ουτε εκμεταλλευτηκε , κανεναν, δουλεψε σκληρα ,ειχε ικανοτητες ο ανθρωπος , ηταν καλος στις δημοσιες σχεσεις , και ειναι .....και επιχειρηματιας, καλος ...............καποιοι εχουν ικανοτητες , καποιοι οχι ......και κουραγιο/κοτσια , για να παει 6 χρονια στην μεση της ζουγκλας, αφραγκος ...... με 100$ εφυγε .....

Senior Member
    Δεν εχω να εξηγησω τιποτα , εξυπνη εισαι, καταλαβαινεις ........δικαιωμα σου νασαι κομμουνιστρια , καιοτι σαρεσει......δεν θα σε κατακρινω, οχι εγω ...... δεν κατακρινω ανθρωπους , δεν ειναι το στυλ μου ..... αλλα ειναι σαν να κατακρινεις εσυ τον πατερα μου , που παλεψε για να γινει αυτο που ειναι .....ουτε εκμεταλλευτηκε , κανεναν, δουλεψε σκληρα ,ειχε ικανοτητες ο ανθρωπος , ηταν καλος στις δημοσιες σχεσεις , και ειναι .....και επιχειρηματιας, καλος ...............καποιοι εχουν ικανοτητες , καποιοι οχι ......και κουραγιο/κοτσια , για να παει 6 χρονια στην μεση της ζουγκλας, αφραγκος ...... με 100$ εφυγε .....
    Πότε κατέκρινα εγώ τον πατέρα σου βρε Μακ; Δεν σχολίασα καν όταν είπες την ιστορία του πατέρα σου!!!!

Τώρα αν θεωρείς ότι κατακρίνω κάποιον επειδή έχω μια συγκεκριμένη γνώμη για τις επιχειρήσεις, και το πολιτικό/οικονομικό σύστημα...ε δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη για να μην νιώθεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε ότι μιλώ για αυτόν. Εγώ ανάφερα την γνώμη μου γενικά, άσχετα από σένα, τον πατέρα σου ή τον οποιοδήποτε που μπορεί να είναι όσο ικανός θέλει και μπράβο του. Οϋτε τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο ούτε ξέρω πως έφτιαξε τα λεφτά του για να έχω γνώμη για τον ίδιο.

Senior Member
    Βρε Ελισαβετ, ξερεις οτι σεκτιμω , δεν κοβουμε αυτην την κουβεντα ? δεν καταληγουμε πουθενα .......πολυ το τραβαμε .....

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast