Results 61 to 75 of 118
Thread: Η ζωή μου
-
07-04-2020, 13:24 #61
- 07-04-2020, 13:25 #62george1520Guest
Ντιντι έχω πει πουθενά ότι οι άλλοι δεν περνάνε χάλια ή ότι εγώ έχω ζήσει τα χειρότερα ενώ οι άλλοι όχι? Αλλά το θέμα το άνοιξα για να πάρω βοήθεια. Το θέμα είναι δικό μου άρα με μένα είναι λογικό να ασχολείται κάποιος και όχι με αλλον. Μπορεί η ζωή μου για άλλους να είναι απλά ένας περίπατος, δεν είπα το αντίθετο, αλλά εγώ ποτέ μου δεν είδα το χειρότερο για να νιώσω καλά ούτε το καλύτερο για να νιώσω χάλια. Ο κάθε άνθρωπος βλέπει τα προβληματα του με τον δικό του τρόπο και παλεύει να τα λύσει, άσχετα με το τι ζει ο διπλανός του.
Συμφωνώ ότι από την στιγμή που άνοιξα το θέμα σημαίνει ότι είμαι έτοιμος να ακούσω τα πάντα αλλά αυτό δεν περίμενα να το ακούσω. Γιατί είμαι στην θέση του "θύματος" και όσες φορές σχολιασα παρόμοιο θέμα επέλεγα να βοηθήσω τον άλλον και όχι να τον γεμίσω ενοχές. Αλλά έχω πει πιο πάνω ότι καταλαβαίνω γιατί το είπες.. Πως αν μιλήσω θα σωσω άλλους ανθρώπους που θα βρεθούν στον δρόμο του (ίσως όμως και να μην έκανε ξανά κάτι αλλά εμείς σκεφτόμαστε το χειρότερο και συμφωνώ). Για να το κάνω όμως θα πρέπει να βοηθήσω εμένα πρώτα και σίγουρα ένα ακόμη φορτίο δεν κάνει το πρόβλημα μου μικρότερο..
07-04-2020, 13:53 #63ntintiGuestΜάλιστα έχεις δικιο αλλωστε είσαι τόσο απόλυτη που φαίνεται ότι ξέρεις πολλά περισσότερα!
Και φυσικά τα παιδιά μου θα τα σώσω ΕΓΩ δεν περιμένω από κανέναν άλλων .....
Και δεν μηλαω μόνο για τα δικα μου ....
Δυστηχως δεν μπορεί κανένας να καταλάβει που δεν έχει παιδιά όπως δεν μπορώ να καταλάβω άλλωστε και εγω τον Γιώργο...
Έτσι πάει άλλωστε κανένας δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του άλλου.....
Και Ναι θα ζητάω συ γνώμη μέχρι αύριο ,γιατι ούτε απόλυτη ειμαι ούτε αλάνθαστη,έχω το σθένος να παραδέχομαι τα λαθοι μου
Δεν γεννήθηκα να γνωρίζω τα πάντα ,μαθαίνω ακόμα και τώρα ,μέσα από τα λάθη μου σε αντίθεση με κάποιους άλλους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα......
07-04-2020, 14:04 #64
07-04-2020, 14:15 #65ntintiGuest.............
Last edited by ntinti; 09-04-2020 at 21:53.
07-04-2020, 14:24 #66
ναι, ακριβως αυτη ειναι η εμμεση κατηγορια.
οτι το θυμα πρεπει "πασει θυσια" οπως ειπες νακαταγγελει, για να σωσει αλλα πιθανα θυματα.
το θυμα οταν λες εσυ αυτο, αντιλαμβανεται οτι ειναι υπολογο , δλδ ενοχο που δεν κατηγγειλε για να σωθει καποιος αλλος, ενω ο ιδιος μπορει να ειναι ατα προθυρα της αυτοκτονιας απο το προβλημα του κι ακουει κι εσενα απο πανω, οτι βλαπτει τα παιδακια με την αδρανεια του...
07-04-2020, 14:32 #67george1520GuestΝτιντι θα σου πω λάθη που έκανες έτσι ώστε να είσαι λίγο πιο προσεκτική στο επόμενο θέμα που θα ανοίξει έτσι ώστε να μην επηρεασεις τον αλλο αρνητικά. Θα σου μιλήσω από την δική μου οπτική όμως.
1. Δεν σκέφτηκες ότι εγώ δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα τόσα χρόνια και τώρα προσπαθώ να το βάλω απέναντι μου.
2. Με γεμισες με ενοχές επειδή δεν μίλησα τόσο καιρό άρα δεν προστάτεψα τα επόμενα θύματα (αν υπάρχουν). Αυτό θα μπορούσε να με βάλει στην διαδικασία να κάνω κακό στον εαυτό μου έτσι ώστε να με τιμωρήσω επειδή δεν μίλησα.
3. Είδα μια άλλη αντιμετωπιση που είτε θα την σεβαστώ και θα πεισμωσω, είτε θα με κάνει να μην το συζητήσω ποτέ αυτό το θέμα. Γιατί? Για να μην έρθει κι άλλος και να μου πει τα ίδια ακριβώς λόγια. Να έχω εγώ να αντιμετωπίσω κάτι δύσκολο, να είναι συγγενής μου, να είναι απέναντι μου και να σκέφτομαι ότι θα μου πουν "γιατί δεν έσωσες τους άλλους? ".
Συμφωνώ πρέπει να μιλήσουμε για να σώσουμε αυτούς που θα βρεθούν στον δρόμο τους. Διαφωνώ όμως με την σειρά που θες να γίνει. Βοήθησε το θύμα να σταθεί στα πόδια του και μετά σπρώξε το να σταθεί απέναντι του και να τον αντιμετωπίσει. Συγνώμη που δεν είμαι σε θέση να σωσω το παιδί σου, το παιδί του γείτονα αλλά είμαι στην φάση που προσπαθώ να σωθω εγώ. Μόνος μου! Εσύ θες να σωσω τους άλλους αλλά δεν στέκεσαι δίπλα μου για να σταματήσω να είμαι μόνος μου. Κάποια στιγμή θα καταφέρω να μιλήσω και όχι για να σωσω τους άλλους αλλά για να ζήσω ευτυχισμένος, γιατί ήμουν κι εγώ παιδί αλλά δεν έζησα σαν παιδι.
07-04-2020, 14:38 #68ntintiGuestΌπως ξέρω λόγο της δουλειάς μου τα άτομα αυτά από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας τους έχουν άμεση ψυχολογική υποστηρίξει ειδικά όταν τα άτομα αυτά είναι ανήλικα. ..
Με τι μυαλό και τι εφόδια μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ανήλικο μια τέτοια κατάσταση. ..
Φυσικά και θα σκεφτεί ολα αύτα που λές ακόμα και την αυτοκτονία αλλά πίστεψε με εχω δει περίπτωσεις , που του Γιώργου είναι πτεσμα σε όλο αυτο που πέρασε το συγκεκριμένο άτομο, που μετά την καταγγελία και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη σήμερα είναι ένας ευτυχισμένος ενήλικας.....
Και ξανατονιζω δεν γράφουμε στο πρωσοπικο τετράδιο του Γιώργου.....
Γράφουμε σε ένα δημόσιο Φόρουμ που έχουν προσβαση
Κάθε είδους μυαλά ,από τα πιο αρρωστημένα μέχρι τα πιο λογικά....
Δεν είναι σε θέση κανένας από εδώ μέσα να ξέρει πως δουλεύει το σύστημα μετά από τέτοια καταγγελία οπότε καλό είναι να μην είμαστε απόλυτη. ..
07-04-2020, 14:45 #69ntintiGuestΝα σε ρωτήσω κάτι Γιώργο??
Θα σου δώσω δυο περιπτώσεις και θα μου πεις πια διαλέγεις.,,
Αν κάποιος σου έλεγε τότε ότι αν εκανες την καταγγελία και από την πρώτη στιγμή είχες ψυχολογική υποστήριξη που θα σε βοηθούσε χίλια τα 100 να περάσεις όλο αυτό τον Γολγοθά πολύ πιο ανώδυνα. ...
Και μην μου πεις ότι μπορεί να μην βοηθουσε γιατι ξερω οτι βοηθαει και το εχω δει με τα ματια μου....
Και στην τωρινή σου περίπτωση που πήρες το θάρρος να μηλησεις μετα από χρόνια μετά απ'όλα αύτα που έχεις περάσει και με όλα αύρα που κουβαλάς....,
Τι θα διάλεξες?
07-04-2020, 14:52 #70george1520GuestΕννοείται η πρώτη επιλογή.. Ήθελες να περάσεις το μήνυμα ότι πρέπει να μιλάμε αλλά το έκανες με λάθος τρόπο.. Ειμαι της άποψης πως ο άνθρωπος για να προλάβει πρέπει να μιλήσει αλλά ήμουν στην θέση του ατόμου που δεν ήξερε που να μιλήσει. Γιατί ήμουν ένα παιδί που ζούσε σε μια οικογένεια που τον είχε γραμμένο.
07-04-2020, 14:56 #71ntintiGuest
07-04-2020, 15:09 #72ntintiGuestΕδώ τι κανεις εσυ ?
Κάτι διαφορετικό από αυτά που έγραψα εγώ?
Μπορεί να είναι ο τρόπος, η γραφή όπως θες πεστω,
Αλλά το νόημα είναι το ίδιο....
Καταγγελίες ,πρόνοιες ,παιδιά....
Τώρα γιατί όλο αυτό το ξέσπασμα προς εμένα ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω ....
Ειλικρινά λυπάμαι.....
07-04-2020, 15:24 #73
07-04-2020, 15:29 #74ntintiGuestΕντάξει ,αν εσύ όλο αυτό το βλέπεις διαφορετικό τότε δεν έχω να πω τίποτε άλλο μαζί σου ...
Εκπέμπουμε δε διαφορετικά κύματα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε .....
Ναι όντως δεν είμαι σε θέση να καταλάβω ορισμένους εδώ μέσα που απλά γράφουν κάτι και μετά την επόμενη μέρα λένε τα αντίθετα έτσι απλά για να φαίνονται...
Να είσαι καλά!
07-04-2020, 15:42 #75george1520GuestΕπειδή είναι το θέμα μου θέλω να έχω άποψη για αυτό που συζητάτε.
Το ίδιο είπατε ναι και οι δύο και έχω πει ότι ναι το πιο λογικό είναι να μιλήσει το θύμα για να σώσει τους άλλους.. Θα σου πω όμως ποια είναι η διαφορά. Μιλούσα για μένα και είπα "τι θα κερδίσω αν μιλήσω? " και εκεί έδειξα πως θέλω να κάνω ότι είναι να κάνω για να βοηθήσω εμένα γιατί σε αυτό το στάδιο είμαι. Η απάντηση σου ήταν επιθετική και δεν σκέφτηκες εμενα και το πως νιώθω (βάζω την απάντηση σου πάνω για να δεις τι εννοώ) και μου έριξες ευθύνες.
Δεν βρίσκομαι στην φάση που θα πω "δεν με ενδιαφέρει κανένας, εμένα δεν με βοήθησε κανένας, γιατί εγώ να βοηθήσω?", είμαι στην φάση του "δεν ξέρω πως να με βοηθήσω" άρα μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ κι ο καθένας αλλά δεν είμαι σε θέση να σηκώσω αυτό το βάρος.. Δεν χωράνε αλλα στην πλάτη μου.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....