Τα πιο βαριά/ήπια αντικαταθλιπτικά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Baboulas View Post
    Λοιπόν... Το Cipralex kαι το Enlift είναι τα ίδια φάρμακα περιέχουν την ουσία escitalopram ή εσιταλοπράμη. Προσωπικά έχω πάρει τη συγκεκριμένη ουσία και δεν είχα κανέναν ενδοιασμό λόγω ψυχωτικών κρίσεων οι οποίες με βασάνισαν άσχημα. Στο cocktail ΑΡΓΌΤΕΡΑ προστέθηκε και αντιψυχωτικό σε μικρή δόση το βράδυ. Δεν μπορώ να πω πάει καλά το πράμα μέχρι στιγμής. Η ταχυκαρδία που γράφεις ξέρεις τι γίνεται? Λόγω της εμμονής που έχουν οι πρωτάρηδες με το φάρμακο π.χ 'ωχ φίλε τι κατάπια τώρα' ή κάθονται πάνω από ένα ρολόι και χρονομετρούν πότε θα τους πιάσει , τέλος πάντων όλος αυτός ο πανικός που τον προκαλεί μόνος του ο πάσχων μπορεί ας πούμεε να ανεβάσει λίγο παλμούς, δεν είναι στάνταρ ότι είναι απ' το χάπι.Οι πιο παλιοί για παράδειγμα παίρνουν τις χαπάρες του και δε νοιώθουν τίποτα απ' όλα αυτά. Φαντάζομαι τώρα που έχει περάσει ένα τετράμηνο θα έχεις λύσει ήδη όλα αυτά τα θέματα . Για πες λοιπόν πως πάει το πράμα??? Είσαι ακόμα σε αγωγή???
    Έκοψα την αγωγή στα μισά της διαδρομής...δεν έστρωσε το πράγμα...αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι και ασχημα στην παρούσα φάση...τρώω φρίκες αλλά είναι με τις μέρες πια...Δεν έχω λύσει τα θέματα μου στο 100%,βασικά μόλις αρχίζω το μπλα μπλα νιώθω κάπως καλύτερα,είναι σαν να φεύγουν πολλά βάρη από πάνω μου..Άρχισα να δέχομαι κάποια πράγματα ,που πριν δεν σήκωμα κουβέντα,έχω δρόμο ακόμα για να στρώσει κάπως η κατάσταση,το ελπίζω και το εύχομαι δηλαδή.
    Dear God i don't know what the future holds but I'm counting on you.

Banned
    Quote Originally Posted by Gia66 View Post
    Έκοψα την αγωγή στα μισά της διαδρομής...δεν έστρωσε το πράγμα...αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι και ασχημα στην παρούσα φάση...τρώω φρίκες αλλά είναι με τις μέρες πια...Δεν έχω λύσει τα θέματα μου στο 100%,βασικά μόλις αρχίζω το μπλα μπλα νιώθω κάπως καλύτερα,είναι σαν να φεύγουν πολλά βάρη από πάνω μου..Άρχισα να δέχομαι κάποια πράγματα ,που πριν δεν σήκωμα κουβέντα,έχω δρόμο ακόμα για να στρώσει κάπως η κατάσταση,το ελπίζω και το εύχομαι δηλαδή.
    Σού εύχομαι να πάνε όλα καλά, στο χέρι σου είναι

Junior Member
    Ξεκίνησα με escitalopram και συνεχίζω με entact...Μεγαλη προσοχη στην δοσολογία παιδια. Είμαι στον 2 μήνα (ξεκίνησα λόγο Υποχονδριασης). Μου το έγραψε ο. Παθολόγος και με έβαλε και πηρα 20mg από την αρχή. Δν με ενημέρωσε ότι πρεπει να ξεκινήσω σταδιακά δν ξέρω και αν ήξερε.. Σε όποιον ψυχίατρο - νευρολογο είπα ότι πηρα 20 mg από το μηδέν τραβαγαν τα μαλλιά τουσ. Με ενοχλουν ματια, αρχισα να έχω δυσκολία στην ουριση ταραχές κτλ κτλ. Τις πρωτες δυο εβδομάδες υπεφερα. Το μείωσα στα 10 mg. Είδα διαφορά περίπου στις 40 ημέρες. Βέβαια κπ παρενεργειες δν φευγουν εντελώς έρχονται κ φευγουν (πχ διάρροια)

Banned
    Quote Originally Posted by marios1988 View Post
    Ξεκίνησα με escitalopram και συνεχίζω με entact...Μεγαλη προσοχη στην δοσολογία παιδια. Είμαι στον 2 μήνα (ξεκίνησα λόγο Υποχονδριασης). Μου το έγραψε ο. Παθολόγος και με έβαλε και πηρα 20mg από την αρχή. Δν με ενημέρωσε ότι πρεπει να ξεκινήσω σταδιακά δν ξέρω και αν ήξερε.. Σε όποιον ψυχίατρο - νευρολογο είπα ότι πηρα 20 mg από το μηδέν τραβαγαν τα μαλλιά τουσ. Με ενοχλουν ματια, αρχισα να έχω δυσκολία στην ουριση ταραχές κτλ κτλ. Τις πρωτες δυο εβδομάδες υπεφερα. Το μείωσα στα 10 mg. Είδα διαφορά περίπου στις 40 ημέρες. Βέβαια κπ παρενεργειες δν φευγουν εντελώς έρχονται κ φευγουν (πχ διάρροια)
    Απλά απίστευτο. 20mg με τη μία, δηλαδή σαν να τράβηξε πιστόλι επάνω σου. Για άλλη μια φορά σοκάρομαι με αυτούς τους τύπους που στις καφετέριες το παίζουν επιστήμονες και σπουδαγμένοι. Τους Ψυχιάτρους. Φίλε μεγάλη προσοχή, πιστεύω με τα 10 mg που είναι μια ιδανική δόση θα τα πας χαρά. Οι παρενέργειες που αναφέρεις θα φύγουν να ξέρεις, και κάτι άλλο, ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ καθόλου μα καθόλου να διακόψεις νωρίς. Δεν γνωρίζω την εμπειρία σου στα φάρμακα αλλά θα σού πω ενδεικτικά ότι η ελάχιστη διάρκεια θεραπείας είναι 2 χρόνια κι όχι 6 μήνες που γράφουν οι οδηγίες. Αυτά είναι πίπες. Αν κάνεις αγωγή λιγότερο από διετία υποτροπιάζεις άσχημα και επώδυνα. και εννοείται σταδιακή μείωση έτσι? Από τα 10 στα 5 και μετά μέρα παρά μέρα 5 mg .Δε ρισκάρεις γιατί αυτό είναι και το νόημα της αγωγής , όταν τα κόψεις να είσαι καλά για πολύ καιρό κι όχι για 4 βδομάδες που γράφουν κάτι NaYeς...

Junior Member
    Δεν ξέρω είμαι σε μεγάλη σκέψη να το κόψω σιγά σιγά.... Οι παρενεργειες που μ. Έβγαλε -βγάζει όταν έχεις Υποχονδριαση σε κάνουν χειρότερα. Καλά ειδικά στην αρχή με 20 mg με. Διέλυσε...... Γενικά σου είχε τυχει να έρχονται και Να φευγουν κπ παρενεργειες ανά κπ διάστηματα? Εγώ για παραδειγμα είχα ένα 10μερο πολυ καλο και ξαφνικά ένιωσα πάλι κπ πραγματα..... Συχνοουρία ειχες-διαρροιες?

Page 2 of 2 FirstFirst 12